#حدیث
امام رضا علیهالسلام:
🔹آنکه از خدا موفقیت را بخواهد اما تلاش نکند، خود را مسخره کرده است.
📚معدن الجواهر؛1:59
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#کلام_اساتید
🔰 اگر فیلسوف شهامت داشته باشد...
آیت الله احمد بهشتی، عضو هیئت مؤسس مجمع عالی حکمت اسلامی:
🔹اگر #فیلسوف شهامت داشته باشد هرجا که نتوانست عدم مغایرت خود را ثابت کند، به آن اعتراف میکند، مثل ابنسینا که گفت معاد جسمانی را نمیتوانم با عقلم ثابت کنم، ولی وظیفه ما تصدیق نبوت است، بعد این جمله زیبا را در الاهییات گفت: أخبرنا سیّدنا و نبیّنا و مولانا محمد.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#تسلیت
🏴 إنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
▪️حضرت آیتالله دکتر احمد بهشتی(زیدعزه)
عضو محترم هیئت مؤسس مجمع عالی حکمت اسلامی
با سلام و احترام؛ با نهایت تأثر، درگذشت برادر گرامیتان را تسلیت عرض کرده، از درگاه خدای منان برای آن مرحوم علوّ درجات و برای حضرتعالی و سایر وابستگان صبر و اجر مسئلت داریم.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#فصلنامه #جشنواره_فارابی
🔅 فصلنامه حکمت اسلامی وابسته به مجمع عالی حکمت اسلامی به عنوان نشریه برتر حوزوی در پانزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی انتخاب شد.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#مناسبتی #وحدت_حوزه_و_دانشگاه
🌹۲۷ آذر سالـروز شهادت آیتالله دکتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه گرامی باد...
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#حدیث
امام على عليه السلام:
🔻خشم را با سكوت درمان كنيد.
▪️داوُوا الغَضَبَ بِالصَّمتِ.
📚عيون الحكم والمواعظ ، ص 250
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔 @hekmateislami
مجمع عالی حکمت اسلامی
#معرفی_کتاب 📚رابطه علم و دین از منظر چهار حکیم مسلمان 🖋دکتر مهدی گلشنی 🔅کتاب رابطه علم و دین ا
#برشی_از_کتاب
❓از نظر جنابعالی تعارض بين اين دو (علم و دين) در کجا میتواند رخ دهد؟
آیتالله حسنزاده آملی:
🔸ممکن است برخى از دانستنیها که نه در متن تعیّش و تمدّن انسانى ضرورى باشد و نه در #معرفت به اسرار و حقایق #دین دخیل؛ و آگاهى بدان جز تباهى و اتلاف سرمایه زندگانى و زیان به سعادت جاویدانى نیست، از دیدگاه نورانى دین الهى منفور و مطرود باشد، چنان که برخى از خوراکیها و نوشیدنیها مانند مردار و می که دین از خوردن آنها منع فرموده است.
📚رابطه علم و دین از منظر چهار حکیم مسلمان
🖋دکتر مهدی گلشنی
#آیتالله_حسنزاده_آملی
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#اطلاعیه #نهجالبلاغه
🔔 قابل توجه دانشپژوهان محترم؛ کلاس شرح نهجالبلاغه استاد آيتالله تحریری چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳، یک ساعت به مغرب برگزار میگردد.
#آیتالله_تحریری
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#فصلنامه #جشنواره_فارابی
❇️ به لطف خدای منان، فصلنامه حکمت اسلامی در پانزدهمین جشنوار بینالمللی فارابی به عنوان نشریه برتر حوزوی انتخاب و در تاریخ ۲۷ آذر ۱۴۰۳مورد تجلیل قرار گرفت.
🔸این موفقیت و افتخار را خدمت اعضای محترم و معزز مجمع عالی حکمت اسلامی صمیمانه تبریک عرض می کنیم.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#حدیث
امام حسن علیهالسلام:
🔸هرگز گروهی در کاری یکدست و متحد نشدند مگر آنکه کارشان استحکام یافت...
📚میزان الحکمه؛ 3:389
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#کلام_اساتید
🔰امتياز طريقه اشراقى بر طريقه مشائى
1️⃣امتياز طريقه اشراقى بر طريقه مشائى اين است كه در طريقه اشراقى علاوه بر بهرهگيرى از #برهان عقل، از روش #عرفان و راه دل و شهود باطنى نيز استفاده مىشود و در نتيجه فيلسوف به حقايقى عالىتر از آنچه تفكر منطقى بدان مىرسد نايل مىگردد.
👈در اين جا مناسب است كلام #شيخ_اشراق را (كه مبتكر اين طريقه در جهان اسلام است) در آغاز حكمة الاشراق، يادآور شويم او مىگويد: «من قبل از نگارش اين كتاب، كتابهايى را بر اساس طريقه مشائيان تأليف نموده، و قواعد فلسفى آنان را بيان نمودم كه از آن جمله كتاب «تلويحات» مىباشد، ولى اين كتاب (حكمة الاشراق) سبك و سياق ديگرى دارد. و بر طريقهاى نزديكتر از طريقه مشائى استوار شده است، در اين روش مطالب در آغاز از طريق فكر به دست نمىآيد، بلكه از طريق رياضتها و مجاهدات باطنى حاصل مىشود، آنگاه به آن اقامه برهان مىگردد» (علم حضورى به علم حصولى تبديل شده و قابل انتقال به ديگران مىگردد).
2️⃣ابتكار ديگرى كه شيخ اشراق در بحثهاى فلسفى به كار گرفته است بهرهگيرى از مفاهيم دينى و معارف قرآنى در تبيين معرفتهاى عقلى و فلسفى مىباشد، چنان كه در كتاب «الألواح العمادية» مىگويد: در اين كتاب بخشهايى از لطايف و غرايب معرفت را آوردهام و بر پايه مبانى عقلى، بر آنها اقامۀ برهان نموده، و سپس از آيات قرآن بر آنها استشهاد كردهام. و در مباحث مربوط به نفس و مبدأ و معاد در كتاب يادشده به آيات بسيارى از قرآن استشهاد شده است.
#آیتالله_سبحانی
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#فصلنامه #جشنواره_فارابی
✅ فصلنامه حکمت اسلامی وابسته به مجمع عالی حکمت اسلامی نشریه برتر حوزوی در پانزده همین جشنواره بینالمللی فارابی _آذر ۱۴۰۳
🔅بسم الله الرحمن الرحیم
یَرفعُ الله ُالّذینَ مِنکُم وَ الّذینَ اُوتوا العِلمَ دَرَجات
🔹بستر سازی به منظور تحول و ارتقاء علوم انسانی و اسلامی و معرفی، تشویق و حمایت هدفمند از استعدادهای برتر، نخبگان، پیشگامان، پیشتازان و همچنین آثار و خدمات علمی برتر این عرصه، از رسالتهای اساسی نظام آموزش عالی در جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود.
🔹در این جهت و با استناد به نظر معاونت پژوهشی مرکز مدیریت حوزههای علمیه و تصویب شواری سیاست گذاری پانزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی، فصلنامه علمی حکمت اسلامی به عنوان فصلنامه برتر حوزه این دوره از جشنواره انتخاب شده است.
✨ضمن عرض تبریک و اظهار امیدواری برای تدوام فعالیتهای اثر بخش آن فصلنامه، بدین وسیله مراتب سپاس و قدردانی خود را از هیئت تحریریه و اعضاء محترم اعلام داشته و جایزه این جشنواره به مدیر مسئول محترم فصلنامه تقدیم مینماید.
✍حسین سیمایی؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami