هدایت شده از فقه روز | محسنابراهیمی
🔵#یادداشت| #عمیق بخوانید اما #سریع بخوانید (چند تجربه که شاید برای دانشجویانی که طلبه شده اند، مفید باشد)
▫️روز 16آذر برای هر کسی که دانشجو بوده روز متفاوتی است. در دانشگاه این روز با روزهای دیگه متفاوت بود. معمولا هر کدام از تشکل ها، مراسمی داشتن و می خواستن به نحوی این روز رو برجسته کنن. اما این حس و حال توی حوزه وجود نداره. بلکه بیشتر یادآور خاطرات روزهای زمان دانشجوییست.
▫️دانشجویانی که وارد حوزه می شوند، با فرصت ها و تهدیدهای مختلفی مواجه هستند که به تجربه برخی از آنها را مرور می کنم.
✅از میان فرصت به سه مورد اشاره می کنم. اول اینکه شاید بتوان گفت با دید بازتر و شناخت بهتری وارد حوزه شده اند و برای خود هدف گذاری کرده اند. دوم اینکه دانشگاه را که یکی از مراکز مهم علمی کشور است، می شناسند و بهتر می توانند در تعامل حوزه و دانشگاه، نقش ایفا کنند و سوم اینکه ذهن آماده تری برای یادگیری دروس حوزوی دارند. و همین جا عرض کنم که اساسا نظام آموزشی این عده باید با سایر طلاب متفاوت باشد.
♨️اما تهدید هایی هم در مقابل دارند. یکی از موارد اصلی، نگاه ایده آلیستی و غیرواقعی به حوزه است. متاسفانه این مورد، مقداری شایع است و چون تصمیم آمدن به حوزه بر اساس آن نگاه صورت گرفته، گاهی پس از مواجه شدن با واقعیت حوزه، تصمیم این اعزه را تغییر می دهد و پس از مدتی فیلشان یاد هندوستان دانشگاه می کند. حوزه همینقدر که امام خمینی و علامه طباطبایی و شهید مطهری و رهبر انقلاب و آیت الله بهجت و آیت الله مصباح و سایر اعاظم را تقدیم اسلام کرده است، مشکلاتی چون طولانی بودن زمان تحصیل، به روز نبودن، مقداری ناکارآمدی، نظام آموزشی ناصحیح، مشکلات معیشتی و ... را هم دارد. لذا لازم است که با دید واقعی وارد حوزه شد و اگر الآن وارد حوزه شده ایم، سعی کنیم از بین همه مشکلات، آن راهی را انتخاب کنیم که نتیجه آن امام خمینی و علامه و ... غیره می شود. چون آنها هم از بین همین بی برنامگی ها و بی نظمی ها و با همین کتب درسی رشد کرده اند. پس اگر دیدتان هم غیرواقعی بوده، اما می توان با انتخاب مسیر درست، ادامه داد و به نتیجه رسید.
♨️تهدید دوم این است که دانشجویانی که وارد حوزه می شوند معمولا اینگونه اند که اگر وارد حوزه نمی شدند از جهت جایگاه اجتماعی، در جایگاه متناسبی قرار می داشتند. چند سال دانشگاه رفته اند و مدرکی را اخذ کرده و می توانند بر اساس آن مدرک وارد در بازار کار شوند و درآمدی را کسب کنند و تشکیل خانواده دهند. اما وقتی که وارد حوزه می شوند، از سن خود عقبتر می روند به این معنا که از جهت جایگاه اجتماعی، هم رتبه با طلبه ای که پایه اول و احیانا سیکل و یا دیپلم، قرار می گیرند. آنگاه از یک طرف به خاطر سن و شرایط خانوادگی و غیره، نیاز به ازدواج و کسب درآمد دارند و از طرفی با شهریه پایه اول و دوم، نمی توانند معیشت خود را تامین کنند و این آغاز مشکلاتی خواهد بود.
🤔راهکاری که ما برای این مسئله تجربه کردیم این است که به دلیل آمادگی ذهنی ای که دانشجویان دارند، باید دروس را سریعتر بخوانند. حوزه قوانینی برای این کار دارد. به این طریق آن سه چهار سال دانشگاه را می توان جبران کرد. ظاهرا می توان ده سال حوزه را در یک برنامه ریزی خوب، در #چهارسال به اتمام رساند البته به هیچ وجه نباید از کیفیت تحصیل کم کرد.
▫️این ها نکاتی بود که به تجربه به نظر می رسد که برای دانشجویانی که وارد حوزه شده اند، مفید است. البته همه اینها را در سایه مشورت ها و هدایت های استاد ارجمندمان شیخ علی فرحانی آموختیم و الّا در این دریای حوزه، غرق شده بودیم. می توانید نکات تفصیلی و راهکارهای اجرایی را از مشاوران کانال #المرسلات که برخی از آنها نیز دانشجو بوده اند، دریافت کنید.
🔰ناگفته نماند که در حوزه مسائل دیگری هم وجود دارد. حوزه علاوه بر اینکه از دانشگاه واردات دارد، اخیرا صادراتش هم به دانشگاه زیاد شده. همچنین برخی انتفاد دارند که خود حوزه دارد مثل دانشگاه می شود و برخی هم رسما دانشگاه های حوزوی تاسیس کرده اند. در این موضوع هم حرف بسیار است، که انشالله بماند برای فرصتی دیگر. فقط یک نکته بگویم: اگر هم میخواهید به دانشگاه بروید، مثل شهید مطهری بروید.
✍️محسن ابراهیمی 00/09/16
🌀فقه روز، کانال شخصی محسن ابراهیمی👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
المرسلات
#لقاءالله (۸)| فإذا دخلت ميدان الشّوق ... ▫️در «مصباح الشّريعة» مىفرمايد: ▫️المشتاق لا يشتهى طعا
#لقاءالله (9)| إلهى و سيّدى! عقد حبّك على قلبى فلست أصبر أو أراك!
▫️و در «علل الشّرائع» روايت كرده است كه از حضرت رسالتپناه صلّى اللّه عليه و آله:
▫️إنّ شعيبا بكى من حبّ اللّه عزّ و جلّ حتّى عمى فردّ اللّه عليه بصره، ثمّ بكى حتّى عمى فردّ اللّه عليه بصره، ثمّ بكى حتّى عمى [فردّ اللّه عليه] بصره.
▫️فلمّا كانت الرّابعة أوحى اللّه إليه: يا شعيب! إلى متى يكون هذا منك أبدا؟! إن يكن هذا خوفا من النّار فقد أجرتك؛ و إن يكن شوقا إلى الجنّة فقد أبحتك!
▫️فقال: إلهى و سيّدى! أنت تعلم أنّى ما بكيت خوفا من نارك و لا شوقا إلى جنّتك، و لكن عقد حبّك على قلبى فلست أصبر أو أراك!
▫️فأوحى اللّه جلّ جلاله: أمّا إذا كان هذا هكذا فمن أجل ذلك سأخدمك كليمى موسى بن عمران.
📚رساله لقاء الله، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#عرفان #روایت
@almorsalaat
فاعل تعلیم و تزکیه خدا است.mp3
2.91M
📝#اخلاق_و_عرفان| یگانه فاعل تعلیم خدای متعال است!
🎙استاد علی فرحانی
❇️ استاد در این صوت توضیح می دهند که طبق بیان علامه طباطبایی؛ قرآن گاهی در وعاء کثرت و گاهی در وعاء وحدت سخن می گوید اما جالب این است که حتی در وعا کثرت هم تنها فاعل تعلیم را خدا می داند. حتما #بشنوید!
📚تدریس رسائل. اصاله الاحتیاط. مدرسه امام کاظم علیه السلام. اردیبهشت ۱۴۰۰
#پای_درس_استاد #اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
هدایت شده از محسن ابراهیمی
📣#اطلاعیه| سومین دوره #ادبیات_کاربردی
⭕️ کارگاه #متن_خوانی و ترجمه
🎙استاد محمدمهدی مقدسی
📆زمان برگزاری دوره: روزهای یکشنبه و سه شنبه (19، 21، 26، 28 دی و 3، 5 بهمن) ساعت 7 شب
📍کلاس ها در #شش_جلسه به صورت #مجازی آنلاین و از طریق فضای #اسکای_روم برگزار خواهد شد.
🗒زمان ثبت نام : 11 الی 19 دی ماه (❌ظرفیت محدود)
⬇️لینک ثبت نام👇👇👇
http://soda96.ir/adabiat-kargah/
#دوره_های_کوتاه_مدت
#مدرسه_مجازی_المرسلات
🌐جهت کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از سایر برنامه ها #حتما در کانال #دوره_ها عضو شوید👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1705705472C63999eac19
@majazi_almorsalaat
8.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥قرآن ابهام مفهومی ندارد ...
🎙استاد سیدمحمد هاشمی
📌بخشی از جلسه اول دوره «چگونه المیزان بخوانیم؟» که در مدرسه مجازی المرسلات در حال برگزاری است.
#در_محضر_علامه #دوره_های_کوتاه_مدت
#مدرسه_مجازی_المرسلات
@almorsalaat
6.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑🎥 "نقاشی شنی" روایت بغضآلود رهبر انقلاب از انتظار حاج قاسم سلیمانی پشت درب اتاق عمل جراحی و همراهی با خانواده دوست شهیدش
#کلام_ولی #شهادت
@almorsalaat
📚#معرفی_کتاب| حاج قاسمی که من میشناسم
✍حجتالاسلام علی شیرازی
♨️رهبر انقلاب ۱۰دی در دیدار با خانواده سردار سلیمانی، خاطره ای از این کتاب نقل کردند.
🌀در پشت جلد این کتاب، آمده است: حجتالاسلام علی شیرازی سال ۱۳۸۱ به عنوان مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در نیروی دریایی سپاه پاسداران منصوب شد. ارتباط او با سردار سلیمانی در مراسم بزرگداشت یاد و خاطره شهدا و خاطرات جنگ ادامه یافت. شهریور سال ۱۳۹۰ به خواست سردار سلیمانی، علی شیرازی، مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس شد. علی شیرازی ۸ سال در این سمت به همراه سردار سلیمانی انجام وظیفه کرد. به گفته او، در این ۸ سال همانند روزهای جنگ خود را سرباز سردار سلیمانی میدانست. هر یک از دوستان و همراهان بیشمار شهید بزرگ سردار سلیمانی دیدگاه خاص خود را در مورد او دارند. حجتالاسلام شیرازی در این کتاب از «رفاقت سی و هشت ساله خود با او» میگوید.
#شهادت #سردار_سلیمانی
@almorsalaat
المرسلات
📣#اطلاعیه| سومین دوره #ادبیات_کاربردی ⭕️ کارگاه #متن_خوانی و ترجمه 🎙استاد محمدمهدی مقدسی 📆زمان ب
باسلام
دوستانی که به دلیل تکمیل ظرفیت نتوانستند در دوره قبل ثبتنام کنند، و نیاز دارند که توانمندی متن خوانی و به کارگیری قواعد تجزیه و ترکیب خود را تقویت کنند، حتما در این دوره ثبت نام کنند.
سعی شده که جلسات این دوره به صورت کارگاهی برگزار شود و از صرف بیان قواعد، پرهیز شود.
میزان رضایت افراد شرکت کننده در دوره قبل بالا بود. انشالله که برای شما نیز مفید خواهد بود.
⬇️لینک ثبتنام در دوره👇
http://soda96.ir/adabiat-kargah/
#مدرسه_مجازی_المرسلات
@almorsalaat
rojoo-be-naghl-dar-jaee-ke-mabadi-borhan-nadarim.mp3
2.9M
🌀#فلسفه| در مباحثی همچون نفس و معاد که مقدمات برهان وجود ندارد، برهان فلسفی جاری نمی شود و باید به سراغ سایر مبادی همچون منابع نقلی رفت.
🎙استاد علی فرحانی
📌گزیده بیانات استاد در جمع طلاب 1400/09/23
#پای_درس_استاد #در_محضر_علامه
@almorsalaat
6.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀فرق است میان #برو و #بیا
▪️یک نکته مشترک از زبان استاد شهید مطهری و سردار شهید سلیمانی
#شهادت #اندیشه_مطهر
@almorsalaat
هدایت شده از فقه روز | محسنابراهیمی
#یادداشت| ولایتمداری حوزوی
▫️امسال سالگرد شهادت حضرت زهرا س و رحلت آیت الله مصباح یزدی و شهادت سردار قاسم سلیمانی تقریبا با هم مصادف شده اند.
▫️هر سه نفر، در یک ویژگی عمده مشترکاند و آن ویژگی #ولایتمداری است. هر سه در مهمترین لحظات عمر خویش، خود را فدای ولیّ و به تبع فدای دین کردند.
▫️نکته قابل توجه این است که در عین اینکه هر سه ولایتمدار بوده اند، اما شکل و ظاهر ولایتمداری آنها متفاوت بوده اند.
▫️لذا باید #زمانشناس بود و فهمید که در هر شرایطی کدام کار را باید انجام داد، یعنی باید #بصیر بود.
▫️بنده گمان میکنم، ولایتمداری امروز حوزویان این است که مسئله #تحول در حوزه را که سالهاست برزمین مانده، به سرانجام برسانیم. چرا که هر مشکلی که امروز در حوزه وجود دارد، به دلیل متحول نشدن آن بر اساس نگاه رهبری است.
▫️و اگر بر همین روال پیش برویم، به ناچار پیشبینی ایشان محقق خواهد شد و حوزه #منزوی خواهد شد کما اینکه امروز نیز تقریبا منزوی شده است.
✍محسن ابراهیمی ۰۰/۱۰/۱۲
🌀فقه روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
2-mabnaye-kolli-dar-babe-taadol-v-tarajih.mp3
1.64M
⭕️#اصول_فقه| دو مبنای کلی در باب تعادل و تراجیح
🎙استاد علی فرحانی
▫️در باب تعادل و تراجیح دو نگاه کلی وجود دارد. نگاه اول این است که این باب، در واقع تتمیم حجیت دلیل است و بر این اساس است که مرحوم مظفر این بحث را در ادامه حجیت خبرواحد قرار دادند. نگاه دوم این است که قبل از این باب، خبر حجت می شود و دو خبر متعارض، هر دو حجت هستند و با مرحجات و یا انتخاب یکی بر اساس قول به تخییر، شبیه به اصول عملیه به یکی اخذ می کنیم.
@almorsalaat