« ذوالقرنینِ » قرآن کیست ⁉️🔻
قسمت (سوم) 3️⃣
♦️ باید یادآوری کرد که خود «رویای دانیال» به تنهایی با داستان ذوالقرنین قرآن مطابقت نمیکند.
🔷 در ضمن برخلاف نظرِ «تفسیر نمونه»، سدی که در تنگهی دارالا ساخته شده نه توسط کورش هخامنشی بلکه توسط شاپور اولِ ساسانی بوده که هم در سنگنبشتهی آن بنا به زبان آرامی ولی با خط پارتی وجود دارد و هم در کعبهی کرتیر. در ایرانیکا آمده است:
🔶 {دروازه «الان» در این سنگنبشته به نام شاپور یکم است که به زبان پارتی نوشته شده (فارسی و یونانی آن موجود نیستند) «ترعا الانن»، و در کتبیهی کرتیر «ببا الانن» آمده است. [دو واژهی «ترعا» و «ببا» در اصل آرامی هستند و به معنی «دروازه» میباشند}
🔷 به هر رو، تا همین دو دههی گذشته بخشی از اسلامشناسان و متکلمان اسلامی بر این باور بودند که منظور از «ذوالقرنین» در قرآن اسکندر مقدونی است.
🔶 ولی عدهای دیگر مانند علامه طباطبائی [تفسیر المیزان]، مکارم شیرازی [تفسیر نمونه]، علی شریعتی و … بر این باور بودند و هستند که منظور از ذوالقرنین در قرآن کورش هخامنشی است
🔷 با کشف سرودهای اسکندرِ سُریانی، معلوم شد که منظور از ذوالقرنین [دو شاخ] در قرآن کیست. سرودهای اسکندر به زبان سُریانی نگارش شده و خاستگاهش در شمال میانرودان [شهر اِدسا یا رُها] میباشد.
🔻 افسانهی اسکندر و سرودهای اسکندر
🔷 فولکر پوپ [Volker Popp] در بخشِ «از اوگاریت تا سامره» در کتاب «آغاز اسلام» به این موضوع پرداخته است. او توانست بر اساس یک سلسله منابع تاریخی به ویژه سرودهای اسکندر و سرانجام با اتکاء به کتاب گریت راینینک [Gerrit J. Reinink] تحت عنوانِ : „Syriac Christianity under Late Sasanian and Early Islamic rule“ توانسته تصویر نوینی از «ذوالقرنینِ» قرآن ارایه دهد.
🔻 افسانهی اسکندر به زبان لاتین
🔷 پس از مرگ اسکندر مقدونی، داستانهای فراوانی دربارهی زندگی خصوصی و سیاسی او نُقل محافل شد. داستانهایی که اساساً ساختگی بودند و کمتر مبنای واقعی داشتند. این داستانهای پر آب و تاب که حتا به اسکندر جنبهی خدایی میدادند، برای مدت طولانی به صورت شفاهی سینه به سینه انتقال داده میشدند.
🔶 سرانجام بخشی از آنها در سدهی ۴ میلادی توسط فردی به نام لولیوس والریوس پولهمیوس به زبان لاتین جمع آوری شد که بعدها به بسیاری زبانها منجمله سُریانی ترجمه گردید.
🔷 اطلاعات آمده در افسانههای اسکندر مقدونی از یک سو نه ربطی به قرآن دارند و نه ربطی به مناسبات بیزانس و ایران. افسانهی اسکندر توسط یعقوب سروجی (451 تا 521 میلادی) به صورت سرودهای آموزشی به زبان سُریانی ترجمه شد.
🔻سرودهای اسکندر به زبان سُریانی
🔷 پس از ترجمهی افسانهی اسکندر به زبان سُریانی، یک سدهی بعد، یک فردِ سوریِ گمنام که اهل شهر اِدسا یا رُها بود آن را به صورت شعر (سرود) بازنویسی کرد. علت بازپرداختِ این افسانه چه بود؟
🔶 پیش از آن که به علت بازپرداخت این سرودها توسط مسیحیان سوری بپردازم، ابتدا ببینیم که این اشعار چه داستانی را برای ما بازگو میکنند.
🔷 خلاصهی داستان بر اساس سرودهای اسکندر به زبان سُریانی توسط یک مداح گمنام:
🔶 «اسکندر در سال ۲ یا ۷ حکومتش مجمعی از سرانِ امپراتوری را فرا میخواند. در این جلسه او به درباریان اعلام میکند که میخواهد از تمام جهان عبور کند تا بدین وسیله رازهای آسمان و زمین را بکاود.
