#حرف_حق
✅خداییش بعضی از ما از #نمرود م بدتریم 🤔😳
♨️وقتی حضرت #ابراهیم براش استدلال منطقی آورد، اقلا ساکت شد
🔰به بعضی از ما حرف منطقی هم بزنن جوش میاریم🤯
«ُ قَالَ إِبْرَاهِيمُ فَإِنَّ اللَّهَ يَأْتِي بِالشَّمْسِ مِنَ الْمَشْرِقِ فَأْتِ بِهَا مِنَ الْمَغْرِبِ فَبُهِتَ الَّذِي كَفَرَ»
📜(بقره258)
👈ابراهیم گفت خدا خورشید را از شرق میاره تو (اگه راست میگی) از غرب بیارش، نمرود مبهوت شد
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🚨 چراغ قرمزها درقرآن🚨
⛔️پرهیز از غیبت:
📗ولا یغتب بعضکم بعضاً أیحب أحدکم ان یأکل لحم اخیه میتا فکرهتموه✒️ (حجرات/12)؛
👈 از دیگران غیبت نکنید؛ آیا دوست دارید که گوشت برادر مرده خود را بخورید؟ البته از آن، کراهت دارید.🍃
⛔️پرهیز از تمسخر:
📗لا یسخر قوم من قوم عسی ان یکونوا خیرا منهم✒️
(حجرات/11)
👈ای اهل ایمان! گروهی از شما گروه دیگر را مسخره نکند، چه بسا آن گروه دیگر بهتر از ایشان باشد.🍃
⛔️پرهیز از وعده دروغ:
📗یا ایها الذین امنوا لم تقولون ما لا تفعلون کبر مقتا عند الله ان تقولوا ما لا تفعلون✒️ (صف/2و3)؛
👈 ای اهل ایمان! چرا چیزی را میگوئید که به آن عمل نمیکنید؟ اینکه چیزی را بگوئید که عمل بدان نمیکنید نزد خداوند گناهی است بزرگ.🍃
⛔️پرهیز از عیبجوئی و هرزه زبانی:
📗ویل لکل همزة لمزة✒️ (همزه/1)؛
👈 وای بر هر عیبجوی هرزه زبان🍃
⛔️پرهیز از گمان در همه چیز:
📗اجتنبوا کثیرا من الظن ان بعض الظن اثم✒️ (حجرات/12)؛
👈 از بسیاری از گمانها دوری کنید، که بعضی از گمانها گناه است.🍃
⛔️پرهیز از زیادی کنجکاوی در امور دیگران:
📗ولا تجسسوا ✒️(حجرات/12)؛
👈تجسس نکنید
🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#ورزش
خودمونیم انبیا هرکدوم برا خودشون ی #کوهنورد بودنا
🔰پیامبر میرفت کوه فاران(غار حرا)
⛰ارتفاع۶۲۹
🔰حضرت ابراهیم و حضرت موسی میرفتن روی کوه طور 🏔ارتفاع حدودا۲۰۰۰
(ظاهرا حضرت موسی کوه حوریث در یمن هم رفته همونجاس که از چاه آب کشید)
🔰حضرت نوح کوه های آرارات
🏔 ارتفاع حدودا۵۰۰۰
🔰حضرت عیسی میرفت کوه ساعیر
⛰ارتفاع۶۵۰
🔰زرتشت نبی سبلان کوه(اولواالعزم نیست )
🏔 ارتفاع ۴۸۰۰
🔰حضرت خضر کوه خضر
⛰ارتفاع ۱۰۰۰
📚مجمع البحرین
📚روائح
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📘#دائره_المعارف_قرآن_کریم📘
📦 #امانت>
⬅️ #انواع_امانت
🔻امانتهایى که به دیگرى #سپرده مىشود از جهت صاحب امانت دو قسم است :
👈 الف : #امانتهاى_الهى
🔹قرآن در آیات متعدد از #امانتهایى که خداوند در اختیار #بشر نهاده سخن به میان آورده است.
🔻خداوند در آیه ۷۲ #احزاب مىفرماید:
ما #امانت را بر آسمانها و زمین و کوهها عرضه داشتیم؛ ولى آنها از #پذیرش آن امتناع کردند ؛ ولی انسان آن را بر دوش کشید :
* انّا عرضنا الامانه علی السماوات و الارض و الجبال فابین ان یحملنها و اشفقن منها و حملها الأنسان * .
🔹 مراد از #امانت خدا در این آیه به نظر برخی #ولایت الهی ، دین حق ، واجبات و محرمات خدا ، #اطاعت از خدا ، نماز و روزه است .
🔻برخی نیز مقصود از آن را #عقل یا جمله * لا اله الله * دانسته و عدهای گفته اند :
مراد #اعضای بدن انسان است که خداوند به عنوان امانت در اختیار انسان نهاده است و انسان باید آنها را در #راهی که خدا دستور داده به کار گیرد .
🔹 در روایات اهل بیت علیهماالسلام #امانت در آیه فوق بیشتر به #ولایت ، ولایت امیرمومنان علی علیه السلام ، ولایت تمامی ائمه و #امامت تفسیر شده است .
🔻در مورد #عرضه امانت بر آسمانها و زمین و علت امتناع آنها و پذیرش انسان نیز #اقوال گوناگونی در میان مفسران مطرح است .
🔹 برخی گفتهاند : مقصود #عرضه امانت بر اهل آسمان و زمین است ، زیرا آسمان و زمین #جماد بوده و جماد تکلیفی ندارد .
🔻برخی در تایید این #نظریه گفته اند :
#خودداری آسمان و زمین از حمل امانت به معنای عدم وجود #استعداد پذیرش امانت در آسمان و زمین بوده است .
🔹عدهای دیگر بر آنند که #امانت برخود آسمان و زمین عرضه گردیده و جهت امتناع ضعف و #ناتوانی آسمان و زمین و کوچک شمردن خود از پذیرش آن بوده است ؛
اما #انسان آن را پذیرفت ؛ ولی حق این امانت را ادا نکرد ، به همین جهت خداوند وی را #ظالم و جاهل شمرد :
* انّه کان ظلومًا جهولا * ( احزاب ۷۲ )
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۵۴
وَرَفَعْنَا فَوْقَهُمُ الطُّورَ بِمِيثَاقِهِمْ وَقُلْنَا لَهُمُ ادْخُلُوا الْبَابَ سُجَّدًا وَقُلْنَا لَهُمْ لَا تَعْدُوا فِي السَّبْتِ وَأَخَذْنَا مِنْهُمْ مِيثَاقًا غَلِيظًا ﴿١٥٤﴾
و کوه طور را به سبب پیمانشان [به پذیرفتن تورات، عمل به آن و ایمان به موسی] برفرازشان برافراشتیم، و به آنان گفتیم: با تواضع و فروتنی و سجده کنان، از دروازه [شهر یا درِ معبد] درآیید. و [نیز] به آنان گفتیم: روز شنبه [از حکم حرمت صید ماهی] تجاوز نکنید. و از آنان [برای اجرای احکام تورات و فرمان های موسی] پیمانی محکم و استوار گرفتیم. (۱۵۴)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٥٤)
-باز آنها از خواب غفلت بيدار نشدند و از مركب غرور و لجاجت پايين نيامدند، به همين جهت «ما كوه طور را بر بالاى سر آنها به حركت درآورديم، و در همان حال از آنها پيمان گرفتيم و به آنها گفتيم كه به عنوان توبه از گناهانتان از در بيت المقدس با خضوع و خشوع وارد شويد، و نيز به آنها تأكيد كرديم كه در روز شنبه دست از كسب و كار بكشيد و راه تعدى و تجاوز را پيش نگيريد (و از ماهيان دريا كه در آن روز صيدش حرام بود استفاده نكنيد) و در برابر همۀ اينها پيمان شديد از آنان گرفتيم» اما آنها به هيچ يك از اين پيمانهاى مؤكد وفا نكردند!
(وَ رَفَعْنا فَوْقَهُمُ الطُّورَ بِمِيثاقِهِمْ وَ قُلْنا لَهُمُ ادْخُلُوا الْبابَ سُجَّداً وَ قُلْنا لَهُمْ لا تَعْدُوا فِي السَّبْتِ وَ أَخَذْنا مِنْهُمْ مِيثاقاً غَلِيظاً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 473
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۵۵
فَبِمَا نَقْضِهِمْ مِيثَاقَهُمْ وَكُفْرِهِمْ بِآيَاتِ اللَّهِ وَقَتْلِهِمُ الْأَنْبِيَاءَ بِغَيْرِ حَقٍّ وَقَوْلِهِمْ قُلُوبُنَا غُلْفٌ ۚ بَلْ طَبَعَ اللَّهُ عَلَيْهَا بِكُفْرِهِمْ فَلَا يُؤْمِنُونَ إِلَّا قَلِيلًا ﴿١٥٥﴾
پس به کیفر پیمان شکنی آنان و کفرشان به آیات خدا، و به ناحق کشتن پیامبران، و گفتار [بی پایه و باطل] شان که دل های ما در پوشش و حجاب است [از این رو سخن حق را درک نمی کنیم، لعنتشان کردیم؛] بلکه به سبب کفرشان بر دل هایشان مُهرِ [محرومیت از فهم معارف] زدیم؛ به همین سبب جز اندکی ایمان نمی آورند. (۱۵۵)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٥٥)
-گوشۀ ديگرى از خلافكاريهاى يهود!
در اينجا قرآن به قسمتهاى ديگرى از خلافكاريهاى بنى اسرائيل و كارشكنيها و دشمنيهاى آنها با پيامبران خدا اشاره كرده است. نخست، به پيمانشكنى و كفر جمعى از آنها و قتل پيامبران به دست آنان اشاره كرده چنين مىفرمايد: «ما آنها را به خاطر پيمان شكنى» از رحمت خود دور ساختيم يا قسمتى از نعمتهاى پاكيزه را بر آنان تحريم نموديم (فَبِما نَقْضِهِمْ مِيثاقَهُمْ) .
آنها به دنبال اين پيمان شكنى، «آيات پروردگار را انكار كردند و راه مخالفت پيش گرفتند» (وَ كُفْرِهِمْ بِآياتِ اللّهِ) .
و به اين نيز قناعت نكردند، «بلكه دست به جنايت بزرگ ديگرى كه قتل و كشتن راهنمايان و هاديان راه حق يعنى پيامبران زدند و بدون هيچ مجوزى آنها را از بين بردند» (وَ قَتْلِهِمُ الْأَنْبِياءَ بِغَيْرِ حَقٍّ) .
آنها به قدرى در اعمال خلاف جسور و بىباك بودند كه گفتار پيامبران را به باد استهزاء مىگرفتند و صريحا به آنها «گفتند: بر دلهاى ما پرده افكنده شده كه مانع شنيدن و پذيرش دعوت شماست» ! (وَ قَوْلِهِمْ قُلُوبُنا غُلْفٌ) . در اينجا قرآن اضافه مىكند: دلهاى آنها به كلى مهر شده و هيچ گونه حقى در آن نفوذ نمىكند ولى عامل آن كفر و بىايمانى، خود آنها هستند و به همين دليل جز افراد كمى كه خود را از اين گونه لجاجتها بركنار داشتهاند ايمان نمىآورند، مىفرمايد:
«آرى! خداوند به علت كفرشان، بر دلهاى آنها مهر زده، كه جز عدۀ كمى (كه راه حق مىپويند و لجاج ندارند) ايمان مىآورند» (بَلْ طَبَعَ اللّهُ عَلَيْها بِكُفْرِهِمْ فَلا يُؤْمِنُونَ إِلاّ قَلِيلاً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 473
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_616
🌹 #آیات_154_155 #سوره_نساء
🌸 و رفَعْنَا فوْقَهُمُ الطُّورَ بِمِيثَاقِهِمْ وَقُلْنَا لَهُمْ ادْخُلُواْ الْبَابَ سُجَّداً وَ قُلْنَا لَهُمْ لَا تَعْدُواْ فِى السَّبْتِ وَأَخَذْنَا مِنْهُمْ مِيثاَقاً غَلِيظاً
🍀 ترجمه: و ما كوه طور را به خاطر پیمانشان بالاى سرشان بر افراشتيم و به آنها گفتیم: سجده كنان از در وارد شوید و به آنها گفتیم: در روز شنبه تعدّى نكنید و از آنها پیمانى محكم گرفتیم.
🌸 فَبِمَا نَقْضِهِمْ مِيثَاقَهُمْ وَكُفْرِهِمْ بِآيَاتِ اللَّهِ وَقَتْلِهِمُ الْأَنْبِيَآءَ بِغَيْرِ حَقٍّ وَقَوْلِهِمْ قُلُوبُنَا غُلْفٌ ۚ بَلْ طَبَعَ اللَّهُ عَلَيْهَا بِكُفْرِهِمْ فَلَا يُؤْمِنُونَ إِلَّا قَلِيلًا
🍀 پس به خاطر پیمان شكنی آنان و كفرشان به آیات خدا، و كشتن پیامبران به ناحق و گفتن اين سخن كه دل های ما در غلاف است بلكه خداوند بر دل هایشان به خاطر کفرشان مُهر زد و به جز اندكی ایمان نمی آورند.
🌷 #رفعنا: بر افراشتیم
🌷 #فوقهم: بر بالای آنها
🌷 #طور: کوه- نام کوهی است که در آن به موسی علیه السلام وحی آمد.
🌷 #میثاق: عهد و پیمان
🌷 #ادخلوا: وارد شوید
🌷 #باب: در
🌷 #سجدا: سجده کننده
🌷 #لا_تعدوا: تعدی نکنید، تجاوز نکنید
🌷 #السبت: شنبه
🌷 #غلیظ: محکم
🌷 #قولهم: سخنشان
🌷 #غلف: در غلاف است، پوشیده
🌷 #طبع: مهر زد
🌸 این آیات همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است و در ادامه موضوع آیه قبلی می باشند که در این آیه به اعمال دیگر بنی اسرائیل اشاره می کند. و رفَعْنَا فَوْقَهُمُ الطُّورَ بِمِيثَاقِهِمْ: و ما كوه طور را به خاطر پیمانشان بالای سرشان بر افراشتیم. بنی اسرائیل باز از خواب غفلت بيدار نشدند و از مَركَب غرور و لجاجت پايين نيامدند، به همين جهت #خداوند كوه طور را بر بالاى سر آنها مانند توده ابری قرار داد تا معجزه الهی را ببینند و دست از عهدشکنی بردارند و به #پیمان خود برگردند و در همان حال خداوند از آنها پيمان گرفت.
🌸 و قلنا لهم ادخلوا الباب سجدا: و به آنها گفتيم: سجده کنان از در وارد شوید. منظور از سجده کنان یعنی تواضع و فروتنی. به آنها دستور داده شد که به عنوان #توبه از گناهانشان از در «بيت المقدّس» با خضوع و خشوع وارد شوند. مکان های مقدس مثل بیت المقدس یا مسجد الحرام و مساجد دیگر آدابی دارند. و قلنا لهم لا تعتدوا فی السبت: و به آنها گفتیم در روز شنبه تعدی نکنید. #خدا به بنی اسرائیل دستور داد که در روز شنبه دست از كسب و كار بكشند و از ماهيان دريا كه در آن روز صيدش #حرام بود استفاده نكنند. و أخذنا منهم ميثاقا غليظ: و از آنها پیمانی محکم گرفتیم. اما بنی اسرائیل مردمانی سرکش و پیمان شکن بودند به این خاطر پرونده آنها بسیار سنگین است که در ادامه اشاره به بعضی از آنها می کند که اگر در دل ما هست آن را اصلاح کنیم. فَبِما نَقْضِهِمْ مِيثاقَهُمْ: پس به خاطر پیمان شکنی آنان.
🌸 آنها به دنبال اين #پيمان_شكنى، آيات پروردگار را انكار كردند و راه مخالفت پيش گرفتند وَ كُفْرِهِمْ بِآياتِ اللّهِ: و کفرشان به آیات خدا. به اين نيز قناعت نكردند، بلكه دست به جنايت بزرگ ديگرى كه قتل راهنمايان راه حقّ يعنى #پيامبران زدند وَ قَتْلِهِمُ الْأَنْبِياءَ بِغَيْرِ حَقٍّ: و کشتن پیامبران به ناحق. آنها گفتار پيامبران را مورد تمسخر می گرفتند و صريحاً به آنها می گفتند قلب های ما در غلاف است. و قولهم قلوبنا غلف: و گفتار آنها که قلب های ما در غلاف است. در اينجا #قرآن اضافه مى كند: بل طبع الله علیها بکفرهم : بلکه خداوند بر دل هایشان به خاطر کفرشان مهر زد. فَلا يُؤْمِنُونَ إِلاّ قَلِيلاً: پس به جز اندکی، ایمان نمی آورند.
🔹 پيام های آیات 154و155 سوره نساء
✅ در #تربيت گاهی لازم است از اهرم ترس استفاده شود.
✅ #پیمان_شكنى، گناهى در ردیف كفر، بلكه زمینه ساز کفر است.
✅ ناسپاسى نعمت تا جایى است كه آزاد شدگان به دست انبیا، قاتل انبیا مى شوند.
✅ #انسان با كفر و لجاجت، زمینه ى سقوط خود را فراهم مى كند.
✅ ایمان آوردن افراد اندک در برابر كفر اكثر مردم، دلیل بر آن است كه انسان، قدرت انتخاب و تصمیم دارد. پس دوستان، محیط و نظام فاسد، نباید اراده ى انسان را در راه #حقّ عوض كنند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💎ظهور #امام_زمان_ارواحنافداه به چه منظور است
شخصی که #ادب دارد، مثل فرزندی است که حتی پدر در خانه نیست، به برادرهای کوچکتر میگوید: #صبر کنید، دست نزنید تا بابا بیاید از او بپرسم.
برادرهای کوچکتر که نافهمتر هستند، میگویند: نه، برویم بازی کنیم. یکدفعه میروند گاز را منفجر میکنند، خودشان را میکشند.
📌نفس ما اینطور است.
شما نمایندهی امام زمان ارواحنافداه بالای سر نفست باش.
خواستههای نفست را کنترل کن.
ببین کدام خواستهاش درست و کدام خواستهاش غلط است.
غلطها را کنار بگذار، نادیده بگیر، اصلاً آنها را بیرون بریز.
این یک فرزند مؤدب در برابر امام زمان ارواحنافداه میشود.
نفستان را اینطور ادب کنید.
امام زمان ارواحنافداه هم همین را از ما میخواهد.
اصلاً #ظهور امام زمان ارواحنافداه به همین منظور است.
وقتی آقا ظهور کنند،🌟 میفرمایند: «يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا»📚(نور/ ۵۵).
همه بندهی خدا و بندهی امام زمان ارواحنافداه میشوند.
ذرهای شرک، یعنی دیگر نفس و #خودخواهی وجود ندارد.
تازه اینجا امام زمان ارواحنافداه میفرماید: بچههای خوبی شدید، این کلاس #آرامش گرفت.
حالا من میخواهم الفبای معرفت و انسانیت را به شما بیاموزم و شما را رشد دهم و بالا ببرم.
۲۷ حرف علم، بشر فقط دو حرفش را بهدست میآورد.
با همین دو حرف هم ببینید چکار بر سر خودمان دادیم! امام زمان ارواحنافداه ۲۵ حرف دیگر را در اختیار ما میگذارد.
آنوقت ببینید چقدر انسان رشد میکند، بالا میرود و به #سعادت میرسد.
💠استاد حاج آقا زعفریزاده
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 انسانِ معیار در گفتمانِ انتظار
🔹گفتمان انتظار، انسان معیار، انسان مطلوب، انسان استاندارد، کدام انسان است؟ انسانی است که به این پایه از معرفت رسیده که هدف دین رو شناخته و به سمت آن حرکت میکنه. هدف دین چی بود؟ رسیدن انسانها به عبودیت، به خلیفة اللهی. انسان، فاصلهی بین دو نقطهی تولد تا مرگ نیست؛ هم قبل از تولد عوالمی داشته و هم بعد از مرگ، تازه عوالم اصلیاش شروع میشود.
🔸انسان منتظر این رو باید بشناسه. انسان معیار، به این پایه رسیده که هدف دین رو شناخته و اینک بزرگترین هدف زندگی خود را تلاش مجاهدانه و خستگیناپذیر در جهت رسیدن به این آرمان قرار داده:
«مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ...» (احزاب/۲۳)
امام صادق علیهالسلام فرمودند که این عهد، تلاش و مبارزه و عزت بخشیدن به دینه. این عهدی است که دارند و به آن وفا میکنند.
📚 دکترین انتظار و مبانی قرآنی آن، ص ۷۹
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷۵صفت جوان ایده آل ازنظرقرآن:
🌷۱ .ایمان....
انهم فتیه آمنوا....13 سوره کهف
🌷۲ .حیا.
تمشی علی استحیاء...25 قصص
🌷۳ .شجاعت...
فتی یقال له ابراهیم...60 انبیاء
ابراهیم بتهاراشکست
🌷۴؛.مطالعه ودانش آموختن.
خداحضرت موسی ع رامأمورکردکه ازحضرت خِضر ع علم یادبگیرد.61 تا65 کهف
🌷۵.اعتدال ومیانه روی
واقصدفی مشیک...19 لقمان
❤️
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ هُوَ الَّذِى أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَ دینِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ(صف/۹)
🔹او كسى است كه پیامبرش را همراه با هدایت و دین حق (به سوى مردم) فرستاد تا آن را بر همه ادیان غالب سازد، گرچه مشركان آن را خوش نداشته باشند.
🔸به نظر میرسد که مقصود آیه، پیروزی همه جانبهی اسلام بر ادیان دیگر در تمام جهان است. در احادیث متعددی آمده است که وقتی محتوای این آیه تحقق مییابد که امام مهدی(عج) ظهور کند. البته روشن است که پیروزی منطقی و عملی اسلام از صدر اسلام آغاز شده و به تدریج در حال پیشرفت است و آثار آن در جهان هوبدا شده است و انقلاب اسلامی ایران نیز در این امر تسریع کرده است و حرکت دشمنان حق بر خلاف مسیر تاریخ و سنتهای الهی بوده و در نهایت محکوم به شکست است.
❇️ از پيامهای آیه
▫️رسولان با اراده الهى انتخاب مىشوند. «هو الّذى ارسل رسوله»
▫️پیروزى اسلام به خاطر حقانیّت آن است. «بالهدى و دین الحق لیظهره»
▫️آینده از آنِ اسلام است. «لیظهره على الدین كلّه»
▫️مكتب اسلام، امیدآفرین است. «لیظهره على الدین كلّه»
▫️حاكمیّت و غلبهاى ارزش دارد كه كامل و دائم باشد. «لیظهره على الدین كلّه»
▫️به جز اسلام، تمام ادیان تاریخ مصرف دارند و تنها اسلام مكتب جاودانى است. «لیظهره على الدین كلّه»
▫️با توجه به این آیه، عوامل پیروزى اسلام چند چیز است:
الف) اراده و امداد الهى، «هو الّذى»
ب) رهبرى معصوم و لایق، «رسوله»
ج) نیاز طبیعى جامعه، «بالهدى»
د) داشتن حقانیّت، «دین الحق»
ه) جامع و كامل بودن مكتب، «متمّ نوره»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_بیست_پنجم
🦋كارشكنى يهود بنى قريظه و سرانجام ذلتبار آنها🦋
🌱 يهود بنىقريظه، ابتدا با اسلام و مسلمين از راه صلح و سازش وارد شدند (ولى از آن جا كه صلح و صفاى آنها ظاهرى بود) وقتى كه جنگ خندق پيش آمد به دشمن پيوستند و صلح و صفايشان مبدل به عداوت و بغض و دشمنى سختى شد.
🌿حى بن اخطب (رئيس يهوديان بنىنضير) در اين بحران كه خود را به مكه رساند و قريش را بر ضد پيامبر اسلام تحريك كرد و طوايف عرب را شديداً بر ضد اسلام و مسلمين برانگيخت. اين دشمن شناختهشده اسلام شخصاً به ميان يهود بنى قريظه رفت و احساسات آنها را به تحريكات گوناگون و وعدهها و وعيدها بر ضد اسلام به جوش آورد، و رئيس آنها كعب بن اسد را براى پيمان شكنى و جنگ با پيغمبر راضى كرد، با اين شرط كه خودش نيز در جنگ شركت كند.
🌱سپاه احزاب كه از احزاب مختلف تشكيل شده بود، به سوى مدينه براى از ميان برداشتن پيامبر و مسلمين روانه شدند، بنى قريظه در اين موقعيت، به آنها پيوستند، طولى نكشيد اطراف مدينه را محاصره نمودند.
🌿اين يهوديان فرصتطلب وقتى كه خود را قوى ديدند، همه عهد و پيمانهاى گذشته را فراموش كرده و شروع به ناسزاگويى و فحاشى نسبت به پيامبر و مسلمين نمودند.
🌱جنگ احزاب به نفع مسلمين پايان يافت، رسول اكرم صلى الله عليه و آله و سلم از طرف خداوند مأمور شد كه به طرف يهود بنى قريظه لشكركشى كند، از اين رو على عليهالسلام را پرچمدار كرد و او را با جمعى روانه قلعههاى بنى قريظه نمود.
على عليهالسلام و همراهان 25 روز قلعههاى آنها را محاصره كردند، ادامه محاصره آنها را سخت در فشار قرار داد؛ رئيس آنها (كعب بن اسد) به آنها پيشنهاد كرد كه بايد يكى از سه كار را انجام دهيم:
1 - يا اسلام را بپذيريم و به پيامبر اسلام ايمان بياوريم.
- يا فرزندان خود را به دست خود كشته و شمشيرها را برداريم و از جان خود دست بشوييم و از قلعهها بيرون رويم و با لشكر اسلام جنگ كنيم تا آخرين نفر كشته شويم.
3 - روز شنبه، مسلمين مىدانند كه ما جنگ نمىكنيم، در اين روز مسلمين را غافلگير كرده و با آنها بجنگيم.
بنى قريظه پيشنهاد رئيسشان را رد كرده و گفتند: خوب است براى پيامبر اسلام پيغام بفرستيم تا ابولبابة بن عبدالمنذر را به سوى ما بفرستد، تا با او در اين باره مشورت كنيم. (ابولبابه دوست سابق آنها بود) پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم در پاسخ اين پيشنهاد ابولبابه را نزد آنها فرستاد، آنها وقتى كه ابولبابه را ديدند، گريه و زارى كردند و با او به مشورت پرداختند و گفتند: چه صلاح مىدانى؟ آيا هر چه محمد حكم كرد بپذيريم؟ ابولبابه به زبان گفت: آرى، ولى با دست به گلويش اشاره كرد يعنى اگر حكم پيامبر را بپذيريد، حكم او اين است كه شما را خواهد كشت.
سرانجام بنىقريظه اعلام كردند كه فرمان رسول خدا را درباره خود مىپذيرند.
آنها چون با قبيله اوس، رابطه دوستى داشتند، قبيله اوس نزد رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم آمده از آنها شفاعت كردند؛ كار به اين جا رسيد كه هم پيامبر و هم يهوديان بنىقريظه قبول كردند تا سعد بن معاذ كه از قبيله اوس بود درباره آنها حكم كند.
رسول اكرم صلى الله عليه و آله و سلم سعد بن معاذ را با اين كه زخمى و مجروح بود احضار كرد؛ وقتى كه سعد حاضر شد آن حضرت مطلب را با او در ميان گذاشت و فرمود: براى سعد پيشامدى شده كه در راه خدا از سرزنش هيچ سرزنشكنندهاى نخواهد ترسيد.
وقتى كه حكميت به سعد واگذار شد، حكم كرد كه همه مردان بنى قريظه كشته شوند و زنان و فرزندانشان اسير گردند، و اموالشان گرفته شود.
رسول اكرم صلى الله عليه و آله و سلم حكم سعد را درباره آنها اجرا كرد تا آخرين افرادشان كه 600 يا 700 نفر و به قول بعضى بيشتر بودند جز عده كمى كه قبلا ايمان آورده بودند كشته شدند؛ تنها يك نفر از مردان آنها به نام عمرو بن سعدى آن هم در جريان عهد شكنى دخالت نداشت، پا به فرار گذاشت، و از زنان هم همه اسير شدند جز يك زن كه سنگ آسيا به سر خلاد بن سويد كوبيده بود و او را به قتل رسانده بود كه در نتيجه آن زن را به حكم قصاص كشتند و به اين ترتيب يهوديان از ميان رفتند. فقط يهود خيبر باقى مانده بودند، كه رسول اكرم صلى الله عليه و آله و سلم پس از نابود كردن يهود بنى قريظه، با تشكيل سپاهى روانه خيبر شد و پس از چند روز محاصره قلعههاى خيبر، على عليهالسلام پرچم را به دست گرفت و با عدهاى روانه قلعههاى خيبر شد، در قلعه را از جا كند و مرحب را كه از سركردگان يهود بود به قتل رساند، و قلعهها را يكى پس از ديگرى به تصرف اسلام در آورد.
آن گاه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم بقيه يهوديانى را كه در مدينه و اطراف مدينه بودند بيرون كرد
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#ادبــــــــ برخورد زنانــــــ با مردانِــــــ نامحرمــــ
#قسمتــــــ دوازدهمـــــــ
قرآن کریم زنانــــــ پیامبر را از سخن گفتن با مردانــــــ نامحرمــــ
بهگونهای نرم و هوسانگیز که سبب طمع بیماردلان میشود،
نهی فرموده، و به آنان سفارش کرده است به طرزی شایسته سخن بگویند:
«فَلا تَخضَعنَ بِالقَولِ فَیطمَعَ الَّذی فی قَلبِهِ مَرَضٌ وقُلنَ قَولاً مَعروفا».
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
✍ روزی یک #آیه
#متن_آیه
وَمَا لَكُمْ أَلَّا تَأْكُلُوا مِمَّا ذُكِرَ اسْمُ اللَّهِ عَلَيْهِ وَقَدْ فَصَّلَ لَكُمْ مَا حَرَّمَ عَلَيْكُمْ إِلَّا مَا اضْطُرِرْتُمْ إِلَيْهِ ۗ وَإِنَّ كَثِيرًا لَيُضِلُّونَ بِأَهْوَائِهِمْ بِغَيْرِ عِلْمٍ ۗ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِالْمُعْتَدِينَ
#متن_ترجمه
چرا از چیزها [= گوشتها] ئی که نام خدا بر آنها برده شده نمیخورید؟! در حالی که (خداوند) آنچه را بر شما حرام بوده، بیان کرده است! مگر اینکه ناچار باشید؛ (که در این صورت، خوردن از گوشت آن حیوانات جایز است.) و بسیاری از مردم، به خاطر هوی و هوس و بیدانشی، (دیگران را) گمراه میسازند؛ و پروردگارت، تجاوزکاران را بهتر میشناسد.
👈 سوره مبارکه انعام آیه 119 👉
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آشتی_میان_دشمنان
🌸✨ آیه ۴۳ سوره اعراف را به قلمی
فارغ از مرکب و سیاهی بر حلوایی
نوشته میان جماعتی که با هم
دشمنند قسمت نماید✨
📚 خواص آیات قرآن ۶۱
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh