حاصل محافظه کاری.mp3
9.36M
# صوت | #باز_نشر
🎧برهنگی؛ حاصل محافظهکاری
👤 مهدی جمشیدی؛ نویسنده و پژوهشگر مسائل انقلاب
🔸 جریان برهنگی و کشف حجاب، بهتدریج از سال ۱۳۹۰ با ماجرای کشف حجاب سلبریتیهای پناهنده، چهارشنبههای سفید، آزادیهای یواشکی و... شروع شد، در سال ۱۳۹۹ میوه خیابانی آن چیده شد و در تابستان ۱۴۰۱ توانستند در خیابانها بر سر این مسئله تنش ایجاد کنند. رسانه به این روند نپرداخت و از آن غفلت کرد.
📌رادیو فکرت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✔️رابطه با عربستان در هفته وحدت
✍️ علی مهدیان، مشاور و استاد حوزه در روزنامه همشهری نوشت:
🔹آیا منظور از وحدت که در هفته وحدت از آن نام میبریم، رابطه با طالبان و عربستان و مصر است؟ با آنها دشمنیم یا دوست؟ این رابطه چه نسبتی با مقوله وحدت دارد؟ برای توضیح باید ورود ایران به مساله وحدت را بیان کنیم. ورودی از بستر انقلاب و ولایت عینی نه انتزاعیات صرف یا لاطائلات توهمی.
🔹مراد از ولایت، یک مفهوم انتزاعی یا حتی یک عقیده اجتماعی صرفا نیست. ولایت یعنی حکومت الهی که مشروعیتش از جانب خدا است و تحققش البته ریشه در ایمان و عقیده عمومی مردم دارد. یعنی تدبیری توحیدی و قدرتی ایمانی، یعنی سیاست مقدس. این مفهوم را به وزان همه معجزات جمهوری اسلامی بشنوید مثل علم مقدس، دفاع مقدس، نظام مقدس و...
🔹واقعیت آن است که مباحثات علمی، انتزاعی و نخبگانی حول مقوله وحدت البته ارزشمند است اما عموما مبتلا به نوعی بی ربطی به صحنه است، با عموم ارتباط نمیگیرد و اجرایی نمیشود. از همه مهمتر اینکه نهاد علم و نخبگی بسیار تحت تاثیر قدرت و سیاست است. لذا نفوذ حاکمان مصر بر شیوخ الازهر و حاکمان سعودی بر پایگاه وهابیت عربستانی، انقلاب ایران و جبهه بندیهای مرتبط با آن، جنگ سی و سه روزه، داستان سوریه و بشار اسد و حالا پیروزیهای مقاومت، همه و همه و هر یک به نحوی در مباحثات و گفتگوهای تقریبی و امتی و وحدتی موثر بوده اند.
🔹انقلاب اسلامی وحدت را نه به عنوان یک بحث علمی جذاب نخبگانی صرفا، بلکه به عنوان یک حقیقت عمیق توحیدی و سلوکی و مقدس دیده است که باید در زمین محقق شود تا مقاصد انبیا و اولیا تحقق یابد. لذا راه حلی عینی و زمینی برای آن پیشنهاد میکند. راه حل چیست؟
🔹ایجاد مقاومت، یعنی یک حرکت ایمانی و معنوی عمومی و مردمی در مقابل استکبار و طاغوت و شیطان بزرگ. این مقاومت خود منشا تحقق و جریان یک قدرت مقدس است. قدرتی متصل به بینهایت. این قدرت هر چه بیشتر به دست مردم ظهور و بروز میکند، باعث کرنش قدرتهای مادی و دنیاگرای جهانی و منطقه ای است. این کرنش های اجباری قدرتهای مادی و پولی و ابزاری، خود زمینه ساز ارتباط فرهنگی و علمی و در نتیجه گسترش صدور انقلاب بمثابه یک شمیم بهاری خواهد شد که انسانها را بر میخیزاند و وحدتی حقیقی و توحیدی را رقم میزند. این همان توسعه قدرت مقدس است. توسعه ولایت الهی.
