هدایت شده از سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
12.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 کلام آخرش: نماز، تقوا، حسین ... 💔
🆔 @Smh_Doaei
دو خط روضه:
امام کاظم علیه السلام بدن مطهر پدر رو در دو جامۀ احرام اون حضرت، یکی از پیراهنهای ایشون، عمامۀ امام سجاد و یک بُرد چهل دیناری کفن کردند و به خاک سپردند.
اما الهی بمیرم برای امام سجاد که جز بوریا کفنی برای جسم پارهپاره پدر نداشت ... 😭
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
دو خط روضه: امام کاظم علیه السلام بدن مطهر پدر رو در دو جامۀ احرام اون حضرت، یکی از پیراهنهای ایشون
رئیس مذهب، امام صادق علیه السلام در لحظات آخر عمر، برای نزدیکانشون از اهمیت نماز گفتند.
جان عالَمی به قربان سیدالشهداء که در لحظات آخر، به امام سجاد فرمود:
از ظلمکردن به کسیکه یاوری جز خدا ندارد بپرهیز!
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔰 بخشهایی از نامۀ رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی در سال ۹۴ من ایمان دارم که تنها شما جوانهایید ک
حدود سیزدهسال قبل، وقتی در آمریکا «جنبش تسخیر والاستریت» ـ بهعنوان نماد سیستم اقتصادی غرب ـ به راه افتاد، در یادداشتی از نزاع تاریخی، تمدنی انقلاب اسلامی با جهان استکبار در چهار عرصۀ «اقتصاد»، «فرهنگ»، «سیاست» و «نظامیگری» نوشتم و یادآور شدم که این جنبش، نشاندهندۀ افول تمدن غرب در میان افکار عمومی جوامع غربی است؛ افولی که در آیندهای نه چندان دور میتواند دومینویی از جنبشها را بهدنبال داشته باشد:
«جنبش تسخیر هالیوود» بهعنوان نماد سیستم فرهنگی غرب؛
«جنبش تسخیر پنتاگون» بهعنوان نماد سیستم نظامی غرب؛
و در نهایت «جنبش تسخیر کاخ سفید» بهعنوان نماد سیستم سیاسی غرب.
اما این روزها که موجی از اعتراضات ضدصهیونیستی در جامعۀ دانشگاهی آمریکا را شاهدیم، بهنظرم نه تنها باید به این دومینو، «جنبش تسخیر هاروارد» ـ بهعنوان نماد سیستم علمی و آموزشی غرب ـ را هم اضافه کنیم، بلکه باید این جنبش را پیشران دیگر جنبشها نیز به حساب آوریم.
آری؛ همانگونه که رهبر حکیم انقلاب در دو نامۀ مهم و جریانساز خود به جوانان غربی بیان فرمودند، این جوانان میتوانند زمینهساز بسط «عدالت»، «معنویت» و «عقلانیت» در جهان و شکلگیری آیندهای روشن در پهنۀ گیتی باشند، انشاءالله.
🆔 @Smh_Doaei
🔰 دومینوی جنبشها
✍️ سید محمدحسین دعائی
۱. از نخستین لحظۀ خلقت آدم علیه السلام و با اطلاع شیطان از این حادثه، کشمکش میان این دو آغاز شده و در ادامه نیز هابیل و موسی و ابراهیم علیهم السلام، در مقابله با قابیل و فرعون و نمرود، از تداومبخشان این کشمکش ازلی و ابدیاند؛ کشمکشی که با ظهور پیغمبر خاتم صلیاللهعلیهوآله، به اوج خود رسیده و آخرین پردۀ آن به روی صحنه رفت. اگرچه که همواره شخص یا اشخاصی خاص، شاخص هر یک از دو سوی این نبرد بودهاند، اما در حقیقت، داستان، داستان نبرد دو جریان است: جریان حق و باطل؛ و چه بهتر که بگوییم: داستان کتاب هستی، داستان نبرد تمدن الهی با تمدنهای غیرالهی است؛ داستانی که خالق آن، پایان خوشی را برایش در نظر گرفته و آنچنانکه اهلنظر گفتهاند و میگویند، چند صفحهای بیشتر به شروع این پایان خوش باقی نمانده است.
۲. شاید بتوان گفت که مهمترین جریان جاری در مقطع کنونی تاریخ نیز عبارت است از: بهچالشکشیدهشدن تمدنهای غیرالهی، بهخصوص تمدن غربی مبتنی بر لیبرالدموکراسی و سرمایهداری. مواجهۀ یک تمدن با چالش، از سوی تمدن رقیب، امری طبیعی است؛ همچنانکه تمدن غیرالهی غرب، از سوی تمدن الهی اسلام، مدتهاست که به چالش کشیده شده و به عقیدۀ ناظران منصف، پیروز این مصاف، تمدن الهی اسلام است؛ چالش و مصافی که پس از شکلگیری حکومت دینی در ایران اسلامی، اقدام به خلق نظامها و سیستمهای مبتنی بر دین در آن و آغاز الگوگیری از آن در جهان، فصل جدید و جدیتری را تجربه کرد. اما اینکه یک تمدن، از سوی منابع انسانی و تودههای اجتماعی خود مورد چالش واقع شود، همان چیزی است که اکنون نسبت به تمدن غرب در جریان بوده و در ابعاد مختلف، نیازمند کارشناسیها و بررسیهای بسیاری است.
۳. ظهور و بروز یک تمدن در عینیت زندگی، دارای چهار عنصر اساسی است: فرهنگ، اقتصاد، سیاست و نظامیگری. حکومتها در واقع، برایند اجتماعی یک تمدن بوده که هر یک از چهار عنصر مذکور، در رابطهای متقابل، از یک سو مقوم آن و از سوی دیگر نتیجۀ آن است. از همین رو بهمنظور ایجاد یک حکومت بر اساس یک تمدن، تولید سیستمهای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و نظامی مبتنی بر آن تمدن ضروری است؛ همچنانکه برای ارزیابی یا بهچالشکشیدن یک تمدن و حکومت زاییده از آن نیز به بررسی عملکرد فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی آن تمدن و حکومت احتیاج است.
۴. طبیعی است که انسان، خصوصا انسان غربی، بهجهت تمرکز بر مادیات از یک سو و حجاب رسانهای موجود در دنیای امروز از سوی دیگر، با لایههای مادی تمدن، ارتباط بیشتری برقرار کرده و نسبت به تأثیر آن بر زندگی خود، ادراک بهتری دارد. بر همین اساس، ملموسترین وجه از وجوه تمدنی و حکومتی مورد توجه انسانها، عبارت است از: اقتصاد. در جریان چالش تمدنی اخیر در غرب، که بهدنبال پیشبینی رهبر عزیز، حکیم و روشنبین انقلاب اسلامی رخ داد نیز آنچه مورد سؤال و اعتراض است، سیستم اقتصادی غرب و نظام سرمایهداری حاکم بر جوامع غربی است. اکنون پس از مدتها اعتراض از سوی دلسوزان و نخبگان غربی و غیرغربی، تودههای مختلف اجتماعی ساکن در حوزۀ تمدنی غرب نیز به آسیبهای ناشی از اقتصاد غربی پی برده و کارکرد سوء آن در زندگی خود را لمس کردهاند. از همین رو به مقابله با آن برخاسته و «جنبش تسخیر والاستریت» را بهعنوان نماد سیستم اقتصادی غرب شکل دادهاند.
۵. براساس آنچه ذکر شد، نابودی کامل تمدن غیرالهی غرب، مستلزم اقداماتی برای بهچالشکشیدن تمامی وجوه و عناصر چهارگانۀ آن است. جدیت بیش از پیش پایگاه تمدن الهی اسلام، یعنی ایران اسلامی، برای ایجاد سیستمهای دینی (خصوصا طراحی و اجراء سیستم اقتصادی اسلام، بهعنوان یکی از وجوه مهم جهاد اقتصادی)، عبور از نظریهپردازیهای صرف، رفع نیازهای عینی انسان و تولید سبک زندگی الهی از یک سو و تکامل ادراکی جوامع غربی، در نتیجۀ فعالیت نخبگان و پایداری در مقابله با حکومتهای پوسیده اما پلیسی غرب از سوی دیگر، در تحقق این مهم نقش جدی دارند. از همین رو، شکلگیری دومینوی جنبشها، یعنی: «جنبش تسخیر هالیوود» بهعنوان نماد سیستم فرهنگی غرب، «جنبش تسخیر پنتاگون» بهعنوان نماد سیستم نظامی غرب و در نهایت «جنبش تسخیر کاخ سفید» بهعنوان نماد سیستم سیاسی غرب، در آیندهای نه چندان دور، واقعیتی انکارناپذیر است؛ جنبشهایی که نتیجۀ طبیعی تأثیرات سوء فرهنگی، سیاسی و نظامی تمدن غرب بر جوامع انسانی بوده و تحقق آن، بهدنبال بیداری اسلامی در منطقۀ خاورمیانه، نویدبخش ظهور منجی کل، حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه خواهد بود، انشاءالله.
📌 منتشرشده در پایگاه خبری رجانیوز: https://www.rajanews.com/news/95132
🏷 #نوشتار #یادداشت #تمدن_نوین_اسلامی #تمدن_غرب #فرهنگ #اقتصاد #سیاست #نظامیگری
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔸 حدود دو سال قبل، به توفیق الهی، ترجمۀ دعای شریفِ «جوشن کبیر» را شروع کرده و تقریبا همزمان با اولین
﴿۷۳﴾ اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ يَا شَفِيقُ، يَا رَفِيقُ، يَا حَفِيظُ، يَا مُحِيطُ، يَا مُقِيتُ، يَا مُغِيثُ، يَا مُعِزُّ، يَا مُذِلُّ، يَا مُبْدِئُ، يَا مُعِيدُ.
