امام علی علیه السلام:
چه بسا نعمت داده شده ای که گرفتار عذاب شود
و بسا گرفتاری که در گرفتاری ساخته شده و آزمایش گردد
پس ای کسی که از این گفتار بهرمند می شوی بر شکرگزاری بیفزای
و از شتاب بیجا دست بردار و به روزی رسیده قناعت کن.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔹یک جامعۀ منحط اگر یک دین مترقی داشته باشد و «آگاه» نباشد، مترقی نمیشود، بلکه دین مترقی را در سطح منحط خودش پائین میآورد.
🔸آنچه را که ما فاقد ِ آنیم ایمان و قدرت ایمان نیست، بلکه «عدم ِ معرفت» درست و منطقی و علمی به مسائلی است که بدان ایمان داریم.
#دکتر_شریعتی
#حکومت_اسلامی
#فلسفه_دین
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ علاقه به انسان زیبارو (۷)
⚫️ صدرالمتألهین شیرازی در تبیین علاقه به انسان زیبارو میگوید:
«نظر دانشمندان دربارهی این عشق و علاقه مختلف است؛ عدهای آن را نکوهش کردهاند و از رذایل اخلاقی خواندهاند و گفتهاند که علاقه به انسان زیبارو کار بیکاران و لهوپیشگان است؛ عدهای دیگر آن را یک فضیلت روحی خواندهاند و آن را مدح و ستایش کردهاند؛ عدهای دیگر گمان کردهاند که یک بیماری روانی است و عدهای دیگر آن را یک جنون غیبی معرفی کردهاند.
نظر دقیق این است که لذت بردن از زیبایی صورت انسان زیبارو و علاقهی شدید داشتن به کسی که از شمایل لطیف و اعضای متناسب و ترکیب زیبا بهرهمند است، به صورت طبیعی در جان اکثر انسانها قرار دارد؛ لذا یک امر الهی است که دربردارندهی مصلحت و حکمت است. پس حتماً باید خوب و نیکو باشد؛ بهویژه اینکه از سرچشمهای ارزشمند و برای هدفی شریف برآمده است.
اغلب انسانها از ذوق زیبادوستی برخوردار هستند و انسان زیبارو را صرفاً از روی عشق و عاطفه دوست دارند؛ ولی عدهای زمخت و بیذوق هستند که جز به شهوت و نیازهای جنسی فکر نمیکنند و اگر کسی را هم دوست بدارند، مانند حیوانات صرفاً برای رفع نیازهای غریزی است.
این عشق و علاقه به انسان زیبارو اگر برانگیخته از شهوت حیوانی نباشد، بلکه برآمده از احساس پاک زیبادوستی و زیباپرستی باشد، دل را نرم و ذهن را هشیار و روح را برای درک معارف بلند آماده میکند. البته این خوبی و فایده برای علاقه به انسان زیبارو، تنها در حد پلی است برای عبور به سمت سرچشمهی زیبایی؛ وگرنه کسی که از این پل عبور کرده و با زیبایی خداوند زیباییها آشنا شده است، دیگر نباید به عقب برگردد و در کنار پل توقف کند. اگر علاقه به انسان زیبارو تبدیل به یک وابستگی فزاینده شود، مذموم و ناپسند است. شاید دلیل مخالفت بعضی از اندیشمندان گذشته با چنین عشقی همین باشد.
برخی گفتهاند: عشق به انسان زیبارو یک اشتیاق شدید است نسبت به اتحاد و یکی شدن با معشوق. این سخن هرچند خوب است، اما نیاز به توضیح دارد. اگر مَجازی بودن عشق به انسان زیبارو (نسبت به حقیقت عشق الهی) و معبر بودن آن را نادیده بگیریم، و تنها روی جسمانی این عشق را بنگریم، اتحاد و یکی شدن با معشوق نمیتواند سرمنشأ علاقه به انسان زیبارو باشد؛ زیرا:
اولاً اتحاد و یکی شدن برای دو جسم امکانپذیر نیست. دو جسم حداکثر میتوانند در کنار هم و چسبیده به هم قرار بگیرند ولی هرگز نمیتوانند حقیقتاً با هم متحد شوند.
ثانیاً همین مقدار از قرب و نزدیکی نیز رضایتبخش نیست و عطش و اشتیاق عاشق با نزدیک شدن به معشوق آرام نمیشود. زیرا نزدیک شدن به معشوق را هرگونه که در نظر بگیریم (از نگاه و لمس و بوسه گرفته تا آغوش کامل) نهتنها عطش عشق را آرام و خاموش نمیکند، بلکه آن را شعلهورتر و فروزانتر میکند. پس آرامش این طوفان و برآورده شدن این نیاز را باید در جای دیگر جستوجو کرد.
سخن همان است که پیشتر گفتیم: عشق به انسان زیبارو در حقیقت عشق به سرچشمهی زیباییها یعنی خدا است و نیرویی که انسان را به سوی انسان زیبارو میکشد، جاذبهی حُسن و جمال خود خداوند است که در چهره و اندام آن فرد، تجلّی و تبلور کرده است. اشتیاق به نزدیک شدن به معشوق و اتحاد با او، در حقیقت اشتیاق به قرب الهی و وصال با معبود است که هم شدنی است و هم آرامبخش است.
نتیجه آنکه محبوب اصیل و معشوق حقیقی در عشق به انسان زیبارو، بدنی تشکیل شده که از گوشت و پوست و استخوان، نیست؛ بلکه پرتو حُسن و جمالی است که از روی درخشان آفریدگار تابیده و در آیینهی روی این محبوب انسانی منعکس شده و در چشم زیبابین ما نقش بسته است.»
🔹توجه به این حقیقت میتواند چشم مؤمن و خداپرست ما را بیناتر کند و ما را یاری کند تا محبوب زیبارویمان را با چشم پاک الهی بنگریم و با دیدن زیباییاش «ما شاء الله» و «تبارکَ اللهُ احسنُ الخالقین» بگوییم و از نگاه آلوده و منحرف مصون بمانیم.
#علاقه_به_انسان_زیبا_رو
#همجنسگرایی
#مدیریت_غریزه
#عرفان
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
شما و آرزوهای شما در این دنیا میهمانی موقت هستند.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍نوشتاری از مهدی خلجی
نویسنده و روزنامه نگار موسسه واشینگتن
⚠️مطالبی که تقدیم خواهد شد مورد تایید یا تکذیب نیست، لذا تحقیق و قضاوت بر عهده مخاطبین فرهیخته است.
📲نگاه جالبی داشتند لذا تصمیم گرفتم در چند پست به اشتراک بگذارم.
🎙موضوع: نظمِ نوين حوزه
نگرشی جامعه شناختی به مواجهه آیت الله خامنه ای با حوزه و حکومت سیاسی
#روحانیت
#جامعه_شناسی
#رهبری
#حکومت_اسلامی
#نقد_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍نظم نوین حوزه (۱)
🔹روحانیت تشیع در هیچ دوره ای از ادوار تاریخی خود تا این اندازه ثروتمند و تا این اندازه وابسته به رأس هرم قدرت سیاسی نبوده است . چیرگی مطلق رهبر جمهوری اسلامی بر "مدیریت امور دینی " از یک سو به فربهی ساختار اداری روحانیت و افزایش بی سابقه ی منابع مالی آن انجامید و از سوی دیگر استقلال نسبی نهاد روحانیت در تدبیر امور دینی را سلب کرد .
🔸آیت الله خامنه ای به محض اطمینان از موقعیت خویش بعد از آیت الله منتظری برنامه ای گسترده و فراگیر برای مدرن سازی حوزه ی علمیه آغاز کرد.
تنها با دگرگون کردن ساختار سنتی حوزه به سازمان اداری مدرن بود که وی توانایی مهار کامل حوزه ی علمیه را می یافت. وی شورای مدیریت حوزه ی علمیه قم را به "مرکز مدیریت حوزه ی علمیه ی قم " تغییر داد و حوزه های علمیه ی سراسر کشور و حتی خارج از کشور را زیر نظارت این مرکز برد .
🔻برای نخستین بار ، در برنامه ی سالانه ی بودجه ی دولت جمهوری اسلامی، ردیف بودجه های ثابت برای مرکز مدیریت حوزه ی علمیه ی قم در نظر گرفته شد. نهادها، سازمان ها، پژوهش کده ها و مراکز حوزوی تازه ای تأسیس شد که همه مستقیم یا غیر مستقیم زیر نظر رهبری فعالیت می کنند و هم ردیف بودجه ی دولتی دارند و هم از بودجه ی سالانه ی دفتر رهبری تأمین میشوند.
