طب ایرانی اسلامی یا طب مدرن؟!
✍️ محمد علی بابایی ملیکی
برای پیبردن به این موضوع، مهمترین مسئله، نوع نگرش هریک از دو طب به بیمار و بیماری است، نه صرف تعصب و یک جانبهنگری، زیرا هر یک از این دو طب و بعضا بعضی طبهای دیگر در جای خود حائز اهمیت هستند و نمیتوانند جای دیگری را به این راحتی بگیرند.
آنچه ابتدای امر بیان شد،« توصیف نگرش این دو طب» است، که میشود در توصیفهای مختلف بیان نمود، یکی از بهترین این بیانات این است که، در طب ایرانی اسلامی به بیمار توجه خاصی میکند، و دنبال این امر میگردد که چگونه فضای را ایجاد کند که شخص یا اصلا بیمار نشود «یعنی شرائط به گونه ای در بدن شخص باشد که بدنش مساعد بیماری نشود(پیشگیری)» و یا اگر بیمار شد، دوباره شرائط را طوری رقم بزند که روند بیماری نه تنها وجود نداشته باشد، بلکه با مناسب سازی خود بدن، بیماری بکلی ریشه کن شود( درمان)؛ که در این دو مرحله بیان شده، تعبیر به شناسائی و اصلاح مزاج میشود و به خاطر همین مسئله است که عمده ترین بحث این طب بر روی پیشگیری است و بیماری را معمولا در طولانی مدت درمان میکند.
اما آنچه در طب مدرن حائز اهمیت است، تمرکز این طب به خود بیماری است، و دنبال این است که شرائط دیگری که در بیماری مؤثر است «غیر مزاج» را برچیند و یا با خود بیماری بطور مستقل، بدون در نظر گرفتن شاخصه بدن مقابله کند، به خاطر همین عمده مسئله در این طب درمان است «به صورت سریعتر و در مواردی نیز بیماری عود کرده و هرگز ریشه کن نمیشود» نه پیشگیری، گرچه برای پیشگیری دستور عملهایی نیز دارد.
#طب
#پزشکی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔹 هجرت گروهی طلاب از قم
✍️حبیبالله اسداللهی
از تحولات حوزههای علمیه بعد از انقلاب اسلامی افزایش کمی طلاب است؛ ولی آمارها از کمبود روحانی در مناطق مختلفی از کشور حکایت دارد. بسیاری از مناطق شهری، روستایی و عشایری به جز ایام موسمی تبلیغی همچون ماه رمضان و دهه اول محرم از حضور تبلیغی روحانیون محروماند. طرحهای سازمانهای متولی امر تبلیغ مانند «طرح هجرت» نیز بهرغم موفقیت نسبی، هنوز نتوانسته این کاستی را رفع کند. یکی از علتهای مهم این ناتوانی، بیرغبتی بسیاری از دانشآموختگان حوزه برای هجرت از قم است که زاییده عوامل مختلفی است.
«کاستیهای مهارتی، ضعفهای شخصیتی، مشکلات انگیزشی و بینشی، شرایط فرهنگی و امکانات مناطق، زمینههای مساعد زیستی و معنوی در شهر قم، سیاستهای مراکز اعزام مبلغ و همراهی نکردن همسر و فرزندان» از عواملی است که انگیزه هجرت دانشآموختگان حوزه را از قم کاهش میدهد. چارهجویی برای این عاملها به رفع محرومیتهای تبلیغی کشور کمک میکند.
چهبسا هجرت فردی طلاب به معضلات فردی، انگیزشی، آموزشی، اقتصادی و خانوادگی نیز بینجامد؛ اما «هجرت گروهی با محوریت نخبگان علمی، فرهنگی و تبلیغی» گره بخش اعظمی از این مشکلات را خواهد گشود. امروزه دهها مدرسه علمیه، پژوهشگاه، مؤسسه فرهنگی و مانند آن در قم وجود دارد. هر کدام از آنها نیز به تربیت نیرو با بهرهگیری از افراد توانمند برای اهداف خود همت گماردهاند. سؤال این است که اگر همین مجموعهها ـ با هر هدف ارزشمندی که دارند ـ در هر یک از مراکز استانها توزیع شوند آیا از اهداف خود باز میمانند؟ به نظر میرسد این تجمع نامتوازن مراکز جریانساز فرهنگی، علمی و اجتماعی در شهر قم به اختلال در تبلیغ گسترده دین دامن زده است. امروزه در دوران انقلاب اسلامی، همهی این سرزمین حریم اهل بیت، علیهمالسلام است؛ بنابراین برای دستیابی به اهداف والای معنوی و علمی باید به جای جای ایران اسلامی نگاهی ویژه داشت.
هجرت گروهی، ضعفهای فردی را جبران میکند و باعث همافزایی توانمندیها، افزایش انگیزهها و خلاقیت و ابتکار میشود. این شیوه از هجرت با محوریت افراد شاخص چنین حسنی را دارد که دانش آموختگان حوزوی از پیشرفت تحصیلی باز نمانند و جلو هجرت دیگر طلاب را هم به سمت قم بگیرد. بهتر از آن، برکات فراوانی برای مردم مناطق دارد. برنامهریزی مناسب با این رویکرد، بخشهای فراوانی از مناطق «شهری، روستایی و عشایری» استانها را از معارف دینی و خدمات اجتماعی برخوردار خواهد کرد. بیفزاییم که برساخت رسانهای از تنبلی و بیهودگی روحانیون در قم با حضور میدانی در مناطق از بین خواهد رفت. این حضور جمعی، بازنمایی درستی از فعالیتهای علمی، تبلیغی و حتی خدمات اجتماعی روحانیون در سطح اذهان جامعه پدید خواهد آورد. این وجه تعاملی پایدار آثار مثبت ارتقای معیشت دانشآموختگان حوزه را نیز در پی میآورد. برآمد دیگر نیز حل مشکل احساس تنهایی و غربت خانوادههای روحانیون است؛ ضمن آنکه ظرفیتهای علمی، فرهنگی و معنوی همسران آنان نیز در ارتقای فرهنگی استانها تأثیر دوچندانی خواهد گذاشت.
از این نکته نیز نگذریم که این شیوه از هجرت با مرکزیت حوزه علمیه قم در تضاد و تقابل نیست. با زمانبندی مناسب، مراکز و گروههای مختلف مدتی از مأموریت خود را در استانها میگذرانند. گروه افزون بر رسالتهای علمی و پژوهشی خود به امور تبلیغی و خدمات اجتماعی در شهرها و روستاها نیز خواهد پرداخت.
#تبلیغ
#حوزه_علمیه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
12.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حلقه_متن_خوانی
✅ دومین حلقه کتابخوانیِ مدرسه فکرت
💠 بازخوانی تحلیلی کتاب «آینهی جادو، شهید آوینی»
با ارائهی دکتر حسین شرف الدین
▫️شرکت در این حلقهی کتاب رایگان بوده و امکان مشارکت حضوری و مجازی فراهم است.
برای ثبت نام به آیدی زیر پیام دهید:
@Madrese_Fekrat
✔️ جزئیات بیشتر در مدرسه فکرت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🍃 نخستین کنشگریِ شاعرانه «مدحِ شهیده» با حضور شاعران طلبه و آئینی در هفته دفاع مقدس برگزار میشود.
موضوع ویژه: دفاع مقدس
با اجرای: خانم دکتر خلف زاده
سخنران: حجت الاسلام و المسلمین آقای سید سلمان علوی (دبیر ستاد راهبری شعر حوزه)
و شعرخوانی شاعران ارجمند:
فرزانه قربانی
سمانه خلف زاده
مریم بسحاق
فاطمه معصومه شریف
ریحانه ابوترابی
منیره عابدی
سمیه خردمند
مهتا صانعی
طاهره سادات ملکی
زمان: سه شنبه۴ مهرماه، ساعت ١۶
مکان: آمفی تأتر طبقه همکف شهید بهشتی
لینک ثبت نام :http://novin.jz.ac.ir
آدرس :سالاریه، بلوار بوعلی، جامعة الزهراء سلام الله علیها
#شاعران_حوزوی
#نویسندگان_حوزوی
@shaeranehowzavi
@HOWZAVIAN
@jz_resane
.
نگاه مرحوم آرش میراحمدی به حساسیت بازیگری در نقش روحانیت و نسبت اخلاق و طنز
بازنشر به بهانه درگذشت این بازیگر حوزه کودک و نوجوان👇
آرش میراحمدی، بازیگر سینما و تلویزیون، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اینکه طنز جزء جدانشدنی اخلاق است، تصریح کرد: بسیاری از مسائل اخلاقی به زبان طنز مطرح میشود و همیشه در ساختار و برخوردهای زندگی ما وجود دارد. طنز مانند تراشکاری است که ما به آن شکل می دهیم و ممکن است از این فرصت خوب یا بد استفاده کنیم.
میراحمدی اظهار داشت: در حال حاضر در شبکههای اجتماعی، طنزی به وجود آمده که در دو مسیر حرکت می کند؛ یک نوع طنز در واقع خیلی خوب و سازنده داریم و از سوی دیگر طنز مخرب و غیر اخلاقی با همان قدرت و وسعت وجود دارد.
بازیگر سینما و تلویزیون گفت: این دو قطب بسیار قوی در کنار هم در رسانه ها هستند؛ در ما باید این قدرت به وجود بیاید که بدون هیچ مبارزه و ناراحتی ای طنز اخلاقی را غربال کنیم.
وی با اشاره به طنزهای که موجب اختلاف های قومیتی میشوند، بیان کرد: طنز با تمسخر کاملا متفاوت است؛ آنچه که باعث می شود افراد آزرده بشوند تمسخر است نه طنز.
#طنز
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
. نگاه مرحوم آرش میراحمدی به حساسیت بازیگری در نقش روحانیت و نسبت اخلاق و طنز بازنشر به بهانه درگذش
.
بخش دوم/ نسبت طنز و اخلاق از نگاه آرش میراحمدی، بازیگر فقید رسانه ملی
میراحمدی با اشاره به اینکه تمسخر از نظر اخلاقی اصلا درست نیست و در طنز می توان کارهای مثبتی انجام داد حتی با قومیت ها هم شوخی کرد، افزود: باید طنز را دوست بداریم و پنجره های دلمان را به روی طنز باز کنیم و در مقابل آن موضع گیری نکنیم.
بازیگر سینما در پاسخ به این سؤال که به عنوان یک هنرپیشه و فرهنگی چه انتظاری از جامعه حوزوی دارید، گفت: انتظار دارم که فضا به گونهای باشد که افراد در برخورد با یک روحانی راحت باشند و مجبور نباشند شخصیت واقعی را غیر واقعی نشان دهند.
وی در پایان با بیان اینکه علاقه زیادی به بازیگری در نقش یک روحانی را دارد، خاطرنشان کرد: نقش روحانی نقش یک انسان خاص و مسؤولیت برانگیزی است؛ بنابراین در نقش یک آدم بزرگوار بازی کردن کار راحتی نیست.
گفتنی است، آرش میراحمدی، بازیگر سینما و تلویزیون در ایام جوانی تجربه تحصیل چند ماهه در حوزه علمیه شیراز را داشته است.
#طنز
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#بازنشر به بهانه درگذشت آرش میراحمدی، بازیگر طنزپرداز
📌 "طنز" پادزهر ابتذال است؛ حوزه علمیه ورود پیدا کند
آرش میراحمدی طنزپرداز صدا و سیما در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی اجتماعی خبرگزاری رسا، با اشاره به اینکه در قالب "طنز" هیچ محدودیتی برای بیان پیام و محتوا وجود ندارد، گفت: طنز یک بحث تخصصی است و حتی طلاب هم می توانند در ارتباط گیری با مردم جامعه با توجه به روحیه نشاط آفرینی که دارند، از آن استفاده کنند، و همین جا به مدیران حوزه می گویم در این بخش سرمایه گذاری کنید و از فرصت و مواهب این ظرفیت در جهت آموزش های دینی بهره بگیرید.
وی ادامه داد: ورود پیدا کردن به قالب "طنز" مقداری آموزش لازم دارد، چراکه این قالب تخصصی بوده و همه افراد نمی توانند بدون آموزش دیدن در آن وارد شده و اثرگذار باشند؛ این آموزش ها می تواند در زمینه اجرا یا نویسندگی و غیره باشد.
میراحمدی با اشاره به اینکه "طنز" در جامعه مظلوم واقع شده است، ابراز داشت: مسؤولان جامعه مقداری نسبت به این قالب کم توجهی کردن و همین سبب شده است تا جامعه آن گونه که شایسته است برای طنز و یا طنزپردازها ارزشی قائل نشوند.
این طنزپرداز رسانه ملی بر ضرورت تبیین ابعاد "طنز" در جامعه تأکید کرد و اظهار داشت: طنز یک قالب جدی و فرهنگ ساز است و توانایی دارد مشکلات جامعه را از سر خیرخواهی و قصد اصلاح به طور قاطع بیان کند و از سویی هم برای مردم قابل فهم تر بوده و مورد توجه شان قرار می گیرد.
وی نقش "طنز" در مهار کردن آسیب های اجتماعی را اینگونه توصیف کرد: طنز می تواند آسیب های اجتماعی را ریشه کن کند و قدرت تخریبی بسیاری از هجمه های فرهنگی را از بین ببرد.
میر احمدی با اشاره به لزوم سرمایه گذاری بر بحث طنزپردازی خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد به جوانان جامعه آموزش های اخلاقی هم داده شود، می توان از قالب "طنز" استفاده کرد، زیرا طنز مورد استقبال بسیاری از افراد قرار می گیرند و حتی کلیپ های آن را هم در فضای مجازی میان گروه های مختلف پخش می کنند که این موضوع به خودی خود درخور توجه است.
هنرمند عرصه طنز، مقوله "طنز" را متفاوت از "ابتذال" دانست و تأکید کرد: برخی گمان می کنند طنز نوعی ابتذال است، در حالی که نه تنها طنز، ابتذال نیست، بلکه می تواند پادزهر ابتذال نیز باشد.
#طنز
#آرش_میراحمدی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
متن نهایی قانون عفاف و حجاب.pdf
463.5K
خبر | #عفاف_و_حجاب
نمایندگان مجلس امروز در صحن مجلس با اجرای آزمایشی لایحۀ عفاف و حجاب برای ۳ سال موافقت کردند.
📎 متن کامل لایحه عفاف و حجاب که امروز تصویب شد.
#عفاف
#حجاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@asr_jahad