🔹وحدت نه یک تکنیک یا راهبرد بلکه یک عقیده عمیق است به عمق توحید . امام ره میگفت اصلا توحید یعنی واحد شدن. لذا ارتباط با عربستان نماد آن نیست ولو میتواند زمینه ساز آن باشد همانطور که صلح حدیبیه نماد آن نبود بلکه تاکتیکی برای تحقق فتح مبین شد. فتح مبین چیست، انفتاح قلب انسانها و امتها. فتحی که اساس مقاومت مقابل هر جبت و طاغوت میشود. نه آمریکا و غرب و نه سعودیها و تکفیری های منطقه و نه هیچ قدرتی نمیتوانند مقابل این قدرت الهی و مقدس بایستند، این پیوستار ولایی است با روح قیام و ایمان. انسجام سیاسی تاکتیکی زمینه ساز تحقق وحدت حقیقی خواهد شد که وحدتی که هویتش قیام است و استقامت و مقاومت.
🔹ولایت و سیاست مقدس اینگونه روح و جسم وحدت را میسازد. هم محصول وحدت است و هم منشا وحدت. حالا معلوم میشود در ایران چرا هر دولت و هر جریانی که تقابل با طاغوت را کمرنگ کرد، خودتحقیری را تشدید کرد، اعتماد به نظام مقدس را تضعیف کرد، امیدایمانی به پیشرفت را از بین برد، عملا وحدت را از بین برده و بستر بحران را شکل داده. و در مقابل هر دولت و جریانی که بر ایمان و امید ایمانی (نه امید به دشمن) دمید و مقاومت را پیش برد و نظام ولایت را با پر رنگ کردن اعتماد مردم مستحکم نمود، بحرانها را نابود کرد و وحدت ساز بود.
#وحدت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌اکسیر روایت
✍️محمدصدرا مازنی، استاد حوزه و کارشناس پژوهش
امروز به رسم اغلب ظهرها، نمازم را با دیگر همکاران در مسجد محل کارم خواندم. بعد از نماز عصر بیانات مقام معظم رهبری دربارۀ خاطره تحول یک جوان در سفر راهیان نور که در ناآرامی سال گذشته دست گیر شده بود، پخش شده بود.
ایشان در دیدار فعالان دفاع مقدس به این خاطره اشاره کرده و فرمودند: یک جوانی در فتنه شرکت میکند و به زندان میرود اما مورد عفو قرار میگیرد و برای گردش به اردوی راهیان نور میرود. اما در آنجا با صحبتهای راوی منقلب میشود. با زبان نرم گاهی میشود خیلی از موفقیتها را بدست آورد.
بعدش هم سخنان یکی از راویان که از قول همان جوان نسبت به کم کاری جبهۀ انقلاب شکایت داشت، پخش شد.
۴) وقتی بچههای انقلاب نباشند، وقتی روایت انقلاب جا بماند، وقتی ما تبیین را در اولویت برنامههای خویش قرار ندهیم، وقتی جوانانمان را نسبت به واقعیتهای انقلاب مطلع نکنیم، زمین بازی را به حریف واگذار کردیم. دشمنان جای خالی را پر میکنند.
شاید لازم باشد مسئولیتمان را دربارۀ انقلاب و ارزشها مرور کنیم، نقاط ضعف و قوت رفتارمان را دربارۀ ارزشها بررسی کنیم.
در جهت تقویت ارزشهای دفاع مقدس بکوشیم و میراث امام و شهدا را به نسلهای بعدی منتقل کنیم.
✔️ متن کامل در این صفحه
#دفاع_مقدس
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📜 برگی از تاریخ وحدت اسلامی
⁉️ آیا می دانستید که، مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)، بیش از یک قرن پیش، بر اساس اصول مسلم و مشترکات اسلامی،
به منظور دستیابی به اخوت دینی و در جهت #وحدت_اسلامی و #تقریب بین مذاهب اسلامی، گام بر می داشت؟
✍️ گوشه ای از اهتمام مرجع شهید به وحدت اسلامی🔰
❇️ ۱- گزارشی تاریخی از سفر حَجّ مرجع شهید و اهتمام ویژه ایشان برای حل مشکلات شیعیان و وحدت بین مسلمین/ حَجّ ۱۳۱۹ هجری قمری🔰
✍️ مجموعه آثار حاجي عبدالله خان قراگزلو از شخصيت هاي قاجار که به نوعي درگير انقلابات مشروطه هم شد، مجموعه اي از چند سفرنامه جالب توجه مي باشد. کتابچه خوزستان، گزارش سرخس، کتابچه مرو، کلات نادري و مهم تر و مفصل تر از همه سفرنامه مکه است که به سال 1319 هجري قمري از طريق انزلي به سمت استانبول و از آنجا با کشتي به سمت جده به انجام رسيده است.
اما اهميت سفرنامه حاجي عبدالله خان بدان است که کاروان، به وجود و حضور مبارک علامه شيخ فضل الله نوري(ره) متبرک بوده است و از آنجا که کاروان آنها يک کاروان متشخص بوده در هر شهري با استقبال روبرو مي شده و به خصوص در استانبول آنان ديداري هم با سلطان عثماني داشته اند.
مؤلف براي خود سفرنامه اش را مي نوشته و هر کجا که مسأله خاصي رخ مي داده و شيخ اظهار نظري می فرموده يا کاري صورت داده آنرا آورده است.
در اين سفر که با کشتي از بندر انزلي آغاز شده مهماندار شيخ، شريعتمدار رشتي بوده است. تفليس، باطوم، گذر از درياي سياه با کشتي، طرابوزان و بعد هم استانبول.
در اين سفر مسائل فقهي جماعت را شيخ شخصا" حل مي کرد.
بالاخره به استانبول مي رسند. نظر جناب شيخ این بوده که بروند در مسجد معروف و بزرگ استانبول و در جهت حفظ وحدت مسلمین (شیعه و سنی) اقتدا به (امام جماعت اهل سنت) نمايند. مؤلف مخالف این عمل بوده! و اظهار داشته ماها جناب حاجي شيخ فضل الله را به سمت مجتهد العصري و حجه الاسلامي ايران معرفي کرده ايم حجه الاسلام شيعه (مرجع تقلید اعلی شیعه)، چه لزومی دارد بدون جهت، تقیه در غیر لزوم نمایند. (شیخ این کار را درجهت وحدت مسلمین لازم می دانست، لذا نظر مؤلف و برخی دیگر را نپذیرفت).
✔️ متن کامل در این صفحه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌱 من به دیدار کسی رفتم در آن سر عشق
✍️ روح الله متوسل، نویسنده حوزوی
وقتی وارد شدیم در همان بستر بیماری چادرش را بر سر کرد و با لطف و محبت، خوشآمدمان گفت. میگفت با ترفند و نقشهی «ناراحت نشان دادن خودم» تلاش میکردم حمیدرضا به جبهه نرود اما قبل از رفتنش دیگر در مقابل این جمله و استدلال ساده و پرمعنا نتوانستم حرفی بزنم، اینکه "مادر! من و شما میتوانیم نماز نخوانیم؟ جبهه هم همین است".
از آن ساک قدیمی و محتویاتی که با دیدنش چشمان مادر را دوباره بارانی کرد، بیشتر از همه کیف جیبی شهید جالب توجه بود؛ پر بود از عکسهای سیاه و سفید و سه در چهارِ اقوام و دوستان؛ از پدر و مادر بگیر تا عمو و خاله و دایی... و حتم دارم که با این جور زندگی، او دوباره زندگی را از سر گرفته.
پدر آن دیگری هم پدر حمیدرضاست. چند سالی در بستر افتاده و جسم، نحیف کرده اما روح وسیع و جسیمی دارد این را از اشکهای دلتنگیاش برای امامزاده اسماعیل که سالها خادمش و هیئت امناء حرمش بوده، فهمیدم. این را از اشکهای پی در پی برای فرزند شهیدش متوجه شدم. این را از شرمندگی بخاطر پرستاریهای دلسوزانه همسرش درک کردم و این را از ابراز رفاقت و صمیمیتش با حضرت قمر منیر بنی هاشم سلامالله علیه دانستم.
از مادر شهید جعفر هم همین بس که با شوق و رضایت، از بقیه فرزندان با اینکه بزرگ بودند و صاحب اولاد اما با کمکحالیاش، با دلسوزیاش و با جان و مالش، حمایت میکرد. آرزوی هر روزش این بود که موقع اذان کسی با وسیلهای پیدا شود و او را تا مسجد محل، پرواز دهد.
#روایت_نویسی
#پویش_نوشتن
#دفاع_مقدس
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔶 منطقۀ جنگی
✍️ حجت الاسلام فلاح شیروانی، استاد عالی حوزه علمیه قم
☘️ کسانی که در متن تجربه #جنگ نبودند، ممکن نیست لمس کنند که فرزندان جنگ چه قداست و پاکیای را تجربه میکردند.
خدا خیلی پایین آمده بود، جای #رزمندگان تیر میانداخت و برایشان کمپوت باز میکرد و چشمه اشکشان را دریا کرده بود تا در لذت انسان بودن غرق مسرت و مستی شوند.
بچههای جنگ نه جنگ را بلکه #انسان را تجربه میکردند و انسان را عزیز یافته بودند، بیدروغ.
بارها و بارها به «وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ»(اسرا، ٧٠)، صدق الله العلیّ العظیم میگفتند.
☘️ از نظر بچههای جنگ همه چیز درست بود، جز این که #خدا را نزدیک و نزدیکتر می خواستند. خدا را حسابی پسندیده بودند، از کارهای او سر در میآوردند، با ارادههای او همراه میشدند و دائماً از خدا میآموختند. البته در نازها و دَلالهایشان گاهی سخنان شیرینی با او میگفتند. جانشان را وسط گذاشته بودند و خود را لوس میکردند :
. غیر این نکته که حافظ ز تو ناخشنود است،
. در سراپای وجودت هنری نیست که نیست.
🔅 همه عظمت #مکتب_امام در این است که خدا را به #زندگی هدیه میکرد، آری اصل ماجرا همین بود. هر کس جز این میفهمید یا جز این میفهمد، انسان گمکردهراه و بیاستعدادی است.
#کشف_انسان
#جنگ_مقدس
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسا بمانید تا #پویش_نوشتن تا #جهاد_روایت
📝 یادداشت امیر حسین هدایتی، نویسنده و شاعر آیینی
در حاشیه دیدار با خانواده مرحوم#حسینی_ایمنی، شاعر حوزوی
👇اینجا👇
🍃 اشارات او که والسلامی گفت...
✍️امیر حسین هدایتی، نویسنده و شاعر
دارم توی هوا انگشتم را تکان میدهم؛
میان خلوصِ محض و مهربانیِ محض آیا او کدامش بود؟!
بین خلوص و مهربانی، بین این دو واژه، بین این دو حقیقت وجودیِ آن روحانی مظلوم و جواندل و جوانمرگ ده، بیست، سی، چهل میکنم. عجیب است که هر دو صد میآورند. او در هر دو، حقیقتا کامل بود. این را عزیزان دیگری هم میتوانند شهادت بدهند. عزیزانی چون استاد سید علی اصغر موسوی عزیز، علی اصغر شیری عزیز، ابراهیم قبلهی نازنین، دکتر میثم امانی عزیز، سرکار خانم سعادتمند، سرکار خانم طوسی...و خیلی های دیگر...
حجت الاسلام سید علی حسینی ایمنی فقید وقتی که رفت، خبر عروجش را شنیدم اما به نحو دردناکی خودم را به نشنیدن زدم، نمیخواستم باور کنم تا اینکه شاعر بانوی گرامی خانم مهتا صانعی اطلاع دادند برنامهای برای یادبودشان دارند و به دیدار عزیزانشان رفتند و یادشان را در برنامهی خالصانهای گرامی داشتند. من از ایشان و گرامیانی که چنین برنامهای را تدارک دیدهاند خیلی خیلی و با نهایت خلوص و صمیمیتام ممنونم.
ایشان برای من و برای خیلی از برادران و رفیقانم برادر و رفیق بود. نشریهی اشارات و سرتاسر مرکز پژوهشهای صدا و سیما با وجود آن عزیز از دست رفته، حضور درخشان، مهربانی بیحد و مرز و سیادت آشکارش لطف دیگری، صفای دیگری و انصافا وزن دیگری داشت.
او حسینی بود، حسینی زیست، حسینی رفت و از خداوند میخواهم حسینی وارد صحرای نشور شود که حتما خواهد شد.
من سخنی جز واژهی دریغی دردناک و لغتِ افسوسی عمیق در مقابل آن همه خاطره و در برابر یاد آن فرزند رسول خدا ندارم.
#شاعران_حوزوی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسا بمانید تا #پویش_نوشتن تا #جهاد_روایت
.
#پویش_نوشتن
«ل۳۱ عاشورا»
✍سیده ناهید موسوی
مصداق «ما رأیتُ إلا جمیلا ...»
این دیالوگ تاریخی و ماندگار میان مهدی باکری و احمد کاظمی است.« کاش اینجا بودی احمد، نمیدونی چه بهشتیه...»
از فیلم «غریب» تا سریال «عاشورا»، کردستان یا خوزستان فرقی نمیکند. شهید محمد بروجردیها و شهیدان حمید و مهدی باکری ها مردانه و با اخلاص ایستادند،فقط برای دفاع از خاک وطن از خانه، خانواده و فرزندان خود گذشتند تا میهن به دست دشمن نیفتد. درک این همه دلاوری و مردانگی برای یک انسان معمولی بسیار سخت است، باید خواند و شنید و در تاریخ کنکاش کرد و فیلمها تماشا کنید. تا ذرهای از این انسانیت ستودنی شهدا را احساس کرد.
https://eitaa.com/afkarehowzavi/2213
وحدت، ارمغان پیامبر خاتم
✍مرضیه عاصی
[1].یکی از زیباترین و والاترین واژهها، واژهی "وحدت و برادری" است، وحدتی که پیامبر رحمت در استمرار رسالت دیگر انبیای عظام برای جوامع بشری به ارمغان آورد. ایشان مهاجرین و انصار را به میثاق اخوّت و عقد برادری فرا خواند و بدینسان گلبانگ وحدت برای نخستین بار در فضای مدینه طنین افکند و دل و جان قرون و اعصار را نوازش داد و عطر دلانگیز آن، مسلمانان را مدهوش خویش ساخت. سنگ زیرین بنای اتحاد و همبستگی اسلامی نهاده شد و ارزشهای متعالی اسلامی و برادری و اتحاد، جانشین ارزشهای پوچ و خیالی جاهلی گشت.
https://eitaa.com/afkarehowzavi/2217
به بهانه بانوی اول
✍دکتر فاطمه عربزاده
اگر بخواهیم منطقی به مسئله نگاه کنیم باید همه چیز را با هم ببینیم. اینکه خانم علمالهدی در کجا و در میان چه کسانی چنین عنوان کردند؟
اینکه چرا این حرف را زدند، اینکه چه کسی را مصداق این عنوان مطرح کردند؟ اینکه با این حرف، دنبال بیان چه چیز بودند و ...
بررسی هر چه بیشتر باشد، راحتتر میتوان طرف را زیر سؤال برد یا چشم پوشید.
https://eitaa.com/afkarehowzavi/2222
زینت یا سرافکندگی
✍ راضیه کاظمی زاده
چند روز پیش که گوشهای از فیلم دیدار رییس جمهور کشور را با دختران مدرسهای از سرزمین وسیعمان را دیدم، شادی آغاز سال تحصیلی را برایم دوچندان کرد. شادی بهخاطر اینکه بعد از مدتها رییس جمهوری جهادی و مردمی نصیب کشورمان شده است! از شدت خوشحالی دیدار بچهها با شخصیتی مهم و کشوری بغض راه گلویم را بست و در دل مدام میگفتم: "خوش به حال اونها که این لحظه رو درک کردند و با ایشون به اندازهی چند دقیقه هم کلام شدند ، چه حس ناب و دست نیافتنی!"
https://eitaa.com/afkarehowzavi/2223
مرابطه
✍نرگس سلیمانی
مادر با دل نگرانی از علاقه پسرش به مرزبانی در شمال غرب با من حرف میزد، از عشق زیادش به شهدای شمال غرب کشور، از سفرهای پیاپی پسرش به راهیان نور در غرب و شروع این علاقه؛اما از درون دل نگرانیهایش میتوانستم حس رضایت برداشت کنم. رضایت از اینکه این حسش میتوانست به سمت و سوی دیگری برود. میتوانست نگرانی باشد از جنس نگرانی رفتن پسرش به مهمانی به ناکجا آبادهای زندگی بعضی از جوانان امروزی؛ اما حالا نگران بود که پسرش میخواهد مرزبان این وطن بشود!
https://eitaa.com/afkarehowzavi/2225
🔻زیست تمدنی واژهها
✍ نسا خلیلی
رهبر انقلاب نیز با تاکید بسیار در نظام بیانات خود از جایگزینهای مطابق با تمدن اسلامی- ایرانی استفاده می کند. به عنوان مثال: «کلمه «پیشرفت» را ما با دقت انتخاب کردیم؛ تعمدا نخواستیم کلمه «توسعه» را به کار ببریم. علت این است که کلمه توسعه، یک بار ارزشی و معنایی دارد؛ التزاماتی با خودش همراه دارد که احیانا ما با آن التزامات همراه نیستیم، موافق نیستیم. ما نمیخواهیم یک اصطلاح جاافتاده متعارف جهانی را که معنای خاصی را از آن میفهمند، بیاوریم داخل مجموعه کار خودمان بکنیم.»(نخستین نشست اندیشههای راهبردی، ۱۰ آذرماه ۱۳۸۹)
از آنجا که، ایشان الگوی انقلابیون برای سنجش سیرۀ مسئولین است؛ نسبت به استفادۀ کلمات دارای بار مفهومی از نظام بینالمللی در دولت انقلابی حساستر هستند و استفاده از واژه «بانوی اول» را در سنخیت هویتی با جمهوری اسلامی نمیبینند.
https://eitaa.com/afkarehowzavi/2226
چالش مادر «ایکیو سان» و نسل نو دانشآموزی
✍فاطمه میریطایفهفرد
بچه که بودم، چقدر برای مادر «ایکیو سان» غصه میخوردم، مادری که تنها یک پسر داشت و آن را هم نمیدانم چی شده بود که به مدرسه شبانهروزی فرستاده بود. در مدرسهای که نمیتوانست و یا نمیخواست پسرش را ببیند، زیرا این نگرانی را داشت که عزم جزم پسر را با مادرانگیهایش، سست کند!...
https://eitaa.com/afkarehowzavi/2227
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
💠 کمی درباره «زخم گلوی امپراتور»
✍ محمدصادق حیدری
«خیلی اهل عبادت بودهاند و رسیدگی زیادی به فقراء داشتهاند و اخلاق خوبشان همه را تحتتاثیر قرار میداده و کلی حدیث و معارف اجدادشان را برای دیگران نقل میکردهاند و...» این توصیفی از سیره ائمه است که معمولاً میگویند و میشنویم. اما دشمنان بزرگ و حرفهای، مثل ما ساده و بسیط نیستند که آن حقیقتهای پیچیده را با همین سادگی و بساطت ما، توصیف کنند.
بخاطر همین بود که «منصور دوانیقی» ـ امپراتوری که تثبیت «بنیعباس» با اقتدار او ممکن شد و فتوحات را تا «طبرستان» گسترش داد و قیامهای متعددی از «نهضت اسحاق» و «جنبش راوندیه» تا «خیزش سادات حسنی» را سرکوب کرد و با چند هزار صنعتگر در طول چهار سال، شهر «بغداد» را بنیان گذاشت ـ وقتی میخواست «جعفر بن محمد» را توصیف کند، میگفت: «هذا الشجا المعترض فی حلوق الخلفاء... این استخوان گیرکرده در گلوی خلفاء» و فقط به یاد خِرخِر نفَسهای حکومتش و زخمخوردگی گلوی خودش نمیافتاد بلکه همه خلفای همعصر با اباعبدالله را در این بیچارگی شریک میکرد.
حتی وقتی غوغای سادات حسنی، حجاز و عراق را در برگرفت و خواب را از چشمان منصور گرفت، باز هم از پیچیدگیهای رفتار «جعفر بن محمد» میلرزید: «قد کنت مُصرّاً علی قتل جعفر... و کان امره ـ و ان کان ممّن لایخرج بالسیف ـ اغلظ عندی و اهمّ علیّ من امر عبدالله بن حسن و قد کنتُ اعلم هذا منه و من آبائه علی عهد بنی امیّه... من بر کشتن جعفر اصرار داشتم و قضیه او ـ گرچه از کسانی است که قیام مسلحانه نخواهد کرد ـ سختتر و بااهمیتتر از قضیه عبدالله بن حسن [رهبر قیامهای مسلحانهی سادات حسنی] در نزد من است. من این رفتار را از او و پدرانش در عهد بنی امیّه هم سراغ داشتم...»
بدون لشگر و سلاح و پولپاشی بین طرفداران و در اوج تقیّه، برای یک امپراتوری خطرناکتر از اهالی قیام مسلحانه باشی و پیچیدگی و کیاستی در علم حدیث و کلام و فقه و اعتقادات و اخلاقت موج بزند که از شمشیر سختتر و برندهتر باشد و لقمهی گلوگیر ِ یکی از دو ابرقدرت جهان در آن روزگار شود. این باورنکردنیها، وقتی به آستان «جعفر بن محمد» و پدرانش میرسند، به واقعیتهای معجزگون تبدیل میشوند.
البته فهم این معجزات و پیدا کردن نسخه امروزین آن، به فقاهتی نیاز دارد که گویا باید خیلی دقیقتر از تفقه در احکام نماز و روزه و حج و... باشد. فقاهتی که اگر در میان حوزههای ما پا گرفته بود، دیگر علمائی پیدا نمیشدند که به اسم دینداری خالص و ولایت و برائت و دوری از سیاست، در اخلاق خوب و عبادات فراوان و دروس خارج مفصّل خودشان غوطهور شوند اما بدون شباهت به مولایشان امام صادق، نه گلوگیر امپراتورهای مدرن شوند و نه مباحث علمیشان برندهتر از سلاح در مقابل ابرقدرتها به حساب بیاید.
تقدیم به مردی که به قول رهبری، «آیتاللهالعظمای واقعی خود او بود»؛ فقیه جعفری خالصی که مثل استخوان در گلو، خواب راحت را از بتپرستی مدرن و کاهنان معابد آن گرفته بود و گرفته است و خودش را در یکی از پیامهایش این طور روایت کرد:
«قدرتها و ابرقدرتها و نوکران آنان مطمئن باشند که اگر خمینی یکه وتنها هم بماند به راه خود که راه مبارزه با کفر و ظلم و شرک و بت پرستی است ادامه می دهد و به یاری خدا در کنار بسیجیان جهان اسلام، این پابرهنههای مغضوب دیکتاتورها، خواب راحت را از دیدگان جهانخواران و سرسپردگانی که به ستم و ظلم خویشتن اصرار می نمایند سلب خواهد کرد.»
#میلاد_امام_جعفر_صادق_علیهالسلام
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حبیبی یا رسول الله❤️
💠 مژده که میلاد شه خاتم است
عید سعید نبى اکرم است
مژده که مسرورى عالم رسید
خرمى عالم و آدم رسید . . .
میلاد نبی اكرم گرامی باد
⭕️خواننده : علیرضا زندیه
تنظیم و میکس : سید مهدی موسوی
#میلاد_پیامبر_اکرم
#هفته_وحدت
#لایت_مدیا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@lightmedia
🔸دوگانه اخلاق و ضد اخلاق
✍ علی کردانی
چرا اخلاقمداری در حوزههای علمیه، آن هم در نگاه طلاب علوم دینی به انزوا کشیده شد؟!
گفتارهای اخلاقی در دستگاه معنویت، با سرعت بهسوی تناقضهای اخلاقی میشتابد، تا آنجا که این دوگانه «سخن و عمل» در دید مردم و حتی طلبهها نمایان است.
📌متن کامل در خبرگزاری رسمی حوزه
💠 وحدت ذخیره جاوید
✍️ یادداشت حجت الاسلام امین بهرامی به مناسبت ۱۷ ربیع الاول در پایگاه اجتماعی خط شهر
🔗 متن کامل در این صفحه
#اخلاق
#وحدت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🍃 شخصیت و سیرهی اهل بیت(ع) منبعی برای شناخت
یکی از منابع شناخت از نظر اسلام، سیره اولیاء و پیشوایان اسلام از شخص پیغمبر اکرم تا ائمه اطهار، به عبارت دیگر سیره معصومین علیهم السلام است. گفتههایشان به جای خود، شخصیتشان یعنی سیره و روششان منبعی است برای شناخت. سیره پیغمبر برای ما یک منبع الهام است، و نیز سیره ائمه؛ هیچ فرق نمیکند.
«لَقَدْ کانَ لَکمْ فی رَسولِ اللهِ اسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کانَ یرْجُوا اللهَ وَ الْیوْمَ الْاخِرَ وَ ذَکرَاللهَ کثیراً.»
شهیدمطهری(ره)، سیری در سیره نبوی، ص۲۹
#شهید_مطهری
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✅جز به ضرورت #سخن نمی گفت و می فرمود: از نشانه های دانایی آدمی این است که در مسائل #بیهوده اندک سخن گوید، بنده به اوج #ایمان نمی رسد، جز آنکه زبان خویش را نگه دارد.
- پایان خطابه اش استغفار بود.
✅مردی نزدش آمد و چیزی خواست، فرمود: چیزی ندارم ، اما به حساب من هرچیزی نیاز داری بخر پول دستمان آمد به جای تو می پردازم. عمر گفت: ای رسول خدا، خداوند مجبورت نکرده چیزی را که نداری برعهده گیری. پیامبر از سخن عمر خوشش نیامد. مرد نیازمند هم گفت: بپرداز و نترس... . پیامبر خندید. شادمانی از چهره اش معلوم بود.
✅میفرمود بهترین شما، کسانی هستند که برای #زنان خود بهترین (شوهر) باشند و من از همه ی شما برای #خانواده ام بهترم.
- هر مردی که با زبانش زنش را بیازارد، پروردگار نه انفاقش در راه خدا را می پزیرد و نه نماز مستحبی اش را ، تا زنش را #خرسند کند، و اگر آن مرد روز ها روزه گیرد و شب ها به نماز برخیزد ؛ باز هم نخستین کسی خواهد بود که به دوزخ می رود.
✅به مردان می فرمود: #خدمت به همسرانتان، #صدقه بشمار می آید.
_بدترین زنان شما زنی است کم حیا ترش رو زبان دراز و بد دهن
_بهترین زنان شما زنی است که اگر خود یا همسرش خشمگین شوند به همسرش می گوید دستم در دست توست چشمانم به خواب نمی رود اگر از من خرسند شوی.
متن کامل در این صفحه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN