daneshgah-allameh~1.mp3
22.45M
🎙#بشنوید
❇️انجمن علمی فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) :
💢نشست مجازی «بررسی مبانی علامه طباطبائی (ره) در اصول فقه»
💢سخنران: حجتالاسلام والمسلمین علی فرحانی (زید عزه)
📆تاریخ برگزاری نشست :
دوشنبه ٢۴ مرداد ١۴٠١ ساعت ١۶
@almorsalaat
📌گریه های شبانه و خلوات و معنویت عجیب استاد شهید مطهری / پاداش و ثواب این رساله را به روح فقید سعید مطهری اهداء میکنم
🔰علامه طهرانی اعلی الله مقامه الشریف
🌀دوست مكرّم و سرور ارجمند مهربانتر از برادر ما مرحوم آية الله شيخ مرتضى مطهّرى - رضوان الله عليه - كه سابقۀ آشنائى ما با ايشان متجاوز از سى و پنج سال است، پس از يك عمر درس و بحث و تدريس و خطابه و كتابت و موعظه و تحقيق و تدقيق در امور فلسفيّه، با ذهن رشيق و نفس نقّاد خود بالأخره در اين چند ساله آخر عمر خود بالعيان دريافت كه بدون اتّصال به باطن و ربط با خداى منّان و اشراب دل از سرچشمه فيوضات ربّانيّه، اطمينان خاطر و آرامش سِرّ نصيب انسان نمىگردد، و هيچگاه نمىتواند در حرم مطهّر خدا وارد شود يا گرداگرد آن طوف كند و به كعبه مقصود برسد.
🌀و چون شمعى كه دائماً بسوزد و آب شود، يا پروانهاى كه خود را به آتش زند، و همانند مؤمن متعهّدى كه شوريدهوار دلباخته گردد و در درياى بىكرانۀ ذات و صفات و اسماءِ حضرت معبود فانى گردد و وجودش به سِعۀ وجود خدا متّسع شود قدم راستين در مضمار اين ميدان نهاد.
🌀بيدارى شبهاى تار و گريه و مناجات در خلوت سحرگاه و توغّل در ذكر و فكر و ممارست درس قرآن و دورى گزيدن از اهل دنيا و هواپرستان، و پيوستن به اهل الله و اولياى خدا، مشهود سير و سلوك او بود. رحمة الله عليه رحمةً واسعةً.
🌀لِمِثْلِ هذا فَلْيَعْمَلِ الْعامِلُونَ، إِنَّ اللّهَ مَعَ الَّذِينَ اتَّقَوْا وَ الَّذِينَ هُمْ مُحْسِنُونَ
🌀چندى قبل از اين حقير خواستند تا براى سالگرد شهادت ايشان چيزى بنويسم. اين فقير كه حقّاً خود را نالايق مىديدم با وجود تراكم مشاغل و شواغل از قبول اين عهده پوزش طلبيدم.
🌀اخيراً كه مراجعه مكرّر شد، روح آن صديق گرامى مَدَد نمود كه اين مختصر را تحرير نموده و به عنوان مقدّمه به رسالهاى كه در سير و سلوك نوشته بودم ملحق نموده و براى شادى روح آن مرحوم در دسترس طالبان حقّ و پويندگان سُبُلِ سَلام و راه حقيقت قرار دهم. بِيَدِهِ ازِمَّةُ الاُمورِ وَ بِهِ أسْتَعينُ.
🌀اصل اين رساله اسّ و مخّ اوّلين دوره از درسهاى اخلاقى و عرفانى است كه حضرت استاد گرامى ما علاّمۀ طباطبائى - روحى فداه - در سالهاى يكهزار و سيصد و شصت و هشت و شصت و نه هجريّۀ قمريّه در حوزۀ مقدّسۀ علميّۀ قم براى بعضى از طلاّب بيان فرموده و اين حقير به عنوان تقريرات درس به رشتۀ تحرير درآورده بودم و قرائت و مرور به آن را در اوقات قبض و كدورت و خستگى موجب تنوير روح و تلطيف جان خود مىدانستم.
🌀اينك يك دوره بر آن مرور نموده با تنقيحات و اضافاتى مهيّا و پاداش و ثواب آن را به روح فقيد سعيد مطهّرى - أعلى الله مقامه الشريف - اهداء مىكنم.
🌀اللَّهُمَّ احُشُرْهُ مَعَ أوْليائِكَ الْمُقَرَّبينَ، وَ اخْلُفْ عَلى عَقِبِهِ فِى الْغابِرِينَ، وَ اجْعَلْهُ مِنْ رُفَقِاء مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرينَ، وَ ا رْحَمْهُ وَ ايَّانَا بِرَحْمَتِكَ يا ارْحَمَ الرَّاحِمينَ
📚رساله لب اللباب ص ۱۷
#شهید_مطهری
@almorsalaat
📍'حسین برای همه' و 'همه برای حسین'
دو راهبرد ضروری در مورد پدیده بی نظیر اربعین
۱.آگاهان و استراتژیست های دوست و دشمن اربعین را یک پدیده عظیم تمدنی تحلیل می کنند که ظرفیت آن را دارد به راحتی نخ تسبیح یک تمدن بزرگ جهانی شود
این یارگیری از میان همه فرق اسلامی و ادیان آسمانی و حتی آزادگان جهان که مقید به دین خاصی هم نیستند به طور خودجوش و بدون مدیریت خاص در جریان است
نکته بسیار مهمی که باید در سطح گسترده و آگاهانه جزء سیاست های کلان مدیریتی اربعین قرار بگیرد "عدم انحصار این پدیده در حوزه جهان تشیع و تبلیغ آن در قامت یک رستاخیز فراگیر جهانی با شعارها و خط و مشی های جهانی است زیرا ذات و اصول اساسی مکتب حسینی (ع) فرا جناحی، فرا فرقه ای، فرا ادیانی، فرا جغرافیایی و فرا نژادی است.
لذا برای تحقق این مهم لازم است یک #ستاد_مشترک_بین_المللی تشکیل شود و شعار "حسین برای همه" را سر دست بگیرد.
۲. بار سنگین این جریان حیات بخش، قدرت آفرین و تمدن ساز بر دوش برادران عزیز عراقی است
آنها هر سال دار و ندار خود را در طَبَق اخلاص گذاشته و تقدیم زوار می کنند
اما این بزرگ ترین تجمع مذهبی جهان هر سال بزرگ تر و پرشمارتر می شود
دولت و ملت سرافراز عراق نباید در این راه تنها بمانند
پیشنهاد خوب و سهل الوصولی جهت مدیریت اساسی اربعین وجود دارد که امیدوارم رسانه ها و متنفذین آن را به #یک_گفتمان و #فرهنگ_همگانی تبدیل کنند
و آن این است که؛
مومنین سالانه برای کارهای خیر هزینه های زیادی انجام می دهند که خداوند قبول کند
در کنار این موارد هر عاشق امام حسین علیه السلام در طول یک سال مبلغی در حد توان هر چقدر کم به نیت زمینه سازی تمدن جهانی به رهبری امام حسین علیه السلام کنار گذاشته و به دست ستاد بین المللی اربعین برسانند.
همه چیز این مکتب مردمی است اگر تشکیلاتی مستقل و جهانی شکل بگیرد به راحتی می تواند همه را پای کار بیاورد و شعار "همه برای حسین " محقق شود و با سرعت پیش برود و به اهداف بلند الهی و انسانی خود برسد
✍ش.علی امیری
@almorsalaat
@nabzqalam
50.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#کفایه_الاصول| کیفیت وضع حروف و هیئات در بیان آخوند خراسانی/ کیفیت تفکیک اسم از حرف و انشاء از خبر
🎙استاد شیخ علی فرحانی
📚گزیده تدریس کفایه الاصول
#اصول #کفایه_الاصول
@almorsalaat
📌الآن وارد خاك عراق شديم چون حضرت ابا عبد الله عليه السّلام به من خير مقدم فرمودند.
🔰علامه طهرانی رحمه الله علیه
💢يكى از دوستان چنين نقل مىكرد كه: «در ماشين نشسته و مشرّف به كربلاى معلّى مىشدم، سفر من از ايران بود. در نزديكى صندلى من جوانى ريش تراشيده و فرنگى مآب نشسته بود لهذا سخنى بين ما و او ردّ و بدل نشد.
💢ناگهان صداى اين جوان دفعتاً به زارى و گريه بلند شد. بسيار تعجّب كردم، پرسيدم سبب گريه چيست؟
💢گفت: پس اگر به شما نگويم به چه شخصى بگويم. من مهندس راه و ساختمان هستم. از دوران كودكى تربيت من طورى بود كه لامذهب بار آمده و طبيعى بودم و مبدأ و معاد را قبول نداشتم فقط در دل خود محبّتى به مردم ديندار احساس مىكردم خواه مسلمان باشند يا مسيحى يا يهودى.
💢شبى در محفل دوستان كه بسيارى بهائى بودند حاضر شدم و تا ساعتى چند به لهو و لعب و رقص و غيره اشتغال داشتم. پس از گذشت زمانى در خود احساس شرمندگى نمودم و از افعال خودم خيلى بدم آمد ناچار از اطاق خارج شده به طبقۀ فوقانى رفتم و در آنجا تنها مدّتى گريه كردم و چنين گفتم: اى آنكه اگر خدائى هست آن خدا توئى، مرا درياب.
💢پس از لحظهاى به پائين آمدم. شب به پايان رسيد و تفرّق حاصل گرديد. فرداى آن شب به اتّفاق رئيس قطار و چند نفر از بزرگان براى مأموريّت فنّى خود عازم مسافرت به مقصدى بوديم، ناگهان ديدم از دور سيّدى نورانى نزديك من آمده به من سلام نمود و فرمود: با شما كارى دارم، وعده كردم فردا بعد از ظهر از او ديدن كنم. اتّفاقاً پس از رفتن او بعضى گفتند: اين بزرگوار است و چرا با بىاعتنائى جواب سلام او را دادى؟ چون وقتى كه آن سيّد به من سلام كرد گمان كردم او احتياجى دارد و براى اين منظور اينجا پيش من آمده است.
💢از روى تصادف رئيس قطار فرمان داد كه فردا بعد از ظهر كه كاملاً تطبيق با همان وقت معهود مىنمود بايد فلان مكان بوده و دستوراتى چنين و چنان به من داد كه بايد عمل كنى، من با خود گفتم بنا بر اين نمىتوانم ديگر به ديدن اين سيّد بروم. فردا چون وقت كار محوّله رئيس قطار نزديك مىشد در خود احساس كسالت كردم و كمكم تب شديدى روى نموده به قسمى كه بسترى شدم به طورى كه طبيب براى من آوردند و طبعاً از رفتن براى مأموريّتى كه رئيس قطار داده بود معذور گرديدم.
💢پس از آنكه فرستادۀ رئيس قطار از نزد من بيرون رفت ديدم تب فرونشست و حالم به حالت عادى برگشت كاملاً خوب و سرحال خود را ديدم، دانستم بايد در اين ميان سرّى باشد، از اين روى برخاسته به منزل آن سيّد رفتم،
💢به مجرّد آنكه نزد او نشستم فوراً يك دوره اصول اعتقاديّه با برهان و دليل براى من گفت به طورى كه من مؤمن شدم و سپس دستوراتى به من داده فرمود: فردا نيز بيا، چند روزى همچنان نزد او رفتم. هنگامى كه پيش روى او مىنشستم آنچه از امور واقعه روى داده بود براى من بدون ذرّهاى كموبيش حكايت مىنمود و از افعال و نيّات شخصى من كه احدى جز من بر آنها اطّلاع نداشت بيان مىنمود.
💢مدّتى گذشت تا اينكه شبى از روى ناچارى در مجلس دوستان شركت كردم و ناچار شدم قمارى بنمايم. فردا چون خدمت او رسيدم فوراً فرمود: آيا حيا و شرم ننمودى كه اين گناه كبيره موبقه را انجام دادى؟ اشك ندامت از ديدگان من سرازير شد گفتم:
غلط كردم، توبه كردم، فرمود: غسل توبه كن و ديگر چنين منما؛ و سپس دستوراتى ديگر فرمود.
💢خلاصه به طور كلّى رشتۀ كارم را عوض كرد و برنامۀ زندگى مرا تغيير داد. چون اين قضيّه در زنجان اتّفاق افتاد و بعداً خواستم به طهران حركت كنم امر فرمود كه بعضى از علماء را در طهران زيارت كنم و بالأخره مأمور شدم كه براى زيارت اعتاب عاليات بدان صوب مسافرت كنم. اين سفر، سفرى است كه به امر آن سيّد بزرگوار مىنمايم».
💢دوست ما گفت: «در نزديكىهاى عراق دوباره ديدم ناگهان صداى او به گريه بلند شد، سبب را پرسيدم گفت:
❇️«الآن وارد خاك عراق شديم چون حضرت ابا عبد الله عليه السّلام به من خير مقدم فرمودند».
#معارف #ابا_عبد_الله
@almorsalaat
#آیه
◽️الَّذِينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللّهِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللّهِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْفائِزُونَ - يُبَشِّرُهُمْ رَبُّهُمْ بِرَحْمَةٍ مِنْهُ وَ رِضْوانٍ وَ جَنّاتٍ لَهُمْ فِيها نَعِيمٌ مُقِيمٌ خالِدِينَ فِيها أَبَداً إِنَّ اللّهَ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ .
📚سوره توبه. آیات 20-22
@almorsalaat
9.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#انسان_شناسی| انسان کامل، واجد جمیع انحاء فاعلیت است / معنای «انما أنا بشر مثلکم»
🎙استاد شیخ علی فرحانی
#فلسفه #انسان_شناسی
@almorsalaat
📌سوره مبارکه اخلاص از احکام فطرت، و نسبت حق تعالی است
🔰حضرت امام خمینی رحمه الله علیه
💢بدان که از فطرتهایی که فطر النّاس علیها، فطرت تنفر از نقص است، و انسان از هر چه متنفر است، چون در او نقصانی و عیبی یافته است از آن متنفر است. پس، عیب و نقص مورد تنفر فطرت است، چنانچه کمال مطلق مورد تعلق آن است.
💢پس، متوجه إلیه فطرت باید «واحد» و «احد» باشد، زیرا که هر کثیر و مرکبی ناقص است، و کثرت بی محدودیت نشود، و آنچه ناقص است مورد تنفر فطرت است، نه توجه آن،
💢پس، از این دو فطرت، که فطرت تعلق به کمال و فطرت تنفر از نقص است، توحید نیز ثابت شد. بلکه استجماع حق جمیع کمالات را و خالی بودن ذات مقدّس از جمیع نقایص نیز ثابت گردید.
💢و سوره مبارکه «توحید» که نسبت حق جلّ و علا را بیان می فرماید (به حسب فرموده شیخ بزرگوار ما روحی فداه) از هویّت مطلقه که متوجّه إلیه فطرت است و در صدر سوره مبارکه به کلمه مبارکه «هو» اشاره به آن شده است، برهان بر شش صفتی است که در دنباله آن مذکور است،
💢زیرا که چون ذات مقدسش هویت مطلقه است
1⃣ و هویت مطلقه باید کامل مطلق باشد، و الا هویت محدوده است، پس مستجمع جمیع کمالات است، پس «الله» است.
2⃣و در عین استجماع جمیع کمالات بسیط است، و الا هویت مطلقه نخواهد شد، پس «احد» است، و لازمه احدیت واحدیت است.
3⃣و چون هویت مطلقه مستجمعه همه کمالات از جمیع نقایص، که منشأ همه برگشت به #ماهیت نماید، مبراست، پس آن ذات مقدس «#صمد» است و میان تهی نیست.
4⃣و چون هویت مطلقه است، چیزی از او تولید و منفصل نشود
5⃣و او نیز از چیزی منفصل نگردد،
💢بلکه او مبدأ همه اشیاست و مرجع تمام موجودات است، بدون انفصال که مستلزم نقصان است.
6⃣و هویت مطلقه نیز کفوی ندارد، زیرا که در صرف کمال، تکرار تصور نشود.
💢پس، سوره مبارکه از احکام فطرت، و نسبت حق تعالی است.
📚چهل حدیث؛ حدیث یازدهم(فطرت)
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
📌وجه الله همان مظهر خدا و مظهر خدا همان اسماء جمالیه و جلالیه خدا است / این معنای روایت «نحن اسماء الله» است
🔰علامه طهرانی اعلی الله مقامه الشریف
💢چون سالك از عالم طبع و برزخ گذشت به عالم روح وارد مىشود و سپس مراحلى را طىّ مىكند كه ان شاء الله تعالى شرح آن به تفصيل خواهد آمد.
💢اجمال آن اينست كه سالك توفيق يافته، مشاهده نفس خود و صفات و اسماء الهيّه را نموده كمكم به مرحلۀ فناء كلّى رسيده و سپس به مقام بقاءِ به معبود مىرسد، در اين موقع حيات ابدى بر او ثابت مىگردد.
❇️هرگز نميرد آنكه دلش زنده شد به عشق ؛ ثبت است در جريده عالم دوام ما
💢در اثر تأمّل و تدبّر در آيات كريمۀ قرآنيّه اين اصل مسلّم مىگردد، و حاصل آنكه خداوند در جائى از قرآن مجيد مىفرمايد:
💢مسافران كشتهشدۀ در راه خدا به طور جاويد زندهاند و هرگز نميرند.
❇️وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْياءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ .
💢و در جائى ديگر مىفرمايد: هر چيزى فنا و نيستىپذير است مگر وجه پروردگار.
❇️كُلُّ شَيْءٍ هالِكٌ إِلاّ وَجْهَهُ
💢و در جاى ديگر مىفرمايد: هر چه در نزد پروردگار است بقا و ثبات دارد.
❇️ما عِنْدَكُمْ يَنْفَدُ وَ ما عِنْدَ اللّهِ باقٍ
💢از انضمام اين آيات به يكديگر معلوم مىشود آنان كه زنده بوده و در نزد پروردگار روزى مىخورند عبارتند از وَجْهُ الله كه بَوار و زوال به نصّ آيۀ قرآن در آن راه ندارد.
💢از طرف ديگر از آيات كريمۀ قرآنيّه معلوم مىشود كه مراد از وجه الله تعالى كه زوالپذير نيست همانا اسماءِ الهيّه است.
💢و بيان آن اينست كه در آيۀ ديگرى همين وَجْهُ الله را كه فنا و زوال در او راه ندارد تفسير به اسماء خود نموده و صفت عزّت و جلالت را بر آن مترتّب ساخته است:
❇️كُلُّ مَنْ عَلَيْها فانٍ - وَ يَبْقى وَجْهُ رَبِّكَ ذُو الْجَلالِ وَ الْإِكْرامِ .
💢به اتّفاق جميع مفسّرين كلمۀ «ذو» صفت براى «وجه» مىباشد يعنى «وجه» پروردگار تو كه آن وجه ذوالجلال والاكرام است باقى است.
💢و چون مىدانيم كه وجه هر شىء عبارتست از آن چيزى كه مواجهه بدان حاصل مىشود، بنابراين وجه هر چيز #مظهر آن چيز است، و مظاهر، همان #اسماء_خدا هستند كه مواجهۀ خدا با تمام مخلوقات به وسيلۀ آنها انجام مىگيرد؛ و نتيجۀ آن اين مىشود كه تمام موجودات فنا و زوال پذيرند مگر اسماء جلاليّه و جماليّه
💢و بالنتيجه معلوم مىشود كه سالكان إلىِ الله كه به فيض سعادت بَلْ أَحْياءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ رسيدهاند عبارتند از اسماء جلاليّۀ و جماليّۀ حضرت پروردگار جلّ و عزّ.
💢از همين گفتار به خوبى معلوم مىشود كه مرادِ ائمّۀ طاهرين سلام الله عليهم اجمعين - كه فرمودهاند: #نَحْنُ_اسْمَاءُ_اللَهِ، چه بوده است، و الاّ مقام حكومت ظاهريّۀ اجتماعيّه و وساطت و مباشرت در امور شرعيّه و احكام ظاهريّه الهيّه مقامى نيست كه بدين كيفيّت خود را توصيف كنند.
💢بلكه مراد همان فناء در ذات احديّت است كه ملازم با وجه الله گرديدن و مظهر اتمّ صفات جماليّه و جلاليّۀ او شدن است كه قابل قياس با هيچ مقام و منصبى نيست.
📚رساله لب اللباب. صص 29 - 30
#معارف
@almirsalaat
19.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#کفایه_الاصول| اشاره ای به ثمره مبحث مقدمه واجب در علم اصول / رابطه مبحث مقدمه واجب و مبحث کیفیت جعل احکام وضعیه
🎙استاد شیخ علی فرحانی
📚گزیده تدریس کفایه الاصول
#اصول #کفایه_الاصول
@almorsalaat
📌 فهَذَا مَقَامٌ مَكْنُونٌ لا يمَسُّهُ الّاالْمُطَهَّرونَ
🔰علامه سید محمد حسین طهرانی
💢در اخبار زيادى وارد شده است كه نيّت سه مرتبه دارد، منها ما قال الصّادق عليه السّلام: العُبَّادُ ثَلاَثَةٌ: قَوْمٌ عَبَدُوا اللَهَ خَوْفًا فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْعَبيدِ، وَقَوْمٌ عَبَدُوا اللَهَ طَمَعًا فَتِلْكَ عِبادَةُ الاُجَراءِ، وَقَوْمٌ عَبَدُوا اللَهَ حُبًّا فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْأحْرارِ.
💢در اثر تأمّل و دقّت واضح خواهد شد كه عبادت دو دستۀ اوّل به حقيقت صحيح نيست زيرا عبادت آنها به خدا و براى خدا نبوده و مرجع عبادت آنها به خودپرستى است و در واقع آنها خود را پرستيدهاند نه خداى تعالى را، چون بازگشت عبادت آنها به همان علائق و مشتهيات نفسانى است، و چون خودپرستى با خداپرستى جمع نمىشود بنا بر اين بايد بر حسب نظريّۀ اوّل، اين جماعت به خدا كافر بوده و خدا را منكر باشند ليكن چون قرآن كريم به نصّ خود اصل خداپرستى را فطرى هر بشرى بيان فرموده است و هرگونه تغيير و تبديلى را در خلقت نفى نموده است:
💢فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا فِطْرَتَ اللَهِ الَّتِى فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْها لا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَهِ ذلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يعْلَمُونَ .
💢بنابراين انحراف بشر از جادّۀ خداپرستى نيست بلكه از جادّۀ توحيد است كه خدا را در فعل و صفت واحد نمىدانند بلكه غير او را با او سهيم و شريك مىكنند، و لذا قرآن در همه جا براى اثبات توحيد خداوند و نفى شرك از او قيام فرموده است. و بر اين اساس دو دستۀ اوّل خدا را در منظور خود سهيم و شريك مىدانند و در عين خداپرستى نيز از خودپرستى دست باز نمىدارند و فعل خود را در عبادات براى هر دو منظور بجا مىآورند و اين همان شرك است، و در حقيقت اين دو گروه، مشرك به خداى متعال مىباشند كه به نصّ قرآن براى آن آمرزشى نيست.
💢إِنَّ اللّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ .
💢بنابراين عبادت آنها ابدا مثمر ثمر نبوده و آنها را به خداى متعال نزديك نخواهد ساخت.
💢امّا دستۀ سوّم كه خدا را بر اصل محبّت مىپرستند كه همان عبادت احرار است و در بعضى از روايات وارد است كه تِلْكَ عِبادَةُ الْكِرَامِ
💢اين همان عبادت صحيحۀ واقعيّه است و به آن نمىرسند مگر پاكان درگاه الهى. فهَذَا مَقَامٌ مَكْنُونٌ لا يمَسُّهُ الّاالْمُطَهَّرونَ
💢محبّت عبارتست از انجذاب، يعنى كشيده شدن چيزى به سوئى و حقيقتى. دسته سوّم گروهى هستند كه پايۀ عبادت و پرستش خود را بر محبّت و كشش به سوى خدا قرار داده غير از كشيده شدن به سوى او و تقرّب به حضرت او هيچ مقصود و منظورى ندارند و صرفاً همان انجذابى كه از ناحيه محبوب در خود حسّ مىكنند داعى و محرّك آنها به سوى محبوب و موجب حركت آنها بدان حريم است.
💢در بعضى از اخبار وارد شده است كه حقّ تعالى را از آن جهت كه اهليّت عبادت دارد پرستش نمائيد. و معلوم است كه اين اهليّت بازگشتش به صفات الهى نبوده بلكه راجع به مقام ذات مقدّس اوست جَلَّ جَلَالُه و عَظُمَ شَأنُهُ، و بنا بر اين مفادش آن خواهد بود كه خداوند را چون خداوند است عبادت كنيد:
💢الَهى مَا عَبَدْتُكَ خَوْفًا مِنْ نَارِكَ وَ لا طَمَعًا فِى جَنَّتِكَ، بَلْ وَجَدْتُكَ اهْلًا لِلْعِبَادَةِ فَعَبَدْتُكَ.
💢انْتَ دَلَلْتَنى عَلَيْكَ، وَ دَعَوْتَنى الَيْكَ، وَ لَولاَ انْتَ لَمْ أ دْرِ مَا انْتَ.
@almorsalaat
📌#فهرست
📌#مجموعه_آثار_و_بیانات استاد علی فرحانی
💢دروس منطق
👈(المنطق، جمع بندی منطق، برهان و عرض ذاتی، برهان شفا)
eitaa.com/almorsalaat/1351
💢دروس فلسفه
👈(بدایه، نهایه، شواهد، اشارات، مبانی حکمت، عرض ذاتی از نگاه علامه طباطبایی و حضرت امام، تبیین هماهنگی نظام فلسفی امام و علامه)
eitaa.com/almorsalaat/1348
💢دروس اصول فقه
👈(الموجز، اصول الفقه، رسائل، کفایه، مناهج، تعادل و تراجیح امام خمینی، آشنایی با نظام اجتهادی امام خمینی، اصول فقه فرهنگ، اعتبار و عقلا)
eitaa.com/almorsalaat/1355
💢دروس فقه
👈(لمعه و مکاسب، لاضرر امام خمینی، اجتهاد و تقلید امام خمینی)
https://eitaa.com/almorsalaat/6679
💢مجموعه جلسات انسان شناسی در قرآن
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/maaref/ensandarghoran/
💢دوره ولایت در قرآن
https://eitaa.com/almorsalaat/7322
💢مجموعه بیانات اخلاقی و عرفانی استاد
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/audio/akhlagh/
💢مجموعه جلسات تدریس منیة المرید
https://eitaa.com/almorsalaat/6333
💢مجموعه جلسات #طلبه_موفق (روش تحصیل و برنامه ریزی)
eitaa.com/almorsalaat/4489
💢سلسله جلسات مصباح اندیشه
https://eitaa.com/almorsalaat/7307
💢مجموعه جلسات مرتبط با علوم انسانی اسلامی
eitaa.com/almorsalaat/2146
💢مجموعه تدریس ها و جلسات پیرامون امام خمینی (ره)
eitaa.com/almorsalaat/4613
💢مجموعه تدریس ها و جلسات پیرامون علامه طباطبایی (ره)
eitaa.com/almorsalaat/2411
💢مجموعه تدریس ها و جلسات پیرامون شهید مطهری(ره)
https://eitaa.com/almorsalaat/4643
@almorsalaat