eitaa logo
ارتباط موثر
1.3هزار دنبال‌کننده
856 عکس
305 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
❓چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۵) ۴. روی موضع خود پافشاری نکنید. اگر می‌خواهید مخالف
چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۶) ۵.خودتان را برای هر نوع برخوردی آماده کنید. بسیاری اوقات در ذهن مان، واکنش‌های طرف مقابل را (قبل از هر گونه ابراز ناراحتی و یا برخورد) پیش بینی می کنیم. حتی گاهی ممکن است به صورت خیالی، ساعتی با او صحبت و یا حتی کش مکش داشته باشیم. فقط به خاطر داشته باشید که همه این اتفاقات در ذهن ما و به صورت خیالات مطرح شده و طرف مقابل هنوز پاسخی به حرف و یا ناراحتی ما نداده است، و ای بسا (چنانکه در نکات قبل ذکر شد) حتی از ناراحتی ما بی اطلاع باشد. از این رو خودتان را برای هر نوع برخوردی آماده کنید، تا غافلگیر نشوید. شاید وقتی ناراحتی‌تان را مطرح کنید و بگویید دلخور هستید، طرف مقابل حالت تدافعی به خود بگیرد و اصلا حرف‌تان را قبول نکند. شاید او هم در مقابل نسبت به شما اظهار ناراحتی کند. (در حالی که شما اطلاعی از ناراحتی او ندارید.) شاید اظهار تاسف کند و یا به شدت احساساتی شود. و شایدهای دیگر... اما اگر با این پیش‌فرض، جلو بروید که طرف مقابل حتما عذرخواهی خواهد کرد، و یا حتما موضع تدافعی گرفته و بحث و جدل خواهد کرد؛ در آن صورت ممکن استغافلگیر شوید و نتوانید ناراحتی خود و راه برون رفت از آن را به درستی پیش ببرید. . پس آمادگی هر نوع برخوردی را داشته باشید. حتی ممکن است طرف مقابل حرف تازه‌ای بزند که روی موضع‌تان تأثیر بگذارد و مجبور شوید دوباره افکارتان را جمع‌و‌جور کنید. این مطلب ادامه دارد. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خوشابه‌حال خیالی که در حرم مانده... شعر: استاد سید حمیدرضا برقعی با صدای: محمدحسین پویانفر @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۷) ۶. صریح و صادقانه ، ناراحتی خود را ابراز کرده و در انتخاب کلمات‌تان دقت کنید. وقتی علت دلخوری‌تان را به شخصی که ناراحت‌تان کرده توضیح می‌دهید، فرد به روشنی متوجه می شود خواسته یا ناخواسته ، چگونه شما را رنجانده است. اما برای تاثیر بیشتر ، بهتر است که: ✳️ قبل از اینکه با شخصی که شما را ناراحت‌ کرده روبه‌رو شوید، به صحبت‌هایی که می‌خواهید بیان کنید، خوب فکر کنید و در انتخاب کلمات‌تان نهایتِ دقت را به خرج دهید. اگر از قبل به حرف‌هایی که می‌خواهید بزنید فکر کنید، می‌توانید مطمئن باشید که منظورتان را بی‌نقص منتقل خواهید کرد. ✳️ وقتی روبه‌رو شدید، صادقانه و روراست حرف‌تان را بزنید. ✳️ یادتان باشد به دلخوری‌هایی که ربطی به قضیه‌ی فعلی ندارند، هیچ اشاره‌ای نکنید و فقط به همان قضیه‌ای بپردازید که در حال حاضر باعث ناراحتی‌تان شده است. ✳️ به جای اینکه حاشیه بروید یا خیلی کلی صحبت کنید، فقط روی موضوع اصلی متمرکز شوید. ✳️ تا حد امکان سعی کنید جملات‌تان را با کلمه‌ی «تو» شروع نکنید؛ چرا که در این صورت طرز بیان‌تان اتهام‌گونه به نظر می‌سد و طرف مقابل معممولا حالت تدافعی به خود می‌گیرد. ✳️ در انتخاب کلمات‌، هوشمندانه عمل کنید تا طرف مقابل هم ترغیب شود طوری گفت‌‌وگو کند که به واسطه آن در نهایت به نتیجه برسید. مثلا بگویید: «راستش بدجوری ازت دلخور شدم، اما چون دوستی‌مون خیلی برام ارزشمنده، می‌خوام روراست در موردش باهات حرف بزنم تا با هم حلش کنیم.» به این ترتیب می‌توانید کاری کنید که طرف مقابل مجاب شود بدون عصبانیت به صحبت‌های‌تان گوش کند. این مطلب ادامه دارد. @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
❓چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۷) ۶. صریح و صادقانه ، ناراحتی خود را ابراز کرده و در
چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۸) ۷. اگر بیان صریح حضوری برای تان مقدور نیست، به جای صحبتِ رو در رو ، نامه بنویسید. اگر برای شما مشکل و یا مشکلاتی برای گفتگوی صریح و رو در رو وجود داشته باشد، می توانید نامه بنویسید و با شرایطی که در مطلب پیشین گفتیم ناراحتی خود را توضیح دهید. ضمن اینکه به عنوان یک روش گاهی وقت‌ها بد نیست به شخصی که ناراحت‌تان کرده نامه بنویسید و افکار و احساسات‌تان را در قالب نامه بیان کنید. به این ترتیب می‌توانید هر فکر یا احساسی را که اذیت‌تان می‌کند کاملا به طرف مقابل انتقال دهید. در ضمن می‌توانید مطمئن باشید کسی حرف‌تان را قطع نمی‌کند. بهتر است وقتی نامه را نوشتید، چند روزی صبر کنید. بعد از چند روز که خواستید نامه را بفرستید، افکار و احساسات‌تان را دوباره ارزیابی کنید تا مطمئن شوید هیچ خشمی در کار نباشد. این مطلب ادامه دارد. @ertebatmoaserdini .
نکته ای از یک کتاب به خاطر داشته باشید: اولا لازم است که آموزش مقوِم عزت نفس باشد. ثانیا مهارت‌های ذهنی و عملی در دنیای امروز از دروس جاری نظری اهمیت بیشتری دارند. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَيْ‌ءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ‌. و آنچه از هر چیزی انفاق می کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. آل عمران ۹۲ در چمن هر ورقی دفترِ حالی دگر است حیف باشد که ز حالِ همه غافل باشی و همچنان مهربانی هست... اخلاق و انسانیت و مروت هست... و فرصتی که می گذرد... @ertebatmoaserdini .
دوستان واقعی، مثل صبح هستند نمی‌شود تمام روز آنها را داشت؛ اما مطمئنی که روزی دیگر، هفته‌ای بعد، و تا ابد هستند... آدم‌ها به دوستان واقعی، احتیاج دارند؛ قدر دوستان واقعی خود را بدانیم. و سعی کنیم برای کسانی که می توانیم، دوست واقعی باشیم. @ertebatmoaserdini .
چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۹) ۸. آشتی‌جویانه برخورد کنید. اگر آشتی‌جویانه برخورد کنید، طرف مقابل هم ترغیب می‌شود خشم و کینه را کنار بگذارد. منظور از رفتار آشتی‌جویانه این نیست که مجبورید خطای طرف مقابل را توجیه کنید یا تمام حق را به شخصی بدهید که باعث ناراحتی‌تان شده است. رفتار آشتی‌جویانه یعنی اینکه درِ آشتی را باز بگذارید و به طرف مقابل فرصت بازگشت بدهید. روشن است که روبه‌رو شدن با شخصی که ناراحت‌تان کرده کار ساده‌ای نیست؛ اما هرگز فکر نکنید که عمر رابطه‌ شما با همین ناراحتی‌ای که پیش آمده به پایان رسیده است و هیچ روزنه‌ی امیدی نیست. در بسیاری از موارد باز هم می‌توانید با یکدیگر روبه‌رو شوید و سنگ‌های‌تان را وا بکنید. نکته‌ی کلیدی این است که هرگز با خشم به سراغ طرف مقابل نروید و از قبل تمرین کنید که حین گفت‌وگو به خودتان مسلط باشید. به این ترتیب، عاقبت این رابطه به هرنتیجه‌ای هم که برسد، حداقل از جانب خودتان خیال‌تان راحت است که مرتکب بی‌ انصافی نشده‌اید. این مطلب ادامه دارد. @ertebatmoaserdini .
💢 غربت و مظلومیت حدیث 💢 ❇️ این تصویر که امروز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و واکنش‌‌هایی که برانگیخت، بیانگر مظلومیت احادیث اهل بیت (علیهم‌السلام) به‌عنوان ارزشمندترین یادگار پیشوایان دین در میان شیعیان آنهاست. 🔺بی‌سلیقگی و ابتذال نهفته در درج حدیث بر برگهٔ دورانداختنی خرید غذا، نقل نادرست و تقطیع‌شدهٔ سخنی بی‌ارتباط با موقعیت و اظهار نظر بدون بررسی دربارهٔ جعلی بودن این روایت، همگی از مهجور بودن فرهنگ و نگاه علمی در جامعهٔ ما حکایت می‌کند. 🔻برخورد سطحی با حدیث، معمولاً به قضاوت‌هایی نادرست می‌انجامد که رایج‌ترین آنها اعتماد به هر نقل قولی از معصومان، بی‌اعتنایی به همهٔ احادیث به‌بهانهٔ فراوانی ضعف روایات و جعلی دانستن حدیث مبهم، بدون بررسی متن و سند و قرینه‌های آن است. ✅ حدیثی که ترجمهٔ نادرست آن بر این برگه درج شده در صفحهٔ ۵۱۷ جلد ۵ کتاب شریف کافی آمده است و اگر چه دربارهٔ سند آن تردیدهایی وجود دارد، ولی متن آن می‌گوید اگر مردی در بی‌عفتی و بی‌اخلاقی، خواستهٔ همسرش را اجابت کند اهل آتش است. چنین مضمونی با عقل و قرآن و سنت ناسازگار نیست. به نقل از کانال : حجه الاسلام سید حمید حسینی ⭕️ @hamidhossaini @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
❓چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۹) ۸. آشتی‌جویانه برخورد کنید. اگر آشتی‌جویانه برخورد
چطور با کسی که ناراحت‌مان کرده برخورد کنیم؟(۱۰) ۹. کینه به دل نگیرید. اینکه چه پاسخی به رفتار ناراحت‌کننده‌ی طرف مقابل‌ بدهید، کاملا دست خودتان است‌: هم می‌توانید از کوره در بروید، هم می‌توانید سنجیده عمل کنید. اگر فهمیدید طرف مقابل قصد و نیتی نداشته، قضیه را بیهوده کِش ندهید و تمامش کنید. اگر هم طرف مقابل از روی عمد ناراحت‌تان کرده و حالا خودش طلب بخشش دارد، گذشت کنید و بیشتر از اینها خودتان را در حالت ناراحتی باقی نگذارید. اما اگر هنوز نتوانسته‌اید خطای عمدی طرف مقابل را ببخشید، به خودتان بگویید: «با اینکه خیلی ناراحتم کرده می‌بخشمش تا بتونم از این حالت ناراحتی خارج شوم.» به عبارت دیگر، سعی کنید ناراحتی را کنار بگذارید و تصمیم بگیرید خوشحال‌تر زندگی کنید. شاد زیستن یک انتخاب است که فقط به دست خودتان امکان‌پذیر می‌شود. و از سوی دیگر ناراحتی و رنجش شما به قدری که شما را آزار می دهد، ضرری به آنکه ناراحتی شما را ولو به عمد ایجاد کرده ، نمی‌رساند. معقول است به خاطر رفتار فرد دیگری، خود را تنبیه کنیم؟! @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
مهربانی را بکار، بالای هر زمینی و زیر هر آسمانی، و اگرحتی جای دانه‌هایی که کاشتی را فراموش کردی روزی باران، جایشان را به تو نشان خواهد داد … @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
مرکز ملی پاسخ‌گویی به سوالات دینی با همکاری معاونت فرهنگی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار
با توجه به استقبال گسترده خواهران از این دوره آموزشی، به فضل الهی روز پنجشنبه سوم مهرماه۹۹ افتتاحیه و شروع کلاس‌ها خواهد بود. در روزهای آینده، نحوه شرکت در کلاس و نیز نحوه دسترسی برخط(آنلاین) از طریق فضای مجازی به همه پذیرفته شدگان اطلاع رسانی خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
چرا زن و شوهرها سر مسائل جزیی کُفر هم را در می آورند؟.mp3
1.39M
چرا همسران، سر مسائل جزیی کُفر هم را در می آورند؟ مشکل در این سوءتفاهم ها چیست؟ @ertebatmoaserdini .
ور هیچ نباشد چو تو هستی همه هست سعدی واقعیت های زندگی را بیشتر و بهتر درک کنیم، تا آسوده تر زندگی کنیم. با همه ناملایمات، همیشه خدایی داریم که همین نزدیکی است... @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 فرازهایی تکان‌دهنده از دعای مکارم الاخلاق (شهید آیت الله مطهری) در مقابل دوستانی که انسان را رها می کنند و بی اعتنایی دارند چگونه مقابله کنیم؟ فاصله تأسف ‌برانگیز ما با اخلاق اسلامی ⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻 @ertebatmoaserdini .
🔵 نوع واکنش شما به کج‌خلقی فرزندتان به او می‌آموزد که چگونه هیجان‌هایش را مدیریت کند. ⭕️ اگر در این‌گونه مواقع، شما هم رفتار منفی نشان دهید، پرخاش کنید و فریاد را با فریاد پاسخ دهید، الگوی کج‌رفتاری برای او خواهید بود. ⭕️ از طرف دیگر در صورتی‌که در مورد تاثیر منفی رفتارش به او بازخورد ندهید برای آرام کردنش منفعل باشید و مهربانی بیشتر از حد نشان دهید و حتی او را نوازش کنید، گویی به او آموزش می‌دهید که آزاد است به راحتی خشم خود را با هر شکلی که دلش خواست، بر سر اطرافیان بریزد. ✅ اما اگر به او یاد بدهید که انتظار نداشته باشد شما خواسته‌اش را حدس بزنید و خودش در این جهت کاری کند، در واقع با آموختن و یاد می‌گیرد چگونه هیجان‌های منفی‌اش را کنترل کند. 🔶 چه رفتار منفی فرزندتان را با رفتار منفی جواب دهید، چه با واکنش مثبت باعث رسیدن او به خواسته‌اش شوید، او یاد می‌گیرد که در بزرگسالی لازم نیست مراقب نیازها و شرایط دیگران باشد یا خودش را با چارچوب های اخلاقی و هنجاری محدود کند و انعطاف‌پذیر باشد، در نتیجه در آینده به سبب کمبود مهارت، از مشکلات بین‌فردی بیشتری رنج خواهد برد. @ertebatmoaserdini .
قسم به معنی لا یمکن الفرار از عشق که پر شده است جهان از حسین(ع) سرتاسر @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا