📸نمایه مربوط به سال ۱۳۴۶
🕌#مشهدمقدس
📌از سمت چپ به راست:
مرحومه سیده خانم باجی حسن زاده
مرحوم حاجی آقا حاجی آقازاده باکر
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
پژوهش اِدمُلّاوَند
#تپور
✍#طبرستان، #تبرستان، #تپورستان یا #تپوران به بخشی از سرزمینهای میان کوههای البرز و دریای مازندران اطلاق میشده است و از لحاظ جغرافیایی شامل استان مازندران و بخشهایی از گلستان و گیلان و شمالشرق استان تهران و سمنان کنونی بوده است.
📌پس از حمله مغول و مصادف با قرن دهم، نام #مازندران بر این سرزمین گذاشته شد. استرابون و برخی از رخدادنگاران دیگر از قوم تپور نام بردهاند. (۴۰پ.م-۴۰م.)
📌نام جایگاه نخستین سرزمین پَرَشی (پارسَه) در جنوب خاوری فلات ایران، باید از ریشۀ آریایی کهن «پَرَسو» به معنی «تَبَر، تَبَر رزمی» گرفته شده باشد. همدیس با این ریشه، واژۀ ایرانیِ «پارَسوَه (تَبَرداران)» است که واژۀ پارسَه از آن گرفته شده است. (چنانکه، نام «ساکسون» به معنی شمشیرداران است/جُنِیدی: نام «سکا» در این واژه دیده میشود/؛ سجادیه: سِمِتِر به معنای چاقو در جراحی، با واژۀ شمشیر ایرانی از یک ریشه است)
📌از سویی، گمان میرود واژۀ فارسی «تَبَر» (برگرفته از تَپَر، تَپَرَه - ارمنیِ «تَپَر») نیز، در پی جابجایی واک «ت» به پیش از «پ»، از ریشۀ «پَرَت» پدید آمده باشد. (سنجیده شود واژۀ پارسی باستانِ «پَرَثو»، آسیِ «فِرِت /پِرِت/»، خُتَنیِ «پَدَه، پَرَتَه» و تُخاریِ «پُرَت، پِرِت»)
📌بدین گونه، پیوند قومی تَپوران و سرزمین تَپورستان (تَبَرستان، به جنگلهایش شهرت دارد /تَبَر/)، با پَرَشیها و سرزمین پَرَشی آشکار میشود. نگارش ایلامیِ نام «دَپورائیپ /تَپور-ا-ایپ/» در نوشتههای تخت جمشید نیز برگرفته از «تَپورَه (تپوری)» است.
📌سرزمین «تِفرِر /تپرر، دپرر/» نیز که رامسس سوم (۳۱۵۰ سال پیش) از آن به نام خاستگاه سنگ لاجورد یاد کرده است، باید در پیوند با «دَپَرَه (کوه سنگ لاجورد)» در نوشتههای بابلی باشد، که هر دو نام برگرفته از همان ریشۀ ایرانیِ «تَپَر، تَپَرَه» بوده است. («دَبَرَه /دپره، تپره/» در نگارش ایلامیِ گلنوشتههای تخت جمشید)
📌منظور از سرزمین «تِفرِر» در متنهای مصری و «دَپَرَه» در متنهای بابلی، همان تَپور و تَپورستان (طبرستان) است. اگرچه در اصل، به خاستگاه قوم «تَپور» در خاور ایران اشاره میکند. (کهنترین ردپای سنگ لاجورد در مصر، به دوران پیشدودمانی -پیش از فرعونها- میرسد و از گورهای گِرزین یا دوران دوم نَقادِه - ۵۴۰۰ سال پیش - در مصرِ فرازین /جنوب/ به دست آمده است. با توجه به این نکته که، جایگاه یگانه کانسنگ لاجورد در جهان باستان، ایران بوده است)
📌در همین راستا، واژۀ هندوآریایی «پَرَسو، پَرسو (دنده، داس)» پس از تبدیل و جابجایی قاعدهمند واکها، به گونۀ فارسی نو «پَهلو (کنار - بغل)» در آمده است.
📌در نمودار زیر، تَپورها (مازندریها و گیلها) با دو نمایۀ نزدیک به هم MA و GI در شمال فلات ایران نشان داده شدهاند؛ و چنانچه دیده میشود، ایشان نیز مانند دیگر ایرانیان دارای ساختار ژنتیکی آسیایی غربی (ایرانی) هستند. (رنگ آبی فیروزهای)
این نمودار، برگرفته از پژوهش انستیتو پاستور فرانسه است که با همکاری مرکز مطالعات ژنتیک انسانی هدینگتون انگلستان، دپارتمان بیولوژیک ساپینزا از رم (ایتالیا) و دانشگاه آریزونا آمریکا انجام یافت.(کوینتانا - مورسی، ۲۰۰۴)
📌مسیر ژنتیکیِ حرکت پَرَشیها به سوی غرب و به ویژه تپورستان، بسیار روشن است. بدینگونه که، نمایههای BA، PA، KA و MK در مازندریها و نمایههای SI، GJ به طور ویژه در گیلها دیده میشود. اما نکتۀ جالب آنکه، خاستگاه مورد نظر پَرَشیها در جنوبخاوری فلات ایران، دقیقا همپوشان با گسترۀ فراوانی این نمایهها است.
📌کسانی میخواهند خاستگاه تپورها را به مناطقی در شمالغرب و یا شمالشرقِ دریای کاسپی نسبت داده، و بدون هرگونه دلیل علمی، خطسیرهای گوناگونی نیز برای آن رسم میکنند. اما دلیل روشن ژنتیکی مشاهده شده، به آسانی فرضیۀ زبانی مربوط به پیوند میان واژگان «پَرَت» و «تَپَر» را به اثبات میرساند.
📌از سویی، زمانی که سخن از سرزمین «مازندران» در شاهنامه به میان میآید، ذهنها به هر سَمتی روان گشته و بسیاری تلاش میکنند تا جایی برای مازندرانِ شاهنامه بیابند. اما گویا، سفرهای پیاپیِ «سام اژدهاکُش» از زابلستان به مازندران، برای کمکرسانی به آسیبدیدگان از فورانهای بیامان دماوند انجام میگرفته است. (۱۰۰۰۰ سال پیش)
📌سرزمین تحت سیطره مَزَنها، انساننماهای منقرض شده این سرزمین، در پیش از یخبندان چهارم از کابل تا آرارات گسترده بوده است. (مَزَن: بزرگ/ تفضلی)
-دانشنامه کاشان، ج۳
🖊#گردآورنده: مهردادایران مهر
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3731
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
پژوهش اِدمُلّاوَند
📩شناسه۱۳۹۴۰۴۱۱۱۶۰۶
📜#اسناد_مازندران
🔎#روخوانی_سند
📝#انجامه #ملامحسن_علی
🗓۲۳ جمادی الاولی سنه ۱۲۵۸ قمری برابر با ۱۱ تیر سال ۱۲۲۱ شمسی
🌍اشاره به مناطق و محلات شرق مازندران تا.....
1⃣
{{اهالی این مرز و بوم که همی بوسند خاک مازندر در معارج سنت والا از سایر بلاد ایران زمین......[ناخوانا] ساعی بر لوح ارادت و سلاله السادات علیه و علیهم الرحمه به خلعت، بطن عن بطن به قلم و عمل عهد به خلعت سپردند که《عَنِ النَّبَإِ الْعَظِيمِ》حیران نمانند.
از هر سو ملک مازندر طبر [مازندران طبرستان] نقش بند قدرت دادار لطیف است که این باغ تپورستان طلسم نگار ایزد رحمان است.
نسیم عنایت به بحر و جبل و اشجار و انس، بنیاد دانش و نظم در این بوم یاقوت نشان است.
به جانب #مازندران گلشن آمال تعجیل صواب است.
لطیفه خوانگار زارم مهروان به حُسن کهن کر است.
حاصل خلعت نامیه باقیه به هزارسال مدح عارض از پاوند یافت.
نیاساید لند از خصم که گلستان آفاق خوگران باشد.
کلا در تمیشه غایت است.
به لشگر جانب لتیم دارالمرز اقامت کن........}} ⬅️ادامه دارد.
📜#خوانش_سند #روخوانی_سند
🖊#محسن_داداش_پور_باکر
۱۳۹۲/۰۴/۱۱
👇👇
📌این اثر فاخر خطی به نوعی #سفرنامه محسوب می گردد که به بیان برخی از محلات، چشمه ها، غارها، کوها، واژگان بومی نیز اشاراتی دارد.
📝#پانویس:
☆《عَنِ النَّبَإِ الْعَظِيمِ》: آیه ۲ سوره نبا قران کریم
۱/#مازندر: مازندران
۲/#تپورستان: مازندران | طبرستان، تبرستان، تپورستان یا تپوران به بخشی از سرزمینهای میان کوههای البرز و دریای مازندران اطلاق میشده است و از لحاظ جغرافیایی شامل استان مازندران و بخشهایی از گلستان و گیلان و شمالشرق استان تهران و سمنان کنونی بوده است.
۳/#زارم: زارم رود روستای آکرد شهرستان نکا
۴/#مهروان: نام قدیم و پیشین شهرستان نکا
۵/#کهن_کر: نام چشمه یا مکانی در نکا | کنارآکرد، کناکرد، کهنه آکرد
۶/#نامیه: نام قدیم و پیشین شهرستان بهشهر
۷/#پاوند: پابند از توابع دهستان شهدا بخش یانه سر شهرستان بهشهر
۸/#لند: روستایی در بخش یانه سر شهرستان بهشهر
۹/#خوگران: خوگوران: نام قدیم و پیشین شهرستان بهشهر
۱۰/#کلا: واقع در منطقه هزارجریب دهستان عشرستاق بخش یانه سر شهرستان بهشهر
۱۱/#لتیم: نام چشمه ای در روستای مزار شهرستان نکا
۱۲/#دارالمرز: در اینجا منظور مزارکنار است. | ۱ - شهری که در مرز واقع شده باشد. ۲ - نامی برای گیلان ، مازندران و استرآباد
🔴 به منظور حفظ حریم شخصی، انتشار نمایه یا اصالت سند و یا نام دارنده ی این اسناد به خودشان واگذار شده است.
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3730
📙📘📓📗📒📕📔
📄#منشور_پژوهش_ادملاوند
💌چاپ و نشر مطالب #بدون_نام بردن از منبع#پژوهش_ادملاوند مجاز نبوده و درج منبع الزامی است.
🟠با توجه به نسبی بودن علم تاریخ، این مطالب تا زمانی اعتبار دارد که سند اصیل و متقنی آن را نفی نکند.
در صورتی که اسناد جدید و دارای اصالتی به دست آید که با مطالب موجود در این پژوهش تعارض داشته باشد، نگارنده بدون هیچ گونه تعصبی ، آن را خواهد پذیرفت.
🟡تمامی حقوق برای محسن داداش پور باکر محفوظ است.
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
🕌#امامزاده
🟢#سیدعلی_کیاسلطان
💠حضور در حرم مطهر امامزاده آقاسیدعلی کیاسلطان روستای شاهکلا (امامکلا) #بندپی شرقی بابلکنار
✍فضلی
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_میرمریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
#علما
#سادات
#لفور
#گالشکلا
📜نمایه دست خط که منتسب است به مرحوم آیت الله سید عبدالوهاب ادیانی فرزند آیت الله سید یوسف (سیدآقاکوچک) که مزار شریفش در روستای گالشکلا لفور می باشد.
📩#سیدقاسم_صیادمنش
۱۴۰۳/۰۸/۲۵
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
پژوهش اِدمُلّاوَند
📜#وقفنامه ✍وقفنامه زمین آبی واقع در هلی بن روستای گنج کلا بندپی شرقی _ تاریخ ۱۳۰۰ قمری _ واقف ملا
#پرسش_و_پاسخ
#احکام
#وقف
لحظاتی با احکام ← وقف
🖊 اراضی و باغاتی که شهرت در #وقف دارد هم اکنون به خاطر آنکه مدرک کتبی و وقفنامه ای در دست نیست عده ای اصل وقف بودن آن را زیر سؤال برده و می گویند وقف نیست و لذا از پرداخت مال الاجاره به اداره اوقاف خودداری می کنند، مستدعی است نظر مبارک را در مورد این اراضی و باغات بیان فرمائید❓🔰
✅👈 آیتالله خامنهای: مدرک وقفنامه میزان نیست، اگر سابقه عمل بر وفق وقفیت دارد و یا در بین معمرین و مؤمنین اهل محل اشتهار به وقفیت دارد حکم و آثار وقف بر آن مترتب است و تصرفات در آن موقوف بر اذن و اجازه متولی شرعی موقوفه است.
➖➖➖➖➖
🔺👈 برگزیده احکام وقف، ص۶۲، س۴۹.
#وقف
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
لحظاتی با احکام ← وقف
✍ در #وقفنامه مکان مصرف منافع مورد وقف در همان روستا ذکر شده، بنا به حوادثی که پیش آمده آیا مصرف منافع مورد وقف در غیر محل جایز است یا خیر❓🔰
✅👈 آیتالله خامنهای: الوقوف علی حسب ما یوقفها اهلها به هر طور وقف شده باید به همان طور عمل شود و تغییر جایز نیست، والله العالم.
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3732
➖➖➖➖➖
🔺👈 برگزیده احکام وقف، ص۵۵، س۴۲.
#وقف
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
عکس از محمد فرج پور باسمنجی
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3733
💠مرحوم حاج حسن وحیدی آذر
#خیر #نکونام
▪︎مردی که به توسعه فرهنگی و اجتماعی کهن شهر #تبریز می اندیشید
✍در مدت ۴ سال خبرنگار مؤسسه کیهان در تبریز در دهه ۷۰، با مردی واراسته آشنا شدم که به توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر کهن تبریز می اندیشید. و عاشق حفظ میراث فرهنگی و طبیعی و بافت های فرهنگی و هنری آذربایجان بود.
هر از چند گاهی با اسناد و مدارک و عکسها و دست نوشته هایش به دفتر روز نامه می آمد و سوژه ها و مطالب زیادی به ما روزنامه نگاران جوان گوشزد می کرد.
رفع معضل ترافیک محدوده مرکزی شهر،حفظ اصالت نقشه قالی های آذربایجان، باز سازی بازار تبریز، توجه به موقوفات ربع رشیدی و خلع ید #موقوفات از دست زمین خوران، احیا باغات حاشیه شهر و… از جمله سوژه هایی بود که با مدارک و اسناد و تجارب و اندوخته ها و تحقیقات خود می آمیخت و ما را در تهیه و چاپ گزارش های روز نامه نگاری یاری می کرد و این یاداشت ها با استقبال مخاطبان و خوانندگان انبوه کیهان وقت مواجه می شد.
در اکثر رویداد های فرهنگی و عمرانی شهر حاضر میشد و تذکرات و راهنمایی لازم را به مسولان داشت.
عاشق بهبود اوضاع فرهنگی و اجتماعی شهر و دیار خود بود.
📌این مرد تلاشگر و خود ساختهٔ و فرهیخته زنده یاد شادروان حاج حسن وحیدی اذر بود.
💌حسن وحیدی آذر متولد سال ۱۳۰۲ ه.ش فرزند شیخ کربلایی حسین از تجار و طراحان بافت فرش تبریز است ! وی بعد از تحصیلات ابتدایی وارد تجارت و صنعت می گردد ، از تولید سماور تا کار در بازار طلا و تولید البسه و خیاطی تا تجارت آزاد حرف او را بیان می کنند ! اما همزمان مطالعات خود را در زمینه های تاریخ و فرهنگ و هنر ادامه می دهد ! مدرک تحصیلی سیکل خود را دریافت می دارد ، درحالی که زبان فرانسه ، زبان روشنفکری آن زمان را نیز با کمک دوستانش یاد گرفته است !
📌او تاریخ دوران مغول را آن چنان یاد می گیرد ، گویی در آن عصر زندگی می کند و خواندن #وقفنامه ربع رشیدی ، با خط خاص بدون نقطه ی آن برایش به آسانی ممکن می گردد. آنچنان که او را می توان از کارشناسان و صاحب نظران منحصر بفرد وقفنامه ربع رشیدی دانست که حتی اختلاط موقوفات آن را با سایر موقوفات بسادگی می توانست مستند بیان دارد.
📜وقف نامه ربع رشیدی خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی به مثابه نشانی شهرها و محلات قدیم برای او بود که وی یک یک بدنبال آنها حتی برای پیدا کردن یک “در بنای ربع رشیدی ،با هزینه شخصی اش به استانبول رفته بود !
📌تاریخ دوره #قاجار برایش ایجاد علاقه می نماید و زمانی دیگر ؛ همواره او را فقط می توان در میان دانشجویانی یافت که برای تحقیق در دفتر او که محل کسبش است ؛ حاضر شده اند ! وی صاحب یک گاراژ بعنوان، پارکینگ عمومی بود که محل مطالعاتش شد و همواره محل رفع مشکلات مردم و حکمیت او گردیده و در زندگینامه این مرد عزیز سفر کرده از دنیای فانی به دنیای باقی فراز و نشیب های زیادی بوده است...
📌حس وحیدی آذر به زبان مادری خود به زبان ترکی شعر می سرود و در مقام آزادیخواهی و مقابله با استبداد برآمده بود ، از تلاش بی وقفه اش ده ها سال مکاتبه جهت تنفیذ وقفنامه ربع رشیدی در دادگاه مدنی خاص تبریز تا دفاع جانانه از حفظ کتابخانه ملی تبریز و جلوگیری از تخریب بخشی هایی از ارک بلند علیشاه و نامه نگاری و مباحثه با مرحوم ملکوتی و آثار برجامانده ی برادران نخجوانی گویا وظیفه ی محوله او شده بودند.
📌اکنون پرونده ربع رشیدی در سازمان اسناد و کتابخانه شمال غرب مملو از مکاتبات سی و چند ساله اوست .
وی در ۲۱ آبان ماه سال ۱۳۸۸ در ۸۶ سالگی بر اثر ایست قلبی در زمانی که چند سال قبل از آن شریک زندگی اش فریده خانم آئینه ساز را از دست داده بود ، در حالی که مشغول مطالعه روزنامه در کنار دختر کوچکش مهری در منزلش بود ، دارفانی را وداع گفت !
👈روزنامه آذربایجان از مرگ مصلح مردم آذربایجان خبرداد و روزنامه های کیهان و جمهوری اسلامی و رسالت و مهدآزادی از وداع او با دارفانی خبر دادند و این خبر را انتشار دادند.
❤️یاد و خاطره آن مرد خستگی ناپذیر در عرصه کار و تلاش و فرهنگ آذربایجان را گرامی داشته و مغفرت الهی و روسفیدی در روز جزا را از بزرگ پروردگار برای آن مرد عزیز سفر کرده و خادم مردم، طالبیم.
سپاس
🖊محمد فرج پور باسمنجی
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3733
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
🏛#بنا #معماری
🔹بنای متعلق به ۱۵۰۰ سال پیش که در دوره بیزانس به عنوان آب انبار و در دوره عثمانی به عنوان انبار مخفی بایگانی استفاده می شد، در زیر کاخ ابراهیم #پاشا در سلطان احمد استانبول کشف شد.
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
#ایران_قدیم
#قاجار #تهران
📸 اولين عكس هوايی از تهران دوران قاجار
اين عكس توسط یک خلبان سوییسی به نام «والتر هولتزر» در سال ۱۹۱۴ گرفته شده است.
زمين بزرگ خالی که ميان بافت مسکونی و باغات قرار دارد «ميدان مشق» مي باشد و دروازه جنوبی آن که در عکس مشخص است، همان «سردر باغ ملی» است.
در بالاي ميدان رديفی از ساختمان های نظامی قشون ديده می شود.
ميدان مشق در آغاز منطقهای نظامی بوده که برای کاربرد تمرين رزمی قشون در زمان فتحعلی شاه ساخته شده بود.
بعد از آنکه طرح برپايی نخستين باغ ملی در زمينهای درون ميدان مشق برنامهريزی و پيادهسازی شد، نام "ميدان مشق" به "باغ ملی" دگرگون شد.
با اين حال باغ ملی چند سال بيشتر دوام نياورد و در محوطه آن، ساختمانهايی از جمله ساختمان وزارت امور خارجه، كتابخانه ملی و موزه ايران باستان ساخته شد.
گرچه نام اين باغ هنوز بر سر دروازه ميدان مشق پا برجا مانده است.
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3735
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
4_6019469319010783629.mp3
4.82M
📚 کلام : حافظ
🎙آواز : #استاد_شجریان
🎵 آهنگساز : استاد مشکاتیان
💽 آلبوم : آستان جانان
🎶 دستگاه : کرد بیات
🎼#نوا #آهنگ #موسیقی
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
#روز_کتابخوانی
📚 مولفین کتاب فارسی سوم دبیرستان سال ۱۳۳۰
🔸محمد تقی بهار، غلامرضا رشید یاسمی، بدیع الزمان فروزانفر، عبدالعظیم قریب و جلال الدین همایی
+ بدون شک مسیر موفقیت یک مملکت از دروازه طلایی آموزش و پرورش و تربیت اصولی دانش آموزان آن مملکت میگذرد.
📚#کتاب
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
#ایران_قدیم
📚 کتابفروشی «کتابخانه شمس العماره » در خیابان ناصر خسرو
🗓 صد سال پیش
📘#کتاب
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
#خاطره_انگیز
📚 تغییرات ظاهری درس «کتاب خوب» و شعر قشنگ و به یادماندنی عباس یمینی شریف در کتاب دوم دبستان دهه ی شصت و اکنون
📗#کتاب
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
أسماء و صفات الهی.pdf
2.58M
#قرآن
کل اسماء و صفات الهی در قرآن
#کتاب
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
اسماء و صفات الهی.jpg
45.68M
#قرآن
کل اسماء و صفات الهی در قرآن
#کتاب
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─