#پل #دزفول با ۱۷ قرن قدمت!
پل قدیمی دزفول با بیش از ۱۷ قرن قدمت، یکی از قدیمیترین پلهای استوار جهان است که برای ارتباط منطقه خوزستان به بین النهرین به دستور شاپور اول پس از غلبه بر والرین به وسیله اسرای رومی در سال ۲۶۰ میلادی (بیش از ۱۷۵۰ سال پیش) بر روی رودخانه دز ساخته شدهاست و به همین دلیل به پل رومی نیز مشهور است. این پل یک بار تخریب ، در زمان #صفویه بازسازی و در دوران قاجار ، تعمیر گردیده و در زمان پهلوی ، پایه های آن با بتن تقویت شده است.
این پل از معدود پلهای دنیاست که با عمر بیش از هفده قرن ،😳👌 همچنان تردد خودروها روی آن صورت می گرفته که موجب تخریب پُل و سست شدن پایههای آن گردیده تا بالاخره در سالهای ۱۳۸۹ تردد خودروها از روی آن ممنوع گردید.
#تاریخ
🌐 @adyan8
#خانوادهی #بهاءالله در یک نگاه
ردپای قدرتهای استعماری در پیدایش جریان بهائیت، غیرقابل انکاره، به خاطر همین قسمتی از این ردپا را میتوان در وابستگی قدیمی و گستردهی اقوام مؤسس بهائیت، به استعمار دانست.
خانواده بهاء الله :
👈میرزا عباس نوری (پدر حسینعلی نوری)، منشی شاهزاده اماموردی (پسر دوازدهم فتحعلی شاه و رئیس گارد سلطنتی دربار) بود. امام وردی که در پناه دولت روس بود، دشمنی خاصی با قائم مقام فراهانی داشت. ر.ک: فصلنامه تخصصی تاریخ معاصر ایران، ش 49، مقالهی رضا قریبی و هوشنگ عالینسب، ص 168.
👈میرزا محمد حسن نوری (برادر بزرگ پیامبرخواندهی بهائیت) نیز، منشی سفارت روس بود و با اقتدار یافتن روس، منزلت شایانی پیدا کرد. جمعی از نویسندگان، فرقههای انحرافی، ص 182.
👈میرزا مجید (شوهر خواهر پیامبرخواندهی بهائیت) هم در خدمت سفیر روس، منشیگری میکرد و خانهی او، از املاک نمایندگی روس بود.جمعی از نویسندگان، فرقههای انحرافی، ص 182.
👈میرزا ابوالقاسم و میرزا عبدالله خان آهی (فرزندان خواهر پیامبرخواندهی بهائیت)، نیز از منشیان سفارت روس بودند. ر.ک: فصلنامه تخصصی تاریخ معاصر ایران، ش 49، مقالهی رضا قریبی و هوشنگ عالینسب، ص 162.
👈میرزا یوسف (شوهر عمهی پیامبرخواندهی بهائیت) نیز، یکی از اتباع روس بود و با قنسول روسیه ارتباط داشت. جمعی از نویسندگان، فرقههای انحرافی، ص 182.
این گستردگی ارتباط پیامبرخواندهی بهائیت با #استعمار ظالم و متجاوز روس موجب شد تا او، عنوان جاسوس این استعمار را در ایران به عهده گیرد و با دینسازی، به اختلاف ایرانیان بیافزاید تا موجبات تسلط هرچه بیشتر این استعمار را بر ایران فراهم کند.
☝️👈به خاطر همین هنگام به راه انداختن آشوب و بلوا که به زندانی شدن او میانجامد، به اولین جایی که پناه میبرد سفارت روس است.
ر ک: عبدالحمید اشراق خاوری، تاریخ نبیل زرندی، ص 562-561.
از اینرو کمکهای بیدریغ پادشاهی روس به پیامبر خواندهی بهائیت، این جاسوس را بر آن داشت تا پس از رهایی از مخمصه، مستقیماً پادشاه روس را مورد خطاب قرار داده و از او تشکر نماید: «قَد نَصَرَنِی أحَد سُفَرائِکَ إذَا کُنتَ فِی السِّجن تَحتَ السّلاسِلَ و الأغلَال... شوقی افندی، قرن بدیع، ص 224.
ترجمه : (ای پادشاه روس!) یکی از سفرای تو، هنگامی که من در زندان و در زیر زنجیرها بودم، مرا یاری کرد...».
حال بد نیست که #بهائیان با عقلی سلیم و بیطرف فکر کنند که به چه دلیلی پادشاهیِ استعماری و زیادهخواهی چون روستزار میبایست بی هیچ مزد و منّت و منفعتی، کمک حال شورشیان دینساز بابی و بهائی در #ایران بشه؟
#بهائیت
🌐 @adyan8
به اعتراف نووی عالم بزرگ #سنی مذهب، ام کلثومی که با #عمر_بن_خطاب ازدواج کرد دختر #ابوبکر بود نه #حضرت_ام_کلثوم دختر امیر المومنین علیه السلام
👈پس آنچه باعث این شبهه است صرفا تشابه اسمی است
🔗تصویر را ملاحظه کنید.
🗓٢٩ جمادی الثانی وفات حضرت #ام_کلثوم سلام الله علیها دختر امیرالمؤمنین علیه السلام
🌐 @adyan8
#لیلة_الرغائب
آیا #نماز «لیلة الرغائب» دارای #سند است و بر فرض پذیرش آیا باید بین مغرب و عشا خوانده شود؟
پاسخ 👇
خیر، نماز لیلة الرغائب اولین بار در کتاب در «اقبال الاعمال» و بدون ذکر سند چنین نقل شده است
و علامه نیز آن را با سندی که چندان قابل اعتماد نیست نقل کرده است.
در عین حال نمیتوان حکم به استحبابِ شرعی چنین نمازی داد و اگر کسی میخواهد آنرا بجا آورد، به قصد امید ثواب انجام دهد.
📚بحار الانوار، ج 95، ص 395،
🌐 @adyan8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واکنش #سردار_سلیمانی به سر بریدن یک کودک شیعه توسط #وهابی ها در عربستان
#وهابیت
🌐 @adyan8
طولانی ترین اعتراض سیاسی در جهان👆👇
خانم کانسپسون پیچیوتو (Concepcion Picciotto) معروف به «کانی» که بیش از سه دهه (۳۵ سال) در مقابل #کاخ_سفید #تحصن کرده بود ، در ۸۰ سالگی جان خود را از دست داد.
او قبل از سال ۱۹۶۰ به نیویورک نقل مکان کرده و به عنوان مسئول پذیرش در سفارت اسپانیا شروع به کار نموده و در سال ۱۹۶۹ با یک مرد ایتالیایی ازدواج کرد. برای اولین بار در سال ۱۹۷۹ برای جلوگیری از یک تصویب غیرقانونی و درخواست کمک از مقامات دولتی ، به کاخ سفید رفت و هدف توطئه هایی از سوی پزشکان ، وکلا و دولت قرار گرفت. پس از ملاقات با یک فعال سیاسیِ پیرو صلح به نام ویلیام توماس، فعالیت صلح آمیز خود را شروع و با راه اندازی کمپین های عامیانه Theoir در سال ۱۹۹۳ ، درخواست خلع سلاح هسته ای او ، منجر به برگزاری انتخابات گردید. وی از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۶ بیش از سه دهه از زندگی خود را در سخت ترین شرایط زندگی ، برای برقراری صلح و جلوگیری از جنگ و فروش تسلیحات هسته ای ، به تحصن در مقابل کاخ سفید گذراند.
آیا در ایران کسی روی خبر فوت خانم "کانی" کار کرده است؟!
کسی که سه دهه جلوی کاخ سفید تحصن کرد و از اعتراض به سیاستهای خصمانه آمریکا و اسرائیل تا آخر عمر خسته نشد..👌🌺
در تکست بوکهای جامعه شناسیِ استادان غرابگرای ایرانی، بخشی یا فصلی یا بندی یا جملهای به این حادثه اجتماعی تخصیص مییابد؟
آیا فیلمسازی هست که فیلم زندگی این زن را بسازد؟..
#صهیونیست
🌐 @adyan8
شرافت زن و مرد نمیشناسد..
در گوشه گوشه ی این کره ی خاکی زنانی هستند که جسورانه مقابلِ قدرت هایِ استکبار می ایستند و در حافظه ی تاریخ به یادگار میمانند..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیوی این خانُم...
به تابلوهای نصب شده توسط او دقت کنید... همه در حمایت از فلسطین و بر ضد اسرائیل است.
🌐 @adyan8
هدایت شده از کلاس چرا حجاب
نظر والتر هینتس ، ایران شناس بزرگ آلمان درباره #جایگاه_زن در #ایران_باستان :
با اینکه معمولاً اقوام بَربَر بی اندازه نسبت به زنان خود غیور هستند ، ایرانیان در این باره سرآمد همگان بودند. نه تنها از زنهای خود ، بلکه از زنهای موقت خود به سختی حراست میکنند و هیچ چشم بیگانه اجازه ندارد بر آنها بیفتد. آنها در حجله های خود زندگی بسته ایی دارند و حتی باید به هنگام سفر در ارابه های سرپوشیده بنشینند که از هر سو پرده های ضخیم آنرا پوشانده است.
📚منبع : کتاب داریوش و ایرانیان ، والتر هینتس ، صفحه ۳۵۲
#حجاب
#چرا_حجاب
#کلاس_چرا_حجاب
🌺 eitaa.com/Kelasecherahejab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 پاسخ عقلی به شبهه ازدواج حضرت #ام_کلثوم با #عمر_بن_خطاب
🎙 #استاد_ابوالقاسمی
🗓٢٩ جمادی الثانی وفات حضرت #ام_کلثوم سلام الله علیها دختر امیرالمؤمنین علیه السلام
#پاسخ_به_شبهه
#مناسبت
🌐 @adyan8
1_6501471.pdf
809K
پاسخ جامع و مستند به شبهه وهابیت
اگر خلیفه دوم قاتل حضرت زهرا(س)ست، پس چرا ام کلثوم دختر ایشان با او #ازدواج کرد؟
#پاسخ_به_شبهه
#وهابیت
🌐 @adyan8
درخت در ادیان:
#درختكاري در #کتاب_مقدس(انجیل)🌴🌳🌲
در سنت مکتوب مسیحی ، آموزه قابل توجهی که تصریحا احترام به طبیعت و درخت را تبیین کرده باشد یا بر توجه به درخت و گل و گیاه و … تاکید ورزیده باشد، یافت نمی شود.
اگر کندوکاوی در کتاب مقدس داشته باشیم در مبارزه و نگاه منفی به درخت بیشتر مطلب می یابیم تا تاکید بر درختکاری و اهمیت به آن.
داستانی در عهد جدید آمده است با عنوان داستان درخت انجیر، هم در انجیل متى ۲۱: ۱۸-۲۲ و هم در انجیل مرقس ۱۱: ۱۳-۲۲ شرح مبسوطی از آن ذکر شده است.👇
#مسیحیت
#مناسبت
#شبکه_ادیان
#ادیان
🌐 @adyan8
#کتاب_مقدس #مسیحیان #معجزات زیادی را برای عیسی مسیح و سایر انبیاء الهی ذکر کرده است. یکی از معجزات عیسی مسیح نفرین کردن درخت انجیر و خشک شدن آن به خاطر نفرین عیسی مسیح است. جرم درخت انجیر بیچاره این بوده است که عیسی مسیح در فصلی که درخت انجیر میوه ندارد، به هوای خوردن میوهی انجیر به سراغ آن درخت رفته بود و چون آن درخت را بدون میوه دید، نفرینش کرده و آن را با معجزه خشکاند.
کتاب مقدس معجزات زیادی را برای انبیای الهی شمردهاست؛ اما برخی از معجزات پیامبران که در کتاب مقدس برشمرده شده است، نهتنها فضیلتی برای آورندهی آن محسوب نشده بلکه چهرهی بدی را از خود در میان انسانها و شنوندگان آن ماجرا به یادگار خواهد گذاشت. یکی از این نوع معجزات، معجزهی خشکاندن درخت انجیر توسط عیسی مسیح است.
به نقل از کتاب مقدس مسیحیان، داستان ازاینقرار است که روزی عیسی مسیح به همراه پیروانش از راهی میگذشت، در اثنای این حرکت گرسنگی بر عیسی مسیح عارض شده و وی از دور متوجه درختی میشوند. مسیح به سمت درخت برای تناول از میوهی آن جهت رفع گرسنگیاش حرکت میکند؛ هنگامیکه به آن درخت میرسد متوجه میشود که درخت انجیر است و چون بهصراحت کتاب مقدس فصل انجیر نبوده و همین دلیل میوهای هم بر روی آن موجود نبوده است. عیسی مسیح از دیدن این درخت که برحسب طبیعتش فاقد میوه بوده بهشدت برآشفته و آن درخت را نفرین میکند و بدون اینکه اتفاقی برای آن درخت رخ دهد، به راه خود ادامه میدهد. عیسی مسیح شبهنگام از راهی که رفته بودند، شروع به بازگشت میکنند و وقت بامداد یکی از یاران متوجه میشود که آن درخت بر اثر نفرین عیسی مسیح خشکشده است. کتاب مقدس این ماجرا را چنین روایت میکند: «بامدادان چون از بیت عَنْیا بیرون میآمدند، گرسنه شد. ناگاه درخت انجیری که برگ داشت از دور دیده، آمد تا شاید چیزی بر آن بیابد. امّا چون نزد آن رسید، جز برگ بر آن هیچ نیافت زیرا که موسم انجیر نرسیده بود. پس عیسی توجّه نموده، بدان فرمود، ازاینپس تا به ابد، هیچکس از تو #میوه نخواهد خورد؛ و شاگردانش شنیدند. پس وارد اورشلیم شدند... چون شام شد، از شهر بیرون رفت. صبحگاهان، در اثنای راه، درخت انجیر را از ریشه خشک یافتند. پطرس بهخاطر آورده، وی را گفت: ای استاد، اینک، درخت انجیری که نفرینش کردی خشک شده!»[1]
عیسی مسیح درختی را که تکویناً فصل میوه دادنش نبوده، به جرم نداشتن میوه نفرین میکند و این بهعنوان معجزهای برای وی در کتاب مقدس ثبت میشود. یقیناً چنین رفتار جنونآمیز و غیرعقلانی هرگز از پیامبر خدا قابلپذیرش نیست و این نوع تهمت از ساحت عیسی مسیح به دور است. چراکه هر انسانی که بویی از عقلانیت برده باشد، هرگز نمیتواند موجود بیدفاعی و بیاختیاری را به خاطر نداشتن میوه در فصلی که اصلاً فصل میوه نیست، نفرین کند. به عقیدهی ما عیسی مسیح انسان کامل و عاقلی بوده و هرگز درختی را به خاطر میوه نداشتن آنهم در فصلی که تکویناً نمیتوانست میوه داشته باشد، نفرین نمیکند بلکه این داستان سبک و معجزهی واهی یکی از تحریفات مسیحیان بوده است.
علاوه بر توضیح بالا که این معجزه واهی را از ساحت عیسی مسیح دور کرد، دلیل دیگری نیز وجود دارد که تحریفی بودن این داستان را تقویت میکند. گواهی که تحریفی بودن ماجرای مذکور را تقویت میکند، وجود تناقض بین روایت بیانشده با روایت #متی است. همانطور که در داستان بالا آمد، #مرقس بهصراحت معتقد است که خشک شدن درخت انجیر در طول شب رخداده است؛ اما متی معتقد درخت بیگناه انجیر به خاطر نفرین عیسی مسیح در روز خشکشده است: «بامدادان چون به شهر مراجعت میکرد، گرسنه شد؛ و در کناره راه یک درخت انجیر دیده، نزد آن آمد و جز برگ بر آن هیچ نیافت. پس آن را گفت: از این به بعد میوه تا به ابد بر تو نشود! که در ساعت درخت انجیر خشکید!» [2] همانطور که مشاهده شد مرقس خشک شدن درخت را مربوط به شب میداند و متی معتقد است این معجزهی واهی در روز اتفاق افتاده است. همین تناقض نشانگر سستی و تحریفی بودن این داستان است چراکه بعید به نظر میرسد شاگردان #عیسی_مسیح در نقل معجزهی عیسی مسیح به این اندازه بیتوجه باشند که یکی زمان آن را روز بداند و دیگری بگوید که این معجزه در طول شب رخداده است. بهیقین از نظر ما مسلمانان عیسی مسیح بهاندازهای معجزه دارد که نیازی به این نوع معجزه تراشی غلط مسیحیان نیست.
پینوشت:
[1]. ترجمهی قدیم کتاب مقدس، مرقس 11: 12-21.
[2]. همان، متی 21: 18-19
#مسیحیت
#مناسبت
🌐 @adyan8
از زمان های بسیار کهن، درخت و گیاه مورد پرستش مردم بوده
#کلیسای ارمنی پس از پذیرش مسیحیت نه تنها عیدی را برای #تقدس گیاه به عنوان جزئی از طبیعت در تقویم کلیسائی قرار داد، بلکه به تقدیس آن پرداخت. بدین ترتیب هیچ عید و جشنی نمی توانست بدون تبرک گیاه انجام نشود.
آغاز تزیین درخت در ایام سال نو میلادی به سال ١٦٠٥ در آلمان بر می گردد.
به روایتی تزئین #درخت #کاج به صورت امروزی را برای نخستین بار مارتین لوتر آلمانی باب نمود.
وی عادت داشت، که در شب میلاد حضرت عیسی مسیح، شاخه های درختان کاج به خانه بیاورد و برای شادمانی کودکان آن را تزئین کند و همین عادت، بعد ها به یک رسم و آئین عمومی تبدیل شد و در سال ١٨٤٠ میلادی مراسم آراستن درخت به انگلستان و سپس به آمریکا وسایر کشورها راه یافت.
با توجه به این که کودکان و بزرگسالان هر دو به یک اندازه به تزئین درخت کریسمس علاقه دارند، شاید یاد آوری عناصرتشکیل دهنده تزئینات درخت کاج مفید باشد.
مهم ترین آنها #ستاره ای درخشان بر نوک و ستیغ درخت است که نشانه ولادت و راهنمائی برای یافتن محل ولادت حضرت مسیح را تداعی می کند. ازدیگر ویژگی های درخت کاج، بابانوئلی است که با کیسه هدایا بردوش زیر درخت ایستاده است.
اما دیگر اجزای این درخت، تندیس های کوچک فرشته، عصا، کیسه و جوراب های رنگی، نوارهای رنگی درخشان و نیز ستاره ها، گوی ها، میوه رنگ شده درخت کاج و چراغ های ریز الوان است که تمامی درخت و اطراف آنرا در بر می گیرد. هدیه هائی را که برای افراد خانواده و خویشاوندان تهیه شده نیز زیر درخت می گذارند.
قرار دادن درخت برای جشن کریسمس به قرون وسطی و اروپای شرقی برمیگردد.
اولین بار در سال ۱۵۱۰ در لاتیوا و همینطور در سال ۱۵۲۱ در اسلواکی برای مراسم #کریسمس از درخت استفاده شده است. با این حال، سنت قرار دادن درخت در خانه در طول زمستان (و نه فقط برای کریسمس) به قبل از ظهور مسیحیت بازمیگردد. مدتها قبل از ظهور مسیحیت، درختان همیشه سبز که حتی در زمستان و هوای سرد نیز دچار خزان نمیشدند و سرسبزی خود را حفظ میکردند، مفهوم ویژه و ارزشمندی برای مردم داشتهاند. مردمان باستان معتقد بودند که قرار دادن برگها یا شاخههای سرسبز در منزل به آنها کمک میکند در زمستانهای سرد و طولانی دوام آورده و از آنها محافظت میکند. همچنین برخی دیگر معتقد بودند که این شاخ و برگها میتوانند در برابر ارواح شیطانی و بیماریها نیز از آنها محافظت کنند. برگ سبز در زمستان، استعارهای از زندگی، سلامتی و حیات بوده است.
#مسیحیت
#مناسبت
🌐 @adyan8
در همین ارتباط
https://eitaa.com/adyan8/10601
چرا در #کریسمس از درخت استفاده میشود؟
استفاده از برگهای #درختان همیشه سبز برای تزئین منزل در زمستان، قبل از ظهور مسیحیت آغاز شده بود. در آن زمان قرار دادن برگ های سبز در منزل به عنوان نماد زندگی در طول شبهای سرد و طولانی زمستان محسوب میشد.
این سنت در فرهنگهای مختلف به نوعی وجود داشته است. در رم باستان از این سنت استفاده میشده است. مصریان باستان نیز در بلندترین شب سال، شاخههای سرسبز نخل را به عنوان نماد زندگی و پیروزی نور و روشنی بر تاریکی زمستان در خانههایشان قرار میدادند. همچنین مردمان اروپای شمالی نیز سنتی مشابه این کار داشتند و در طول زمستان شاخههای سرسبز درختان را در جعبه قرار میدادند و در منزل نگه میداشتند.
🎄🎄🎄
دلیل تزئین درخت کریسمس چیست؟🎄🎄🎄
همانطور که گفتیم در قرون وسطی بود که درخت کم کم وارد مراسم کریسمس شد. درخت سرسبز در فرهنگ های مختلف، نماد زندگی جاویدان و حیات پس از مرگ است. این سنت در قرن ۱۶ همچنان ادامه یافت و مردم درختان کاج و سایر درختان را برای مراسم کریسمس به داخل خانههای خود میآوردند. این رسم ادامه پیدا کرد تا آنکه در نهایت در قرن هجدهم، کلیسای مسیحیت نیز برای برگزاری مراسم تولد مسیح و کریسمس از درخت استفاده کرد. در کلیسا معمولا این درختان در کنار قفسهای قرار داده میشدند که مردم شمع روشن میکردند. این شمعها رفته رفته جزئی از تزئینات درخت کریسمس شدند، موردی که بعدها با اختراع برق جای خود را به چراغهای کریسمس و زیورآلات براق و درخشان داد. امروزه تزئینات درخت کریسمس شامل اشیا مختلفی مثل زرورق، گل و آبنبات میمیشود. بچهها نیز مشتاقانه در تزئین درخت مشارکت میکنند و اشیا مورد علاقهی خود را روی آن قرار میدهند. حتی هر خانواده از ابتکار و خلاقیت خود نیز در تزئین این درخت استفاده میکند و هرکس سعی میکند درخت زیباتری داشته باشد. علاوه بر این، معمولا یک فرشته یا ستاره نیز در بالای درخت قرار داده میشود.
درخت طبیعی یا مصنوعی؟
امروزه از درختان مختلفی به عنوان درخت کریسمس استفاده میشود. از این میان، درخت کاج، صنوبر و نراد رواج بیشتری دارند. در دوران قدیم همیشه از درخت طبیعی استفاده میشد، اما با ورود درختهای مصنوعی و پلاستیکی رفته رفته این نوع از درختان غیرطبیعی نیز کاربرد پیدا کردند. اولین بار در قرن نوزدهم درخت مصنوعی برای استفاده در جشن کریسمس اختراع شد و به دلیل مزایایی که داشت به شدت رواج پیدا کرد. از مزایای استفاده از درخت مصنوعی به جای درخت طبیعی این است که برای سالها قابل استفاده است و میتوان هرسال موقع کریسمس آن را از انبار بیرون آورد و مجددا استفاده کرد. همینطور ایمنی بیشتری دارد. با توجه به استفاده از چراغ و #شمع در تزئین درخت، امکان آتشسوزی درختان طبیعی همیشه وجود دارد، اما درختان مصنوعی خطر کمتری از این نظر دارند. همچنین امروزه درختان کاج مصنوعی در انواع مختلف و اندازههای متفاوت وجود دارد. حتی نوع رومیزی درخت کاج نیز استفاده میشود که این امکان در مورد درخت طبیعی وجود ندارد. استفاده از درخت مصنوعی میتواند مانع از قطع سالیانهی هزاران درخت کاج برای مراسم کریسمس شود و به این ترتیب به حفظجنگلها نیز کمک میکند. در مورد زمان برپا کردن درخت نیز تفاوتهایی وجود دارد. گفته میشود که رومیان برای برپاکردن درخت، تا بعد ازظهر روز کریسمس صبر میکردند، اما این روزها اکثر افراد، از ابتدای ماه دسامبر یا دومین شنبهی ماه دسامبر درخت کریسمس را در منزل قرار میدهند.
🕯🎈🎊🎉🎐💡🔮🌲🎄
#مسیحیت
#مناسبت
🌐 @adyan8
ان شاء الله بعد از نماز ادامه ی بحث رو تقدیم میکنیم.
قبول باشه
ما رو هم از دعایِ خیرتون محروم نکنید که خیلی محتاج دعای خوبانیم.
مسیحی ها یه راهپیماییم دارند در روز " #یکشنبه_نخل " قبلا براتون راجع بش پست گذاشتم.👇
1⃣https://eitaa.com/adyan8/449
2⃣https://eitaa.com/adyan8/198
همه ساله در روز یکشنبه نخل، مومنان #مسیحی بطور نمادین مسیری را با شاخه های درخت #نخل به دست، پیاده روی کرده و یاد روز ورود مسیح به اورشلیم را گرامی می دارند.🌴🌴🌴
شبیه سالروز ورود #حضرت_معصومه به قم
و ورود کاروان #اسرا ی_کربلا به شام
و..
یه رژه ای هم دارند در این مراسمشون، این رژه بخشی از مراسم جشن #هفتۀ #مقدس_مسیحیان است.
در مسیحیت هفته مقدس به آخرین هفته روزه بزرگ اطلاق میشود که از یکشنبه نخل آغاز میشود و تا شنبه شب زنده داری عید پاک ادامه مییابد. این هفته شامل روزهای مذهبی و تعطیل #یکشنبه نخل، پنجشنبه فرمان (روز #شستن_پای بینوایان) و جمعه نیک است. در کشورهای مسیحی شرقی به خصوص مذهب ارتدوکس، هفته مقدس از یکشنبه لازاروس آغاز میشود و شامل عید پاک نیست. #عید_پاک نخستین روز عید پنجاه روزه (عید پنجاهه یا عید گلریزان) است. بنا بر نوشتههای چهار انجیل معتبر، هفته مقدس هفته آخر زندگی عیسی #مسیح در کره خاکی بوده است که #مسیحیان هر ساله آن را جشن میگیرند.
#مسیحیت
#مناسبت
🌐 @adyan8
درخت در زرتشت
از روزگاران #باستان، #درخت، #مقدس شمرده شده است و زرتشت درختکاری و آبادانی زمین را کرداری نیک میدانسته است.
در کتاب وندادید آمده است که زرتشت از اهورامزدا میپرسد که:«ای آفریننده جهان! مینوی چه کسی زمین را بیشتر خوشحال میکند؟»
اهورامزدا پاسخ میدهد: «کسی که بیشترین مقدار کشت کند و بیشترین مقدار درخت بکارد و علوفه سبز تولید کند و زمین را سیراب سازد. »
اهمیت توجه به محیط زیست و درخت کاری برای #زرتشتیان و اعتقاد به چهار عامل آفرینش در میان زرتشتیان قوی است.
#زرتشت
#مناسبت
🌐 @adyan8
#درختكاری در یهودیت
پانزدهم ماه #عبری شواط برابر دوم بهمن ماه مصادف با جشن مذهبی ایلانوت است. این روز در اعتقادات یهود اول سال درختان محسوب می شود. مبنی زمانی محاسبه برخی از قوانین شرعی مربوط به استفاده از محصولات كشاورزی و میوه هی درختان تازه كاشته شده، یلانوت می باشد.
ایلانوت یا جشن درختان، یکی از آنها است. ایلانوت #تقدیس و بزرگداشت درختان و گیاهان و آفرینندهی آنها در دین یهود است. یهودیان، همه ساله در پانزدهمین روز از ماه شواط، میوههای مختلف را با خواندن دعاهای مخصوص میخورند و خداوند بزرگ که جهان هستی را ب این همه شگفتی و تنوع آفریده است، سپاس میگذارند. از میوههایی که در شب ایلانوت خورده میشود: زیتون، خرما، انگور(کشمش)، انار، انجیر، جو و گندم که دارای اهمیت خاصی هستند، در رأس قرار دارند.🌳🌲🌴
فلسفه کلی مراسم ایلانوت، برکت دادن محصولات درختی و زمینی است و با گفتن براخا (دعا) همگی خواستار آن میشوند که درختان در سال آینده، هر چه بیشتر پرثمر گردند.
در تلمود، پانزدهمین روز از ماه عبری شواط، آغاز سال درختان و روز سرنوشت آنان نام گرفته است و این روز، مناسبتترین تاریخ برای آغاز درختکاری تشخیص داده شده است.
در کتب مقدس یهود، از قوانین بسیاری مبنی بر عدالت اجتماعی مربوط به زمین و کشاورزی و کاشتن درختان و حفظ اصالت طبیعت سخن رفته است. در #تورات ، «کتاب لاویان فصل 19 آیه 23»، کاشتن درختان به صورت یک فرمان تاکید شده است: «هنگامی که وارد سرزمین میشوید از هر نوع درختهای خوراکی غرس کنید». علمای یهود نیز درختکاری را توصیه نمودهاند تا جایی که ربان یوحانان بن زکای دانشمند و رهبر بزرگ #یهودیان پس از خرابی معبد دوم در تلمود میگوید: «اگر درختی را به قصد کاشتن در دست داشتی و به تو بگویند که ماشیح (ناجی جهان) ظهور کرده است، ابتدا درخت را در زمین بنشان سپس به استقبال ماشیح برو».
چند نمونه دربارهی گیاه و درخت از دیدگاه تورات :👇
1- کتاب #پیدایش فصل 2 آیه 9 : خدای متعال از زمین هرگونه درخت خوشنما و خوش خوراک را رویانید.
2- کتاب تثنیه فصل 20 آیه 19 : چنانچه بخواهی شهری را با جنگ محاصره و تصرف نمایی بر درخت آن شهر تبر نزن و آن را تلف نکن چون از ثمرهی آن میخوری پس آن را قطع نکن.
3- کتاب پیدایش فصل 26 آیه 12: اسحق در آن زمین زراعت نمود در آن سال صد برابر یافت، خداوند او را متبارک نمود.
4- مزامیر داود فصل 92 آیههای 13 و 14 : شخص صدیق (مؤمن) چون درخت خرما خواهد شکفت و مثل سرو آزاد نمو خواهد کرد. آنان که در خانهی خدا غرس شدهاند، در صحنهای خدای ما خواهند شکفت.
5- مزامیر داود فصل 1 آیه 3 : (شخص مؤمن) چون درخت نشانده در جلوی نهر آب خواهد بود که ثمرهی خود را در موسمش میدهد و برگ آن پژمرده نمیشود.
#یهودیت
#مناسبت
🌐 @adyan8
#درختکاری در اسلام
یکی از زیبایی های دین مبین اسلام کامل بودن آن است. در این دین هیچ چیز ارزشمندی نادیده گرفته نشده و از قلم نیفتاده و بر هر چیز به میزان اهمیت آن مورد امر یا نهی قرار گرفته است.
یکی از این ارزشمندی ها و از جمله نعمت های الهی که در #قرآن_کریم بسیار بر آن تأکید شده است، درخت است. گرچه در نظر نخست، درخت موضوع قابل توجه و دقت نظری نیست تا یک دین جاویدان در عصر جاهلیت بر اهمیت آن تاکید ورزد اما دقت فزون تر نشان از آنست که این نعمت الهی يكي از زيباترين مظاهر خلقت و جلوه اي از تجليات آفريدگار عالم است. درخت از گرانبهاترين آفريده هاي خداوند دانا براي انسان است و به دليل نقش حياتي كه در زندگي تمامي موجودات زنده به خصوص انسانها دارا مي باشد در اسلام مورد توجه خاص قرار گرفته است.
درخت نماد آباداني و شاخص سبزي و خرمي و مظهر زندگي و باعث تلطيف هوا و موجب آسايش و رفاه انسان، و صفا و پاكي طبيعت مي باشد. به همین خاطر يكي از مواهب و نعمت هاي خداوند در آخرت و يكي از ويژگي هاي بهشت و رضوان حق تعالي كه در آيات كريمه و روايات شريفه بارها به آن اشاره شده است، درخت می باشد: وَ بَشِّرِ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ كُلَّما رُزِقُوا مِنْها مِنْ ثَمَرَةٍ رِزْقاً قالُوا هذَا الَّذي رُزِقْنا مِنْ قَبْلُ وَ أُتُوا بِهِ مُتَشابِهاً وَ لَهُمْ فيها أَزْواجٌ مُطَهَّرَةٌ وَ هُمْ فيها خالِدُونَ؛[بقره/25] به كسانى كه ايمان آورده، و كارهاى شايسته انجام دادهاند، بشارت ده كه باغ هايى از بهشت براى آنهاست كه نهرها از زير درختانش جاريست. هر زمان كه ميوهاى از آن، به آنان داده شود، مىگويند: «اين همان است كه قبلا به ما روزى داده شده بود. (ولى اينها چقدر از آنها بهتر و عاليتر است.)» و ميوه هايى كه براى آنها آورده مىشود، همه (از نظر خوبى و زيبايى) يكسانند. و براى آنان همسرانى پاك و پاكيزه است، و جاودانه در آن خواهند بود.🌳🌳🌳
آیات و روایات متناسب با روز #درختكاری
پيامبرصلي الله عليه وآله :👇
مَن نَصَبَ شَجَرَةً و صَبَرَ عَلي حِفظِها والِقيامِ عَلَيها حَتّي تُثمِرَ كانَ لَهُ في كُلِّ شَيءٍ يُصابُ مِن ثَمَرِها صَدَقَةٌ عِندَاللَّهِ
هر كس درختی بكارد و در نگهداري آن بكوشد تا ميوه دهد ، در برابر هرچه از آن ميوه به دست آيد ، پاداشي نزد خدا خواهد داشت (ميزان الحكمه ، ح 9143)
پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله :👇
ما مِن رَجُلٍ يَغرِسُ غَرساً إلاّ كَتَبَ اللَّهُ لَهُ مِنَ الأجرِ قَدرَ ما يَخرُجُ مِن ثَمَرِ ذلِكَ الغَرسِ
هر كه نهالي بكارد ، خداوند به مقدار ميوهاي كه از آن درخت به دست ميآيد ، در نامه اعمال او پاداش مينويسد(كنزالعمّال ، ح 9057)
امام صادق عليه السلام :👇
اِزرَعُوا و اغرِسُوا وَاللَّهِ ما عَمِلَ النّاسُ عَمَلاً اَجَلَّ و لاأطيَبَ مِنهُ
كشت كنيد و درخت بنشانيد ؛ به خدا قسم آدميان كاري برتر و پاكتر از اين نكرده اند.
(بحار الأنوار ، ج 103 ، ص 68 )
#اسلام
#مناسبت
🌐 @adyan8