سُبْحانَكَ يَا لَا إِلٰهَ إِلّا أَنْتَ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ، خَلِّصْنا مِنَ النَّارِ يَا رَبِّ.
(٧٣) بارالها! چقدر نامهای تو زیباست! همان نامهایی که هنگام دعا و در وقت عرض حاجت، تو را به آن نامها خوانده و میکوشم تا از این رهگذر، خود را در معرض نگاه تو قرار دهم،
ای یار دلنواز!
ای رفیق دمساز!
ای نگهدار شیشه در کنار سنگ!
ای با هر دلی رابطهات تنگاتنگ!
ای پاسبان هر بیپناه!
ای فریادرس هر فریادخواه!
ای به تخت عزت کشان!
ای به خاک ذلت نشان!
ای طلوع خورشید خلقت از طرف کلاهت!
و ای مرغ وحشی آفرینش جَلد بام نگاهت!
تو از تمام پلشتیها پاک و از همۀ پستیها پیراستهای، ای آنکه هیچ خدایی جز تو نیست!
ببین که از فرط بیچارگی، فریادم به آسمان بلند است!
فریادم را بشنو، دستم را بگیر و با وصال خود، آتش فراقت را فروبنشان،
ای یگانه پروردگار من!
🏷 #ترجمه #دعای_جوشن_کبیر #شب_جمعه #شهید_سلیمانی
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔰 این صدای گرفته ▪️ دلنوشتهای بهبهانۀ سیوچهارمین سالگرد آغاز رهبری حضرت آیة الله خامنهای ✍️ سید
به حسن و خُلق و وفا کس به یارِ ما نرسد
تو را در این سخن انکارِ کارِ ما نرسد
اگر چه حُسنفروشان به جلوه آمدهاند
کسی به حُسن و ملاحت به یارِ ما نرسد
به حق صحبت دیرین که هیچ محرمِ راز
به یارِ یکجهتِ حقگزارِ ما نرسد
هزار نقش برآید ز کِلکِ صُنع و یکی
به دلپذیریِ نقشِ نگارِ ما نرسد
هزار نقد به بازار کائنات آرند
یکی به سکهٔ صاحبعیارِ ما نرسد
دلا ز رنجِ حسودان مرنج و واثق باش
که بد به خاطرِ امیدوارِ ما نرسد
بسوخت حافظ و ترسم که شرح قصه او
به سمعِ پادشهِ کامگارِ ما نرسد
🆔 @Smh_Doaei
هدایت شده از گالری هنری جلوه
╔═ೋ✿࿐
✨این نقطه سیاه که آمد مدار نور
عکسیست در حدیقه بینش ز خال تو
«مدار نور»
🔹نمایشگاه گروهی آثار خوشنویسی طلاب حوزه علمیه خراسان
🖋با نظارت و اشراف
«استاد شیخ محمدرضا شوقیان»
🎊افتتاحیه: پنجشنبه ۲۷اردیبهشت ،ساعت ۱۹
ادامه نمایشگاه تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت
🕰ساعات بازدید:عصرها ۱۶ الی ۱۹
📌آدرس: خیابان کوهسنگی ۱۷،پلاک ۱۶،نگارخانه رضوان،تلفن ۰۵۱۳۸۴۳۲۴۳۹
💠انجمن هنرهای تجسمی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی
#استادشوقیان
#نمایشگاه
#هنرهای_تجسمی
𝒋𝒐𝒊𝒏⃟☟☟❀✨❀━┅┉┈
🌐@jelve_honari
┈┉┅━❀✨❀━┅┉┈
هدایت شده از قرارگاه مکتب توحید
☀️ هو العلیم
🔖 همزمان با اکران فیلم سینمایی «مست عشق»
📣 قرارگاه مکتب توحید برگزار میکند:
🔰 سلسلهجلسات گفتاورد - ۳
🏷 میزگرد تخصصی
📋 موضوع میزگرد:
▪️ از مولویِ مثنوی تا مولویِ مست عشق
▫️ نقد فیلم سینمایی «مست عشق»
🎙 با حضور:
▪️ حجة الاسلام مصطفی یوسفزاده
▫️ کارشناس و منتقد سینما
▪️ حجة الاسلام مسلم گریوانی
▫️ استاد حوزه و عرفانپژوه
▪️ دکتر امیر بوذری
▫️ استاد دانشگاه در رشته ادبیات فارسی
🗓 زمان: یکشنبه ۳۰ اردیبهشتماه، ساعت ۱۶:۳۰
📍 مکان: مشهد مقدس، بازارچه سراب (امامخمینی ۱۴)، جنب مسجد حمزه، مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام، حسینیه شهید سلیمانی
📌 شرکت برای عموم آزاد است.
🆔 @TawhidSchool_ir