📌 #صحیفه_شناسی
🌺 مقام / حال / صحنه #دعای_هفدهم #صحیفه_سجادیه :
یکدور #شیطان_شناسی است. 😈 رویکرد آموزشی دارد. میخواهد نسبت صحیح و درستی بین انسان و شیطان ایجاد کند. بر خطکشی و مرزبندی در گرایش و رفتار با شیطان تاکید میکند.
🌺 مقام / حال / صحنه #دعای_هجدهم #صحیفه_سجادیه :
شخصی که از #حال_خوب و #عافیت اش تعجب کرده است! 😰
(شاید میترسد این عافیت، مصداق استدراج باشد. نمیخواهد دلخوش بماند. انگار با این دعا میخواهد #حسن_ظن ایجاد کند.
[این مختصرترین دعای صحیفه، عجیب و پرسشبرانگیز است.]
🌺 مقام / حال / صحنه #دعای_نوزدهم #صحیفه_سجادیه :
درخواست باران🌧
(نقش آب و باران در زندگی انسان و ویژگیها و نتایج باران خوب/ رویکرد آموزشی دارد)
@aliebrahimpour_ir
📌 حوزه و دانشگاه در هم #ذوب شوند!
فرهنگ دانشگاهها و مراکز غیرحوزهای به صورتی است که با #تجربه و #لمس_واقعیتها بیشتر عادت کرده است، تا فرهنگ #نظری و #فلسفی.
باید با #تلفیق این دو فرهنگ و کمکردن فاصلهها، حوزه و دانشگاه درهم #ذوب_شوند، تا میدان برای #گسترش و بسط معارف #اسلام وسیعتر گردد.
📘صحیفه امام؛ ج 21، ص 98-99
@aliebrahimpour_ir
#شهید_مطهری
متفکر درجهیک، ولایتی، رضایت از همسر
#برش #ازکتاب : جرعهای از دریا، آیتالله #شبیری_زنجانی ، ج۲، ص۶۵۴
@aliebrahimpour_ir
#امام_خمینی
حسابوکتاب، چای، سیلی، قدرت
#برش #ازکتاب : جرعهای از دریا، آیتالله #شبیری_زنجانی ، ج۲، ص۶۷۵-۶۷۶
@aliebrahimpour_ir
به نظر حقیر، در شرایط حاضر هرکس "حجاب" را به هر نحو و صورتی، به عنوان مسئله در جامعه مطرح کند، بیتردید #دزد است.
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🖼#عکس_نوشت|ابهامات مفهومی در ادبیات میان رشتهای
✳️ ادبيات ميانرشتگی در ابتدای راه خود است و حتی هنوز توافقی بر تعريف آن وجود ندارد و مفاهيم آن دچار ابهام مفهومی است. از اين رو تعابير مختلفی در مقام معرفی و تعريف آن توسط محققان ارائه شده است.
🔰 تكثر تعبيری و واژگانی بالایی بر تعاریف مطالعات میانرشتهای حاكم است، اما میتوان روح كلی واحدی استخراج كرد و آن را اینگونه تعریف کرد؛ مطالعات ميانرشتهای فرايند پاسخ به يك پرسش، حل يك مسئله يا مواجهه با يك موضوع است كه گستردگی و پيچيدگی آن به حدی است كه نمیتوان به درستی از طريق يك رشته علمی واحد با آن مواجه شد.
✂️ حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا مدیر #قطب_فلسفه_دین_اسلامی پژوهشگاه، برگرفته از نودمین شماره فصلنامه پژوهشی «ذهن»
#برشی_از_مقاله
🆔 @iictchannel
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🖼#عکس_نوشت|پارادايم علم اسلامی
☑️ علوم انسانی اسلامی كارآمد، ناگزير لازم است مشكلات و مسائل روز جامعه را حل كند؛ مسائلی كه بدون شك از عهده تك دانش های تخصصی بر نمیآید. مسائل پژوهشی جهان واقعی كه نيازمند پاسخ اند، بهندرت از درون دستهبندی های منظم رشتهای برمیخیزند و پاسخ اين مسائل نيز به همين منوال است.
◽️ مشكل استفاده از مطالعات تلفيقی در علوم انسانی اسلامی دوچندان است؛ زيرا روشهای دانشهای تخصصی تا حدی مبانی پارادايمی مشخصی دارند، اما روشهای تلفيقی حتی از اين حيث نيز فقيرند.
➕در واقع از يك طرف نياز علوم انسانی اسلامی به مطالعات میانرشتهای و تلفيقي، قطعی و اجتنابناپذیر است و از طرف ديگر، اين نوع مطالعات مبنای روشمندشده ای ندارند. اينجاست كه بايد «چارچوب و مبانی نظری علم در سنت حكمی اسلامی» يا «نظام انديشه ای ساحت علم» كه از آن با تعبير «پارادايم علم اسلامی» ياد میکنیم.
#برشی_از_مقاله
✍️ حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا مدیر #قطب_فلسفه_دین_اسلامی پژوهشگاه، برگرفته از نودمین شماره فصلنامه پژوهشی «ذهن»
🆔 @iictchannel
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🖼#عکس_نوشت|تفکر سیستمی
🔻 تفكر سيستمی بر خلاف بسياری از نظريات و جنبشهای علمی كه در يك رشته خاص علمی و در چارچوب معينی رشد کردهاند، در بيرون از محدوده علم معينی متولد شد و اساسًا در محيطی ميان رشتهای رشد كرد.
💢 از آنجا كه اين شيوه تفكر با مجموعههای متشكل از اجزا سروكار دارد نه با خود اجزا، ضرورتاً از مرزهای سنتی علوم تخصصی فراتر رفته و عموميت يافته است. تفكر سيستمی اول بار در دانشهای زیستشناسی مطرح شد؛ اما بيش از همه تأثير خود را بر مباحث مربوط به مديريت سازمانی گذاشت.
🔺 تفكر سيستمی معتقد است نگرش تفكيك علوم به حوزههای تخصصی و جزئی بايد تغيير كند و لازم است يافته های رشتههای گوناگون علمی با يكديگر تركيب شوند.
✍️ حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا مدیر #قطب_فلسفه_دین_اسلامی پژوهشگاه، برگرفته از نودمین شماره فصلنامه پژوهشی «ذهن»
#برشی_از_مقاله
🆔 @iictchannel
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🖼#عکس_نوشت|رابطه تفکر سیستمی و میان رشتگی
➕ رابطه ميان «تفكر سيستمی» و «رويكرد ميان رشتهای» دوطرفه است. تفكر سيستمی در محيطی فرارشتهای و تلفيقی و در ضديت با نگاه تخصصگرا متولد شده و رشد كرده است. در مقابل ميان رشتگی نيز نتيجه تفكر سيستمی است.
🔅 بسياری از نويسندگان ميانرشتگی را معاصر و مقارن نظریه های مهم قرن بيستمی مانند نظريه سيستم های عمومی و نظريه سيستمهای پيچيده و... میدانند و معتقدند تفكر سيستمی منشأ تحول جنبش ميان رشتهای شده است.
◽️ چنانكه از تعريف ميانرشتگی مشخص است، موضوع مطالعات ميان رشتهای مسالهای «پيچيده» است و پيچيدگی را میتوان به «مطالعه رفتار سيستمها» تعريف كرد. از همين جاست كه پای مفهوم «سيستم» بهعنوان موضوع مطالعات ميان رشتهای باز میشود.
✍️ حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا مدیر #قطب_فلسفه_دین_اسلامی پژوهشگاه، برگرفته از نودمین شماره فصلنامه پژوهشی «ذهن»
#برشی_از_مقاله
🆔 @iictchannel
#دانلود #مقاله
مبانی پارادایمی رویکرد میانرشتهای و نسبت آن با سنت نظری حکمت اسلامی
http://zehn.iict.ac.ir/article_253022.html
http://zehn.iict.ac.ir/article_253022_f7fcff371536fe67047ec43ef1dc61a4.pdf
@aliebrahimpour_ir ۱۴۰۱.۰۵.۰۲ #cv #رزومه
عقل یشمی خالخال پشمی
#دانلود #مقاله مبانی پارادایمی رویکرد میانرشتهای و نسبت آن با سنت نظری حکمت اسلامی http://zehn.ii
#چکیده #مقاله:
علوم انسانی اسلامی کارآمد، برای حل مسائل و معضلات عینی که عموما چندتباریاند، نمیتواند در تکرشتهها متوقف شود و نیازمند بهرهگیری از رویکرد میانرشتهای است. درحالی که میانرشتگی خود رویکرد نوینی در مغربزمین است و از ابهامات پارادایمی و فقر مبانی رنج میبرد، استفاده از این روش در پارادایمعلماسلامی، بدون توجه به لوازم و مبانی آن امکانپذیر نیست.
این مقاله با روش توصیفی-تحلیلی و با بهرهگیری از منابع کتابخانهای در سهگام نسبت میان میانرشتگی و پارادایمعلماسلامی را روشن میسازد که آیا این پارادایم، ظرفیت مطالعات میانرشتگی را دارد یا خیر؟ در گام اول ضمن بررسی نسبت میان سیستم و میانرشتگی، میکوشد اصلیترین مبانی معرفتشناختی، روششناختی و هستیشناختی میانرشتگی را استخراج و معرفی نماید. در گام بعدی، با عرضهی این مبانی به پارادایمعلماسلامی، استقبال این پارادایم از مبانی میانرشتگی روشن میشود. در گام سوم، نشان داده میشود که این پارادایم، بهگونهای این مبانی را ارتقا میدهد که میانرشتگی تعالییافتهای را هدف قرار میدهد و در حد میانرشتگی مرسوم متوقف نمیشود.
@aliebrahimpour_ir #رزومه #cv