⏮ آنتن صدا و سیما کجا افتاده است؟
🔹میگویند شخصی تلویزیون را روشن کرد تا برنامههای آن را دنبال کند. در اولین شبکه، با راز بقا روبرو شد. به کانال دیگری زد. در آن کانال نیز میمونها در حال بالا و پایین پریدن بودند. چند شبکه دیگر عوض کرد و دید همۀ آنها به نوعی حیات وحش را به نمایش گذاشتهاند. پسرش را صدا زد و گفت: «پسرم برو ببین آنتن تلویزیون توی باغ وحش نیفتاده؟! آخه همش داره یک چیز نشون میده!»
🔹حال و روز صدا و سیما گاهی اوقات چیزی شبیه این لطیفه است. نمونه داغ و تنوری آن، پخش مجدد سریال پایتخت از شبکه یک است. انگار سوزن صدا و سیما روی این سریال گیر کرده است و ول کن هم نیست. این سریال در حالی روز عید قربان روی آنتن پخش رفت که در سالهای گذشته بارها و بارها از همین شبکه و شبکههای دیگر سیما نمایش داده شده است. طبیعی است که صدا و سیما با در نظر گرفتن شرایطی از قبیل درخواست مخاطبان، پرکردن لیست پخش و... مجبور به تکرار برخی از برنامهها باشد، ولی این امر نباید به شوری یا بینمکی بینجامد. به نظر میرسد تکرارهای این چنینی که دلیل کارشناس پسندی آن را تایید نمیکند، پیامدهایی از قبیل ذائقه سازی کاذب برای مخاطب، ریزش مخاطبان، بیاعتمادی به صدا و سیما و از همه مهمتر سرمایه سوزی را در پی داشته باشد.
🔹برای نهادینه سازی یک چیز روشهای مختلفی وجود دارد که یکی از راحتترین آنها تکرار کردن است. تکرار یک چیز باعث میشود تا مخاطب ناخواسته به آن تن بدهد. روشی که بنگاههای بازاریابی از آن به وفور استفاده میکنند. بسیار میبینیم که یک کالا آنقدر تبلیغ میشود که در نهایت مخاطب آن را به سبد کالای خود اضافه میکند. در اینکه سریال پایتخت در سالهای گذشته توانسته بود مخاطبان زیادی را با خود همراه کند تردیدی نیست؛ اما مدیران سازمان باید به این سوال پاسخ قانعکنندهای بدهند که چه مزیت افزودهای در تکرار این سریال نهفته است که به بازپخش آن رضایت میدهند؟ این سریال چه گرهای از مشکلات این کشور باز کرده که تکرار آن توجیه پذیر باشد؟ بر کارشناسان پوشیده نیست که سریالهای از این دست فارغ از سر گرم کننده بودن آن، ذائقه مخاطب را دستخوش تغییر داده و به هنجارهای دینی آسیب میزنند. برای نمونه بهتاش، مادر و زن دایی خود را دائم با اسم کوچک صدا میزند که با هنجارهای ایرانی- اسلامی ما سازگاری ندارد. آمیختگی و شوخیهای پی در پی با نامحرم از دیگر ذائقه سازیهای نامطلوب سریالهای از این دست است که اثرات خزنده آن به خوبی در جامعه قابل مشاهده است.
🔹علاوه بر آنچه گفته شد، ریزش و بیاعتمادی مخاطبان از دیگر پیامدهای تکرارهای ملال آور است. در سالهای گذشته ساخت و پخش سریالهای نمایش خانگی رشد روزافزون داشته است و بسیاری از مخاطبان به آن روی خوش نشان داده اند. هر چند علت العلل رشد قارچگونه سریالهای نمایش خانگی عملکرد صدا و سیما نیست؛ اما این سازمان هم بی تقصیر نیست. بدیهی است که اگر صدا و سیما خود را به روز رسانی نکند، سریالهای نمایش خانگی گوی سبقت را خواهند ربود؛ البته اگر نگوییم تا الان ربودهاند.
🔹آنچه باعث نگرانی دلسوزان نظام میشود این است که صدا و سیما در حال فرصتسوزی است. صدا و سیما به قول امام راحل(ره) قرار بود دانشگاه باشد. دانشگاهی که به دانستههای مخاطب بیفزاید و از جهلش بکاهد. با وجود این، در بازپخش سریال پایتخت در روز عید قربان که « سه ساعت و دوازده دقیقه» وقت مخاطب را گرفت چه رهآوردی وجود داشت؟ شبکه یک، شبکهای ملی است و شعار« شبکه هر ایرانی» را یدک میکشد. بر همین اساس توقع این است که در سطح ملی و شعارش ظاهر شود. این نیز گفتنی است که صدا و سیما نشان داده که ظرفیت جذب مخاطب را دارد که نمود آن را در سریالهایی مانند گاندو میتوان دید. از همین رو انتظار این است که در طراز انقلاب اسلامی گام برداشته و از پخش فیلمهای که کلیشه شدهاند بپرهیزد.
✍ مجتبی عادلپور، عضو تحریریهی مدادالفضلاء
#رسانه_ملی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔅 حکمت اشراق چیست؟
🔹به مناسبت سالروز بزرگداشت مقام علمی شیخ شهاب الدین سهروردی نشست علمی “حکمت اشراق؛ چیستی و ویژگی ها” شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۰ از ساعت ۱۱ الی ۱۳ به صورت مجازی برگزار می شود.
پخش زنده نشست👇 https://heyatonline.ir/fa/heyat/3129
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#طنزک
📌 اندر مزایای خواب
یکی از مهمترین مزایای خواب مربوط به خود خواب نیست. چند روز پیش چند تا کار اداری داشتم که باید تا ظهر انجام می شد. ویژگی این کارها این بود که به همت مسئولین بعضی هایش در شرق شهر انجام می شد و بعضی ها در غرب و بعضی در جنوب. اعم از بانک و اداره بیمه و مالیات و غیره. ناچار به برادرم رو زدم که کله سحر در رختخواب با گوشیاش ور میرفت. گفتم برادرجان! تو میدانی که برادر در سختیهاست که برادریاش را ثابت میکند. آیا این گزاره صحیح است؟ گفت: اوهوم! گفتم پس بیا و یکی دو کار اداری من را انجام بده که خداوند تو را اجر جزیل دهاد! خیلی آرام گفت ممممم! بعد گوشی از دستش افتاد و چشمانش بسته شد. گفتم اخوی! بِرار! آهای! الان جوابم را دادی. خواب بود. گویی سالهاست که خواب است. هرگز نشد بیدارش کنم. ناچار به دوستم زنگ زدم. بعد از سه بار زنگ زدن جواب تلفنم را داد و گفت: چته کَل صُبی؟ گفتم ببین امروز خیلی کار دارم. باور کن اگر ناچار نبودم مزاحمت نمی شدم. من و تو سالهاست که رفاقت دیرینه داریم پس به خاطر من یکی دو تا اداره برو و... دیدم صدای خر خر از پشت تلفن میآید. ظاهرا صدای خر و پف بود. تلفن را قطع کردم. از ناامیدی تلویزیون را روشن کردم. دیدم یکی از مسئولان بلندپایه میگوید: شکر خدا بیشتر مشکلات در زمینه محیط زیست، بیماری ها، شغل، خانه، ازدواج و... حل شده. آنهایی هم که مانده چیزی نیست و به زودی حل می شود. اما یک مشت آدم معلوم الحال از جای معلوم آمده میآیند و به ما ایراد... تلویزیون را خاموش کردم. سعی کردم مثل برادرم و دوستم و آن مسئول خودم را به خواب بزنم ولی نشد چون خیلی دلشوره داشتم. پس با قدرت تمام سعی کردم کارهای اداری ام را انجام دهم. در نهایت موفق شدم یکی از کارها را درست کنم هر چند سر امضای آخر به من گفتند مسئول جلسه است، برو فردا بیا.
✍️ محمدحسین فیض اخلاقی
#سبک_زندگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 جمع کردن عدهای مرید یا مبارزه و مجاهدت ، کدام یک خصوصیت زندگی امام موسی بن جعفر علیهالسلام است ؟!
🔹بخشی از سخنرانی #امام_خامنهای در خطبههای نمازجمعه ۲۳ فرودین ۱۳۶۴ درباره شخصیت حضرت موسی بن جعفر(ع) میتواند برای همه اقشار جامعه بخصوص علما و روحانیون و مسئولین حاوی درسها و نکات مهمی باشد:
🔹 آیا زندگی ائمه (علیهم السّلام) فقط این بود که یک عده شاگرد، یک عده مرید، یک عده علاقهمند را دور خودشان جمع کنند احکام نماز و احکام زکات و احکام حج و اخلاقیات اسلامی و معارف و اصول دین و عرفان و این چیزها را به آنها بیان کنند و همین و بس؟ یا نه، غیر از این چیزهائی که گفته شد و روح آنچه که گفته شد، یک چهارچوب دیگری در زندگی ائمه است که آن همان زندگی سیاسی ائمه (علیهم السّلام) است؛ این یک مطلب بسیار مهمی است که باید روشن بشود.
🔹در محل سکونت، آن اتاق مخصوصی که موسی بن جعفر در آن اتاق مینشستند اینجوری بود که راوی که از نزدیکان امام هست، میگوید من وارد شدم، دیدم در اتاق موسی بن جعفر سه چیز است: یکی یک لباس خشن، یک لباسی که از وضع معمولی مرفه عادی دور هست، یعنی به تعبیر امروز ما میشود فهمید و میشود گفت لباس جنگ، این لباس را موسی بن جعفر را آنجا گذاشتند، نپوشیدند، به صورت یک چیز سمبولیک، بعد «و سیف معلق» ؛ شمشیری را آویختند، معلق کردهاند، یا از سقف یا از دیوار. «و مصحف»؛ و یک قرآن. ببینید چه چیز سمبلیک و چه نشانهی زیبائی است، در اتاق خصوصی حضرت که جز اصحاب خاص آن حضرت کسی به آن اتاق دسترسی ندارد، نشانههای یک آدم جنگی مکتبی مشاهده میشود. شمشیری هست که نشان میدهد که هدف جهاد است. لباس خشنی هست که نشان میدهد وسیله، زندگی خشونتبار رزمی و انقلابی است و #قرآنی هست که نشان میدهد هدف این است؛ میخواهیم به زندگی قرآنی برسیم با این وسائل، و این سختیها را هم تحمل کنیم .
🔹سی و پنج سال مبارزه، مجاهدت، زندان رفتن، بارها تبعید شدن، در یک محیط رعب زندگی کردن، دوستان زیادی را با زحمت جمع کردن، احکام الهی را در زیر فشار اختناق دستگاه حاکم آن روز منتشر کردن و عمری را با این شیوه گذراندن. این یک خصوصیت دیگر از خصوصیات زندگی موسی بن جعفر است.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#عکس منتشر نشده از مرحوم دکتر #فرج_نژاد
ایستاده از سمت چپ نفر دوم
📷این عکس برای کلاس هرمنوتیک حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی است، دورهای که حدود هفده سال پیش برای طلاب علاقهمند برگزار شده بود.
💡چند تن از طلاب در تصویر بالا که میشناسیم شان، امروز جزء نخبگان حوزه هستند، زندگی شان هم به مرحوم فرج نژاد شباهت دارد، بیشتر گمناماند و از حمایتهای مستقیم حوزه بیبهره!
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#طنز اما تلخ
📌 ۵۰۰ میلیون اشرفیبها
اما راویان اخبار و ناقلان آثار و طوطیان شکر شکنِ گاهاً تلخ گفتار، سخن را بدینگونه به جولان در آوردهاند که در ازمنۀ ماضی جمعی از مریدان،(نه ببخشید مدیران، اینم نه!!) جمعی از خادمان ملّت در نشستنگاه بانکی، برای خویش پیشکشی به ارزش 400 میلیون اشرفیبهاء تصویباندهاند، تا از خود اعتذار کرده باشند؛ چرا که بسیار شنیده بودند که من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق!!
یکی از پارسایان بَر ایشان برتافت که ای پختهخوارها که بی خدمتی و کاری معاش گذرانید، چه مبلغ گزاف است که به جیب خود میزنید؟!
جناب خواجه خوانسالارِ آن جمع برخاست و تظلّم نمود که ما زیاران چشم یاری داشتیم داداش. وی افزود: از پنج سنۀ ماضی تاکنون، یاران جملگی ممارست نموده، حجره را به سود نشاندهاند و حالا که در سنۀ پنجم میلِ ضمیرشان به بَر گرفتن تُحفهای چشمگیر است، تنگ چشمی میکنید؟
چالاکی که از حال خود خارج بود امر فرمود که: هیئت مدیره دارن ۵۰۰ میلیون پاداش خیرات میکنن، هر کی نگرفته، قیام کنه!!
ظریفی آن میانه انگشت حیرت به دندان گزید که ایّها الرّجال، برای مردم کوچۀ و بازار شمردنِ اصفار(جمع صفر) این عددهای قُلنبه سُلُنبه بسی دشوار است؛ چگونه چنین میکنید و چنین میخورید؟
بالجمله خادمانِ ملّتِ همیشه در صحنه به تقلّا افتادند و آمار و ارقام از گریبان بیرون کشیدند که اُشکوبۀ فلان و انجمن بِهَمان و هَیَآت بیسار چون (چگونه) تحفه میدهند و اینان جملگی زاهد و پارسایند و به این کم بسنده نمودهاند.
اندکی بر سر 400 میلیون اشرفی بحث در گرفت و مذاکرات به وقوع پیوست- المذاکرات و ما اداراک مالمذاکرات-؛ رندی خَم به جَبین نشاند که آیا کسر مالیات را محاسبه نمودهاید یا خیر؟! آنگاه، دیگر خادمان بالجمله خواهان عطف توجّه بدین مهم شدند و در کسری از زمان، مشکل کسر مالیات را حل نمودند و به یکبار آن تحفه به 500 میلیون اشرفی ارتقاء یافت.
شفیقی کِل کشید و قِری دَر داد و گفت: وَه که چه نیکو در زمان اندک بهای هنگفتی به ارمغان آوردید. خوشا لحظهها و ثانیهها، که اشرفی اشرفی بر انبانمان افزود.
حالِ جملگی مفرّح شد و جیبشان مفتّح و به پاس این خوانِ یکبارۀ نعمت، فضا را به سلام و صلوات بر خاندان پاک و مظلوم رسالت عطرآگین نمودند و با هم سلفی گرفتند.
✍️ محمدجواد نیکزاد، عضو تحریریهی مدادالفضلاء
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔵 انسان است دیگر، عجول و لجوج!
🔹انسان موجود عجیبی است؛ آنقدر عجیب که شاید تنها موجودی باشد که دامنۀ تناقضات رفتاریاش اینقدر زیاد است. ادعا میکند روشنفکر است؛ اما در همان حال چراغ عقلش را خاموش میکند، بر طبل میدانم میدانم میکوبد؛ اما سرنا را از سر گشادش مینوازد، و یا با اینکه وانمود میکند به امور مسلط است، قیمهها را توی ماست میریزد. نمونه روشن این تناقضات را در واکنشهای مردم به طرح صیانت فضای مجازی میتوان دید.
🔹در یکی از کانالهای پر مخاطب تلگرام که بیش از یک میلیون عضو دارد، پیامی دربارۀ طرح صیانت فضای مجازی دیدم. به قسمت نظرات مخاطبان رفتم تا واکنشهای آنها را دربارۀ این طرح ببینم. تقریبا اکثریت نظر منفی به این طرح داشتند. برخی گله میکردند که چرا میخواهند بین مردم دیوار بکشند! برخی دیگر نیز از تعطیلی کسب و کارهای میگفتند و شکوههایی از این دست. تا اینجای کار من به آنها حق میدادم؛ اما آنچه باعث شگفتیام شد این بود که در بین اعضای کانال افرادی بودند فارغ از این که چه گفتوگویی در جریان است، لینک فیلمهای مستهجن به اشتراک میگذاشتند و برای این که در باغ سبزی هم نشان بدهند عکسهای کاملا برهنه در صفحه شخصی خود به نمایش گذاشته بودند. با خود گفتم آفتاب آمد دلیل آفتاب! اگر مردم دنبال دلیلی میگردند که فضای مجازی آلوده است، همین نمونهاش! اگر بازهم دلیلی میخواهند برای ضرورت سر و سامان دادن فضای مجازی بازهم همین دلیلش!
با اینکه مخاطب امروزی به وضوح آسیب رها بودن فضای مجازی را در مقابل چشمان خود میبیند؛ اما بازهم در واکنش به طرحی که اصلا از آن آگاهی ندارد، نالۀ میکند که وای اینترنت از دست رفت! در این بین، برخی نیز هستند که همه چیز را به این طرح ربط میدهند از واکسن و کرونا و آب و برق گرفته تا نظامی بودن فروغی مدال آورنده المپیک!
✍️ مجتبی عادل پور، عضو تحریریهی مدادالفضلاء
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔆 روزهای بدون خط خوردگی
📌نامهای خواندنی برای نخبه حوزوی مرحوم حجت الاسلام والمسلمین زاهدی
درست است که ما در میان آن جماعت دانشجوی علوم دینی گم بودیم، مثل قطرهای در میان دریا، اما تو در جمع کوچکتر خودمان، همیشه اثرگذار بودی و برای پیشرفت کار دیگران پیشقدم. حتی در خرید مایحتاج و برای نظافت منزل و جمعوجور کردن سفره هم از همه پیشی میگرفتی. زندگی را برای ما در آن روزهای جوانی معنا میکردی.
در مسیر دانشطلبی راحتی نمیشناختی و سختترین راهها را انتخاب میکردی و حاضر نمیشدی از طریق امتیازاتی که لیاقتش را داشتی به مراتب عالیتر برسی. برای شخصی مثل شما این امکان وجود داشت که در تهران یا قم هیئت علمی دانشگاه باشی، اما حاضر شدی که در سرما و گرما مسیر قم به بروجرد را طی کنی تا در آن جا سالهای تعلیم را سپری کنی.
🔗 متن کامل نامه را میتوانید اینجا دریافت کنید.
#نخبگان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#یک_بغل_آیه_های_نورانی
یک طرف مردمان نصرانی
یک طرف هم رسول رحمانی
صحبت از حق و باطل او بود
روزگاری که بود و میدانی
(نرود میخ آهنین در سنگ)
بر زبانت هر آنچه می خوانی
آخرین تیرشان که نفرین است
یا بمانی و یا که در مانی
صبح فردا که آمدند آنجا
با نگاهی که خیره می مانی
احمد اینجاکنار خود دارد
یک بغل آیه های نورانی
هم قدم هم نفس علی در راست
در چپش فاطمه چه ریحانی
حسنین آن دو سبط پیغمبر
هر دو قرص قمر چه نورانی
مشورت مشورت چه می گویند؟
با چنین چهره ها ی نورانی
قسمت ما فغان و ویرانی
سهم ما غصه است و حیرانی
آری آری مباهله این بود
نکته دارد عیان و پنهانی
✍️ بانوی طلبه زینب صالحی
#روز_مباهله
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌹به مناسبت 11 مرداد فرارسیدن ایام شهادت مظلومانه زعیم نهضت اسلام خواهی مشروطه (مشروعه)، مرجع شهید حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف
🌹شهادت: توسط عوامل پلید #انگلیس_خبیث
🌺🍃نثار روح با عظمتش،
«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات» اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
⁉️حقیقت مکتوم‼️
✅ با گفتمان و اندیشه های سیاسی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف، آشنا شویم
✍آرا و نظرات معظم له درباره🔰
◽️حکومت◽️سلطنت قاجار ◽️ولایت فقیه◽️آزادی ◽️مساوات◽️مجلس شورا ◽️قانون اساسی◽️قانونگذاری ◽️حقوق زنان و ...
✍ و پاسخ به ادعاهای واهی مغرضانه و تهمت های ناروا به مرجع شهید
🔰در هفت بخش🔰
کانال شهید رابع @shahidrabe
✍ هادی حمیدی، دبیر تحریریهی مدادالفضلاء
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#با_کاربران
یکی از مهمترین کارهای آقای رئیسی پاکسازی ستاد ملی مبارزه با کرونا از وجود جاسوسانی است که در آمارسازی و کرونا هراسی و جوسازی برای واردات واکسن فعالیت می کنند.
در خصوص کرونا باید با صداقت با مردم سخن گفته شود.
✍️احمد جهان بزرگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#کوهنوردی_طلبگی
✔️صعود فضلای حوزه علمیه قم به قله کرکس
🙏 به طلبههای فاضل و درسخوانی که کوله را آماده میکنند، بند کفشها را میبندند، از خواب سحر دل میکنند و راهی بیداری میشوند؛ باید هم #افتخار کرد.
و البته از سوی متولیان ورزش حوزه حمایت لازم است.
💐 عزیزان خدا قوت
#پیام_مدیر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⁉️ شبکه خانگی کدام «خیر فرهنگی» را «توزیع» می کند؟!
✍️احمد اولیایی
شبکه خانگی دیگر نامی آشنا در میان همه خانواده ها است و با توسعه تکنولوژی های ارتباطی و گوشی های تلفن هوشمند و اینترنت همراه، دیگر کمتر کسی است که به فیلم ها و سریال های شبکه خانگی دسترسی نداشته باشد. «دسترسی»، کلمه ای که اگر معادل عدالت گذاشته شود، می تواند لذت بسط عدالت فرهنگی را در توسعه شبکه خانگی برای ما به همراه آورد اما آیا عدالت، فقط «دسترسی» است؟!!! آیا همین دسترسی ما را با مسئولیت های دیگر مواجه نمی کند؟!!!
شبکه خانگی از ابتدا با این توجیه که بینندگان اندک و عمدتا از طبقات اجتماعی-اقتصادی خاص دارد، مرز های سانسور و آزادی رسانه ای را کمی بازتر گرفته بود. شاید این توجیه در ابتدا قابل پذیرش بود اما اکنون، با پرداخت مبلغ نسبتا ارزان و یا تماشای این سریال ها در وب سایت های رایگان و حتی دیدن عمده آن ها در اینستاگرام، دیگر نمی توان گفت که عموم مردم این سریال ها را نمی بینند.
«گیسو»، «دراکولا»، «سیاوش»، «زخم کاری»، «ملکه گدایان»، «مردم معمولی»، «می خواهم زنده بمانم» سریال های این روزهای دو شبکه خانگی اصلی کشور هستند. سریال هایی که بسیاری از خانواده ها (به معنای واقعی خانواده) نمی توانند در کنار یکدیگر این سریال ها را ببینند. عشق های مثلثی، روابط آزاد، شوخی های جنسی، کلمات رکیک، قتل، خونریزی، ترس و ... در اکثر این سریال ها دیده می شود.
پیشتر در مورد آسیب شناسی این دست سریال ها و شبکه خانگی حرف های زیادی زده شده است اما اکنون هدف، بررسی این وضعیت از پنجره عدالت فرهنگی است. عدالت فرهنگی به دنبال بسط عدالت در عرصه فرهنگ است و پرسش اصلی آن بررسی ماهیت خیرات و مواهب فرهنگی است که قرار است در جامعه توزیع شود. بخش عمده ای از این توزیع در اختیار رسانه هاست. از رسانه ملی گرفته تا VOD هایی که از آن ها صحبت شد. دامن زدن به دعواهای مربوط به سانسور و اختلافات میان وزارت ارشاد و ساترا و اینکه آیا باید در یک سریال مشروبات را نشان دهند یا خیر، از مصادیق بارز تقلیل موضوع است. پیش از همه این سوال ها و دعواها، باید تکلیف این مسأله روشن شود که ساختار رسانه ای ما در تمام ابعادش و ذیل همه ابزارها اساسا به دنبال توزیع چیست؟ اگر در عدالت اقتصادی صحبت از توزیع ثروت و در عدالت اقتصادی صحبت از توزیع قدرت می شود، در عدالت فرهنگی که رسانه بار بزرگی از آن را بر دوش دارد، صحبت از توزیع چه «خیر»ی است؟!!! فرهنگ عرصه تبلور ایده ها، خلاقیت ها، طرز تفکر ها، و در نهایت کنش های فرهنگی است. هرچند بخشی از این مقوله های فرهنگی از مسیر محیط و وراثت ساخته می شود اما قسمت عمده ای از آن ها توسط رسانه ها نهادینه خواهد شد. ساختار رسانه ای جامعه و در ذیل آن ها شبکه خانگی اساسا به دنبال ساختن چه نوع و چه کیفیتی از این مقوله هاست؟ این پرسش اصلی، دقیقا می تواند راهبرد اصلی رسانه ای ما ذیل عدالت رسانه ای و عدالت فرهنگی را روشن کند. یکی از بهترین راه های نادیده انگاشتن این پرسش اصلی، تقلیل موضوع و تنزل مشکلات محتوای رسانه ای به سطح سانسور و .... است. این دست نگرانی ها البته لازم و به عنوان راهکارهای موضعی و موقت قابل تأمل است اما مادامی که از «خیر فرهنگی» که نهاد رسانه به دنبال «توزیع» آن است، صحبت نشود آش همان آش است و کاسه همان کاسه...!
#عدالت_فرهنگی
#عدالت_رسانه_ای
#شبکه_خانگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 تفکری که باید برود و دیگر برنگردد
✍ سید قوام الدین صفوی
🔹 آنچه که باید برود و دیگر برنگردد نه مردی با ریش های اتو کشیده است، چون ممکن است مردی با محاسن خاکستری برود و دیگری با عبای شکلاتی وارد عرصه مدیریت کشور بشود.
🔹 حتی ممکن است چندی بگذرد و حافظه بلند مدت ملت چنان ضعیف شود و این جماعت هزار رنگ با لشکری از سلبریتی ها و اینفلوئنسرهای حقیقی و مجازی شخصی را با نشانه های جدید و جذاب روکنند.
🔹 مردی با اندام ورزشی و موهای جوگندمی و یا بانوی تحت حمایت فمینیسم داخلی پا به عرصه مدیریت بگذارد و از کوچکترین نقاط ضعف ملت استفاده کرده و مردم را در تقابل و دوراهی دیپلماسی و میدان قرار دهند که آیی چه نشسته اید که اگر فلانی بیاید و ما نیاییم ومدیریت اجرایی را در دست نگیریم نه چرخی می ماند که بچرخد و نه عزتی برای پاسپورت ها باقی می ماند چون فقط ماییم که زبان دنیا را می دانیم.
🔹 آن چیزی که الهی برود و دیگر هیچ وقت برای ایران برنگردد نه شخص و هویت خاص بلکه تفکر لیبرال و تکنوکرات و طنی می باشدکه همه چیز را خلاصه در وابستگی میداند و اگر به جلسات خصوصی شان راه پیدا کنید خواهید دید که به اندازه تهیه آش بزباش هم برای دانشجویان ایرانی ارزش قائل نیستند.
🔹 این تفکر که از مدتها پیش گریبان مملکت ایران را گرفته است و بیش از ۱۰۰ سال گرفتارمان کرده و سبب بسیاری از سرخورده گی ها و عقب افتاده گی ها شده است در زمان قاجار و دوره ناصری میرزا تقی خان امیرکبیر را شهید کاشان کرد و بعدها با امثال مشاطه غرب سیدحسن تقیزاده بزک کردن غرب را بر خود فرض گرفته است تا جایی که می گفتند از نوک پا تا فرق سر باید غربی بشود.
🔹 کسانی که تکنسین های داخلی را در حد یک مونتاژ کار معمولی قبول دارد و به این موضوع افتخار میکند باید هم فرسنگ ها دور از تولید داخلی و نانوتکنولوژی و انرژی هسته ای باشد.
🔹 تفکری که سیمان درون راکتور هستهای می ریزد شاید ادامه همان تفکر وابسته ای است که در دوره پهلوی اجازه اورهال هواپیما راهم به متخصصین داخلی نمیداد.
باور کنید فرقی نمی کند عمامه داشته باشیم یا کت و شلوار، در فیضیه و دار الشفاء درس خوانده باشیم یا شریف و آکسفورد .
🔹 آنچه که مهم است تفکر وابستگی است که الهی برود و دیگر برنگردد.
#روحانی
#دولت_اشرافی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
☺️ حقیقتا خسته نباشید!
🔴 اهدای لوح تقدیر اعضای دولت به رئیس جمهور
🔹اعضای هیات دولت، لوح تقدیر و قرآن نفیسی را به پاس خدمات ۸ سال گذشته به رئیس جمهور تقدیم کردند.
پ.ن: آخه یه چیزی بهش میدادین که به دردش بخوره، این جماعت قرآن رو تفسیر هم که بکنند، باز یه راه دیگه میرن؛ مثلاً متن برجام را میدادین...
✍️ جیم جواتی
#دولت_اشرافی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔻می خواهید عمار باشید
✍️ احمد جهان بزرگی
زمانی که عمّار و دیگران بر فرمانروایان عثمان خرده می گرفتند، صدای اعتراض به گوش عثمان رسید و با خشم و نگرانی از خانه بیرون آمده، روی منبر رفت و گفته ها و اعتراضات معترضان را طیّ نطقی رد کرد و گفت: من از حقوقی که دارم استفاده کنم، وجوه بیت المال را بیش تر از این مصرف خواهم کرد و مانعی نخواهد داشت ... و بینی جمعی را با اقدامات بعدی خود به خاک خواهم مالید ! هنوز عثمان از منبر پایین نیامده بود که صدای علی علیه السلام بلند شد و گفت: در آن صورت جلوِ تو گرفته خواهد شد » سپس عمّار به سخن درآمد و گفت: به خدا سوگند ! من نخستین کسی خواهم بود که بینی اش به خاک مالیده شود.
روزی دیگر عثمان در مسجد عصبانی شد؛ ولی به علی چیزی نگفت؛ امّا به عمّار دشنام داد و عمّار نیز عصبانی شد و به عثمان حمله و از کارهای او به شدّت انتقاد کرد؛ آن گاه عثمان بیش تر برآشفت و مجددا او را به حضور طلبید؛ ولی عمّار امتناع کرد؛ بدین جهت او را با اکراه و اجبار نزد عثمان بردند و در آن جا بین دو طرف مشاجره درگرفت. عمّار به محض خروج از خانه عثمان، راه مسجد را پیش گرفت و وارد مسجد شد. مردم دور او حلقه زده، با او به گفت وگو مشغول شدند. عمّار شروع به سخنرانی کرد و مخاطراتی که از طغیان مردم در برابر عملیّات ناروای عثمان پیش آمده بود، مورد بحث قرار داد و همه کارهای ناروای او را برای مردم تشریح کرد. عثمان با اطلاع از این امر، دسته ای از عمّال خود را مأمور کرد تا مردم را از گِرد عمّار برانند و متفرّق کنند.
زمانی دیگر، عدّه ای از صحابه که زبیر، طلحه و مقداد نیز جزو آن ها بودند، جلسه ای تشکیل داده، به رایزنی پرداختند و در نتیجه، به اتّفاق تصمیم گرفتند نامه ای به عثمان نوشته، پس از تشریح انحرافات و کارهای ناروای وی، از او بخواهند که توبه و از خلافت استعفا کند. نوشته ای با همین مفاد نوشته شد و 10 نفر پشت سر عمّار به راه افتادند تا نامه را به وی تسلیم کنند؛ ولی در طول راه، هر یک به کوچه ای رفته، عمّار نامه را به تنهایی نزد عثمان برد و به او تسلیم کرد. عثمان نامه را گرفت و خواند و پس از مطالعه گفت: آیا تو این نامه را نوشته ای ؟ بلی، من نوشته ام. آیا تو تنها نوشته ای ؟ من تنها نبودم؛ بلکه افراد دیگری نیز همراه من بودند؛ ولی آن ها از ترس تو پراکنده شدند. نام آن ها را به من بگو. هیچ وقت نام آن ها را نخواهم گفت. چرا تو به تنهایی چنین اقدامی کردی در حالی که دیگران می ترسیدند ؟ در این هنگام، مروان گفت: ای خلیفه ! تا کی در برابر این بنده سیاه صبر می کنی ؟! همین مرد مردم را به تو جری ساخته است. اگر او را بکشی، کسانی را که پشت سر تو بوده اند، مرعوب خواهی کرد و سایر متمرّدان از کشته شدن او عبرت خواهند گرفت ! عثمان پس از شنیدن حرف های مروان، امر کرد عمّار را بزنند. غلامان عثمان عمّار را زدند و شخص عثمان نیز در زدن وی شرکت کرد. به قدری او را زدند که به فتق مبتلا شد و غش کرد؛ سپس او را از زمین بلند کرده، همان طور که فضولات را در کوچه می اندازند، او را در کوچه انداختند !
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔗به گلاسکو برسان سلام ما را
1️⃣ رویکرد ریزشی
روحانی، نماد تفکر مذاکره و رییس دولت تدبیر پس از 8 سال گفت: « تحریم بر تولید مرغ و تخم مرغ تاثیر گذاشته است.»
2️⃣ رویکرد رویشی
با تفکر مقاومت، گروه وحشی داعش که توسط آمریکا ایجاد و از حمایت آمریکا، اروپا، صهیونیزم و حکام مرتجع منطقه برخوردار و قسمتهای وسیعی از دو کشور عراق و سوریه را اشغال کرده بود در نهایت نابود و از رسیدن این وحشیها به مرزهای ایران جلوگیری شد.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⁉️ مشروطه اسلامی یا انگلیسی؟
✍️مجتبی عباسی، عضو تحریریهی مدادالفضلاء
🔹مطالعه تاریخ معاصر ایران و جریان مشروطیت یکی از توصیههای رهبر معظم انقلاب برای شناخت اهداف و آبشخور اصلی غربگرایی در ایران و تحلیل این جریان است که چرا مجتهد بزرگی همچون شهید شیخ فضل الله نوری که مشروطه را رهبری میکرد در ادامهی راه به مخالفت با آن قیام کرد و حتی در این راه از جان و آبروی خویش گذشت؟
🔹به رغم گذشت بیش از صد سال از تفکر پوسیده غربگرایی در ایران با انحراف در نهضت مشروطیت و به دار آویختن علامه شیخ فضل الله نوری، کماکان خسارات فرهنگی، اقتصادی و امنیتی جریان غربگرا در کشور ادامه دارد، چنان که اخیرا رهبر معظم انقلاب در آخرین دیدار با دولت دوازدهم به عنوان نماد غربزدگی، اعتماد این دولت به غرب را عبرت آیندگان خواندند.
🔹هرچند بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، غربگرایی در کشور وارد فاز جدیدی شد و با نفوذ در عرصههای مختلف سیاسی، آموزشی، فرهنگی و با برعهده گرفتن مدیریتهای مختلف در مقابل منافع ملی و ارزشهای دینی ایستادگی کرده است.
🔹نهضت مشروطیت در ابتدا بر پایه دفاع از مشروطه اسلامی(مشروعه)، تأسیس عدالتخانه شرعی، محدود شدن قدرت شاه و در نهایت کوتاه شدن دست اجانب از کشور شکل گرفت، اما در ادامه با نفوذ جریان غربزده، اهداف انقلاب مشروطیت به فراموشی سپرده شد، یعنی نظریّه مشروطه مشروعه شیخ فضل الله در نهایت از یک سو در تضاد با تفکّر حاکمیّت و قدرت طلبی شاه و از سوی دیگر در ستیز شدید با غربگرایان قرار داشت.
🔗متن کامل
#مشروطیت
#غربگرایی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔻قبل از تنفیذ بخوانیم
✍ امیر احتشام
📛 تا قبل تنفیذ اینو عرض کنم که ...
برادر من... خواهر انقلابی...
یه کم یواش تر ...
♦️ یادمه اون زمانا که #احمدی_نژاد تازه داشت کم کم یه کارهایی میکرد و یه حرف هایی میزد که مذاق یسری ها خوش نمیومد ساعت ها گفتگو می کردم باهاشون که؛
بابا قبول... احمدی نژاد اون آدم ویژه و انقلابی که ما میخوایم نیست...
ولی راهشم این نیست که الان اینجوری بزنیمش
۲ سال مونده تحمل کنیم قشنگ تموم بشه و اگرنه بعدش دودش میره تو چشم خودمون!
اما کجا بود گوش شنوا...؟!!
🔵 حتی در دیدار دانشجویان با حضرت#آقا وقتی از ایشون در مورد دست چپ و راست رییس جمهور پرسیدند ایشون فرمود: مسائل رو درجه بندی کنید...
دسته اول و دسته دوم کنید...
اون زمان ها یادمه #آقا به شدت روی #فتنه۸۸ تاکید داشتند.
اما... اما... حیف و صد حیف که عده ای جلوتر از رهبری تنها و تنها فکر و ذکرشان شد میزان #انحراف احمدی نژاد!
🔺 ثمره ی اون عدم همراهی با "ولی" شد ۸ سال دولت #روحانی...
حالا بازم یسری رفقای انقلابی از الان شروع کردن...
این بنده خدا هنوز کابینه اش رو اعلام نکرده دارن شماتت میکنند.
رفقا...
یه نگاه خیلی سطحی به کلام حضرت#آقا نشون میده الآن اولویت مهم کشور اینه که #امید به بهبود شرایط به مردم برگرده
میخواد کابینه پیر باشه یا جوان
میخواد نظام فکری منسجم انقلابی داشته باشند یا صرفا تکنوکرات های انقلابی باشند...
این ها قبل از انتخابات مهم بود.
الان هم هرچی انقلابی تر بهتر ولی...
بخدا الآن قرار نیست تمام آرمان های ۴۰ ساله ی انقلاب در این ۴ سال محقق بشه.
خواهشا فعلا فقط به جامعه #امید تزریق کنیم و البته خودمون هم محکم بایستیم پای کار.
🔗 کانال شخصی نویسنده
#تنفیذ
#رئیسی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
♦️افول #لشکر_مذاکره
جوینی در تاریخ جهانگشا، دربارۀ حملۀ چنگیزخان مغول به ایران مینویسد: «یکی از بخارا پس از آن واقعه گریخته بود و به خراسان آمده، حال بخارا از او پرسیدند. او گفت: آمدند و کندند و سوختند و کشتند و بردند و رفتند.»
دوستی به شوخی گفت: اگر جوینی الآن زنده بود، دربارۀ این ناهموطنان میگفت: «گروهی بنفش بیخاصیت بودند که اقتصاد و سیاست و امنیت و فرهنگ و... را قهوهای کردند.»
✍ نیمکت کنار دکه پارک
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✅ مراسم تنفیذ، نشانه #عقلانیت و آرامش و طمأنینه حاکم بر کشور و مردم است
🔸 این مراسم، #مراسم_تنفیذ، که متکی است به قانون اساسی و به رسمی که #امام بزرگوار بنیانگذاری کردند در کشور ، در طول این چند دهه بارها تکرار شده است و مظهری است از جابجایی مسئولیت بسیار مهم قوه مجریه که در واقع مدیریت کشور است به شکل عقلانی و به شکل آرام و متین؛ این بسیار مهم است.
🔸 معمولا در بسیاری از کشورها این جابجایی با کشمکش و اینها انجام میگیرد اینجا بحمدالله با آرامش با امنیت این جابجایی انجام میگیرد در دورههای مختلف، این دوره هم همین جور به فضل الهی؛ و هم نشانه عقلانیت و آرامش و طمأنینه عمومی حاکم بر کشور و مسئولین و مردم است و هم نشانه تنوع سیاسی است.
🗓 ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
#تنفیذ
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 عدم اعتماد به غرب
✍️ محمدجواد نیکزاد، عضو تحریریهی مدادالفضلاء
چهارشنبه، ۶ مرداد ١۴٠٠ آخرین دیدار رهبری با هیأت دولت بود. فارغ از حواشی این جلسه، برجستهترین نکته در سخنان رهبر انقلاب این بود: «در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمیدهد».
سخنان مقام معظّم رهبری از سوی برخی، اینگونه تحلیل میشود که اساساً رابطه با غرب مضر است، امّا نکتۀ مغفول این است که به جزآمریکا که چگونگی تعامل با آن بر همگان روشن است، اعتماد نداشتن به غرب به معنای عدم ارتباط یا تعامل با این کشورها نیست، بلکه به این معنا است که ظرفیتهای داخلی و بینالمللی کشور به بهانههای واهی، معطّل تصمیمات و نظرات آنان نباشد. البته این مسأله فقط در نگرش به غرب نیست، بلکه در تعامل با کشورهای دیگر نیز باید مورد توجّه قرار گیرد؛ زیرا طبق اصل 152 قانون اساسی:
«سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر اساس نفی هرگونه سلطهجویی و سلطهپذیری، حفظ استقلال همه جانبه و تمامیت ارضی کشور، دفاع از حقوق همۀ مسلمانان و عدم تعهد در برابر قدرتهای سلطهگر و روابط صلحآمیز متقابل با دول غیر محارب استوار است». به علاوه اصل 153 نیز اشاره دارد:«هرگونه قرار داد که موجب سلطۀ بیگانه بر منابع طبیعی و اقتصادی، فرهنگ، ارتش و دیگر شؤون کشور گردد، ممنوع است».
این اصول، علاوه بر این که با مبانی و اصول عقلی نیز همخوان است، در چارچوب تصریح شدۀ قرآن نیز مورد توجّه قرار گرفته است. بهعنوان نمونه، خداوند متعال در آیۀ 8 سورۀ ممتحنه میفرماید:«لا يَنْهاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ لَمْ يُقاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَ لَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَ تُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ: خداوند شما را از نيكى و عدل نسبت به كسانى كه با شما به خاطر دين جنگ نكرده و شما را از خانههايتان بيرون ننمودهاند، منع نمىكند. همانا خداوند عدالت پيشگان را دوست دارد.» و در آیۀ بعد میفرماید:«إِنَّما يَنْهاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ قاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَ أَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيارِكُمْ وَ ظاهَرُوا عَلى إِخْراجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ: جز اين نيست كه خداوند شما را از دوستى ورزيدن با كسانى نهى مىكند كه به خاطر دين با شما جنگيده و شما را از سرزمين خود بيرون راندهاند و يا در اخراج شما همدستى كردهاند و هر كس با آنان دوستى ورزد، پس اينان همان ستمكارانند».
از دو آیۀ فوق یک اصل کلّی و اساسی در چگونگی رابطۀ مسلمانان با غیرمسلمین استفاده میشود که نه تنها برای آن زمان، بلکه برای امروز و فردا نیز ثابت خواهد بود و آن این است که مسلمانان موظّفاند در برابر هر گروه، جمعیت و کشوری که موضع خصمانه با آنها داشته باشند و بر ضدّ اسلام و مسلمین قیام کنند یا دشمنان اسلام را یاری دهند، سرسختانه بایستند و هرگونه پیوند محبّت و دوستی را با آنها قطع کنند، امّا اگر آنها در عین کافر بودن نسبت به اسلام و مسلمین بیطرف بمانند یا تمایل داشته باشند، مسلمین میتوانند با آنها رابطۀ دوستانه برقرار سازند؛ البتّه نه در آن حد که با برادران مسلمان تعامل دارند و نه در آن حد که موجب نفوذ آنها در میان مسلمین گردد.(1)
بنابراین، مبنای "مذاکره" (و ارتباط) بر اساس "اعتماد" نیست؛ بلکه هر ملّت و هر کشوری باید بداند که همۀ کشورها، به دنبال "منافع" خود هستند. در نتیجه، دولت آینده که نگاهی انقلابی دارد، نباید منافع کشور را معطّل هیچ کشوری – غربی یا شرقی- نماید؛ بلکه با حرکت در مسیر ارزش های انقلاب، علاوه بر توجّه به مناسبات بینالمللی، تمرکز اصلی خود را بر توان داخلی معطوف نماید تا زمینههای تحوّلی بزرگ در کشور پدیدار گردد. به عبارت دیگر، بر اساس منویات رهبری، دولت آینده هم باید "قوی" باشد و هم رابطهاش با کشورهای دیگر "سالم" باشد.
پینوشت:
1. مکارم شیرازی، ناصر، برگزیدۀ تفسیر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔆 مسئولیت سنگین رسانهایها
#با_کاربران
امروز بحمدالله انقلاب اسلامی با تنفیذ حکم رئیس جمهور مردمی وارد چرخه جدیدی از مدیریت انقلابی شد و حضرت آقا مثل همیشه از شدت و حجم زیاد تبلیغات رسانه ای دشمنان اسلام و کم کاری اهالی رسانه ها سخن گفتند . دوستان چنانچه مستحضرید در بیانیه گام دوم انقلاب حضرت ایشان بر پیشگامی جوانان در شکستن این محاصره تبلیغاتی تأکید فراوان داشتند. امروز با این گلایه معظم له مسئولیت ما اهالی رسانه بسیار سنگین است.
#دولت_مردمی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
❇️ مردمی بودن مسئولان دولتی، درمان اورژانسی شکاف دولت و ملت
✍ فاطمه ابنعلی
🔹شکاف بین بخشی از اقشار مردم با نظام، بزرگترین چالشی است که این روزها جمهوری اسلامی با آن دست و پنجه نرم میکند.
با نگاهی دقیق میتوان دریافت که در کنار مشکلات معیشتی و از دست رفتن امید و عزت نفس ایرانیان، غیرمردمی بودن مسئولان طی سال های اخیر مهم ترین دلیل این شکاف است. مسئله ای که در راهنمایی های مقام معظم رهبری در #تنفیذ_سیزدهم به خوبی قابل مشاهده بود.
مسئولین تازه نفس دولت باید اقدامات اورژانسی را برای درمان این مشکل انجام دهند در غیر این صورت این زخم کهنه شده و ضربات جبران ناپذیری برپیکر جمهوری اسلامی بر جای خواهد گذاشت. علت تاکید مقام معظم رهبری بر سرعت بخشیدن به تشکیل کابینه از سوی دولت و مجلس همین امر است.
علاوه بر علاج زخم که ضماد التیام بخش آن مردمی بودن مسئولین و تلاش آنان برای حل مشکلات مردم است، پاکسازی آن از باکتری های مضر و ویروس های منحوس نیز مهم است. جنگ روانی علیه مردم ایران همان باکتری های و ویروس هایی هستند که با فعال کردن رسانه های خودی باید با آنان مقابله کرد. ضروری است رسانه ها کوشش هایی را که دولت برای رفع مشکلات انجام میدهد و اراده صادقانه او در رفع مشکلات را به مردم نشان داده و با گزارش های واقعی و صحیح از توان و استعدادهای کشور و جوانان خوشبینی به جمهوری اسلامی و امید را به مردم هدیه دهند.
قوه مجریه به دلیل گستردگی حیطه اختیارات و در دست داشتن هدایت اکثر نهاد ها و سازمان های کشور بیشتر از بقیه قوا در معرض دید عموم قرار دارد و عملکرد آن به طور مستقیم روی زندگی افراد جامعه تاثیر میگذارد. بنابراین تنها یک دولت مردمی است که میتواند الهام بخش جمهوریت به معنای تام آن باشد و شکاف های برآمده از شکست عزت نفس ایرانیان و مشکلات عدیده اقتصادی و فرهنگی و از دست رفتن امید آنان نسبت به جمهوری اسلامی را التیام بخشد.
طبق فرموده رهبری دولت باید مظهر وفاق باشد و صادقانه و بدون پیرایه های سیاسی با مردم گفتگو نماید. با فساد مبارزه کند تا حق مردم توسط عده ای معدود ضایع نشود و اعتماد عمومی مردم از بین نرود.
پیامبر گرامی اسلام فرمودند: «نزدیکترین شما به من در فردای موقف قیامت، راستگوترین در سخن... و نزدیکترین شما به مردم است.» (امالی، شیخ طوسی، ص۲۲۹) مردمی بودن از خصایص مومنین نزدیک به پیامبر است. امام خمینی(قدس سره) درباره مردمی بودن مسئولین فرمودند: «دولت واقعاً باید با تمام قدرت آن طوری که علی(علیه السلام) برای محرومین دل می سوزاند، این هم با تمام قدرت دل بسوزاند... مثل یک پدری که بچه هایش اگر گرسنه بمانند، چطور با دل افسرده دنبال این می رود که آن ها را سیر بکند، یک دولت تابع امیرالمؤمنین باید این طور باشد.» (صحیفه امام، ج 18، ص 159)
مسئول مردمی از مردم و با مردم است و رفتار مردمی دارد. روزی حضرت سیدالشهداء(ع) سوار بر اسب از محلی عبور می کردند، در راه چند فقیر بینوا و بیچاره را دیدند که روی کهنه عبایی بر خاک نشسته بودند. آنان که تکه های خشک نان در دست داشتند و می خوردند، همین که چهره نورانی امام را دیدند، گفتند: ای پسر رسول خدا، بفرما و از این غذا بخور! امام فوراً از اسب پیاده شد و با کمال تواضع، در کنار فقرا بر خاک نشست و با آنان از نان ها میل فرمود؛ آن گاه این آیه شریفه را تلاوت فرمود: «إن الله لا یحِبُّ المُستکبِرینَ» (نحل/23). اشرافی گری و مصرف گرایی از علل اصلی استکبار نفس و عدم تواضع مسئولین نسبت به مردم است. امام خمینی فرمودند: مردان بزرگ که خدمت های بزرگ برای ملت های خود کرده اند، اکثر ساده زیست و بی علاقه به زخارف دنیا بوده اند... با زندگانی اشرافی و مصرفی، نمی توان ارزش های انسانی ـ اسلامی را حفظ کرد. (صحیفه امام، ج 18، ص 471).
اگر مسئولین تواضع داشته باشند و خود را خادم مردم بداند مردم نیز او را از خود میدانند و به او نزدیک میشوند. در گفتگوهای مردمی و صمیمانه مسئولین با مردم است که شکاف بین مردم و نظام از بین میرود و مردم را به صحنه های تاثیرگذاری سیاسی و اجتماعی و اقتصادی وارد میکند. حضور فعال مردم پا به پای جمهوری اسلامی در مسیرگام دوم انقلاب اسلامی الهام بخش مقاومت در برابر مشکلات، رفع آنها و پیشرفت ایران اسلامی است.
🔹انقلاب اسلامی ایران انقلابی مردمی بود که با حضور مردم در بزنگاه های تاریخ انقلاب استوار مانده است و با همراهی و همگامی مردم ایران به سمت #تمدن_نوین_اسلامی پیش خواهد رفت.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#با_کاربران
📌آیا فروپاشی خانواده صحت دارد؟!
✍️ زینب صالحی
انسان موجودی است که بر خلاف آفریده های دیگر در هر موردی نیاز به انسانهای دیگر دارد. در خانواده، مهمترین نیازها و بلکه اساسیترین نیازهای انسان تأمین می شود.
این روزها بسیاری تلاش دارند جایگزین های دیگری برای خانواده قرار دهند و از ارزش بزرگ آن کم کنند.
به طور مثال جایگزین کردن حیوانات به جای افراد خانواده و نزدیکان...
ازدواج دو هم جنس و همچنین بارداری بدون نیاز مرد به زن و زن به مرد!
در کشور ما هم متاسفانه با تربیت غلط این نهاد زیبا و کارآمد را زیر سوال می برند، تربیت دختران با اخلاق و منش پسرانه یا دخترانی با توقعات بالا و دید از بالا به پایین به افراد، پسران وابسته به مادر و پدر که در کوچکترین مدیریتها درمانده و ضعیف هستند و یا پسرانی با روحیه ی زنانه!
از جهتی دیگر پدران و مادرانی که تمام آرزوهای از دست رفته را در فرزند میبینند و با سخت گیری های بیجا و سنگ انداختن ها مانع ازدواج فرزندان هستند.
والدینی که فرزندان خود را برای دوران بزرگسالی تربیت نکرده اند.
و اینها گوشه ای از فروپاشی خانواده هاست، منهای بررسی عملکرد برخی مسئولان در این باره!
#خانواده
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN