وَ إِذْ يَقُولُ الْمُنافِقُونَ وَ الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ ما وَعَدَنَا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ إِلَّا غُرُوراً «12احزاب»
و آن گاه كه منافقان و كسانى كه در روحشان بيمارى (شكّ و ترديد) بود، گفتند: خدا و پيامبرش جز وعدههاى فريبنده به ما ندادند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#معرفی_قاریان_بزرگ_اسلام
#استاد_شیخ_محمود_علی_البناء
🔰شیخ محمود علی البنا در ۱۷ دسامبر ۱۹۲۶ میلادی در روستای «شبرا باص» در استان المنوفیه مصر متولد شد. او قرآن کریم را در مکتبخانه روستای خود و نزد شیخ موسی المنطاش در سن ۹ سالگی به طور کامل حفظ کرد.
🔰البنا برای تحصیل در رشته علوم دینی به مسجد جامع الاحمدی در شهر طنطا رفت و در آنجا مشغول به تحصیل شد. او در سال ۱۹۴۷ میلادی به عنوان قاری جمعیت جوانان مسلمان مصر انتخاب شد و در سال ۱۹۴۸ به رادیو قرآن مصر راه یافت و سپس نخستین قرائت وی در دسامبر ۱۹۴۸ با قرائت آیاتی از سوره مبارکه هود، به صورت زنده از رادیو قرآن مصر پخش شد.
این قاری برجسته مصری در پایان دهه چهارم قرن گذشته میلادی قاری مسجد عین الحیات و سپس در دهه پنجم قاری مسجد امام الرفاعی شد. او سپس در سال ۱۹۵۹ میلادی به عنوان قاری قرآن به مسجد جامع الاحمدی شهر طنطا بازگشت و تا سال ۱۹۸۰ در همان مسجد به قرائت قرآن پرداخت. سپس قرائت قرآن در مسجد امام حسین(ع) را بر عهده گرفت و تا زمان وفاتش در همان مسجد مشغول قرائت قرآن بود.
شیخ محمود علی البنا در سال ۱۹۶۷ میلادی یک دوره کامل ترتیل قرآن برای رادیو قرآن مصر قرائت و ضبط کرد.
📌ادامه مطالب در پیام بعدی……
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📌ادامه مطالب👇
🔰این قاری مصری در طول زندگی خود به بسیاری از کشورهای جهان سفر کرد و در حرمین شریفین، مسجد الاقصی، مسجد اموی در سوریه و بسیاری از کشورهای عربی و اروپایی به قرائت قرآن پرداخت.
🔰او در سال ۱۹۸۴ میلادی به عنوان معاون اتحادیه قاریان مصر برگزیده شد و در ۲۰ ژوئیه ۱۹۸۵ میلادی درگذشت. پیکر این قاری بزرگ جهان اسلام را در کنار مسجد روستای محل تولدش یعنی شبرا باص به خاک سپردند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_محمود_علی_البناء
📖 سوره مبارکه آل عمرآن (آیه ۱۲۱ الی ۱۲۶ )
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📕#دائره_المعارف_قرآن_کریم📕
💫 #آرزو>
⬅️ #حقیقت_آرزو
🌺در روایاتى چند از #پیامبر صلىاللهعلیهوآله و امامان علیهمالسلام مؤمنان از #املِ دور و دراز، نهى شدهاند؛ چرا که موجب فراموشى #قیامت مىشود .
🌼 در روایاتى نیز به #کوتاه کردن امل سفارش شده است .
◀️مفسران در این باره که #آرزو امری زبانی است یا قلبی ؛ دو دسته اند :
🌺طبرسی به بیشتر #متکلّمان نسبت می دهد که آرزو را از مقوله #گفتار می دانند ؛
یعنی انسان برای چیزی که #نبوده است ، بگوید کاش می بود یا برای چیزی که هست ؛ بگوید #کاش نمی بود ؛
🌼ولی #جبّائی از متکلمان معتزلی ، آرزو را از مقوله #معنا و امری قلبی دانسته است ؛ با این توضیح که آرزو نه از قبیل اراده است ؛ زیرا اراده ، فقط به امور #ممکن تعلق میگیرد و نه از قبیل میل و خواهش ؛ زیرا میل و خواهش به گذشته تعلق نمی گیرد در حالی که #آرزو ، هم به امور ناممکن و هم به امور گذشته تعلق میگیرد .
🌺 فخر رازی نظر نخست را به #معتزله نسبت داده و ضمن #بعید دانستن آن می گوید :
🌼به نظر #اشاعره ، آرزو عبارت است از خواستن چیزی است که به #تحقق نیافتن آن یقین یا گمان دارد ؛
🌺 افزون بر این ، #آرزو از نوع انشا است که به سان جمله های گزارشی ، به صدق یا کذب #وصف نمی شود ؛ ولی در آیات ۲۷ و ۲۸ انعام خداوند پس از #نقل آرزوی کافران هنگام مشاهده عذاب که می گویند :
کاش به #دنیا بازگردانده می شدیم و ( دیگر ) آیات پروردگارمان را تکذیب نمی کردیم و از #مومنان می شدیم ، آنها را دروغگو می شمارد :
* ولو تری اذ وقفوا علی النّار فقالوا یا لیتنا نردّ و لا نکذّب بآیات ربنّا و نکون من المومنین * ....... و انّهم لکاذبون * ۰
◀️طبرسی سه #پاسخ را نقل میکند :
🌼 ۱. #کذب_در_آیه ، به سخن دیگر آنها که می گویند : ما در دنیا #اعتقاد حق و درست داشتیم ، نسبت داده شده ، نه به آرزوی آنها .
🌺۲. آرزوی آنها دربردارنده یک #جمله گزارشی ضمنی با این مفاد است :
هرگاه به #دنیا برگردیم ، ایمان می آوریم و کذب به این جمله بر می گردد .
🌼۳. می توان #کذب را به معنای تحقق نیافتن آن آرزو گرفت ، نه به معنای حقیقی اش که #دروغ باشد ؛
بنابراین ، خداوند در * و انّهم لکاذبون * #خبر می دهد که آرزوی آنها تحقق #نیافتنی است .
ادامه دارد ........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
11.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۷۲
وَإِنَّ مِنْكُمْ لَمَنْ لَيُبَطِّئَنَّ فَإِنْ أَصَابَتْكُمْ مُصِيبَةٌ قَالَ قَدْ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيَّ إِذْ لَمْ أَكُنْ مَعَهُمْ شَهِيدًا ﴿٧٢﴾
یقیناً از شما کسی است که [از رفتن به سوی جنگ] درنگ و کُندی میکند، پس اگر به شما [رزمندگانی که به جنگ رفته اید] آسیبی رسد، گوید: خدا بر من محبت و لطف داشت که با آنان [در میدان جنگ] حاضر نبودم. (۷۲)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٧٢)
-به دنبال فرمان عمومى جهاد و آماده باش در برابر دشمن كه در آيۀ قبل بيان شد در اين آيه اشاره به حال جمعى از منافقان كرده مىفرمايد: «اين افراد دو چهره كه در ميان شما هستند با اصرار مىكوشند از شركت در صفوف مجاهدان راه خدا خوددارى كنند» (وَ إِنَّ مِنْكُمْ لَمَنْ لَيُبَطِّئَنَّ) .
«ولى هنگامى كه مجاهدان از ميدان جنگ باز مىگردند و يا اخبار ميدان جنگ به آنها مىرسد، در صورتى كه شكست و يا شهادتى نصيب آنها شده باشد، اينها با خوشحالى مىگويند چه نعمت بزرگى خداوند به ما داد كه همراه آنها نبوديم تا شاهد چنان صحنههاى دلخراشى بشويم» (فَإِنْ أَصابَتْكُمْ مُصِيبَةٌ قالَ قَدْ أَنْعَمَ اللّهُ عَلَيَّ إِذْ لَمْ أَكُنْ مَعَهُمْ شَهِيداً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 421
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
10.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۷۳
وَلَئِنْ أَصَابَكُمْ فَضْلٌ مِنَ اللَّهِ لَيَقُولَنَّ كَأَنْ لَمْ تَكُنْ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُ مَوَدَّةٌ يَا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزًا عَظِيمًا ﴿٧٣﴾
و اگر بخشش و فضلی از سوی خدا به شما رسد چنان که گویی میان شما و او هرگز دوستی و مودّتی نبوده، [و از جنگ شما با دشمن آگاهی نداشته، و برای اینکه از پیروزی و غنیمت سهمی نبرده، آه سردی می کشد و] می گوید: ای کاش من هم با آنان بودم، پس به کامیابی بزرگی دست می یافتم. (۷۳)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٧٣)
-ولى اگر باخبر شوند كه مؤمنان واقعى پيروز شدهاند، و طبعا به غنائمى دست يافتهاند، اينها همانند بيگانهاى كه گويا هيچ ارتباطى در ميان آنها و مؤمنان برقرار نبوده از روى تأسف و حسرت مىگويند: «اى كاش ما هم با مجاهدان بوديم و سهم بزرگى عايد ما مىشد» ! (وَ لَئِنْ أَصابَكُمْ فَضْلٌ مِنَ اللّهِ لَيَقُولَنَّ كَأَنْ لَمْ تَكُنْ بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَهُ مَوَدَّةٌ يا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِيماً) .
روشن است كسى كه شهادت در راه خدا را يك نوع بلا مىشمرد، و عدم درك شهادت را يك نعمت الهى مىپندارد، پيروزى و فوز عظيم و رستگارى بزرگ از نظر او چيزى جز پيروزى مادى و غنايم جنگى نخواهد بود.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 421
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh