28.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید
💠اگر کسی بخواهد وارد در بحث پیرامون اندیشه های امام و علامه بشود، لازم است که بر اندیشه و آثار ایشان مسلط باشد.
🔰استاد علی فرحانی
📌 بررسی هماهنگی نظام انسان شناسی امام و علامه، جلسه اول، ۹۹/۴/۸
#در_مدرسه_امام_خمینی
#در_محضر_علامه #پای_درس_استاد
@fater290
🌐آقا تو از اسلام چه اطلاعى دارى كه میگويى نمیشود؟
🔰امام خمینی (ره)
✅شنيدم كه يكى از اينهايى كه تازه آمده است، براى اينكه دلش مى خواهد يك چيزى بشود گفته است كه نمى شود اسلام را درست كرد! آقا تو از اسلام چه اطلاعى دارى كه مى گويى نمى شود؟ چه مى دانى اسلام چه هست و نمى شود. همين حرف است كه من مى گويم كه اسلام را مخفى كردند نگذاشتند به مردم برسد. اسلام همين طور در بسته. خيال كردند همين است كه بروند صبح نماز بخوانند! خوب ما ببينيم كه رؤساى اسلام ما چه بودند. حضرت امير نمازش را مى خواند، شمشيرش را هم مى كشيد. شمشيرش دستش بود، نماز هم مى خواند؛ هر دو بود. قضاوت هم مى كرد. همه كارها را مى كرد.
📚صحیفه امام، ج6ص342
#در_مدرسه_امام_خمینی
#علوم_انسانی_اسلامی
@fater290
المرسلات
🌐آقا تو از اسلام چه اطلاعى دارى كه میگويى نمیشود؟ 🔰امام خمینی (ره) ✅شنيدم كه يكى از اينهايى كه تاز
🔹یکی از دغدغه های مهم حضرت امام، خصوصا در سالهای بعد از انقلاب، مسئله #اسلام_شناسی صحیح است. ایشان در آثار مختلف بیانی و بنانی خود این مسئله را تبیین می کنند.
🔹خطاب حضرت امام در متن بالا به یکی از افراد در قوه قضائیه است که معتقد بوده است که نمیتوان #قضاوت_اسلامی را در جامعه اجرا کرد.
🔰ادمین
@fater290
🌎سازگاری دین با تمدن، علم و پیشرفت
❇️امام خامنه ای
🔱 در دوران رژیم طاغوت به جامعهی جوان کشور این جور تفهیم میکردند که اگر میخواهید به تمدّن و پیشرفت برسید باید دین را کنار بگذارید؛ میگفتند دین و دینداری و ایمان دینی با علم و پیشرفت و مانند اینها نمیسازد. امروز بیایند چشمهای کورشان را باز کنند، ببینند که بهترین صنایع ما، پیشرفتهترین صنایع بزرگ ما که در رقابت با کشورهای درجه یک دنیا در صدر فهرست قرار داریم، به وسیلهی جوانهای دعای کمیلخوان و نمازشبخوان دارد پیشرفت میکند؛ جوانهای اهل اعتکاف، جوانهای اهل دعای ندبه، جوانهای متدیّن. ما در بحثهای صنایع پیشرفتهی امروز دنیا، در نانو، در هستهای، در موشکی، در فنّاوری زیستی و در بقیّهی فنون پیشرفتهی دنیا، امروز ما در رقمهای بالا قرار داریم، در صفوف مقدّم قرار داریم؛ عمدهی کسانی که این کارها را میکنند، جوانهای متدیّن که ما از نزدیک با خیلی از اینها آشنا هستیم، هستند.
📚۹۸/۱/۱
#دین
#تکنولوژی #کلام_ولی
#در_مدرسه_امام_خمینی
@fater290
🔉🔉 #بشنوید
♨️تفکر در آیات آفاقی و انفسی
🔰استاد علی فرحانی
📌 لینک دانلود صوت👇👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/audio/akhlagh/tafakkoro-saaten.mp3
#پای_درس_استاد
#اخلاق_و_عرفان
@fater290
35.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید
💢ملاک و محور مباحث در بررسی هماهنگی نظام انسان شناسی امام و علامه، #برهان است.
🔰استاد علی فرحانی
📌 بررسی هماهنگی نظام انسان شناسی امام و علامه، جلسه اول، ۹۹/۴/۸
🌐🌐لینک مشاهده در اینستاگرام👇
https://www.instagram.com/tv/CCYQ2AZpSOu/?igshid=1ccpl68pg9wtj
#پای_درس_استاد #عرفان
#در_مدرسه_امام_خمینی #در_محضر_علامه
@fater290
هدایت شده از مداحی ها و روضه های ناب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اقامه عدل را انبیایی کردند که اهل #ذکر و #فکر بودند
🎙 #امام_خمینی:
💬 دعا و مناجات و ذکر، نه تنها انسان را از فعالیت باز نمیدارد، بلکه همین دعاها را اگر انسان درست بخواند، آدم را میسازد و انسانهایی تربیت خواهند شد که در دنیا اقامه عدل خواهند کرد.
•┈┈••✾••┈┈•
🔊لطفا منتشر کنید
🔉🔉 #بشنوید
❄️آقای قاضی، واقعیت عجیبی داشت/ایشان علامه طباطبایی را برای آینده تربیت کرد/آقای قاضی به ایشان دستور تفکر می داد/پیشگویی ایشان در مورد وقوع انقلاب به دست امام خمینی (ره)
🔰استاد علی فرحانی
⏰زمان: 03:27
👇👇👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/audio/akhlagh/aghaye-ghazi-vagheiate-ajibi-dasht.mp3
#پای_درس_استاد
#اخلاق_و_عرفان
@fater290
🌎فقه و هنر
❇️مقام معظم رهبری
✏️یک فقیه برجسته اگر بخواهد در زمینهى مسائل هنرى اظهار نظر بکند، بایستى با مقوله هنر آشنایى داشته باشد؛ اگر با این مقوله آشنایى [نداشته باشد] و نشناسد هنر را و نداند که هنر چیست و خصوصِ این مقوله هنرى چه حدّومرزهایى دارد، چه تعریفى دارد، بعید است که بتواند درست حکم را از آب دربیاورد؛ چون یکى از شرایط استنباط درست حکم، شناخت موضوع است؛ موضوع را باید خوب شناخت. اگر موضوع را نشناسیم، حکم بدرستى به دست نمىآید. بنابراین به نظر من جا براى این کار خیلى زیاد است؛ هم راجع به خود هنر و فلسفه فقه هنر بعد هم فقه هنر با ورود در مسائل فقهى هنر، حدّومرزهاى هنر را مشخّص کردن و نظر اسلام را گفتن.
📚 21/10/94
#فقه #هنر #فقه_هنر
#اسلام #کلام_ولی
@fater290
🔉🔉 #بشنوید
♨️ دو نکته درباره #آیه_ذر
🔰استاد علی فرحانی
🔹استاد در این صوت بعد از توضیحی در مورد محتوای آیه دو نکته و سوال مهم را بیان می کنند:
1⃣در این آیه پس از اینکه اشهاد بر نفس اتفاق می افتد، انسان ها، اقرار به #ربوبیت خدای متعال می کنند و ربوبیت مربوط به مقام توحید افعالی است. سوال این است که آیا به وسیله #معرفت_نفس فقط به مرحله #توحید_افعالی می توان رسید یا به مقام بالاتر هم می توان صعود کرد؟
2⃣نکته دوم این است که این آیه مربوط به قوس نزول انسان و مربوط به قبل از عالم ماده است. سوال این است که در آن عوالم که امکان استعدادی وجود ندارد، کثرت افرادی انسان چگونه توجیه می شود؟
📌استاد به مناسبت سوال دوم نکاتی در مورد نگاه فلاسفه و عرفا در توجیه علم تفصیلی قبل الایجاد خداوند به موجودات و شباهت نظر فلاسفه مشاء به عرفا در این مسئله و همچنین حضرات خمس از نگاه عرفا، بیان می کنند.
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
⬇️لینک دانلود و استماع صوت
⏰مدت زمان: 15:13
👇👇👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/audio/falsafe-erfan/do-nokte-dabare-aye-aalame-zar.mp3
#پای_درس_استاد
#فلسفه #عرفان #تفسیر
@fater290
المرسلات
📝 #یادداشت: پیرامون روش تحصیل منطق 🔰حجت الاسلام مقدسی @fater290👇
📝 #یاداشت: پیرامون روش تحصیل علم #منطق
📌 حجت الاسلام مقدسی در کانال معارج (@maarejj) درباره یکی از #صوت های استاد فرحانی درباره روش تحصیل منطق، #یادداشتی را نوشته اند که متن آن را در ادامه می خوانیم.
⬇️لینک دانلود صوت👇👇👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/audio/heda-va-maha/download.php?file=08-elme-mantegh/050-piramone-khandane-mantegh-v-jambandi-doroos@almorsalat.mp3
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🔴 بنده در این #یادداشت به مناسبت مطالبی که استاد در این صوت بیان می کنند دو نکته مهم را تذکر می دهم:
1️⃣ #نکته_اول
♨️ بسیاری از دوستانی که با استاد فرحانی آشنا می شوند همیشه این سوال برای آنها مطرح است که «سبک شروع از #مطلب_ما چگونه است؟»
🔹 این صوت بخشی از جلسه هفتاد و سوم اصول مظفر بخش اول (پایه پنجم) است. استاد در بخش اول این صوت به مناسب مسئله #اعتبارات_ماهیت بحث بسیار ارزشمندی درباره #ماده و #جهت بیان می کنند.
🔻 در این بحث استاد به صورت کاربردی، سبک شروع از #مطلب_ما را در این موضوع پیاده می کنند. ایشان با پرسش و پاسخ ها و بررسی جوانب و لوازم مسئله #ماده و #جهت و تفاوت این دو، نشان می دهند که برای فهم چیستی ماده و جهت صرفا به تعریف آن ها نمی توان بسنده کرد و لازم است با بررسی جوانب مختلف آن، شناخت صحیحی از این مفهوم و ابعادش حاصل شود.
🔻پس از شناخت جوانب مختلف این مسئله، ثمرات و کاربردهای صحیح آن نیز روشن می گردد.
🔻براساس این تبیین، بسیاری از ابهاماتی که در «مطلب هل» و «مطلب لم»، (هستی و چرایی) مسائل وجود دارد، از عدم فهم صحیح چیستی آن مسئله نشأت می گیرد. لذا مسئله #ماده و #جهت که در ذهن بسیاری از طلبه ها بحثی بی ثمر است، پس از فهم صحیح آن ثمراتش آشکار می شود.
2️⃣ #نکته_دوم
🔰 استاد در این صوت درمورد اهمیت یادگیری علم منطق و ضرورت نظام بخشی ذهن به وسیله قواعد منطق نکات ارزشمندی را بیان می کنند و تاکید می کنند که #حتما #حتما قبل از اینکه ذهن از مطالب اصولی و فلسفی و ... پر شود باید ابتدا به وسیلۀ قوانین منطق آن را خط کشی و دسته بندی کرد، در غیر اینصورت کسی که در ضمن تحصیل این علوم بخواهد منطق را یاد بگیرد به #مغالطات زیادی دچار خواهد شد.
🤔 یکی از سؤالاتی که بسیاری از دوستان مطرح می کنند این است که ما چگونه این توانایی را به دست بیاوریم؟؟ غالبا تدریس های موجود منطق این ملکه را ایجاد نمی کند و استاد هم صوت کامل و با کیفیتی از منطق ندارند. پس چه باید کرد؟؟
🔆 پاسخی که به ذهن بنده می رسد و پس از گفتگوهای متعدد، به نظرم می رسد که نظر استاد فرحانی نیز همین مطلب باشد این است که:
✅ از جهت سیر منطقیِ رشد علمی، باید ابتدا تسلط بر گزاره ها و قواعد منطقی حاصل شود و سپس حرکت در مسیر رشد علمی صورت گیرد.
🔰 ولی با توجه به شرایط موجود، راه کار دیگری نیز وجود دارد که استاد نیز در این صوت به آن اشاره ای می کنند.
برای توضیح این راه کار مقدمه ای عرض می کنم:
#مقدمه
یادگیری علم منطق دو بخش دارد:
➖ تسلط و شناخت صحیح گزاره ها و محتوای علم منطق
➖ یادگیری و ملکه شدن استعمال و به کاربردن این علم در سیر اکتسابات علمی
♨️ عزیزانی که تصمیم دارند با سیر علمی استاد فرحانی کار علمی خود را آغاز کنند، ولی مشکل منطق دارند، باید توجه کنند که استاد در ضمن تدریس #الموجز، #اصول_مظفر و #بدایه_الحکمه علاوه بر اینکه مقدار زیادی از گزاره های منطقی را به مناسبت های مختلف تبیین کرده اند، به صورت عملیاتی شیوه استعمال و به کارگیری قوانین منطقی را در این کتب به طلبه یاد می دهند.
♨️ اگر شخصی از ابتدای الموجز مباحث استاد را پیگیری کند و با رعایت #آداب_استماع_صوت تقریرهای منظمی از دروس الموجز و اصول مظفر داشته باشد، لازم است مباحثی را که استاد در موضوعات ذیل بیان می کنند مشخص و جدا نماید:
☑️ #روش_تحصیل_علم
☑️ توضیحات درباره سازمان و کاربرد علم منطق
☑️ توضیحات درباره یکی از مباحث و گزاره علم منطق
☑️ توضیحات در مسئله #حقیقت و #اعتبار
علاوه بر این عناوین و عناوین مشابه، لازم است در هر بحث به سبک ورود در بحث و بررسی جوانب مختلف آن دقت نماید.
🔅 با این کار می تواند پس از استماع صوت های #اصول_مظفر مطالب گردآوری شده را دسته بندی و جمع بندی کند.
♨️ استاد در تدریس کتاب #بدایه_الحکمه با کنترل دقیق ذهن طلاب، گزاره های فلسفی را در چارچوب دقیق ضوابط منطقی ارائه می دهند و اگر سرمایه ای که در الموجز و اصول مظفر برای طلبه فراهم شده را به همراه داشته باشد، #ذهن_منطقی وی شکل می گیرد و در مسائل گوناگون، می تواند براساس ضوابط منطقی حرکت کند و در موارد بسیاری به صورت ناخودآگاه به عدم رعایت ضوابط منطقی واکنش نشان می دهد.
✅ پس از تحصیل فلسفه، طلبه می تواند با ملکه ای که به دست آورده است، به صورت پژوهشی، علم منطق را در قالب پروژه های تحقیقاتی جمع بندی نهایی کند.
@fater290