نویسندگان حوزوی
🔎فهم کاریکاتوری و متد موزاییکی یک حوزوی دگراندیش(۱) ✍️علیرضا محمدلو ▫️روش شناسی میگوید؛ در فهم مت
.
🔎فهم کاریکاتوری و متد موزاییکی یک حوزوی دگراندیش | بخش پایانی
✍️ علیرضا محمدلو
🔸الان قرن ۱۹ و دوران اتوریته غرب نیست جناب اکبرنژاد و تاریخ انقضای شیفتگی به غرب هم مدت هاست که به سر رسیده. تاریخ تمدن ویل دورانت یا توین بی را ورق بزنید تا با طلوع و غروب تمدنها بیشتر آشنا شوید. مرعوبیت شما از مدرنیته و رسیدن به نسخه انزوا و تسلیم، ناشی از تجزیه نکردن مبانی و مسائل و نتایج غرب از همدیگر و تمرکز بر نتایج ماشین غرب در قاب پروپاگاندای رسانهای و غفلت از مبانی لرزان و فرایندهای پریشانی است که شکاف های جدی اجتماعی و سیاسی را در جغرافیای مدرن رقم زده است.
🔸حداقل انسان تک ساحتی مارکوزه را مطالعه و تفکرات نوام چامسکی را مرور کنید تا با شکافهای فلسفی و گسل های اجتماعی بنیان افکن غرب آشنا شوید روی دیوار موقت مدرنیته یادگاری ننویسید که غرب با نسخه پست مدرن از یکه تازی خودش عبور کرده است.
🔸جهت اطلاع شما، اندیشه دینی و تفکر مقاومت در جهان امروز مشتری های بزرگ و جذابی پیدا کرده است. از طرفی نیز جریانهای اقتصادی ضد دلار و توافق بزرگ بریکس و جنبش جلیقه زردها و دهها مورد مشابه ضد امپریالیسم غرب در آمریکای لاتین و غرب آسیا و چین و..، نشان از افول هژمونی مدرنیته و نائل شدن به جهان چند قطبی دارد.
🔸شما دست امام را در صحنه انقلاب، خالی از نرم افزار اداره خواندید که این سخن نامعقول و نگاه ایده آلیستی هم نتیجه بیاطلاعی شما از استراتژیهای پدیدارشونده و پازل سازی سیال و انعطاف در عین انضباط بوده که امر رایج و شناخته شدهای در امور استراتژیک محسوب می شود که اندیشه های مینتزبرگ را می توانید در این زمینه مطالعه کنید.
🔸در بخشی از صحبت های یکطرفه تان امام را فاقد تجربه سیاسی خواندهاید که معلوم می شود اولا با زندگی و درک سیاسی این شخصیت اصلا آشنا نیستید که از نوجوانی در جلسات علنی مجلس شرکت می کردند و بعدها به بزرگترین چالش سیاسی دولت آمریکایی_انگلیسی پهلوی تبدیل شدند. آیا تبیین فلسفه سیاسی با تئوری ولایت فقیه و کنشگری سیاسی در سطح مخالفت با مهمترین لوایح پهلوی از جمله کاپیتولاسیون و انجمن های ایالتی و ولایتی با درک درست از منافع ملی و هویت اسلامی_ایرانی و تبعید شدن به کشورهای مختلف و توانایی بسیج عمومی جامعه و ده ها حرکت سیاسی و اجتماعی در سطح راهبری نرم بدون مواجهه سخت، از نظر شمایی که هیچ کنش سیاسی در عمرتان تجربه نکرده اید و فقط روبه دوربین و متکلم وحده انتقاد کردهاید، تجربه سیاسی محسوب نمی شود؟
🔸ثانیا اینکه انقلاب اسلامی ۵۷، نتیجه و محصول چندین دهه تجربه اجتماعی_سیاسی بود و در یک فرد خلاصه نمیشود که شما نسخه شکست خورده ماقبل مشروطیت را برای موثرترین چهره سیاسی قرن به زعم اندیشمندان علوم روز سیاسی میپیچید! اینکه امام بایستی قبل از رهبری ماکت های سیاسی را در مجلس و دولت در قامت مشاور و وکیل و... تجربه میکرد هم بهمین دلیل حاکی از عدم شناخت شما از تاریخ مشروطیت و ماقبل و مابعد آن است که مدرس ها و مشروطه چی ها را نخواندهاید و تاریخ سیاست شناسی امام اما دقیق بود. مگر تجربه مشروطیت و بازی در زمین رژیم در قامتی شبیه شورای نگهبان یا وکیل مردم چه نتیجه مثبتی داشت که امام را به تجربه مجدد آن حواله میدهید؟ به قول حکیمی خوشابحال ملتی که کودکانش تاریخ میخوانند و چون بزرگان میاندیشند و بدا بحال ملتی که تاریخ نمیخوانند و کودکانه میاندیشند(دانایی تحلیلی متصل نه اطلاعات گزینشی منفصل).
🔸متاسفانه همانطور که جنبه قهری و دافعه اهل بیت و بدر و خیبر و احد(تاسیس حکومت) و صفین و نهروان و جمل(تثبیت حکومت) را بطور کلی سانسور کرده اید، درک درستی از دکترینهای بیناللملی هم ندارید و شبهات مهندسی شده فضای مجازی را با روتوش فقهی بیان میکنید و دفاع ایران از جبهه مقاومت در منطقه را به چالش میکشید.
🔸حداقل اگر از مغالطه داخل کشور خارج کشور رها نمیشوید و عهد ایدئولوژیک نظام در دفاع از مظلومان جهان را بر نمیتابید، عنوان جنگ نیابتی و جریان دومینویی قدرت راهبردی و اهمیت عمق استراتژیک در امنیت بین الملل را سرچ بفرمایید تا بعد از فهم فلسفه حضور آمریکا و انگلیس و فرانسه و روسیه و ... در اقصی نقاط دنیا، درک درستی از امنیت برون مرزی و استراتژیک ایران و طراحی خاکریزهای منطقهای پیدا کنید و شعار تاریخ مصرف گذشته "نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران" را ریکاوری و ویرایش فقهی نکنید.
🔻جناب آقای اکبرنژاد، نمی دانم چه میزان از برد منفی صحبت هایی اخیرتان و سوءاستفاده ضدانقلاب از گرههای ذهنی شما مطلع هستید ولی باید عرض شود که تفکرات شما تازگی ندارد و رحمانیتش در بخشش هویداها و روی خوش نشان دادن به رجوی ها، بوی آقامیری میدهد. شیفتگیتان به غرب هم که بوی #عصر_حیرت رفیقتان را دارد و کلیدواژه فریب آلود تنشزدایی هم رنگ و بوی دهه هفتاد و دار و دسته اصلاحات.
@HOWZAVIAN
#طنز
📚 خاطرات طنّازانه
✍️آورده اند در یکی از روزهای سرد زمستان، باطری ماشین شیخ طناز به فنا رفته، مجبور به اخذ اسنپ گردید و از بد روزگار، استاد شکمپرور که اینروزها دلبسته درآمدزایی اسنپ گشته، قبول سفر بنمود. شکمپرور که خاطره خوبی از همسفری قبلی با طنّاز نداشته درصدد تلافی بر آمد؛ رادیو را روشن بنمود و یکی از کانال های بیگانه را پلی کرد:
🎼خواننده: الهی تب کنم شاید پرستارم تو باشی....
استاد طنّاز: اگر ممکن است موج را تغییر دهید.
🎼خواننده: امشب شب مهتابه حبیبم رو میخام حبیبم اگر خوابه ، طبیبم رو میخام....
شیخ طنّاز که متوجه وخامت اوضاع کانالهای بیگانه گردید از خوف اینکه در آهنگ بعدی، کار به جاهای باریک کشیده نشود، بحث را به فقه و اصول کشانید:
استاد طنّاز: یا شیخ آیا فعل این بیمار در رجوع به نامحرم حرام نیست؟ فعل پرستار و طبیب در درمان او چطور؟
استاد شکمپرور: نه آقاجان مهم اینه که دلت پاک باشه...
شیخ طنّاز: عجب! اما فقها نظر دیگری دارند
شکمپرور: مثلا چه نظری؟
شیخ طنّاز: باید بررسی شود که آیا اینجا اضطراری وجود دارد یا خیر؟ این اضطرار، جواز برای بیمار است یا برای طبیب هم جواز طبابت می آورد؟ در غیر اضطرار چطور؟ در جراحی پلاستیک و زیبایی چطور؟ در مواردی که نیاز به نظر و لمس قسمت های حرام بدن نیست؛ مثل انگشت دست چطور؟ اگر بیمار طفل بود چطور؟ اگر طبیب نامحرم، ماهرتر بود ولی اضطرار نبود چه؟ اگر بیمار به طبیب نامحرم مراجعه کرد و مضطر هم بود ولی طبیب او را نپذیرفت چه؟ حالا اگر بیمار فوت کرد آیا طبیب مجرم است؟ آیا ضرر مستند به مقتضیست یا مانع؟ حالا اگر طبیب طی قراردادی موظف به طبابت بود و نکرد چه؟ اگر شخص ثالثی( رقیب عشقی) مانع حضور و طبابت طبیب شد و بیمار فوت کرد چه؟ اگر طبیب معالج بیمار را جهت اخذ آزمایشات به طبیب دیگری حوالت بنمود چه؟ حالا اگر بیمار و طبیب در دوران دانشجویی بوده و طبیب هنوز مدرک نگرفته و مجازا طبیب است، می تواند نامحرم را معاینه کند؟ اگر این معاینات به عنوان مقدمه، برای آینده اش که طبابت است مفید باشد چطور؟ واجب می شود؟ اگر بیمار یا طبیب سن و سال دار باشد و خوف التذاذ و برانگیختگی نباشد چطور؟ حالا اگر جراح هم جنس، شکم را شکافت آیا طبیب نامحرم می تواند به دل و جیگر بیمار نظر افکند؟ آیا این نظر مصداق نظر حرام است؟ حالا اگر طبابت و معاینه با دستگاه آندوسکوپی، سونوگرافی و شبیه آن بود چه؟ حالا اگر بیماری لاعلاج است یا مثلا بیمار در حال احتضار است چه؟ اینجا که مقدمه موصله نیست آیا طبیب جواز معاینه و طبابت دارد یا نه؟ حالا اگر بیمار یا طبیب به دین مسیحیت بود تکلیف چیست؟ اگر هردو مسیحی بوده و طبابت در بلاد اسلامی باشد چطور؟
🔸 استاد شکمپرور که حسابی قاطی کرده بود، مانند دفعه قبلی آهنگ کوفتش شد و وسط حرف استاد پرید و بحث را به بیراهه کشاند. شیخ طنّاز که به برکت مباحث فقه و اصول از شر ترانه های لهوی خلاص گشته بود؛ لحظه آخر بر شانه شکمپرور زد و فرمود: اگر به جای استماع این ترانه ها، به درس و بحث چسبیده بودی، هم سواد داشتی و هم رزقت می رسید و ...
🔗 طنّاز
#خاطرات_طنّازانه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✍ نقد و نظر از همین جاها شروع میشود، از همین جایی که تلاقی تولید و ارائه است.
🔍 گعده ۲۳ یادداشتخوانی👇
گعده هفتگی نویسندگان حوزوی و دانشگاهی به همت مجموعه رسانهای فکرت در قم برگزار میشود.
#پویش_نوشتن
#نویسندگی #ویراستاری
#ژورنالیسم #روزنامه_نگاری
#نویسندگان_حوزوی
https://www.instagram.com/p/C2UoOcso4DQ/?igsh=ZDBjMWI0ZjMxOQ==
💠 رفتگر حکومت اسلامی
✍️ عباس بابایی
تمام هیکلش را اگر با لباسهایش میکشیدی، پنجاه کیلو هم نمیشد؛ اما بنیانهای حکومت شاهنشاهی را به لرزه درآورده بود!
نه خدمی داشت، نه حشمی؛ نه خاندان هزارفامیلی که از او حمایت کنند؛ نه شاگردان و مریدان فراوانی که دورش را بگیرند و ترویجش کنند؛ نه در میان مدیران زورگو و فاسد رژیم پهلوی طرفدارانی؛ اما وقتی برای آزادی یکی از یارانش به ملاقات شاه رفت، چنان دستش را بر میز کوبید و او را امرونهی کرد، که خود شاه به وزیرش گفت: این سید مثل یک افسر که با سرباز صحبت میکند، با من صحبت کرد و اصلاً انگار نه انگار شاهی وجود دارد!
نواب صفوی چه کرد که نام او در تاریخ این میهن با عظمت یاد میشود؟!
نواب در غربت و مظلومیت دوران رژیم منحوس پهلوی فریاد رسای اسلام و مستضعفان بود؛ آنچه برایش اهمیت داشت اسلام بود و آنچه که برایش پشیزی نمیارزید، اخم شاه و درباریان و کنایهی مذهبیهای عافیتطلب گوشهنشینِ متحجر؛ همانها که وقتی حکم اعدامش را شنیدند، گفتند: لباس روحانیت از تنش بیرون کنید که به مقام روحانیتش اهانت نشود!
چه چیزی در وجود نواب شعله میکشید، که دهها سال قبل «چراغ تولید ایران» را بر سر دست میگرفت و آن را بهعنوان تولید ملی ترویج میکرد؟!
کدام ویژگی باعث شده بود که او در هر مکانی قرار میگرفت، تبدیلش میکرد به میدان جهاد؛ جهاد تبیین.
او مگر چگونه فریاد سر میداد که اولین جرقهی انقلابیگری را در دل «بزرگترین رهبر انقلابی عصر حاضر» ایجاد کرد؟!
او چه کرده بود که چنان دل از امام راحل بردهبود که وقتی دستور اعدامش صادرشد، خودش را برای نجات او به آب و آتش زد؟!
نواب چه داشت که عدهای از ما نداریم؟!
مهمترین ویژگی این مرد الهی تاریخ معاصر ایران «غیرت» بود؛ همان صفتی که اگر در وجود انسان شعله کشید، او را نسبت به دیانت و ملت و مملکت حساس میکند و اگر در کسی نبود به انسان ذلیل و بیخاصیتی تبدیل میشود که نه علمش او را فایده رساند و نه معنویت و نه خاندان و نه حزب و گروهش.
مدیر اگر غیرتمند شد، برای حل مشکلات مردم شب و روز نمیشناسد؛
معلم اگر غیرتمند شد، در برابر انحراف فکری و رفتاری شاگردانش آرام نمیگیرد؛
پزشک اگر غیرتمند شد، نداری و فقر مریض، دست و پایش را نمی لرزاند؛
طلبه اگر غیرتمند شد، ذرهای بیحرمتی بر مقدسات را بر نمیتابد؛
پدر اگر غیرتمند شد، حریم حرمش را با عفاف و حجاب محافظت میکند؛
نظامی اگر غیرتمند شد، میشود «حاجقاسم».
رحمت و رضوان الهی بر نواب عزیز که هم نسبت به دیانت، غیرت داشت و هم ملت و هم مملکت. او از سلالهی پاکی بود که جدش فرمود: «كانَ إِبراهيمُ أَبى غَيورا و َأَنَا أَغيَرُ مِنهُ وَ أَرغَمَ اللّه أَنفَ مَن لا يَغارُ مِنَ المُؤمِنينَ؛ پدرم ابراهیم (علیهالسلام) مرد غیرتمندی بود، لکن من غیرتمندتر هستم؛ و خداوند بینی مسلمانی را که غیرت ندارد به خاک ذلّت میمالد.»
همان غیرت علویاش باعثشد تا با تمام وجود سخنی را برای همهی دلدادگان انقلاب به یادگار بگذارد و حجت را بر همه تمام کند:
«آرزو دارم که حکومت اسلامی تشکیل بشود و آن زمان بزرگترین افتخارم این است که رفتگر خیابانهایش باشم.»
#انقلاب_اسلامی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
👌جسارت ستودنی «معلی»
✍️ احمد اولیایی
برنامه «حسینیه معلی» به زودی در ماه شعبان روی آنتن می رود.
🔸در یکی از قسمت ها قرار است مراسم عمامه گذاری را نشان دهند. با بنده مشورت کردند، گفتم مخالفم نه به خاطر این ایده، بلکه به خاطر اینکه این، حرکت در لبه خطرناکی ست؛ با این توضیح که؛
🔹لحظه پخش بسیار مهم است که در آن لحظه، مخاطب چه ادراکی از روحانیت دارد. و ما حین ساخت، آن لحظه را نمیدانیم.
🔹از طرف دیگر قبل از گسترش رسانه ها، روحانیت قشری رازآلود بود و این رازآلودگی به تقدس کمک می کرد. این رازآلودگی لزوما بد نیست، بلکه کمک میکند خطاها و چالش های شخصی و انسانی یک طلبه و روحانی به تقدس قشری که او به آن متعلق است، لطمه نزند. اما با ورود رسانه به تجربه زیسته طلبگی و بازنمایی موضوعاتی مانند عمامه گذاری، حجره، شهرک مهدیه، شهریه و ...، یک «بازنمایی غیرضروری» اتفاق می افتد که عموم مردم چون تجربه زیسته با آن ندارند، با آن ارتباط نمی گیرند. نه اینکه تقدس را حتما از بین ببرد بلکه امور جزئی صنفی در اتمسفر زیست صنف معنای کامل پیدا می کند نه در فضای ادراکی_لحظه ای مخاطب آن لحظه برنامه.
🔸با این حال، جسارت معلی ستودنی ست. اکنون وقت آرزوی موفقیت برای برنامه به ویژه آن قسمت خاص است. خداوند قطعا با سازندگان معلی که دغدغه دینی دارند، یار خواهد بود و به مطلوبیت نتیجه کمک خواهد کرد.
#برنامه_معلی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔶 واکاوی خاطره تلخ اول بهمن ۱۳۶۵
✍️ مهدی توکلیان، عکاس و روزنامهنگار
تاریخ و تاریخنویسی پدیده حساس و گذرگاه خطیری است که در نتیجه آن سیر تحولات اجتماعی و سیاسی، ماهیت شخصیتی و نوع عملکرد انسانها و تاریخ اقوام و ملل جهان به نگارش درآمده و به یک معنا در بوته قضاوت تاریخنگار و در مرحله بعدتر قضاوت مخاطبان گذاشته میشود.
از این رو نمیتوان و نباید عرصه تاریخنگاری وتاریخ شفاهی ایران اسلامی را بهراحتی و سادگی به فراموشی سپرد و نباید اجازه داد تا در عصر رسانههای نوظهور روایتهای ناصواب و تحلیلهای نادرست و در تمسک به ژستهای روشنفکرانه به سمت و سوی قلمفرساییهای غرضورزانه، پیشفرضانه با روی آوردن به تحلیلهای تخیلی و توهمزده کشانده و باعث ایجاد فاصله میان نسلی و گسست بین نسلی شود. ایران اسلامی در دوران دفاعمقدس به روشهای مختلفی مورد تهاجم و جنایت تمام جهان متحد علیه خود قرار گرفته که بمبارانهای هوایی مناطق مسکونی و موشکباران شهرها و مناطق مختلف ایران اسلامی از بارزترین این واقعیت تلخ دفاع ناجوانمردانه و سوغات تفکر استکباری و سلطه جویانه غرب در طول تاریخ است .
شهرقم، شهر خواهر خورشید، شهر کریمه اهل بیت و شهر حرم اهلبیت علیهمالسلام است، شهری به قدمت تاریخ این سرزمین کهن دارد و به تمدن ۷۰۰۰ سالهاش تاریخ گواهی میدهد. شهر قم هجرتهای هویت سازی را تجربه کرده و به شهادت تاریخ نامی درخشان دارد. شهر قم، شهر مردمان مومن و مومنه و نجیبی است که در همیشه تاریخ خوش درخشیدهاند اما در کنار تمام این رویدادها بخشی از تاریخ این سرزمین نام قم را برای همیشه در تاریخ ایران اسلامی ثبت و ضبط میکند.
چهارشنبه، زمستان ۳۶ سال پیش در تاریخ رویدادهای تلخ جهان ثبت و ماندگار شد . ساعت ۱۶و۵۳ دقیقه چهارشنبه اول بهمن ۱۳۶۵، سه راه بازار و چند نقطه دیگر شهر قم هدف حمله هوایی میگهای دشمن بعثی قرار گرفت که طی آن جمع زیادی از مردم بیگناه ازجمله مینیبوسی از دانشآموزان گروه سرود مدرسه راهنمایی قطب راوندی که از اجرای سرود در سینما تربیت برمیگشتند به شهادت میرسند. فردای آن روز وحشتناک در روزگاری که رسانهها به معنای امروز، بروز و ظهوری نداشت و فقط از طریق مطبوعات کثیرالانتشار اطلاع رسانی مکتوب انجام میشد، نوشتند: نزدیک ۱۰۰ نفر از مردم بیگناه قم در اول بهمن، به خاک و خون کشیده شدند...و در میان شهیدان حادثه اول بهمن تلخی خبر شهدای دانشآموزان مدرسه قطب راوندی قم،قلبهای خانوادهها و شهروندان و دانشآموزان را جریحهدار کرد. شهیدان محمدحسن بلالی بیدگلی، محمدمهدی هجرتی، سعید روانمهر کاشانی، سیدناصر حسینی، محمدرضا رسولی، جواد خودکار قمی، عسکری، محمدعلی امینی، حسین مقتصدیزاده و مهدی بابایی به همراه مربی شهیدشان حمید صادقی قمی و راننده مینی بوس از شدت سوختگی به سختی شناسایی شدند. سه روز بعد از این واقعه یعنی روز جمعه ۳ بهمن ۱۳۶۵، مراسم تشییع و تدفین پیکرهای مطهر شهدای بمباران هوایی همراه تعدادی از شهدای دفاعمقدس از حرم مطهر حضرت معصومه سلاما... علیها تا گلزار شهدای قم برگزار میشود و ۱۲۹ شهید ۳ بهمن، از حرم مطهر حضرت معصومه سلام ا... علیها تا گلزار شهدا تشییع و تدفین شدهاند.بسیاری از مردم قم و بهطور خاص نسل جوان و نوجوان اهل قم در برابر اتفاقاتی مانند بمبارانهای هوایی اطلاعی ندارند و شاید شنیدن درباره اتفاقات آن روزها بیشتر برایشان شبیه یک داستان باشد و سخنرانی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در ۸دی۱۴۰۱ در دیدار با اعضای برگزاری ستاد بزرگداشت ۶۰۹۰ شهید استان قم باعث شد تا توجه دوبارهای به این گروه سرور شهید قم انجام شود و شهروندان و شهرنشینان امروز شهر قم نیز در جریان جنگ شهرها قرار گیرند.
«با چه زبانی میشود این را بیان کرد جز زبان هنر؟ بروید دنبال این کار. یا شهدای گروه سرود که جزو اتفاقات نادر در دوران دفاعمقدس است؛یک تعدادی نوجوان مثلا ۱۲ساله، ۱۳ساله، ۱۴ساله، سرود میخوانند، بعد هواپیما میآید همین گروه را هدف قرار میدهد، شلیک میکند، همه آنها ــ همه یا نزدیک به همه ــ شهید میشوند. کو سرودشان؟ چه خواندند؟ چه گفتند؟ چه کردند؟ پدرمادرهایشان چه کار کردند؟ اینها احتیاج به تبیین دارد، اینها پیام دارد. این از خصوصیات قم است؛ اینها نقاط برجسته دوره دفاع [مقدس] در قم است. یا زنان شهید؛ حالا اشاره کردند به تعداد چندصد نفر زن شهید که یک عده از این زنان شهید در جلسه عزاداری حسینی به شهادت رسیدند. اینها همه واقعا مسائل مهمی است...»
#انقلاب_اسلامی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 سرود پرواز
یکی از اتفاقات نادر دوران دفاع مقدس
شهادت مربی و اعضای گروه سرود مدرسۀ قطب راوندی قم
🌷 شهادت در یکم بهمنماه ۱۳۶۵
💥 در حملۀ هوایی رژیم بعثی
🌸 حضرت امام خامنهای روحیفداه:
شهدای گروه سرود که جزو اتفاقات نادر در دوران دفاع مقدس است؛ یک تعدادی نوجوانِ مثلاً دوازدهساله، سیزدهساله، چهاردهساله، سرود میخوانند، بعد هواپیما میآید همین گروه را هدف قرار میدهد، شلیک میکند؛ همۀ آنها ــ همه یا نزدیک به همه ــ شهید میشوند.
کو سرودشان؟ چه خواندند؟ چه گفتند؟ چه کردند؟ پدرمادرهایشان چه کار کردند؟ اینها احتیاج به تبیین دارد، اینها پیام دارد.
🔹بیانات در دیدار دستاندرکاران کنگرۀ شهدای استان قم، ۱۴۰۱/۰۸/۰۸
#بهمن_خونین_جاویدان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#دکوپاژ | #تحلیل
💢اکران و تحلیل فیلم سینمایی «ناپلئون»
🔻با حضور:
ناقدان و تحلیلگران سینما
⏱ زمان: سهشنبه 3 بهمن ماه، ساعت۱۴:۳۰
📍مکان: قم، بلوار بسیج، انجمن سواد رسانه طلاب
جهت شرکت به آیدی زیر پیام دهید:
@mg1370
🛑ظرفیت محدود است🛑
🔻انجمن سواد رسانه طلاب
@savad_rasaneh
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘#حاشیه_نگاری ا #گزارش_تصویری
▫️نخستین نشست نخبگانی فکرت؛
🖌با حضور کنشگران رسانهای
☑️ "مردم سالاری دینی" در کلام راویان دیدار
🔻روایت سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم قم
✔️ بررسی مفاهیم قدرت و مردم
✔️ مردم در گفتمان امامین انقلاب
✔️ لوازم توانبخشی معرفتی مردم
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت | رادیو فکرت
@HOWZAVIAN
🟢 آگاهی و انتشار آگاهی
✍️ حجت الاسلام احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم
یکی از ارزشهای اسلامپسند، «انتشار آگاهی» است.
بر اساس معارف اسلامی:
از یک طرف، نشر و انتشار علم به مثابه پرداخت «زکات آگاهی» معرفی شده است؛
و از طرف دیگر، «کتمان آگاهی» و عدم انتشار آن به شدت مورد نهی قرار گرفته است.
تا جایی که میتوان از مجموع آیات و روایات «قاعده حرمت کتمان علم» را اصطیاد کرد.
#پیامبر_اکرم(ص) میفرماید:
مَنْ سُئِلَ عَنْ عِلْمٍ يَعْلَمُهُ ثُمَّ كَتَمَهُ أَلْجَمَهُ اللَّهُ تَعَالَى يَوْمَ الْقِيَامَةِ بِلِجَامٍ مِنْ نَار
«کسی که علم و دانسته خود را کتمان کند، خدای متعال در روز قیامت، افساری از آتش بر دهان او خواهد زد.»
در جایی دیگر فرمود:
مَنْ كَتَمَ عِلْماً نَافِعاً أَلْجَمَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ بِلِجَامٍ مِنْ نَارٍ؛
«کسی که علم سودبخشی را از دیگران کتمان کند، خداوند در روز قیامت، افساری از آتش بر دهان او خواهد زد.»
#علم
#جهاد_روایت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌐 زمانِ بی مکان، مکانِ بی زمان
✍️ امیر خندان، عضو تحریریه مدادالفضلاء
لحظه ای خود را فارغ از این دو مفهوم در نظر بگیرید.
یعنی زمان و مکان.
هیچ لحظه ای از زندگی ما بدون این دو مفهوم نیست.
حتی کلمه «لحظه» هم خود بیانگر زمانی است که در آن زندگی میکنیم.
لحظه ای هم نمی توانیم از این زمین و فضایی که آن را احاطه کرده است، فارغ شوییم. حتی اگر بپذیریم که به سیاره های اطراف زمین هم بشری پا گذاشته است.
زندگی ما پیچیده با این دو مفهوم هست: زمان و مکان.
خالق این دو مفهوم، که چیره بر آن دو است، با بشری که بسیار دوستش دارد در قالب این مفهوم حرف های بسیاری دارد.
نه لطف و رحمت او در بندِ زمان و مکان است و نه انتهایی برای رحمتش می توان تصور کرد.
ولی لطفش را برای انسان که با دو مفهوم زمان و مکان گره خورده است، در برخی زمان ها و مکان ها، بهتر و بیشتر عیان میکند.
«رجب» همان فرصتی است که لطف او را تنفس کنیم.
به او عشق بورزیم.
و از او یاد کنیم.
رجب فرصتی است برای تجدید مسیر بندگی.
او دوست دارد که زمان و مکان را بهانه ای کند برای کسانی که بندگی او را از یاد برده اند، وگرنه او خدایی کردن خود را بلد است.
#ماه_رجب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
⁉️ نهالفروشیِ بنیاد ملی نخبگان
سومین دوره جذب بنیاد ملی نخبگان اعلام شد، دفترچه منتشره مصداق بارز « نهال فروشی» و عدم توجه به «شایستگی محوری» و « حفظ و تثبیت» و « ارتقاء» جامعه نخبگانی است، اکثریت قریب به اتفاق مشاغل پیشنهادی سطحی و نازل و در مرتبه عملیاتی ( نه میانی و نه ارشد) و فاقد مدل است. مصداق بارز نخبه کشی است.
👈 رسانه نخبگان، مشاور امین نخبگان ایران اسلامی
#نخبگان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌹 سپاه؛ مظلوم و مقتدر
✍️ علی مهدیان در روزنامه همشهری نوشت:
✍️اخبار کنار هم که قرار میگیرند، گاهی معنایی را به ذهن متبادر میکنند بیش از آنچه که ابتدا میشنوید. شهادت حاج قاسم، تشییع هشت ملیونی تابوتش، موشکباران عین الاسد و شکست هیمنه آمریکا، گردن گرفتن خطای هواپیمای اکراینی در کوتاه ترین زمان. اینها را کنار هم بگذارید. چه احساسی به شما دست میدهد؟ من میگویم؛ اقتدار و مظلومیت همزمان.
✍️حالا این روزها دوباره بیایید اخباری که میشنوید کنار هم بگذارید؛ موشک باران هم زمان مقرهای تروریستی در سه کشور با انواع موشکها، نقطه زنی کانونهایی که نشان دهنده اشراف اطلاعاتی شما است، قبول مسوولیت زدن دو کشتی اسراییلی، شهادت سرداران سپاه در سوریه. چه تصویری را احساس میکنید؟
✍️حتما شنیده اید برخی چگونه به اسم انقلابی گری و دیانت از احساسات مردم استفاده کردند و از فریاد انتقام انتقام مردم استفاده کردند تا علم تحقیر سپاه را بلند کنند، اما همینها بعد از موشک باران مقتدرانه سپاه حالا شروع کردند به متهم کردن او که چرا با پاکستان چنین کردید و با عراق چنان؟ حال آنکه هیچ وقت از خود نپرسیدند این همه نیروهای مقاومت در عراق که شبانه روز پایگاههای آمریکایی را راکت باران میکند و از حیفا تا ایلات را میزند، با کجا هماهنگ است و شدت گرفتن زمزمه خروج آمریکا از عراق چگونه بلند است؟ لشکرهای زینبیون پاکستان و فاطمیون افغانستان چگونه مجهز شدند و اصلا سپاه چگونه در فاصله ای بسیار دورتر از دریای سرخ کشتی اسراییلی را زده؟
✍️سپاه برای مردم جذاب است و این نکته بیشتر از موشکهای سپاه، برای دشمن ترسناک است.
«یک فصل مهمّ دیگر در زمینهی عملکرد...اثرگذاری سپاه در فضای عمومی کشور است. طبیعی است یک مجموعهای مثل سپاه....برای نسل جوان ....واقعاً جذّاب است»
علت این جذابیت چیست؟ جمع علم و عمل، جمع قدرت سخت و قدرت نرم، جمع آرمانجویی و واقع گرایی، خلاصه «جمع نگاه به خدا و نگاه به مردم». همانکه ملاک اقتدار جمهوری اسلامی است. برای همین، جدا کردن مردم از سپاه، یکی از طرحهای روشن دشمن است. چون قدرت اصلی سپاه، مردمی بودن آن است. هر هویتی که الهی و مردمی باشد، قدرتش اعجاب آور و غیر قابل کنترل خواهد بود. هو الذی ایدک بنصره و بالمومنین.
✍️حالا در روزهای «طوفان پابرهنگان» در مقابل تمدن جنایتکار غرب، یکی از امور مهم و جذاب صحنه نبرد، همین سپاه است. سپاه بهترین شاخص برای شناختن خودتحقیرها است. یادتان هست گفتند نه غزه و نه لبنان، گفتند دفاع از سوریه چرا، گفتند فلان کار اقتصادی و عمرانی چرا، گفتند فلان تلاش علمی در ایام کرونا چرا، گفتند و گفتند و گفتند، که چه بشود؟ که قشرهای مختلف جوان از این «الگوی تمام نشدنی»_به تعبیر رهبری_ دل بکنند، سوء ظن پیدا کنند. متهم کنند و خلاصه روی برگردانند. اما نشد که نشد.
✍️راستی حالا معلوم شد، حضور ایران در سوریه چه نقشی در دفاع از ایران دارد؟ و همزمان چه نقشی در دفاع از کل امت دارد؟
حالا معلوم شد چرا وسط فلاکت اسراییل در فلسطین، میآید و گاه و بیگاه در سوریه فرماندهان ما را ترور میکند؟ مگر ایران درگیر جنگ است؟ مگر ایران به او ضربه میزند؟ بله میزند. جنگ ایران با اسراییل از روز اول انقلاب آغاز شد نه از هفت اکتبر. حالا معلوم شد چرا هر از چند گاهی نتانیاهو دندان میفشرد و ایران را تهدید میکند که سر اختاپوس است و مرکز فرماندهی کل جبهه است؟ حالا معلوم شد اساسا «احیای جبهه مقاومت» در گستره وسیع این منطقه چگونه مددرساننده به مردم مظلوم غزه است؟ حالا معلوم شد ایران پروژه ساختن ایران قوی را چگونه همزمان با محو اسراییل و هم زمان بیرون راندن آمریکا از منطقه و هم زمان با صدور انقلاب به کل امت اسلام، دنبال میکند؟
✍️سپاه دست و بازوی جمهوری اسلامی است. روح این نظام در او جریان دارد. برای همین است که مثل این نظام، مقتدر است و مظلوم.
کاش زبانهایمان برای توضیح چگونگی صعود به این قله پر افتخار بیش از این باز بود.
#مقاومت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 دلايل کمبود اطلاعات حديثي و تاريخي از حضرت جوادالائمه(ع)
✍️حسین انجدانی
دوران امامت امامجواد ۱۷ سال طول کشيد. اما هم اطلاعات تاريخي ما از سبک زندگي آن حضرت در حوزههاي مختلف عبادي، فردي، خانوادگي، اجتماعي، سياسي، اقتصادي و ...؛ و هم احاديث رسيده از ايشان بسيار اندک است.
🔸طبق بررسي جناب آقاي عطاردي در کتاب مسند الامام الجواد عليهالسلام در مجموع حدود ۲۲۰ روايت از آن حضرت در حوزهها و بخشهاي مختلف آموزههاي ديني به دست ما رسيده است.
🔸اين در حالي است که شيخ طوسي ۱۱۳ و جناب آقاي قريشي در کتاب حياة الامام الجواد ۱۳۲ نفر از شاگردان و راويان حديث از امام جواد را نام بردهاند.
🔸دو دليل اصلي براي کمبود اطلاعات از امام جواد عبارتند از:
۱. کنترلهاي شديد بر رفت و آمدهاي آن حضرت موجب شد که امام نتواند روابط خود را با جامعة شيعيان بسط دهد.
۲. از بين رفتن بسياري از اسناد تاريخي مربوط؛ در برخي نقلها -در کتاب الانوار البهيه، ص۴۰۶- آمده است که بعد از شهادت امامرضا علیه السلام عدهاي از شيعيان به محضر امامجواد رسيدند در حاليکه آن حضرت فقط نه سال داشت، در طول چند روز که در محضر آن حضرت بودند ۳۰ هزار سؤال از وي پرسيدند و امام همه را پاسخ دادند. بنابراين، حتي اگر امام جواد بعد از اين گفتگوها، ديگر هيچ فعاليت علمي و تبليغي و تربيتياي نميداشت، دست کم بايد ۳۰ هزار حديث از امام جواد عليه السلام ميداشتيم. اما متأسفانه آن سؤالات و آن پاسخها به دست ما نرسيده است.
✅نکتهاي مهم: با توجه به اين حجم عظيم از اطلاعاتي که از ميان رفته است؛ بدون اتکا به «قرآن کريم» و «بنيانها» و «مقاصد» فکر اسلامي و بدون استمداد از «روششناسيِ» اسلامپسند، (کثرتگرايي روشي و منبعی: عقل، کتاب، سنت، شهود، تجربه، تاريخ و طبيعت) و به صرف اتکا به احاديث و روايات باقيمانده از امامان معصوم عليهم السلام، نميتوان به صورتي اطمينانبخش احکام، ارزشها و آموزههاي اسلامي را استنباط و استخراج کرد.
#ماه_رجب
#امام_جواد
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#حال_مقال
🔻 سرقت نفیس
✍️ مرتضی بذرافشان
در همین ابتدا، اتهام سرقت یا خیانت در امانت یا تصرف غیر قانونی ۴۸ فرش کهنه، از کاخ سعدآباد را به دلایل ذیل، قاطعانه رد میکنم:
۱.شایعه جناح اقلیت حاکم است. طبق نظرسنجی از داخل ماشین ضد گلوله، این اتهام، بنابر نظر اکثریت لبخندی، مردود است.
۰۲روز روشن و جلوی دوربین مدار بسته، سرقت از نظر حقوقی، نامفهوم است. احتمالا بردند قالیشویی، انجا مفقود شده است.
۳.جزء اسرار نظام است؛ از پشت پرده خبر دارم.
۴.امری متداول بوده؛ حالا دست من رو شده است.
۵.بعد از ۴۵ سال خدمت، آیا سالی یک فرش، حق من نبوده؛ آنهم فرش های قدیمی و کهنه.
۶.بابررسی شجره نامه ام، نسب شناسان حقوقی، نظر داده اند، از قاجار ارث میبرم. فامیلی سابقم که از شناسنامه حذف شده، هم یک دلیل و نظرشان محترم.
۷.گفته اند فرزند یکی از مقامات ارشد دولت قبل؛ اولا، فرزندانم، بعضا درخارجند در ثانی، سیاست بلد نیستند. ثالثا خون فرزند من، از خون پسر نوح رنگین تر نیست.
۸. این سرقت یا هر چیز دیگر، در قیاس با اختلاس دبش و موارد مشابه، ناچیز و حتی قابل ذکر نیست.
۹.مثل اتفاق صندوق فرهنگیان، نه سرقت، نهایتا یک تخلف و بسیار مرسوم است.
۱۰.توطئه رسانه ای دشمن است، برای انحراف افکار از برجام و ناامیدی جریان تدبیر و امید و رای ندادن خاکستری ها به ما در انتخابات.
پیشاپیش، اعلام میکنم، رای دادگاه هر چه باشد، سیاسی و فرمایشی است؛ بجای ۴۸ فرش کهنه، حاضرم ۱۰۰ فرش نفیس، به کاخ سعدآباد اهدا کنم. شتر دیدید ندیدید....
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔔 مراسم معرفی و تقدیر از برگزیدگان بیستوپنجمین همایش کتاب سال و هفتمین جشنواره مقالات علمی حوزه در قم برگزار میشود
⏱ پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۲، ساعت ۹ صبح
🔰 مکان: قم - سالن همایش مدرسه عالی دارالشفاء
◻️پخش زنده:
◀️ شبکه چهار، شبکه قرآن، سیمای مرکز نور، رادیو معارف
◀️ تلویزیون اینترنتی حوزه: https://livehowzeh.ir
🔰کانال رسمی کتاب سال حوزه
https://eitaa.com/ketabesal
#طنز_اندیشه
🔴 هابرماس و رینگاسپرتی برای اهل خرد
✍️ سمیه رستمی در فکرت نوشت:
یکی از نظریههای فلسفی این اواخر «کنش ارتباطی» است. جهت جلوگیری از گریپاژ مغز، هنگام زور زدن برای فهمش، این نظریه به زبان خودمانی یعنی وقتی انسانها، زبان همدیگر را میفهمند که مثل آدم و منطقی با هم حرف بزنند.
این نظریه از ذهن فیلسوف آلمانی، یورگن هابرماس تراوشیده که وی اندکی از فسیل دایناسورهای دوره ژوراسیک جوانتر است. او در تاریخ ۱۸ ژوئن المُئَژَن سال ۱۳۲۹ متولد شده و این اواخر آتشنشانی محله، روز تولدش در آمادهباش به سر میبرد تا جلوی آتشسوزی حاصل از شمع کیک تولد ایشان را بگیرد. انصافاً هر بشری با شنیدن نظریات این فیلسوف بزرگ با خودش میگوید چه نظریهای؟! قطعاً از روحی عاشق و قلبی مهربان سرچشمه گرفته و طبیعی است که میرود تهوتوی این آدم را پیدا کند.
ویکیپدیا درباره این فیلسوف آلمانی اطلاعات خاصی نداده و حتی دین و ایمانش را هم نگفته. فقط در عین ناپرهیزی، گرا داده: یورگنجان وقتی دهساله داشت و هنوز جوشهای بلوغ، پلاغ پُلوغ روی صورتش، شرف حضور پیدا نکرده بودند، نازبچه به سازمان جوانان هیتلری پیوسته و در جنگ جهانی دوم به جنگ فراخوانده شده که نشانهای است برای اهل خرد.
شاید تأثیر همین جنگ رفتن بود که بعدها هابرماس نظریاتی در باب مذاکره، گفتوگو و رسیدن به تفاهم را مطرح کرد و سیس خرس مهربون را برداشت؛ البته نمیتوان نظر قطعی داد که شرایط زندگی متأهلی وی در نظریاتش نقش داشته یا نظریاتش در زندگی زناشویی او. ویکیپدیا هم فقط گفته که زنی داشت و سه فرزند از آبوگل درآمده که چشموچراغیاند برای ننه ـ بابا. آنقدر زندگی خانوادگی او بیغلوغش بوده که میشود گفت که هابرماس از همین نظریه برای خانواده خودش برده و راضی بودند. این هم نشانهای است برای اهل خرد.
یورگن هابرماس میگوید: بشر از طریق زبان مشترک میتواند به درک یکدیگر و در نهایت تفاهم برسد؛ یعنی طبق گفتهاش هر فروشنده دورهگردی میتواند فقط از طریق گفتوگو و چربزبانی، رینگاسپرت تراکتور قرن چهارم میلادی، متعلق به لویی شماره فلان را به جناب هابرماس غالب کند؛ طوری که وی احساس کند حیات و مماتش در گرو همین رینگاسپرت است ولاغیر. احتمالاً فقط مشکل قانعکردن همسرش برای ضرورت خرید اینشی، کمی مشکلساز بوده که امید داشته از طریق گفتوگو حلش کند.
بهظاهر نظریه آقای یورگن خیلی بدیهی است؛ ولی وجداناً آدم اینهمه عمر کند، در دانشگاه گوتینگن، بن، زوریخ تحصیل کند، حرفهای فلاسفهای مثل وبر، دورکیم، مید، فروید، مارکس، نیچه، کانت، هگل، هایدگر، پیاژه، مارکوزه و دیگر فلاسفه تأثیر قرقره کند، تازه مدتی شاگردی آدونور (کلهگنده مکتب فرانکفورت) را بکند تا خودش را بچسباند به مکتب فرانکفورت و در نهایت ببیند همه فلاسفه غربی تهِ دیگِ نظریات بشری را چنان با زبان لیس زدهاند که وقتی نوبت به او رسیده، فقط مقادیری پژواک صدای جیر، جیر به او میماسد. نظریات هابرماس از همین جنس صداهاست؛ ولی وی آنقدر محکم به تهِ دیگ نظریات غرب قاشق کشیده که صدای قییییژ بلند شده. او از مجموعه قیژقیژهایش کتابی با نام دگرگونی ساختاری حوزه عمومی منتشر کرد که کتاب بترکانی بود و پرخواننده شد. بعد از انتشار این کتاب در سال ۱۹۸۱ او بزرگترین اثر خود یعنی نظریه کنش ارتباطی را رونمایی کرد.
🔗 متن کامل در صفحه یادداشتخوانی
#روشنفکری
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔻استغفار، باران، خشکسالی
✍️ بابک شکورزاده
برخی افراد و رسانهها این جملات امام جمعه شیراز که "خشکی آسمان و بچهدار نشدن مردم به خاطر گناهان است و اگر استغفار کنید باران از آسمان میبارد" را برجسته کردند که اکثرا هم هدفشان طعنه و تمسخر است.
🔹متأسفانه برخی در امور طبیعی گویا اصلا خدا را دخیل نمیدانند و همه چیز را مادی میبینند. این طرز تفکر از افراد بیاعتقاد و مادیگرا طبیعی است؛ ولی چنین تفکری برای کسی که مسلمان و معتقد است جای تأسف دارد که چرا اینقدر باید با آموزههای دینی بیگانه باشد که سخنانی همچون سخن امام جمعه شیراز برایش سنگین و غیر قابل هضم است.
🔹اولا در امور طبیعی مثل کمبارشی یا پربارشی، طبیعت اقلیمی مهم است. طبیعت بعضی مناطق بارش زیاد دارد و برخی دیگر کم بارش است. این طبیعت هم خداوند قرار داده است و موضوعی تصادفی نیست. از طرف دیگر، طبق منابع دینی قطعی مانند قرآن، اعمال انسانها در کمیت و کیفیت امور طبیعی مثل بارش باران مؤثر است و جای هیچگونه تردیدی ندارد.
🔹برای نمونه خداوند در سوره نوح میفرماید: «فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُمْ مِدْرَارًا وَيُمْدِدْكُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِينَ وَيَجْعَلْ لَكُمْ جَنَّاتٍ وَيَجْعَلْ لَكُمْ أَنْهَارًا؛ و گفتم: از خدا آمرزش بخواهید که او بسیار آمرزنده است تا بارانهای پیدرپی برایتان بفرستد و اموال و اولادتان را زیاد کند و باغهای سرسبز و نهرهای پرآب در اختیارتان بگذارد!»
🔸این آیات به صراحت و روشنی بیان میکند که استغفار، رابطه مهمی با بارش باران، روزیشدن فرزند، سرسبزی و نعمتهای مادی دارد.
سخن امام جمعه محترم شیراز کاملا منطبق با این آیات شریفه است.
🔸این آیات سوره نوح، بخش کوچکی از مبانی دینی در این باره است و آیات دیگر، ادعیه و روایات دیگری نیز وجود دارد که جای هیچگونه توجیهی را باقی نمیگذارد. توصیه به نماز باران، دعای باران امام سجاد علیهالسلام در صحیفه سجادیه، طلب مغفرتهای ابتدایی دعای کمیل نسبت به آمرزش گناهانی که باعث حبس شدن دعا و نزول نقمت میشود و... از جمله این موارد هستند.
♦️بنابراین کسانی که درصدد تمسخر و شبههافکنی هستند تکلیف خودشان را با مبانی الهی مشخص کنند و اگر واقعا ادعای دینداری دارند با دقت بیشتری اظهارنظر کنند تا سبب انحراف افراد دیگر نشوند.
#استغفار
#نماز_باران
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
#کوتاه_نوشت
آنکه را تدبیر نباشد،
تقدیر چاره نبخشد!
.....................................
ارزش آدما رو به ارزش چیزایی که ازش میترسن بشناس!
.....................................
ما؛
خاطرات در حال مروریم!
✍️ محمدجواد محمودی را در نگاشته بیشتر بخوانید
#ادبیات
#کوتاه_نویسی
#زندگی #معنا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#قلم_نورسیده
تا نوشتهها به مرحله انتشار و عرضه درنیایند، نمیتوانیم از یادداشتِ اجتماعی حرف بزنیم؛ اصلا نمیتوانیم با دیگران درباره موضوعی خاص صحبت کنیم.
عبارت «قلم نورسیده» را از این نگاه به کار بردهام که نویسنده ای پس از تلاش و کسب قوام و قوت قلم، آثارش را به #جامعه_نویسندگان معرفی میکند.
مصداق قلم نورسیدهی امروز «جناب آقای دکتر احتشام» هستند که پس از چندی گفتوگو به جمع ما پیوست و صفحهی «غَلَیانِ قَلَم» را گشوده است.
🖌نمایهی دفترچه یادداشت مجازیاش حس خوبی به تحریریه #نویسندگان_حوزوی داده است؛ خودمانی و صمیمی. با هم میخوانیم👇
«اسمم حمید؛ ۴۰ ساله و اهل شیرازم. گرچه دانشآموخته فکر و فلسفه اسلامی از مدرسه ابنسینا و ملاصدرا هستم، اما هنوز شاگردی میکنم و گاهی مشقهایم را در اینجا مینویسم. اگر دوست داشتید تصحیح و اصلاحش کنید.»
https://eitaa.com/ghalayaane_ghalam
✔️ شما فرهیخته محترم هم میتوانید با یک #قلم، ایده به میدان #پویش_نوشتن تشریف بیاورید😊 تا از جمع نخبگان نانویسنده و ناکنشگر جدا شوید.😍
#جهاد_روایت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔻از من بپرسید پیش از آنکه از دست بروید!
✍️ قاسم یزدانی مقدم
از هرکه سوالهایت را می پرسی و علمت را اخذ می کنی، همو امام توست و راهبر اعمالت که حضرت مدینة العلم علیه السلام فرمودند: اَلْعِلْمُ إِمَامُ اَلْعَمَلِ وَ اَلْعَمَلُ تَابِعُهُ(الأمالی للطوسی ج۱ص۴۷۸). همین است که آقا امیرالمومنین علیه السلام پس از این کلام مبارک که «هیچ علمی نیست جز اینکه من آغاز کننده آنم»، به جناب کمیل فرمودند: ای کمیل جز از ما اخذ نکن تا از ما بشوی(تحف العقول ج۱ص۱۷۱). با این مبنا، اصل و اساس زندگی سکولار و ظالمانه کنونی دنیا، به علمی باز می گردد که از منبع حقیقی و صحیحش اخذ نشده است.
یکی از مهم ترین پرسشهای سالهای اخیر، نحوه مدیریت و دست یابی به #منابع_آبی است. در قرآن کریم که روشنگر و پاسخگوی تمام #نیازهای_بشری الی یوم القیامه است(الکافی ج۷ص۱۷۵) پاسخ این پرسش آمده است.
در قرآن و روایات حداقل سه نوع منبع آبی داریم:
۱. آب باران که از آسمان می آید(بقره۲۲)
۲. آبی که روی زمین است که دریاها هستند. طبق روایات ما، دریاها به کفاره قتل حضرت هابیل علیه السلام به وسیله برادرشان قابیل_ اولین قتلی که در زمین رخ داد_ شور شدند و غیرقابل استفاده و در روز ظهور دوباره شیرین خواهند شد و در دسترس بشریت.
۳. آبی که زیر زمین است. بر اساس آیه سی سوره نازعات که درباره #دحوالارض است و روایاتی که از اهل بیت علیهم السلام ذیل این آیه آمده، ابتدا همه جا را آب فرا گرفته بود. آنگاه خداوند زمین را از مکان کعبه ی کنونی گسترش داد و کوهها را بر روی آب قرار داد. عین همین معنا در آیه۷۴ سوره بقره هم آمده که زیر بعضی از سنگها آب وجود دارد. همینطور حضرت آقا امیرالمومنین علیه السلام،تنها صاحب کلام همیشه زنده «سلونی قبل أن تفقدونی»، در خطبه ۹۱ نهج البلاغه شریف می فرمایند: پس از آنکه هیجان آب در زیر اطراف زمین ساکن شد و کوههای بلند سرکشیده را که بر دوش زمین قرار داشت، بر روی خود حمل نمود، خداوند آبهای چشمهها را از قله کوهها به جریان انداخت، و در پهن دشتها و رودخانهها سرازیرساخت. همین طور در آیه ۴۴ سوره هود درباره طوفان حضرت نوح علیه السلام، خداوند متعال هم به آب اختصاصی زمین اشاره می کند و هم به آب اختصاصی آسمان(باران).
همه این موارد یعنی منابع عظیم آبی که از آسمان و آب باران نیست در زیر بعضی از کوهها قرار دارد.
جالب اینجاست که بنده چند قنات منطقه خودمان را بررسی کرده ام و علیرغم کاهش بارندگی در سالهای اخیر، قناتهایی که مادرچاه آنها در دامنه کوه قرار دارد، یا دچار کاهش آب نبوده اند یا بسیار کم تحت تاثیر این مسئله قرار گرفته اند.
#باران
#خشکسالی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🟡 هدفداری در زندگی
✍️ احمدحسین شریفی
🔹نیازها، مشکلات و مسائل فراوانند، تأمین و حل همه آنها ناشدنی است.
افراد «موفق» کسانیاند که
اولاً، دنبال نیازها و مسائل غیرقابل تأمین نمیروند؛
و ثانیاً، در نیازهای قابل تأمین نیز به تعیین اولویتها میپردازند و در جهت تأمین آنها برنامهریزی و اقدام میکنند.
#امیرمؤمنان علیهالسلام میفرماید:
✔️«مَنِ اشْتَغَلَ بِغَیْرِ الْمُهِمِّ (قَدْ) ضَیَّعَ الْأَهَمَّ؛ کسی که مشغول کارهای غیرمهمّ شود، امور مهمتر را تباه میکند.»
✔️«إِنَّ رَأْیَکَ لَا یَتَّسِعُ لِکُلِّ شَیْءٍ فَفَرِّغْهُ لِلْمُهِمِّ؛ اندیشه تو برای همهچیز گنجایش ندارد، پس آن را برای کارهای مهم آزاد کن»
#سبک_زندگی
#اولویتبندی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN