هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
#بزرگداشت
#علامه_مصباحیزدی
#فلسفه_سیاسی
🔰گروه علمی فلسفه سیاسی
⬅️ جلسه دوم
💠چارچوبی برای تهیه طرح جامع حکمرانی اسلامی از منظر علامه مصباح
🎤حجتالاسلام دکتر نجف لک زایی
💠تحلیل آیت الله مصباح از دو مفهوم «ادراکات اعتباری» و «حسن و قبح»
🎤حجتالاسلام دکتر احمد رضا یزدانیمقدم
💠جامعه آرمانی - تمدنی از منظر آیتالله مصباح یزدی
🎤حجتالاسلام دکتر مهدی امیدی
💠نقش فهم منظومه فکری علامه مصباح در تحلیل آرا و عملکرد سیاسی ایشان
🎤حجتالاسلام دکتر قاسم شباننیا
✍️دبیرجلسه: آقای محمد باقر خراسانی
🗓 سه شنبه ۱۴۰۳/۱۱/۰۲،ساعت ۱۹
🖇این جلسه به صورت مجازی برگزار میشود.
💻لینک حضور در جلسه
https://b2n.ir/f.siasi
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
مجمع عالی حکمت اسلامی
#بزرگداشت #علامه_مصباحیزدی #فلسفه_حقوق ⬅️ مصباح حکمت 🔰گروه علمی فلسفه حقوق 💠مفهوم و مؤلفههای ق
#گزارش #نشست_تخصصی
✅ علامه مصباح مفهوم قانون را در بخش امور هنجاری وابسته به امور حقیقی می داند
⬅️مفهوم و مولفه های قانون از منظر آیه الله مصباح(ره)
🔰دکترقاسم بابایی؛ استاد و پژوهشگر فلسفه اسلامی با بیان اینکه هر جامعهای فرزند راهی است که طی کرده عنوان داشتند یکی از چالشهای #فلسفه_حقوق مفهوم قانون است، زیرا مفهوم قانون مرتبط با دولت و برونداد یک حاکمیت است، گفت:
🔸این چالش هم در غرب و هم در جهان اسلام وجود دارد؛ رویکردهایی که در غرب در مورد #قانون وجود دارد مباحثی چون این مسئله است که ماهیت قانون چیست؟ آیا قانون فرمان است ؟ آیا قانون هنجار است؟آیا قانون قواعد اولیه و ثانویه و یا یکسری اصول و سیاست است؟؛ در جهان اسلام هم رویکردهای مختلفی به مفهوم قانون وجود دارد.
🔹وی با بیان اینکه مفهوم قانون عمدتا از دوره #مشروطه قابل ردیابی است، تصریح کرد: وضعیت قانون در ایران در سه مقطع :پیشامشروطه، مشروطه و انقلاب اسلامی قابل پیگیری است؛ در دوره پیشامشروطه عمدتا دوره صفویه مورد ملاحظه و مطالعه است چرا که در دوره صفویه اولاً حکومت واحدی در سراسر ایران ایجاد شد و این سرزمین یکپارچه به جز با اندک تغییراتی تا پایان حکومت در اختیار صفویان باقی ماند. ایران قبل ازصفویه ملوک الطوایفی بود.
👈ثانیاً مذهب رسمی حکومت مشخص شد و #شیعه برای اولین بار در #ایران رسمیت یافت و برای اولین بار بود که شیعه می توانست یک حکومت مقتدر و واحد را در قسمتی از جهان اسلام تشکیل دهد.
🌐مطالعه مشروح گزارش این نشست
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
#نشست_تخصصی #فلسفه_اخلاق
🔰جلسه گروه علمی فلسفه اخلاق(جلسه۱۷۵)
⬅️ «یقینِ اخلاقی»؛ تاریخ، قلمرو و رویکردهایِ معاصر
🎤دکتر محمد سعید عبداللهی
🗓 سهشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۰۲ ساعت ۱۸:۳۰
🖇حضوری و مجازی
💻لینک حضور در جلسه
https://b2n.ir/f.akhlagh
🏢 قم، خیابان ۱۹ دی، کوچه ۱۰، فرعی اول سمت چپ، اتاق جلسات مجمع عالی حکمت اسلامی
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#حدیث
امام على عليهالسلام:
🔹أبلَغُ ناصِحٍ لَكَ الدُّنيا لَوِ انتَصَحتَ بِما تُريكَ مِن تَغايُرِ الحالاتِ ، و تُؤذِنُكَ بهِ مِن البَينِ و الشَّتاتِ.
👈 گوياترين پندگو براى تو دنياست، اگر از دگرگونى احوالى كه به تو نشان مىدهد و از جدايىها و پراكندگىهايى كه به تو خبر مىدهد، پند گيرى.
📚غررالحكم حدیث3362
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
#رونمایی
🔰مجمع عالی حکمت اسلامی با همکاری مجتمع ناشران برگزار میکند:
📙آیین رونمایی کتاب:
⬅️ کلام اسلامی (دفتر اول تا سوم)
🔻با حضور:
🔸دکتر حسن یوسفیان(نویسنده)
🔹حجتالاسلام عزالدین رضانژاد(مدیر گروه علمی کلام)
🔸و اعضای محترم گروه علمی کلام مجمع عالی حکمت اسلامی
🗓چهارشنبه ۳بهمنماه۱۴۰۳؛ ساعت ۱۸:۳۰
🏢مجتمع ناشران (طبقه سوم، سالن همایش)
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#کلام_اساتید
🔰از آغاز تاريخ ورود فلسفه به جوامع اسلامى، تاكنون سه مكتب فلسفى رشد و نمو كرده است
آیتالله سبحانی:
از آغاز تاريخ ورود فلسفه به جوامع اسلامى، تاكنون سه مكتب فلسفى رشد و نمو كرده است كه عبارتند از:
1️⃣ مكتب فلسفى مشاء: شيوه بحث در اين مكتب فلسفى، تفكر برهانى و استدلال عقلى است بدين جهت از آن به «حكمت بحثى» نيز تعبير مىكنند...حكيمانى كه در شناخت جهان تنها از متد بحث عقلى بهره مىگيرند و از روش «تألّه» (ذوق و شهود عرفانى) استفاده نمىكنند. چهره شاخص اين مكتب فلسفى شيخ الرئيس ابن سينا است كه او را رئيس فلاسفه مشاء لقب دادهاند.
2️⃣مكتب فلسفى اشراق: در اين مكتب فلسفى تنها به براهين عقلى استناد نمىشود، بلكه بهرهگيرى از شيوه ذوق و عرفان را، اهرمى لازم براى نيل به معرفت حقيقى و كامل مىشناسد
3️⃣حكمت متعاليه: منهج بحث در حكمت متعاليه صدرايى با شيوه بحث در فلسفه اشراقى تفاوت جوهرى ندارد؛ زيرا صدر المتألهين نيز - كه مبتكر روش حكمت متعاليه است - نيز روش برهان و عرفان را با هم به كار گرفته و در موارد مختلف به آيات و روايات نيز استشهاد نموده است. به عبارت دیگر: هم آهنگی برهان و عرفان و قرآن با حکمت برهانی و عرفانی و قرآنی را اثبات نموده است.
#آیتالله_سبحانی
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#اطلاعیه #نهجالبلاغه
🔔 قابل توجه دانشپژوهان محترم؛ کلاس شرح نهجالبلاغه استاد آيتالله تحریری چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳، یک ساعت به مغرب برگزار میگردد.
#آیتالله_تحریری
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
مجمع عالی حکمت اسلامی
#نشست_تخصصی #فلسفه 🔰گروه علمی فلسفه، جلسه ۲۳۷ 🔹نقد و بررسی اشکالات استاد مصباح به دو برهان صدر
#گزارش #نشست_تخصصی
💠استفاده فلاسفه مسیحی از نظریه اتحاد عاقل و معقول در توجیه تثلیث
⬅️ نشست علمی با موضوع «نقد و بررسی اشکالات علامه مصباح به دیدگاه اتحاد عاقل و معقول ملاصدرا»
🔰محمدهادی توکلی؛ استادیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان اینکه بحث اتحاد عاقل و معقول سابقه دیرینه در مباحث فلسفی دارد و به دوره ارسطو برمیگردد، گفت:
🔸#ارسطو در کتاب درباره نفس، اتحاد عاقل و معقول را میپذیرد و بعد هم برخی فلاسفه مسیحی چون قصد داشتند تثلیث را توجیه عقلانی بکنند این دیدگاه را پسندیدند چنان چه در جهان اسلام یحیی بن عدی؛ شاگرد #فارابی این کار را کرده است و کسانی چون علامه حلی وقتی خواسته است اتحاد عاقل و معقول را رد کند آن را همراستا با انگاره تجسد و یکسانپنداری خدا و مسیح میدانند لذا رویکرد انتقادی به آن دارند.
🔹وی افزود: اولین بار در جهان اسلام کندی آن را پذیرفت و بعد کسانی چون عامری، فارابی و ابن مسکویه و … . ولی #ابن_سینا رویکرد انتقادی به آن داشت و نظریه اتحاد عاقل و معقول را قول صوفیه تلقی کرده است. او با شطحیات صوفیه مانند «انا الحق و سبحان ما عظم شانی» و … مواجه بوده است لذا آن را رد کرده و میگوید اگر ما این نظر را بپذیریم یعنی وقتی من خدا را تصور میکنم باید خودم خدا باشم. بعد از ابن سینا هم شیخ اشراق و فخررازی و خواجه نصیر، میرداماد و … با او همراهی کردند تا به طبقه #ملاصدرا که نزدیک شویم میرفندرسکی هم آن را پذیرفته است.
📝برای مطالعه گزارش نشست، کلیک کنید.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#حدیث
امام علی علیهالسلام:
🔹انسان بزرگ زمانی که به دانایی برسد، متواضع و فروتن می شود.
📚عیون الحکم،ح3075
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#خبر_مجمع #رونمایی
🔸آیین رونمایی کتاب #کلام_اسلامی (دفتر اول تا سوم) اثر دکتر حسن یوسفیان، با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و علاقهمندان به مباحث کلامی و فلسفی چهارشنبه سوم بهمن در سالن همایشهای مجتمع ناشران قم برگزارگردید.
🔹در این مراسم که از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی و با همکاری مجتمع ناشران برگزار گردید، نویسنده محترم جناب آقای دکتر حسن یوسفیان و ناظر علمی این اثر حجتالاسلاموالمسلمین استاد عزالدین رضانژاد توضیحاتی پیرامون اهمیت و جایگاه علمی و تمایزات این کتاب نسبت به سایر آثار مشابه، بیان کردند.
👈آیت الله #غلامرضا_فیاضی رئيس هیئت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی نیز در این مراسم طی سخنانی ضمن تشکر از نویسنده محترم و دست اندرکاران آماده سازی و چاپ کتاب، راه رسیدن به سعادت و کمال را تقوا و اخلاص دانستند.
▫️در پایان، رونمایی مجموعه سه جلدی کتاب کلام اسلامی با حضور آیت الله فیاضی، دکتر حسن یوسفیان، حجت الاسلام والمسلمین رضانژاد و دکتر امیرعلی عموزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami