sadeghitehrani001-1-259x300.png
114.7K
#پروندهعلمی1
#روششناسیتفقه
✔ وقتی که از ضرورت توجه به قرآن در اجتهاد و استنباط میگوییم، اینگونه نیست که با هر اندیشه ای هم آواز و هم آهنگ شویم که، باید قرآن در رأس قرار بگیرد و لو بلغ ما بلغ.
یکی از اندیشه های #قابل_نقد در این میان، ایده آیت الله #محمدصادقیتهرانی است که، آنچه از مقدمه ایشان بر #رسالهنوین برمی آید تأکید بر محوریت قرآن نیست بلکه #قرآنبسندگی در اجتهاد است.
✔ آنچه که در این پرونده در روش شناسی تفقه بر آن اصرار ورزیده شده است، این ایده می باشد که استنباط باید از قرآن شروع شود و در سنت استمرار پیدا کند. نه مانند برخی چون آقای صادقی تهرانی که از قرآن شروع می کند و در قرآن می ماند و نه مانند برخی مدارس فقهی که اصراری بر بهره گیری از قرآن ندارد و در غالب موارد به اجمال در فهم از آیات می رسند.
✔ توصیه أکید بر روش فقهی #مدرسه_قم است که در فرآیند استنباط خود، از قرآن آغاز می کند و در سنت امتداد می یابد. قرآن مبدأ تشریع است پس دارای بیان و تبلیغ است فلذا در استنباط از قرآن به اجمال نمی رسیم. اما اگر به قاعده عامی از قرآن رسیدیم، به دلیل آنکه امر تشریع بر دو عنصر کتاب و سنت استقرار دارد، باید به تفسیر اهل البیت هم نظر داشته باشیم تا از ملاحظه مجموعی کتاب و سنت (وحی) به قاعده عام تشریعی دست یابیم.
#مبدئیتتشریعیقرآن
#استمرارتشریعدرسنت
@alfigh_alosul
57313773.jpg
33K
#پروندهعلمی1
#روششناسیتفقه
🔸حضرت آیت الله سبحانی(مدظله العالی):
🔸 #فقهالقرآن
🔺 از زمان درگذشت رسول مکرم اسلام(ص)، علمای اسلام انواع تفسیرها را نوشته اند، گروهی شان نزول، گروهی معارف قرآن، گروهی فقه قرآن و ... که از همان رحیل پیامبر آغاز شده الی یوم هذا؛ لکن این کتاب نهایت ناپذیر است، 6600 آیه بعد از این همه پرداختن به آنها هنوز هم جای کار دارند.
🔺 قرآن فعل خداست، کلام الله فعل خداست، کلام حق تعالی فعل اوست و از انجا که حق تعالی بی نهایت است فعل او نیز شبیه ذاتش بی نهایت است. بشر از ابتدا بر طبیعت به معنای عالم خلقت که فعل خداست، کار و مطالعه کرده اما تا امروز به آنجا رسیده است که جهان طبیعت اقیانوس ناپیدا کرانه ای است که بشر توانسته تنها چند کیلومتر از آن را روشن کند لذا جایی که طبیعت در عالم خلقت دارای خصیصه #نهایتناپذیری است، قرآن هم باید نهایت ناپذیر باشد.
🔺 لازم است در کنار تفسیر شاخه ای با عنوان #فقهالقرآن به دروس حوزه اضافه شود که خصوصا در آن به ایات محل بحث مثل آیه وضو، آیه صوم و... پرداخته شود. امیدواریم تاسال آینده فرعی بر درس ها با عنوان فقه القرآن اضافه شود و آیات مهم در عرض یک تا دو سال تدریس شوند.
@alfigh_alosul
#یادداشت_وارده_1
✔ یکی از دوستان بزرگوار، بنده را رهین منت خویش ساختند و نکاتی را پیرامون کلام بنده درباره آقای #صادقیتهرانی بیان داشتند که خدمت عزیزان ارائه می گردد؛
👇👇👇
🔺 بنده یکسالی هست که با اندیشه و آرا آقای صادقی تهرانی آشنا شده ام و تا کنون ندیده ام کسی ایشان را آنچه هست به میدان نقد بکشد نه با برچسب قرآن بسندگی.
لازم است چند نکته را تذکر بدهم :
1_ آنچه شایسته یک محقق است اینست که زوایای یک مکتب و ادعا را به صورت کامل و همه جانبه بنگرد و به گفته ها و به خواندن یک مقدمه و یا یک فتوا از این مکتب اکتفا نکند.
2_آنچه در مورد روش تفقهی ایشان گفته ايد که از قرآن شروع می شود و به قرآن ختم می شود نشان از بی اطلاعی کامل شما از این روش است.شایسته تقوا نیست که مولف تفسیر الفرقان را که بیش از همه ی کتب تفسیری از روایات بهره جسته قرآن بسنده معرفی کنیم.
3_و نکته آخر اینکه صادقی تهرانی ارايه دهنده یک فقه منسجم از قرآن و روایات است که رابطه قرآن با روایات در آن روشن و شفاف است به خلاف مبنای برخی که معیار روشنی برای ما خالف الکتاب و ما وافق الکتاب ندارند.
اگر برای تان سوال شده باشد که معیار چیست می توانید به فتاوای ایشان رجوع کنید که به چهار دسته تقسیم می شوند.
1_ فتاوای موافق با کتاب و روایات (موافق مشهور است)
2_ فتاوای جمع کننده بین قرآن و روایات که معمولا در این مورد آيات مورد غفلت مشهور قرار گرفته است
3_ فتوا به ظاهر و نص قرآن موافق با آنچه مفسران پیش از او ذیل آیات مطرح کرده اند که ایشان فقط بخلاف مشهور به آن فتوا داده اند و بس مثل حکم روزه مسافر
4_ فتوا به ظاهر و نص قرآن موافق با برداشت های خود ایشان.
با تشکر از دوست گرامی.🌹🌹
@alfigh_alosul
#پاسخ_به_اشکال
✔ اشاره به روش تفقهی آقای #صادقیتهرانی از جهت دفع دخل مقدر بود که شاید به ذهن برخی اهل تحقیق خطور می کرد و در مقام شرح و بسط آن روش نبود. اما حال که چنین یادداشتی وارد شده است فرصتی مناسب است که کوتاه سخن درباره چرایی تحلیل نگارنده، نکته ای معروض گردد.
1⃣ قبل از بیان، باید به این نکته توجه نمود که، مقصود از #قرآنبسندگی چیست؟ آیا استفاده از ادله روایی در مسیر استنباط به معنای مراجعه به سنت در #مقامتشریع است؟ سخن بر سر این است که، امر تشریع با تکیه بر چه عناصری محقق می شود. اگر کسی معتقد باشد که، تمام تشریع و تقنین الهی فقط با قرآن صورت میگیرد و سنت تنها تأییدیه ای بر قرآن است و هرجا مخالفت با قرآن داشته باشد کنار گذاشته می شود، این اندیشه #قرآن بسنده است. پس بحث پیش روی، ریشه های #کلامی دارد و باید تکلیف خود را در تعریف از #تشریع روشن سازیم.
2⃣ اگر بگوییم که، تشریع و تقنین الهی با تقوم میان کتاب و سنت صورت میگیرد، هیچ گاه فرض #تعارض میان این دو عنصر، طرح نخواهد شد، زیرا معتقدیم که، امر تشریع از تقوم میان این دو شکل گرفته است و هر کدام سهمی در تحقق تشریع دارند و نمیتوان فرض تعارض و تخالف داشت. و همچنان که گفته شد، سهم کتاب در این تقوم #بیانالتشریع است و سهم سنت نیز #تفسیرالکتاب است. نحوه تفسیر کتاب هم یا به تخصیص و تقیید است یا به توسعه و تأیید عام قرآنی.
3⃣ در حالیکه در کلام مصرح آقای #صادقیتهرانی در مقدمه رساله نوین ایشان آمده است: «.... درنتیجه اگر حدیثی متواتر هم باشد، مخالف با نص و ظاهر قطعی قرآن باشد، مردود است» عرض بنده این است که، فرض تخالف میان سنت و کتاب، فقط برپایه این اندیشه می تواند شکل بگیرد که این دو را جدای از هم بداند نه اندیشه ای که این دو عنصر را به همدیگر پیوند خورده میداند به گونه ای که، از هر کدام از این دو عنصر برای تأیید و تفسیر و کشف از معنای دیگری استفاده می شود. فلذا ریشه این مباحثه را باید در کلام و معنای کامل تشریع پیگیری نمود. از سایر کلمات این بزرگوار نیز مشهود است که، سنت برای ایشان به منزله تأییدیه ای بر ظواهر کتاب است، و هیچ گاه نمی تواند کتاب را تخصیص و تقیید بزند یا حتی آن را توسعه دهد، در حالیکه اگر سنت جایگاه تفسیری داشته باشد که قرار است کاشف از معانی کتاب باشد، می تواند مخصص، مقید و معمم کتاب باشد.
✔نکاتی دیگر درباه «الرد إلی الکتاب و السنة» مطرح می شود که، اطاله کلام نمیگردد.
@alfigh_alosul
#پرونده_علمی_1
#روش_شناسی_تفقه_7
#آیاتالاحکام
✔بخش قابل توجهى از آيات قرآن را #آياتالاحكام تشكيل مىدهد، كه همين بخش از آيات در راستاى استنباط احكام مورد نظر بوده و هست. آيات الاحكام- چنانكه در مقالات پيشين يادآور شديم- به رقمى حدود پانصد آيه مىرسد، كه در طول سالهاى پس از هجرت در مدينه به تدريج و در مناسبتهاى گوناگون نازل شده است و از اين رو، بايد آيات الاحكام را در ميان آيات مدنى جستجو كرد.انديشمندان بزرگ عالم فقاهت در قرون متمادى، بسيار كوشيدهاند كه با تحقيق بيشتر در آيات الاحكام، ضمن استنباط به دقايق علمى و نكات فقهى بسيارى دست يابند كه بسيارى از اين تحقيقات اكنون نيز در دسترس ما قرار دارد.
🔺آن گونه كه علامه بزرگ، سيد حسن صدر در كتاب ارزشمند «تأسيس الشيعه للعلوم الاسلامية» (ص 321) بيان مىكند، #اولينكتاب را در اين باره محمد بن سائب كلبى (م- 146) هجرى قمرى تأليف نموده كه اين نظريه را ابن نديم در كتاب «الفهرست» (ص 57) تأييد نموده و مىنويسد: «كتاب احكام القرآن للكلبي رواه عباس».
🔺 بعضى معتقدند كه نخستين تحقيق در اين باره، توسط محمد بن ادريس شافعى (م- 204 ه ق)- پيشواى مذهب شافعى- انجام شده است. چنانكه علامه جلال الدين عبد الرحمن سيوطى (م- 911 ه ق) در كتاب «الاوائل» اين حقيقت را پذيرفته و مىنويسد: «امام شافعى نخستين مؤلف در موضوع آيات الاحكام است».
🔺 در اين ميان با توجه به تقدم زمانى علامه بزرگ محمد بن سائب كلبى(از بزرگان شیعه)، نسبت به محمد بن ادريس شافعى و قاسم ابن اصبغ بياتى، ديدگاه نخست صحيحتر به نظر مىآيد.
ر.ک. منابع اجتهاد. از آیت الله جناتی شاهرودی.
@alfigh_alosul
#پرونده_علمی_1
#روش_شناسی_تفقه_8
#آیاتالاحکام
✔ فهرست برخی منابع فقهی از علمای شیعه که در قالب #آیاتالاحکام نگاشته شده، به شرح ذیل است؛
🔺 آيات الاحكام، تأليف محمد بن سائب كلبى (م- 146 ه ق) و اين كتاب غير از تفسيرى است كه او در رابطه با كل قرآن نگاشته است.
🔺 تفسير الخمسمائة آيه فى الاحكام، تأليف مقاتل بن سليمان خراسانى بلخى (م 150 ه ق)
🔺 تفسير آيات الاحكام، تأليف هشام بن محمد بن سائب كلبى كوفى (م- 206/ 204 ه ق)
🔺 احكام الاحكام، تأليف عباد بن عباس طالقانى (م- 385 ه ق)
🔺 شرح آيات الاحكام، تأليف اسماعيل بن عباد (م- 385 ه ق)
🔺 الابانه عن معانى القراءات، تأليف مكى بن ابى طالب قيسى (م- 437)
🔺 فقه القرآن فى آيات الاحكام، تأليف قطب راوندى (م- 573)
🔺 تفسير آيات الاحكام، تأليف محمد بن حسين بيهقى نيشابورى (م- حدود 576)
🔺 النهاية فى تفسير الخمسمائة آيه فى الاحكام، تأليف احمد بن عبد اللّٰه متوج بحرينى (م- حدود 771)
🔺 كنز العرفان فى فقه القرآن، تأليف فاضل مقداد بن عبد اللّٰه سيورى اسدى حلى (م- حدود 826) اين كتاب به فارسى وارد و ترجمه شده است.
✔ کتابهایی که از دوران امامین صادقین (سلام الله علیهما) تا قرن نهم هجری پیرامون #فقهالقرآن نگاشته شده است.
ر.ک.منابع اجتهاد. از آیت الله جناتی شاهرودی
@alfigh_alosul
#پرونده_علمی_1
#روش_شناسی_تفقه_9
#آیاتالاحکام
✔ آیت الله سبحانی(دام ظله) به دو شیوه تدریس #آیاتالاحکام اشاره می کنند و روش غالب شیعه را چنین شرح می دهند:
✔ و يمكن دراسة آيات الاحكام من جانبين:
🔺 الأَوّل: أن يبحث فيها حسب ترتيب السور كما عليه أكثر الكتب المؤَلّفة عند أهل #السنّة، كالجصاص و ابن العربي و غيرهما، و هذا ما لا نستحسنه، لَانّ القرآن حينما يتناول بحث الجهاد لا يتطرق إليه في سورة واحدة، بل يبثّها في عدة سور، فالفقيه الذي يريد استنباط أحكام الجهاد من القرآن فلا بدّ له من المراجعة لتلك الآيات في عدة سور.و هو يأخذ منه وقتاً كثيراً و لا يصل إلى المقصد إلّا بعد جهد و مشقة.
🔺 الثاني: ما هو الدارج عند #الشيعة، و هو دراستها حسب المواضيع الفقهية، فمثلًا يبحث عن كل من آيات الطهارة و الصلاة و الصوم و الزكاة و الخمس .. في باب على حدة، و هذا ما يطلق عليه التفسير الموضوعي في إطار خاص.
✔ جهت عدم جسارت محضر دوستان فرهیخته، ترجمه نمیکنم.🌹
ر.ک.مصادرالفقه الاسلامی و منابعه، ص 32
@alfigh_alosul
per-pic.png
18.6K
#پرونده_علمی_1
#روش_شناسی_تفقه
#آیاتالاحکام
✔استاد شیخ محمد جواد فاضل لنکرانی(زیدعزه):
🔺 بحث از آيات الاحكام تأثير بسيار مهمى در فقه دارد. اگر يك مراجعهاى بفرماييد، فقهايى كه در مباحث فقهى به بحث آيات الاحكام توجه بيشترى كردند بحثهاى فقهى شان دقيقتر و عميقتر است. علاوه بر اينكه مستند اولى و اصلى ما در همه امور قرآن است و لذا بايد اين بحث مطرح بشود.
🔺 من يادم هست كه والد راحل ما رضوان الله عليه يكى از نكاتى كه هميشه تأسف میخوردند اين بود كه در حوزههاى علمى ما آنطورى كه بايد وشايد اين بحث آيات الاحكام مورد توجه قرار نمیگيرد؛ و خود ايشان در بحث فقه هرجا به يك مناسبتى به يك آيه شريفه میرسيدند تأمل زيادى میكردند و نكاتى را استنباط میكردند كه ما اين نكات را در كلمات ديگران قبل از آن نديده بوديم.
منبع: سایت. جلسه اول آیات الاحکام.
@alfigh_alosul
Image.aspx.jpg
22.7K
#امامرضا(سلاماللهعلیه)
#معرفیکتاب
🔸نویسنده: محمد مهدی نجف
🔸عنوان: الجامع لرواة و أصحاب الإمام الرضا(سلام الله علیه)
#اشاره؛
🔺 متن کتاب، مشتمل بر فهرستی از اسامی ۸۳۱ نفر از اصحاب امام رضا(ع)است که با ایشان ملاقات داشته اند و از حضرت، کلامی شنیده اند، و یا روایتی از قول یا فعل امام، بدون واسطه، نقل کرده اند؛ و نیز راویان و اصحابی که در زمان حضرت زندگی می کرده اند و مطلبی را از ایشان نقل کرده اند و یا حضرت، در مورد آنها مطلبی را نقل کرده است.
🔺 فهرست اسامی در این کتاب، از مصادر اوّلیه چاپ شده و چاپ نشده، شامل سیصد عنوان از کتاب های اصول، فروع، تفسیر، حدیث، فقه، اخلاق، تاریخ، سیره، تراجم، رجال و... از شیعه و سنّی ـ که به اسامی بعضی از آنها اشاره شده ـ تهیه گردیده است.
🔺 از هر یک از راویان، تنها یک روایت نقل شده است و به دنبال آن، مصدر مورد مراجعه، مشخّص شده است. همین طور، اقوال علمای علم رجال در توثیق و تضعیف راویان، آورده شده است.
🔺 به منظور مشخّص شدن طبقه راوی و تمییز راویانی که احتیاج به تمییز مشترکات دارند، مروی عنه این راویان، مشخّص شده اند.
به نقل از پایگاه #حدیثنت
@alfigh_alosul
bookimg_220_0_11643.jpg
66.8K
#امامرضا(سلاماللهعلیه)
#معرفیکتاب
🔸پدیدآورنده: شیخ صدوق(ره)
🔸عنوان: اخبار مروی از امام رضا(سلام الله علیه)
#اشاره؛
🔺 «عيون أخبار الرضا( ع)»، نوشته شيخ صدوق، ابو جعفر، محمد بن على بن حسين بن بابويه قمى( 305- 381 ق)، از علماى برجسته و چهرههاى سرشناس و از راويان شيعه در قرن چهارم هجرى است.
اين كتاب، به زبان عربى است و روايتهاى پيرامون امام رضا( ع) و مجموعه رواياتى كه از آن حضرت روايت شده، در آن جمعآورى شده است.
🔺 شيخ صدوق، اين كتاب را براى هديه به كتابخانه صاحب بن عباد ديلمى، وزير وقت و حاكم شيعى آن دوران نگاشته است. صاحب بن عباد در مدح و ستايش امام رضا( ع) اشعارى را مىسرايد و آن را به شيخ صدوق هديه مىدهد و شيخ نيز اين كتاب را در پاسخ به هديه ايشان، به نگارش درمىآورند.
🔺 كتاب عيون اخبار الرضا، از معتبرترين منابع روايى شيعه است كه مانند ديگر كتابهاى شيخ صدوق، از ارزش و اعتبار خاصى برخوردار است.
اين كتاب، در شرح و توضيح بسيارى از عقايد شيعه كتابى ارزشمند و مفيد مىباشد. شيخ صدوق، با جمعآورى سخنان و بحثهاى امام رضا( ع) با ديگر دانشمندان آن دوران، بسيارى از مباحث مهم اسلامى را مطرح كرده است.
@alfigh_alosul
#اطلاعیه
🔊 به زودی بارگذاری صوت #رجال استاد #سیدجوادشبیریزنجانی در کانال #الفقه_الاصول به همراه فهرست مطالب.
〽 استاد سیدجوادشبیری زنجانی فرزند فقیه عالیقدر آیت الله شبیری زنجانی(زیدعزه) از اساتید مسلم بحث #رجال و صاحب مبنا و سبک می باشند که متأثر از سبک رجالی والد معظمشان هستند.
👇👇👇
@alfigh_alosul
GHODS 001.mp3
9.06M
🔊 #صوتجلسهاولرجال
🔸استاد سیدجواد شبیری
🔸موضوعات؛
1- بیان فهرست تفصیلی مباحث
2- بیان ترتیب ارائه مباحث
https://eitaa.com/alfigh_alosul/115
GHODS 002.mp3
13.81M
🔊 #صوتجلسهدومرجال
🔸استاد سیدجواد شبیری
🔸موضوعات؛
1- تعریف حدیث
2-فروق میان درایه و رجال و تراجم
3- چندنکته متفرقه
https://eitaa.com/alfigh_alosul/116
💥#اطلاعیه
🔉متاسفانه وضعیت صوتی جلسات رجال استاد سیدجواد شبیری مناسب نیست و برخی از جلسات امکان بارگذاری ندارد.
با جستجویی که در سایت #ویکیفقه و #طرائف داشتم، متوجه شدم وضعیت صوت آن سایتها هم مناسب نیست و بارگذاری نمیشود.
بنای بنده بر این است که، مطالب ایشان را در دو قالب ارائه کنم؛
#تقریرات
#تقریراتبههمراهصوتجلسه
🔺اگر صوت جلسه خراب بود فقط #تقریرات و اگر سالم بود به همراه #تقریرات.
@alfigh_alosul
تقریر جلسه سوم.pdf
232.7K
📖 #تقریرجلسهسومرجال
🔸استادسیدجواد شبیری
🔸موضوعات:
1- دسته بندی منابع رجال
2- بررسی تفصیلی اصول خمسه رجالی
3- موضوعات اصول خمسه رجالی
@alfigh_alosul
جلسه چهارم.pdf
225.6K
📖 #تقریرجلسهچهارمرجال
🔸استادسید محمد جواد شبیری
🔸موضوع:
1- بررسی تفصیلی کتاب رجال شیخ طوسی (ره)
@alfigh_alosul
جلسه پنجم.pdf
300K
📖 #تقریرجلسهپنجمرجال
🔸استاد سیدجواد شبیری
🔸موضوع:
1- بخش پایانی بررسی کتاب رجال شیخ
2- شروع بررسی کتاب فهرست شیخ
@alfigh_alosul
GHODS 004.mp3
11.11M
🔉 #صوتجلسهسومرجال-1
🔸استاد سیدجواد شبیری
🔸موضوع: دسته بندی منابع رجال
https://eitaa.com/alfigh_alosul/128
GHODS 005.mp3
9.7M
🔉 #صوتجلسهسومرجال-2
🔸 استاد سیدجواد شبیری
🔸 موضوع: دسته بندی منابع رجال
https://eitaa.com/alfigh_alosul/129
GHODS 006.mp3
10.17M
🔉 #صوتجلسهچهارمرجال_۱
🔸استاد سیدجواد شبیری
🔸موضوع: بررسی تفصیلی کتاب رجال شیخ طوسی (ره)
https://eitaa.com/alfigh_alosul/130
GHODS 007.mp3
8.65M
🔉 #صوتجلسهچهارمرجال_۲
🔸استاد سیدجواد شبیری
🔸 موضوع: بررسی تفصیلی کتاب رجال شیخ طوسی (ره)
https://eitaa.com/alfigh_alosul/131
6.pdf
206.6K
📖 #تقریرجلسهششمرجال
🔸استاد سیدجواد شبیری
🔸 موضوع: بررسی تفصیلی کتاب فهرست شیخ طوسی
@alfigh_alosul
#تاریخفقها
✔ #حاجملاعلیکنی "ره" فقیه قرن سیزدهم و چهاردهم قمری ساکن تهران بود که به عنوان عالمی با نفوذ و مقبول عام و خاص، به دفاع از دین و ترویج آن می پرداخت. ایشان با این که بسیار متمول بود، اما ساده می زیست و در کارهای خیر و دستگیری از ستمدیدگان پیشقدم می شد.
#ثروتونفوذمردمی
حضرت آیت الله شبیری زنجانی(زیدعزه):
🔺 گاهی فرنگی مآب ها به ثروت حاج ملّا علی کنی اعتراض می کنند و آن را منشأ نفوذ او می شمارند. این حرف نادرستی است. مردم طبعاً از آدم های ثروتمند خوششان نمی آید. از طرفی حاج ملّا علی، فامیل و عشیرة مهمّی نداشت که سبب نفوذ و قدرت وی در میان جامعه باشد. از سوی دیگر حاج ملّا علی با خارجی ها ارتباطی نداشت که در قدرت و نفوذ وی اثری داشته باشند. با وجود این حاج ملّا علی در نفوذ و قدرت فوق العاده بود.
🔺 نفوذ و قدرت حاج ملّا علی تنها یک عامل داشت و آن علم و تقوای ایشان بود. علم تنها نیز برای نفوذ معنوی در میان مردم کافی نیست. و درستی و تقوای فرد نیز در این جهت نقش مهمّی دارد. حاج ملّا علی در رسیدگی به امور مردم و قضاء در مرافعات روی موازین عمل می کرد و اگر غیر از این بود، مردم از وی حرف شنوی نداشتند. مرحوم سید محمد باقر حجة الاسلام نیز مانند حاج ملّا علی بود. به طور کلّی عامل نفوذ روحانیِ غیروابسته چیزی جز علم و تقوا نیست.
🔺 این که یک ثروتمند در میان مردم چنین نفوذی پیدا می کند، نشان می دهد در جهات دیگری چون علم و تقوا آن چنان ممتاز است که این ثروت مانع نشده است.
@alfigh_alosul
• | شرط راه | •
ما آمده ایم که ادامه راه #نبوت باشیم، بار نباشیم و یار باشیم، شرط راه #علم و #تقواست.
@alfigh_alosul
GHODS 010.mp3
19.73M
🔉 #صوتجلسهششمرجال
🔸استادسیدجوادشبیری
🔸موضوع: بررسی تفصیلی کتاب فهرست شیخ طوسی
https://eitaa.com/alfigh_alosul/136