🟢کیفر ناسپاسی از نعمت فرصت
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻ناسپاسی از «نعمت زمان» و «موهبت فرصت»، کیفرهای دنیوی و اخروی فراوانی را در پی دارد؛ شاید بتوان گفت یکی از بدترین و سختترین کیفرهای دنیوی آن، مشغول شدن به «کارهای بیهوده» و «بیثمر» است؛ کارهایی که هیچ منفعت و خیری در پی ندارد.
🔸آلبر کامو در «افسانه سیزیف» مینویسد:
«خدایان، سیزیف را محکوم کرده بودند که تختهسنگی را پیوسته و بیوقفه تا قلّهی کوهی بغلتاند. تختهسنگ که به قلّه میرسید با تمامیِ وزنِ خود به پایین میغلتید.
[و او میبایست این کار را برای همیشه تکرار کند.] خدایان اندیشیدند و بهدرستی به این نتیجه رسیده بودند که هیچ انتقام و مجازات و کیفری بدتر و بزرگتر و سختتر و وحشتناکتر از کارِ بیهوده و بیاُمید نیست.»
#مدیریت_زمان
#شکر
#کامو
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢دو آرمان اصلی جمهوری اسلامی در کلام رهبر انقلاب
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در دیدار رمضانی خود با دانشجویان در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ دو آرمان کلی و اصلی جمهوری اسلامی را به این صورت بیان فرمودند:
یک. «اداره کشور به شیوه اسلامی»
دو. «ارائه الگویی به مردم جهان برای اداره خوب یک کشور»
و سپس از دانشجویان خواستند که در محافل و نشستهای فکری و مطالعاتی و ارتباطات با صاحبنظران معتقد به انقلاب برای نو به نو شدن راههای تحقق این دو عنوان، کار و تلاش کنید.
🔻در پیامی که به مناسبت آغاز به کار ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صادر کردند، یکی از وظایف مهم مجلس خبرگان و همه دلبستگان حکمرانی اسلامی را ارائه و تبیین عالمانه و محققانه «طرح جامع و استوار و گرهگشای حکمرانی اسلامی» در گستره جهانی میدانند و میفرمایند:
«امروز فرصت تازهای است که کارگزاران نظام جمهوری اسلامی و همه دلبستگان آن، حقیقت این پدیده بزرگ را در گفتار و عمل، به مشتاقان حقیقت در سراسر جهان نشان دهند.»
#مردمسالاری
#حکمرانی
#سیاست
#خبرگان
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢جهاد با نفس در عرصه پژوهش و تحقیق
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
جهاد از مقدسترین و ارزشمندترین مفاهیم اسلامی است. در ادبیات دینی هرگز اختصاصی به جهاد سخت و فیزیکی و نظامی ندارد. بلکه در همه عرصههای زیست انسانی میتوان برای آن مصداقیابی کرد.
رهبر معظم انقلاب از جمله اندیشمندانی است که بیش از هر کس دیگری عرصههای زیست جهادی را ترسیم کرده است. فقط در بیانیه گام دوم نوزده بار این واژه را با ترکیبهای مختلفی به کار برده است.
این حکیم فرزانه، در تشریح جهاد با نفس در حوزه علم و پژوهش میفرماید:
«جهاد با نفس یعنی شب تا صبح را روی یک پروژهی تحقیقاتی صرف کنید و گذر ساعات را نفهمید؛ یعنی از تفریحتان، آسایش جسمانیتان، فلان کار پرپول و پردرآمد بزنید و در محیط علمی و تحقیقی و پژوهشی صرف وقت کنید تا یک حقیقت زنده علمی را به دست بیاورید.» (۲ تیر ۱۳۸۹)
#جهاد
#پژوهش
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢خبرگان رهبری و جهانیسازی حکمرانی اسلامی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸رهبر فرزانه انقلاب در پیامی که به مناسبت آغاز به کار ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صادر کردند، دو وظیفه علمی و عملی مهم اعضای محترم مجلس خبرگان را متذکر شدند:
1️⃣ تبیین جهانیِ «تجربهی شکست خوردهی نظامهای مدّعیِ عدالت یا آزادی ولی بیگانه از معنویّتِ دینی» و تشریح «نفاق و ریاکاری و ستمگری مدعیان آزادی و حقوق بشر» با نشان دادن «ظلم و تبعیض و فساد فزاینده»ای که محصول این نوع نظامات سیاسی بوده است؛ مثل نفاق و دورویی و دروغ نظامهای لیبرالی در قضیه غزه و «نسلکشی بیرحمانهی رژیم غاصب صهیونیست و کشتار هزاران کودک و زن و مرد بیدفاع و غیر مسلّح، و آنگاه پشتیبانی و حمایت حکومتهای به اصطلاح لیبرال غربی از این گرگ خونخوار،» و همچنین تشریح پیامدهای نظامات لیبرالی در
۱. «نابودی امنیّت اخلاقی»،
۲. «سستی بنیان خانواده»،
۳.«فروکاستن از شرافت زن و از جایگاه همسری و مادری»،
۴.«غلبهی جهتگیریِ مغرضانه بر آگاهسازی صادقانه در رسانهها»
۵. و «بسیاری از گرههای کور دیگر»ی که در گسترهی نفوذ این نظامها پدید آمده است.
تشریح و تبیین درست و عالمانه این مسائل میتواند «معنی آزادی و حقوق بشر غربی را برای وجدانهای بیدار آشکار سازد.»
2️⃣ارائه و تبیین عالمانه و محققانه «طرح جامع و استوار و گرهگشای حکمرانی اسلامی» در گستره جهانی است. «امروز فرصت تازهای است که کارگزاران نظام جمهوری اسلامی و همه دلبستگان آن، حقیقت این پدیده بزرگ را در گفتار و عمل، به مشتاقان حقیقت در سراسر جهان نشان دهند.»
🔻شهدای «پرواز اردیبهشت» و در رأس آنها سیدالشهدای خدمت آیتالله رئیسی از بهترین الگوهای عملی کارگزاران نظام جمهوری اسلامی بودند که عملاً حقیقت حکمرانی اسلامی و مردمسالاری دینی را به جهانیان نشان دادند.
#مردمسالاری
#حکمرانی
#سیاست
#خبرگان
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔴سخني با نمايندگان مجلس جديد: «شاخص عملي مشورت و نظم باشيد»
✍️احمدحسين شريفي
🔹نمايندگان مجلس شوراي اسلامي را به يک معنا ميتوان عصارة فضايل و همچنين رذايل ملت دانست. اين 290 نفر در مجموع منتخبان ملت هستند. عصارة وضعيت موجود فکري و فرهنگي ملت و همچنين بيانگر خواستهها و مطلوبات آنهايند. اخلاق آنها، نشانة اخلاق ملت، فرهنگ آنها نشانة فرهنگ ملت، ادب آنها نشانه ادب ملت، نظم و قانونپذيري آنها نشانه نظم و قانونپذيري ملت و اولويتهاي آنها نشانة اولويتهاي ملت است. خطوط کلي و محورهاي اصلي فعاليتها و انتظارات از مجلس يازدهم به خوبي در پيام رهبر معظم انقلاب به مناسبت افتتاحية مجلس يازدهم ذکر شده است. اميدوارم مجلسيان، براي عزت و آبرو و حفظ جايگاه اينجهاني خودشان هم که شده است به آنها توجه کنند.
🔹بنده ناچيز هم به عنوان یکی از موکلان این نمایندگان، چند نکته ريز و جزئي را که البته معتقدم از سنخ همان «کوچکهاي بزرگ» هستند، متذکر ميشوم، اميدوارم که مورد توجه قرار گيرد:
1.ميانگين غيبت نمايندگان دورة دهم مجلس در جلسات بررسي طرحها و لوايح در صحن مجلس، 72 غيبت در هر جلسه بوده است! يعني حدود يک چهارم آنها در هر جلسهاي غايب بودهاند! [مقايسه کنيد با مجلس ايالات متحده آمريکا که ميانگين غيبت نمايندگان، يک نفر است!!] به هر حال، اگر در جلسات علني و غيرعلني اين مجلس همه 290 نفر نماينده مجلس حضوري فعال و آگاهانه داشتند، ميتوان به چنين مجلسي اميدوار بود.
2.در هر رأيگيري در صحن مجلس دهم (براي لوايح يا طرحها) به طور ميانگين 35 نماينده مشارکت نداشتهاند! يعني در هيچ کدام از رأيگيريها شرکت نکرده بودند! يعني بود و نبود آنها هيچ تفاوتي به حال مجلس و ملت نداشته است! اگر در مجلس کنوني نيز چنين روندي ادامه يابد، ملت و مجلس، سرنوشتي مشابه چهارسال گذشته خواهند داشت.
3.از نمايندگان حاضر در صحن مجلس دهم، در هر رأيگيري به طور ميانگين 5 نماينده رأي ممتنع دادهاند! يعني نفياً يا اثباتاً هيچ دخالتي در روندهاي قانوني و نظارتي مجلس نداشتهاند. يعني بود و نبودشان با بود و نبود آن صندليهاي بيجان و بيشعور (و البته خوش رنگ و نرم مجلس)، فرقي نداشته است. اميدواريم در مجلس کنوني هيچ نمايندهاي نباشد که رأي ممتنع نسبت به لوايح و طرحها داشته باشد.
4.اگر تکتک نمايندگان مجلس در هر طرح و لايحهاي حضوري فعال و کارشناسانه و محققانه و مستند و منطقي و غيراحساسي نداشته باشند، نميتوان به اين مجلس اميدوار بود.
5.اگر به هنگام مخالفت يا موافقت نمايندهاي با طرح يا لايحهاي در مجلس، بقيه نمايندهها هم بالاتفاق و سراپا گوش و هوش بودند، ميتوان آن را مجلس «شوراي اسلامي» دانست. اما اگر هر کسي مشغول کار خود بود و جز مسؤول تنظيم وقت يا برخي از اعضاي هيأت رئيسه، کسي به سخنان آن نماينده گوش نداد، هرگز به چنين مجلسي نميبايد و نميتوان اميد بست. روز افتتاحية مجلس يازدهم نشان داد که اين مجلس از اين جهت، بعيد است تفاوتي با مجالس پيشين داشته باشد! در رسانههاي تصويري ديديم که به هنگام سخنراني رئيس جمهور، برخي از همراهان وي، مثل وزير خارجه، به خوابي عميق فرورفته بودند! و برخي از نمايندگان مجلس نيز در حال رفت و آمد ميان رديفها و صندليهاي مجلس و خوش و بش کردن با همکاران جديد بودند! باور کنيم که چنين رفتارهايي نه تنها اسلامي و انساني نيست که در شأن افراد عادي جامعه هم نيست چه رسد به مدعيان قانونگذاري و نظم و نظارت!
6.در روز اول افتتاحية مجلس يازدهم رفتارهاي عاميانه و سبکي از برخي نمايندگان مشاهده شد، رفتارهايي مثل عکس يادگيري يا سلفي با خود يا به تعبير برخي از آنها سلفي با خوديها و ارسال مستقيم آنها در کانالهاي ايتايي و تلگرامي و ... و امثال آن. چنين رفتارهايي در شأن نمايندگان مجلس نيست؛ چه رسد به نمايندگان مدعي انقلابيگري. افزون بر اين، نمايندهاي که از همين ابتداي کار در انديشه رفتارهاي ژورناليستي و توئيت نوشتن و امثال آن باشد، بعيد ميدانم ايده و طرحي براي اصلاح وضعيت اقتصادي و فرهنگي افسارگسيختة کشور داشته باشد.
7.و بالاخره اگر ديديم که به جاي آنکه همواره پوشهاي ضخيم از مستندات و تحقيقات مربوط به هر لايحه و طرحي در دست نمايندگان مجلس باشد، هر کدام در حال ور رفتن با گوشيهاي موبايلهاي خود هستند، بايد فاتحة قانون و قانونگذاري و نظارت جدی را در این مجلس هم خواند!
#مجلس
#نظم
#قانونگذاری
#مشورت
🆔 https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
احمدحسین شریفی
🔴سخني با نمايندگان مجلس جديد: «شاخص عملي مشورت و نظم باشيد» ✍️احمدحسين شريفي 🔹نمايندگان مجلس شوراي ا
این توصیهای بود که به نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نوشتیم که مع الاسف چندان مورد توجه قرار نگرفت! امیدواریم مورد توجه نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی قرار گیرید.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢مجلس شورای اسلامی و فضیلت نظم و انضباط
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹رهبر حکیم انقلاب در پیامی به مناسبت آغاز به کار دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در توصیهای بسیار مهم و کلیدی خطاب به نمایندگان محترم فرمودند:
«سبک زندگی اسلامی که بخش مهمّی از آن را فضایل اخلاقی تشکیل میدهد، در عرصهی چالشهای سیاسی و رقابتهای مشروع، اهمّیّت بیشتر مییابد. در اینجا است که کیمیای تقوا و گذشت و انصاف و صداقت و مسئولیّتپذیری و کار بیمنّت، قیمت اصلی خود را آشکار میسازد.» (۷/ خرداد ۱۴۰۳)
در این جمله به اهم فضایل اخلاقی ناظر به نمایندگی مجلس شورای اسلامی اشاره شده است که البته تحلیل و تبیین هر کدام از آنها نیازمند فرصتی فراخ است.
🔸در کنار اینها معتقدم که اگر نمایندگان محترم این دوره از مجلس بتوانند به صورت محسوسی یکی از فضایل اجتماعی و مدیریتی و ارزشهای ناظر به جلسات تقنینی و مشورتی را در درون مجلس نهادینه کرده و به نمایش بگذارند، کاری بسیار بزرگ و تأثیرگذار در فرهنگ عمومی انجام دادهاند: و آن فضیلت «نظم» و «انضباط» است:
1️⃣حضور در همه جلسات علنی و غیرعلنی مجلس؛ تشکیل جلسات مجلس با حضور همه اعضاء (۲۹۰ عضو): مع الاسف میانگین غیبت نمایندگان ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی در جلسات بررسی طرحها و لوایح در صحن علنی مجلس، در مقایسه با مجالسی مثل آمریکا و اروپا، عدد شرمآور و بسیار بدی است! امیدواریم نمایندگان دوره دوازدهم نه به تأسی از مجالس غربیان، بلکه به تأسی از واپسین سفارش مولای پارسایان (وَ نَظمِ اَمرِکُم)، نظم در حضور را سرلوحه کار خود قرار دهند.
2️⃣حضور به موقع در جلسات(التزام به حضور منظم و به موقع): چنین نباشد که هر نمایندهای هر زمانی که دوست داشت در جلسه حضور پیدا کند و هر زمان هم که دوست داشت از جلسه خارج شود! (وضعیتی که متأسفانه تاکنون شاهد آن بودهایم!)
3️⃣حضور با آگاهی و مطالعه و توجه تام به مباحث و مسائلی که مطرح میشود: متأسفانه کراراً شاهد بودهایم که تعداد نه چندان کمی از نمایندگان مجلس، هیچ توجهی به سخنرانها و ناقدان یا مدافعان طرحها و لوایح ندارند؛ بلکه مشغول گفتگو با دیگر نمایندگان یا مشغول رد و بدل کردن پیام با موبایل و ... هستند! (حقیقتاً مشاهده چنین صحنههایی در مجلسی که باید عصاره فضایل ملت باشد، نه تنها موجب ناامیدی مردم و بیاعتمادی آنها به تصمیمات مجلس میشود که اساساً صحنهای شرمآور است)
4️⃣ممنوع کردن ورود موبایل به صحن علنی مجلس: (یک عمل بسیار زشت این است که عدهای از نمایندگان به هنگام سخن گفتن دیگران مشغول ور رفتن با موبایل خود هستند).
#مجلس
#نظم
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢آفت عادت
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از سخنان حکمتآمیز رایج در میان سرخپوستان این است که: «آن قدر به یک چیز یا کار عادت نکن که دیگران بتوانند شکارت کنند»
این یک حقیقت است که انجام یک کار از سر عادت نه تنها نشاط و سرزندگی و لذت انجام آن کار را از انسان میگیرد که موجب روزمرهگی و در نتیجه شکار شدن وقت و فرصت و داشتههای انسان توسط «راهزنان درونی و بیرونیِ راه تعالی» میشود.
حتی عبادتی که از سر عادت انجام گیرد، کارکرد خودش را از دست میدهد. به تعبیر زیبای #صائب تبریزی:
از سر عادت مکن طاعت که این قدسینژاد
میشود شیطان پابرجا چو عادت میشود
و #امیرمؤمنان علیه السلام چقدر زیبا و حکیمانه فرمودهاند:
«آفَةُ اَلرِّيَاضَةِ غَلَبَةُ اَلْعَادَة؛ آفت خودسازى، چیرگى عادت است.»
#عادت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔴مکتب امام خمینی، عدالت و انتخابات
🖊احمدحسین شریفی
🔶از مهمترین اهداف همه پیامبران الهی تحقق عدالت است. تحقق عدالت از مهمترین شعارها و آرمانهای جمهوری اسلامی و یکی از مهمترین مؤلفههای مکتب امام خمینی(ره) نیز بوده است.
🔶کسی که به دیده انصاف بنگرد، نمیتوان انکار کند که جمهوری اسلامی علیرغم همه تحدیدها و تهدیدها و تحریمها و بیتجربهگیها و ...، تاکنون گامهای خوبی در مسیر تحقق عدالت اجتماعی برداشته است؛ البته اگر وضعیت موجود را با وضعیت مطلوب بسنجیم، واضح است که فاصلهای بلند و ژرف میبینیم.
🔶عدالت باید سرلوحه فعالیتهای همه ارکان حکومت اسلامی باشد، اما تردیدی نیست که مهمترین رکن در مقوله تحقق عدالت، قوه مجریه و شخص رئیس جمهور است. اگر یک رئيس جمهور، اگر حقیقتاً باور به عدالت داشته باشد و تحقق عدالت را سرلوحه همه برنامههای خود بداند، و افزون بر آن دانایی و توانایی و ظرفیت لازم برای حرکت در این صراط مستقیم را داشته باشد، قطعاً گامهای بلند دیگری در حرکت به سوی این قله و آرمان حکومت اسلامی برداشته خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای، در بیانیه گام دوم میفرماید:
«عدالت در صدر هدفهای اوّلیّة همة بعثتهای الهی است و در جمهوری اسلامی نیز دارای همان شأن و جایگاه است. ... جمهوری اسلامی ایران در این راه گامهای بلندی برداشته است ... با این همه، اینجانب به جوانان عزیزی که آیندة کشور، چشمانتظار آنها است صریحاً میگویم آنچه تاکنون شده با آنچه باید میشده و بشود، دارای فاصلهای ژرف است. ... اگر زمام ادارة بخشهای گوناگون کشور به جوانان مؤمن و انقلابی و دانا و کاردان -که بحمدالله کم نیستند- سپرده شود، این امید برآورده خواهد شد»
🔶نیازی به تأکید ندارد که انتخاب رئیس جمهور نیز در اختیار تکتک آحاد ملت است. این ما هستیم که با رأی خود مسیر و اولویت حرکت جامعه خود را مشخص میکنیم. این ما هستیم که با تصمیم درست خود میتوانیم سوخت ماشین عدالت را در کشور تأمین کنیم. امیر مؤمنان(ع) میفرماید:
«فَلَيْسَتْ تَصْلُحُ الرَّعِيَّةُ إِلَّا بِصَلَاحِ الْوُلَاةِ وَ لَا تَصْلُحُ الْوُلَاةُ إِلَّا بِاسْتِقَامَةِ الرَّعِيَّةِ فَإِذَا أَدَّتْ الرَّعِيَّةُ إِلَى الْوَالِي حَقَّهُ وَ أَدَّى الْوَالِي إِلَيْهَا حَقَّهَا عَزَّ الْحَقُّ بَيْنَهُمْ وَ قَامَتْ مَنَاهِجُ الدِّينِ وَ اعْتَدَلَتْ مَعَالِمُ الْعَدْلِ وَ جَرَتْ عَلَى أَذْلَالِهَا السُّنَنُ فَصَلَحَ بِذَلِكَ الزَّمَانُ وَ طُمِعَ فِي بَقَاءِ الدَّوْلَةِ وَ يَئِسَتْ مَطَامِعُ الْأَعْدَاءِ؛ مردم اصلاح نشوند مگر به صلاح حاكمان، و حاكمان اصلاح نگردند مگر به استقامت مردم. پس زمانى كه رعيّت حقّ والى را ادا كرد، و والى هم حقّ رعيّت را رعايت نمود، حق ميان ايشان ارجمند گردد، و راههاى دين برپا شود، و نشانههاى عدالت اعتدال گيرد، و سنّتها در مجراى خود روان شود، و زمان آراسته و شايسته گردد، و به دوام دولت اميد رود، و مطامع دشمنان به يأس مبدّل گردد.»
#عدالت
#انتخابات
#سیاست
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢علوم انسانی اسلامی از ایده تا محصول
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
برای آنکه چرخهای کامل از «علوم انسانی اسلامی» داشته باشیم و بتوانیم آن را به عنوان جایگزینی واقعی و عملی برای علوم انسانی غربی ارائه دهیم نیازمند یک «فعالیت جامع و جمعی» هستیم. فعالیتی همهجانبه و فراگیر که بتواند همه چرخه «از ایده تا محصول» را مدیریت کند. برای این کار لازم است سه سطح از فعالیت را طراحی کنیم:
🔸سطح اول: مطالعات نظری، پژوهشی، معرفتی و فکری:
هیچگاه نباید از تولید علم و مباحث معرفتی محض و نظریهپردازیهای بنیادین در علوم انسانی غفلت کرد. هیچگاه نباید بحث درباره مبانی هستیشناختی، معرفتشناختی، انسانشناختی و ارزششناختی را پایانیافته تلقی کرد. همواره باید افراد نخبه و توانایی باشند که در این زمینهها تفکر و تأمل کرده و بنیانهای معرفتی علوم انسانی را تقویت کنند.
البته در همین سطح باید از کارهای فردی عبور کرد. «بازی علم» یک «بازی جمعی و گروهی» است و نه فردی. یک علم، نظریه و تفکر، حتی اگر کاملترین فکر و نظریه باشد، زمانی میتواند در جامعهی علمی اثرگذار باشد که به «سنتی فکری و نظری» یا دستکم «جریانی فکری و نظری» تبدیل شود. و این کار جز با حضور پررنگ در مجامع علمی و گفتگو و بحث و نقد و در نتیجه گفتمانسازی محقق نخواهد شد.
🔸سطح دوم: مطالعات اجرائی، مدیریتی و کارگزاری:
در این سطح باید سیاستگذاران و تصمیمگیرندگان عرصههای عمومی و اجتماعی و تقنینی را نسبت به علوم انسانی اسلامی حساس کرد. و الا حتی اگر بهترین و صائبترین ایدهها و نظریهها تولید شود اما نتواند مقبول تصمیمسازان و تصمیمگیران جامعه قرار گیرد، عملاً برای فردسازی و جامعهپردازی به کار نخواهد آمد.
🔸سطح سوم: مطالعات ناظر به بهرهمندان و ذینفعان:
«ایده» را باید به «محصول» تبدیل کرد؛ برای «تجاریسازی» ایده باید تلاش کرد. کارآمدی و کارآیی آن را باید به بهرهمندان و ذینفعان نشان داد. آن را باید به عرصه عمومی کشاند. تقاضای مردم نسبت به آن را باید بالا برد. و الا ایدهای که نتواند به عرصه اجتماعی ورود کند و نیازها و تقاضاهای واقعی مردم را پاسخ دهد، بود و نبودش برای عامه مردمان تفاوتی نخواهد کرد.
تجربه مراکز نوآوری و مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در علوم طبیعی و فنی و مهندسی، میتواند در علوم انسانی هم به کار آید. در حال حاضر بیش از ۳۰۰ مرکز نوآوری و ۲۵۰ مرکز رشد (که مشتمل بر هزاران شرکت دانشبنیان در حوزههای علوم طبیعی هستند) در کشور داریم. اما معالاسف تعداد انگشتشماری از آنها ناظر به علوم انسانیاند. و وقتی به علوم انسانی اسلامی میرسیم، میتوان گفت ورود قابل ذکری در این عرصه نداشتهایم. معتقدم که یکی از حلقههای فراموششده پروژه علوم انسانی اسلامی، همین حلقه است. یکی از اولویتهای انجمنهای علمی حوزه و مراکز علوم انسانی اسلامی در حوزههای علمیه و دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور باید ورود جدی به این عرصه باشد. باید در این خصوص سرمایهگذاری کرد. باید از ایدههای فناورانه و تجاریسازی علوم انسانی اسلامی حمایت کرد. باید راه را گشود.
#علوم_انسانی
#فلسفه_کاربردی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔸دریافت روح پیام رهبر فرزانه انقلاب توسط سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا!
🔻مایک جانسون، سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا، با بازنشر متن پیام رهبر انقلاب به دانشجویان آمریکایی نوشت:
«اگر آیتالله را راضی کردهاید، آمریکا را از دست دادهاید!»
معلوم میشود از نگاه مسؤولان آمریکایی نیز «ماهیت آمریکا» با ظلم و نسلکشی و غصب و قصابی زنان و کودکان عجین است!
#غرب
#آمریکا
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢آیتالله شاهآبادی و توصیههای سلوکی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸مهمترین توصیههای سلوکی آیتالله شاهآبادی، آن عارف بینظیر دورانساز و آن محبوب دل خمینی کبیر، عبارت بودند از:
1.اخلاص؛
2.مراقبت؛
3.مداومت بر ذکر استغفار، صلوات و لااله الا الله؛
4.توسل به اهل بیت علیهم السلام به ویژه حضرت زهرا سلام الله علیها و اباعبدالله الحسین سلام الله علیه.
🔹آيتالله نورالله شاهآبادی، فرزند مرحوم آیتالله محمدعلی #شاهآبادی، درباره روش سلوکی آن «عارف انقلابساز» میگوید:
«هرگز توصيه به رياضت نمیکردند و مقام رياضت را در اين جمله «مَنْ أَخْلَصَ لِلَّهِ أَرْبَعِينَ صَبَاحاً ظَهَرَتْ يَنَابِيعُ الْحِكْمَةِ مِنْ قَلْبِهِ عَلَى لِسَانِهِ» و در مراقبت هر چه بيشتر خلاصه میکردند. و ذکر خاصی را جز «استغفار» و «صلوات» و ذکر «لااله الا الله» تأييد نمیکردند.»
#عرفان
#سلوک
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻این گوشهای از آزادی بیان در سوئد است، کشوری که روشنفکران غربزده در کشور ما آرزو میکنند ای کاش گاوی در چمنهای آن میبودند به جای آنکه انسانی در ایران باشند!
🔸تنها جرم این دانشجویان سوئدی این است که خواستار توقف ظلم و کودککشی و نسلکشی در #غزه هستند!
#روشنفکری
#غربزدگی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
✍ احمدحسین شریفی
🔹افراد و گروههایی که صرفاً به هدف کسب قدرت وارد عرصه #انتخابات میشوند تمام تلاش خود را برای هیجانی کردن فضا به کار میگیرند.
و برای این منظور، از تیمهای رسانهای و شگردهای جنگ روانی و الفاظ چندپهلو و جملات نیشآلود نیز بهره میگیرند.
🔸حفظ عقلانیت و مطالبه دلیل و دوری از هیجانات زودگذر شرط لازم برای یک انتخاب درست است.
🔻مواظب باشیم بر اساس هیجانات زودگذر، سرنوشت کشور را تعیین نکنیم.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
✍ احمدحسین شریفی
🔹نامزدهای ریاستجمهوری غالباً افرادی شناختهشدهاند. «کارنامه مدیریتی» آنان و طرفدارانشان و «سبک زندگی» آنان و فرزندان و اقوام و حامیانشان در مرآی و منظر همگان هست.
🔸پیشینه مدیریتی نامزدهای انتخاباتی در پایبندی به ارزشهایی چون «تواضع و فروتنی در برابر اصناف مختلف مردم»، «قاطعیت و صلابت در برابر دشمنان ملت»، «قانونمداری و پرهیز از ویژهخواری»، «فسادستیزی و فاسدگریزی»، «تلاش بیوقفه و خستگیناپذیری»، «مردمداری و مردمدوستی»، «محرومیتشناسی و محرومیتزدایی»، «ولایتمداری» و «انقلابیگری» پیش چشم همگان هست.
🔻پس نباید فریب «ژستهای تبلیغاتی» و «شوهای انتخاباتی» و «شعارهای توخالی» را خورد. باید توجه داشت که انتخاب رئیسجمهور یعنی انتخاب غیرمستقیم هزاران مدیر اجرایی کشور.
تجربه نشان داده است که اگر رئیسجمهوری کار خود را با قفل و کلید آغاز کند باید منتظر بود که مدیران منصوب او نیز به جای پرداختن به مسائل اصلی کشور، همه هم و غم خود را معطوف قفل و کلید کنند!
🔻باید مواظب بود که «غلبه عواطف» و «غلیان هیجانات» و «امواج احساسات»، «انتخاب عقلانی» جامعه را تحتالشعاع قرار ندهد.
#انتخابات
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢«کارنامه» به جای «کارنما»
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸ریاست جمهوری جای آزمون و خطا نیست؛ نمیتوان با «کارنمایی رسانهای» و «شعارهای بدون پشتوانه» زمام امور کشور را به «مدعیان بدپیشینه یا بیپیشینه» سپرد. باید «کارنامه» افراد را بررسی کرد.
🔻حتی «برنامه» به تنهایی کفایت نمیکند؛ زیرا برنامههایی که در خلأ نوشته میشوند، به احتمال زیاد کارآیی و کارآمدی لازم را ندارند. به برنامهای میتوان امید داشت که توسط «مردان میدان» نوشته شده باشد و دست کم موفقیت بخشهایی از آن در مقام عمل سنجیده شده باشد.
#انتخابات
#مدیریت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔴مطالبات امام خمينی(ره) از حوزههای علميه
🖊احمدحسين شريفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸#امام_خمينی(ره) در بند (ط) وصيتنامه (صحيفه امام، ج21، ص424-426) خود خطاب به حوزههای علميه چند نکته مهم را يادآور ميشود:
1️⃣از مهمترين شگردهاي مخالفان اسلام، نفوذ دادن افراد منحرف و تبهکار در حوزههاي علميه خواهد بود: «يكى از راههاى با اهميت براى مقصد شوم آنان و خطرناك براى اسلام و حوزههاى اسلامى نفوذ دادن افراد منحرف و تبهكار در حوزههاى علميه است، كه خطر بزرگ كوتاه مدت آن بدنام نمودن حوزه ها با اعمال ناشايسته و اخلاق و روش انحرافى است و خطر بسيار عظيم آن در دراز مدت به مقامات بالا رسيدن يك يا چند نفر شياد كه با آگاهى بر علوم اسلامى و جا زدن خود را در بين توده ها و قشرهاى مردم پاكدل و علاقه مند نمودن آنان را به خويش و ضربه مهلك زدن به حوزه هاى اسلامى و اسلام عزيز و كشور در موقع مناسب مىباشد.»
2️⃣خطر روحانينمايان براي اسلام به مراتب از خطر مليگراها و روشنفکران مصنوعي بيشتر است؛ اينان «اگر مجال يابند از همه پرخطرتر و آسيب رسانترند».
3️⃣نفوذيها ممکن است دهها سال با مشي اسلامي و مقدسمآبي در حوزههاي علميه و در ميان مردم با صبر و حوصله زندگي کنند «و در موقع مناسب مأموريت خود را انجام مىدهند.»
4️⃣هر چند خطر نفوذ منحصر در حوزههاي علميه نيست، و بايد نسبت به همه بخشهاي جامعه حساسيت ويژه وجود داشته باشد؛ اما «از همه لازمتر حوزه هاى علميه است كه تنظيم و تصفيه آن با مدرسين محترم و افاضل سابقه دار است با تأييد مراجع وقت.»
5️⃣يکي از راههاي لازم و ضروري خنثيکردن نقشهها و توطئههاي دشمنان عليه اسلام و حوزههاي علميه در عصر حاضر «قيام براى نظام دادن به حوزه ها ... است؛ كه علما و مدرسين و افاضل عظيم الشأن صرف وقت نموده و با برنامه دقيق صحيح حوزه ها را و خصوصاً حوزه علميه قم و ساير حوزه هاى بزرگ و با اهميت را در اين مقطع از زمان از آسيب حفظ نمايند.»
6️⃣اهتمام به فقه و فقاهت و محافظت از ميراث سلف و تلاش در جهت افزودن دقتها و ابتکارها و تحقيقها بر ميراث فقهي گذشتگان؛ و جلوگيري از انحراف از فقه سنتي که موجب سست شدن ارکان تحقيق و تدقيق خواهد شد.
7️⃣افزون بر فقه در ساير رشتههاي ديگري که مورد نياز اسلام و جامعه اسلامي است بايد افرادي تربيت شوند؛
8️⃣در رأس همه علومی که تعليم و تعلم آنها لازم است علوم معنوي اسلام است: «از بالاترين و والاترين حوزه هايى كه لازم است به طور همگانى مورد تعليم و تعلم قرار گيرد، علوم معنوى اسلامى است، از قبيل علم اخلاق و تهذيب نفس و سير و سلوك الى اللَّه- رزقنا اللَّه و إياكم- كه جهاد اكبر مى باشد.»
#حوزه_علمیه
#فقه
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢نقش تربیتی حوزههای علمیه در کلام امام خمینی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
عالمان علوم دینی همواره و در همه ادیان و مکاتب جزو تأثیرگذارترین افراد بر فرهنگ عمومی بوده و هستند. در تاریخ اسلام و تشیع نیز نقش تربیتی و اجتماعی روحانیت همواره بیش از سایر اصناف و اقشار اجتماعی بوده است. در آموزههای اسلامی نیز تأکید ویژهای بر نقش اجتماعی عالمان دینی شده است و گفته شده است که پاداش و کیفر رفتارهای اجتماعی آنان به صورت مضاعف محاسبه میشود.
اگر حوزههای علمیه بتوانند مبلغان و مدیران بیشتری در طراز آیتالله رئيسی و آیتالله آلهاشم تربیت کند، آنگاه بسیاری از معضلات و مشکلات معنوی و اخلاقی و رفتاری در جامعه خودبه خود برطرف خواهد شد. دینگریزی و روحانیتستیزی بیمعنا خواهد شد. کمند جاذبه خیرخواهی، اخلاص، خوشدلی، دنیاگریزی و فضیلتخواهی و اخلاقمداری آنقدر محکم و قوی هست که حتی مخالفان را نیز گرفتار خود میکند.
🔸امام خمینی(ره) دراین باره خطاب با روحانیان و طلاب علوم دینی میفرماید:
«شما وظايف سنگينى داريد. اگر در حوزهها به وظايف خود عمل نكنيد و در صدد تهذيب خود نباشيد و فقط دنبال فرا گرفتن چند اصطلاح بوده مسائل اصولى و فقهى را درست كنيد، در آتيه خداى نخواسته براى اسلام و جامعه اسلامى مضر خواهيد بود؛ ممكن است، العياذ باللّه، موجب انحراف و گمراهى مردم شويد. اگر به سبب اعمال و كردار و رفتار نارواى شما يك نفر گمراه شده از اسلام برگردد، مرتكب اعظم كباير مىباشيد؛ و مشكل است توبه شما قبول گردد. چنانكه اگر يك نفر هدايت يابد، به حسب روايت «بهتر است از آنچه آفتاب بر آن مىتابد»
#امام_خمینی
#اخلاق
#حوزه_علمیه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔸همایش «خادم جمهور»
🔹«ویژگیهای رئیس جمهور تراز»
#انتخابات
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻غمانگیزترین بخش سخنان حضرت ولایت وقتی بود که از ناسپاسی و قدرناشناسی و بی انصافی برخی افراد و گروهها در حق سیدالشهدای خدمت، شهید رئیسی گفتند:
«دیدم همه از خدمات او و تلاشهای شبانه روزی او حرف میزنند.از او تمجید میکنند. تعریف میکنند. دلم سوخت. دلم برای رئیسی سوخت. در زمان حیات او این ها یک کلمه حاضر نبودن از این حرفها را بگویند»
#ناسپاسی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔷شیفته خدمت یا تشنه...؟
✍️ احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸از میان حدود ۸۰ نفری که خود را نامزد ریاستجمهوری کردهاند، ۹ نفر از نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی هستند! یعنی کسانی که حدود ۷ روز است که نماینده مجلس شدهاند!
🔻نمیدانم در این یک هفته چه بر آنان گذشته و یا چه تحولی در آنان رخ داده که از نمایندگی پشیمان شدهاند و خود را لایق ریاست بر جمهور دانستهاند؟!
هر کدام از آنان علی القاعده دلیلی برای این بیاعتنایی به اعتماد مردم حوزههای انتخابیه خود دارند، اما اگر بنده مسؤولیتی میداشتم آنان را به دلیل دهنکجی به آراء مردم و تذبذب در تصمیم، رد صلاحیت میکردم.
#مجلس
#انتخابات
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢خالصٰگرایی امام خمینی(ره) در سپردن مناصب حکومتی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸یکی از مهمترین پیامهای مکتوب #امام_خمینی(ره) که در چند ماه پایانی عمر مبارکشان صادر شد، پیام مشهور به «منشور روحانیت» است. این پیام که در تاریخ ۳ اسفند ۱۳۶۷ خطاب به طلاب، روحانیون، جامعه مدرسین و ائمه جمعه و جماعات نوشته شد، حاوی راهبردهای و نکات بسیار مهمی ناظر به انقلاب و جمهوری اسلامی و حوزههای علمیه است.
🔹مطالعه این پیام را به همگان توصیه میکنم.
🔻در بخشی از این پیام چنین میخوانیم:
«من امروز بعد از ده سال از پيروزى انقلاب اسلامى همچون گذشته اعتراف مىكنم كه بعض تصميمات اول انقلاب در سپردن پستها و امور مهمه كشور به گروهى كه عقيده خالص و واقعى به اسلام ناب محمدى نداشتهاند، اشتباهى بوده است كه تلخى آثار آن به راحتى از ميان نمىرود، گر چه در آن موقع هم من شخصاً مايل به روى كار آمدن آنان نبودم ولى با صلاحديد و تأييد دوستان قبول نمودم و الآن هم سخت معتقدم كه آنان به چيزى كمتر از انحراف انقلاب از تمامى اصولش و هر حركت به سوى امريكاى جهانخوار قناعت نمىكنند، در حالى كه در كارهاى ديگر نيز جز حرف و ادعا هنرى ندارند. ... و ما هنوز هم چوب اعتمادهاى فراوان خود را به گروهها و ليبرالها مىخوريم، ... صريحاً اعلام مىكنم: تا من هستم نخواهم گذاشت حكومت به دست ليبرالها بيفتد» (صحیفه امام، ج۲۱، ص۲۸۵-۲۸۶)
#سیاست
#انتخابات
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢سوگند ۴ سالهای که بیش از ۸ روز دوام نیاورد!
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻 ۹ نماینده محترم مجلس دوازدهم که ۸ روز پیش، رسماً ردای نمایندگی مجلس را بر تن کرده بودند، اکنون خود را لایق پوشیدن ردای ریاست جمهوری دانستهاند. و به عنوان نامزد ریاست جمهوری ثبت نام کردهاند.
آنان ۸ روز قبل در مرآی و منظر همگان و در پیشگاه قرآن و با تکیه بر شرافت انسانی خود چنین گفتند:
«من در برابر قرآن مجید به خدای قادر متعال سوگند یاد میکنم و با تکیه بر شرافت انسانی خویش تعهد مینمایم که ....ودیعهای را که ملت به ما سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنم»
🔹پرسش این است که این عزیزانی که الان بیاعتنا به این «سوگند» و به آن «ودیعه»، خود را نامزد ریاست جمهوری کردهاند،
1.چه تصویر و تصوری از «سوگندنامه نمایندگی» داشتهاند؟
2.چه تصویر و تصوری از «ودیعه نمایندگی» ملت داشتهاند؟
3.چه تصویر و تصوری از «شرافت انسانی خود» داشتهاند؟
4.اگر واقعاً خود را صالح برای ریاست جمهوری میدانستند چرا چنان سوگندی یاد کردند؟
5.چرا همان زمان اعلام نکردند که صلاحیت و لیاقت اجراییشان بیش از صلاحیت و لیاقت قانونگذاری و نظارتشان است؟!
🔸این بنده بر این باورم که آنان اگر واقعاً خود را برای چنین مسؤولیتی شایستهترین میدانستند، باید همان زمان، از پیشگاه ملت عذرخواهی میکردند و میگفتند که آنان بیتوجه به تواناییها و شایستگیها و علایقشان، خود را نامزد خدمت در بخش قانونگذاری کرده بودند و الان متوجه شدهاند که مناسب سکانداری قوه مجریهاند و نه حضور در قوه مقننه. و رسماً از نمایندگی استعفا میدادند و چنان سوگندی یاد نمیکردند.
#مجلس
#انتخابات
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢امام خمینی و فقه سنتی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#امام_خمینی(ره) به عنوان فقیهی برجسته که معتقد بود #فقه برنامه عملی اداره انسان از مهد تا لحد است، ضمن ناکافی دانستن روش اجتهادی متعارف، تخطی و انحراف از فقه سنتی یا به تعبیر دیگر «فقه جواهری» را جایز نمیدانست. و به هر مناسبتی اخطارهای لازم را در این خصوص بیان میکردند.
به عنوان نمونه، در وصیتنامه سیاسی الهی خود ضمن آنکه فقه را به عنوان «دریایی بیپایان» و «مایه افتخار» مذهب جعفری میداند، در توصیهای کلی به همه ملتهای مسلمان میفرماید:
«با كمال جِد و عجز از ملتهاى مسلمان مىخواهم كه ... از فقه سنتى كه بيانگر مكتب رسالت و امامت است و ضامن رشد و عظمت ملتها است، چه احكام اوليه و چه ثانويه كه هر دو مكتب فقه اسلامى است، ذرهاى منحرف نشوند و به وسواس خناسان معاند با حق و مذهب گوش فرا ندهند و بدانند قدمى انحرافى، مقدمه سقوط مذهب و احكام اسلامى و حكومت عدل الهى است.»
همچنین در بند ط وصیتنامه که مخاطب اصلی آن عالمان دینی و متصدیان برنامههای حوزههای علمیه است چنین میفرماید:
«لازم است علما و مدرسين محترم نگذارند در درسهايى كه مربوط به فقاهت است و حوزههاى فقهى و اصولى از طريقه مشايخ معظم كه تنها راه براى حفظ فقه اسلامى است منحرف شوند، و كوشش نمايند كه هر روز بر دقتها و بحث و نظرها و ابتكار و تحقيقها افزوده شود؛ و فقه سنتى كه ارث سلف صالح است و انحراف از آن سست شدن اركان تحقيق و تدقيق است، محفوظ بماند و تحقيقات بر تحقيقات اضافه گردد.»
#حوزه_علمیه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢هدیهای قرآنی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹قرآن کریم در آیه ۶۲ سوره توبه در بیان ویژگیهای افراد دورو، فریبکار و منافق میفرماید:
يَحْلِفُونَ بِاللَّهِ لَكُمْ لِيُرْضُوكُمْ وَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ أَحَقُّ أَنْ يُرْضُوهُ إِنْ كانُوا مُؤْمِنين؛
(منافقان) به هدف خشنود کردن شما مؤمنان، به نام خدا سوگند میخورند؛ در صورتی که اگر ایمان داشتند سزاوارتر این بود که خدا و رسول را از خود خشنود کنند.»
🔸دو درس اجتماعی بزرگ این آیه برای مؤمنان این است که:
اولاً، فریب مقدسبازیها و مقدسمآبیها را نباید خورد؛ چرا که مقدسات غالباً دستاویز افراد نامقدس زیرک و حیلهگر قرار میگیرند.
ثانیاً، ملاک همدلی و همراهی اجتماعی با دیگران، باید پیروی آنان از دستورات خدای متعال و پیامبر اکرم(ص) باشد و نه «اطاعتنمایی» فریبکارانه آنان.
#قرآن
#نفاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