﷽📚🕥
#قصه_های_قرآنی📖
#حضرت_عزیر(ع)
#قسمت_اول🦋
🌿يكى از پيامبران حضرت عُزَير عليهالسلام است كه نام مباركش يك بار در قرآن آمده، آن جا كه در آيه 30 سوره توبه مىخوانيم:
✨✨وَ قالَتِ اليَهُودُ عُزَيرٌ ابنُ اللهِ، ✨✨
يهود گفتند: عُزَير پسر خدا است.
🌿نيز داستانى در قرآن به طور فشرده (در آيه 259 بقره) راجع به مرگ صد ساله شخصى، و زنده شدن او بعد از صد سال آمده كه طبق روايات متعدد، اين شخص همان عُزير پيامبر بوده كه خاطرنشان مىشود.
🌿عزير كه نامش در لغت يهود عزراء است در تاريخ يهود داراى موقعيت خاصى است. يهوديان معتقدند كه با بروز بخت النصر پادشاه بابل، و كشتار وسيع او، وضع يهود در هم ريخت. او معبدهاى آنان را ويران كرد و توراتشان را سوزانيد و مردانشان را به قتل رسانيد و زنان و كودكانشان را اسير كرد. سرانجام كورش پادشاه ايران بابل را فتح كرد و روى كار آمد. عزير عليهالسلام نزد او آمد و براى يهود شفاعت كرد، كورش موافقت كرد، آن گاه يهوديان به شهرهاى خود بازگشتند. در اين هنگام عُزير طبق آن چه در خاطرشان مانده بود، تورات را از نو نوشت و خدمت شايانى در بازسازى جمعيت يهود كرد. از اين رو يهوديان براى او احترام شايانى قايلند و او را نجاتبخش و زنده كننده آئين خود مىدانند.
🌿همچنين موضوع باعث شد كه گروهى از يهود را ابنُ الله (پسر خدا) خواندند.
🌿امروز در ميان يهود چنين عقيدهاى وجود ندارد، ولى اين مطلب (كه در قرآن آمده) حاكى است كه در عصر پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم گروهى از يهود بودند كه چنين عقيدهاى داشتند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
✅تا بحال به مأمور های خداوند بر روی زمین دقت کرده ای؟
🌱یکبار عنکبوت،🕷 پیامبر را در غار حفظ می کند. «الّا تنصروه فقد نصره اللّه»
🌱یا کلاغ، معلّم بشر می شود. «فبعثه اللّه غرابا»
🌱یا هدهد🕊، مأمور رساندن نامه سلیمان به بلقیس می شود. «اذهب بکتابی هذا»
🌱یا ابابیل، مأمور سرکوبی فیل سواران می شود. «و ارسل علیهم طیرا ابابیل»
🌱یا اژدها،🐲 وسیله ی حقّانیّت موسی می شود. «هی ثعبان مبین»
🌱یا نهنگ،🐬 مأمور تنبیه یونس می شود. «فالتقمه الحوت»
🌱یا موریانه 🐜وسیله ی کشف مرگ سلیمان می شود. «تأکل منساته»
🌱یا سگ🐶 اصحاب کهف مأمور نگهبانی می شود. «و کلبهم باسط ذراعیه بالوصید»
🌱یا چهار پرنده سبب اطمینان ابراهیم می شود. «فخذ اربعة من الطیر»
🌱یا الاغ🐎، سبب یقین عُزیر به معاد می شود. «و انظر الی حمارک»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 ضرورت وحدت امّت اسلام(بخش اول)
✅ اساساً اتحاد و همدلی برای امت اسلام، رشتهای است که مهرههای پراکنده را به گرد هم جمع میکند و نظم و انسجام را برای آن به ارمغان میآورد. اعتصام به ریسمان الهی هم باید «جمعی» باشد. در این خصوص، چند آیه از قرآن کریم را مرور میکنیم:
🔸دعوت به سوی اتحاد و توحید:
🔹قل یا اهل الکتاب تعالوا الی کلمة سواء بیننا و بینکم الا نعبد الا الله و لانشرک به شیئا و لا یتخذ بعضا اربابا من دون الله(آلعمران/۶۴)
🔸دعوت به اتحاد و پرهیز از اختلاف:
🔹واعتصموا بحبل الله جمیعا ولاتفرقوا(آلعمران/۱۰۳)
🔸اجتناب از تفرقه و اختلاف:
🔹ولا تکونوا کالذین تفرقوا و اختلفوا من بعد ما جاءهم البینات اولئک لهم عذاب عظیم(آلعمران/۱۰۵)
🔸ضرورت اتحاد صفوف مسلمانان در برابر دشمنان:
🔹ان الله یحب الذین یقاتلون فی سبیله صفا کانهم بنیان مرصوص (صف/۶)
🔸نخواندن نماز در مسجد اهل نفاق و تفرقه:
🔹والذین اتخذوا مسجدا ضرارا و کفرا و تفریقا بین المؤمنین ... لا تقم فیه ابدا(توبه/۱۰۷,۱۰۸)
🔸مؤمنان در اتحاد و یکپارچگی برادر یکدیگر هستند:
🔹انما المؤمنون اخوه فاصلحوا بین اخویکم(حجرات/۱۰)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 ضرورت وحدت امّت اسلام(بخش دوم)
✅ اساساً اتحاد و همدلی برای امت اسلام، رشتهای است که مهرههای پراکنده را به گرد هم جمع میکند و نظم و انسجام را برای آن به ارمغان میآورد. اعتصام به ریسمان الهی هم باید «جمعی» باشد. در ادامهی آیات روز گذشته، چند آیهی دیگر از قرآن کریم را مرور میکنیم:
🔸ریشهی اختلاف، ستم و حسادت است:
🔹ان الدین عند الله الاسلام و ما اختلف الذین اوتوا الکتاب الا من بعد ما جاءهم العلم بغیا بینهم(آلعمران/۱۹)
🔸به هنگام اختلاف، مرجع حکم خداست:
🔹و ما اختلفتم فیه من شیء فحکمه الی الله(شوری/۱۰)
🔸اختلافکنندگان در دین از پیامبر(ص) جدا هستند:
🔹ان الذین فرقوا دینهم و کانوا شیعا لست منهم فی شیء(انعام/۱۵۹)
🔸منشاء اختلاف و تفرقه، بیعقلی است:
🔹تحسبهم جمیعا و قلوبنم شتی ذلک بانهم قوم لایعقلون(حشر/۱۴)
🔸اختلاف و تفرقه شیوه تبهکاران و طاغوتیان:
🔹ان فرعون علا فی الارض و جعل اهلها شیعا(قصص/۴)
🔸اختلاف و تفرقه یکی از عذابهای الهی است:
🔹قل هو القادر علی ان یبعث علیکم عذابا من فوقکم او من تحت ارجلکم او یلبسکم شیعا و یذیق بعضکم بأس بعض(انعام/۶۵)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📒#دائره_المعارف_قران_کریم 📒
👿 #ابلیس
👈 #گرفتارى_بسیارى_در
#دام_ابلیس
.... ادامه
⬅️۳ . #قساوت_قلب :
👺 #سنگدلی ، زمینه #تزیین اعمال ناشایست را پدید می آورد :
* و لکن قست قلوبهم و زیّن لهم الشیطان ما کانوا یعملون * ( انعام ۴۳ )
⬅️ ۴ و ۵ و ۶ . #جدایی_از_آیات_الهی ،
#دنیا_گرایی_و_هوا_پرستی :
🧟♂ #انسلاخ و جدایی از آیات الهی و #دلبستگی به مادیات و به تعبیر قرآن * اخلاد الی الارض * و پیروی از هوای نفس ، زمینه #فعالیت شیطان را در وجود انسان فراهم می کند :
* واتل علیهم نباالّذی ءآتیناه ءآیاتنا فانسلخ منها فاتبعه الشیطان فکان من الغاوین * و لو شئنا لرفعته بها و لکنّه اخلد الی الارض و اتّبع هوله * ( اعراف ۱۷۵ و ۱۷۶ )
⬅️۷ . #گناه :
👺 سلطه شیطان بر اثر #گناه پدید می آید :
* انّما استزلّهم الشیطان ببعض ماکسبوا * ( آل عمران ۱۵۵ ) * هل انبئکم علی من تنزل الشیاطین * تنزّل علی کل افّاک اثیم * (شعرا ۲۲۱ )
ادامه دارد ......
#لبیک_یا_خامنه_ای
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
8.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطرهای قرآن کریم
#آلعمران آیه ۱۶۴
لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ ﴿١٦٤﴾
یقیناً خدا بر مؤمنان منّت نهاد که در میان آنان پیامبری از خودشان برانگیخت که آیات او را بر آنان می خواند و [از آلودگی های فکری و روحی] پاکشان می کند، و کتاب و حکمت به آنان میآموزد، و به راستی که آنان پیش از آن در گمراهی آشکاری بودند. (۱۶۴)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٦٤)
-بزرگترين نعمت خداوند!
در اين آيه، سخن از بزرگترين نعمت الهى يعنى نعمت «بعثت پيامبر اسلام» به ميان آمده است و در حقيقت، پاسخى است به سؤالاتى كه در ذهن بعضى از تازه مسلمانان، بعد از جنگ احد خطور مىكرد، كه چرا ما اين همه گرفتار مشكلات و مصائب شويم؟
قرآن به آنها مىگويد: «خداوند بر مؤمنان منت گذارد (نعمت بزرگى بخشيد) هنگامى كه در ميان آنها پيامبرى برانگيخت»
(لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولاً) .
سپس مىفرمايد: يكى از مزاياى اين پيامبر اين است كه:
«او از جنس خود آنها و از نوع بشر است» (مِنْ أَنْفُسِهِمْ) .
سپس مىگويد: اين پيامبر سه برنامۀ مهم را در بارۀ آنها اجرا مىكند نخست اين كه «آيات پروردگار را بر آنها بخواند و (ديگر اين كه) آنان را پاك كند و كتاب و حكمت بياموزد هر چند پيش از آن در گمراهى آشكار بودند»
(يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ إِنْ كانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلالٍ مُبِينٍ) .
تعليم، يعنى وارد ساختن حقايق دين در درون جان آنها و به دنبال آن تزكيۀ نفوس و تربيت ملكات اخلاقى و انسانى و از آنجا كه هدف اصلى و نهايى تربيت است در آيه، قبل از تعليم ذكر شده، در حالى كه از نظر ترتيب طبيعى، تعليم بر تربيت مقدم است.
مردم دنيا بويژه مردم جزيرة العرب در زمان بعثت پيامبر اسلام صلّى اللّه عليه و آله در ضلالت و گمراهى روشنى بودند، سيه روزى و بدبختى، جهل و نادانى، و آلودگيهاى گوناگون معنوى در آن عصر، تمام نقاط جهان را فرا گرفته بود، و اين وضع نابسامان بر كسى پوشيده نبود.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 345
#لبیک_یا_خامنه_ای
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_439
🌹#آیه_164 #سوره_آل_عمران
🌸 لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولاً مِّنْ أَنْفُسِهِمْ يَتْلُواْ عَلَيْهِمْ ءَاياَتِهِ وَيُزَكِّيْهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُواْ مِنْ قَبْلُ لَفِى ضَلاَلٍ مُّبِينٍ
🍀 ترجمه: همانا خداوند به مؤمنان نعمت بسیار بزرگی بخشید كه در میان آنها پیامبرى از خودشان مبعوث کرد، تا آیات او را بر آنها تلاوت كند و آنها را پاک كند و به آنان كتاب و حكمت یاد دهد، هر چند كه پیش از آن، قطعاً آنها در گمراهى آشكار بودند.
🌷 #بعث: مبعوث کرد
🌷 #مَنّ: منت است ، دو معنا دارد معنای منفی و معنای مثبت - معنای منفی: یعنی فردی در حق کسی لطفی می کند سپس بر او منت می گذارد اما معنای دیگر و مثبت آن که در این آیه مورد نظر است به معنای نعمت بزرگ است
🌷 #یتلوا: تلاوت کند
🌷 #یزکیهم: تزکیه کند، پاک گرداند
🌷 #ضلال: گمراهی
🌷 #مبین: آشکار
🔴 #شأن_نزول_آیه: بعضی از تازه مسلمانان بعد از جنگ احد در ذهن آنها خطور می کرد که چرا ما گرفتار مشکلات می شویم. این آیه نازل شد و سخن از بزرگترین نعمت الهی یعنی نعمت بعثت #پیامبر_اسلام صلی الله علیه و آله به میان آمده است. این آیه هم بعد از جنگ احد نازل شده است و همانند سایر آیات سوره آل عمران در مدینه نازل شده است.
🌸 #قرآن به آنها می فرماید: لقد من الله علی المؤمنين إذ بعث فيهم رسولا: همانا #خداوند بر مؤمنان نعمت بزرگی بخشید که در میان آنها پیامبری مبعوث کرد. بنابراین اگر در این راه دچار مشکلاتی شده اید، فراموش نکنید که خداوند بزرگترین نعمت را در اختیار شما گذاشته، پیامبری مبعوث کرده که شما را تربیت می کند و از گمراهی های آشکار باز می دارد. چرا در این آیه تنها نام #مؤمنان آمده در حالی که بعثت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم برای هدایت همه انسان ها می باشد؟ به خاطر این است که از نظر نتیجه و تأثير تنها مؤمنان هستند که از این نعمت بزرگ استفاده می کنند.
🌸 سپس می فرماید: من أنفسهم: از خودشان - يعنى پیامبری از جنس خود آنها و از نوع #بشر است و از جنس فرشتگان نیست بلکه پیامبری مثل خودشان با تمام نیازهای بشری و همچنین تمام دردها و مشکلات و مصیبت ها و مسایل زندگی را لمس می کند و با توجه به آن به تربیت آنها اقدام می کند. مهم ترین قسمت برنامه تربیتی پیامبران، تبلیغات عملی آنهاست به این معنی که #اخلاق و رفتار و اعمال آنها بهترین الگو و وسیله #تربیت است. در این آیه به سه برنامه مهم #پیامبر_اسلام اشاره می کند:
1⃣ یتلوا علیهم ءاياته: آيات خداوند را بر آنها تلاوت می کند. یتلوا: یعنی #تلاوت یعنی چیزی را کنار چیزی قرار دادن یعنی در کنار خواندن قرآن ، تدبر و فکر قرار دادن و در کنار فکر و تدبر ، عمل به آیات قرآن قرار دادن. یعنی پیامبر هم آیات را بر مردم می خواند و هم فکر و اندیشه می نمود و هم به آیات عمل می نمود.
2⃣ و یزکیهم: و آنها را پاک می گرداند یعنی آنها را از هرگونه پلیدی، شرک، عقاید باطل ، خرافات و رفتارهای زشت پاک می گرداند که به آن #تزکیه گفته می شود.
3⃣ و یعلمهم الكتاب و الحکمة: و کتاب و حکمت را به آنها یاد می دهد.
🌸 و إن کانوا من قبل لفی ضلال مبین: و هر چند که قبل از آن ، قطعاً در گمراهی آشکار بودند. یعنی نگاهی به دوران قبل از #اسلام کنید و ببینید در چه حال و روزی بودید و از کجا به کجا رسیدید. قرآن از وضع دوران جاهلیت به گمراهی آشکار تعبیر کرده است. #جهل و #نادانی ، آلودگی های گوناگون معنوی در آن زمان، تمام نقاط جهان را فرا گرفته بود.
🔹 پيام هاى آيه164سوره آل عمران 🔹
✅ #بعثت_انبیا، بزرگترین هدیه ى آسمانى و نعمت الهى است.
✅ اگرچه #بعثت براى همه ى مردم است، ولى تنها مؤمنان شكرگزار این نعمت هستند و از نور هدایت بهره مى گیرند.
✅ #انبیا، مردمى بودند.
✅ تلاوت آیات #قرآن، وسیله ى تزكیه و تعلیم است.
✅ #تزكیه بر #تعلیم مقدّم است. یعنی اول تزکیه بعد تعلیم.
✅ #تزكیه و #تعلیم در رأس برنامه هاى انبیاست.
✅ #رشد و خودسازى باید در سایه ى مكتب انبیا و آیات الهى باشد.
✅ براى شناخت بهتر نعمت بعثت انبیا، به تاریخِ مردمان قبل از آنان باید مراجعه كرد.
✅ در مكتب #انبیا، پرورش روحى و آموزش فكرى، در كنار بینش و بصیرت مطرح است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
برخی از مهمترین ویژگیهای آن حضرت که در قرآن کریم بیان شده به شرح ذیل است:
🌺1- الگو بودن پیامبر اکرم (ص)🌺
الگو بودن آن حضرت برای تمام جهانیان، از ویژگی های پیامبر خاتم می باشد. امروزه اگر کسی بخواهد، الگو و سرمشقی برای تمام جهانیان معرفی کند که دیگران در رفتار و گفتار از او پیروی کنند، وجود ذی جود رسول خداست. خداوند در قرآن کریم میفرماید: «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی رسولالله أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» برای شما در رسول خدا، الگوی بسیار نیکویی است؛ (احزاب 21)
اگرچه در ادامه میفرماید: «لِمَنْ کانَ یَرْجُوا اللَّهَ وَ الْیَوْمَ الْآخِرَ» اما میتوان گفت: رسول اکرم با ویژگیها و صفاتی که در اخلاق، رفتار و گفتار خود دارند برای تمام انسانها به ویژه مسلمانان الگو هستند.
🌺🌺🌱🌼🌱🌺🌺
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh