♨️ فقط #روحانیت است که میتواند نهضت اسلامی را #رهبری کند.
🔰شهید مطهری (ره)
🔸هر نهضتي نيازمند به رهبر و رهبري است. در اين جهت جاي سخن نيست. يک نهضت که ماهيت اسلامي دارد و اهدافش همه اسلامي است، وسيله چه کساني و چه گروهي ميتواند رهبري شود و بايد رهبري شود؟ بديهي است که وسيله افرادي که علاوه بر شرايط عمومي رهبري، واقعاً اسلامشناس باشند و با اهداف و فلسفه اخلاقي و اجتماعي و سياسي و معنوي اسلام کاملًا آشنا باشند، به جهان بيني اسلام يعني بينش و نوع ديد اسلام درباره هستي و خلقت و مبدأ و خالق هستي و جهت و ضرورت هستي و ديد و بينش اسلام در باره انسان و جامعه انساني کاملًا آگاه باشند، ايدئولوژي اسلام را يعني طرح اسلام را درباره اينکه انسان چگونه بايد باشد و چگونه بايد زيست نمايد و چگونه بايد خود را و جامعه خود را بسازد و چگونه به حرکت خود ادامه دهد و با چه چيزها بايد نبرد کند و بستيزد و خلاصه چه راهي را انتخاب کند و چگونه برود و چگونه بسازد و چگونه زيست نمايد و ... درک نمايند. بديهي است افرادي ميتوانند عهدهدار چنين رهبري بشوند که در متن فرهنگ اسلامي پرورش يافته باشند و با قرآن و سنت و فقه و معارف اسلامي آشنايي کامل داشته باشند و از اين رو تنها روحانيت است که ميتواند نهضت اسلامي را رهبري نمايد.
#اندیشه_مطهر #حوزه_علمیه #تمدن_اسلامی
@almorsalaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 قطعه فیلمی از شهید حاج قاسم سلیمانی در جمع رزمندگان...
💠نثار روح ایشان و همه شهدا و امام شهدا #فاتحه ای بخوانیم.
#شهادت
@almorsalaat
⁉️بزرگترین وظیفه منتظران⁉️
⁉️منتظران حقیقی⁉️
🔰رهبر معظم انقلاب ۸۱/۷/۳۰
✅بزرگترین #وظیفه_منتظران امام زمان این است که از لحاظ معنوی و اخلاقی و عملی و پیوندهای دینی و اعتقادی و عاطفی با مؤمنین و همچنین برای پنجه درافکندن با زورگویان، خود را آماده کنند. کسانی که در دوران دفاع مقدّس، سر از پا نشناخته در صفوف دفاع مقدّس شرکت میکردند، #منتظران_حقیقی بودند. کسی که وقتی کشور اسلامی مورد تهدید دشمن است، آماده دفاع از ارزشها و میهن اسلامی و پرچم برافراشته اسلام است، میتواند ادّعا کند که اگر امام زمان بیاید، پشت سر آن حضرت در میدانهای خطر قدم خواهد گذاشت. اما کسانی که در مقابل خطر، انحراف و چرب و شیرین دنیا خود را می بازند و زانوانشان سست میشود؛ کسانی که برای مطامع شخصی خود حاضر نیستند حرکتی که مطامع آنها را به خطر میاندازد، انجام دهند؛ اینها چطور میتوانند منتظر امام زمان به حساب آیند؟ کسی که در انتظار آن مُصلحِ بزرگ است، باید در خود زمینههای صلاح را آماده سازد و کاری کند که بتواند برای تحقّق صلاح بایستد.
#کلام_ولی #مهدویت
@almorsalaat
🔉🔉 #بشنوید
💢رهاورد اختصاصی پیامبر اسلام (ص) از منظر علامه طباطبایی (ره) با محوریت مقاله #محمد(ص)
🔰حجت الاسلام سید محمد هاشمی
🔸 فهرست موضوعات مطرح شده🔰🔰🔰
▫️اختصاصات معرفتی اسلام و ارتقاء اندیشه توحیدی به اطلاق #مقسمی توحید
▫️اختصاصات تربیتی اسلام و بررسی مسالک سه گانه اخلاق و تربیت
▫️تفاوت اسلام با سایر ادیان ابراهیمی در تخلق انسان به فضائل و رسیدن به کمال
▫️اسلام و خاتمه به #توهم_استقلال ذاتی، وصفی و فعلی اشیاء و ثمرات آن
▫️سریان نگاه تربیتی اسلام به مساله دنیا و مساله اجتماع
▫️نگاه اختصاصی اسلام به رابطه #آخرت_و_دنیا
▫️نگاه اختصاصی اسلام به #معنویت در بستر اجتماع
▫️تفاوت #اسلام با #رهبانیت مسیحیت و براهنه و هندوها
▫️سخت تر بودن سلوک اجتماعی در بستر شریعت
▫️ثمرات این نگاه در مساله تمدن سازی
▫️ثمرات این برداشت علامه طباطبایی از حقیقت اسلام برای #انقلاب_اسلامی
🔺دانلود صوت جلسه👇👇👇
eitaa.com/Ofoqemobin/674
#عرفان #در_محضر_علامه #اهل_بیت
@ofoqemobin
@almorsalaat
#معرفی_مقاله
💢 محمد (صلی الله علیه و آله)
👈 بررسی کلی روش اسلام در به سعادت رسیدن انسان (عرفان اسلامی)
🔰اثر بی نظیر علامه طباطبایی
💠💠💠💠💠
✅علامه طباطبایی در این مقاله روش اسلام در به سعادت رسیدن انسان که در واقع همان عرفان ناب اسلامی است و مزایای آن را در مقابل سایر مسالک عرفانی تبیین می کنند.
✅علامه طباطبایی این مقاله را به مناسبت آغاز قرن ۱۵ هجری نوشته اند و اولین بار در کتاب "محمد(ص) خاتم پیامبران" چاپ شده است.
📌علامه در مقدمه این مقاله می نویسد:
🔅شخصيت آسمانى پيغمبر گرامى را كه درست هزار و چهار صد سال قمرى پيش، از جانب خداى متعال به سمت رسالت و به عنوان رهبر و رهنماى جهانيان مبعوث گرديده و كتاب آسمانى قرآن را كه مجموعه سخنان خداى يگانه و جامع كليات تعاليم علمى و عملى و معجزه باقيه اوست، برنامه زندگى صدها ميليون پيروان خود و مورد توجه همگانى بشر قرار داده است، بايد يكى از مهمترين عوامل تحوّل و تكامل زندگى بشر به شمار آورد، بلكه خود مهمترين عاملى است كه به واسطه خودنمايى كه در طول چهارده قرن در اعتقاد و عمل صدها ميليون انسان نموده، در هر گوشه و كنار زندگى جامعه بشرى اثر به سزايى گذاشته است.
🔅تنها آيين مقدس اسلام است كه با عقايد برهانى و قوانين اجتماعى و فردى مثبت خود، مورد قبول و احترام صدها ميليون انسان قرار گرفته و پيوسته در ميان پيروان خود ميليونها علاقه مند داشته و دارد كه سر تا سر زندگى خود را به دستورات مثبت آن تطبيق مى كنند و روشن است كه روش زندگى مثبت و منظم يك فرد مى تواند در هزاران فرد به طور مستقيم و غيرمستقيم اثر بگذارد تا چه رسد به يك جامعه وسيع و از اينجاست كه سياستهاى مخالف اين آيين پاك (به اعتراف خودشان) هيچگاه غافل ننشسته، در خاموش كردن نور آن هيچگونه فروگذارى نمى كنند. «يُرِيدُونَ لِيُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْكافِرُونَ».
🔅البته درك يك شخصيت آسمانى، خردى آسمانى و وصف آن نيز زبانى آسمانى مى خواهد، در عين حال اندازه اى هم كه وصف اين شخصيت پاك و آثار وجودى وى در خور توانايى بحث و كنجكاوى است بالاتر از آن است كه يك مقاله و دو مقاله گنجايش آن را داشته باشد.
🔅و آنچه در اين مقاله به آن مى پردازيم بحث در شخصيت پاك آن حضرت است از راه بررسى كلى در روشى كه با تعاليم پاك خود به جامعه بشرى القا فرموده و سعادت حقيقى انسان را به پيروى از آن منوط دانسته است.
⬇️دانلود متن کامل مقاله👇👇
eitaa.com/palmorsalaat/22
#عرفان #اهل_بیت #هفده_ربیع
#در_محضر_علامه
@almorsalaat
المرسلات
🔊 دستگاه استنباطی امام خمینی، فقه تمدن ساز 🔰استاد علی فرحانی 💠 استاد در این صوت ضمن تبیین موضوعات م
♨️فقه باید #تمدن_ساز باشد
🔰بخشی از نامه امام خمینی به آیت الله قدیری
💠پس از عرض سلام و قبل از پرداختن به دو مورد سؤال و جواب، اين جانب لازم است از برداشت جنابعالى از اخبار و احكام الهى #اظهار_تأسف كنم.
💠بنا بر نوشته جنابعالى زكات تنها براى مصارف فقرا و ساير امورى است كه ذكرش رفته است و اكنون كه مصارف به صدها مقابل آن رسيده است راهى نيست و «رِهان» در «سَبْق» و «رِمايه» مختص است به تير و كمان و اسب دوانى و امثال آن، كه در جنگهاى سابق به كار گرفته مى شده است و امروز هم تنها در همان موارد است.
💠و «انفال» كه بر شيعيان «تحليل» شده است، امروز هم شيعيان مىتوانند بدون هيچ مانعى با ماشينهاى كذايى جنگلها را از بين ببرند و آنچه را كه باعث حفظ و سلامت محيط زيست است را نابود كنند و جان ميليونها انسان را به خطر بيندازند و هيچ كس هم حق نداشته باشد مانع آنها باشد، منازل و مساجدى كه در خيابان كِشيها براى حل معضل ترافيك و حفظ جان هزاران نفر مورد احتياج است، نبايد تخريب گردد و امثال آن.
✅و بالجمله آن گونه كه جنابعالى از اخبار و روايات برداشت داريد، #تمدن_جديد بكلى بايد از بين برود و مردم #كوخ_نشين بوده و يا براى هميشه در صحراها زندگى نمايند.
📌متن کامل نامه 👇👇👇
s17.picofile.com/file/8412032600/%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85.pdf.html
#در_مدرسه_امام_خمینی #علوم_انسانی_اسلامی
@almorsalaat
💠رابطه خودآگاهی و خداآگاهی
🔰استاد شهید مرتضی مطهری
🔸خدا به انسان آنچنان نزديك و با او يگانه است كه آگاهى انسان به خدا عين آگاهى او به خودش است، بلكه انسان فقط وقتى مى تواند به خودش آگاه باشد كه به خدا آگاه باشد و محال است كسى «خودآگاه» باشد ولى «خداآگاه» نباشد.
🔸قرآن مى فرمايد: وَ لا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ أُولئِكَ هُمُ الْفاسِقُون.َ هركس خدا را فراموش كند، خودش را فراموش كرده است.
🔸انسان آن وقت خودش را باز مى يابد كه خداى خودش را بازيافته باشد. اگر انسان خدايش را فراموش كرد، خودش را فراموش كرده است. قرآن در جهت عكس اگزيستانسياليسم مى گويد. آنها مى گويند: انسان اگر توجهش به خدا معطوف شود، «خداآگاه» مى شود و«ناخودآگاه».
💠 قرآن مى فرمايد: انسان فقط آن وقت مى تواند «خودآگاه» شود كه «خداآگاه» شود، و اين از آن عالى ترين و دقيقترين مسائل انسانى و روانى قرآن است كه واقعاً حيرت آور است.
💠قرآن مى گويد: انسان گاهى خودش را فراموش مى كند و خودش را مى بازد و به تعبير خود قرآن، بازنده بزرگ آن نيست كه همه پولش را باخته است و حتى آن كسى نيست كه آزادى خود را باخته و نوكر ديگرى شده و حتى آن كسى نيست كه ناموسش را باخته است، بلكه بازنده بزرگ كسى است كه خودش را باخته است. وقتى انسان خودش را ببازد، همه چيز را باخته و اگر انسان خودش را بيابد، همه چيز را يافته است.
📚مجموعه آثار ج۲۳ص۳۱۴
#اندیشه_مطهر #معرفت_نفس #عرفان
@almorsalaat
استاد علی فرحانی haghighate sharie.mp3
9.8M
🔊#اصول_فقه
🔰ثمره مبحث حقیقت شرعیه
✅ استاد علی فرحانی
💠 استاد در این صوت که از جلسات تدریس کفایه است به مبحث حقیقت شرعیه پرداخته و بعد از بیان عبارات مرحوم آخوند می فرمایند:
💠 #چیستی مساله حقیقت شرعیه در نزد فقهاء متقدمین؛ با چیزی که در اذهان ما است کاملا متفاوت است. استاد با خواندن عباراتی از آنها مبنی بر همین مدعا، نشان می دهند:
💠 اولا بحث حقیقت شرعیه بر محور وضع شارع نبوده بلکه سوال این بحث در مورد #استعمال شارع بوده است.
💠ثانیا سوال این باب منحصر در عبادات و عناوین کتب نبوده است بلکه در سراسر فقه می تواند جاری باشد.
💠 اما بعدها درست تقریر نشده و این اشتباه موجب بی توجهی به این بحث شده است.اما در نتیجه آنچه که گفته شد این بحث بسیار مهم بوده و ثمرات زیادی می تواند داشته باشد.
#اصول #کفایه #آخوند_خراسانی #حقیقت_شرعیه #پای_درس_استاد #روش_شناسی_اجتهاد
@almorsalaat
المرسلات
🔊#اصول_فقه 🔰ثمره مبحث حقیقت شرعیه ✅ استاد علی فرحانی 💠 استاد در این صوت که از جلسات تدریس کفایه
با سلام
استاد علی فرحانی معتقدند که یک #رنسانس_علمی در علم اصول توسط آخوند خراسانی (ره) ایجاد شد و تغییراتی اساسی در علم اصول بوجود آمد و یکی از این تغییرات فاصله گرفتن علم اصول از فقه بود.
این جریان علمی که در علم اصول ایجاد شد، یک نحله فقهی اصولی را بوجود آورد که نظام اصولی فقهی محقق خوئی (ره)، محصول #پیشرفته آن جریان است و از شاخصه های این دستگاه استنباطی، قالبی و قاعده ای بودن آن در استنباط است.
این جریان فقهی اصولی، با جریانی که از شیخ انصاری امتداد پیداکرد، تفاوت بسیاری دارد. آیت الله بروجردی (ره) و امام خمینی (ره)، در امتداد مکتب استنباطی شیخ انصاری هستند و از شاخصه های اصلی این جریان، نظام #تراکم_ظنون و #تجمیع_قرائن در استنباط است.
یکی از مصادیق تغییر نگاه در مسائل اصولی، مسئله #حقیقت_شرعیه است. این مسئله به دلیل انحراف نگاه به آن، با حفظ عنوان و تغییر محتوای آن، به جایی رسید که گفته شد این مسئله بی ثمر است. در حالی که اگر درست به این مسئله نگاه شود و در آثار قدمای از فقها نگاه شود، می بینیم که از پرثمرترین مسائل است. در صوت بالا، استاد این مسئله را توضیح می دهند.
محسن ابراهیمی
@almorsalaat
💢امام خمینی (ره) و علامه طباطبایی، الحجتین البالغتین و مصداق اقوام متعمّقون
🔰آیت الله پهلوانی (سعادت پرور)
💫💫💫💫💫💫
🌿وقد منّ اللَّه تعالى على عباده فى أعصارنا هذه بالحجّتين البالغتين والعلمين الهاديين:
🌿أحدهما صاحب العلم والعمل، جامع المعقول والمنقول، العارف باللَّه، محبوب اللَّه ومحبوب أوليائه، محيى الشريعة والملّة، بانى الولاية والحكومة الاسلاميّة فى إيران بعد أن سلبها الحكّام الظّلمة من أيدى أهلها قروناً متمادية، آية اللَّه الأعظم وحجّته على أهل الأرض فى زمن حياته، الامام السيّد روح اللَّه الموسوىّ الخمينىّ- رضوان اللَّه تعالى عليه-.
🌿وثانيهما: نابغة الزمان، كشّاف معضلات السنّة والقرآن، غوّاص المعارف الالهيّة ومعلّمهما، صاحب العلم والعمل، جامع المعقول والمنقول، ومحيى الحوزات العلميّة، مفخر أهل التحقيق والمعرفة، صاحب تفسير «الميزان» وغيره من الكتب المؤلّفة، آية الحقّ والدين، وحجّة الربّ على أهل الفهم واليقين، السيّد محمّد حسين القاضى الطباطبائىّ التبريزىّ- رضوان اللَّه تعالى عليه-
🌿فإنّهما كانا مصداقين لقول علىّ بن الحسين- عليهماالسّلام- حيث قال: «إنّ اللَّهَ- عزّوجلّ- علِم أنّه يكونُ فى آخِر الزمانِ أقوامٌ متعمّقون، فأنزل اللَّهُ تعالى: «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» والآيات من سورة الحديد إلى قوله: «وَ هُوَ عَلِيمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ». »الخبر.
🌿فقد اتّبعا الأنبياء والأولياء- عليهمالسّلام- فى استنقاذ العباد من الجهالة وحيرة الضّلالة، ودعوا الناس إلى حقيقة الفطرة بالعمل والقول والكتابة. حشرهما اللَّه مع أنبيائه وأوليائه ولاسيّما خاتم الأنبياء وأهل بيته- صلوات اللَّه عليهم أجمعين-، وجزاهما اللَّه بأخصّ جزائه لهذه الخدمات العظيمة، الّتى فى الحقيقة هى الغرض من خلقة البشر، بل عالم الوجود بمراتبه و ارسال الرّسل و انزال الكتب.
📚سر الاسراء، ج1، ص: 10
#شاگردان_امام
#در_محضر_علامه #در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
💢آزاداندیشی شرطِ لازم برای رشد علوم انسانی
🔰رهبر معظم انقلاب 81/11/8 (باتلخیص)
🔹اگر بخواهیم در زمینه گسترش و توسعه واقعىِ فرهنگ و اندیشه و علم حقیقتاً کار کنیم، احتیاج داریم به اینکه از مواهب خدادادی و در درجه اوّل #آزاداندیشی استفاده کنیم.
🔹آزاداندیشی در جامعه ما یک شعار مظلوم است. تا گفته میشود آزاداندیشی، عدّهای فوری خیال میکنند که بناست همه بنیانهای اصیل در هم شکسته شود، و آنها چون به آن بنیانها دلبستهاند، میترسند. عدّهای دیگر هم تلقّی میکنند که با آزاداندیشی باید این بنیانها شکسته شود. هر دو گروه به آزاداندیشی - که شرطِ لازم برای رشد فرهنگ و علم است - ظلم میکنند. ما به آزاداندیشی احتیاج داریم.
🔹اگر بخواهیم رشد کنیم، بایستی بتوانیم در فضای لایتناهىِ فکر بال و پر بزنیم؛ باید حرکت کنیم. اگر بخواهیم در اقتصاد، فرهنگ، علوم انسانی، فلسفه و در همه زمینههای علمی و فرهنگی در چارچوب آن نظری که فردی در جایی گفته و یک عدّه طرفدار هم پیدا کرده و حالا مترجمی آن را ترجمه کرده یا خود ما آن را یاد گرفتهایم؛ یعنی در چارچوب آن فکر بهعنوان یک شیءِ مقدّس غیرقابل دست زدن، حرکت کنیم، این آزاداندیشی نیست.
🔹محیط آزاداندیشی، محیط خاصّی است که باید آن را ایجاد کرد؛ به نظر من، گفتگوی آزاد باید از حوزه و دانشگاه شروع شود. اما استفاده از آزادی ادبی دارد. ما ادب استفاده از آزادی را هم باید یاد بگیریم و یاد بدهیم. این هم وظیفه جمهوری اسلامی است. عدّهای به نام آزاداندیشی مرزهای فضیلت و حقیقت را لگدکوب کردهاند و به نام آزاداندیشی و نوآوری، همه اصول مقدّس حقیقی را نادیده گرفته یا تحقیر و یا مسخره کردهاند. یک عدّه هم بهصورت عکسالعملی یا بهخاطر مسائل دیگری که در ذهنشان بود، به پایههایی چسبیدند که باید بر روی آن پایهها نوآوری میشد. نبایستی به آنچه که گفته شده، اکتفا کرد و متحجّر شد؛ یعنی تحجّر در مقابل مرز شکنی و افراط در مقابل تفریط. ما باید آن حدّ وسط، همان «امر بین الامرین» و تعادل را پیدا کنیم. البته این هم از راه گفتگوی محترمانه، عاقلانه، منصفانه و با استدلال، عملی است. این کار هم باید در حوزه و در زمینه مسائل حوزه، در زمینه فقه، فلسفه، کلام و دیگر علوم رایج حوزه انجام گیرد و هم در دانشگاه.
🔹صاحبان فکر باید بتوانند اندیشه خود را در محیط تخصّصی، بدون هوچیگری، بدون عوامفریبی و جنجال تحمیلی و زیادی مطرح کنند و آن نقّادی شود؛ یک وقت بهطور کامل رد خواهد شد، یک وقت بهطور کامل قبول خواهد شد، یک وقت هم در نقّادی اصلاح خواهد شد و شکل صحیح خود را بهدست خواهد آورد. این اتّفاق باید بیفتد. ما الان این را نداریم.
🔹البته من به شما بگویم که محیط حوزه از این جهت بهتر از محیط دانشگاه است. علّت این است که در حوزه، نقّادی یکی از محورهای اصلی است. همه این بزرگان حوزه که شما ملاحظه میکنید - چه آنهایی که امروز هستند و چه بزرگترهایی که در نسلهای گذشته ما بودند - اصلاً در همین محیط نقّادی بزرگ شدهاند. هیچ متکلّمی و هیچ فیلسوف یا فقیهی از اینکه یک نظر مسلّم فقهی یا اصولی یا کلامىِ قبل از خود را بهکلّی ابطال کند، ابایی ندارد و از اینکه کسی به او بگوید چرا ابطال کردی هم باکی ندارد؛ چون چنین چیزی اصلاً در حوزه گفته نمیشود. این سنّت حوزه است که نظرات گذشتگان را مطرح کنند. این طبیعت حوزه است.
#کلام_ولی #علوم_انسانی_اسلامی
@almorsalaat
#شهید_مدافع_دین
♨️ گرایش سلوکی و معنوی شهید مطهری
🔰رهبر معظم انقلاب ۸۳/۴/۱۵
⚡️مرحوم شهید مطهری (رضواناللَّهعلیه) گرایش سلوکی و معنوی هم داشت؛ یک مقدار متأثر از مصاحبت و شاگردی امام، یک مقدار متأثر از مصاحبت و شاگردی مرحوم علامهی طباطبایی، یک مقدار هم بعدها با بعضی از اهل دل و اهل حال مأنوس و آشنا شده بود. ایشان اهل گریه و تضرع و دعای نیمهشب بود؛ بنده از نزدیک اطلاع داشتم. در آثار ایشان این رشحهی معنوی، توحیدی و سلوک کاملاً مشهود است.
#اخلاق_و_عرفان #کلام_ولی #در_مدرسه_امام_خمینی #در_محضر_علامه #اندیشه_مطهر
@almorsalaat