تقسیمات علوم.mp3
2.33M
🔊 #بشنوید
⁉️تبیین نظرات فلاسفه غربی دررابطه با اصالت جامعه یا اصالت فرد؟
➖چندنوع نظریه دربین فلاسفه غربی دررابطه باجامعه وجوددارد؟
➖تاثیر نظرات فلاسفه درشاخه بندی علوم چگونه است ؟
➖ آیا درغرب علمی به عنوان روان شناسی داریم ؟
🔰استاد آیت الله فرحانی
#امتداد_حکمت
#تقسیمات_علوم
@albayann
نماد حسین بن علی.mp3
1.4M
🎙#بشنوید
🔰استاد #آیت_الله_فرحانی:
📌هرچه زندگی ائمه أطهار را در تاریخ بررسی می کنیم می بینیم ائمه ما یک روز بدنیا می آیند یک روز به شهادت می رسند. امام حسین (ع) در تولد مثل بقیه هستند در سوم شعبان بدنیا آمدند ولی شهادت ایشان یک دهه محرم است؛ یک نماد تاسوعا و #اربعین بعد از عاشورا که بیستم صفر است را دارد چرا؟
🏴#اربعین_حسینی تسلیت باد.
#امام_حسین
@albayann
البیان
🖊مسئولیت سنگین ما در تبیین ✍استاد آیت الله فرحانی @albayann
🖊مسئولیت سنگین ما در تبیین
✍ استاد #آیت_الله_فرحانی
🔹همواره افراد مختلفی از افریقا، اندونزی، امریکا و کشورهای مختلف به سرزمین وحی مشرّف میشوند؛ اما معرفت به اهلبیت(عم) در بین آنها وجود ندارد. بسیاری از اهلسنت تحت تأثیر تبلیغات مختلف وهابیت و جریانات گوناگون قرار گرفتهاند؛ لذا مشاهده میشود که به صورت منظم کار میکنند و نماز میخوانند، اما کار آنها بیروح و بیمعرفت است؛ یعنی مثل یک ساعت میایستند و حمد و سوره را میخوانند، ولی حتی یک قطره اشک در چشمان آنها جمع نمیشود. لذا متأسفانه محبت، عاطفه، احساس و معرفت در بین برخی از آنها ابداً وجود ندارد.
🔸 بر این اساس، برخی از فرازهای دعای عرفه در چنین مواضعی فهمیده میشود که چرا امام حسین(ع) میفرماید: خدایا! از تو ممنونم که مرا در جایی به دنیا آوردی که شیعه شدم.
یک روز بعد از نماز صبح، یکی از اساتید دانشگاه مصر به دیدنم آمد. اساساً مصریها با سعودیها و وهابیها تفاوت بسیاری دارند. متأسفانه در کشورهایی که جریان وهابیت رخنه کرده است ـ مانند پاکستان و عربستان و بعضی کشورهای حاشیۀ خلیج فارس ـ برخی از اهلسنت در برابر امامت و ولایت، رویۀ سختتری دارند و موضع آنها به عناد و دشمنی نزدیک است. این استاد دانشگاه گمان میکرد ما شیعیان، علیپرست هستیم.
⁉️ از او پرسیدم: شما دربارۀ مسئله امامت در قرآن چه نظری دارید؟ گفت: مگر در قرآن مسئله امامت نیز مطرح شده است؟! گفتم: من دربارۀ علی(ع) و سایر اهلبیت(عم) صحبت نمیکنم؛ بحث من پیرامون اصلِ کلیِ #امامت_در_قرآن است. به عقیدۀ شما امامت در قرآن چه منصبی است؟
📌و در ادامه از او پرسیدم: شما این آیۀ قرآن را چگونه معنا میکنید: «وَ إِذِ ابْتَلی إِبراهیمَ رَبُّه بِکلماتٍ فَأتَمَّهُنَّ قالَ إِنّی جاعِلُک لِلنّاسِ إِماماً قالَ وَ مِنْ ذُرّیتی قالَ لاینالُ عَهدی الظّالِمینَ»؟ امامت برای حضرت ابراهیم(ع) چه مقامی است؟
🖇گفتم: ابراهیم(ع) وقتی با نمرود وارد نزاع شد، جوانی بود که در همان زمان نیز، مقام نبوت را دارا بود؛ و بعد از آنکه در مورد اسماعیل مورد آزمایش قرار گرفت و بعد از آنکه کعبه را آباد کرد و با صبر مورد آزمایش و بلا قرار گرفت، به مقام امامت منصوب گشت. هنگامی که من این آیات را برای ایشان خواندم، از حالت ایشان فهمیدم که تا چه اندازه از لحاظ معرفتی فقیر و ضعیفند؛ در واقع این جماعت ابداً معرفت صحیحی از قرآن ندارند و #مسئولیت ما در #تبیین امامت در قرآن بسیار سنگین است. در ادامه به این استاد دانشگاه گفتم: نتیجه میگیریم که مقام امامت بالاتر از مقام نبوت است.
این استاد دانشگاه مصری بسیار متعجب شد؛ تا جایی که از شدت شوق، از بنده خواست این مطالب را برای او بنویسم.
✏️لذا جمعبندی مطلب برای ایشان چنین شد که: ما در قرآن دو منصب داریم؛ نبوت و امامت.
پس از آن، بحث را پیرامون عصمتِ نبی پی گرفتم و ایشان نیز تأیید کرد که نبی معصوم است. در ادامه گفتم: امامت از نبوت، اعظم و اشرف است؛ در نتیجه قطعاً امام نیز باید معصوم باشد. حال در چنین شرایطی خلیفۀ اول و دوم و سوم چه نسبتی با مقام امامت دارند؟! بر فرض که آدمهای خوبی بودند، لکن این افراد قطعاً در دورهای از زندگیشان بتپرست بودند. و در ادامۀ بحث، برخی آیات را مورد بررسی قرار دادیم.
👈هدف بنده از ارائه این بحث این بود که این شخص را به این نتیجه برسانم که بحث بین شیعه و سنی اصلاً بر سر حسن و حسین و علی و عمر و ابوبکر نیست؛ بلکه اصل بحث بر سر تصویر مقام انسان و مقام امامت است. در نهایت نیز این شخص را به این نتیجه رساندیم که ختم نبوت ممکن است، لکن ختم امامت محال است؛ و لذا جهان تا قیامت به امام نیازمند است.
💠متأسفانه این افراد، ابتدا جایگاه پیامبر(ص) و سپس جایگاه امامت را خراب کردند؛ به عبارت دیگر، این افراد با مبانی خود، شأن پیامبر(ص) را نیز حفظ نکردهاند. کتاب آیات شیطانی، در حقیقت عنوانی است برای عقاید برادران اهلسنت! نویسندۀ این کتاب، این مطالب را از منابع رواییِ این اشخاص نوشته است، که انشاءالله در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد....
📚ولایت در قرآن
#تفسیر
#انسان
#امامت
@albayann
🏴 توصیه رهبر انقلاب به جوانان در زمینه برنامهریزی برای فرصت طولانی زندگی:
👈 برنامهریزی درست احتیاج به فکر و فکر درست احتیاج به آشنایی با قرآن دارد
✏️ رهبر انقلاب: جوانیتان را قدر بدانید؛ میدان وسیعی در مقابل شما است. انشاءالله شصت سال دیگر، هفتاد سال دیگر شما در این دنیا حضور خواهید داشت و کار خواهید داشت؛ از این فرصت استفاده کنید؛ برای این فرصت طولانی برنامهریزی کنید؛ برای اینکه برنامهریزیتان درست از آب دربیاید فکر کنید؛ برای اینکه درست بتوانید فکر کنید با قرآن آشنا بشوید، قرآن را بخوانید، تأمّل کنید، از کسانی که پیش از شما و بیش از شما تأمّل کردند یاد بگیرید. یاد گرفتن ننگ نیست، افتخار است؛ همیشه باید یاد بگیریم، تا آخر عمر باید یاد بگیریم.
🔹️بخشی از بیانات رهبر انقلاب در پایان مراسم عزاداری اربعین حسینی. ۱۴۰۳/۶/۴
🔸متن کامل بیانات:
khl.ink/f/57406
@albayann
🖊فصل در بیان آنکه کسی که سلوک طریق علم کند حق تعالی او را سلوک طریق جنت دهد.
#امام_خمینی
@albayann
البیان
🖊فصل در بیان آنکه کسی که سلوک طریق علم کند حق تعالی او را سلوک طریق جنت دهد. #امام_خمینی @albayan
🖊فصل در بیان آنکه کسی که سلوک طریق علم کند حق تعالی او را سلوک طریق جنت دهد.
✍ #امام_خمینی(ره):
...و باید مقدمتا دانست که علوم مطلقا منقسم می شود به دو قسمت:
1⃣یکی علوم دنیایی، که غایت مقصد در آنها رسیدن به مقاصد دنیویه است.
2⃣ و دیگر علوم اخرویه، که غایت مقصد در آنها نیل به مقامات و درجات ملکوتیه و وصول به مدارج اخرویه است.
📌و پیش از این اشاره شد به اینکه غالبا امتیاز این دو نحوه علم به امتیاز نیّات و قصود است، گرچه خود آنها نیز فی حد نفسها به دو سنخ منقسم شوند. و به مناسبت آثاری که در این حدیث شریف برای طلب علم و علما بیان فرمودند، مقصود از این علم قسم دوم و علم آخرت است. و این واضح است.
🖇و نیز پیش از این ذکر شد که کلیه علوم اخرویه از سه حال خارج نیست:
یا از قبیل علم بالله و معارف است،
یا از قبیل علم تهذیب نفس و سلوک إلی الله است،
یا از قبیل علم آداب و سنن عبودیت است.
🔹اکنون گوییم که تعمیر نشئه آخرت بسته به این سه امر است، و بنابراین، جنّات نیز به تقسیم کلی سه جنّت است:
یکی جنّت ذات، که غایت علم بالله و معارف الهیّه است.
و دیگر جنّت صفات، که نتیجه تهذیب نفس و ارتیاض آن است.
و سوم جنّت اعمال، که صورت قیام به عبودیت و نتیجه آن است. و این جنّات معموره و آبادان نیستند، چنانچه ارض جنّت اعمال قاع [1.پاورقی 16، حدیث22] است، چون اراضی نفس در اوّل امر. و آبادان و عمران آنها تابع عمران و آبادانی نفس است. چنانچه اگر مقام غیب نفس تعمیر به معارف الهیه و جذبات غیبیه ذاتیه نشود، بهشت ذات و جنّت لقاء از برای انسان حاصل نشود.
🔸و اگر تهذیب باطن و تحلیه سرّ نگردد و عزم و اراده نشود و قلب مجلای اسماء و صفات نگردد، بهشت اسماء و صفات، که جنّت متوسطه است، برای انسان نباشد. و اگر قیام به عبودیت نکند و اعمال و افعال و حرکات و سکنات او مطابق دستورات شرایع نباشد، بهشت اعمال، که فیها ما تشتهیه الأنفس و تلذّ الأعین[2.«آنچه مورد خواهش نفسها و مایه لذت چشمهاست در آن است.» (زخرف- 71)] می باشد، از برای او نیست.
📌بنابراین مقدمه، که مطابق با برهان حکمی و ذوق اهل معارف و اخبار انبیا و اولیا، علیهم السلام، و مستفاد از کتاب کریم الهی است، علوم به هر درجه که هستند، چه علم المعارف باشد یا غیر آن طریق وصول به جنّت مناسب با آن است، و سالک طریق هر علمی سالک طریقی از طرق بهشت است. و ما پیش از این ذکر کردیم [3.حدیث 23 و 24] که علم مطلقا طریق به عمل است حتی علم المعارف، منتها آنکه علم المعارف اعمالی است قلبی و جذباتی است باطنی که نتیجه آن اعمال و جذبات، و صور باطنه آنها صورت جنّت ذات و بهشت لقاست. پس، سلوک طریق علم سلوک طریق طریق جنّت است، و طریق طریق نیز طریق است.
📚شرح چهل حدیث
#علم
#طریق
#جنت
@albayann
البیان
🖊مبارزهجویی پیامبر صلی الله علیه واله در خط مقدم جبههها ✍رهبر معظم انقلاب @albayann
🖊مبارزهجویی پیامبر صلی الله علیه واله در خط مقدم جبههها
✍رهبر معظم انقلاب:
🔹اهمّیّت و خطر مبارزات فکری و سیاسی برای پیغمبر کمتر از مبارزات نظامی نبود. زحمت مبارزهای که پیغمبر در دوران قبل از هجرت در مکّه انجام میدادند، کمتر نبود از خطرات و زحماتی که در جنگهای بدر و اُحد و خیبر و خندق و بقیّهی جنگها متوجّه پیغمبر بود؛ و پیغمبر یک فرد خطرپذیر بود.
🔹 در این مبارزات، موضع پیغمبر یک موضع محوری و مرکزی بود. دو جمله در نهجالبلاغه من دیدم که خیلی جالب است؛ یک جمله این است که امیرالمؤمنین میفرماید: کانَ رسولُ اللهِ اِذَا احمَرَّ البَأس؛ وقتی که جنگ گداخته میشد و تنور جنگ سرخ میشد، اصحاب خودش را به وسیلهی نزدیکان خودش و خویشاوندان خودش محفوظ نگه میداشت؛ یعنی عمو، پسرعمو، داماد -پسر که ایشان نداشت- نزدیکان خودش را به میدان جنگ میفرستاد و در خطوط مقدّم، تا آنها بین دشمن و بین جنگجویان معمولی که اصحاب پیغمبر بودند فاصله بیندازند؛ یعنی نزدیکان خودش را نگه نمیداشت عقب و یارانش را بفرستد جلو؛ یارانش را به وسیلهی نزدیکانش حفظ میکرد، نه نزدیکانش را به وسیلهی یارانش.
📌 مثال هم میزند که در جنگ اُحد مثلاً حمزه را فرستاد، در کجا چه کسی را فرستاد، در کجا چه کس [دیگری] را فرستاد و امیرالمؤمنین را میفرستاد؛ این یک جمله. یک جملهی دیگر میفرماید که «کُنّا اِذَا احمَرَّ البَأسُ اتَّقَینا بِرَسولِ الله»؛ یعنی وقتی که کورهی جنگ گداخته میشد، ما -«ما» یعنی مجموعهی اصحابی که شامل امیرالمؤمنین هم میشود- به وسیلهی پیغمبر، خودمان را از حوادث هولناک نجات میدادیم و حفظ میکردیم و او نزدیکترینِ ما به دشمن بود و او در مقّدمِ صفوف حرکت میکرد؛ این وضع مبارزهجویی پیغمبر است! با اینکه خب شما میدانید، رسول اکرم فرمانده بود و در قدیم همین جور بود، آرایش نظامی جوری بود که فرمانده را در جایی قرار میدادند که او محفوظ بماند؛ علّت هم واضح است، یک وجه معقول و منطقیای هم دارد۱۳۶۵/۰۸/۱۰
📚بیانات در شب رحلت پیامبر اعظم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) در کانون توحید تهران
🏴رحلت پیامبر اسلام و شهادت امام حسن مجتبی علیهماالسّلام تسلیت باد.
@albayann
امام حسن(1).mp3
1.3M
🎙 #بشنوید
🔰 استاد #آیت_الله_فرحانی
🖊 سیره معنوی و اجتماعی امام حسن(ع) با توجه به مظلومیت ایشان، الگوی کاملی برای تمامی شیعیان آخرالزمان است.
🏴 #شهادت_امام_حسن_مجتبی و #شهادت_پیامبر_اکرم علیهماالسلام تسلیت باد.
@albayann
شهادت امام رضا.mp3
1.14M
🎙 #بشنوید
🖊 استاد #آیت_الله_فرحانی
🔹امام رضا پشتیبان است
🔹 اللَّهُمَّ إِلَيْكَ صَمَدْتُ مِنْ أَرْضِي وَقَطَعْتُ الْبِلَادَ رَجَاءَ رَحْمَتِكَ
شرط اول اولیا الله شدن رفیق شدن با خداست.
🔹سفارش استاد در زیارت امام رضاعلیه السلام...
🏴 #شهادت_امام_رضا علیه السّلام تسلیت باد.
#امام_رضا
@albayann
البیان
🖊دورۀ جوانی بشر در روایات ✍استاد آیت الله فرحانی @albayann
🖊دورۀ جوانی بشر در روایات
✍استاد #آیت_الله_فرحانی :
🔹حضرت امیر(ع) در خطبۀ 138 نهجالبلاغه، عصر غیبت امام زمان(عج) و جوانی بشر را اینگونه ترسیم میفرماید:
حَتّىَ تَقُومَ الحَرْبَ بِكُمْ عَلَى ساقٍ باديا نَواجِذُها، مَمْلُوءَة أَخلافُها، حُلْوا رَضاعُها، عَلْقَما عاقِبَتُها؛
تا آنكه آتشِ جنگ ميان شما افروخته گردد و از شرار آن همهچيز بسوزد و چون شير خشمگين دندان نمايد؛ و چون مادهشترى از اين سو و آن سو آيد، پستانها پر از شير و مكيدن آن شيرين، اما پايان آن تلخ و زهرآگین.
📌توضیح عبارت اینگونه است که «ساق» را به «شدّة» معنا كردهاند و اين واژه كنايه از شدت آن نبرد آخرين است. حضرت على(ع) با بهكارگيرى تعبير زيباى «بادِيا نَواجِذُها»، وحشت اين نبرد خونين را به تصوير مىكشد. دندان نماياندن جنگ، به شدتِ خوفناكىِ جنگ اشاره دارد.
🔸به قول ابنأبىالحديد: همانگونه كه «نواجذ» ـ يعنى دورترين دندانها ـ در حالت خندۀ شديد نمايان مىشوند، در قيام آخرالزمان نيز جنگ، دندانهاى بُرنده خويش را به رخ مىكشد.
به هر ترتيب، این خطبه با تصويرگرى زيباى حضرت امير(ع) از نبردى وحشتانگيز حكايت دارد. اين آشوب آخرالزمان در آغاز براى فتنهجويان دلچسب و شيرين به نظر مىرسد و عبارات «مَمْلُوءَةٌ أَخلافُها و حُلْوا رَضاعُها» نمايانگر همين امر است؛ اما در نهايت با تعبير «عَلْقَما عاقِبَتُها» معنايى عميق مىيابد؛ زیرا با وجود اینکه طعم شيرين آرزوى پيروزى بر جانها مىنشيند، اما در نهايت چيزى جز كشتار و هلاكت بر جاى نمىماند.
🔺نتیجه آنکه، بشر در دورۀ بلوغ و جوانی چنین وضعیتی دارد؛ علم و قدرت و شهوت دارد، فکر دارد؛ ولی جامعه بههمریخته است.
لکن از نظر قرآن، محال است تاریخ در مرحلۀ دوم تمام شود؛ چراکه تاریخ همانند انسان که دورۀ کودکی و جوانی دارد و بعد از جوانی به دورۀ پختگی میرسد، در سنین 24 تا چهلسالگی دیگر توازن یافته و به پختگی و تعادل میرسد. به بیان دیگر، همانطور که انسان سه دوره (کودکی، جوانی، پختگی و تعادل) را در زندگی طی میکند، تاریخ هم باید به دورۀ تعادل برسد؛ دورهای که بشر علم و آزادی دارد.
🖇اما این علم و آزادی باید در چهارچوب #عدالت محقق شود. این مسئله از دیدگاه قرآن، عاقبتِ قطعیِ تاریخ است.
📚عصاره خلقت
#امام_زمان
@albayann
هدایت شده از فقه الخمینی
🔰 #اطلاعیه
🔸 جلسۀ #هیئت_ام_ابیها
▪️ مجلس روضۀ حضرتسکینه(س)
🎙 سخنران و مرثیهخوان:
حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی
🗓 شنبه ۱۷ شهریور
⏱ از نماز مغرب و عشاء
🕌 مکان:
مدرسه فقهی امیرالمؤمنین(ع)
💢 برادران و خواهران
•═══ ✧؛❁؛✧ ═══╔
🌐 شبکههای اجـتماعـی ما
🔹 مکتب «فـقـهالخــمینی»
🕌 مدرسهفقهیامیرالمومنین(ع)
🆔 B2n.ir/Eitaa_F_A
هدایت شده از دروس خارج استاد آیت الله فرحانی
#اطلاعیه
📚 برنامه تدریس استاد #آیت_الله_فرحانی (حفظه الله)
در سال تحصیلی۱۴۰۳_۱۴۰۴
📆 تاریخ شروع کلاس ها: یکشنبه ۱۸ شهریورماه
📍مکان جلسات تدریس استاد: نماز خانه مدرسه فقهی امیرالمومنین علیه السلام
⚠️توجه: عزیزان میتوانند صوت درس های استاد را از کانال زیر دریافت نمایند.
@ostad_farhani
🖊دروس ارائه شده در پوستر برنامه تدریس حضوری استاد میباشد و درس های تفسیر و فقه معاصر به صورت مجازی برگزار میشود و متعاقبا اعلام میگردد.
#خارج_فقه
#خارج_اصول
@ostad_farhani
🖊حضرت آیتالله خامنهای:
🔹«سکینهی کبری»یی که شما اسمش را در کربلا شنیدهاید، و دختر امام و برادرزاده و شاگرد زینب است،
او یکی از مشعلهای معرفت عربی در همهی تاریخ اسلام تا امروز است.
🔹کسانی که حتی زینب و پدر زینب و پدر سکینه را قبول نداشتند و ندارند، اعتراف میکنند که سکینه علیهاسلام یک مشعل معرفت و دانش است.
۱۳۷۰/۰۸/۲۲
🏴وفات #حضرت_سکینه سلام الله علیها تسلیت باد.
#اهل_بیت
@albayann
🖊استاد #آیت_الله_فرحانی:
📕کتاب مصباح الفقیه مرحوم محقق همدانی کتاب بسیار عجیبی است.
📌من سفارش میکنم طلاب محترم یک دور این کتاب را مطالعه کنند
🔹این کتاب یک دوره کامل #فقه هست و وجه تمایز این کتاب این است که هر جا مطلب اصولی نیاز بوده همان جا بحث اصولی را مطرح کرده است.
نوشته های خیلی از بزرگان متاثر از این کتاب می باشد.
📚درس خارج فقه خلل 1403.06.19
#روش_تحصیل
@albayann
#اهل_بیت
🖊حضرت آیتالله خامنهای: «این روزها متعلق به امام عسگری (سلاماللّه علیه) است، که میتواند الگوی همهی مؤمنان، بخصوص جوانان باشد. این امامی که موافقان، شیعیان، مخالفان، غیر معتقدان، همه، شهادت دادند و اعتراف کردند به فضل او، به علم او، به تقوای او، به طهارت او، به عصمت او، به شجاعت او در مقابل دشمنان، به صبر و استقامت او در برابر سختیها.» ۱۳۹۰/۱۲/۱۰
🏴 #شهادت_امام_حسن_عسکری تسلیت باد.
@albayann
شهادت امام حسن عسکری علیه السلام (1).mp3
1.33M
#بشنوید
🎙استاد آیت الله فرحانی
➖در زمان شهادت امام عسکری علیه السلام وجود مقدس امام عصر شش ساله بودند.
➖ماتم شیعه به خاطر شهادت امام و یتیمی امام عصر وتنها ماندن شیعه
➖وصی ظاهری امام عسکری مادر بزرگوارشان حدیث بوده....
➖علت وصیت امام عسکری به مادرشان به خاطر غیبت صغری امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف بوده
🏴روضه....
#اهل_بیت
#امام_حسن_عسگری
#امام_زمان
@albayann
🖊نقل داستانی از عنایت امام زمان(عج)
📝استاد #آیت_الله_فرحانی :
🔹آیتالله فلسفی(ره) داستانی نقل میکند که بسیار پندآموز است و در آن تذکرات عجیبی دارد؛ ایشان میفرمود: در یکی از روستاهای شاهرود، عالمی بود که کار دینی و تربیتی میکرد و مردم به او ارادت داشتند.
📌او پسرش را برای تحصیل به شهر دیگری فرستاده بود؛ اما این پسر چندان درس نخوانده بود و چیزی در ایام تحصیل جمع نکرده بود. آن عالم که از دنیا رفت، مردم به اعتبار فضل و علم پدر، پسر را به جای او گذاردند. پسر نماز میّت میخواند، صیغۀ عقد میخواند، صیغۀ طلاق میخواند؛ اما همه باطل!
🔸 روزی پسر به فکر افتاد که واقعیت را بازگو کند و بیش از این، آخرتش را خراب نکند. مردم پس از فهمیدن واقعیت او را زده و از روستا بیرون انداختند. خودش نقل میکند: از شاهرود که خارج شدم، آقایی مرا به اسم صدا زد و از من پرسید: «چرا اینگونهای؟» گفتم: من اشتباه کردم، گناه کردم و خلاصۀ جریان را تعریف کردم. آن آقا به من گفت: «به تهران و مدرسۀ نصرالدین برو. حجرۀ شماره 16 این مدرسه خالی است. شخصی به اسم آقامیرزا آنجاست.
🖇به او بگو کلید این حجره را به تو بدهد و به او بگو: آقامیرزا! خود شما هم باید درسی برای من بگذاری و مرا تعلیم دهی.» من هم سرم را پایین انداختم و به تهران رفتم. آدرس درست بود. تا به آقامیرزا گفتم، اطاعت کرد. کلید را آورد و به من داد و پیشنهاد تدریس را نیز پذیرفت.
🔺آقامیرزا میگوید: دیدم او جوانِ عجیبی است و اطلاعات ویژهای دارد. در طول تدریس، خاصیتهایی را در ایشان دیدم. من بیشتر اوقات بدون مطالعه و آمادگی قبلی به او درس میگفتم و به عنوان مدیر و متولی حوزه، نظم خاصی نداشتم و چندان به امور طلاب رسیدگی نمیکردم؛ یا مثلاً در خانه به خانوادهام رسیدگی نمیکردم و عیالم کتابهایم را پنهان کرده بود. در واقع، علت اصلیِ پیشمطالعه نکردنم، همین بود. در طول تدریس، این شاگرد محل پنهان شدن کتابهایم را به من گفت.
⁉️به او گفتم: آقا این اطلاعات، از کجاست؟ گفت: من رفیقی دارم. همان شخصی که در راه خروج از شاهرود، به سراغم آمد و مرا راهنمایی کرد. این رفیق هر روز برای ناهار یا شام به من سر میزند، مرا راهنمایی میکند و دستم را میگیرد. بسیار شخص بزرگواری است. متولی مدرسه میگوید: من فهمیدم این شخص، یوسف فاطمه(ع) است. به او گفتم: آیا میتوانی از رفیقت اجازه بگیری تا من هم او را ببینم؟ گفت: این آقای من اصلاً اجازه نمیخواهد؛ چراکه بسیار انسانِ خوشبرخورد و دوستداشتنیای است. گفتم: نه؛ تو باید برای من اجازه بگیری. او رفت تا اجازه بگیرد.
🔹برگشت و گفت: آقا فرمودند: «به آقامیرزا بگو: تو دَرست را بخوان و وظایفت را انجام بده؛ وقتش که فرا برسد، خودمان به دیدار تو میآییم.»
📌بله برادر، عزیز، خواهر بزرگوار! اگر به وظایفمان درست عمل کنیم، امام زمان(ع) به سراغ ما میآید.
نقل شده است: کفاشی بسیار با آقا مرتبط بود. خود این کفاش میگفت: آقا برای کفاشی برایم کفش آورده بود. تا کفشها را دیدم، گفتم: آقا خیلی دوستت دارم؛ اما باید نوبت بگیری. میگوید: تا این را گفتم، دیدم آقا مرا بغل کرد. گفت: «برای همین است که تو را دوست دارم.»
📚عصاره خلقت
🌹آغاز امامت حجه بن الحسن #امام_زمان (عج) تبریک و تهنیت باد.
@albayann
هدایت شده از فقه الخمینی
اعتقاد منطقیون به اصالة الوجود .mp3
736.4K
🔰 #فلسفه
🔸 شاهدی بر اعتقاد ناخودآگاه بوعلی و مشهور منطقیین به اصالة الوجود...!
🎙 استاد #آیتالله_فرحانی
🗓 درس خارج اصول ۱۴۰۳/۶/۱۸
•═══ ✧؛❁؛✧ ═══╔
🌐 شبکههای اجـتماعـی ما
🔹 مکتب «فـقـهالخــمینی»
🕌 مدرسهفقهیامیرالمومنین(ع)
🆔 B2n.ir/Eitaa_F_A
هدایت شده از فقه الخمینی
🔰 #اطلاعیه
🔸 جلسۀ هفتگی #هیئت_ام_ابیها
📍 به مناسبت ولادت حضرت محمد(ص) و حضرت امام جعفر صادق(ع)
🎙 سخنران:
آیتالله عبدالکریم فرحانی
🎤 مدیحهسرا:
حجت الاسلام و المسلمین حائری
🗓 دوشنبه ۲۶ شهریور
⏱ از نماز مغرب و عشاء
🕌 مکان:
مدرسه فقهی امیرالمؤمنین(ع)
💢 برادران و خواهران
•═══ ✧؛❁؛✧ ═══╔
🌐 شبکههای اجـتماعـی ما
🔹 مکتب «فـقـهالخــمینی»
🕌 مدرسهفقهیامیرالمومنین(ع)
🆔 B2n.ir/Eitaa_F_A
روش تحصیل.mp3
496.8K
🎙#بشنوید
⁉️حسن السوال نصف العلم
📕در فقه الخمینی مدل بیشتر از محتوا موضوعیت دارد...
استاد #آیت_الله_فرحانی توضیح میدهند.
#روش_تحصیل
@albayann
🖊مبنای مباحث فقهی و اصولی در فقه الخمینی(علیه الرحمة)
📝استاد آیتالله فرحانی:
🔹 ما در بحثهای علمی، #فقه_الخمینی(علیه الرحمة) را مبنای بحث خود قرار داده ایم و برای حفظ این مبنا از درس استاد فاضل(علیه الرحمة) استفاده می کنیم که انصافا در فقه و اصول، در دفاع و معرفی مبانی اصولی و فقهی حضرت امام(علیه الرحمة) ممتاز بودند.
📘کتاب (تفصیل الشریعه فی شرح تحریر الوسیلة) نوشته استاد فاضل(علیه الرحمة) است که به خوبی توانسته اند از فتاوای حضرت امام(علیه الرحمة) با استناد به ادله اربعه، دفاع کنند و لذا روال ما این است که مبنا را نگاه و مطالب علمی استاد فاضل(علیه الرحمة) قرار بدهیم. البته محدود به ایشان نمی شویم ولی با ایشان سیر را انجام می دهیم و مطالب ایشان را با عبارات حضرت امام(علیه الرحمة) مقایسه می کنیم تا اگر تدارک و اصطلاحی لازم باشد، انجام دهیم
📌 و در اثنای مباحث هم به مبانی اعلامی همچون محقق خوئی یا محقق نائینی یا آخوند و شیخ اعظم(علیهم الرحمة) هم اشاره ای می کنیم چون شیوه علمی حضرت امام و استاد فاضل(علیهما الرحمة) هم چنین بوده است و تا حدی که بتوانیم مطالب علمی مطروحه را بررسی کنیم، مباحث این بزرگان را مطرح و بررسی می کنیم.
#آیت_الله_فرحانی
#روش_تحصیل
#درس_خارج
@albayann