📝 متن ارسالی دکتر #رضا_داوری_اردکانی به خانه اندیشمندان علوم انسانی درباره فلسفه و ایران به مناسبت روز جهانی فلسفه: تاریخ ایران و درهم تنیدگی دین و دولت
☑️ دعوت استاد داوری برای اندیشیدن برای ایران
☑️ علمای دین تجدد را نپذیرفتند و با بعضی اصول آن و مخصوصا با اصل استقلال سیاست از دین مخالفت کردند. در سرزمین ما از هزاران سال پیش میان حکومت و دین جدایی نبوده و دین و دولت با یک قرارداد نانوشته کار حکومت و اداره جامعه و مناسبات و معاملات را میان خود تقسیم کرده بودند.
☑️ تجدد رای و نظر نیست که بتوان با آن موافقت یا مخالفت کرد، بلکه راهی است که با اراده به قدرت آغاز شده و به تدریج اقتضاها و ضرورت های تاریخی اش، ضرورت زندگی همه مردم جهان شده است. این ضرورت ها امر تاریخی است. نه اینکه با رد و قبول اشخاص پدید آمده باشد و با مخالفت بتوان آن را از میان برد.
متن کامل:
https://www.magiran.com/article/4566517
#مدرنیته
▫️اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
هدایت شده از آیت الله محمود رجبی
📝 پیام آیت الله رجبی، پیرامون وقایع اخیر در فلسطین، لبنان و سوریه:
بسم الله الرحمن الرحیم
فَلَوۡلَآ إِذۡ جَآءَهُم بَأۡسُنَا تَضَرَّعُواْ
▪️در شرایط حساس کنونی بهخصوص ماهها و روزهای اخیر، که آمریکای جنایتکار و سگ هار او در منطقه یعنی صهیونیستهای غاصب و کودککش به خاطر شکست در میدان جنگ و برای جلوگیری از نابودی خود دست به هر جنایتی میزنند، ملتهای مسلمان در کشورهای فلسطین، لبنان و سوریه دچار سختیها و شداید گوناگون شدهاند. این امر قلبهای مسلمانان و آزداگان را جریحه دار کرده است.
▫️به تصریح قرآن کریم، وظیفۀ قطعی ما در شدائد و سختیها تضرع به درگاه خداوند متعال است. در شب جنگ بدر نیز، استغاثۀ خاص مسلمانان و در رأس آنها نبی اکرم (ص) مورد مدح خداوند متعال قرار گرفته و نتیجۀ آن، امداد و نصرت الهی یاد شده است. «إِذ تَستَغِيثُونَ رَبَّكُمۡ فَٱستَجَابَ لَكُمۡ أَنِّي مُمِدُّكُم بِأَلفࣲ مِّنَ ٱلمَلَائِكَةِ مُرۡدِفِينَ»
▪️امشب و فردا که از مظان استجابت دعاست، ضروری است مومنین با تضرع و استغاثه به درگاه خداوند متعال موجبات جلب رحمت و نصرت الهی را فراهم کنند، کما اینکه قوای نظامی نیز انشاءالله تحت تدابیر حکیمانۀ رهبر معظم انقلاب دام ظله الوارف به وظایف خود عمل خواهند کرد.
«وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ»
محمود رجبی
٣ جمادی الآخر ١٤٤٦
📝 @mahmoodrajabi_ir
هدایت شده از فلسفه و عرفان
طبق گزارش برخی رسانه ها ، استاد سیدمحمدحسین حشمت پور دچار عارضه شدید مغزی شده اند و در بیمارستان قم بستری هستند، از خداوند متعال سلامتی کامل ایشان را خواستاریم
حمد شفا قرائت شود
https://eitaa.com/AGLOESHG
فلسفه اسلامی و فیزیک.pdf
4.92M
📕 #معرفی_کتاب | یادنامه دانشمند حکیم شهید محسن فخری زاده، عبدالحسین خسروپناه، مهدی عاشوری
سلسله نشستهای "فلسفه و فیزیک" با پیشنهاد دکتر فخری زاده، مشارکت جمعی از فیزیکدانان، فیلسوفان اسلامی و فیلسوفان علم و به اهتمام استاد خسروپناه طی سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ در پانزده جلسه برگزارشد.
کتاب حاضر تحریر و تنظیم این گفتگوها در قالب شش گفتار است. این کتاب اولین بار در اولین سالگرد دانشمند حکیم شهید فخری زاده (آذر ۱۴۰۰) به عنوان یادنامه به اهتمام دانشگاه آزاد اسلامی منتشر گردید.
#فلسفه
#فیزیک
#فلسفه_فیزیک
#فلسفه_علم
▫️اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
معرفی کانالهای تخصصی ویژه
ادبیات،منطق،فقه و اصول،فلسفه و عرفان
معرفی دروس اساتیدو....
https://eitaa.com/joinchat/2877816889C2015afa665
#معرفی_مقاله | پدیدارشناسی هوسرل و علم اجتماعیِ اسلامی (نقد امکان کاربست از چشمانداز استاد مطهری)، مهدی جمشیدی
چکیده: رویکرد فلسفی ادموند هوسرل در پدیدارشناسی موجب شکلگیری جامعهشناسیِ پدیدارشناختی در علم اجتماعیِ غربی شده است. مسئلۀ مقالۀ پیش رو این است که چنین رویکردی در حوزۀ علم اجتماعیِ اسلامی نیز قابل کاربست است یا این سنخ از علوم اجتماعی دلالتهای روششناختیِ پدیدارشناسی را برنمیتابد و آن را با بنیانهای فلسفی خویش ناسازگار میشمارد؟ از آنجا که داوری دربارۀ امکان یا امتناع این امر، فقط زمانی میسّر میشود که اجزا و عناصر پدیدارشناسی مشخّص شوند و نسبت هر یک از آنها با علوم اجتماعی اسلامیِ و بنیانهای فلسفی آن روشن گردد، سه مفهوم بنیادی از پدیدارشناسی هوسرل انتخاب شده و آنگاه دربارۀ هر کدام توضیحهایی پیشبرنده ارائه گردیدهاند. این مفاهیم عبارتاند از: «معنا»، «فراروندگی» و «شهود». این مطالعه با روش کتابخانهای آغاز شده و آنگاه در قالب روش تحلیل مقایسهای و انتقادی ادامه یافته است. این پژوهش نشان میدهد امکانهای پدیدارشناسی هوسرل برای علوم اجتماعیِ اسلامی بسیار ناچیز و حداقلیاند؛ در حدی که میتوان از امتناع سخن گفت و به نقد جدی پدیدارشناسی همّت گمارد. مطابق دلایلی که در متن آمده است، این امر به دلیل ناسازگاری بنیانهای فلسفی و حتی دعاوی درونیِ پدیدارشناسی هوسرل با فلسفۀ اسلامی است.
واژگان کلیدی: پدیدارشناسی ادموند هوسرل، معنا، فراروندگی، شهود، علم اجتماعیِ اسلامی.
🗒 فصلنامه کتاب نقد، دوره ۲۶، شماره ۱۱۲، آذر ۱۴۰۳، صص ۱۴۱-۱۸۳.
🖇در اینجا بخوانید:
https://naghd.iict.ac.ir/article_713139.html
@mahdi_jamshidi60
#علوم_اجتماعی
#علوم_انسانی_اسلامی
#علم_اجتماعی_اسلامی
▫️اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
سلام و عرض ادب خدمت دوستان عزیز
لطفا با به اشتراک گذاشتن پست ها در بین دوستان خود، در ترویج مطالب و رونق کانال ما رو یاری کنید.
سپاسگزارم
🌷🌿
شرایط حساس ایران-جبهه مقاوت-منطقه1403.9.17.mp3
3.77M
🔊 بیانات مهم استاد یزدان پناه در خصوص شرایط حساس ایران و منطقه
🔻 راهی که برخی ها میروند، جنگ را به خانه می آورد...
🔻مبارزه در خفا
✅ التجاء واقعی کنید
۱۴۰۳/۹/۱۷
#استاد_یزدان_پناه
@nasimehekmat
▫️اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191