#روحانیت
#جامعه_شناسی
#رهبری
#حکومت_اسلامی
#نقد_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹مواجهه شهودی انسان ها با حکمت
هر سخنی که خورد تو برجک وجودتون بفهمید این یک حقیقت توش هست.
#دکتر_ملکیان
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
روز غدیر خم برترین عید امت من است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🤲الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایه امیر المومنین علیه السلام
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
#استوری
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍نظم نوین حوزه (۲)
🔹در ساختار سنتی روحانیت، ثبت نام ها، مدارج و مدارک علمی، سابقه ی تحصیلی و خانوادگی و دیگر اطلاعات سابقه نداشت. تنها از دوره ی آیت الله سید محمد حسین بروجردی، هر مرجعی برای خود دفتر شهریه هایی داشت که بر اساس آن حقوق ماهانه ی طلاب را پرداخت می کرد .
🔸هر طلبه ، اول ماه ناگزیر بود به مقسمان هر یک از مراجع رجوع کند و شهریه خود را دریافت نماید. مجموع این شهریه ها، حقوق کامل یک طلبه در ماه را شکل می داد. مرکز مدیریت حوزه ی علمیه زیر نظارت رهبر جمهوری اسلامی، ساختار متمرکز اداری پدید آورد. اطلاعات گوناگون طلاب در این مرکز به کامپیوترها داده شد و دفترهای شهریه ی مراجع یک کاسه گردید . به سخن دیگر آزادی عمل مراجع در پرداخت شهریه از میان رفت و از آن پس، مرکز مدیریت حوزه، تصمیم گیرنده ی اصلی درباره ی صلاحیت هر طلبه برای دریافت شهریه شناخته شد.
🔻نهادی تازه بنیاد چون "دفتر آمار " مرکز حوزه ی علمیه ی قم، وظیفه ی گردآوری داده ها مربوط به گرایش سیاسی روحانیان را به عهده گرفت. هر کس طالب دریافت معافیت موقتی تحصیلی از خدمت نظام وظیفه، سفر به خارج از کشور و دریافت شهریه یا خواستار ارتقای مرتبه ی علمی خود است، باید نخست در دفتر آمار تأیید شود. روحانیانی که گرایشی خلاف جمهوری اسلامی دارند در دفتر آمار "رد صلاحیت " میشوند و از امتیازهای مربوط به نظام روحانیت محروم.
#روحانیت
#جامعه_شناسی
#رهبری
#حکومت_اسلامی
#نقد_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
هر که به ریخت و پاش فخر بفروشد
به تنگدستی خوار و کوچک گردد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔹توجه به حیث تاریخی بشر و درک این امر که بشر موجودی بالذات تاریخی و لذا همه فهم ها، تفسیرها و کنش های وی در چارچوب ها و افق های تاریخی است، ما را به این حقیقت مهم و بنیادین متفطن می سازد که انسان ها نیز در چارچوب و افق تاریخی خاص و براساس عقلانیت های گوناگون تاریخی با یک متن از جمله با متون مقدس مواجه شده، مورد خطاب قرار میگیرند. لذا به هیچ وجه نمی توان انتظار داشت مخاطبی که فرضا در جهان مدرن و بر اساس عقلانیت مدرن ، یعنی عقلانیت گالیله ای - نیوتنی، دکارتی بار آمده و می اندیشد به همان نحوه و با همان مفروضات و با همان عقلانیت و زبانی با متون مقدس مواجهه شود که مخاطبان پیشین متون مقدس، در اعصار گذشته، با این متون مواجه می شدند، مضاف بر اینکه خود متون مقدس نیز،
به واسطه حیث بشری و تاریخی نبی در دوران های ماقبل مدرن و در سنتهای تاریخی پیشین شکل گرفته اند.
🔻متأسفانه حوزه های علمیه، روحانیون و متولیان حیات دینی در میان مسلمانان بیش از آن اسیر اسانسیالیسم (ذات گرایی) ارسطویی و درک غیرتاریخی پدیدارها هستند که درکی از نگرش تاریخی و حیث تاریخی نبی، حيث تاریخی متون مقدس و حیث تاریخی مخاطبان خود داشته باشند. لذا دفاع آنها از متون مقدس صوری ، بی حاصل، محکوم به شکست و حتی در
جهت هرچه بیشتر سکولاریزه شدن جامعه و سبب خشم و طغیان نسلهای جوان مسلمان علیه فرهنگ و سنت تاریخی خویش و در غلتیدن به سوی تفکر و فرهنگ سکولار و نیهیلستیک غربی است.
#دکتر_عبدالکریمی
#سکولاریسم
#قرآن
#نقد_حوزه
#روحانیت
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹چرا بریم سر قبر پدر و مادر یا خویشانمون؟
💠 استاد عالی
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍کدام تلاش آقای روحانی؟/ احمد زیدآبادی
🔹حسن روحانی در واپسین روزهای ریاست جمهوری خود گفته است: "البته همۀ ما یقین داریم که حکومتی که امروز چهل و چند سال است در ایران به نام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد با آن حکومت مولایمان امیرالمومنین فاصله زیادی دارد، اما در عین حال تلاش زیادی کردیم که همان مسیر امام علی را پیش بگیریم."
در بخش نخست صحبت آقای روحانی مناقشۀ چندانی نیست جز تعیین مقدار همان "فاصلۀ زیاد"! در مورد بخش دوم صحبت روحانی اما باید پرسید که مشخصاً کدام "تلاش زیاد" را کردید تا مسیر علی را در پیش گیرید؟
اگر منشور حکومت علی همان است که در نامهاش به مالک اشتر آمده است و اگر سیرهاش همان است که سید رضی در نهج البلاغه گرد آورده است، جملگی حتی اجازه ندادید که آن منشور و سیره برای مردم به درستی تبیین شود چه رسد به ادعای تلاش برای در پیش گرفتن آن مسیر!
همۀ آنچه مردم در این سالها از ارجاع به منش و سیرۀ زمامداری علی به یاد دارند، تکرار مکرر قیاس مخالفان و منتقدان حکومت با طلحه و زبیر است! آن هم به صورتی کاملاً تحریفآمیز چنانکه گویی این علی بوده که به دلیل مخالفت لفظی طلحه و زبیر با نوع حکمرانی خود به جنگ با آنها برخاسته و جز همین یک اتفاق هم در تمام دوران زمامداری او رخ نداده است.
🔸هر گاه من در نوشتههایم به بزرگان دین استناد و یا سخنی از آنان نقل میکنم، جمعی از مخاطبان پیام میدهند که بخش بزرگی از جامعه از دین روگردان شده و نسبت به این نوع استنادات حساسیت منفی پیدا کرده است، بنابراین برای حفظ اعتبارم بهتر است وارد این مسائل نشوم!
🔸این دوستان ظاهراً تصورشان این است که پنداری من نوعی تاجر سیاسیام که برای رونق تجارتم باید طبق سلیقۀ بخشی از مردم هر روز به رنگی در آیم و دلقی نو به تن کنم! اینکه بخشی از جامعه به علت سوءاستفادۀ سیاسی از دین، نسبت به آن ظنین و بدگمان شده است، بر من هم عیان است، اما دین کارکردهای معنوی و اخلاقی و فرهنگی و مدنی بسیار مفیدی دارد که در خوانش صحیح آن به مثابۀ چسب اجتماعی جامعۀ ایرانی عمل کرده است و بدون آن روزگارمان تیرهتر خواهد شد.
🔻برخی دیگر هم که ظاهراً فقط اسمی از سکولاریزم شنیدهاند با هر اشارهای به متون و میراثهای فرهنگ دینی در یک نوشته، فریادشان بلند میشود؛ این هم که شد همان حکومت دینی!
سکولاریسم به معنای جدایی نهاد دین از دولت است و هیچ منافاتی با ایمان شخصی و باور به دینِ فرهنگی و مدنی و معنوی و اخلاقی ندارد. عموم رهبران دو دمکراسیِ سکولارِ بزرگ شرق و غربِ عالم یعنی هندوستان و آمریکا، جملگی افرادی دیندارند و به آن افتخار هم میکنند.
🔻متأسفانه برخی مدعیان آتشین مزاجِ دفاع از سکولاریسم گمان بردهاند که سکولاریسم مستلزم عقاید ماتریالیستی و منافی هر اعتقاد متافزیکی از جمله باور به خداست و بیوقفه هم بر این طبل توخالی و پر سر و صدا میکوبند!
آن سکولاریسمی که مستلزم جهانبینی ماتریالیستی است هنوز از مادر زاده نشده است و اگر هم به فرض روزی زاده شود، صورت دیگر حکومت دینی از نوع طالبانِ افغان آن خواهد شد!
#سیاسی
#حکومت_اسلامی
#روحانیت
#امامت
#فلسفه_دین
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
خوراک را با دیگری بخور و بر این کار بخیل مباش روزی هیچ کس را تو نمی دهی اما خدا با این کار مزد فراوان به تو خواهد داد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ علاقه به انسان زیبارو (۸)
🔸 این علاقه با همهی خوبیاش میتواند بستر آسانی برای گرفتاری و آلودگی ای خاص خود را دارد که اجتناب ناپذیر است. کسی که میخواهد از بُعد عاطفی و احساسی رشد کند و به کمال برسد، باید درد فراق و دلتنگی را تحمل کند و بر تلخی آن صبر کند. تحمل فراق و صبر بر دلتنگیها شرط لازم و غیرقابل اغماض برای رشد عاطفی و احساسی است. نمیشود لذت عشق را چشید ولی تلخی هجران را نچشید.
🔻 درد عشقی کشیدهام که مپرس
زهر هجری چشیدهام که مپرس!
🔹 عاشق شدن و دوست داشتن، لزوماً به معنای واصل شدن و رسیدن به معشوق نیست. گاه خدا عشق را برای کسی تجویز میکند و آن را بر دلش نازل میکند، بدون اینکه وصالی برایش مقدّر کرده باشد و صرفاً تحمل درد فراق و دلتنگی را برای او میپسندد. زیرا تنها چیزی که دل او اکنون برای سیر در جادهی عشق نیاز دارد، چند واحد فراق و دلتنگی است.
💠 گاه باید عاشق شد، ولی نباید عشق را ابراز کرد. باید آن را در دل پنهان کرد و با دردش سوخت و ساخت. در چنین شرایطی اگر عاشق تاب بیاورد و به زیبایی با درد عشق بسوزد و بسازد و دم نزند، دلش رشد میکند و به خدای عشق نزدیکتر میشود و دلش برای عشق حقیقی آمادهتر میشود. اما اگر بیتابی کند و برای به چنگ آوردن معشوق و وصال او، خود را به آب و آتش بزند، علاوه بر اینکه دل و عشقش را تلف میکند و مانع رشدش میشود، به معشوق هم نمیرسد و از دو جهت زیان میکند؛ خَسِرَ الدنیا و الاخرة!
🔻از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله نقل شده: «هر کس که عاشق شود ولی عشقش را ابراز نکند و آن را در دلش پنهان دارد و پا از مسیر عفت بیرون نگذارد و در آن حال بمیرد، شهید است.
🔻امیرالمؤمنین علی علیهالسلام میفرماید: صبر دو گونه است؛ صبر بر آنچه بدت میآید و صبر بر آنچه دوستش داری.
🔹 گاه خدا دل انسان را به محبتی مبتلا میکند و از او انتظار دارد بر این محبت و علاقه صبر کند و برای رسیدن به محبوبش خودش را به آب و آتش نزند و اگر دوستی با محبوب به صورت طبیعی و هموار فراهم نشد، از آن چشم بپوشد و با صبر بر درد فراق، دلش را جلا بدهد و روحش را تربیت کند و برای کارهای بزرگتر آماده کند.
#علاقه_به_انسان_زیبا_رو
#همجنسگرایی
#مدیریت_غریزه
#عرفان
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
📲فهرست هشتک ها برای دسترسی آسان و جتسجوی مسائل مرتبط کانال تأملات طلبگی:
#حدیث #مذهبی #سیاسی
#انقلاب_اسلامی #ولایت #رهبری
#نبوت #امامت #حکومت_اسلامی
#تبلیغ #عقاید #کلام #فلسفه
#فلسفه_دین #علوم_انسانی
#تصوف #عرفان #مرجعیت
#جامعه_شناسی #اعجاز #قرآن
#منطق #مستند #معرفی_فیلم
#معرفی_مقاله #معرفی_کتاب
#مناظره #نماهنگ #جعلیات #اخبار_جعلی #نقد_مشهورات #تاریخ #نقد_حوزه #لباس_روحانیت #روحانیت #تحول #موسیقی #همجنسگرایی #عقد_موقت
#فقه #اصول #فقه_سنتی
#اخلاق #رجال #هنر #مقتل_شناسی
#آسیب_شناسی_دینی #اهل_سنت #مسیحیت
#مصاحبه #شعر #استوری #دکلمه
#دکتر_دینانی #دکتر_عبدالکریمی #دکتر_سروش #دکتر_ملکیان #دکتر_شریعتی #دکتر_نراقی
#شهید_مطهری #شهید_بهشتی #آیت_الله_مصباح #محسن_کدیور
#سید_کمال_حیدری #استاد_خسروپناه
#طنز #نظرات_کاربران #تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
ای مردم خودتان ادب کردن خویش را بر عهده گیرید و نفس را از عادت های هلاکت بار بازگردانید.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍نظم نوین حوزه (۳)
🔹در نظام سنتی روحانیت ، تنها منبع درآمد روحانیان شهریه و از محل وجوهات شرعی و موقوفات مذهبی بود . اما آیت الله خامنه ای از بودجه ی دولت، نظام بیمه ی درمانی طلاب را بنیان نهاد و شهرک هایی چون شهرک مهدیه در حومه ی قم را برای اسکان طلاب توسعه داد. از سوی دیگر، درآمد هر طلبه از شهریه یا حق منبر گاه گاهی فراتر رفت . صدها نهاد حوزوی به بهانه ی آموزش، پژوهش یا امور دیگر منبع درآمد مهم تری برای طلاب به شمار میروند.
🔸پوشیدن لباس روحانیت (عمامه، عبا، قبا و نعلین ، ) تا پیش از این دوره، امری بود یک سر دل به خواهی هر طلبه ی حوزه ی علمیه، در هر جایی که می خواست، هر زمانی و با هر میزانی از تحصیلات حوزوی، عمامه به سر می گذاشت. آیت الله خامنه ای کوشید از طریق مرکز مدیریت حوزه ی علمیه قم فرآیند پوشش لباس روحانیت را نظام مند کند. از سوی دیگر، تا پیش از انقلاب ایران سابقه ای مشهود برای خلع لباس روحانیت نمیتوان یافت . به واقع، هیچ مرجع رسمی در حوزه ی علمیه برای تشخیص صلاحیت پوشش لباس روحانیت وجود نداشت.
🔻پس از انقلاب ایران، آیت الله خمینی به روحانیان مخالف خود لقب "آخوند درباری" و "روحانی نما " داد و از طریق نیروهای نظامی، کمیته ی انقلاب اسلامی، دستگاه قضایی و سپس دادگاه ویژه روحانیت ، امکان قانونی خلع لباس روحانیان مخالف را فراهم آورد. اکنون مرجع رسمی خلع لباس روحانیان، دادگاه ویژه روحانیت است.
#روحانیت
#جامعه_شناسی
#رهبری
#حکومت_اسلامی
#نقد_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔰توان رجالی محقق خویی و نقدی بر معجم رجال الحدیث
💠محقق خویی بی شک یکی از موثرترین علمای عصر حاضر شیعه است. ایشان در انواع علوم اسلامی تالیفات داشته و کمتر بزرگی از معاصرین پیدا می شود که شاگردی درس ایشان را نکرده باشد. همچنین مبانی مختلف فقهی و اصولی و رجالی این مرد بزرگوار بحث های مختلفی را به چالش کشیده است.
🔸محقق خویی کتاب معروفی در علم رجال دارند به نام معجم رجال الحدیث. آیت الله حسینی قزوینی ( که به گفته خودشان یکی از دو متخصص علم رجال شیعه هستند ) در مورد این کتاب و قدرت رجالی مولف آن اینگونه می فرمایند:
آقای خویی مردي اصولی و فقیهی تمام عيار بود و رجال را ايشان در اواخر عمرشان نوشتند. با اين كه كتاب ايشان كامل ترين و جامع ترين كتاب رجالی شيعه است؛ ولی مملو از اشتباه و اغلاط است. علتش هم اين است كه آقای خویی در رجال به آن اندازه كه در فقه و اصول مسلط بود، مسلط نبود. و روی عللي لُجنه اي درست كردند و خود ايشان هم تقريباً نظارتی داشتند نه نظارت كامل. اين كتاب معجم الرجال آمد بيرون، با اين كه كامل ترين و جامع ترين كتاب رجالی شيعه است؛ يعني آبرو براي شيعه است؛ ولي با اين حال نه آقای خویی مرد رجال بود و نه كتاب رجالی ايشان كتاب رجالی است. و با همه نقايصش حرف اول را در علم رجال می زند.
فقه مقارن: 86/08/21
http://lib.eshia.ir/11138/1/285
#رجال
#محقق_خویی
#حسینی_قزوینی
👇👇
@Taammolate_talabegi
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
هر لحظهای که بر انسان بگذرد و به یاد خدا نباشد قیامت حسرتش را خواهد خورد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ مصادیقی از تاریخمندی در نبی و متن مقدس/ دکتر عبدالکریمی
🔹تکیه بر حیث تاریخی و تاریخمندی بشر و تأکید بر تعلق وی به یک وضعیت تاریخی- فرهنگی خاص به معنای نشان دادن محدودیت های ذاتی بشری و به معنای نشان دادن این حقیقت بسیار ساده است که بشر موجودی همه زمانی و همه مکانی، یعنی خدا نیست. به همین دلیل، فهم وی همواره در وضعیتی معین، یعنی از منظری معین و در چارچوب افق هایی معین و متکی بر مجموعه ای از پیش فهم ها و پیش داوری های آشکار و پنهان رخ میدهد.
🔸حال اگر آیاتی چون «أنا بشر مثلکم» وجه بشری نبی را جدی بگیریم که گریزی نیز جز آن نداریم نتیجه آن صرفا این امر ساده نیست که نبی همچون دیگر انسان ها تغذیه می کرد، می نوشید یا صاحب فرزند می شد، بلکه تمام اوصاف ضروری نحوه هستی انسانی، از جمله حيث تاریخی بشر، نیز بر نحوه هستی وی صادق است.
🔻بدین ترتیب، با توجه به حیث تاریخی نبی، نحوه هستی او و هر آنچه با این نحوه هستی ارتباط دارد، یعنی همه فهم ها، تفسيرها، کنش ها و رفتارهای او، از جمله وحی و متن مقدس که با وی نسبتی دارند، متأثر از زبان، جامعه، فرهنگ و سنت تاریخی ای است که وی در آن رشد و نمو داشته است.
برای نمونه ادعای عیسی، در خصوص قریب الوقوع بودن پادشاهی خداوند بر روی زمین، ادعایی است که صرفا بر اساس سنت تفکر آخرالزمانی یهودیان، که عیسی در آن تربیت یافته بود، قابل فهم است و به این معناست که عیسی در بسیاری از مفروضات و صور تفکر زمانه خویش با جامعه یهودی شریک و به بیان صحیح تر، وام دار جامعه خود و سنن فکری آن بوده است. البته این حقیقتی است که در خود کتب مقدس
نیز کاملا بین و آشکار است.
برای مثال، این که قرآن به زبان عربی است و در آن از بت هایی چون لات و عزی (بت های اعراب) و نه فرضا از ویشنو و شیوا
بت هندیان) یا از حیواناتی چون گاو و شتر و نه فرضا از پاندا و پلاتیپوس؛ یا از پدیده ای به نام ظهار (رسم اعراب، و فقط اعراب، مبنی بر اینکه مردی به زنش بگوید «تو همچون مادرم بر من حرامی» و بر اساس همین جمله در روابط زناشویی به زنش پشت کند) سخن گفته شده است، به خوبی رابطه زبان، فرهنگ، جغرافيا، وسنت تاریخی نبی با متن مقدس را نشان می دهد.
#دکتر_عبدالکریمی
#قرآن
#نبوت
#فلسفه_دین
#جامعه_شناسی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi