🌙 عید و رؤیت هلال
🌺عید فطر، هنگامی است که رؤیت هلال ممکن شود و آنگاه است که تکبیر، قوت جانمان خواهد شد: وَ لِتُکمِلُوا الْعِدَّةَ وَ لِتُکبِّرُوا اللَّـهَ عَلَیٰ مَا هَدَاکمْ وَ لَعَلَّکمْ تَشْکرُونَ
🔹پیامبر خدا(ص) فرمودند:
فرشتگان در روز عید، سر کوچهها و گذرها میایستند و میگویند: «بشتابید به سوی پروردگار کریم که عطای بسیار میدهد و گناهان بزرگ را میآمرزد.
🤲دست ها را پر خواهیم داد تا خدا:
اللهم اهل الکبریاء و العظمه و اهل الجود و الجبروت
😢و چشمها را که دیشب با اشک فراق شستهایم، به راه خواهیم دوخت:
هل الیک یابن احمد! سبیل فتلقی؟ و این پرسش نیست، خواستنی ملتمسانه است.
☀️فردا صبح، نه یک عطارد، بلکه میلیاردها عطارد همنشین خورشید خواهند شد. در نزدیکترین نقطه اتصال!
🔺این مشق سحرهایی است که با عشق نگاشتهایم:
اَنّ الراحل الیک قریب المسافه
🔸سهراب چه زیبا گفت:
دستانت را میگشایی، گره تاریکی میگشاید لبخند میزنی، رشته رمز می لرزد
مینگری، رسایی چهرهات حیران میکند
بیا با جاده پیوستگی برویم
دروازه ابدیت باز است
آفتابی شویم.
💠فردا، عید مؤمنانه مؤمنانی است که در خلوت دعایشان آسمانی شد و در جلوت کاروان کمکهای مؤمنانه شان لبخند را تکثیر کرد.
💠فردا، میوههای فطرتت را خوشه چینی خواهی کرد.
💠فردا، جشن پیروزی بر خصم درون را برپا خواهیم کرد.
💠فردا، پس از یک آزمون سی روزه به فطرت زلال خود باز خواهیم گشت و خود را در آینه خود خواهیم دید.
💠فردا صبح، آنی است، درها بازخواهد شد.
💠فردا ساقیان نور، جام در جام شور و شعف بر کاممان خواهند ریخت.
💠و فردا، فرصتی برای التماس پس فرداهاست.
❇️ پس فردایی که انسان بازتعریف خواهد شد. بلال از مأذنه "اشهد ان وعدالله حق" خواهند خواند.
💢پنجرهها، نسیم را در آغوش خواهند گرفت، چشمها، سوی دیار عاشقان، به کربلا خواهند رفت؛
▪️گام ها استوارتر از قبل... و سلمان هراتی سرود:
از نام تو عشق را خبر خواهم کرد
با چشم تو بر افق نظر خواهم کرد
ای قافله سالار سحر! تا خورشید
با تو با تو با تو سفر خواهم کرد
🌀 و حقیقت عید، گمشده ماست. عارف وارسته، مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (رحمهالله) درباره حقیقت عید و مفهوم عمیق و والای این روز، چنین میفرماید:
«عید زمانی است که خداوند متعال برای جایزه دادن و بهره مند کردن بندگان از نعمتها، آن روز را در میان روزها انتخاب میکند تا برای گرفتن خلعتها و عطایا جمع شوند و به همگان اعلام کرده است که به درگاه او روی آورده و با اعتراف به بندگی و آمرزش خواستن از گناهان و عرضه نیازها و آرزوهایشان، برای او تواضع نمایند.
خدا دوست دارد در چنین روزی، به او خوش گمان بوده و جانب امیدواری به قبول خداوند و آمرزش و عطای او را بر جانب ترس از رد و عذابش ترجیح بدهند».
📍و اینجاست که می توانی بخوانی
"اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ
وَ اَنْ تُدْخِلَنی فی کُلِّ خَیْرٍ اَدْخَلْتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ الَ مُحَمَّدٍ
♨️و میدانی که خواندن دعای استهلال، هنگام دیدن هلال ماه مستحب است. من از دعایی برایت میگویم که پیش از دیدارش واجب است.
🔆امام روح الله (ره) در دیوانش سرود:
آنکه از باده عشق تو لبی تازه کند
ملک هستی برِ چشمش پرِ کاهی نبود
🌐 عیدت مبارک، نماز عید، در میان مؤمنان پا به رکاب، به امامت امام حی حاضر ناظر حضرت بقیةالله الاعظم (روحی له الفدا) روزیمان.
#عید_سعید_فطر
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅ @avand98
آوند
💠 #پویش_رسالت_اندیشی 📔کتابِ جبههسازی از نگاه مسئولان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی. 🔸 جلد اول
jebheh sazi 2 v 0.1.pdf
8.33M
📔کتابِ جبههسازی از نگاه مسئولان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی.
🔸 جلد دوم
🔹این کتاب خلاصه ۱۵ مصاحبه انجام شده با مسئولان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی میباشد که به صورت پرسش و پاسخ مدون گردیده است. در این کتاب سعی گردیده است به واژهها و اصطلاحات، ضرورت، لوازم و موانع جبههسازی و شیوه های متشکل سازی جبهه خودی و معارض پرداخته شود.
#جبهه_سازی
#دستواره
#آوند
#تعالی_تشکیلات
#کتاب_PDF
✅ @avand98
آوند
#دستواره #آوند #تعالی_تشکیلات ✅@avand98
♨️ هیچ کس سپاه را خلق نکرد، سپاه مثل یک چشمه جوشید، آن کسانی که در اول کار در جریان شکل گیری سپاه حضور داشتند و اطلاع دارند، آنها می توانند شهادت بدهند؛ چیزهایی میخواستند بسازند، قصد بود چیزی بوجود بیاید - گارد ملی و نمی دانم چه و چه - اما آن چه که به وجود آمد در واقع آن چیزی نبود که طراحان آن روز نظام و انقلاب در آغاز وجود، میخواستند بوجود بیاورند. سپاه از دل مساجد از دل مدارس از دل دانشگاهها از دل خانههای مردم از دل مزارع جوشید و به تدریج هم شکل گرفت، آرام آرام، مثل یک موجود طبیعی. حقیقت انسان وقتی نگاه میکند مثل یک موجود طبیعی و با یک شکل مبهم و بعد به تدریج ابعاد او آشکار می شود، ابعادش شکل میگیرد و اجزایش به وجود میآید و به شکل یک مجموعه و یک سازمان بوجود میآید، بتدریج به اینجا رسید.
🔺آنچه که به عنوان سپاه به وجود آمد به اقتضای نیاز زمان بود. این نکته خیلی مهمی است در باب سپاه، مسیر که بر اساس نیاز بوجود آمد. - که بعد در زمینه نهادی کردن هویت سپاه و هویت نهادی دادن به سپاه یا حفظ کردن این هویت در سپاه نکته مهمی است که عرض خواهم کرد سپاه چون بر اساس نیاز شکل پیدا کرد و در جاهای مختلف حضور پیدا کرد.
🔹یک روز نیاز به مقابله با ضد انقلاب در خیابانهای تهران بود، یک روز نیاز به مقابله با ضد انقلاب در مناطق و استانهای مرزی کشور بود و یک روز مسئله جنگ تحمیلی پیش آمد، در هر کدام از این مواقع سپاه با طبیعت خود به این نیاز جواب داد. سپاهی که شما بعد از یکی دو سال در فتح المبین، در بیت المقدس و در طريق القدس میبینید آن سپاه، در سال ۵۸ در خیابانها به آن شکل نبود، به اقتضای نیاز کشور بود حالا در شهرهای بزرگ در شهرهای کوچک سپاه بود همان هویت بود اما با اقتضای روز، وقتی مسئله کردستان و مناطق دیگر پیش آمد سپاه شکل خاص خودش را در تجارب و تناسب به آن نیاز نشان داد، شکل گرفت و نشان داد، بعد که جنگ پیش آمد شکل مورد نیاز در جنگ تحمیلی را پیدا کرد؛ تشکیل گردانها، تشکیل تیپ ها و به ترتیب تشکیل لشکرها، این به اقتضای نیاز بود، هر چه نیاز بود؛ این بهترین شکل سازمانی است که قابل انعطاف است و می تواند در هر زمانی بر طبق نیاز آن زمان، خودش را شکل بدهد، اجزای لازم، ابعاد لازم، اعضای لازم را در خود تولید کند و پاسخ بدهد به آن نیازی که آن روز وجود دارد.
💢در دوران بعد از جنگ مسئله سازندگی پیش آمد، مسئولین دولتی از سپاه در خواست کردند و سپاه وارد میدان سازندگی شد، بهترین سدها، بهترین پل ها، بهترین جادهها و بزرگراهها، بهترین بخشهای صنایع نظامی را ابتکار کرد، تولید کرد به وجود آورد، شکل داد و به ثمر رساند، همان سپاه بود اما اینجا طبق اقتضا عمل کرد. سپاه در همه نیازهای خدماتی کشور آنجایی که خواستند و اقتضای نیاز بود وارد شد، حتی بروند واکسن بزنند برای میلیونها کودک .
🌀 این خاصیت یک موجود زنده است که با اقتضاء زمان و با نیاز زمان قابلیت انعطاف دارد، سازمان بهم نمی خورد اما تکامل پیدا می کند و روز به روز شکلهایی که میتواند او را قادر کند به برآوردن نیاز، بر او عارض میشود، جاری می شود؛ او می تواند خودش را به روز کند، من به همین جهت با پیشنهاد فرمانده محترم سپاه در مورد تحول و تعالی موافقت کردم؛ چون یک چنین حرکتی میتواند این حالت انعطاف پذیری سپاه و به روز بودن سپاه یعنی همه جا سینه سپر کردن، همه جا کمر بسته و پا در رکاب بودن را حفظ و تقویت کند.
📍 همین جا عرض کنم که مسئله نهادی بودن سپاه را بیش از سازمانی بودن آن ببینید.
💠رهبر معظم انقلاب اسلامی
🗓 ۱۳۸۹/۰۴/۲۳
🔰 ادامه دارد...
#دستواره
#نهادی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅ @avand98
آوند
♨️ هیچ کس سپاه را خلق نکرد، سپاه مثل یک چشمه جوشید، آن کسانی که در اول کار در جریان شکل گیری سپاه حض
👆 ادامه 👆
📍همین جا عرض کنم که مسئله نهادی بودن سپاه را بیش از سازمانی بودن آن ببینید. نهاد یک ساختار انطباق پذیر است.
🔸یکی از خصوصیاتی که می توان برای نهاد در مقابل سازمان تعریف کرد این است:
یک ساختار انطباق پذیر با بعد ارزشی قوی که خشکی سازمان را ندارد نظم سازمان را دارد ولی شکنندگی سازمان را ندارد (سازمان های متعارف و معمولی)، اما قانون پذیری و مقررات پذیری سازمان را دارد، آن وقت انطباق پذیر است و می تواند خودش را با شرایط گوناگون انطباق بدهد.
💠یکی از هنرهای بزرگ انقلاب ایجاد نهادها بود یعنی همین ساختارهای منعطف همه کارهی همه فن حریف، مثل جهاد سازندگی؛ آن هم از همین قبیل بود یک وقت، در یک روستای دور افتاده کار دارند، یک وقت در داخل شهر کار دارند، یک وقت در جلوی خط مقدم جبهه کار دارند؛ در همه این موارد میتواند حضور پیدا کند و ساختار متناسب را برای آن نیاز برای آن مورد به وجود بیاورد، این خصوصیت نهاد است.
💢سعی کنیم سازمان سپاه که امروز به صورت یک سازمان مطرح است حالت نهادی داشته باشد مثل همانی که از اول تا امروزه بوده است و این حالت نهادی در او تقویت بشود، یعنی انطباق پذیری با شرایط گوناگون، یک روز شرایط اقتضا میکند که اعضاء، بیشتر کتاب بخوانند، یک روز اقتضا میکند که بیشتر تمرین رزمی بکنند، یک روز اقتضا میکند که بیشتر به مسئله حفاظت اطلاعات و دقتها و رعایتهای این چنینی بپردازند، یک روز اقتضا میکند به شعارهای اصلی انقلاب یک توجه ویژهای بکنند؛ در همهی این احوال این مجموعه میتواند کار خود را انجام بدهد.
🔺خصوصیت نهادی این است، این ساختار، ساختاری است که میتواند خود را با شرایط مورد نیاز منطبق کند بدون اینکه سازمان لطمهای ببیند، بدون اینکه چیزی از او کسر بشود، بدون اینکه جایی از او بشکند، حالت انطباق پذیری دارد؛ این یک چیز خیلی لازمی است.
🌿خوب این یک شجره طیبه است (توتي اكلها كل حين باذن ربها). ممکن است ثمره این "حين" این زمانی با ثمره "حين" بعد و زمان بعدی متفاوت باشد، باید دید چه ثمرهای مورد نیاز است، با اراده پروردگار با اذن پروردگار با اذن پروردگار عالم و آدم در هر زمانی ثمره خودش را نشان میدهد.
💠رهبر معظم انقلاب اسلامی
🗓 ۱۳۸۹/۰۴/۲۳
#دستواره
#نهادی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅ @avand98
💠 *ویژگی های "نهاد" از دیدگاه رهبر معظم انقلاب (حفظه الله)*
#رهبر_معظم_انقلاب
#دستواره
#نهادی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
#PDF
✅ @avand98
🔰 تعریف نهاد در ادبیات مدیریت:
🔸به ساختارِ انطباق پذیرِ با بعد ارزشی بسیار بالا اطلاق میشود که ضمن ارائه/کالایِ ممتاز، از اعضایی برخوردار است که حیات و زندگی خویش را با تکیه بر حیات و بقای نهاد استوار نموده و متأثر از هرگونه تغییر و افت و خیز در آن هستند.
📌 (میرزایی اهرنجانی، ۱۳۸۲)
#دستواره
#نهادی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅ @avand98
🔺دومین جلسه از سلسله نشستهای مقدماتی کنفرانس علمی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی با موضوع «شرایط حکمرانی در ایران» یکشنبه ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۹ از ساعت ۱۴ در مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا برگزار خواهد شد.
🔸مهمانان این نشست دکتر علی ملکی رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف، دکتر فرشاد مهدیپور رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدیر مسئول و صاحبامتیاز روزنامه صبح نو و دکتر علیرضا باباخان پژوهشگر و مدرس دانشگاه، خواهند بود.
💢علاقهمندان برای شرکت در این نشست میتوانند با شماره ۶۶۴۰۹۰۵۶ تماس حاصل نمایند.
#انعکاس
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅ @avand98
🌀تاریخ تشنه دیدار کسی بود که نه با بیان که با جان فریاد بزند:
محتاج قصه نیست گرت قصد خون ماست
💠کسی که از قالب مدرسه و بحثهای کلامی رهیده:
که من از مسجد و از مدرسه بیزار شدم
💠و تمام زندگیاش ترجمان این بیت شد که:
غرض ز مسجد و میخانهام وصال شماست
جز این خیال ندارم خدا گواه من است
💠و با تمام وجود در مصافی نابرابر، در برابر ظلم بایستد:
مگر به تیغ اجل خیمه برکنم، ورنه
رمیدن از درِ دولت نه رسم و راه من است
💠تاریخ قامتی را در انتظار بود که نه در قالبها مانده باشد و نه از غالبها بهراسد:
راهی است راه عشق که هیچش کناره نیست
آنجا جز آنکه جان بسپارند چاره نیست
💠تاریخ در جستجوی مردی بود که حتی رنج نامهاش، سپاسنامه است. رنجی که میبرد، نه برای خود باشد، که رنج قوم رهیدهای است که با باورهایش رشد کرده است:
در طریقت رنجش خاطر نباشد، می بیار
هر کدورت را که بینی چون صفایی رفت، رفت
💠تاریخ مردی سردار را میخواست که نه فقط خود، بلکه قومی را سردار کند. مردی که رسم مبارزه را در کالبد مردمانش بدمد:
به پای بوس تو دست کسی رسید که او
چو آستانه، بدین در، همیشه سر دارد
💠تاریخ مردی را میجست که مردمانش را به خدا فرا بخواند، نه خود! مردی که خود را پیشنیاز امام معصوم بداند. قیام کند تا زمینهساز قیام او باشد:
جان بی جمال جانان، میل جهان ندارد
هر کس که این ندارد، حقا که آن ندارد
💠و معجزه قرن، در حجرهای از حوزه پرشکوه تشیع ظهور کرد. استواری آمد تا استواری را ترویج کند. ناستوهی که سختی را به جان خرید تا راه فراموش نشود.
دیگران قرعه قسمت همه بر عیش زدند
دل غمدیده ما بود که هم بر غم زد
💠و خمینی بزرگ، پیشران نسلی شد که غبار را از آیینهها زدود و راه را پس از قرنها نا همراهی، نشان داد:
راهی بزن که آهی بر ساز آن توان زد
💠و راه که پیدا شد، راهروان، که روزی نوزادان خانههای مردم بودند، رهیدند و رفتند.
💠 خمینی بزرگ بیش از یک سیاستپیشه، دین مدار، مجتهد، محدث، عارف و... یک بلدِ راه بود. میراث او اکنون و تنها جمهوری اسلامی ما نیست، او زیرساخت تمدن نوین اسلامی را با تکیه بر جوانان پرشور و شعور بنا کرد:
گدایی درِ میخانه طُرفه اکسیری است
گر این عمل بکنی، خاک، زر توانی کرد.
🔹 و تا راه است، راهنما زنده است.
🔺 ولایت، راهبان راه و استمرار حرکت است.
📍اکنون راهنمایی دیگر است، با استواری گامهای دوم:
دریاست مجلس او، دَریاب وقت و دُریاب
🌐راه خمینی بزرگ، اکنون کهکشانی است برای همه روندگان، از همه مذاهب و قبایل:
سخن عشق نه این است که آید به زبان
ساقیا! می ده و کوتاه کن این گفت و شنفت
❗️و مباد که چنین شود:
رندان تشنه لب را آبی نمیدهد کس
گویا ولی شناسان رفتند از این ولایت
🏴 سالروز رحلت جانگداز حضرت امام خمینی (رحمةاللهعلیه) تسلیتباد.
#امام_خمینی_(ره)
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅ @avand98
💠 بهار تحول، خردادماه
🔰در سالگرد ارتحال امام راحل (رحمةاللهعلیه)، همچون همیشه امام انقلاب با تکیه بر کلیدی ترین رمز آغاز و تداوم انقلاب، جانی تازه بر پیکره بینشی مردمان دادند. ایشان در این سخنرانی تحوّلخواهی و تحوّلانگیزی را از برجستهترین خصوصیّات حضرت امام (رحمةاللهعلیه) دانستند:
«امام، روحاً، هم یک انسان تحوّلخواه بود، هم تحوّلآفرین. در مورد ایجاد تحوّل، نقش او صرفاً نقش یک معلّم و استاد و مدرّس نبود؛ نقش یک فرمانده داخل در عملیّات و نقش یک رهبر به معنای واقعی بود. ایشان بزرگترین تحوّلات را در دوران خودشان، در زمان خودشان در حوزههای متعدّدی و در عرصههای متنوّع زیادی ایجاد کردند.»
▪️امام انقلاب، در گام نخست از تحول فکری مردمان گفتند:
«یک تحوّل، تحوّل در روحیهی خمودگی و تسلیم ملّت بود.»
🌀با این تحول فکری، برونکرد بینشی مردمان، مطالبه گری بود. ایشان فرمودند:
«یک تحوّل دیگر، تحوّل در مطالبات مردم بود؛ یعنی اگر چنانچه فرض کنید آن وقت یک گروهی از مردم یک مطالبهای هم از دستگاه داشتند یا از قدرتمندان آن زمان داشتند این بود که مثلاً این کوچه آسفالت بشود یا این خیابان این جوری کشیده شود؛ مطالبات در این حد [بود]؛ این را تبدیل کردند به مطالبهی استقلال، آزادی؛ یعنی [آرمانهای] عظیم. یا شعار «نه شرقی، نه غربی»؛ در خواستههای مردم آن چنان تحوّلی به وجود آمد که از این چیزهای حقیر، کوچک، محلّی و محدود تبدیل شد به یک امور اساسی، بزرگ، انسانی ،و جهانی.»
🔺این دو تحول، زمینهساز افقی بود که مردمان برای مرام خود برگزیدند:
«یک تحوّل دیگری که امام به وجود آورد، تحوّل در نگاه به دین بود؛ مردم، دین را فقط وسیلهای برای مسائل شخصی، مسائل عبادی، حدّاکثر احوال شخصی میدانستند،... امام برای دین، رسالت نظامسازی و تمدّنسازی و جامعهسازی و انسانسازی و مانند اینها تعریف کرد؛ مردم نگاهشان به دین بکلّی متحوّل شد.»
❇️ثمره امام راحل، آینده پژوهی و آینده نگاری است:
«یک تحوّل دیگر، تحوّل در نگاه به آینده بود. در آن دورانی که نهضت شروع شد و امام وارد میدان شدند، با همهی شعارهایی که حالا بعضی از احزاب و بعضی و از گروهها و گروهکها میدادند ــ که خیلی محدود و کوچک هم بودند ــ در نگاه مردم آیندهای دیده نمیشد. یعنی مردم یک افق و آیندهای در مقابل چشم نداشتند؛ این تبدیل شد به ایجاد تمدّن نوین اسلامی. یعنی شما امروز به ملّت ایران نگاه کنید، این دست مبارک امام است که این حالت را به وجود آورده، مردم دنبال این هستند که تمدّن نوین اسلامی را تشکیل بدهند و به وجود بیاورند؛ اتّحاد عظیم اسلامی را به وجود بیاورند، امّت اسلامی را تشکیل بدهند. نگاه عامّهی مردم، تودهی مردم این است.»
💢اکنون و در سی و یکمین سالگرد امام راحل (رحمةاللهعلیه) رهبر فرزانه انقلاب، رسالت بلند مردم را تمدنسازی و وظیفه آنان را تحولخواهی میدانند:
«تحوّلخواهی لزوماً به معنای اعتراض نیست بلکه به معنای این است: گرایش مستمر به بهتر شدن؛ تحوّلخواهی این است؛ یعنی اکتفا نکردن به داشتههای موجود؛ منشأ تحوّل میتواند این باشد. البتّه ممکن است منشأ مواردی، اعتراض به وضع موجود باشد امّا همیشه اینجور نیست. در موارد زیادی تحوّل به معنای این است که ما آنچه را داریم، به داشتههایمان اکتفا نمیکنیم، یک قدمی بالاتر، یک مرحلهای جلوتر را دنبال میکنیم.»
✨عمیقترین فراز سخنان امام انقلاب، که باید درباره آن بسیار اندیشید، این فراز است:
«تحوّل صحیح احتیاج دارد به پشتوانهی فکری؛ یعنی هر حرکت بیپشتوانهی فکری را نمیشود تحوّل دانست.»
🌐 رسالت بزرگ کانونهای فکری و جبهه سازان انقلاب، پشتوانه فکری است.
❗️مباد که درگیر شدن با التهابات و اشتغال به رفتارهای با افق کوتاه، افقهای بلند را نادیده انگاریم.
💫بی شک انقلاب در مسیر تمدنسازی به هستههای فکری متعدد و متکثر برای آیندهپژوهی نیاز دارد.
#امامین_انقلاب
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅ @avand98
آوند
🔹 انعکاس؛ بازتاب دهنده تحرکات در خط و بر خط نهادها، شبکه ها و فعالان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلا
🔰 اصول مدیریتی رهبری امام خمینی (رحمةاللهعلیه) و امام خامنهای (حفظهالله)
https://www.instagram.com/p/CBBTkBkpT1z/?igshid=15skf9jll4kc7
#امام_خمینی
#امام_خامنه_ای
#انعکاس
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅ @avand98
⁉️ نهاد انقلابی؛ اصالتِ قالب (ساختار) یا اصالتِ هویت (تحقق ماموریت)؟
🔸 قسمت اول
🌀سازمان پديدهاي پيچيده و نافذ در حيات بشري است. پديدهاي كه ميل به دير پايي دارد. گويا ميل به بقا كه خداوند در وجود انسان به وديعه نهاده به سازمانها نيز سرايت كرده است؛ تا آنجا كه به باور برخی اندیشمندان، سازمان ميكوشد تا زنده بماند و تعادل خود را حفظ كند و تا حد ممكن، حتي پس از دستيابي به اهداف تعيين شده نيز پابرجا بماند. ميدان دادن به اين ميل، ممكن است گاهي به غفلت و اهمال يا انحراف از اهداف اصیل سازمان نيز منجر شود.
💢در واقع سازمانها در بسياري از مواقع به منظور سازگاري بهتر با شرايط، در اهداف خود تجديدنظر ميكنند، به ويژه هنگام تهديد بقايِ خويشتن، از تعقيب اهداف پیش اعلام شده صرف نظر ميكنند و درست به دليل وجود همين ميلِ به بقا، مسئله وجود و بقاي ظاهری و شکلی سازمان، به هدف جديد (و نه وسيله اي براي نيل به اهداف اصيل) تبديل مي شود؛ يعني در واقع سازمان حفظ بقاي خويش را هدف اصلی قرار ميدهد و براي باقي ماندن، اهداف اصیل خويش را قرباني ميكند و بدين ترتيب، هويتش (فلسفه تحقق ماموریت) را از دست ميدهد تا بقاي ظاهریاش (قالب و ساختار) را تضمين كند.
🖋 دکتر ساسان زارع
🔰 ادامه دارد...
#دستواره
#نهادی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅ @avand98
آوند
⁉️ نهاد انقلابی؛ اصالتِ قالب (ساختار) یا اصالتِ هویت (تحقق ماموریت)؟ 🔸 قسمت اول 🌀سازمان پديدهاي پ
⁉️ نهاد انقلابی؛ اصالتِ قالب (ساختار) یا اصالتِ هویت (تحقق ماموریت)؟
🔸 قسمت دوم
🌀در تاريخ شكل گيري سازمانها، تمايل سازمانها به زندگي، آنها را به رفتارهايي واداشته است كه در جريان آن رفتارها، گاهي هويت خويش را فداي بقاي خود كردهاند. مثال معروف، مربوط به سازماني است كه براي رفع فقر برپا ميشود و در ناخودآگاه جمعي خود، در مييابد كه نيل به آن هدف، مترادف با پايان مأموريت است و ختم مأموريت نيز مترادف با مرگ قانوني سازمان است! پس سازمان تلاش ميكند كه به جاي ريشه كني فقر، به بازي با آن بپردازد و به جاي فقرزدايي، صرفا فقيرنوازي كند. بنابراين در چارچوب فعاليتهاي آن سازمان، هيچ اقدامي براي ريشه كني فقر برنامه ريزي نميشود.
🔺پس در حالت كلي، فرار سازمانها از مرگ ظاهری، آنها را رياكارانه به جابه جايي اهداف متمايل مي كند. بدين سان، سازماني كه مستعد تغييردادن محيط است و ميتواند محيط را تغيير دهد تا اهداف خود را در آن محقق سازد، خود را تغيير ميدهد تا محيط را براي بقاي خود متقاعد كند.
📍 در اينجاست كه هويت و روح سازمان (فلسفه تحقق درست ماموریت) ميميرد تا جسم و جسد (قالب و شکل ظاهری) آن باقي بماند و اين مهم مدنظر قرار ميگيرد كه چه بايد كرد تا تمايل سازمانها به حفظ ظاهر و قالب خود، سبب جابه جايي اهداف واستحاله هويت آنها نشود؟
🖋 دکتر ساسان زارع
🔰 ادامه دارد...
#دستواره
#نهادی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅ @avand98
آوند
⁉️ نهاد انقلابی؛ اصالتِ قالب (ساختار) یا اصالتِ هویت (تحقق ماموریت)؟ 🔸 قسمت دوم 🌀در تاريخ شكل گيري
⁉️ نهاد انقلابی؛ اصالتِ قالب (ساختار) یا اصالتِ هویت (تحقق ماموریت)؟
🔸 قسمت سوم
🌀 در اينجاست كه هويت و روح سازمان ميميرد تا جسم و جسد آن باقي بماند و اين مهم مدنظر قرار ميگيرد كه چه بايد كرد تا تمايل سازمانها به حفظ ظاهر و قالب خود، سبب جابه جايي اهداف واستحاله هويت آنها نشود؟
🔹به نظر ميرسد كه در پاسخ به اين سؤال مي توان به مرگ ظاهری قالبها با هدف ناميرايي هویت سازمان اشاره کرد. در واقع برخلاف حالتي كه سازمان دچار استحاله اضطراري اهداف ميشود و روح را واميگذارد تا جسم زنده بماند، چنين سازماني روح را حفظ ميكند و جسد خود را به مرگ ظاهری مي سپارد و در واقع سازمان در ظاهر میمیرد تا بهتر زندگی کند.
💢در واقع سازماني كه به هنگام توانمندي، مسلط بر رابطه خويش با محيط، به مبادله منابع، انرژي، كالا و خدمات ميپردازد، به هنگام كهولت، جسد ناتوان خويش را واميگذارد تا به سازماني جوان و پرسرعت تبديل شود! جالب است كه در اين صورت، چنين سازماني هيچ گاه رنگ كهولت نميگيرد و هرگاه برنامه زماني مرگ ظاهریاش فرارسد، براي نيل به ناميرايي، مرگي از پيش طراحي شده توامان با تولد سازمانی جوان و چابک را برميگزيند.
🔺بدین ترتیب سازمان می تواند ساحت اندیشه و منطق زیربنایی خود را حفظ کند ولی ابزار بیان خود را ارتقا بخشد و جسم خود را پیوسته نوسازی کند، به طوری که در این سیر پیوسته نوسازی به طور مدام از ظرفیتهای کهنه خود، سازمانهایی نو با منطقی رو به رشد و متعالی بازآفرینی میشود و ظرفیتهای کهنه به عنوان تکیه گاهی برای زایش جدید و موثر قرار می گیرد.
💫 بی شک اتخاذ اين رويكرد به ويژه براي سازمانهايي كه در تقابل با واقعيتهاي محيط، نياز به نوشوندگي مکرر و سریع دارند(نهادهای انقلابی)، بسيار ضروري است.
🖋 دکتر ساسان زارع
#دستواره
#نهادی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
♨️ مرور بیانات رهبر حکیم انقلاب (مدظلهالعالی)، به مناسبت تحولات اخیر آمریکا
🔸امروز بسیاری از مشکلاتی که در کشورهای اروپائی، مثل انگلیس، مثل فرانسه، مثل آلمان، مثل ایتالیا وجود دارد، ناشی از این است که سیاستهای شبکهی خبیث صهیونیستی بر دولتهای این کشورها حاکم است. اینها از سرمایهداران و کمپانیداران صهیونیست که در دنیا زیادند، چشم میزنند و حساب میبرند. در آمریکا هم همین جور است. تملقگوئی به صهیونیستها، یک شیوهی معمول در بین قدرتمندان آمریکاست. در اروپا هم کم و بیش همین جور است. وقتی ملتها - چه ملت آمریکا، چه ملتهای اروپا - بدانند که خیلی از این بدبختیها ناشی از سلطهی شیطانی و اهریمنی این شبکه است، یقیناً انگیزهشان بیشتر خواهد شد، حرکتشان شدیدتر خواهد شد. ممکن است امروز آمریکا با پلیس، بلکه با ارتش، مردم را سرکوب کند - که سابقه هم دارد؛ چند سال قبل از این در شیکاگو یک حرکتی به وجود آمد، ارتش را وارد کردند؛ گمانم زمان کلینتون بود، حاکمیت آن مجموعهی قبل از بوش - هیچ ابائی ندارند؛ ارتش را وارد میکنند، مردم را سرکوب میکنند، میزنند، میکُشند، زندانهای سخت میکنند؛ این حرکت سرکوب میشود، اما از بین نمیرود؛ آتش زیر خاکستری خواهد ماند و یک روزی آنچنان شعله خواهد کشید که همهی این بنای پوشالی استکباری و سرمایهداری را خواهد سوزاند و خاکستر خواهد کرد.
💢البته ما در حال حاضر مسئولین آمریکائی را برحذر میداریم از این که حرکت ناشایست و شیطانیای - چه در زمینههای سیاسی، چه در زمینههای امنیتی - از آنها سر بزند. بدانند جمهوری اسلامی زنده است، بیدار است.
💠 آنها اگر چنانچه پشت به مردم خودشان دارند، ما رو به مردم خودمان داریم.
📍 بیانات در دیدار دانشجویان کرمانشاه
🗓۱۳۹۰/۰۷/۲۴
#دستواره
#الگوی_جبهه_سازی
#زرسالاران_یهود
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
آوند
🔹 انعکاس؛ بازتاب دهنده تحرکات در خط و بر خط نهادها، شبکه ها و فعالان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلا
❇️ آیا معنویت در مدیریت همان کارآمدی است؟!
⚠️ کم نیستند حزب اللهی هایی که وقتی می گویی عنصر #انقلابی در اقدام یعنی چه می گویند همین که کسی بتواند به خوبی از عهده کارش بر بیاید یا در یک کلمه #کارآمد باشد، انقلابی است و بس!
🔰 و اضافه می کنند که خب این خوب است که مذهبی و اهل نماز باشد ولی مساله اصلی این است که آن #مسوولیت که بعهده اوست را به خوبی انجام دهد.
❎ مدلی هم در نگاه جریانات #سنتی هست که فکر می کند مدیر مذهبی که دائم جانماز آب بکشد و بروزات #مذهبی اش زیاد باشد، وجه اصلی تمایز با مدیران غیرانقلابی را داراست!
✅ بنظر می رسد از آنجا که فهم درستی از عنصر #معنویت و تبیین نقش عینی آن در ساحت عمل و اقدام نداریم نگرش های برخی انقلابیون ما به تعاریف #سکولار از مدیریت نزدیک می شود و #کارآمدی بمعنای انجام صحیح وظیفه، تنها عنصر موفقیت تلقی می شود، که در مدیران سکولار نیز می تواند موجود باشد.
👈 حال سوال اینجاست که نقش معنویت دقیقا کجاست و یک #مدیر انقلابی دارای عناصر عقلانیت، عدالت و معنویت که دو تای اول در #ناباوران نیز می تواند باشد چه تفاوتی با آنان دارد؟ و این عنصر دقیقا در کجای کار او بروز دارد؟ در نماز و ریش و حیطه فردی او یا در مدیریت اش نیز مشهود است؟
💠 یکی از عرصه های مهم مدیریت #تصمیم_گیری دائمی مبتنی بر یک اصول مشخص و با لحاظ نظام #هزینه_فایده است. در این فرآیند، کم نیستند کسانی که با استدلال لزوم علمی بودن تصمیمات به سمت نگرش های تکنوکراتی غش می کنند. مثلا می فهمند که در ادارات فشل ما اگر هدیه در کار نباشد کار می خوابد لذا با یک دودوتا چهارتای درست ریاضی تن به این اقدامات می دهند!
🎓 پس اگر مدیری از عنصر معنوی برخوردار باشد تمایزاتی خواهد داشت. مثلا در امکانات، مدیریت #ریسک پذیرتری دارد چرا که دیده کم من فئة قليلة غلبت... پس نمی گوید دو دو تا چهار تاست پس نمی شود. او سعی می کند مشکلات را با حرکت #جهادی حل کند و با تلاش و تدبیر بیشتر در عین امکانات کمتر کار را به سرانجام برساند. البته مرز #توکل با تدبیر خیلی دقیق است و عاقل می طلبد!
✂️ در اینکه چقدر بخاطر برخی #مصلحت ها و فشارها از اصول، عدول می کند نیز بروز دارد یا اینکه چون مؤمنان وقتی می شنود که ان الناس قد جمعوا لکم... تازه ایمانش زیاد شده و محکم تر جلوی #فساد ذی نفوذان می ایستد.
🟢 در اینکه چقدر انسانیت و #اخلاق را در کار دخیل کند نیز متفاوت است. خیلی ها برنده بازی اند ولی بازنده اخلاق می باشند. این مولفه هم ناظر به درک #حضور دائمی خداوند یا همان معنویت قابل تعیین است.
🖋 علیرضا کمیلی
📍 @komeilialireza
#علیرضا_کمیلی
#انعکاس
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
آوند
🔹 انعکاس؛ بازتاب دهنده تحرکات در خط و بر خط نهادها، شبکه ها و فعالان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلا
🔰 حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در صحن علنی مجلس:
🔹اعزه بزرگوار با عرض بنده در مورد مظلومیت فرهنگ همراه هستند. در جلسه هیئت دولت شهریور سال ۸۶، بعد از گزارش آقای احمدی نژاد، مقام معظم رهبری فرمودند فرهنگ حقیقتاً مظلوم است. شواهد و ادلهای آوردند، یکی همین بود که در گزارش رئیس جمهور مجال گزارش در مورد فرهنگ نشد. نه تنها مقام معظم رهبری، هر دلسوزی - با عرض معذرت از ساحت والای مجلس- عدم استقبال نمایندگان مجلس را برای عضویت در کمیسیون فرهنگی را که ببیند یاد مظلومیت فرهنگ میافتد.
🔺شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور ۴ ماه تشکیل نشده است، شورای عالی فضای مجازی تشکیل نمیشود، سند مهندسی فرهنگی کشور به دستور مقام معظم رهبری بیش از ۴۰ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی را به خودش اختصاص میدهد ولی بعد از چند سال کش و قوس تصویب میشود. ۵-۶ سال سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی که توی سبد اولویتها باید قرار میگرفت، هیچ اتفاقی برایش نمیافتد.
❗️ کل بودجه فرهنگ این کشور زیر نیم درصد است؛ بودجه ساخت بیش از ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه.
▪️از مظلومیت فرهنگ یک قدم جلوتر؛ همین اندک بودجه دستگاههای فرهنگی با شلختگی و تشتت دستگاههای فرهنگی و روشن نبودن شرح وظایف با بارهای بزرگ بر زمین مانده مواجه است.
🕌مسجد که سنگر است و قرار است گرهها را باز کند، به یک عبارت ۱۱ دستگاه و به یک عبارت ۲۱ دستگاه متولی دارد. بفرمائید وضعیت بالای ۸۰ هزار مسجد در کشور چگونه است؟ شما نمایندگان مردم هستید و از احوال شهرها خبر دارید.
♨️ گرههای بزرگ در عالم اقتصاد و امنیت با فرهنگ حل میشود و این مکتب امام راحل و فرمایشات مقام معظم رهبری است. ما باید به گرهگشاییهای فرهنگی توجه کنیم. مسئله اول حتماً مسائل فرهنگی است.
💢بسیاری از دستگاههای فرهنگی متشتت و موازیکار هستند؛ به گونهای که سوال بنده آن است که چند نفر تفاوت بین شورای تبلیغات، دفتر تبلیغات و سازمان تبلیغات را میدانند؟
🌀همچنین ما شاهد نهادهای موازی چون مرکز رسیدگی به امور مساجد، ستاد اقامه نماز و مجموعههایی درباره مساجد هستیم که این تشتتها مشکلاتی را ایجاد کرده است. همچنین بین سازمان تبلیغات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم شاهد موازیکاریهایی هستیم اما با همه این وجود امام راحل ظرفیت و قدرت فرهنگ را به ما نشان دادند که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
♦️ حتماً حمایت از کالا و سرمایه ایرانی و اقتصاد مقاومتی، ابعاد فرهنگی هم دارد که مغفول مانده، جدی گرفته نشده و قطعاً باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. ظرفیتهای حل مسائل مهم نظام آن است که به مسائل فرهنگی توجه بیشتری شود و اگر ما میخواهیم مشکلات اقتصادی، معیشتی و مسکن مردم را حل کنیم، باید حتماً بر روی ظرفیت فرهنگی حساب ویژه باز کنیم.
📍ما بیش از ۸۰ هزار مسجد، ۲۵ هزار کانون و ۹۰ هزار هیئت مذهبی ثبت شده داریم که از حداقل خدمات حاکمیت محروم هستند و حتی یک شناسه هم ندارد؛ حمایتهایی که از NGOها میشود، از هیئتهای مذهبی دریغ میشود. ما گرههای مردم را با فرهنگ میتوانیم حل کنیم و مشکل امید، روحیه و اعتماد به نفس را میتوان با توجه به فرهنگ حل کرد.
⚠️همه جا تهران نیست، هر شهرستان و زیستبومی مسئله و اقتضائات خاص خودش را دارد که باید مورد توجه قرار گیرد اما مدل حکمرانی ما یک مدل مرکزی است درحالی که باید به مناطق مختلف توجه شود.
#حجت_الاسلام_قمی
#انعکاس
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
آوند
🔹 انعکاس؛ بازتاب دهنده تحرکات در خط و بر خط نهادها، شبکه ها و فعالان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلا
👈🏼 تحلیل حجت الاسلام علیرضا پناهیان دربارۀ سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب:
🌀 هرجا مشکل اقتصادی و فرهنگی هست، آنجا دچار «مدیران فسیل» است
🌀 جوانگرایی، ما را از تحجّر و فسیلشدن نجات میدهد
🌀 حبّ مقام، مدیر را فسیل میکند و خلاقیت را از بین میبرد
🔹 علی علیه السلام به مدیران جامعه میفرمایند: وقتی در کارها، میخواهید برنامهریزی کنید اول با جوانها مشورت کنید بعداً با پیرترها. اما برداشت عمومی جامعه این است که «جوان، ناپخته است!»
🔹 چرا باید با جوان مشورت کنیم؟حضرت توضیح میدهند؛ برای اینکه او حرفهای تازه به ذهنش میرسد و افق جدیدی باز میکند. ممکن است دو تا از نظراتش خیلی پرت باشد، اما دوتای دیگر، تو را از فسیل بودن در میآورد.
🔹 یکی از محسّنات جوانگرایی این است که انسان را از ایستایی و تحجّر نجات میدهد. اگر جایی دیدیم که مشکلات اقتصادی یا فرهنگی و...باقی مانده است، آنجا دچار مدیران فسیل هست. البته مدیران فسیل، ممکن است سنشان هم زیاد نباشد. مثلاً بعضیها در اثر ترسِ از دست دادن پست و موقعیت خودشان، دچار تحجّر میشوند.
🔹 چرا میگویند که مدیر باید زاهد باشد و حبّ دنیا و حب مقام نداشته باشد؟ چون حبّ مقام خلّاقیت او را میگیرد. حبّ مقام و موقعیت، او را فسیل میکند، قدرت تفکّر و برنامهریزی را از بین میبرد و دچار احتیاطهای بیجا میشود.
🚩برنامه «مردی که جهان را تغییر داد»
شبکه سه- ۹۹.۳.۱۷
👈🏼 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6319
@Panahian_ir
#حجت_الاسلام_پناهیان
#انعکاس
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
📔 #معرفی_کتاب
💠کتاب «رسم جهاد»، روایتهایی از تجربههای کار جمعی در جهاد سازندگی به روایت مرحوم حسینعلی عظیمی میباشد.
🔺این کتاب با نثری روان از ۱۱ فصل تشکیل شده است که مهم ترین آنها تشکیل ساختار، رابطه با مردم، دولتی شدن جهاد، کمیته فرهنگی و جهاد سازندگی در جنگ است.
🔸 ساختار منطقهای جهاد سازندگی، جهاد در استانها، ساختار شورایی جهاد، رابطه جهاد با بقیه سازمانها و اعتماد از دیگر سرفصلهای این کتاب هستند.
📌در بخشی از پیش گفتار این کتاب میخوانیم:
«خودمان هم هنوز دقیق نمیدانیم جهاد چگونه شکل گرفت، چگونه استمرار پیدا کرد و چگونه منحل شد، جهاد چه بود و چرا ما دیگر نمیتوانیم نهادی کارآمد، مردمی و فراگیر نظیر آن را در کشور ایجاد کنیم. در عین حال متأسفانه تاکنون برای دانشگاه و حوزه مطالعه این نهاد یا دیگر نهادهای برآمده از انقلاب اسلامی، مهم نشده است. این کتاب با اتکا به روش تجربه نگار و رجوع به خود جهادگران، مانند دیگر تلاشهای معدودی که در باب مطالعه جهادسازندگی انجام شده، به دنبال آن است که این نهاد انقلابی را بازشناسد.»
📍۲۷ خردادماه؛ سالروز تشکیل جهاد سازندگی به فرمان حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) گرامیباد.
#مرحوم_حسینعلی_عظیمی
#رسم_جهاد
#دستواره
#نهادی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
💠 قل هاتوا برهانکم
▪️در یکی از گردنههای تاریخی، امام جعفر صادق (علیهالسلام) مسئولیت تبیین و ترویج مبانی دینی را بر عهده داشتند.
🔹 الف: خلافت غصب شده، اکنون به یک فرهنگ نهادینه شده بود و خلفاء ستم خویش را با روکشی از رفتارهای ملون دینی پوشش میدادند.
🔹 ب: از همان آغاز انحراف و خانهنشینی امامت، بستههای فرهنگی و اجتماعی توسط غاصبان به عنوان سبک زندگی نوین رواج یافت. از آن جمله "تحدید حدیث" بود. آنان با توجیه وحدت جامعه و پرهیز از تشتت صحابی رسول خدا (صلوات الله علیه) را از رواج حدیث بازداشتند، نوشتههای صحابی را به بهانه تطبیق گردآوری کرده و همه را منهدم کردند. بر اساس این بسته فرهنگی اجتماعی، شعار "حسبنا کتاب الله" رواج یافت و در عمل امت اسلامی از یکی از دو بال "حدیث ثقلین" محروم شد.
🔹 ج: حاکمیت کوشید تا در خلاء رواج اندیشه زلال دینی، نحلهها و فرقههای فراوانی ایجاد کند. این قرائتهای متفاوت در زمان امام صادق (علیهالسلام) به اوج خود رسید، به گونهای که کرسیهای حکومتی آنان را رواج میداد.
🔹 د: تکثر نگاهها و قرائتها و نبود گروه مرجع فکری_الهی موجب سردرگمی عقیدتی مردمان شده بود.
🔹 ه: در سبک زندگی ابداع شده توسط خلفا، باید ساخت حدیث توسط عالمان دنیاپرست از زبان رسول خدا (صلوات الله علیه) رواج مییافت. در دوران امام صادق گستردگی این احادیث جعلی بسیار فراوان تر از احدادیث معتبر بود.
🔹 و: هراس جدی حکومت از امامان شیعه (علیهمالسلام) آنها را در محاصره امنیتی اجتماعی قرار داده بود.
🔰در چنین محیط پر خدشه و پر آسیبی امام جعفر صادق (علیهالسلام) نهضت سترگ فکری خویش را آغاز کردند:
🔺 الف: با نظارت و اشراف علمی و عقیدتی ایشان کانونهای تربیت شاگردان مبرز در کانون تمدن سازی، یعنی مدینهالنبی شکل گرفت.
🔺 ب: اهتمام ایشان به تربیت شاگردانی خلاق، جامعه شناس، مجتهد و البته جسور موجب شد که در عمده رشتههای علمی آن دوران استوانههای علمی با صبغه عقیدتی به جامعه معرفی شدند.
🔺 ج: در نگاه مبارک امام صادق (علیهالسلام) قرائتهای مختلف یک فرصت برای تضارب افکار بود. ایشان خود و شاگردانش به گفتگوی احسن با صاحبان اندیشههای متفاوت میپرداختند. اساسا دگرگونیهای عمیق فرهنگی، نیازمند بهروزرسانی عقاید و باورها، هرس آرای، گردآوری تجربیات ریشهدار و وجود انسانهای مجتهد و چالشگر است.
🔺 د: امام صادق (عليهالسلام) همواره از تمرّد و روگرداني مردم از علوم اهلبيت(عليهمالسلام) حسرت ميخورد. همچنان که امام باقر (علیهالسلام) ميفرمود كه گرفتاري و بدبختي مردم براي ما سنگين و ناگوار است: [مشكل اين است كه] اگر آنها را به راه حق بخوانيم، دعوت ما را اجابت نميكنند و چنانچه رهايشان كنيم، راه نمايي غير از ما ندارند: بلية الناس علينا عظيمةٌ؛ إن دعوناهم لم يستجيبوا لنا؛ و إن تركناهم لم يهتدوا بغيرنا
🔺 ه: تاریخ نشان داد که "قال رسول الله ها" که از زبان امام صادق (علیهالسلام) به مردم عرضه میشد، قبله فکری مردمان خردپیشه را به فطرت خویش بازمیگرداند. به استناد روایات موجود، همه "قال الصادقها" همان کلام مبارک رسول خدا صلوات الله علیه بود. در واقع امام صادق (علیهالسلام) همه غبارها و کدورتها را کنار زد و دوباره مردم را با سرچشمه محمدی آشنا کرد.
🔺 و: در سبک زندگی مبارک امام صادق (علیهالسلام) عقل و تدبیر، دین افزا است. "عقال" به معنی بازداشتن، بازدارندگی و کنترل کنندگی است، از این رو با مدد از آن که به استناد حدیث رسول خدا (صلوات الله علیه) نخستین آفرینش خداوند است، جامعه میتواند خود را از رفتار و گفتار ناپسند باز دارد.
🔺 ز: در نگاه مبارک امام صادق (علیهالسلام) پذیرش هدایت مبتنی بر اختیار انسانهاست. فقیه آل محمد (علیهالسلام) مردمانی میخواست که نه بر اساس شور، بلکه با تفهم و تفقه دینپژوهی کنند. رواج کرسیهای آزاد اندیشی و ایجاد چالشهای فکری، مردم را با اندیشه عمیق تشیع آشنا میساخت.
🔺 ح: در بحبوحه قرائتهای مختلف، امام صادق (علیهالسلام) مبانی تشیع مقتدر را تبیین و به صورت منابع روایی متقن به امت اسلامی ارائه داد. منابع روایی به یادگار مانده از این امام فقیه به رغم عدم تمایل خلفای غاصب توانست اندیشه تمدن سازی مبتنی بر اندیشه تشیع مقتدر را بازتولید کند.
🔺 ط: امام صادق (علیهالسلام) در کنار ترمیم گذشته و بازتولید روایات محمدی (صلوات الله علیه)، افق نگاری آیندهها را نیز مد نظر قرار دادند. روایات فراوان موجود درباره حضرت بقیةالله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از نمونههای این افقنگاری است.
👇 ادامه 👇
🔺 ی: از رسالتهای بسیار مهم امام، به عنوان خلیفه بلافصل رسول خدا (صلوات الله علیه) و تفسیر و تأویل کننده آیات مبارک قرآن التزام به تغییر در بینش جامعه است که جلوه خود را در اشتیاق به دانش مطلوب (علم نافع)، انتخاب روشهای نیل به مطلوب و انجام کنشهای خدای پسندانه بروز میدهد. به واقع میتوان گفت که به رغم دشواریهای تاریخی دوران امام صادق (علیهالسلام)، ایشان "سبک زندگی تشیع مقتدر" را ابداع کرده و تثبیت کردند.
🔺 ک: گاه صبر رهبران الهي در تحمّل رنجهاي توان فرساي تحميلي مانند ضرب، شتم، زندان، هتك و... است و زماني در مشاهده فرورفتن عمدي جامعه در گودال جهل علمي و چاه جهالت عملي و نَبذ كتاب الهي در پشت سر خود: «نَبَذَ فَريقٌ مِنَ الَّذينَ اوتوا الكِتبَ كِتبَ اللهِ وراءَ ظُهورِهِم». در بخش اخير، رنج خاص بدني به ذوات قدسي اولياي الهي نميرسد؛ ليكن محروميت جامعه از علوم وحياني و بي بهره شدن آنها از فيض ويژه پروردگار، مصيبت دردناكي براي ارواح لطيف آنان است: «فَلَعَلَّكَ بخِعٌ نَفسَكَ عَلي ءاثرِهِم اِن لَم يُؤمِنوا بِهذا الحَديثِ اَسَفا»؛ «فَلا تَذهَب نَفسُكَ عَلَيهِم حَسَرت». همان طور كه از آيه «ولَقَد كُذِّبَت رُسُلٌ مِن قَبلِكَ فَصَبَروا عَلي ما كُذِّبوا» همين برميآيد و جمله "فصبرت وفي العين قدي وفي الحلق شجا" ميتواند راجع به چنين صبري باشد.
🔸این فراز را از جلد پنجم کتاب ادب انس مقربان نوشته حضرت آیتاللهالعظمی جوادی آملی خواندید.
🏴اکنون و در سالروز شهادت امام صادق (علیهالسلام) بر این باوریم که:
▪️ یک: هرچه بينش كسي عميق تر باشد، به هدف والاتري میانديشد.
▪️ دو: بازسازی "سبک زندگی تشیع مقتدر" متناسب با زمان و زمانه از الزامات جدی، مهم و فراموش شده ماست. در این صورت "العجل" های ما معنا و مفهوم پیدا میکند.
▪️ سه: ایجاد کانونهای فکری_فهمی و فقهی از بایستههای جدی جبهه انقلاب است.
▪️ چهار: تربیت انسان هایی حکیم، ایدهپرداز، تمدنساز رسالت فراموش شدهای است که باید به دلیل غفلت از آن در بارگاه خداوند انابه کرد. پرداختن به امور جاری و حضور فرسایشی نیروهای جوان انقلاب ما را از این مهم واداشته است.
▪️ پنج: باید به جای هدم و حصر قرائتهای متفاوت و متکاثر، زمینه گفتگوهای علمی و چالشی را فراهم ساخت. مبانی تشیع مقتدر -که شایستگی ایجاد یک تمدن مهدوی فراگیر را دارد- آنقدر با صلابت است که خود بر قلهها خواهد نشست و قرائتهای دیگر را به کرنش واخواهد داشت.
💫با قطعهای از نوشتار حضرت آیتاللهالعظمی جوادی آملی این نوشته را به پایان میبریم:
آيه «اُدعُ اِلي سَبيلِ رَبِّكَ بِالحِكمَةِ والمَوعِظَةِ الحَسَنَة» رسميترين و اصليترين وظيفه الهي اجتماعي اولياي خدا را بيان ميكند، چنان كه حضرت شيخ الانبياء(عليهالسلام) در رنجنامهاش به درگاه پروردگار خود عرضه داشت كه شب و روز در سرّ و علن با انواع وعد و وعيد، آنها را به يكتاشناسي و يگانهپرستي فراخواند؛ گويا كاري جز اين نداشت: « قالَ رَبِّ اِنّي دَعَوتُ قَومي لَيلاً ونَهارا... ثُمَّ اِنّي دَعَوتُهُم جِهارا ثُمَّ اِنّي اَعلَنتُ لَهُم واَسرَرتُ لَهُم اِسرارا...»
#امام_صادق_علیه_السلام
#جبهه_سازی
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
🌺 ضرورت بازآفرینی هویت دختران مسلمان
💠تاریخ، قفس تنگ ارزشهایی است که انسانهای اسطوره را از پرواز باز میدارد. تاریخ نگاران از بیکرانگی بیبهرهاند و بیکرانهها را در کرانههای خودساخته محصور میکنند.
🌿از میان این بیکرانهها، حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها) است.
🔻این ترسیم "ویکی شیعه" از اوست:
"فاطمه مشهور به حضرت معصومه(س) دختر امام کاظم(ع) و خواهر امام رضا(ع) است. او که برای دیدار با امام رضا(ع) به ایران مسافرت کرد، در راه بیمار شد و در قم درگذشت و همانجا دفن شد. در منابع تاریخی اطلاعات زیادی درباره زندگینامه حضرت معصومه(س) از جمله تاریخ تولد و وفات وی ثبت نشده است. شیعیان فاطمه معصومه(س) را بسیار بزرگ میدارند، برای زیارت او اهمیت قائلاند و روایاتی درباره او نقل میکنند که از شفاعت وی برای شیعیان سخن گفته شده و بهشت پاداش زیارت او دانسته شده است. همچنین میگویند پس از حضرت زهرا(س)، او تنها زنی است که از امامان برای او زیارتنامه روایت شده است. مرقد حضرت معصومه(س) در قم واقع شده است."
🔰ویژگیهای حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها)، بیکرانه است از تبار حضرت موسی ابن جعفر (علیهالسلام) که بازخوانی آن برای "دید جدید" نسبت به زن مسلمان مجاهد ضروری است.
🔆یک: حضرت فاطمه معصومه (علیهاالسلام) تعلق زمینی ندارد، آنچه برای ایشان مهم است، سرزمین باور است. جایی که در کنار امام و در خدمت ایشان باشد. "یعلم مستقرها و مستودعها کل فی کتاب مبین."
بسیاری از ما رزق مستقر خود را مییابیم، اما از رزق مستودع خود غافلیم. ریشه تشیع مقتدر، در مهاجرت و تنفس در بیکرانه "مستودعها" است.
🔆دو: حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها)، در جنسیت خود محصور نبود. رسالتهای انسانی او فراتر از جنسیت بود، از این رو مهاجرت قهرمانانه را برگزید. "انی لا اضیع عمل عامل منکم من ذکر او انثی... فالذین هاجروا و اخرجوا من دیارهم و اوذوا فی سبیلی... ثوابا من عندالله والله عنده حسن الثواب"
🔆سه: حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها)، با حضور در شهر مقدس قم پایگاهی استوار برای فقه شیعی و فراتر از آن ایجاد تمدن شیعی مقتدر بنا نهاد. پدر بزرگوارشان امام کاظم علیه السّلام فرمودند: قُم عُشُّ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَأوى شيعَتِهِمْ.
🔆چهار: زندگی مبارک حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها) نشان داد که برکات پس از زیست مُلکی میتواند در امتداد زیست ملکوتی باشد. اکنون قرنهاست که مضجع شریف ایشان هسته مرکزی حوزه علمیه گرانسنگ شیعه است و زندگی مجتهدانه طالبان علوم نبوی و علوی (علیهماالسلام) به این تبرک افزوده است.
🔆پنج: در نگاه عارفانه مشاهیر تشیع مقتدر، حضرت ایشان تمثّل حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و بارگاهشان نماد بارگاه ناپیدای حضرت مادر است. این تمثیل و تمثل نشان از اهمیت وجود مبارک ایشان است.
🔆شش: در نظام جمهوری اسلامی سالروز میلاد حضرت ایشان را روز دختر نامیدهاند. امید است این نامگذاری با هویت؛ شخصیت و رفتار دختران سرزمین ما مناسب و متناسب باشد.
🔆هفت: وجود کانون معرفتی حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) در کشور ما، رخصتی برای بازتولید معرفتی زن مسلمان است. دخترانی هویتمدار، جسور، حقمحور، فراتر از جنسیت، رسالتپیشه و تمدنساز "و من یعمل من الصالحات من ذکر او انثی و هو مومن فاولئک یدخلون الجنه" بیشک گام دوم انقلاب به چنین انسانهایی نیاز مبرم دارد.
🌷 میلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها) مبارکباد.
#حضرت_معصومه
#روز_دختر
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
♨️ شکلگیری و سرنوشت نهادهای انقلابی
🔸تحولات و نیازهای ناشی از پیروزی انقلاب، مسئولان بلندپایه انقلاب از جمله رهبری، شورای انقلاب و دولت موقت را بر آن داشت که بنا به اقتضائات زمانی و درک شرایط پیچیده و حساس محیطی از قبیل ضرورت ساماندهی وضع موجود، جبران هر چه سریعتر ناکارآمدی سازمانهای بازمانده از رژیم طاغوت، پاسخ کارآمد به نیازهای روز جامعه و برآوردن نیازهای انقلاب و حفظ دستاوردهای آن به ایجاد نهادهای انقلابی اقدام نمایند. نهادهایی از قبیل کمیتههای انقلاب، سپاه پاسداران، جهادسازندگی، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد، که در سالهای آغازین پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نماد کارآمدی و امیدآفرینی در دل تودههای ملت بدل گشته و با بروز ویژگی هایی از قبیل بروکراسی گریزی، نخبه محوری، مردمی بودن، ریسک پذیری عالمانه و... تعریف جدیدی از سازمان را ارائه میدادند.
🔺نهادهایی با ماهیت انقلابی که برخاسته از متن جامعه و فعل و انفعالات درونی انقلاب بود، شکل گرفتند. این نهادها که هر کدام برای حل معضل و چالش خاصی پدید آمده بودند به دو دسته تقسیم میشوند.
▪️دسته اول نهادهایی بودند که نیاز به آن طولانی تشخیص داده شد همانند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی، کمیته ها و دادگاههای انقلاب، سازمان تبلیغات اسلامی و همچنین یکسری نهادهای دیگر که بعدها برخی تبدیل به وزارتخانه شدند.
▪️گروه دوم شامل سازمانهایی است که در رابطه با مسائل و مشکلات تحمیل شده بر انقلاب به وجود آمده و به منظور حل مقطعی این معضلات تبلور سازمانی یافته همانند بنیاد شهید انقلاب اسلامی، بنیاد مهاجرین جنگ تحمیلی، سازمان بسیج اقتصادی و...
اگرچه وجود وظایف مشابه و مضاعف در یک مجموعه و مرتبط از نظر علم و اصول سازماندهی حکومتی قابل توجیه نمیباشد و ارگانهای اجرایی هم عرض را به تقابل، تعارض، تعلل و کارشکنی در کار همدیگر وامیدارد و تهیه بودجه کشور را که فعالیتهای دولت را براساس طبقهبندی دستگاهی، حوزۀ عملیاتی و هزینهها... مشخص مینماید به چالش وامی دارد و آثار سوء اجتماعی، اقتصادی، فنی و علمی... نیز به جای میگذارد لیکن بعد از انقلاب دلایلی، نیروهای انقلابی را به ایجاد چنین نهادهایی وادار کرد که مهمترین این دلایل را می توان در عدم سرعت کافی دستگاههای موجود اداری برای حل مشکلات بعد از انقلاب و عدم اطمینان نیروهای انقلابی به دستگاههای موجود و خطر نفوذ مخالفین انقلاب در تصمیم سازیها و... ذکر کرد.
💢هر چند اکثر این نهادها در طول مسیر چهل ساله انقلاب، به صورت آگاهانه و یا ناآگانه به دلایل مختلف (از جمله تداخل مأموریتی، حرکت به سمت ساختارهای صُلب سازمانی و بروکراتیک شدن، تأخیر در به روز شوندگی مأموریت و ساختار و...) از صراط مستقیمِ طراحی شده در بدو تولد، منحرف شدند، لکن مواردی نظیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیرغم دیگر موالید انقلاب، با حفظ نسبی ویژگیهای ذاتی خود، کماکان به عنوان نهادی کارآمد در عرصه های مأموریتیِ محول شده، به حیات انقلابی خود ادامه میدهند.
📍با توجه به اهمیت شناخت و برخورداری از تحلیل دقیق نسبت به سرنوشت نهادهای انقلابی ایجاد شده و ضرورت عبرت آموزی و کسب تجربه برای حکمرانی خوب در گام دوم انقلاب اسلامی و کسب فهم حداکثری نسبت به مفهوم نهادی بودن و بهرهمندی از این ویژگی مهم در دستیابی به شبکه و جبههای مطلوب، در آینده به بررسی برخی از نهادهای انقلابی ایجاد شده خواهیم پرداخت.
#دستواره
#نهادی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
1892933888_2123692_4481855665947333136.pdf
8.92M
📔کتابِ جبههسازی از نگاه مسئولان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی.
🔸 جلد سوم
🔹این کتاب خلاصه ۱۵ مصاحبه انجام شده با مسئولان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی میباشد که به صورت پرسش و پاسخ مدون گردیده است. در این کتاب سعی گردیده است به واژهها و اصطلاحات، ضرورت، لوازم و موانع جبههسازی و شیوه های متشکل سازی جبهه خودی و معارض پرداخته شود.
#جبهه_سازی
#دستواره
#آوند
#تعالی_تشکیلات
#کتاب_PDF
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
💠 دهه کرامت، یادسپار رسالتها (۱)
❇️میهمان دهه کرامت هستیم. دههای که مزین به میلاد سه اسطوره از سلاله حضرت موسی ابن جعفر (علیهالسلام) است.
🔺رسم رایج شادمانگی به رسم "یفرحون لفرحنا" است که نوش جان ملت فهیم مان باد. و رسم عمیقتر، درس آموزی و یادسپار رازهای نهفته در آن.
🔆 حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)، زینب ثانی آل الله (علیهم صلوات الله) است که:
🔹الف: به حفظ شرایط موجود تن نمیدهد.
🔹ب: نقطه مطلوب خویش را معیت عملی با امام خویش میداند.
🔹ج: سختی یک سفر طولانی و پر خطر را به جان میخرد.
🔹د: و فراتر از دعای فرجام اندیش همسر فرعون که عرضه داشته است: "رب ابن لی عندک بیتا فی الجنه و نجنی من فرعون و عمله و نجنی من القوم الظالمین" از خدای میخواهد که مروج تراث محمدی (صلوات الله علیه) شود.
🔹ه: و این میشود که مضجع شریفش، کانون بحث و نشر تشیع مقتدر می گردد.
🔆و جناب احمد بن موسی(علیهالسلام) که فردی کریم النفس، جلیل القدر و پرهیزکار از این دودمان است. جناب ایشان نیز:
🔸الف: هنگامی که در معرض گمانههای مردم قرار میگیرد، همگان را به بیعت با حضرت علی ابن موسی الرضا (علیهالسلام) فرا میخواند.
🔸ب: برای معیت عملی با امام زمانش مهاجرت میکند.
🔆و حضرت ثامن ضامن، علی ابن موسی الرضا (علیهالسلام) که در یک هماوردی نابرابر جهاد علمی را با اجتهادی پویا و حضوری با صلابت در برابر آیینها و باورهای التقاطی و کفر محور سرلوحه کار قرار می دهد.
♨️به واقع دهه کرامت، یاد داشت ملاکهای مطلوب "تشیع مقتدر" است. و تنها به شادمانگی این ایام پرداختن ظلم است.
🔰 ادامه دارد...
#دهه_کرامت
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بازنشر
🌿 شهید بهشتی(رحمة الله): 📢
🔺اگر قرار باشد مردم ما متشکل نشوند، سازماندهی نداشته باشند، سامان نداشته باشند، هدایت شبکه ای شکل یافته نداشته باشند، چطور میشود اینها را به کار گرفت؟
#شهید_بهشتی
#هفتم_تیر
#دستواره
#آوند
#تعالی_تشکیلات
#پادکست
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
آوند
💠 دهه کرامت، یادسپار رسالتها (۱) ❇️میهمان دهه کرامت هستیم. دههای که مزین به میلاد سه اسطوره از سل
💠 دهه کرامت، یادسپار رسالتها(۲)
♨️به واقع دهه کرامت، یاد داشت ملاکهای مطلوب "تشیع مقتدر" است. و تنها به شادمانگی این ایام پرداختن ظلم است.
🔸یک: به یاد داشته باشیم که انگيزه مشركان از آزار مؤمنان، در آغاز راه توحیدی شان تنها «ربّنا الله» گفتن آنان و ايمان داشتنشان به خداست؛ ولي طبق آيه «فَالَّذينَ هاجَروا واُخرِجوا مِن دِيارِهِم واوذوا في سَبيلي» سبب آزار، پيمودن راه حق و دين خدا از سوي مؤمنان است.
"الذین قالوا ربنا الله" تجلی اجتهاد علمی و توحیدی و بروز باورمندی یک جامعه است. جامعهای که به توحید باورمند است و میکوشد که توحید در همه عرصههای بینشی، دانشی، کنشی و روشیاش حاکم شود.
❗️اما این آغاز راه است. این امت برای جهاد مبتنی بر اجتهادش، نیازمند استواری است. حال زمان تلاوت تدبیری "ثم استقاموا" است. این فراز از سخنان امام انقلاب، تلنگری بزرگ برای ماست:
درس امام برای امروز استمرار تحول است انقلاب نباید دچار ارتجاع شود.
🔺"تشیع مقتدر"، آفاق پیاپی دارد. در این بینش هر نقطه مطلوب، نقطه موجدی برای حرکتی نوین است. اساسا "تشیع مقتدر" به یمن اتصال به منابع وحیانی هیچگاه عقیم نیست.
🔸دو: و استقامت در مسیر بصیرت زا است. سالک و راهی این راه به بصیرتی لحظه آمد نیاز دارد. در نگاه امام انقلاب، بصیرت، نیاز اصلی جامعه است. این فراز را در عمق جانمان بکاریم:
"اولین و اصلیترین پایه تفکر بسیجی که برگرفته از مبانی مستحکم دینی است، احساس مسئولیت انسانی و الهی در قبال خود و خانواده و جامعه و بشریت است. دومین پایه تفکر بسیجی که تکمیل کننده پایه اول و شرط لازم آن است، بصیرت و روشن بینی به معنای شناخت زمان و اولویتها، شناخت دوست و دشمن و شناخت ابزار مقابله با دشمن است."
ششم آذر ۱۳۹۳
🔸سه: باید در کنار بندگی و تعبد به مفاهیم تفکر، تدبر، تفقه، تذکر، تامل، اجتهاد، بصیرت، استنباط و شعور بسیار اندیشید. هر عضو از جبهه انقلاب اسلامی، زایشگاه باورهای خلاقانه فردی است و تجمیع این همه باورهای متنوع و خلاقانه، جبههای پرنشاط و همواره لحظه آمد را به سوغات خواهد آورد.
🔸چهار: در نگاه جغرافیایی مهاجرت سه کریم این دهه فرخنده سه شهر مشهد، شیراز و قم را به کانونی برای زایش و کوشش تبدیل کرد، اما در نگاه معنوی این سه به ما آموختند که در اوج اختناق و محدودیت، باید به ایجاد فرصتهای تازه اندیشید.
🔸پنج: در نگاه فقیهانه حضرت آیت الله جوادی آملی (مدظلهالعالی) تصميم عزم صميم و درونپُر كه چيزي غير از جهاد در حرم اراده و حريم قصد مبارز راه نيابد، در اتّصاف «جهاد» به «حق» سهم تعيين كنندهاي دارد، زيرا نه انسان دو محور اراده دارد: «ما جَعَلَ اللهُ لِرَجُلٍ مِن قَلبَينِ في جَوفِه» و نه در يك محور بيش از يك مقصود ميگنجد.
💠سه قهرمان این دهه کریمانه، هر سه دارای تصمیماتی بزرگ و فرازمان بودهاند. اساسا هستی بیش از آنکه به رفع حوائج ما بیاندیشد، در صدد است که "اولوا العزمی" را در ما زنده کند. امامان معصوم ما (صلوات الله علیهم اجمعین) بیش و پیش از آنکه "باب الحوائج" باشند، "باب العزائم" اند.
🔆 مؤمن معتقد در تراز انقلاب در حد خود "اولو العزم" است. و جامعه مؤمنانه معتقد و در تراز انقلاب، جمع معنوی "اولوا العزم" ها.
🔰 ادامه دارد...
#دهه_کرامت
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
-1385095422_-212407.pdf
637.8K
📝 مقاله انقلاب اسلامی و نهادهای انقلابی
🔺آنچه در این مختصر بیان شده است نه بیانگر نفی مطلق نظام وزارتخانهای است و نه تأیید مطلق آنچه که هماکنون نهاد انقلابی خوانده میشود. بل یک ارزیابی و مقایسه مجملی از نظام اداری و سازمان انقلابی است. و نیز بیان عدم کارایی تشکیلات اداری و نظام دیوانسالاری در رابطه با حرکتهای انقلابی و آمادگی خوب نهادهای انقلابی برای خیزها و پرشهای انقلابی جهت برپایی و ساختن انقلاب اسلامی است. و لُبّ سخن در جهت چگونگی تحقق هرچه سریعتر اهداف و آرمانهای جمهوری اسلامی است که خونهای پاک جوانان برومند این مرز و بوم مهر تأیید و تثبیت بر آن نهاده است.
🖋 نگارنده: حسین رحیمی
📚 منبع: دانشگاه انقلاب، شهریور ۱۳۶۱، شماره ۱۵
#دستواره
#نهادی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
#PDF
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
آوند
💠 دهه کرامت، یادسپار رسالتها(۲) ♨️به واقع دهه کرامت، یاد داشت ملاکهای مطلوب "تشیع مقتدر" است. و ت
💠 دهه کرامت، یادسپار رسالتها(۳)
🔺در نوشتار قبل درباره جایگاه دهه کرامت در یادسپاری رسالتهای فراخ و گاه فراموش شده پرداختیم. تاریخ نگارهها، پدیدهای برای بازبینی دیروز و طراحی و تصور افقهای فرارو هستند. همچنان که انقلاب با نگاهی به "عاشورا" درسنامه مبارزه را در تراز نگاه امام انقلاب خواند و بر آن استوار ماند.
🔰 اینک ادامه نوشتار:
🔸شش: و بی شک پشتوانه تصمیمات بزرگ و با صلابت، تأمل، تدبر، تفکر و اجتهاد است. بن مایهها نشان میدهد که عمق تصمیمات چگونه است. این باور امام انقلاب است:
"مهمترين نياز نسل جوان كشور عمق بخشيدن به ايمان، بصيرت و معرفت خود است."هشتم اسفند ۱۳۸۰
🔸هفت: این سوغاتی از کتاب ادب فنای مقربان است:
"هنگامي كه جهاد، مهاجرت، تحمل اذيت و مانند آن «في الله» باشد، گويا هريك از اينها مظروف و «الله» ظرفشان است و همان گونه كه مظروف به وسيله ظرف نگهداري و حفظ ميشود، شكل ظرف و صفات آن را ميگيرد و...، جهاد، هجرت، تحمل اذيت و... نيز شكل و صفات خدايي به خود ميگيرند، به وسيله او نگه داشته ميشوند، كمال سنخيت و هماهنگي را با آن پيدا ميكنند و... . اين شدت انتساب، نوعي علّيت و غرض را همراه دارد؛ يعني مظروف شدن اين امور ناشي از علاقه و رابطهاي است كه ميان فاعل آنها و «الله» وجود دارد و عشق و ارادت به او علّتِ غايي جهاد، هجرت، تحمل اذيت و مانند آن است، چنان كه غرض مجاهد، مهاجر و... تنها خداست. بدين ترتيب طلب رضاي خدا سراسر وجود آنها را فراگرفته است، آن گونه كه ظرف، مظروف خود را دربرمي گيرد."
🔺در دوران حضور و ظهور انقلاب اسلامی جهاد وظیفه همه است و "حق جهاده" وظیفه یاران پا به رکاب جبهه انقلاب. باید حق جهاد را آنگونه که امامین انقلاب ترسیم کردهاند، ادا کرد. به راستی ما هنوز در افق "جهاد" ایم یا "حق جهاده"؟
🔸هشت: باز هم از منظر نویسنده فقیه کتاب "ادب فنای مقربان" برایتان دریچهای دیگر می گشاییم:
"نگاه تشريفي به جهاد: تشريفي دانستن جهاد (نه تكليفي شمردن آن) تأثير بسزايي در اتصاف جهاد به حق دارد، زيرا عاشق مجاهدت آن را به نيكوترين وجه مي شناسد و به ثمر مي رساند؛ بر خلاف كسي كه خائف از كيفر جهنّم يا راغب پاداش بهشت يا آزمند غنيمت جنگي و مانند آن است، چون كاري كه از اشتياق وافر ساخته است از غير آن برنمي آيد، از اين رو حضرت اميرمؤمنان (عليهالسلام) با تأسف و تأثر از هجران چنين مجاهدان واله و مبارزان متألّهي كه اشتياقشان به جهاد با دشمنان دين همانند اشتياق شتران ماده به فرزندانشان است، شِكوه مي كند: أين القوم الذين دُعوا إلي الإسلام فقبلوه و قرءوا القرآن فأحكموه و هِيجُوا إلي الجهاد فَوَلهوا وَلَه اللقاح إلي أولادها؟"
❗️دوباره همین جملات را مرور کنید. آفتهای تکلیفی دانستن جهاد چیست؟ و حسن تشریفی دانستن آن چه؟ باور داریم که اهالی جبهه انقلاب به محضر انقلاب مشرف میشوند! و این حضور از تکلیف و تکلف فراتر است.
🔰 ادامه دارد...
#دهه_کرامت
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98
آوند
📝 مقاله انقلاب اسلامی و نهادهای انقلابی 🔺آنچه در این مختصر بیان شده است نه بیانگر نفی مطلق نظام وزا
🔰 ویژگیهای نهادهای انقلاب اسلامی
🔺۱. نهاد انقلابی ماهیت انقلابی دارد، نهاد انقلابی زاییده انقلاب اسلامی است، هدفهای نهاد چیزی جز هدفهای انقلاب اسلامی نیست.
🔺۲. نهاد انقلابی ماهیت مکتبی دارد چون نهاد انقلابی برخاسته از متن انقلاب اسلامی است و اسلامیت تمامی وجود انقلاب ایران را پوشانده است.
🔺۳. نهاد انقلابی ماهیت مردمی دارد انقلاب اسلامی انقلابی است که بیشترین مشارکت مردمی را در به ثمر نشاندن آن بههمراه داشته است.
🔺۴. در نهاد انقلابی اعضا منتظر مراجعهکننده و ارجاع کار از طرف آنها نیستند بلکه خود به دنبال کار در رابطه با رفع نیازها میگردند آنها خود مولد کارند و تشکیلات نهتنها این چنین اجازهای را به آنها میدهد بلکه آنها را در این امر نیز تشویق میکند.
🔺۵. در نهاد انقلابی سلسلهمراتب بر اصل اسلامیت و شایستگیهای فردی در رابطه با مسئولیت واگذار شده و مدیر میباشد که از یک حالت انتخابی انتصابی برخوردار است.
زمینه رشد و ارتقا برای هر فردی فراهم است و این ارتقا مستلزم گذشت زمان مشخصی نیست.
🔺۶. در نهاد انقلابی مقررات و تشریفات اداری به حداقل میرسد و حتی اگر در این حداقل تامین نشده باشد به علت انعطافپذیری تشکیلات تحقق امر فوق سهل خواهد بود و کارها حداکثر با یک یا دو واسطه از ابتدا تا انتها انجام میگیرد.
🔺۷. در نهاد انقلابی ارتباط و برخورد چه بین اعضا و چه بین اعضا و مردم یک برخورد ارزشی و عاطفی است که در جهت رشد و معرفی هرچه بیشتر انقلاب اسلامی است.
🔺۸. نهاد انقلابی اعضاء خود را چنان پرورش میدهد که همواره آماده مقابله با فرداهای دشوار و پیشبینی نشده باشند، از عوامل غیر تخصصی نهراسند که اصولاً در نهاد انقلابی تخصص به آن صورتی در سازمانهای اداری مطرح است وجود ندارد.
🖋 نگارنده: حسین رحیمی
📚 منبع: دانشگاه انقلاب، شهریور ۱۳۶۱، شماره ۱۵
#دستواره
#نهادی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
💬پیام رسان بله:
🆔 https://ble.ir/avand98
💬پیام رسان ایتا:
🆔 https://Eitaa.com/avand98
💬پیامرسان جبهه:
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
💬اینستاگرام:
🆔 @avand_98