eitaa logo
ارتباط موثر
1.3هزار دنبال‌کننده
856 عکس
305 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
📌یک نکته: موفقیت بیشتر و بزرگتر، نیازمند تصمیم گیری‌های بزرگ‌تر است. تصمیم گیری‌های بزرگتر یعنی انتخاب دشوارتر. انتخابی که در پی آن با کنار گذاشتن گزینه‌های در جای خود بزرگ و ارزشمند به نفع گزینه‌هایی که بزرگتر و ارزشمندتر به نظر می‌رسند، یک انتخاب ساده نیست. به خاطر داشته باشیم: اگر لازمه‌ی موفقیت، انتخاب بین گزینه‌‌ی بد و گزینه‌ی خوب بود، همه موفق بودند. اما موفقیت، هنر انتخاب از بین دو گزینه‌ای است که تا حد زیادی شبیه به هم بد و یا نزدیک به هم خوب به نظر می‌رسند. تصمیم‌گیری ، یک مهارت حیاتی است. @ertebatmoaserdini .
📚 جرعه‌ای از یک کتاب « دریافته‌ام که هر اندازه بتوانم در رابطه‌ام اصیل‌تر باشم، آن رابطه مفیدتر خواهد بود. 🔷 اصیل بودن به این معنی که نیاز دارم تا آنجا که ممکن است از احساسات واقعی خودم آگاه باشم؛ نه اینکه در ظاهر یک نگرش را بروز دهم و در درون خود، آگاهانه یا ناآگاهانه، حس دیگری داشته باشم. 🔷 اصیل بودن، همچنین به این معناست که بخواهم حس‌ها و نگرش‌هایی را که در درونم وجود دارند، با کلمات و رفتارم، ابراز کنم و آشکار سازم. تنها به این شیوه، «ارتباط» می‌تواند واقعیت پیدا کند و به نظر می‌رسد که «واقعی بودن» به‌عنوان نخستین ویژگی یک رابطه، از اهمیت بالایی برخوردار است. فقط با آشکار ساختن واقعیت درونی‌ام، دیگری هم می‌تواند در کشف و جستجوی واقعیت درونی خود، موفق شود. 📌 چنین دریافته‌ام که حتی وقتی دیدگاه‌های من، رضایت‌بخش نیستند یا فکر می‌کنم برای رابطه سودمند نیستند، باز هم واقعی بودن‌شان مهم‌‌تر است.» کتاب : راه انسان شدن @ertebatmoaserdini .
برای تامل: نگران بودن از اتفاقات بد، جلوگیری نمی‌کند... فقط می‌تواند لحظه‌های خوب را خراب کند، و فرصت استفاده بهتر از آن لحظات را از انسان، بگیرد. ⛔️ به خاطر داشته باشید، نگران بودن، حالتی است که در نتیجه فعل و انفعالات مختلفی پدید می‌آید. مقابله و درگیر شدن، بی‌اعتنائی، فراموش کردن و یا مثل یک چاله از روی آن پریدن؛ معمولا نه تنها آن را از بین نمی‌برد، موجب باقی ماندن و گاهی شاخ و برگ زدن آن می شود. ❇️ نگرانی را باید شناسائی و با مدیریت صحیح، برطرف کرد. @ertebatmoaserdini .
یک قهرمان تصویر اول: حامد امیری، ورزشکار پرتاب نیزه ایران با رکوردشکنی به مدال طلای پارالمپیک توکیو رسید. تصویر دوم: حامد امیری، قبل از تصادف و معلولیت، در مسابقات قوی‌ترین مردان ایران اول شده بود. اگر تمرکز کنیم و توانمند باشیم،با هر مقدار امکانات و شرایط می توان قهرمان شد. آدمی را ناامیدی شکست می دهد. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
بسیاری از انسان‌ها؛ به سختی احساس خوشبختی می‌کنند چرا که: گذشته را، بهتر از آنچه بوده می‌بینند... حال را بدتر از آنچه هست... وترس از آینده را بیشتر از آنچه خواهد بود، می‌دانند. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ لطفا از کنار این عبارات ساده نگذرید، بیشتر تامل کنید و اگر مصادیقی از آن در افکار خود می یابید برای اصلاح آن اقدام کنید. @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
بسیاری از انسان‌ها؛ به سختی احساس خوشبختی می‌کنند چرا که: گذشته را، بهتر از آنچه بوده می‌بینند...
پریشانی ذهن به معنای ناتوانی ذهن انسان از پرداختن به کاری است که در زمان حال می خواهد آن را انجام دهد. 🔴 ذهن پریشان از شاخه ای به شاخه دیگر می پرد. اگر و ای کاش های بسیاری آن را احاطه کرده اند. از پرداختن به زمان حال عاجز است و دائما در گذشته یا آینده به سر می برد. گفتگوهای بی حاصلی را ادامه می دهد و وقایع نامربوط را به هم ربط می دهد. به طور کلی ذهن پریشان از تمرکز کردن بر روی مسائل عاجز است. اما سرکوب، فرار از افکار و سعی در فراموش کردن آنها بی نتیجه می ماند... ــــــــــــــــــــــــــــــ به نظر شما چه باید کرد؟ @ertebatmoaserdini . .
🔗یک چالش فراگیر ⛔️معمولا هر فردی فکر و خیال‌هایی در اعماق ذهن دارد که بی‌نهایت میل دارد آنها را نه تنها از دیگران مخفی کند؛ در ذهن خود نیز آنها را سرکوب‌، و حتی از خودش پنهان کند: از عادات شخصی مضحک گرفته تا ترس‌های پنهان از کردار یا رفتاری در گذشته و رازهای سر به مهر. 🔍نکته مهم اینکه: هر نوع سرکوب مستقیم برای رها شدن از شر افکار مزاحم معمولا به تقویت و بازگشت آنها می انجامد. 📄 داستایفسکی در یکی از کتاب‌هایش با عنوان "یادداشت‌های زمستانه درباره خاطرات تابستانه" می‌نویسد: "سعی کنید این تمرین را انجام دهید که اصلا به چیزی مانند خرس قطبی فکر نکنید. سپس خواهید دید که آن چیز(خرس قطبی) پیوسته و هر چند دقیقه به خاطرتان می‌آید." 📎ظاهرا این گفته داستایفسکی ریشه در واقعیتی روان‌شناختی دارد. هرگاه فرد می‌خواهد فکر و خاطره‌ای را از سرش بیرون کند، احساسات و عواطف مربوط به آن در ذهنش پدیدار می‌شوند. 🔵 وقتی انسان تلاش می‌کند فکری را از ذهن خارج کند، مغز با تمام قدرت به جستجوی آن می‌رود تا ته و تویش را درآورد و در نتیجه فرد به شکل خودکار بیشتر به آن موضوع می‌اندیشد. در چنین حالتی تلاش آگاهانه برای جلوگیری از یک فکر، با فرایند خودکار ذهن برای یافتن آن فکر تداخل و ذهن را پریشان می‌کند. به همین دلیل سرکوب افکار اثرات جانبی ناگواری دارد. @ertebatmoaserdini .
📚چند سطر از یک کتاب دکتر اسپنسر جانسون، نویسنده کتاب چه کسی پنیر من را برداشت، فرق بین آدم‌ها و موش‌ها را این طور توصیف می‌کند. 🔶 وقتی یک موش حس می‌کند تلاش‌هایش به نتیجه نمی‌رسد، روش خود را عوض می‌کند، اما وقتی آدم‌ها حس می‌کنند کاری که انجام می‌دهند به نتیجه نمی‌رسد، عصبانی و خسته می‌شوند و دوست ندارند روش خود را عوض کنند. 🔶 حتی گاهی اگر کسی راهکار تازه‌ای را به آنها نشان دهد، حالت دفاعی به خود می‌گیرند و می‌گویند: «من همیشه این کار را همین طور انجام داده‌ام.» و یا «من آدمی این مدلی هستم.» 🔶 در اصل این آدم‌ها از پذیرفتن راهکار تازه و انجام آن می‌ترسند و حس می‌کنند ترس‌شان به این معناست که دیگر روش‌ها اشتباه است. 🔷 اگر واقعا می‌‌خواهید در زندگی خود نتایج متفاوتی به دست بیاورید باید از حصاری که به منظور راحتی دور خود کشیده‌اید، پا را فراتر بگذارید و راهکارهای متفاوتی را امتحان کنید. @ertebatmoaserdini .
🔳 بن جانسون دونده افسانه ای و قهرمان جهان در خاطرات خود می گوید: پس از کسب طلای المپیک(در اوج قهرمانی و رکورد داری در دو سرعت)،پسربچه ای کولی در کوچه ای پولم را دزدید اما وقتی به دنبال او دویدم تا پولم را پس بگیرم به او نرسیدم... ❇️ کیف پول برای هر دو نفر مهم بود؛ اما برای آنها درجه‌ی اهمیت متفاوتی داشت و همین بر انگیزه‌های‌شان تاثیر داشت. بن جانسون می‌دانست از دست دادن آن مقدار پول در زندگیش تاثیر چندانی ندارد؛ اما برای پسر بچه بسیار پر اهمیت بود. یکی از دلایل موفقیت یا شکست به میزان اهمیتی دارد که به اهداف‌مان می‌دهیم... 📌 همواره یادمان باشد که رقیبان گمنام و با انگیزه ای وجود دارند که می‌توانند ما را به چالش بکشند.. یافتن و تقویت انگیزه را در اولویت قرار دهید. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک سخنرانی قابل تامل تاثیر جوک های سیاه بر توسعه دکتر محسن رنانی(استاد اقتصاد) پیشنهاد می کنم این سخنرانی را با دقت ملاحظه کنید، برای اصلاح و به سازی اخلاقی جامعه، همه ما مسئولیم. @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
🔗یک چالش فراگیر ⛔️معمولا هر فردی فکر و خیال‌هایی در اعماق ذهن دارد که بی‌نهایت میل دارد آنها را نه
⛔️ سرکوب افکار مزاحم... بعضی اوقات سرکوب افکار مزاحم ممکن است به طور موقت چاره ساز باشد؛ اما تحقیقات گسترده دَنیل وِگنِر (Daniel Wegner) (روانشناس اجتماعی و پژوهشگری که بیش از بیست سال تحقیقات گسترده ای در زمینه فکر و خیال داشته است.) نشان می‌دهد هرگاه فرد آگاهانه جلوی فکری را می‌گیرد، شش اتفاق می‌افتد: 1️⃣ احتمال اینکه آن فکر در روزهای آینده خود به خود به ذهن متبادر شود بالا می‌رود. 2️⃣ پرت کردن حواس باعث می‌شود فرد حتی بیشتر به موضوع فکر کند. 3️⃣ ایده‌های مرتبط با آن موضوع، آن فکر را دوباره بالا می‌آورد در حالیکه خود آن فکر بعید است آن ایده‌ها را در ذهن تداعی کند. 4️⃣ ممکن است فرد حتی بدون اینکه متوجه باشد آن فکر را در سر داشته باشد و تنها زمانی آگاه شود که داشته به آن موضوع خاص فکر می‌کرده که کسی سوالی بپرسد. 5️⃣ ممکن است آن خیال ناخواسته در خواب هم پدیدار شود حتی بیشتر از زمانی که فرد آگاهانه به آن موضوع فکر می‌کند. 6️⃣ وقتی که فرد تلاش می‌کند فکری را از سر خارج کند، قسمت‌هایی از مغز که به حافظه مربوطند فعال‌تر می‌شوند. 📎 نکته آخر نشان می‌دهد وقتی انسان تلاش می‌کند فکری را از سر خارج کند، مغز با تمام قدرت به جستجوی آن می‌رود تا ته و تویش را درآورد و در نتیجه فرد به شکل خودکار بیشتر به آن موضوع می‌اندیشد. در چنین حالتی تلاش آگاهانه برای جلوگیری از یک فکر، با فرایند خودکار ذهن برای یافتن آن فکر تداخل و ذهن را پریشان می‌کند. به همین دلیل سرکوب افکار اثرات جانبی ناگواری دارد. @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
⛔️ سرکوب افکار مزاحم... بعضی اوقات سرکوب افکار مزاحم ممکن است به طور موقت چاره ساز باشد؛ اما تحقیق
⛔️ اگربتوانیم فکر مزاحم را از سر بیرون کنیم... هرگاه فرد می‌خواهد فکر و یا خاطره‌ای آزار دهنده را از سر بیرون کند، احساسات و عواطف مربوط به آن در ذهنش پدیدار می‌شوند. 📄 در یکی از پژوهش‌های وگنر، از افراد خواسته شد پیش از مراجعه به دندان‌پزشک از فکر کردن به آن خودداری کنند. نتیجه جالب اینکه حتی آنها که سابقه هیچ‌ ترسی از دندان‌پزشکی نداشتند، از افزایش اضطراب و افکار مزاحم خبر می‌دادند. 📄 مثال دیگر افرادی هستند که تمایل دارند وزن‌شان را کاهش دهند و در نتیجه باید رژیم غذایی متناسبی را رعایت کنند. هر چقدر این افراد تلاش کنند که به غذا خوردن فکر نکنند، بیشتر احساس گرسنگی به سراغ‌شان می‌آید. 📄 در تحقیقی دیگر از شرکت‌کنندگان خواسته شد به خاطرات یکی از چالش ها و ناراحتی‌های گذشته‎‌شان مدتی فکر نکنند، بعد حس و حال‌شان را گزارش دهند. نتایج نشان می‌داد که برای بیشتر شرکت‌کنندگان تازه معلوم شده بود که آتش آن درد قدیم هنوز چقدر در دل‌شان زبانه می‌کشید. 🔷 پژوهش‌های بعدی نشان داد که سرکوب مدام افکار، افراد را بیشتر مستعد اختلالات ذهنی همچون افسردگی، وسواس و اضطراب می‌کند. البته باید توجه داشت که سرکوب افکار نقشی فزاینده در چنین اختلالات ذهنی ایفا می‌کند ولی عامل به وجودآورنده آنها نیست؛ مثلا سرکوب افکار در فردی که با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کند به مثابه فزون‌ساز افسردگی عمل می‌کند. 🔷 مطالعاتی از این دست به روشنی نشان می‌دهند که بین سرکوب افکار و افزایش اختلالات روان‌شناختی رابطه مستقیمی برقرار است. @ertebatmoaserdini .
قوی‌ترین و ماندگارترین ارتباط‌ها به واسطۀ کوچک‌ترین جزئیات شکل می‌گیرد. شما می‌توانید صحبت کنید؛ اما بیش‌تر مسائل با حرف‌های نگفته و ناشی از پیام های غیر کلامی(لحن ، زبان بدن و ...) و یا نحوه برداشت و ذهنیت مخاطب از پیام شما شکل می گیرد و بیان می‌شود. متأسفانه، اکثر ما حرف‌هایی می‌زنیم که اغلب حتی به آن‌ها فکر هم نکرده‌ایم. بزرگ‌ترین مشکل در زمینه ارتباط این پیش‌فرض است که ارتباط همان‌گونه که گوینده گمان می‌کند اتفاق افتاده است. باید بتوانید به طور پیوسته و مؤثر با افراد، در سطوح مختلف، ارتباط برقرار کنید؛ چه آن‌هایی که پاسخگوی شما هستند و چه آن‌هایی که نیستند. اگر پیش فرض فوق را کنار گذاشته و پیوسته کیفیت ارتباط و انتقال پیام های خود را مد نظر قرار دهیم، زمینه همراهی و ارتباط پایداری را با دیگران ایجاد خواهیم کرد. افزون بر آن به مرور این امر وجه تمایز شما با دیگر گروه‌ها می‌شود، در نتیجه سوءتفاهم‌ها چنددستگی و کشاکش کم‌تری خواهیدداشت. @ertebatmoaserdini .
حال مرا نپرس که هنجارها مرا مجبور می‌کنند بگویم که بهترم شعر: نجمه زارع ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ برای هم‌وطنان عزیز بیمارمان دعا کنیم. و به یاد همه داغدیدگان باشیم... @ertebatmoaserdini
هدایت شده از ارتباط موثر
مثالی برای تامل: ما آدم‌ها، گاهی برای پروازی که اسمش زندگی است، برج مراقبت می‌خواهیم. برج مراقبتی که نه تنها هر وقت کم آوردیم، هر وقت ترسیدیم، هر وقت گرفتار غبار و مه شدیم، برویم سراغش. بلکه برجی مراقبتی که زمان دقیق برخاستن و فرود آمدن ما را نیز تعیین کند تا از خطر سقوط دورمان کند. برج مراقبت آدم‌ها با همدیگر فرق می‌کند، یکی می‌نشیند سر سجاده اش، یکی شماره مادرش را می‌‌گیرد، یکی می‌رود سراغ رفیقش، یکی درسی و مطالعه ای پیش می گیرد تا بیشتر بداند، یکی شاگردی استادی می کند تا در زندگی خود رفتار و گفتارش قاعده مند شود و بتواند بهتر باشد. ما برج مراقبتی می‌خواهیم که مسیر پرواز را بشناسد. یکی که بداند چه وقتی باید از زمین کند و رفت، چه وقتی باید چسبید به باند و تکان نخورد. یکی که وقتی هوا طوفانی شد، وقتی جریان‌های پر فشار از راه رسید، یادمان بدهد چطور مسیرمان را عوض کنیم. یکی که اصلا نگذارد کارمان به مسیرهای خطرناک برسد. یکی که وقتی باید فرود را به تاخیر بیاندازیم، خبرمان کند. یکی که بداند از روی کدام باند باید بلند شویم، روی کدام باند باید بنشینیم. یکی که آسمان را بشناسد، پرواز را بشناسد، ما را بشناسد. یکی که حواسش به ما باشد. یکی که نگذارد سقوط کنیم … نیاز به این برج مراقبت را همه نمی دانند؛ چرا که پرواز موفق آموختنی است و هر کسی آن را نمی داند و نمی تواند. مراقب برج های مراقبت زندگی باشیم... @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
برای تامل 🖋 اگر می‌خواهید بدانید کشوری توسعه می‌یابد یا نه، اصلا سراغ فناوری کارخانه و ابزارهایی که استفاده می‌کنند نروید؛ این‌ها را به راحتی می‌توان خرید یا دزدید یا کپی کرد... . برای دیدن توسعه بروید در دبستان‌ها و پیش‌دبستانی ببینید آن‌جا چگونه بچه ها را آموزش می‌دهند. مهم نیست چه چیزی آموزش می‌دهند بلکه ببینید چگونه آموزش می‌دهند . اگر کودکان شما را پرسش‌گر، خلاق، صبور، دارای روحیه گفت‌و‌گو , تعامل و دارای روحیه مشارکت و کار تیمی بار آورند، این‌ها انسان‌ها و شخصیت‌هایی خواهند شد که می‌توانند توسعه ایجاد کنند. داگلاس نورث ، برنده نوبل اقتصاد ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ به نظر می‌رسد نیاز به بعضی مهارت‌ها اگر برای کودکان و نوجوانان امری شایسته باشد، برای سنین بالاتر امری لازم و ضروری است. @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از ارتباط موثر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کبوتران مهاجر پیمبران امید شکوه خلقت آدم صنوبران شهید شما ز غربت و وحشت امان‌مان دادید حریم امن خدا را نشان‌مان دادید هنوز خلوت‌تان بانگ ربنا دارد هنوز تربت‌تان بوی کربلا دارد و شهر ما به دعاتان هنوز محتاج است به شور و حال و صفاتان هنوز محتاج است اگر که عهد کنیم این‌چنین نخواهد ماند و پرچم شهدا بر زمین نخواهد ماند... @ertebatmoaserdini .
✳️ ارزش عزت نفس محصول عزت نفس صرفاً در این نیست که به ما امکان می دهد که احساس بهتری داشته باشیم. عزت نفس افزون‌تر، 🔷 به ما فرصتی می دهد تا بهتر زندگی کنیم . 🔷 به ما امکان می‌دهد با چالش‌های زندگی بهتر روبرو شویم . 🔷 به ما کمک می کند از فرصت های مطلوب زندگی، بهره‌برداری بیشتری داشته باشیم. عزت نفس، مهارتی مهم و ضروری است. @ertebatmoaserdini .
⛔️ در‌هم‌شکستن در‌هم‌شکستن یکی از مسائلی است که به ندرت به آن توجه کافی می‌شود و بسیاری اوقات تعداد زیادی جمع کثیری از مردم آن را تجربه می‌کنند. برای افراد یافتن علت ایجاد‌کنندۀ استرس دشوار است، و اغلب عامل آن منحصر در یک علت نیست؛ علت‌های متعددی وجود دارد. گاهی مسائل کوچک خوب پیش نمی‌روند یا زمان اصلاحشان می‌گذرد و فرصتی برای تغییرشان نداریم. و یا مهارت کافی برای حل آنها نیاموخته‌ایم. ضمن اینکه معمولا زمان برای مدیریت همۀ مسائل، کوتاه به نظر می‌رسد. چنین شرایطی باعث میی شود انسان، انواع اضطراب‌ها را تجربه کند. گاهی حالت‌هایی از اضطراب و افسردگی که حتی توضیحی برای علت آن به خاطر نداریم؛ اما ما را محدود و رنجور می کند. اگر در مقابل این چالش زندگی واکنش شایسته‌ای اتخاذ نکنیم، با فاصله کوتاهی آسیب‌های مختلف این درهم شکستن را مشاهده خواهیم کرد. ✅ راه خروج از چنین وضعیتی این است که از جایی شروع‌کنیم. بین چرخه وقایع و رفتارها و افکار و ... یک مورد را که می‌توانید تغییر دهید انتخاب و روی آن کارکنید. نگران قله‌هایی نباشید که همچنان مجبور به صعود از آن‌ها هستید، به دنبال اولین دروازه‌ای باشید که در ابتدای مسیر باید به آن وارد شوید. یک کار و یک تغییر می تواندزمینه ساز تغییرهای بعدی و شکستن چرخه دردناک اضطراب باشد. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا