💠ادامه 👇
❕بنابراین تمام کوفیان از شیعیان خالص نبودند و اقلیتی از آنان شیعه بودند , دیگران از سایر مسلمین بودند که امام ع را به کوفه دعوت کردند و در نامه ارسالی به سوی امام حسین ع صراحتا تصریح کرده اند که این نامه دعوت از سوی شیعیان امام ع و سایر مسلمین است که همگان از خلافت یزید بیزار بودند , در نامه آنان چنين آمد :
«به نام خداوند بخشنده مهربان. به حسين بن على، از: سليمان بن صُرَد، مُسَيَّب بن نَجَبه، رِفاعة بن شدّاد، حبيب بن مظاهر، 👈 و شيعيان او از مؤمنان و مسلمانان كوفه.👉 " بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحيم لِحُسَينِ بنِ عَلِيٍّ مِن: سُلَيمانَ بنِ صُرَدٍ وَالمُسَيَّبِ بنِ نَجَبَةَ ، ورِفاعَةَ بنِ شَدّادٍ ، وحَبيبِ بنِ مُظاهِرٍ ، وشيعَتِهِ مِنَ المُؤمِنينَ وَالمُسلِمينَ مِن أهلِ الكوفَةِ. "
📚تاريخ الطبري: ج 5 ص 352، الكامل في التاريخ: ج 2 ص 533؛ الإرشاد: ج 2 ص 36
❕مردم کوفه از فرق مختلف مسلمین نمی خواستند که یزید حاکم اسلامی باشند و به امام حسین ع نامه نوشتند که بیایند و حکومت را بگیرد .
👌امام حسين عليه السلام زمانى كه در مكّه بود، پيوسته از جانب مردم كوفه، نامه دريافت مىكرد. مردم كوفه در نامههاى خود، حضرت را به جانب كوفه و پذيرفتن رهبرى خويش دعوت مىكردند.
❕امام عليه السلام نامهاى در پاسخ مردم كوفه نوشت و به همراه هانى بن هانى و سعيد بن عبداللَّه- كه آخرين فرستادگان كوفيان بودند- ارسال كرد. نامه چنين بود:
" «به نام خداوند بخشاينده مهربان؛ از حسين بن على عليه السلام، به بزرگان مؤمنان و مسلمانان! هانى و سعيد همراه نامههايتان به سوى من آمدند- و اين دوتن آخرين كسانى بودند كه نامههايتان را آوردند- محتواى همه نامههايتان (به طور فشرده) اين بود كه: 👈 «امام و پيشوايى نداريم، به سوى ما بيا! اميد است كه خداوند به وسيله تو ما را بر محور حقّ و هدايت گردآورد».👉 اكنون من، برادر، پسر عمو و شخص مورد اعتماد از خاندانم- مسلم بن عقيل- را به سوى شما مىفرستم؛ به او فرمان دادم كه تصميم و برنامهها و افكارتان را براى من بنويسد. اگر نوشت كه بزرگان، انديشمندان و خردمندان شما، با آنچه كه در نامههايتان بود همراه و هماهنگند؛ به زودى به سوى شما خواهم آمد إن شاء اللَّه». در پايان نامه نوشت-: «به جانم سوگند! امام و پيشوا فقط كسى است كه به كتاب خدا عمل كند و عدل و داد را برپا دارد، دين حق را پذيرفته، و خود را وقف در راه خدا كند و السلام». " فَإِنْ كَتَبَ إِلَىَّ: أَنَّهُ قَدْ أَجْمَعَ رَأْىُ مَلَئِكُمْ، وَ ذَوِى الْفَضْلِ وَ الْحِجى مِنْكُمْ، عَلى مِثْلَ ما قَدِمَتْ عَلَىَّ بِهِ رُسُلُكُمْ، وَ قَرَأْتُ فِي كُتُبِكُمْ، اقْدِمُ عَلَيْكُمْ وَشيكاً إِنْ شاءَ اللَّهُ، فَلَعَمْري مَاالْإِمامُ إِلّا الْعامِلُ بِالْكِتابِ، وَ الْآخِذُ بِالْقِسْطِ، وَ الدَّائِنُ بِالْحَقِّ، وَ الْحابِسُ نَفْسَهُ عَلى ذاتِ اللَّهِ، وَ السَّلامُ». "
📚تاریخ طبری ج ٥ ص ٣٥٣ _ ارشاد مفید ج ٢ ص ٣٩
❕مردم كوفه با نامههاى متعدّدى كه براى امام عليه السلام نوشتند و براى پذيرش رهبرى آن حضرت و مبارزه با دشمنان اسلام اعلام آمادگى كامل كردند، خود را در بوته آزمايش جديدى قرار دادند و امام عليه السلام با اين كه سابقه سوء آنها را در دوران حكومت پدر و برادر بزرگوارش به خوبى مىدانست، امّا به اين اميد كه حوادث دردناك گذشته و بلاهايى را كه حكّام ظالم و بى رحم و بى ايمان بنى اميّه بر سر آنها آوردهاند، آنها را بيدار كرده باشد، به نامههاى آنها پاسخ مثبت داد، و براى آزمون آنان نماينده خاصّ خود مسلم بن عقيل، آن مرد شجاع و پاكباخته را به سوى آنها روانه نمود.
📚عاشورا ريشهها، انگيزهها، رويدادها، پيامدها، ص: 342
❕عبداللَّه ابن زبير خطاب به امام حسین ع عرضه داشت
«آيا مىخواهى به سراغ مردمى بروى كه پدرت را كشته و برادرت را از نزدشان بيرون كردند؟»
👌امام عليه السلام فرمود:
«أَتَتْني بَيْعَةُ أَرْبَعينَ أَلْفاً يَحْلِفُونَ لِي بِالطَّلاقِ وَ الْعِتاقِ مِنْ اهْلِ الْكُوفَةِ " بيعت چهل هزار تن از مردم كوفه كه در وفادارى به طلاق و عتاق سوگند خوردهاند به دستم رسيده است».
📚تاريخ ابن عساكر، ص 194، ح 249 (شرح حال امامحسين عليه السلام).
❕اين روايت نشان مىدهد كه کوفیان از ظلم و ستم بنى اميّه به ستوه آمده بودند، وهتك مقدّسات الهى و ارزشهاى اسلامى به وسيله اين بازماندگان عصر شرك و جاهليّت همه را به ماهيّت اين جنايتكاران خائن آشنا ساخت و ترديدى براى مردم در كفر آنها باقى نگذارد.
❕لذا آنها به دنبال رهبرى مىگشتند كه در سايه او قيام كنند، چه رهبرى بهتر از امام حسين عليه السلام. سيل نامههاى كوفيان و بيعت آنان با امام عليه السلام حجّت را بر حضرت تمام كرد، هر چند اين افراد بى وفا اين بار هم عهد و پيمان خود را شكستند و سرانجام امام عليه السلام را تنها گذاردند.
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
👌کسانی چون شبث بن ربعی و حجار بن ابجر و قیس بن الاشعث و یزید بن الحارث که جزء دعوت کنندگان امام ع بودند , از شیعیان و پیروان امام حسین ع نبودند , شبث بن ربعی از خوارج بود : " رجع الی الخوارج " و سایرین هم از پیروان و شیعیان امام حسین ع نبودند و احیانا برخی از آنها در لشگر معاویه هم شمشیر زده اند :
📚رجال طوسی ص ٦٨ _ المقالات و الرسالات ج ٣٠ ص ٣٥ _ مستدرکات رجال الحدیث ج ٦ ص ٢٨٤ _ و ج ٨ ص ٢٤٨
❕اینان اگر چه شیعه نبودند , اما در جامعه اسلامی مورد شناخت بودند و امام حسین ع هم آنان را می شناخت و خطابشان قرار داد :
" «يا شَبَثَ بْنَ رَبَعي، وَ يا حَجَّارَ بْنَ أَبْجَرٍ، وَ يا قَيْسَ بْنَ الْأَشْعَثِ، وَ يا يَزيدَ بْنَ الْحارِثِ، أَلَمْ تَكْتُبُوا الَىَّ: «أَنْ قَدْ أَيْنَعَتِ الثِّمَارُ وَ اخْضَرَّ الْجَنابُ، وَ طَمَّتِ الْجِمامُ وَ إِنَّما تُقْدِمُ عَلى جُنْدٍ لَكَ مُجَنَّدٌ، فَاقْبِلْ؟! اى شبث بن ربعى! اى حجّار بن ابجر! اى قيس بن اشعث! اى يزيد بن حارث! آيا شما براى من نامه ننوشتيد كه درختان ما ثمر داده است و باغها سرسبز شده و چاهها پرآب گشته و تو در سرزمينى پا مىگذارى كه لشكرى آراسته و انبوه در خدمت تو است، پس به سوى ما بيا!». آنان در پاسخ گفتند: ما چنين نامهاى ننوشتيم! امام فرمود: «سُبْحانَ اللَّهِ! بَلى وَاللَّهِ لَقَدْ فَعَلْتُمْ
؛ سبحان اللَّه! آرى به خدا سوگند! شما اين نامه را نوشتيد». "
📚تاريخ الطبري: ج 5 ص 424، الكامل في التاريخ: ج 2 ص 561؛
👌برخی از نویسندگان می نویسند :
" كسانى كه براى سيّدالشهداء عليه السلام نامه نوشتهاند سه دسته بودهاند:
1. شيعيان خالص كه در اقليّت بودند؛
2. خوارجى كه در كوفه زندگى مىكردند؛
3. عمّال و پيروان بنواميّه.
❕خوارج، فرقه بزرگ ديگرى بودند كه در شهر كوفه مسكن گزيدند. سران اين گروه افرادى مانند اشعث بن قيس، شبث بن ربعى، عمرو بن حريث و افراد ديگرى بودند....شبث بن ربعى، حجار بن ابجر، قيس بن اشعث و يزيد بن الحارث در زمره كسانى هستند كه براى سيّدالشهداء عليه السلام دعوت نامه فرستادند و آن حضرت را به كوفه دعوت كردند. با اين حال، آنان از سران لشكر و فرماندهان سپاه عمر سعد بودند. "
📚ناگفته هايى از حقايق عاشورا، ص: 188
❕از شیعیان خالصی که امام حسین ع را دعوت کردند , برخی توسط ابن زیاد کشته شدند و برخی دیگر دستگیر و روانه زندان شدند .
👌کشته شدگان کسانی چون : ميثم تمّار _ عبيداللَّه بن عمرو بن عزيز كندى _ عبيداللَّه بن حارث بن نوفل هَمْدانى _ عبدالأعلى بن يزيد كلبى عليمى _ عبّاس بن جعده جدلى _عمارة بن صلخب أزدى و ... بودند :
📚تاريخ الكوفه: ص ٣٣٢ _ ٣٣٥
❕در ميان زندانيان افرادى چون مختار، حارث اعور همدانى و ... بودند , چنان که طبرى مىنويسد:
" ابن زياد در نامهاى به يزيد نوشت:
" وما تركت لكم ذا ظنّة أخافه عليكم إلّاوهو في سجنكم؛ " " كسى را كه احتمال مىدادم بر ضدّ شما حركتى بكند و قيامى صورت دهد، باقى نگذاشتم، مگر اينكه در زندان شما به سر مىبرد. "
📚تاريخ الطبري: ج ٤ ص ٣٨٧ _ الكامل فى التاريخ: ج ٤ ص ١٣١
❕البته برخی از شیعیان سست ایمان هم بودند که از حمایت امام حسین ع شانه خالی کردند اما در برابر امام حسین ع شمشیر نکشیدند و بعدها از عدم حمایت خود از امام حسین ع پشیمان شدند و " توابین " نام گرفتند و قیام توابین را پایه گذاری کردند که در ذیل پیرامون آنان توضیحات کافی را داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2775
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
پاسخی به معاند پیرامون دعوت کنندگان امام حسین ع به کوفه 🤔#پرسش ❓اثبات شيعه بودن قاتلان حسين در كر
❕تلخیص و خلاصه این پاسخ را به صورت یک پاسخ تک پستی , در کانال آرشیو و تلخیص ما بخوانید :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3483
👌کانالهای وهابی تاکید ویژه ای در مورد روزه روز عاشورا دارند , در ذیل این قضیه را از نظر روایات شیعی و سنی بررسی کرده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1292
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2723
❗️معاندین اشکال کرده اند که در جنگ بدر , پیامبر اسلام آب را به روی ابوسفیان بست و در عاشوراء نوه ابوسفیان , این قضیه را تلافی کرد , در ذیل پاسخشان را داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3475
بررسی دیدگاه شهید مطهری پیرامون قاتلین امام حسین ع
🤔#پرسش
❓براى اينكه مشتى ديگر بر دهان شیعیان بزنيم به سراغ يكى از دانشمندان آنها يعنى مرتضى مطهرى ميرويم.
مطهرى در ص ٤٨ از جلد اول كتاب حماسه حسينى در مورد اهل كوفه و قاتلان حسين مينويسد:
بى شك مردم كوفه شيعيان على بودند و امام حسين را شيعيانش كشتند. ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌مقصود شهید مطهری از تعبیر فوق آن است که شیعیان کوفه به واسطه عدم حمایت و ترک یاری امام حسین ع , ایشان را به کشتن دادند , نه آنکه مستقیما خود شیعیان آمده باشند امام حسین ع را کشته باشند , شاهد این سخن آن است که شهید مطهری در ادامه سخنش می گوید همین شیعیان پس از واقعه عاشورا آمدند توبه کردند و قاتلین امام حسین ع را کشتند , در حالی که اگر خود شیعیان قاتل امام حسین ع بودند , باید خودشان را می کشتند و قیام کردنشان در برابر قاتلین امام حسین ع بی معنا است .
❕شهید مطهری چنین می گوید :
" بىشك مردم كوفه از شيعيان على بن أبي طالب بودند و امام حسين را شيعيانش كشتند ... اما همين كوفه بعد از مدت سه سال انقلاب كرد و پنج هزار نفر توّاب از همين كوفه پيدا شد و سر قبر حسين بن على رفتند و در آنجا عزادارى كردند، گريه كردند و به درگاه الهى از تقصيرى كه كرده بودند توبه كردند و گفتند ما تا انتقام خون حسين بن على را نگيريم از پاى نمىنشينيم، يا بايد كشته بشويم يا انتقام بگيريم، و عمل كردند و قتله كربلا را همينها كشتند. و شروع اين نهضت از همان عصر عاشورا و از روز دوازدهم محرم بود. چه كسى اين كار را كرد؟ حسين بن على. شخصيت دادن به يك ملت به اين است كه به آنها عشق و ايدهآل داده شود و اگر عشقها و ايدهآلهايى دارند كه رويش را غبار گرفته است، آن گرد و غبار را زدود و دومرتبه آن را زنده كرد. "
📚مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى ، ج17، ص: 57
❕بنابراین طبق بیان شهید مطهری , قاتلین امام حسین ع غیر شیعیان کوفه بوده اند که شیعیان کوفه پس از توبه بر علیه آنان قیام کردند و آنان را کشتند .
❕در جای دیگر شهید مطهری تصریح می کند که گناه این شیعیان کوفه کشتن امام حسین ع نبوده است , بلکه ترک یاری امام حسین ع بوده است , او می گوید :
" بعد از شهادت امام حسين عليه السلام عدهاى در كوفه توبه كردند. آنها از كوفيانى بودند كه از كوتاهى كردن در نصرت امام حسين سخت پشيمان شدند و خود را ملامت كردند و خودشان را مستحق عذاب دانستند. در خانه سليمان بن صُرَد خُزاعى جمع شدند و گفتند حالا كه ما اين توفيق را پيدا نكرديم كه همراه حسين بن على باشيم پس براى اينكه اين لكه سياه را از دامن خودمان پاك كنيم، به انتقام خون حسين با قاتلان او مىجنگيم. چهار هزار نفر به كربلا آمدند و روى قبر حسين بن على عليه السلام همپيمان شدند و سوگند ياد كردند. اينها را «توّابين» مىنامند و اين جريان قبل از جريان مختار است. با شاميها جنگيدند و البته شهيد شدند. شعارشان اين بود: «يا لَثاراتِ الحسين» يعنى انتقام خون حسين را مىخواهيم. "
📚مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى ، ج25، ص: 360
❕بنابراین بر اساس دیدگاه شهید مطهری , شیعیان کوفه با ترک یاری امام حسین ع , امام حسین ع را کشتند ( یعنی به کشتن دادند ) نه آنکه مستقیما رفته باشند و امام حسین ع را کشتند , کسانی که امام حسین ع را کشتند , منافقینی بودند که در کوفه گرد آمده بودند که شهید مطهری در توصیف آنان می گوید :
" منافقين زيادى در كوفه پيدا شده بودند و كوفه يك وضع ناهنجارى پيدا كرده بود كه معلول علل و حوادث تاريخى زيادى بود.يكى از بلاهاى بزرگى كه در كوفه پيدا شد مسأله پيدايش خوارج بود كه خود خوارج را امير المؤمنين معلول آن فتوحات بىبند و بار مىداند، آن فتوحاتِ پشت سر يكديگر بدون اينكه افراد يك تعليم و تربيت كافى بشوند، كه در نهج البلاغه هست: مردمى كه تعليم و تربيت نديدهاند، اسلام را نشناختهاند و به عمق تعليمات اسلام آشنا نيستند آمدهاند در جمع مسلمين، تازه از ديگران هم بيشتر ادعاى مسلمانى مىكنند. به هر حال در كوفه يك چند دستگى پيدا شده بود . اين جهت را هم همه اعتراف داريم كه دست كسى كه پايبند به اصول اخلاق و انسانيت و دين و ايمان نيست، بازتر است از دست كسى كه پايبند اينجور چيزهاست. معاويه در كوفه يك پايگاه بزرگى درست كرده بود كه با پول ساخته بود. جاسوسهايى كه مرتب مىفرستاد به كوفه، از طرفى پولهاى فراوانى پخش مىكردند و وجدانهاى افراد را مىخريدند و از طرف ديگر شايعه پراكنىهاى زياد مىكردند و روحيهها را خراب مىنمودند. "
📚مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى ج 16، ص: 640
❕در ذیل در مورد شیعیان کوفه که شهید مطهری از آنان یاد می کند یعنی کسانی که امام حسین ع را یاری نکردند و بعد از عملکرد خود پشیمان شدند , توضیحات کافی را داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2775
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
❕چنان که گفتیم کفگیر معاندین برای شبهه پراکنی به ته دیگ خورده است و در تصویر فوق می بینید که معاند شبهات ماههای گذشته خودش را مجددا مطرح کرده اما اینبار مطالب مذکور را ربط به عزاداری و محرم داده است , این نشان از آن است که با روشنگری های صورت گرفته و پاسخ های داده شده , دست معاندین برای شبهه پراکنی و طرح شبهات جدید کوتاه شده است :
1⃣پاسخ معاند در مورد این که امام حسین ع در دوره رجعت کفار را می کشد , در ذیل بخوانید :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4137
2⃣می گوید امام حسین ع که در بهشت است , پس چرا ما برای ایشان عزاداری می کنیم , در ذیل فلسفه عزاداری بر امام حسین ع را توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1346
3⃣اشکال کرده است که چرا خداوند در قرآن از حوریانی با اندام زیبا سخن به میان آورده است و به بهشتیان وعده داده است , آیا این استفاده ابزاری از زن نیست ? در ذیل پیرامون این موضوع نیز توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1973
توضیحی پیرامون سن حضرت علی اصغر ع
🤔#پرسش
❓آیا روایتی که میگن حضرت علی اصغر شش ماهه بود درسته یا نه؟ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
❕مطابق آنچه در نصوص تاریخی آمده است , نام اصلی علی اصغر ع " عبد الله " بوده است , چنان که شیخ مفید نقل می کند :
" امام حسين عليه السلام، شش فرزند داشت: ... عبد اللّه بن حسين، كه در كودكى با پدرش كشته شد. تيرى آمد و او را در دامان پدرش ذبح كرد .... " ... وعَبدُ اللّهِ بنُ الحُسَينِ، قُتِلَ مَعَ أبيهِ صَغيرا؛ جاءَهُ سَهمٌ وهُوَ في حِجرِ أبيهِ فَذَبَحَهُ .... "
📚الإرشاد: ج 2 ص 135، مجموعة نفيسة: ص 110 ، إعلام الورى: ج 1 ص 478
❕مورخین دیگر از " عبدالله " با نام دیگر " علی اصغر ع " یاد کرده اند :
" أمّا عَلِيٌّ الأَصغَرُ جاءَهُ سَهمٌ وهُوَ طِفلٌ فَقَتَلَهُ ... " " أمّا عَلِيٌّ الأَصغَرُ جاءَهُ سَهمٌ وهُوَ طِفلٌ فَقَتَلَهُ ... "
📚مطالب السؤول: ص 73؛ كشف الغمّة: ج 2 ص 250، بحار الأنوار: ج 45 ص 331 الرقم 5 وراجع: ذخائر العقبى: ص 258 وتذكرة الخواصّ: ص 277 ومجموعة نفيسة: ص 177 _ دلائل الإمامة: ص 181.
❕در زیارت ناحیه مقدسه نیز از جانب امام عصر ع آمده است :
" سلام بر عبد اللّه بن الحسين، كودك شيرخواره تير خورده ضربت خورده به خون تيپده كه خونش به آسمان، پرتاب شد و در دامان پدرش، با تير، سر بُريده شد! خدا لعنت كند حَرمَلَه بن كاهِل اسدى و همراهانش را كه به او تير زدند! "
" السَّلامُ عَلى عَبدِ اللّهِ بنِ الحُسَينِ الطِّفلِ الرَّضيعِ، المَرمِيِّ الصَّريعِ، المُتَشَحِّطِ دَما، المُصَعَّدِ دَمُهُ فِي السَّماءِ، المَذبوحِ بِالسَّهمِ في حِجرِ أبيهِ ، لَعَنَ اللّهُ رامِيَهُ حَرمَلَةَ بنَ كاهِلٍ الأَسَدِيَّ وذَويهِ. "
📚المزار الکبیر , ص ٤٨٨ _ اقبال الاعمال ج ٢ ص ٥٧٤ _ المزار , شهید اول , ص ١٤٩
❕سایر مورخین هم از طفل شهید شده در دشت کربلا با عنوان " عبد الله " یاد کرده اند : " اتِيَ بِصَبِيٍّ صَغيرٍ مِن أولادِهِ اسمُهُ عَبدُ اللّهِ "
📚البداية والنهاية: ج 8 ص 186 _ تاريخ الطبري: ج 5 ص 448
❕در رابطه سن ایشان , این نکته قطعی است که ایشان شیر خواره بوده اند , اما برای تعیین سن دقیق ایشان اختلافاتی است .
👌در مقتل منسوب به ابو مخنف در مورد سن علی اصغر یا عبدالله ع آمده است :
" «از عمر او (على اصغر) شش ماه گذشته بود». " و له العمر سته اشهر "
📚مقتل منسوب به ابومخنف ص ٨٣_ معالی السبطین ج ١ ص ٤٢٤ _ ینابیع الموده , قندوزی حنفی , ص ٣٤٦ _ ابصار العین ص ٢٤ _ العیون العبری ص ٧٣ ( به نقل از موسوعه الامام الحسین ج ١٣ ص ٩ )
❕در کتاب دانش نامه امام حسین ع بر این قول نقدی وارد شده و می نویسد :
" آنچه مكرّر شنيده مىشود كه آن كودك، شش ماهه بوده، سند معتبرى ندارد. منشأ اين سخن، احتمالًا نسخه منتشر شده مقتل ضعيف منسوب به ابو مِخنَف باشد كه در آن آمده: «از عمر او (على اصغر) شش ماه گذشته بود». گفتنى است كه اين سخن، نه تنها در هيچ منبع معتبرى نيامده است؛ بلكه در نسخه خطىاى از همين كتاب نيز كه در كتابخانه تخصّصى حديث (قم/ دار الحديث)، موجود است اين جمله نيامده است البته گزارشى از «يكساله بودن» وى، در تاريخ بلعمى آمده است. " " جاء في تاريخ البلعمي (ج 4 ص 710) أنّ «الرضيع» كان «ابن سَنة». "
📚دانشنامه امام حسين «عليه السلام» بر پايه قرآن، حديث و تاريخ، ج7، ص: 33
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
25.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️خداحافظ ای برادر زینب 😭😭😭😭
❕معاند اشکالی تکراری را از وهابیون کپی کرده است که چرا دختران بنی هاشم و امام حسین ع با برخی از معاندان ازدواج می کردند , در ذیل پاسخش را داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/572
❗️بررسی ادعای معاندین پیرامون تحریم عزاداری توسط اهلبیت علیهم السلام :
👌در نمایه های ذیل توضیح داده ایم که امامان علیهم السلام به عزادای و گریه بر امام حسین ع توصیه می کردند و خودشان هم برای امام حسین ع گریه و عزاداری می کردند و تاکید می کردند که جزع و فزع کردن و لطمه زنی در مصیبت امام حسین ع عملی نیکو است و نیز مشروعیت عزاداری را از قرآن نیز ثابت کرده ایم :
🏴https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3086
🏴https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4226
🏴https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2686
🏴https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2553
🏴https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2703
👌در نمایه های ذیل نیز روایاتی که به آن بر حرمت عزاداری استدلال می شود را بررسی کرده ایم :
🏴https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2686
🏴https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3066
🏴https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3065
🏴https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1797
🏴https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2391
🏴https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1561
اصحاب پیامبر اسلام ص قاتلین امام حسین ع بودند .
🤔#پرسش
❓این که عده ای می گوید در کربلا صحابه پیامبر بر علیه امام حسین بودند چقدر مستند است ❗️❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌اهلسنت معتقدند که اصحاب پیامبر همگی عادل و بهشتی و برگزیدگان الهی و برترین مخلوقین بعد از پیامبرانند و همگی از اولیاء الهی اند , چنان که قرطبی از بزرگان اهلسنت می گوید :
" تمام صحابه عادلند و از اولیاء الهی و برگزیدگان او و برگزیدگان خداوند از میان خلقش بعد از انبیاء و رسولانند و این است مذهب اهلسنت و اجماع ائمه این امت " " فالصحابة كلهم عدول، أولياء الله تعالى و- أصفياؤه، و- خيرته من خلقه بعد أنبيائه و- رسله. هذا مذهب أهل السنة، و- الذي عليه الجماعة من أئمة هذه الامة. "
📚الجامع لاحکام القرآن ج ١٦ ص ٢٩٩
❕اهلسنت به قدری بر روی این صحابه بهشتی تعصب دارند که می گویند :
" اگر ديدى كسى يكى از اصحاب رسول خدا را مورد انتقاد قرار مىدهد، پس بدان كه وى زنديق است " " إذا رأيت الرجل ينتقص أحداً من أصحاب رسول الله فاعلم أنّه زنديق "
📚مسند ابن راهویه ج ١ ص ٢٦
❕حال همین صحابه بهشتی و اولیاء الهی و تالی تلو پیامبران , قاتلین امام حسین علیه السلام در کربلا بودند که به برخی از آنان اشاره می کنیم :
1⃣عبدالرحمان بن ابی سبره جعفی :
❕نام وی در کتابهای اهلسنت که به منظور بیان اسامی صحابه نوشته شده آمده است : " اسم او عزیر بود و پیامبر او را عبدالرحمان نامید " ... فسماه رسول الله عبد الرحمان "
📚الاستیعاب ج ٢ ص ٨٣٤
❕کتابهای تاریخی به مشارکت او در واقعه کربلا شهادت داده اند .
👌طبری و دیگران نقل می کنند :
" چون عمر بن سعد، با لشكر به راه افتاد، بر افرادى كه اهل مدينه بودند، عبد اللّه بن زُهَير بن سليم ازْدى و بر قبيله مَذحِج و اسد، 👈عبد الرحمن بن ابى سَبره جُعْفى 👉و بر قبيله ربيعه و كِنْده، قيس بن اشعث بن قيس و بر قبيله تميم و همْدان، حُرّ بن يزيد رياحى، فرمانده بودند. اينان، همگى در كشتن حسين عليه السلام حضور داشتند، جز حُرّ بن يزيد كه به سوى حسين عليه السلام رفت و همراه او كشته شد " " لَمّا خَرَجَ عُمَرُ بنُ سَعدٍ بِالنّاسِ، كانَ عَلى رَبعِ أهلِ المَدينَةِ يَومَئِذٍ: عَبدُ اللّهِ بنُ زُهَيرِ بنِ سُلَيمٍ الأَزدِيُّ، وعَلى رَبعِ مَذحِجٍ و أسَدٍ: عَبدُ الرَّحمنِ بنُ أبي سَبرَةَ الجُعفِيُّ، وعَلى رَبعِ رَبيعَةَ وكِندَةَ: قَيسُ بنُ الأَشعَثِ بنِ قَيسٍ، وعَلى رَبعِ تَميمٍ وهَمدانَ: الحُرُّ بنُ يَزيدَ الرِّياحِيُّ، فَشَهِدَ هؤُلاءِ كُلُّهُم مَقتَلَ الحُسَينِ إلَا الحُرَّ بنَ يَزيدَ؛ فَإِنَّهُ عَدَلَ إلَى الحُسَينِ عليه السلام وقُتِلَ مَعَهُ."
📚 تاريخ الطبري: ج 5 ص 422، الكامل في التاريخ: ج 2 ص 560
💠ادامه 👇