🔷 سران حاضر در جلسه میگویند که رفتن به انتهای جهان ناممکن است، زیرا برای رسیدن به این هدف باید ابتدا از ۱۱ اقیانوس نورانی گذشت، سپس آدم به باریکهای به عرض ۱۰ میل میرسد و سپس با اقیانوس متعفن و غیرقابل عبورِ “اوکهآنوس” [Okeanos] که بوی آن هر موجود زنده را که به آن نزدیک شود، از بین میبرد روبرو میشود.
🔶 با این وجود، اسکندر سفر خود را آغاز میکند. او به همراه سپاه خود به سوی اسکندریه به حرکت در میآید. او پیش از حرکت عبادت میکند و از خداوند سپاسگزاری میکند که به او دو شاخ داده که میتواند هر کس و چیز را نابود کند و بدین ترتیب از هر پادشاهی نیرومندتر شده است.
♦️ به همین علت قصد میکند که بزرگی نامِ خدا را ابدی سازد و به اطاعت مسیح در آید. آرزو دارد که مسیح، در زمان حیاتش ظهور کند و [تصمیم میگیرد] اگر چنین نشد در اسکندریه برای او [مسیح] یک تاج نقرهای و تخت پادشاهی به جا بگذارد.
ادامه دارد....🔻🔻
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚜سبک زندگی قرآنی
🍂به وظایف یکدیگر تعدی نکنید.🍂
🔶مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ يَلْتَقِيَانِ
بَيْنَهُمَا بَرْزَخٌ لَّا يَبْغِيَانِ
(#الرحمن/۱٩ و ۲۰)
🍁امام صادق عليه السلام :
«علىّ و فاطمةعليهما السلام بحران عميقان، لايبغى احدهما على صاحبه، يخرج منهما اللؤلؤ و المرجان، الحسن و الحسين عليهما السلام»
على و فاطمه عليهما السلام دو درياى عميق اند كه هيچ يك بر ديگری تجاوز نمى كند و از اين دو دريا، لؤلؤ و مرجانى چون حسن و حسين عليهما السلام خارج مى شود.
✅آری؛ اگر زن و مرد، هرکدام نقش و وظیفه ی خود را انجام دهد و در وظایف دیگری دخالت بیجا نکند، در این خانواده، فرزندان صالحی به عمل خواهد آمد.
#سبک_زندگی_قرآنی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📒#دائره_المعارف_قران_کریم 📒
👿 #ابلیس>
👈 #علت_رانده_شدن_ابلیس
🧟♂برابر آیات قرآن، #سرپیچى ابلیس از امتثال فرمان خداوند در سجده بر آدم، موجب #رانده شدن او از مقام #قرب الهى و خوارى وى شد:
* فَسَجَدوا إِلاّ إِبلِیس ... * قَالَ فَاهبِطْ مِنهَا فَمَا یَکونُ لَکَ اَن تَتَکَبّر فیها فَاخرِج اِنّکَ مِن الصّاغِرین * ( اعراف ۱۱-۱۳)
👺#عصیان و تمرد ابلیس در استکبار و #حسد او ریشه دارد .
🧟♂دقت در آیات سوره #حجر ، از تعصب شدید وی درباره #جنس خویش در برابر ماده نخستین آفرینش #آدم پرده برمیدارد ، آنجا که به #صراحت میگوید :
من آن نیستم که برای #بشری آفریده شده از گِلی خشک ، سیاه و بدبو #سجده کنم :
* قال لم اکن لاسجد لبشر خلقته من صلصال من حما مسنون *
👺خداوند در پی این #تعصب ، او را از آن #مقام راند :
* قال فاخرج منها فانّک رجیم * (حجر ۳۳ و ۳۴)
🧟♂ برپایه روایتی از امام #زین_العابدین علیه السلام نخستین #گناهی که معصیت خداوند بدان صورت گرفت ، #کبر ابلیس بود .
👺#حسادت ابلیس در برابر کرامت ذاتی انسان که موجب #خضوع و تکریم همه فرشتگان در مقابل حضرت آدم شد ، عامل دیگر #سرپیچی ابلیس است که می توان آن را از آیات سوره #اسراء استفاده کرد :
آیا برای کسی که از #گل آفریدی ، سجده کنم ؟
چرا او را بر من #برتری دادی ؟
اگر تا روز قیامت #مهلتم دهی ،به طور قطع فرزندانش را #جز اندکی لجام زده ، به دنبال خود کشانده ، آنان را #مستاصل خواهم کرد :
* قال ءاسجد لمن خلقت طینا * قال ارءیتک هذا الّذی کرمت علیّ لئن اخّرتن الی یوم القیامه لاحتنکنّ ذریّته الّا قلیلا * ( اسرا ۶۱ و ۶۲)
🧟♂استفهام #انکاری و گفتار اعتراضآمیز ابلیس در برابر #تکریم مقام آدم ، نشان دهنده اوج #حسادت او به آدم است .
💚امام #علی علیه السلام در تبیین #استکبار ابلیس ، به تعصب و #حسادت وی اشاره کرده و او را سر سلسله مستکبران و #پیشوای متعصبان و حسودان بر آدم خوانده است .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطرهای قرآن کریم
#آل عمران آیه ۱۱۸
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا بِطانَةً مِنْ دُونِكُمْ لا يَأْلُونَكُمْ خَبالًا وَدُّوا ما عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضاءُ مِنْ أَفْواهِهِمْ وَ ما تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآياتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! از غير خودتان همراز نگيريد. آنان در تباهى شما كوتاهى نمىكنند، آنها رنج بردن شما را دوست دارند. همانا كينه و دشمنى از (گفتار) دهانشان پيداست و آنچه دلشان در بردارد، بزرگتر است. به تحقيق ما آيات (روشنگر و افشاگر توطئههاى دشمن) را براى شما بيان كرديم اگر تعقّل كنيد.
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١١٨)
شأن نزول:
از ابن عباس نقل شده اين آيه و دو آيۀ بعد هنگامى نازل شد كه عدهاى از مسلمانان با يهوديان، به سبب قرابت، يا همسايگى، يا حقّ رضاع، و يا پيمانى كه پيش از اسلام بسته بودند، دوستى داشتند و به قدرى با آنها صميمى بودند كه اسرار مسلمانان را به آنان مىگفتند، بدين وسيله قوم يهود كه دشمن سرسخت اسلام و مسلمين بودند و به ظاهر خود را دوست مسلمانان قلمداد مىكردند، از اسرار مسلمانان مطلع مىشدند، آيه نازل شد و به آن عده از مسلمانان هشدار داد كه چون آنها در دين شما نيستند، نبايد آنان را محرم اسرار خود قرار دهيد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 323
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
تفسير:
بيگانگان را محرم اسرار خود نسازيد-
اين آيه به دنبال آياتى كه مناسبات مسلمانان را با كفار بيان كرد به يكى از مسائل حساس اشاره كرده و ضمن تشبيه لطيفى به مؤمنان هشدار مىدهد، مىگويد:
«اى كسانى كه ايمان آوردهايد!
غير از هم مسلكان خود براى خود، دوست و همرازى انتخاب نكنيد، و بيگانگان را از اسرار و رازهاى درونى خود با خبر نسازيد»
(يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا بِطانَةً مِنْ دُونِكُمْ لا يَأْلُونَكُمْ خَبالاً) .
هرگز سوابق دوستى و رفاقت آنها با شما مانع از آن نيست كه به خاطر جدايى در مذهب و مسلك آرزوى زحمت و زيان شما را در دل خود نپرورانند، بلكه «پيوسته علاقۀ آنها اين است كه شما در رنج و زحمت باشيد» (وَدُّوا ما عَنِتُّمْ) .
آنها براى اين كه شما از مكنونات ضميرشان آگاه نشويد، و رازشان فاش نگردد، معمولا در سخنان و رفتار خود مراقبت مىكنند، و با احتياط و دقت حرف مىزنند، ولى با وجود اين «آثار عداوت و دشمنى از لابلاى سخنان آنها آشكار است» (قَدْ بَدَتِ الْبَغْضاءُ مِنْ أَفْواهِهِمْ) .
خلاصه اين كه خداوند بدين وسيله طريقۀ شناسايى باطن دشمنان را نشان داده، و از ضمير باطن و راز درونيشان خبر مىدهد و مىفرمايد: «آنچه از عداوت و دشمنى در دل خود پنهان كردهاند، به مراتب از آنچه بر زبان مىآورند بزرگتر است» (وَ ما تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ) . سپس اضافه نموده: «ما براى شما اين آيات را بيان كرديم، كه اگر در آن تدبّر كنيد» به وسيلۀ آن مىتوانيد دوست خود را از دشمن تميز دهيد، و راه نجات را از شرّ دشمنان پيدا كنيد (قَدْ بَيَّنّا لَكُمُ الْآياتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 324
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_401
🌹 #آیه_118 #سوره_آل_عمران
🌸 ياَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ بِطَانَةً مِّنْ دُونِكُمْ لَا يَأْلُونَكُمْ خَبَالاً وَدُّواْ مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَآءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِى صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْأَياَتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ
🍀 ترجمه: اى كسانى كه ایمان آورده اید! محرم اسراری از غیر خود، انتخاب نکنید! آنها از هرگونه شر و فسادی درباره شما كوتاهى نمى كنند. آنها دوست دارند شما در رنج و زحمت باشید. همانا دشمنى از (گفتار) دهانشان آشکار شده و آنچه در دلهایشان پنهان می دارند، بزرگتر است. ما آیات را براى شما بیان كردیم اگر تعقّل كنید.
🌷 #لا_تتخذوا: انتخاب نکنید
🌷 #بِطانَة: به لباس زیر گفته مى شود كه به «بَطن» و شكم مى چسبد. این كلمه، كنایه از مَحرم اسرار است.
🌷 #من_دونکم: به غیر از خودتان
🌷 #لا_یألونكم: درباره شما کوتاهی نمی کنند
🌷 #خَبالا: به معناى فساد و نابودى فكر و عقل است.
🌷 #ودوا: دوست دارند
🌷 #عَنَتم: به سختى و رنج افتادید
🌷 #بدت: آشکار شد
🌷 #البغضآء: دشمنى
🌷 #أفواههم: دهانشان
🌷 #صدورهم: سينه هايشان
🌷 #أكبر: بزرگتر
🔴 #شأن_نزول: از ابن عباس نقل شده این آیه و دو آیه بعد هنگامی نازل شد که عده ای از مسلمانان با یهودیان، به سبب قرابت یا همسایگی و یا پیمانی که قبل از #اسلام بسته بودند، دوستی داشتند و به قدری با آنان صمیمی بودند که اسرار مسلمانان را به آنان می گفتند، به این وسیله قوم #یهود که دشمن سرسخت اسلام و مسلمانان بودند به ظاهر خود را دوست مسلمانان معرفی می کردند و از اسرار مسلمانان آگاه می شدند که این آیه نازل شد و به آن عده از مسلمانان هشدار داد که نباید آنان را محرم اسرار خود قرار دهید.
🌸 «یا أيها الذين ءَامَنُواْ لا تتخذوا بطانة من دونكم لا يألونكم خبالا: اى کسانی که ایمان آورده اید! محرم اسراری از غیر خود، انتخاب نکنید. آنها از هرگونه شر و فسادی درباره شما کوتاهی نمی کنند.» مسلمانان نباید راز و اسرار خود را به غیر از مسلکان خود بگویند و بیگانگان را از اسرار و رازهای درونی خود باخبر نسازند. انتخاب #دوست و همنشين بسیار مهم است انسان باید رفیق و یاری را انتخاب کند که افکار الهی داشته باشد. کافران و دشمنان اسلام شایستگی دوستی شما مسلمانان را ندارند ، نباید آنان دوست و محرم اسرار شما باشند. #کافران در رساندن شر و فساد نسبت به مسلمانان کوتاهی نمی کنند. با اینکه در ظاهر با شما رفیق هستند ولی در دل آرزوی به سختی افتادن شما را دارند. «ودوا ما عنتم: آنها دوست دارند شما در رنج و زحمت باشید.»
🌸 آنها برای اینکه رازشان فاش نشود معمولا در سخنان و رفتار خود مراقبت می کنند و با احتیاط و دقت حرف می زنند. ولی با وجود این ، آثار دشمنی از لابلای سخنان آنها آشکار است. «قد بدت البغضآء من أفواههم: همانا دشمنى از (گفتار) دهانشان آشکار شده.» گاهی همین ها سخنانی بر زبان می آورند، که می توان گفت همانند جرقه ایست از آتش پنهانی دل های آنها و می توانید از آن به ضمیر باطن آنان پی ببرید. #امام_علی علیه السلام می فرماید: هیچ کسی در ضمیر باطن رازی را پنهان نمی دارد، مگر این که از رنگ چهره و لابلای سخنان پراکنده و خالی از توجه او آشکار می شود.
🌸 #خداوند به این وسیله راه شناسایی باطن دشمنان را نشان داده و از راز درونیشان خبر می دهد و می فرماید: «و ما تخفی صدورهم أکبر: و آنچه در دل هايشان پنهان می دارند، بزرگتر است.» سپس می فرماید: «قد بینا لكم الأيات إن كنتم تعقلون: ما آیات را برای شما بیان کردیم اگر تعقل می کنید.» به وسیله آن می توانید دوست خود را از دشمن خود تشخیص دهید و راه نجات از شر دشمنان را پیدا کنید.
🔴 بر طبق همین آیه #دشمنان با روش های گوناگون با ما برخورد می کنند:
1⃣ #فساد «لا یألونكم خبالاً»
2⃣ #فشار و #تحریم «ودّوا ما عنتم»
3⃣ #نفاق «ما تخفى صدورهم اكبر»
🔹 پيام های آیه118سوره آل عمران 🔹
✅ #بیگانگان را مَحرم اسرار خود قرار ندهیم.
✅ اوّلین حركت و خطر #دشمن، تهاجم فرهنگى است. دشمن در ضربه زدن به فكر و اندیشه كوتاهى نمى كند.
✅ #دشمنان خود را بشناسید و هوشیار باشید، آنان ذرّه اى در توطئه و فتنه علیه شما كوتاهى نمى كنند.
✅ از #دشمن انتظارى جز بغض و دشمنی نیست.
✅ #روابط صمیمى با دشمنِ توطئه گر، نشانه ى بى عقلى است.
✅ #خداوند به درون همه آگاه است و نقشه هاى دشمنان اسلام را آشکار مى كند.
✅ دشمنان شما #منافق هستند، ظاهر و باطنشان یكى نیست.
✅ #خداوند با معرّفى روحیات دشمن، با شما اتمام حجّت كرده است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌷چگونه قرآن معجزه است؟
🌷۱.اگرمیتوانید سوره ای مثل آن بیاورید
اگرنمیتوانیدکه هرگزنمیتوانید، ازعذاب خدابترسید
۲۳ بقره،۳۸یونس،۱۳هود
🌷۲.اگرازطرف خدا نبودقطعادرآن تناقض زیادمیافتند
ولو کان من عندغیرالله لوجدو فیه اختلافاکثیرا
۸۲ نساء
🌷۳.نمیتوانندآن راازبین ببرند:
انانحن نزلناالذکر واناله لحافظون.۹حِجر
ماقرآن رانازل کردیم وماآن راحفظ میکنیم
🌷همیشه نو وبه روز است
🌷در اوج زیبایی وفصاحت وبلاغت است
💕💙💕💙
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❣ #تدبر_در_قرآن
⭕️ ظالم و نمک نشناس اگر شدی،
⭕️ منتظر باش که یکی از همین روزها، سخت تو را در هم بشکند دست روزگار!
👈 چوبی که میخوریم از دست روزگار، بازتاب و سزای عملکرد خودمان است و بس!
🌴سوره انبیاء🌴
🕋 وَ كَمْ قَصَمْنا مِنْ قَرْيَةٍ كانَتْ ظالِمَةً وَ أَنْشَأْنا بَعْدَها قَوْماً آخَرِينَ«11»
⚡️ترجمه:
و ما چه بسيار آبادىهايى را در هم شكستيم كه مردمش ستمگر بودند و پس از آنها قومى ديگر را پديد آورديم.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
14.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
میدونیوابستتم❤️بهتارادتدارم
میدونیدلبستتم❤️بهتارادتدارم
...كُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ (توبه۱۱۹)
ای مؤمنان! با صادقان باشید
مگر داریم صادقتر از حسین؟!💗
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آزادی_بیان
✅هرکسی حق داره عقیدشو مطرح کنه و با دیگران روی عقیدش بحث کنه
تو قرآن اومده که
با مخالفان به بحث بشینید
... وَجَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ...(نحل 125)
✍توجه داشته باشیم
ابراز عقیده های مخالف جائی جایزه که مخاطبین توان بحث داشته باشن
وگرنه میشه گمراه کردن، نه آزادی_بیان
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
👌👌اشارۀ بی نظیرِ علمی قرآنی!!!
⭕️ آری ما قادریم که حتی سر انگشتان او را برابر کنیم!!
( قیامت -آیه 4 )
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❣ #تدبر_در_قرآن
⭕️ آدم غافل و گنهکار که اینجا محروم کرده خودش را از نور قرآن، قیامت که کور محشور شد، با تعجب سراغ چشمهایش را میگیرد! کو بیناییام ای پروردگارم؟!
⭕️ در جوابش گویند: به همین دلیلی که حضرتعالی در دنیا، کسب نور نکردی! قرآن و اهل بیت علیهم السلام را فراموش نمودی و رفتی سی خودت
👈 حالا در قیامت نیز همه فراموشت میکنند و رها میشوی میان شعلهها
🌴 سوره طه 🌴
🕋قالَ رَبِّ لِمَ حَشَرْتَنِي أَعْمىوَقَدْكُنْتُ بَصِيراً«125»
🕋 قالَ كَذلِكَ أَتَتْكَ آياتُنا فَنَسِيتَها وَ كَذلِكَ الْيَوْمَ تُنْسى «126»
ترجمه:
🔹 در قيامت خواهد گفت: پروردگارا! چرا مرا نابينا محشور كردى در حالى كه من در دنيا بينا بودم؟!
🔹 و خداوند در جواب خواهد فرمود: همان گونه كه آيات ما به تو رسيد و تو آنها را فراموش كردى، امروز هم همانطور فراموش گرديدهاى.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_گرافی
-داستان زندگی دنیا [در به سرعت از دست رفتنش] مانند آبی است که از آسمان نازل کردیم.
📚سوره#یونس - 24
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
قاری #عبدالباسط
#لحظات_مزیّن_به_قرآن
💦«يا بُنَيَّ إِنَّها إِنْ تَكُ مِثْقالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ فَتَكُنْ فِي صَخْرَةٍ أَوْ فِي السَّماواتِ أَوْ فِي الْأَرْضِ يَأْتِ بِهَا اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ لَطِيفٌ خَبِيرٌ» «16»
🦋اى فرزندم! اگر (عمل تو) همسنگ دانهى خردلى باشد و در دل تخته سنگى يا در آسمانها يا در زمين نهفته باشد، خداوند آن را (در قيامت براى حساب) مىآورد، زيرا كه خداوند دقيق و آگاه است.🦋👇
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌#شگفتیـآفرینش 🕷#عنکبوت_ماهیگیر
♻️« قَالَ رَبُّنَا ٱلَّذِیۤ أَعۡطَىٰ كُلَّ شَیۡءٍ خَلۡقَهُۥ ثُمَّ هَدَىٰ »
(طه - 50)
🍃موسی (ع) گفت:
«پروردگار ما همان کسی است که به هر موجودی آنچه را لازمه آفرینش او بوده داده؛ سپس هدایت کرده است!»
(طه - 50 )
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
⚠️⚠️نگراني کشیش مسیحي از رشد اسلام!
👌👌تحقق #پیشگویی_قرآن↯
❶اسلام جهاني خواهد شد!
❷مشرکان ناراحت ميشوند
هُوالّذِي أرسَلَ رَسُولهُ بالهُدي ودين الْحَقِّ لِيظهِرَهُ عَلَي الدِّينِ كُلِّهِ وَلَو كَرِه المشْركُون(توبه/33)
او كسىاست كه پيامبر خود را با هدايت و دين حقّ فرستاد تا آن را بر همه ادیان غالب گرداند، هرچند مشركان ناراحت باشند!
💥دنیا گواه بر حقّانیتِ وعدهٔ قرآن↯
Islam is the fastest-growing religion in the world–more than twice as fast as the overall global population
➤دینِ اسلام سریعترین #رشد را در جهان دارد؛ سریعتر از 2برابر جمعیت کل جهان!
Islam: The Fastest Growing Religion on Earth!
➤اسلام سریعترین دین درحالِ رشد بر روی زمین!
Islam the world’s fastest growing religious group
➤اسلام سریعترین گروه مذهبي در حال رشد در جهان
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
« ذوالقرنینِ » قرآن کیست ⁉️🔻
قسمت (چهارم) 4️⃣
♦️ اسکندربه همراه سپاه خود ابتدا به سوی سینا میروند. اینجا با کشتی در دریا به سفر خود را ادامه میدهند تا به مصر میرسند.
🔷 به توصیهی مشاورانش، اسکندر از پادشاه مصر، سرنق، ۷۰۰۰ آهنگر میگیرد. آنها به سفر در دریا ادامه میدهند و طی ۴ ماه و ۱۲ روز از ۱۱ اقیانوس نورانی میگذرند تا این که به خطهای خشک میرسند.
🔶 اسکندر زندانیان محکوم به مرگ را به کرانهی اقیانوسِ متعفن میفرستد. آنها فوراً میمیرند، اسکندر متوجه میشود که نمیتواند از این اقیانوس بگذرد.
🔷 او حالا بین اقیانوس نورانی و متعفن به حرکت خود ادامه میدهد تا به مکانی میرسد که خورشید از میان پنجرهای وارد آسمان میشود. {در اینجا حرکت خورشید توصیف میشود} خورشید از اقیانوس بالا میرود.
🔶 مردمی که در آنجا زندگی میکنند، به هنگام طلوع خورشید به زیر آب میروند تا سوخته نشوند. سپس خورشید به وسط آسمان میرود تا نقطهای که غروب میکند. این [حوادث] در یک منطقهی صخرهای رخ میدهد. همهی موجودات با نزدیک شدن خورشید به سوراخهای خود میخزند تا مبادا صخرههای گداخته و سقوط کننده به آنها اصابت کنند.
🔷 خورشید به محض آمدنش به آسمان، در برابر خدا تعظیم میکند و سپس بدون شتاب از میان آسمان به نقطهای میرود که طلوع کرده بود. اسکندر از مکان طلوع خورشید و از میان کوهستان به کوههای ماسیوس (کوههای طور عبدین در میانرودان و ترکیه امروزی/م) و از آنجا از میان ارمنستان به شمال به سوی سرچشمهی دجله و فرات میرود، تا سرانجام به تنگهای در یک کوهستان بلند میرسد (طبق توصیفات، میبایستی رشته کوههای قفقاز باشد/ نویسنده). در این جا اسکندر اتراق میکند.
🔶 او با فرستادن قاصدهای صلح، مردم را آرام میکند و ۳۰۰ ریش سفید منطقه را به حضور خود فرا میخواند. اسکندر از آنها دربارهی مردم و منطقه میپرسد. آنها پاسخ میدهند که سرزمینشان به پادشاه ایران، توبرلغ [Tubarlaq] که از نسل اخشورش [خشایارشا] است، تعلق دارد. کوهستانهای متعلق به او [پادشاهِ ایران] از هند تا دریای سیاه است، و اینجا فقط همین تنگه برای عبور وجود دارد که گذشتن از آن بسیار خطرناک است.
🔷 بازرگانانی که از این جا عبور میکنند فقط با کمک به صدا در آوردن پی در پی زنگولهها جان سالم بدر میبرند وگرنه توسط غولهایی که آنجا کمین کردهاند کشته میشوند. در آن سوی کوهستان هونها و یافثها [Japhetiten] زندگی میکنند. {در این جا توصیفات غریبی از ظاهر و رسوم هونها داده میشود} و هر گاه خدا از مردمی خشمگین میشود، هونها را را وبال گردن آنها میکند. در آن سوی هونها، مردمان گوناگونی زندگی میکنند، و بعد از آنها دیگر جهان به پایان میرسد. …
🔶 اسکندر فرمان میدهد که تنگه را توسط یک دروازهی عظیم ببندند، تا جهان را شر هونها و یاجوج و ماجوج نجات دهد. …. در این اثنا، توبرلغ پادشاه ایران از ورود اسکندر به قلمرو خود آگاهی یافت، سپس با ۸۲ امیرنشین خود علیه اسکندر لشکرکشی میکند. خدا در خواب بر اسکندر ظاهر میشود و از او میخواهد علیه توبرلغ اقدام کند و به او نوید پیروزی میدهد. …
🔷 توبرلغ شکست میخورد و زنده دستگیر میشود. اسکندر، ایران را تا دریای سیاه به اطاعت خود در میآورد. میخواهد توبرلغ را بکشد، ولی این کار را نمیکند. توبرلغ همهی گنجهای خود را به اسکندر میدهد و ایران را به عنوان وثیقه به او واگذار میکند و پس از ۱۵ سال بابل و آشور را پس میدهد.
🔶 اسکندر و توبرلغ حالا یک قرارداد میبندند برای حفاظت از تحت و تاج. … اسکندر تاج خود را همانگونه که قول داده بود به اورشلیم اهدا میکند …» (پایان نقل قول از «سرودهای سُریانی اسکندر»)
🔻همانگونه که میبینیم در سرودها:
1️⃣ اسکندرِ این اشعار یکتاپرست است [بر خلاف اسکندر مقدونی]
2️⃣ در این سرودها از اقوام یا مردمان یاجوج و ماجوج [Gog und Magog] که آرامش را از مردم گرفتهاند، سخن رفته است.
3️⃣ پس از برخورد با «اوکهآنوس» [اقیانوس متعفن/ در قرآن چشمهی گلآلود و سیاه] اسکندر مجبور میشود سفر خود را به سوی «مکانِ غروب خورشید» ادامه دهد [سوره کهف، آیه ۹۰]
4️⃣ اسکندر در تنگهی کوهستان یک سد (دروازه) با آهن میسازد و آن را قیربندی میکند تا کسی نتواند در آن سوراخ کند و بدین ترتیب جلوی اقوام غارتگر [هونها و یاجوج و ماجوج] را بگیرد.
ادامه دارد....🔻🔻
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
وَ قُلْ رَبِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزاتِ الشَّياطِينِ «97مومنون »
و بگو: پروردگارا! من از وسوسههاى شيطانها به تو پناه مىبرم.
وَ أَعُوذُ بِكَ رَبِّ أَنْ يَحْضُرُونِ «98»
و پناه مىبرم به تو اى پروردگار! از اين كه آنان نزد من حاضر شوند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📒#دائره_المعارف_قران_کریم 📒
👿 #ابلیس>
👈 #کفر_ابلیس
👺در سوره #بقره ۳۴ و ص ۷۴ آمده است:
« و کَانَ مِنَ الکـفِرین ».
🧟♂در این که مقصود از #کفر، کفرِ عناد یا کفرِ #جهالت است، بین مفسّران اختلاف نظر وجود دارد.
👺پارهاى به استناد #اقرار وی که بر سر راه راست تو در #کمین آنان خواهم نشست :
* لاقعدن لهم صراطک المستقیم * ( اعراف ۱۶ )
و آنان را #گمراه خواهم کرد :
* لاغوینّهم ..... ( ص ۸۲ )
🧟♂ او را #عالم به دین حق و اضلال و #کفر او را کفر عناد دانسته و عده ای به دلیل اینکه اختیار #شقاوت با علم به گمراهی را محال دانستهاند ، کفر وی را کفر #جهالت معرفی کردهاند .
👺 تبیین #کفر ابلیس در کلام الهی به صیغه ماضی ، موجب #پیدایش آرای گوناگونی شده است :
👈 ۱. همانطور که از #ظاهر آیه نیز برمیآید ، ابلیس پیش از #تمرّد کافر بوده است .
🧟♂ بر اساس این دیدگاه ، #عبادت طولانی ابلیس ، نه از سرِ ایمان و اخلاص ، بلکه از روی #ریا ، نفاق و همرنگ شدن با #جماعت فرشتگان بوده است .
👺از #سخن ابلیس در آیه * لم اکن لاسجد لبشر خلقته من صلصال من حما مسنون * ( حجر ۳۳ ) بر می آید که وی پیش از #صدور فرمان سجده نیز #کافر بوده است .
🧟♂ افزون بر #ظواهر آیات ، گفتگوی مشهور ابلیس با #فرشتگان را که در آن شبهاتی در حکمت آفرینش ، فایده تکلیف و ..... از سوی او مطرح میشود ، #تاییدی بر کفر وی پیش از سرپیچی از فرمان خدا دانسته اند .
👺این #گفتگو را الملل و النحل به نقل از * ماری * شارح اناجیل آورده است و مفسران ، پس از نقل ، بر اساس #مشرب خویش ، بدان شبههها پاسخ های گوناگونی داده اند .
ادامه دارد .......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطرهای قرآن کریم
#آل عمران آیه ۱۱۹
ها أَنْتُمْ أُولاءِ تُحِبُّونَهُمْ وَ لا يُحِبُّونَكُمْ وَ تُؤْمِنُونَ بِالْكِتابِ كُلِّهِ وَ إِذا لَقُوكُمْ قالُوا آمَنَّا وَ إِذا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ
هان! (اى مسلمانان!) اين شماييد كه آنان را دوست مىداريد، ولى آنها شما را دوست نمىدارند، در حالى كه شما به همهى كتابها (ى آسمانى) ايمان داريد (ولى آنها به كتاب شما ايمان نمىآورند.) و هرگاه با شما ديدار كنند (منافقانه) مىگويند: ما ايمان آورديم و چون (با هم) خلوت كنند، از شدّت خشم بر شما، سر انگشتان خود را مىگزند. بگو: به خشمتان بميريد، همانا خداوند به درون سينهها آگاه است.
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١١٩)
-در اين آيه مىفرمايد:
«شما اى جمعيت مسلمانان آنان را روى خويشاوندى و يا همجوارى و يا به علل ديگر دوست مىداريد، غافل از اين كه آنها شما را دوست نمىدارند، در حالى كه شما به تمام كتابهايى كه از طرف خداوند نازل شده (اعم از كتاب خودتان و كتابهاى آسمانى آنها) ايمان داريد، ولى آنان به كتاب آسمانى شما ايمان ندارند» (ها أَنْتُمْ أُولاءِ تُحِبُّونَهُمْ وَ لا يُحِبُّونَكُمْ وَ تُؤْمِنُونَ بِالْكِتابِ كُلِّهِ) .
سپس قرآن چهرۀ اصلى آنها را معرفى كرده، مىگويد: «اين دسته از اهل كتاب منافق هستند، چون با شما ملاقات كنند، مىگويند ما ايمان داريم و آيين شما را تصديق مىكنيم، ولى چون تنها شوند، از شدت كينه و عداوت و خشم سر انگشتان خود را به دندان مىگيرند» (وَ إِذا لَقُوكُمْ قالُوا آمَنّا وَ إِذا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنامِلَ مِنَ الْغَيْظِ) .
اى پيامبر! «بگو: با همين خشمى كه داريد، بميريد» و اين غصّه تا روز مرگ دست از شما برنخواهد داشت (قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ) .
شما از وضع آنها آگاه نبوديد، و خدا آگاه است «زيرا خداوند از اسرار درون سينهها باخبر است» (إِنَّ اللّهَ عَلِيمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 325
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh