#نماز_شب
♨️ درجات و عاقبت شب زنده داران‼️
💠 آیت الله جوادی آملی؛
💢در خود بهشت هم همين طور است، در بهشت آن ها که
🔅 ﴿يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ﴾؛
🔸بالایی ها با پايينی ها ارتباط دارند؛ اما پايينی ها با بالایی ها ارتباط ندارند،
💢 چون درجات غُرَف مبنيه است، اين غرف مبنيه یعنی کسی که در غرفه دَه زيست دارد، می تواند بيايد در غرفه پنج و چهار سری به اين ها بزند؛ اما اين ها نمی توانند بروند بالا.
💢 اين کسی که در دنيا می گفت من نمی توانم نماز شب بخوانم بايد بخوابم، اين نمی تواند برود طبقه بالا آن نماز شب خوان را ببيند؛ اما او می تواند بيايد، آن بالایی که دارای غرف مبنيه است، او اشراف دارد، می تواند بيايد پايين سری به اين ها بزند؛ اما اين پايينی ها که غرفه اول و دوم را دارند نمی توانند بروند بالا، سری به آن ها بزنند، به همان دليل که در دنيا نتوانستند کارهای آن ها را انجام بدهند.
📚 درس تفسیر سوره مبارکه طور
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌸🍃🌸
♦ #ریشهی_تمام_گرفتاریها
⁉ ️چرا هر کاری می کنیم، زندگی هامون درهم و پیچیده هست؟؟!!
چرا اینهمه گرفتاریم؟ ️با اینکه علم و تکنولوژی این همه پیشرفت کرده، چرا همیشه درگیر و گرفتار هستیم؟ چرا به اون آرامشی که می خواستیم نرسیدیم؟؟!!
♦ جوابش اینه که: چون خدا آرامشِ حقیقی رو جای دیگه قرار داده، و ما آدرس رو گم کردیم!! یکی از دلایل این همه گرفتاری رو، خودِ خدا تو قرآنش اینطوری بیان می کنه:
🌸 وَ مَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا.
هر كس كه از ياد من إعراض كند، من زندگی را به او سخت میگیرم، و او را با سختی و مشكلات همراه خواهم کرد.
📖سوره طه آیه ۱۲۶
♦ یعنی کسی که از یاد_خدا غافل باشه، آرامش نداره. زندگی بدی بار داره.️ ممکنه با پول و ثروت، بشه #آسایش به دست آورد، ولی آرامش فقط با معنویت به دست میاد...
🌸 أَلاٰ بِذِکْرِ اللّٰهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوب
تنها با ذکر و یادِ خدا دلها آرام میگیرد.
📖 سوره رعد، آیه ۲۸
🎋🎋🦋🎋🎋
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_بیست_نهم
🦋كوشش و كمك مالى پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم براى اصلاح زن و شوهر🦋
🌱 خوله و اوس، زن و شوهر مسلمانى بودند كه در مدينه زندگى مىكردند. روزى اوس به همسرش اشتياق پيدا كرد، نزد او رفت تا با او همبستر شود، با اين كه بر زن لازم است به شوهر خود، پاسخ مثبت دهد، او تمكين نكرد. اوس خشمگين شد و به فكر طلاق همسرش افتاد و به رسم جاهليت گفت: انتَ عَلىَّ كَظَهرِ اُمِّى؛ تو بر من مانند پشت مادر منى.
سپس پشيمان شد و به همسرش گفت: گمانم تو بر من حرام شدهاى؟
🌻خوله از شنيدن اين سخن ناراحت شد و گفت: برو از رسول اكرم صلى الله عليه و آله و سلم بپرس، شوهر اظهار شرم كرد، خوله گفت: پس به من اجازه بده از پيامبر بپرسم. اوس اجازه داد خوله به حضور رسول اكرم صلى الله عليه و آله و سلم شرفياب شد و ماجرا را به عرض رسانيد.
پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: تو بر او حرام شدهاى؟
🌱 زن اظهار ناراحتى كرده و گفت: به خدايى كه قرآن را بر تو نازل كرده سوگند شوهرم ذكرى از طلاق نكرد، او پدر فرزندانم است و از همه بيشتر او را دوست دارم، در اين باره راه اگر راه حلى هست بفرما.
🌻پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: تو به شوهرت حرام شدهاى و فعلا دستورى در مورد حل مشكل تو ندارم.
🌱خوله مكرر به رسول اكرم رجوع كرد و اظهار ناراحتى مىنمود و مىگفت شِكوه بيچارگى و نياز و ناراحتيم را به سوى خدا مىبرم. خداوندا! نجات مرا بر زبان پيامبرت بيندازد.
🌻مدتى از اين ماجرا گذشت تا پيك وحى بر پيامبر نازل گرديد و آيات اول تا چهارم سوره مجادله را در اين مورد نازل كرد، كه خلاصهاش اين است شوهر بايد به عنوان كفاره يك بنده آزاد كند، يا شصت روز روزه بگيرد، و يا شصت مسكين طعام بدهد، و سپس به همسرش رجوع نمايد.
🌱در اين ماجرا، هم زن مقصر بود و هم شوهرش، زن از آن نظر كه تمكين نكرد و باعث آن ناراحتى و گرفتارى گرديد، و شوهر از اين جهت كه شتابزدگى كرد و زود از كوره در رفت، و در نتيجه گرفتار گرديد، و اين سختى و دشوارى را خودشان به وجود آوردند.
🌻اين داستان در حقيقت اين درس را به همسران مىآموزد كه با همديگر مهربان باشند و در حفظ همديگر بكوشند، و براى خود ايجاد مشكل نكنند.
🌱اوس نزد پيامبر آمد و گفت: من توان هيچيك از اين سه كفاره را ندارم. پيامبر سومين كفاره (اطعام 60 مسكين) را براى او برگزيد و 15 من طعام تهيه كرد و به او داد.
🌻اوس با آن 15 من، خوراك يك دفعه شصت مسكين را فراهم نمود، و در اختيار آنها گذارد، و به زندگى خود بازگشت
🌱به اين ترتيب پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم براى اصلاح زن و شوهر، دخالت نموده و آنها را با راهنمايى فكرى، و كمك مالى به زندگى خوش گذشته خود باز گردانيد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌹 #ادبـــــــ نامهنگاریــــــــ
💢#قسمتـــــــ پانزدهمـــــــ
🔰از دیگر آدابـــــــ مورد تأکید قرآن، این است که نامهها با نام
مبارکــــــ خداوند و ذکر شریفــــــــ
📖«بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم»
آغاز شود؛ چنانکه نامه حضرت سلیمان (علیهالسلام) به مردم سرزمین سبأ با این ذکر شریف آغاز میشود،
🔰و سیره رسول گرامی اسلام نیز در نامه نگاریها چنین بوده است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ أَمَّنْ خَلَقَ السَّمَٰوَٰتِ وَ الْأَرْضَ وَ أَنزَلَ لَكُم مِّنَ السَّمَآءِ مَآءً فَأَنبَتْنَا بِهِ حَدَآئِقَ ذَاتَ بَهْجَةٍ مَّا كَانَ لَكُمْ أَن تُنبِتُواْ شَجَرَهَآ أَءِلَهٌ مَّعَ اللَّهِ بَلْ هُمْ قَوْمٌ يَعْدِلُونَ (نمل/۶۰)
🔹كیست كه آسمانها و زمین را آفرید؟ و از آسمان براى شما آب فرستاد، پس به وسیلهى آن، باغهایى بهجتانگیز رویانید؛ كار شما نبود كه درختانش را برویانید، آیا معبودى با خداست؟ (نه) بلكه آنان قومى منحرفند.
🔸«حدائق»، جمع «حدیقه»، به معناى باغى است كه دیوار داشته باشد، نظیر حدقهى چشم. انسانها توانایی رویاندن گیاهان را ندارند، یعنی انسان فقط میتواند مقدمات رویش گیاهان را فراهم سازد و بذرافشانی و آبیاری کند، اما اصل وجود و رویش و حیات گیاهان و نور آفتاب و آب باران، همه از خالق هستی است و هر کس این حقایق را انکار کند و شرک ورزد، از حق عدول کرده است.
❇️ از پيامهای آیه
▫️تفكّر در آفرینش، بهترین راه وصول به خداست. «أمّن خلق»
▫️هر درخت و گیاهى كه مىروید، زیر نظر خداوند و با ارادهى اوست. «اَنبتنا»
▫️اِعمال قدرت الهى، از طریق اسباب عادّى است. «اَنبتنا به»
▫️زیبایى دلانگیز، یک ارزش است. «ذات بهجةٍ»
▫️طورى سخن بگوییم كه همه بفهمند. (خواصّ و اسرار گیاهان را همه نمىفهمند، ولى شادابى و زیبایى سبزه و گلها را همه درک مىكنند. «حدائق ذات بهجةٍ»
▫️وقتى به قدرت خدا پى مىبریم كه به ناتوانى خود - حتّى براى رویاندن یک درخت - پى ببریم. «ما كان لكم ان تنبتوا»
▫️با سؤالهاى پیامدار، وجدانها را بیدار كنیم. «أمّن خلق... ءالهٌ مع اللّه»
▫️جلوى شبهات را بگیرید. آفرینش آسمانها و زمین، مدعى ندارد، ولى كشت و زرع، مدعى دارد. بعضى مىگویند: ما منطقه را سبز و آباد كردیم. و لذا خداوند مىفرماید: «ما كان لكم ان تنبتوا شجرها» و در جاى دیگر مىفرماید: «ءانتم تَزرعونه ام نحن الزّارعون»(واقعه/۶۴) آیا شما كشت و زراعت مىكنید یا ما؟
▫️توحید، راه مستقیم و شرک، راه انحرافى است. «یعدلون»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚜ سبک زندگی قرآنی
🍂 آداب مهمانی رفتن را رعایت کنید. 🍂
🔶 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَدْخُلُوا بُيُوتَ النَّبِيِّ إِلَّا أَن يُؤْذَنَ لَكُمْ إِلَي طَعَامٍ غَيْرَ نَاظِرِينَ إِنَاهُ وَلَكِنْ إِذَا دُعِيتُمْ فَادْخُلُوا فَإِذَا طَعِمْتُمْ فَانتَشِرُوا وَلَا مُسْتَأْنِسِينَ لِحَدِيثٍ.....
(#احزاب/۵٣)
⚡️ ترجمه :
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! به خانه پيامبر وارد نشويد مگر آن كه به شما اجازه داده شود براى خوردن غذا، (به شرط آن كه قبل از موعد نياييد) و در انتظار وقت غذا نباشيد؛ ولى هرگاه دعوت شديد پس داخل شويد، و وقتى غذا خورديد پراكنده شويد، و (بعد از خوردن غذا) به گفتگو نپردازيد .....
🔴 ١_ بی دعوت و بی اجازه به خانه کسی نروید.
٢_ اگر برای غذا دعوت شده اید، زودتر از وقت غذا نروید.
٣_ دعوت مؤمن را رد نکنید.
۴_ بعد از صرف غذا، مجلس را ترک کنید و مدت طولانی در منزل میزبان به گفتگو ننشینید، چون باعث اذیت میزبان است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📘#دائره_المعارف_قرآن_کریم📘
📦 #امانت>
◀️ #احکام_امانت>
👈1. #وجوب_حفظ_و
#بازگرداندن_امانت
🔻قرآن در آیه ۵۸ نساء #انسانها را به ردّ امانت به #صاحبانشان فرمان داده است:
« اِنَّ اللّهَ یَأمُرُکُم اَن تُؤَدُّوا الاَمـنـتِ اِلى اَهلِها »
🔹و در #آیهاى دیگر مىگوید:
اگر برخی از شما چیزی را به #امانت نزد شما سپرد امانت گیرنده باید آن را به #صاحبش بازکرداند :
* فان امن بعضکم بعضًا فلیودّالّذی اوتمن امانته * ( بقره ۲۸۳ )
🔻آیات فوق افزون بر دلالت بر #وجوب ردّ امانت ، بر حفظ و عدم وارد کردن نقص و عیبی به آن از باب مقدمه #واجب نیز دلالت دارد ، زیرا تا امانت حفظ نشود ، بازگرداندن آن #ممکن نیست؛
🔹همچنین آیات فوق #عام بوده و همه امانتها اعم از مادی و معنوی و تمام افراد اعم از #مسلمان یا کافر و نیکوکار یا فاسق را شامل است و روایات اسلامی نیز بر ادای #امانت به صاحب آن هر چند فاسق یا قاتل اهل بیت علیهما السلام باشد ، #تاکید کرده است .
ادامه دارد ........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
9.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۶۵
رُسُلًا مُبَشِّرِينَ وَمُنْذِرِينَ لِئَلَّا يَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَى اللَّهِ حُجَّةٌ بَعْدَ الرُّسُلِ ۚ وَكَانَ اللَّهُ عَزِيزًا حَكِيمًا ﴿١٦٥﴾
پیامبرانی که مژده رسان و بیم دهنده بودند تا مردم را [در دنیا و آخرت در برابر خدا] پس از فرستادن پیامبران، عذر و بهانه و حجتی نباشد؛ و خدا همواره توانای شکست ناپذیر و حکیم است. (۱۶۵)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٦٥)
-بنابراين، رشته وحى هميشه در ميان بشر بوده است و چگونه ممكن است ما افراد انسان را بدون راهنما و رهبر بگذرانيم و در عين حال براى آنها مسؤوليت و تكليف قائل شويم؟
لذا «ما اين پيامبران را بشارتدهنده و انذاركننده قرار داديم تا به رحمت و پاداش الهى، مردم را اميدوار سازند و از كيفرهاى او بيم دهند تا اتمام حجت بر آنها شود و بهانهاى نداشته باشند» (رُسُلاً مُبَشِّرِينَ وَ مُنْذِرِينَ لِئَلاّ يَكُونَ لِلنّاسِ عَلَى اللّهِ حُجَّةٌ بَعْدَ الرُّسُلِ) .
خداوند برنامه ارسال اين رهبران را دقيقا تنظيم و اجرا نموده، چرا چنين نباشد با اين كه: «او بر همه چيز توانا و حكيم است» (وَ كانَ اللّهُ عَزِيزاً حَكِيماً) .
حكمت او ايجاب مىكند كه اين كار عملى شود و قدرت او راه را هموار مىسازد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 477
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh