مقدمات تدریس آثار شهید مطهری.mp3
6.84M
🔉🔉 #اندیشه_مطهر
💠اشاره به برخی از لوازم و مقدمات مهم محتوایی و روشی تدریس اندیشه و آثار شهید مطهری
🔰حجت الاسلام سیدمحمد هاشمی
📌ارائه شده در دوره بینش مطهر ویژه اساتید حوزه و دانشگاه یزد ۹۹/۶/۱۳
@ofoqemobin
@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
💠عرفان نظری از نگاه محیی الدین و امام خمینی و تفاوت آن با سایرین
@almorsalaat
👇👇👇👇
هدایت شده از المرسلات
erfane-nazari-az-negahe-mohyeddin-v-emam.mp3
15.85M
🔉🔉 #بشنوید
💠عرفان نظری از نگاه محیی الدین و امام خمینی و تفاوت آن با سایرین
🔰استاد علی فرحانی
🌐🌐🌐🌐🌐🌐
🔺استاد بیان می کنند که دو نگاه کلی به عرفان نظری وجود دارد.
1⃣یک نگاه که نگاه مشهور است این است که عرفان یک جهان بینی و یک منظومه هستی شناسی از نگاه یک عارف است.
2⃣نگاه دوم، این است که عرفان نظری، فقط انسان شناسی است و همه مطالب را از حیث انسان شناسی تفسیر می کند.
🔺از نگاه محیی الدین و بر اساس آثار ایشان، عرفان نظری، انسان شناسی است و بزرگانی همچون آیت الله جوادیقائل به نگاه اول هستند و لذا معتقدند که پایان فلسفه، اثبات موضوع عرفان است.
🔺حضرت امام (ره) همان نگاه انسان شناسی محیی الدین را قائل هستند. استاد در این صوت، عباراتی از کتاب مصباح الهدایه را توضیح می دهند.
📌این صوت بخشهایی از جلسات تدریس شواهد الربوبیه در موسسه اسراء است.
#پای_درس_استاد #عرفان
@almkrsalaat
♨️ #متن_پیاده شده تدریس استاد علی فرحانی
💠 تدریس الموجز
eitaa.com/almorsalaat/1403
💠تدریس اصول فقه پایه۵
eitaa.com/almorsalaat/1247
💠تدریس بدایه الحکمه
eitaa.com/soda96/12262
📌چند نکته مهم:
🔸از آنجایی که استاد نکات زیادی را در حین تدریس بیان میکنند، متن پیاده به شما کمک میکنه که بدون نگرانی به راحتی صوت را گوش دهید و بعدش نکات را از روی متن مرور کنید.
🔸این متن ها الحمدلله فقط به قصد استفاده راحتتر شما تهیه و با هزینه کمی عرضه شده است. هزینه ای که برای هر کدام در نظر گرفته شده حتی از هزینه پیاده کردن نصف یک جلسه هم کمتر است.
🔸از هزینه ای که میپردازید، هیچ شخص و یا مجموعه ای، نفعی نمی برد و تمام آن دوباره صرف پیاده سازی بقیه صوت ها می شود. لذا خریدن این متون سبب تامین هزینه پیاده سازی سایر دروس می شود. لذا میتوانید به قصد کمک به این کار خداپسندانه خرید کنید.
🔸برخی از طلاب همین مقدار هزینه را هم نمی توانند پرداخت کنند. لذا اگر میتوانید هزینه خرید آن را برای دیگران پرداخت کنید، به بنده پیام دهید.
🔸اگر مایلید در هزینه پیاده سازی های این صوت ها مشارکت داشته باشید، به ادمین @Admin_soda پیام دهید.
🔸اگر توانمندی پیاده سازی صوت دروس حوزوی را دارید به ادمین @Admin_soda پیام دهید. در مقابل هر جلسه مبلغ متعارفی پرداخت می شود.
باتشکر
محسن ابراهیمی ۹۹/۶/۱۶
@almorsalaat
♨️ فقه استخوانبندی و در واقع ستون فقرات زندگی اجتماعی است/تخصّصگرایی فکر خیلی خوبی است، منتها غفلت نشود از برخی از عیوب تخصّص.
🔰رهبر معظم انقلاب ۹۸/۲/۱۸
💠💠💠💠💠💠
🔹یک عدّهای خیال میکنند #فقه، چون اسمش فروع دین است یعنی کارهای فرعی؛ نخیر، فقه استخوانبندی و در واقع ستون فقرات زندگی اجتماعی است؛ فقه این است، متکفّل این است. حالا اگر ما به خیلی از بخشهایش توجّه نمیکنیم، نقص از ما است وَالّا فقه یعنی ادارهی زندگی، یعنی تبیین نظام زندگی اجتماعی و سیاسی.
🔹 بالاخره اینکه ما در این زمینه تخصّصگرایی کنیم و تخصّصها را هر چه ریزتر کنیم، البتّه فکر خیلی خوبی است، دارد هم میشود، منتها غفلت نشود از برخی از عیوب تخصّص. سالها است عدّهای از متفکّرین در دنیا به این نتیجه رسیدهاند که تخصّصی شدن در کنار منافعی که دارد، مضارّی هم دارد. برخی از علوم بینرشتهای و مانند اینها برای این است که این نقصها را جبران کند؛ شما هم اگر چنانچه دنبال تخصّص میروید، باید به این نکته توجّه کنید که تخصّص خوب است امّا در کنارش ممکن است عیوبی هم داشته باشد که باید به آن برسید.
#فقه #کلام_ولی #حوزه_علمیه #حوزه_و_انقلاب
@almorsalaat
المرسلات
♨️ فقه استخوانبندی و در واقع ستون فقرات زندگی اجتماعی است/تخصّصگرایی فکر خیلی خوبی است، منتها غفلت
♨️#تخصص_گرایی در حوزه های علمیه
🔰 حجت الاسلام سید محمد هاشمی @smhashemi128
🔘پیشرفت و گسترش خارق العاده علم در دوران جدید، و گسترش بی حد و حصر نیازهای بشر سبب شده است، علم به عنوان ابزار شناخت عالم یا ابزار تصرف در عالم به شاخه ها و رشته های گوناگون تقسیم شود. علوم پایه و تجربی و ریاضی که زمانی به تعداد انگشتان دست قابل شمارش بود شعبه های مختلفی پیدا کرده و گاهی به دست آوردن بالاترین درجه علمی در یک رشته نیاز به کار تخصصی در یک بخش بسیار بسیار جزیی در آن رشته (که خود به شکل بسیار جزیی از سایر رشته ها جدا شده) دارد. بر این اساس گفته می شود که دیگر دوران «ذوالفنون» ها و «علامه» ها به سر رسیده و راهی جز تمرکز و توجه به یک تخصص باقی نمانده است.
🔘از آنجا که تمام امواج دنیای جدید به صورت ناقص یا هضم نشده به شرق و سپس به حوزه ها می رسد، نوای تخصص گرایی نیز مدتی است حوزه های علمی را فرا گرفته است . در این نوشته تلاش می کنیم به دو معنای صحیح و غلط از تخصص گرایی بپردازیم.
🔘تخصص گرایی در حوزه گاهی به معنای تبحر و تعمق در یکی از علوم خاص حوزوی یا یکی از رشته های علوم انسانی، تنها پس از اتمام سطح اول حوزه معنا شده است و حتی مجموعه هایی آموزشی بر اساس این نگاه شکل گرفته و برخی تحول خواهان حوزوی نیز بر این روش تاکید کرده اند. در این روش یک طلبه بدون احراز شناخت کامل (و حتی متوسط) از اسلام به یکی از رشته ها ورود می کند و تلاش می کند ابعاد مختلف آن رشته را بکاود.
🔘به نظر می رسد این روش حداقل در علوم اسلامی نه تنها منتج نیست بلکه منشاء التقاط های اساسی است. تصور کنید کسی که به صورت تخصصی تفسیر را برگزیده است و سایر ابعاد فکر اسلامی را نیاموخته است بخواهد مقایسه ای میان تفسیر المنار رشید رضا و تفسیر المیزان علامه طباطبایی صورت دهد، این مقایسه نه تنها متوقف بر فهم تاریخ تفاسیر است بلکه به شدت به آشنایی با علم اصول و فلسفه محتاج است. یا کسی که به طور خاص تنها شاغل به فلسفه بوده است بخواهد آیات و روایات پیرامون کیفیت معاد را با نگاه فلسفی تطبیق دهد یا کسی که تنها به فقه و اصول پرداخته و از فلسفه الهی بهره ای ندارد، بخواهد پیرامون حقیقت ملک یا انسان یا اراده یا نحوه تشریع شارع سخن بگوید. برخی اشکالات اساسی در کار برخی علما که تنها به تاریخ کربلا پرداخته و هرگز نتوانسته اند بین علم غیب امام و آنچه در کربلا رخ داد جمع سالمی کنند، نیز بر همین اساس بود. چون تحلیل کربلا تنها به تحلیل داده های تاریخی نیست بلکه شناخت حقیقت امامت در این فهم سهم بزرگی دارد. (بخشی از بلوا بر سر کتاب شهید جاوید از اینجا نشأت گرفته است)
🔘این مشکل زمانی بغرنج تر می شود که بخواهیم در حوزه ی نظام سازی و فقه حکومتی یا #علوم_انسانی سخن بگوییم. شاید بتوان فهم های گهگاه التقاطی #مهدی_بازرگان و #علی_شریعتی و یا فهم های ضد اجتماعی و سکولار برخی علمای حوزوی را ناشی از این برداشت های ناقص از علوم اسلامی دانست.
🔘این مسیر گاهی باعث شده که اسلامی کردن علوم انسانی تنها به تهذیب علوم و گاهی گزینش گری ناشیانه تقلیل یابد و مجموعه آیات و روایات به صورت مستهجنی به عنوان موید یا نافی برخی نظریات در حوزه علوم انسانی قلمداد شود و بعد از آن نیز تصور شود روانشناسی یا اقتصاد اسلامی تولید شده است.
🔘اما چگونه می توان بدون فهم ابعاد مختلف اندیشه اسلامی تنها به یک رشته خاص پرداخت؟
🔘به نظر می رسد تخصص گرایی معنای دیگری نیز دارد که در اندیشه و سیره مرحوم امام، رهبر انقلاب، علامه طباطبایی و شهید مطهری به چشم می خورد. این بزرگان با این که در برخی رشته های خاص به طور تفصیلی ورود کرده اند، اما پیش از آن تراز کاملی از اندیشه اسلامی را به دست آورده اند.
🔘در این روش یک اندیشمند مسلمان ابتدا به درجه ای از اسلام شناسی می رسد و پس از آن با این عقبه علمی به حسب تکلیف به یکی از رشته ها ورود می کند.
🔘بحث های حکومتی امام خمینی، بحث های اجتماعی رهبر انقلاب، تفسیر المیزان علامه طباطبایی و تمامی آثار شهید مطهری در تقابل با اندیشه غرب از این قبیل است.
🔘بی شک از هیچ طلبه مقدمات خوانده ای که پس از آن به تخصص در تفسیر یا فلسفه یا علوم انسانی شاغل شده باشد، نمی توان انتظار تفسیر المیزان، اصول فلسفه، نقدی بر مارکسسیم یا علل گرایش به مادی گری را داشت. جالب این است که نتیجه سالها نگاه معوج به تخصص گرایی نیز هرگز به تولید چنین آثاری منجر نشده است.
🔘شاید تصور سالهای طولانی تحصیل برای به دست آوردن تراز اسلام شناسی (اجتهاد) عاملی برای کوچ عمومی طلاب از مسیر اصلی تحصیل باشد. در این صورت راهبری صحیح تحصیلی طلاب و کوتاه کردن مدت تحصیل می تواند راه را برای الگوی صحیح تخصص گرایی در حوزه باز کند.
#یادداشت #حوزه_علمیه
🌐 المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
@almorsalaat
♨️مفتاح خزائن ملکوت
🔰علامه حسن زاده آملی
✅آنكه «من عرف نفسه فقد عرف ربه» را درست فهم كند، جميع مسائل اصيل فلسفى و مطالب قويم حكمت متعالى و حقايق متين عرفانى را از آن استنباط تواند كرد؛ لذا معرفت نفس را مفتاح خزائن ملكوت فرموده اند. پس برهان شرف اين گوهر يگانه اعنى جوهر نفس، همين مأثور شريف "من عرف" بس است.
📚هزار و یک کلمه / کلمه ۳۴۴
#معرفت_نفس
@almorsalaat
♨️ #معرفی_تدریس
👈رسائل بخش اول/ پایه۷
🔰حجت الاسلام سیدمحمد هاشمی
🌀مکان: مصلی مدرس۳۰
📌جهت هماهنگی شروع کلاس و حضوری یا مجازی بودن آن به گروه زیر بپیوندید
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2232811583C0050f30390
⚡️کانال شخصی حجت الاسلام هاشمی
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/264306724Cb12f03d82d
@almorsalaat
المرسلات
♨️ #متن_پیاده شده تدریس استاد علی فرحانی 💠 تدریس الموجز eitaa.com/almorsalaat/1403 💠تدریس اصول فقه
#هدیه_متن_دروس
🔸با سلام
🔸با توجه به نکاتی که دیروز در کانال👆 عرض کردم، برخی از خیّرین کانال، مبلغی را برای #هدیه_رایگان متن دروس الموجز و اصول فقه استاد فرحانی، در اختیار ما قرار دادند.
🔸لذا بزرگوارانی که #واقعا از جهت مالی برای تهیه متن دروس الموجز و اصول فقه مشکل دارند، به ادمین محترم کانال صدا به آیدی @Admin_soda پیام بدهند. (هزینه هر کدام از متون #فقط 15000تومان است)
📌چند نکته:
👈تعداد محدود است و لذا ملاک، اولویت درخواست است.
👈از بین الموجز و اصول فقه، به هر نفر فقط یکی از این دو متن، تقدیم می شود. اگر الموجز را کار نکرده اید، پیشنهاد بنده دریافت الموجز است.
👈جهت دریافت هدیه، به ادمین صدا بفرمایید که از طریق کانال #المرسلات پیام داده اید.
♨️بزرگواران دیگری که می خواهند در این امر خیر و همچنین پیاده سازی صوت ها کمک مالی کنند، به بنده @ebrahimi845 پیام بدهند.
@almorsalaat
🔉🔉♨️ #مجموعه_جلسات
✅موضوع: ابتلائات مومن
🔰استاد علی فرحانی
💢دهه اول محرم ۹۹، هیئت انصار المهدی (عج)، مسجد جامع، شهرستان بوئین زهرا
👈تعداد: ۱۱جلسه
⬇️لینک دانلود صوت👇👇👇
🆔 http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/maaref/ebtelaate-moamen-moharram99-booeenzahra
#محرم #اهل_بیت #پای_درس_استاد #استاد_علی_فرحانی
@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
♨️ #مجموعه_جلسات ادبیات کاربردی
🔰حجت الاسلام مقدسی @m_mahdi1384
💢 یکی از مشکلات شایع بین طلاب این است که با وجود آموختن قواعد ادبی این قواعد را فراموش می کنند و نمی توانند از آن در متن خوانی استفاده کنند. در این جلسات خلاصه ای از روش های کاربردی کردن قواعد در چهار سرفصل بیان شد:
1️⃣ بیان مراحل استخراج قواعد از منابع و تبیین مرحله ای که طلاب در دوران تحصیل ادبیات در آن مرحله هستند و باید روشی متناسب با همان مرحله را به کار گیرند.
2️⃣ توضیح دو روش آموزش زبان «گرامر محور» و «مکالمه محور»: با توجه به اینکه در حوزه زبان عربی به روش اول آموخته می شود باید این روش در دو مرحله «یادگیری قواعد» و «عملیاتی کردن قواعد» اجرا گردد.
👈در جلسه دوم این دوره به صورت تئوری روش صحیح و کاربردی یادگیری و عملیاتی کردن قواعد بیان گردید.
3️⃣ یکی از امور ضروری در فهم کلام عرب ارتباط و مراجعه به کتب لغت است. در جلسه سوم کتاب «المعجم الوسیط» به عنوان کتابی روان و کاربردی برای فهم اولیه متون عربی معرفی شد و در قالب چند مثال روش استفاده از آن بیان گردید.
4️⃣ «متن خوانی» مهارتی است که پس از یادگیری قواعد با تمرین و تکرار حاصل می شود.
👈در آخرین جلسه در ضمن چند مثال نکاتی ضروری درباره روش صحیح متن خوانی بیان گردید.
✅با توجه به ضیق وقت، در این دوره فهرستی از مطالب لازم جهت نهادینه کردن قواعد در ذهن و روش صحیح تجزیه و ترکیب و متن خوانی بیان شد.
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
⬇️ لینک دانلود صوت👇👇
ostadfarhani.ir/morsalat/shagerdan/adabiate-karbordi-moghaddasi/
#ادبیات
@almorsalaat