نویسندگان حوزوی البرز
📮در حــصــــار بـــدیــهـیــات ✍ میلاد حسن زاده ▫️مدتی پیش در گفتوگو با یکی از دوستانم، بحث مخاط
➕یکی از نتایج عجیب این پروژه:
در حالی که حضرت آقا، حرمت سلاح هستهای را علنی اعلام کردهاند، در این افکارسنجی از مردم ایران پرسیده است تا آنجا که شما مطلع هستید، عقیده مذهبی رهبر ایران، پیرامون سلاح هستهای
چیست؟
۵۳ درصد پاسخ میدهند که طبق نظر ایشان، ایران حق داشتن سلاح هستهای را
دارد
که این اشتباه توسط ۳۶ درصد از مردان و ۸۰ درصد از زنان صورت گرفته است.
➕غرض اینکه؛ همه ما بارها شنیدهایم که در حوزه رسانه عقب هستیم و تلاش کافی نمیکنیم. اما شاید ریشه اصلی مشکل در جای دیگری باشد. به نظر میرسد بیش از حد مسائلی را بدیهی انگاشته و از انجام پژوهشهای عمیق و کار فنی غافل شدهایم.
➕نگاه سنتی به مخاطب به عنوان یک گیرنده منفعل دیگر کارآمد نیست. امروزه مخاطب نقش فعالی ایفا میکند، مطالبات خاص خود را دارد و به سرعت در حال تغییر است. درک دقیق این تغییرات امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
➕برای پیشرفت در عرصه رسانه، باید از رویکردهای سنتی عبور کرده و به سمت یک رویکرد مبتنی بر داده و پژوهش حرکت کنیم. این بدان معناست که باید با استفاده از ابزارهای تحلیل داده و پژوهشهای کیفی، مخاطبشناسی، دقیقْ؛ توسعه محتوا، هدفمندْ؛ تعامل با مخاطبان، فعالْ؛ و اندازهگیری و ارزیابی مستمر باشد.
➕با اتخاذ این رویکرد، میتوانیم از یک سو، پاسخگوی نیازهای مخاطبان باشیم و از سوی دیگر، جایگاه خود را در عرصه رسانه تقویت کنیم."
#افکار_عمومی
#رسانه #مخاطب
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🏴 بسم الله الرحمن الرحیم
🏴 انا لله و انا الیه راجعون
🔹در ایام حزن و اندوه شهادت قره عین الرسول، صدیقه طاهره سلام الله علیها, خبر ارتحال عالم فرهیخته، استاد حوزه و دانشگاه، جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای ذبیح الله باقری طاب ثراه موجب تاثر و تألم گردید. شخصیت خدوم و مردم داری که در عرصههای مختلف علمی ، فرهنگی، تبلیغی و تربیتی، منشاء خیر و اثر بود چه به عنوان اولین رئیس روحانی دانشگاه هنر، چه تدریس معارف و اخلاق و تاریخ و هنر، چه در معاونتها و مسئولیت های دانشگاهی و خدمات اجتماعی. چهره آرام و خندان او که قریب به بیست سال به عنوان امام مسجد با مواعظ خود دلهای آماده را روشنی بخشید بر معنویت آنان افزود و در مواقع لزوم بصیرتها را تقویت کرد و از دشمنیهای دشمنان گفت و محفلی گرم با نوجوانان و جوان منطقه داشت هرگز از خاطره ها نمی رود.
🔹سالها در شبکه تربیتی صالحین به عنوان استادیار ناحیه امام سجاد علیه السلام در خدمت بسیجیان عزیز بود.
🔹اینجانب ضمن تسلیت به روحانیون و علماء، دانشجویان و اساتید، بسیجیان و استادیاران استان، از خدای تعالی برای ایشان علو درجه و رفعت مقام و حشر با اولیاء الهی، بخصوص نگاه ویژه بانوی دوسرا زهرای اطهر سلام الله علیها، طلب نموده برای بازماندگان، خانواده محترم، فرزندان، شاگردان و دوستداران آن فقید سعید اجر به همراه صبر مسئلت می نمایم.
📝 نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج
🗓 ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۳
#پیام_تسلیت
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🏴 بسم الله الرحمن الرحیم
🏴 انا لله و انا الیه راجعون
🔹خبر ارتحال عالم با اخلاص و روحانی خدوم حضرت حجه الاسلام و المسلمین جناب آقای حاج سید نورالله حسینی متولی طاب ثراه اندوه و حزن ایام شهادت زهرای اطهر سلام الله علیها را دوچندان کرد وموجب تألم و تاثر گردید.
🔹شخصیت ارجمندی که سالیان عمر پربرکت خود را در مسیر نشر معارف و معالم اهل بیت علیهم السلام سپری کرد و با سلوک اخلاقی خود در بین مردم منشاء خیرات فراوان بود.
🔹ایمان، ادب، امانت داری، صداقت، رأفت، زیست زاهدانه و بدور از تجملات، تواضع و پرهیز از تعینات، دغدغه مند در حل مسائل و رفع مشکلات اجتماعی و خدمت بدون منت در عرصه های مختلف به مردم همه حکایت از ضمیر نورانی و صفای باطن این مرد ولایت مدار داشت.
🔹در طول مدت آشنایی در این سالها که در ستاد بازسازی عتبات عالیات و بعد در شورای سیاستگذاری ائمه مساجد از وجود شریف و نظرات صائب و الطاف ایشان بهره مند بودیم همه اش سلامت نفس و سعه صدر بود.
🔹الگوی عملی برای همه اقشار در خدمت به نماز و نمازگزار و مسجد و محراب و منبر و حضور دایمی در نماز جمعه و دفاع از ولایت و ارزشهای دینی بود.
🔹اینجانب ضمن عرض تسلیت به جامعه روحانیت استان که عضو موثر خود را از دست داد و به خانواده محترم و فرزندان بزرگوار بخصوص جناب حجه الاسلام و المسلمین آقای سید احمد حسینی متولی زید عزه ، دوستداران و اهالی شهر و محل که سالیان متمادی از مواعظ و تربیت ایشان بهرهمند بودند برای ایشان از خدای تعالی رفعت مقام و حشر با اولیاء الهی و بهره مندی از سفره کرامت جده بزرگوارشان طلب مینمایم.
✍ حسینی همدانی
نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج
🗓 ۲۹ آبان ۱۴۰۳
#پیام_تسلیت
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
▪️در حال حاضر قریب به ۵۱ سال است که در منطقه حصارک حضور داشته و بحمدالله احساس می کنم نزد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شرمنده نباشم؛ رابطه بنده با مردم آنجا، رابطه بی نظیری است که معتقدم این سیره باید در همه روحانیون وجود داشته باشد.
🔻این کلمات بخشی از سخنان اوست در جمع طلاب کرجی مقیم قم البته در سال ٩٨
▪️پنجاه و چند سال مجاهدت در عرصه محراب و منبر.
🔻حقیقتا مصداق روشنی از «من نصب نفسه للناس اماما» یعنی آنان که چون در مصدر امر و جایگاه مدیریت امت اسلامی قرار میگیرند، اولا خویشتن را از هوای نفس تطهیر کرده اند بود.
مرحوم حجتالاسلام والمسلمین حاج سید نورالله حسینی متولی رحمة الله علیه، امام محترم و معتبر مسجد جامع حصارک پایین بود.
چندروز پیش دیده از جهان فروبست و به دیدار حق شتافت اما چنین مردمانی الگوهای رفتاری و انسانی برای نوع بشرند، آنان که خدمت به مردم را از آن جهت که عیال الله هستند، خدمت به خداوند قلمداد کردند و حقا امام مردم شدند.
روح مطهرش همنشین نعمات پروردگار.
✍ محمود مدیرروستا
#پیام_تسلیت
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮چرا حوزه علمیه دیگر یک پدیده نیست؟!!!
✍ علی روضهسرا
برای پاسخ به این سوال ریشهدار، کافی است نگاهی به جلسه چندی قبل رهبری با اساتید، کادر و طلاب!!!! حوزه علمیه جامعه الزهرا بیندازیم.
نه از آن روحیه شاداب رهبری خبری است و نه از پرسش و پاسخها و نشاط گعدههای همیشگی دیدارهای دانشجویی با حضرت آقا
اگر فقط یکبار در دیدارهای پرتکرار رهبری با دانشجویان شرکت کرده باشید متوجه این تفاوت فاحش خواهید شد.
در این دیدار نه برنامهای ارائه شد، نه منتقدی سخن گفت، نه نظری جز آنچه مدیر محترم حوزه خواهران بیان داشت، بیان شد.
خلاصه فرآیند جلسه اینگونه بود:
زمان: یک جلسهی بسیار مختصر و البته پس از مدتی طولانی از آخرین دیدار
افراد حاضر: موافقین وضع موجود حوزه علمیه خواهران و طلاب به شکل کاملا گزینشی (بماند تا بعد در مورد نوع گزینش صحبت کنیم)
گزارشها: غالبا رویا پردازانه و عاری از دیدگاه منتقدین و نظریهپردازها و همه در راستای اعلام موفقیت چشمگیر!! حوزه علیمه در همه عرصهها!!!
برآیند: تحمیل برنامههای غلط خود بر سخنان رهبری و توجیه تراشی و گاها برنامهریزی صوری برای مثلا اجرای منویات رهبری بی آنکه هرگونه برنامهی جدیای برای تغییرات مدنظر رهبری وجود داشته باشد. (شاهد این امر اجرای نظرات رهبری در دیدارهای قبلی با حوزویان است و در مورد این دیدار نیز تاریخ بهترین گواه خواهد بود)
نتیجه: روشن است!!!
لااقل از وضعیت پذیرش سالانه حوزهها و میزان رضایتمندی طلاب از منبع، کاربرد و محتوای مواد دروس، شرایط تحصیلی، مدرک تحصیلی و آیندهکاری و نیز عامیانه شدن انتقاد از ساختار حوزه، میتوان به نتیجه پیبرد.
کاش عزیزان بالادستی گوش شنوایی میداشتند تا به آنها بگویم که لااقل به فکر وقت با ارزش رهبری باشید.
اتقوا مِن غَضَب الحَلیم
#حوزه_علمیه
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮درنگی در حدیث "لولا فاطمة لما خلقتکما"
✍ اصغر آقائی
🔻 در روایتی قدسی چنین نقل شده است:
💠یا أَحْمَدُ! لَوْلاک لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاک، وَ لَوْلا عَلِی لَما خَلَقْتُک، وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُکما
💠ای احمد! اگر تو نبودی افلاک را خلق نمیکردم و اگر علی نبود تو را خلق نمیکردم و اگر فاطمه نبود شما دو نفر را خلق نمیکردم.
🔻 این حدیث به لحاظ سندی بسیار ضعیف است؛ علاوه بر اینکه تنها در کتابهای متأخر شیعه آمده است و در کتابهای متقدّم از آن خبری نیست.
🔻 به لحاظ محتوایی نیز به دلیل تباین آن با جایگاه پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم و اميرالمؤمنين علیهالسلام هم به راحتی قابل دفاع نیست و هم لزومی در نقل و دفاع از آن وجود ندارد که در ادامه بیان میشود.
🔻 برخی برای آن توجیهاتی ذکر کردهاند مانند:
✔️ ۱. چون ادامه رسالت و ولایت پیامبر ص از طریق فرزندان حضرت فاطمه علیهاالسلام بوده است، لذا معنای حدیث چنین میشود: اگر فاطمه س نبود، به تبع آن فرزندان ایشان هم نبودند تا ولایت و امامت حضرت ادامه یابد.
✔️ فاطمه س مظهر جایگاه حقیقت محمدی حضرت رسول اکرم ص است لذا معنای حدیث به اجمال این است که ولایت آن حضرت در ایشان و فرزندانشان تجلی یافته است.
🔻 به نظر میرسد هرچند هر دو توجیه قابل تأمل هستند اما:
۱. چنین عبارتهایی تقريبا درباره بسیاری از افراد دیگر نیز صادق است و نشان از جایگاه خاص آن فرد نخواهد بود؛ در حالی که لسان حدیث بیان جایگاه ویژه برای ایشان است.
۲. حقیقت محمدی، که مفهومی عرفانی و ریشهدوانده در اسم جامع الله دارد، مظاهر متعددی دارد، که بسیاری از آنها کاملتر و برتر از مظهریت حضرت زهرا علیهاالسلام است؛ و باز جایگاه ویژه ایشان در میان این مظاهر خاص روشن نیست.
🔻در مجموع به نظر میرسد توجیهات پیشگفته در صورتی پذیرفته است که بگوییم چنین حدیثی در پی بیان جایگاه خاصی برای ایشان نیست و تنها بر این نکته تأکید میکند: ۱) اگر اميرالمؤمنين علیهالسلام نبودند، تعبیر قرآنی "مَا بَلَّغتَ رِسَالَتَه" تحقق مییافت، و ۲) ادامهداربودن این ولایت را باید در فرزندان فاطمه زهرا علیهاالسلام جستجو کرد.
🔻 هرچند به نظر نگارنده با وجود آنکه مادر اولیاء الله بودند خود جایگاه کمی نیست، امّا حضرت مادر آنقدر فضایل و کرامات و حقایق باطنی دارد که نیاز به نقل چنین روایاتی که ممکن است مورد سوءاستفاده و یا عدم فهم صحیح مخاطبان عام قرار بگیرد نیست؛ به ویژه آنکه معمولا اهالی منبر به دلیل جایگاه خاص منبر، این حدیث را چنان آب و تاب میدهند که گویی فاطمه زهرا علیهاالسلام جایگاهی برتر نسبت به حضرت رسول ص و امام اميرالمؤمنين علی بن ابیطالب عليه السلام دارند.
#حضرت_زهرا سلاماللهعلیها
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮آیتالله حسینی همدانی در خطبههای نماز جمعه کرج:
🔰بسیج مستضعفین؛ از ماندگارترین و باارزشترین یادگارهای حضرت امام
🔹به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در استان البرز و امامجمعه کرج، آیتالله حسینی همدانی ظهر دیروز در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه دوم آذر ماه در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) به ۵ آذر و سالگشت تشکیل بسیج مستضعفان اشاره کرد و بیان داشت: یکی از ماندگارترین و باارزشترین یادگارهای حضرت امام ره پدیده مبارک و نورانی بسیج مستضعفین است.
🔸وی گفت: حضرت امام بسیج و بسیجیان را مصداق کاملی از ایثار، فداکاری، اخلاص، شهادتطلبی، عشق به خدا و اسلام و مردمی بودن میدانستند.
🔰محصول واقعی انقلاب، انسان تراز است
🔹امامجمعه کرج اظهار داشت: پایداری، پایبندی به اصول و مبانی دینی و توانایی در برخورد با انواع تهدیدات فرهنگی و نظامی از ویژگیهای بسیج است
🔸وی گفت: حضرت آقا در بیانی شیرین فرمودند: «فتح الفتوح امام، پرورش جوانان بسیجی بود». این کلام به ما توجه میدهد که محصول واقعی انقلاب رشد اقتصاد و پیشرفت علم و صنعت و امثال این امور فقط نیست بلکه در مرحله اول انقلاب باید بتواند در جان انسانها تحول ایجاد کند. انقلاب باید انسان تراز تربیت کند.
🔰مردم ایران درراه استقرار اهداف عالیه الهی با دشمنان جهاد مىکنند و از سرزنش ملامتگران پروایى ندارند
🔹آیتالله حسینی همدانی به آیه ۵۴ سوره مبارکه مائده اشاره کرد و گفت: این آیه از آینده خبر میدهد، بهطوریکه میتوان در این دوره آن را بر شجره طوبای بسیج تطبیق داد.
🔸وی ادامه داد: در آیه خدای تعالی جمعی از همراهان رسول خدا را تهدید میکند. کسانی که از استواری لازم در دفاع از ارزشها و باورهای دینی برخوردار نیستند؛ و بعد از آینده خبر میدهد که گروهى به یارى اسلام خواهند شتافت که خداوند، آنان را دوست دارد و آنان نیز خدا را دوست دارند. آنان کسانی هستند که با اهل ایمان، فروتنی و مهربانی دارند و در برابر دشمنان محکم و قاطع هستند، درراه استقرار اهداف عالیه الهی با دشمنان جهاد مىکنند و از سرزنش ملامتگران پروایى ندارند.
🔹نماینده ولیفقیه در استان البرز به روایتی که در ذیل این آیه آمده اشاره کرد و گفت: اطرافیان از رسول خدا سؤال کردند که این گروه چه کسانی هستند؟ که رسول خدا دست مبارک را بر شانه سلمان فارسى گذاشتند و فرمودند: این مرد و هموطنانش.
🔸وی اظهار داشت: تحقق خارجی این روایت انسانهایی بودند که در رکاب حضرت امام (ره) اسلام را یاری کردند و طاغوت را از بین بردند و در دفاع هشتساله و بعد در تحمل تحریمهای ظالمانه و همه مشکلات تحمیلشده توسط دشمنان از بن دندان مقاومت و ایستادگی کردهاند و ملامت هیچ ملامت کنندهای در آنان اثر نکرده است؛ یعنی همه مردم ایران.
📑 برای مشاهده مشروح خبر اینجا را لمس کنید
#بسیج
#نماز_جمعه
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🔻 آیتالله حسینی همدانی در خطبههای نماز جمعه کرج:
🔰باید نسبت به مصرف کالای داخلی اهتمام داشته باشیم
🔸نماینده ولیفقیه در استان البرز به تأکید رهبر معظم انقلاب به مسئله مصرف کالای داخلی اشاره کرد و بیان داشت: رهبر معظم انقلاب از انتخاب شعار سال گرفته تا مسئله خرید اجناس و کالاهای داخلی بر همین مسئله تأکید دارند، فرمودند: «مصرف جنس خارجى یکى از عیوب مهم ما است. ما بایستى تعصب داشته باشیم نسبت به مصرف داخلى و جنس داخلى و اقتصاد ملىمان».
🔹وی افزود: البته از آنطرف هم باید تلاش شود که بهترین کیفیت تولید شود؛ اما ما هم باید نسبت به مصرف کالای داخلی اهتمام داشته باشیم.
🔰ایران نسل جدید سانتریفیوژهای خود را به راه خواهد انداخت
🔸آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه استقلال ما برای دشمن زهر هلاهل است و اصلاً تحمل ندارند که استقلال ایران را ببینند، گفت: هر روز شیطنتی میکنند و سنگی میاندازند تا مسیر حرکتی را کُند کنند مثل همین قطعنامه ضد ایرانی که شورای حکام آژانس هستهای منفعل و بیعرضه با طراحی آمریکا و پادوئی سه کشور اروپائی علیه برنامههای صلحآمیز هستهای ما صادر کردند تا شاید مثلاً بتوانند در رفتار ما تغییری ایجاد کنند.
🔹وی بیان داشت: ما اگر انرژی هستهای داشته باشیم مثلا در برق و مسائل برق چقدر راحت میتوانیم به زندگی خودمان ادامه دهیم. الان مشکلاتی که در نیروگاهها وجود دارد بخشی برای همین است. او نمیخواهد ما مستقل باشیم. تلاششان این است که زمین بزنند.
🔸رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز افزود: موجودات بی تعهد و بدعهدی که به هیچ قانونی پایبند نیستند هنوز مدیرکل، نتیجه سفرش را اعلام نکرده قطعنامه دادهاند.
🔹وی اظهار داشت: ضمن تشکر از موضع واحدی که وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی گرفتند، همانطور که قبلاً ایران گفته بود حالا باید بنشینند و منتظر پاسخ ایران باشند.
🔸آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه حتماً ایران نسل جدید سانتریفیوژهای خود را به راه خواهد انداخت و با سرعت بیشتری این صنعت را در اهداف صلحآمیزی که دارد توسعه خواهد داد، گفت: دشمنان ما باید تا حالا این را خوب فهمیده باشند که این اقدامات خصمانه ضمن اینکه در خاطر مردم ثبت میشود، ایران را هم در اهدافش مصممتر و محکمتر میکند.
🔰به توصیه رهبر معظم انقلاب در خصوص دعا برای پیروزی جبهه مقاومت، مقید شوید
🔹وی در بخش دیگری از بیانات خود توصیه رهبر معظم انقلاب را در خصوص دعای مومنین برای پیروزی جبهه مقاومت مورد توجه قرار داد و گفت: اخیراً از طرف ریاست محترم شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کلیپی پخش شد که توصیهای را از حضرت آقا فرموده بودند برای پیروزی جبهه مقاومت؛ که عزیزان مقید باشند به خواندن سوره فتح، دعای چهاردهم صحیفه سجادیه و دعای توسل.
🔸خطیب نماز جمعه کرج افزود: خوب است که این کار بهصورت هماهنگ در مساجد انجام شود؛ که شبهای چهارشنبه هم از قدیم رسم بوده که دعای توسل خوانده میشده. سوره فتح را هم بهصورت مستمر بخوانید. نیتتان هم پیروزی جبهه مقاومت باشد.
🔹وی در ادامه تأکید کرد: دعای چهاردهم را هم ائمه مساجد اگر حوصله کنند بخوانند و توصیه کنند و تفسیر کنند و شرح کنند؛ که مطالب بلند معرفتی دارد. مؤمنین این سه کار را بهصورت منسجم در مساجد انجام دهند که دعای اهل ایمان انشاءالله به اجابت نزدیک است.
🔰تسلیت نماینده رهبر معظم انقلاب در پی رحلت دو روحانی خدوم کرج
🔸آیتالله حسینی همدانی در بخش پایانی بیانات خود، رحلت دو روحانی از ائمه مساجد کرج را تسلیت گفت و اظهار داشت: هفته گذشته دو روحانی بزرگوار خدوم از محله حصارک از دنیا رفتند. هر دو اهل نماز و نماز جمعه بودند و امام موفقی در مسجدشان و دارای فعالیتهای مؤثر فرهنگی و اجتماعی بودند.
🔹وی در خاتمه گفت: حجتالاسلاموالمسلمین حاجآقا سید نورالله حسینی متولی با کهنسالی که داشت مقید بود که در نماز جمعه حاضر شود. او بیش از ۵۰ سال در این شهر و منطقه خدماتی را داشت. و همچنین برادر بزرگوارمان حجتالاسلاموالمسلمین آقای ذبیحالله باقری که ایشان هم از ائمه مساجد بزرگوارمان بود. رئیس دانشگاه بود. نماینده ولیفقیه در دانشگاه هنر بود؛ و کارهایی را در بخشهای مختلف فرهنگی انجام میداد و با جوانان انس خوبی داشت. خدای تعالی هر دو بزرگوار را غریق رحمت بیکرانش بگرداند و در این جمعه از سفره تنعمات و کرامات بینهایت خود بهرهمندشان کند؛ و بر سفره صدیقه طاهره سلاماللهعلیها مهمانشان بگرداند.
#نماز_جمعه
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🔔سوم آذر سالروز ارتحال آیت الله میرزا محمدعلی حسینآبادی معروف به شاهآبادی (۱۲۵۱-۱۳۲۸ ه ش) است. به همین مناسبت مستند هشت قسمتی زندگی ایشان را از پیوندهای زیر ببینید.
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 1 | مستند https://doctv.ir/Program/151305
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 2 | مستند https://doctv.ir/Program/151306
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 3 | مستند https://doctv.ir/Program/151307
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 4 | مستند https://doctv.ir/Program/151308
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 5 | مستند https://doctv.ir/Program/151309
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 7 | مستند https://doctv.ir/Program/151311
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 8 | مستند https://doctv.ir/Program/151312
#علما
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮کتابی که میسوزد، ملتی که میمیرد
✍ میلاد حسن زاده
▫️نظامهای امپریالیستی برای آنکه بتوانند جوامع مختلف را تحت سلطه خود درآورند در کنار تهاجم نظامی، شروع به نابودی و اضمحلال هویت یک ملت میکنند تا بتوانند افرادِ جامعهی مورد هجوم را مطابق خواست خود شکل داده و به بردگی بگیرند. نابودی کتابخانهها و دزدیدن اسناد و مدارک تاریخی یک کشور از جمله این اقدامات است.
➕برای مثال مرحوم نادر ابراهیمی در مقدمهی کتاب بر جادههای آبی سرخ نقل میکند؛ ایامی که در جستوجوی اسناد و مدارکِ زندگیِ "میرمَهنا دوغابی" بود، متوجه شد که انگلیسیها اکثر مدارک مربوط به این شخصیت ملی را از کشور خارج یا نابود کردهاند.
میرمهنا دوغابی (بندرریگی)، در سال ۱۱۱۴ خورشیدی در زمان پادشاهی کریم خان زند در بندر کوچکی از توابع بندر گناوه در استان بوشهر به نام بندر ریگ به دنیا آمد. میرمهنا از سرداران مبارز دیار خطه جنوبی کشور و حکمرانان جنوب ایران بود که با هلندیها و انگلیسیها در خلیجفارس جنگید و مهمترین کار او شکست و بیرون راندن آنان از جزیره خارگ بود و در سال ۱۱۸۲ هجری قمری به شهادت رسید.
➕نمونهای دیگر جنایت بوسنی و هرزگوین است. اسارت و کشتار و آوارگی مسلمانان بوسنی و هرزگوین تنها تراژدی و جنایت آن موقع نبود. حملات و بمباران عمدی و متداوم صربهای متعصب مسیحی به کتابخانهها، موزهها و آثار تاریخی بوسنی و هرزگوین صفحهٔ ننگآوری را در تاریخ اروپا باز کرده است. گزارشها و بررسیهایی که توسط مورخان و دانشمندان و کارشناسان موزه و کتابخانهها در این منطقه جمعآوری شده و قسمتی از آن در "آرت نیوزپیپر (روزنامهٔ هنر)" چاپ لندن درج شده حاکی از این است که صربها تقریباً تمام مدارک خطی و چاپی تاریخ بوسنی را که در موزهها، کتابخانههای "سارایوو" و شهرهای دیگر نگهداری میشد، عملاً از بین بردهاند تا به گفته خود در سیاست «پاکسازی» خود موفق شوند! از جمله کتابخانهها و موزههای ویران شده و انهدامی، کتابخانهه معروف باستانی بوسنی نزدیک یکی از مساجد این شهر و انستیتوی شرقشناسی سارایوو است که بزرگترین مجموعه آثار خطی اسلامی این منطقه در آنها نگهداری میشده است.
➕در تاریخ استعمارِ غرب نمونههای از این قبیل بسیار است، از صدمات وارده به آثار تاریخی و مذهبی در ایران، عراق، کویت، افغانستان و لبنان گرفته تا جنایت سال گذشته رژیم صهیونیستی که آرشیو ملی غزه و کتابخانه اصلی در نوار غزه را که حاوی هزاران سند تاریخی و کتاب های قدیمی؛ با قدمت بیش از ۱۵۰ سال بوده است را مورد تهاجم نظامی قرار داده و نابود کرده است.
➕با نابودی کتابهای یک کشور که سند مکتوب هویت، فرهنگ، عقاید و باورهای یک ملت است، شرایط هویتزدایی به منظور استعمار فرهنگی فراهم میشود. در کشور ما با وجود نابودی برخی کتابخانهها توسط مغول و ربایش اسناد و کتابهای بسیار در دوران قاجار و پهلوی باز هم به لحاظ تاریخی و وجود کتابهای ملّی و اسلامی غنی هستیم. اما با این منابع سرشار وضعیت کتابخوانی در کشور ما اوضاع خوبی ندارد. در اینجا هم نقش کشورهای استعماری پررنگ است که با گسترش شبکههای مختلف مجازی و تولید فیلم و سریالهای مختلف به قدری مصرف رسانهای افراد را بالا میبرند که دیگر نه زمان و نه حوصلهای برای مطالعه باقی میگذارند (با تأمل در مورد کسانی که مصرف رسانهای بالایی دارند میتوان به وضوح این امر پیبُرد).
➕از مطالب ذکر شده میتوان نتیجه گرفت که نه تنها ایران، بلکه جهان اسلام، سالهاست در معرض تهاجم همهجانبهای در حوزه کتاب و کتابخوانی قرار دارد. این وضعیت ضرورت جهاد در این عرصه را بیش از پیش آشکار میسازد. مقام معظم رهبری در این باره میفرمایند: «امروز کتابخوانی و علمآموزی نه تنها یک وظیفهی ملّی، که یک واجب دینی است.» تأکید بر «واجب دینی» بودن کتابخوانی، اهمیت بسزای این موضوع را نشان میدهد.
➕حرکت در مسیر احیای این واجب دینی به دلیل تهاجم دشمن، نوعی جهاد محسوب میشود. مقام معظم رهبری در مورد معنای جهاد بیان میدارند که: «هرتلاش خوب و بجایی، جهاد نیست. جهاد یعنی تلاش برای هدفگیری دشمن، و در هر زمان باید عرصه جهاد را به درستی تشخیص داد و مهم این است که تشخیص بدهیم در چه عرصهای باید جهاد کنیم و این خیلی مهم است.»
➕در تاریخ انقلاب اسلامی، روحانیت و بسیج همواره پیشقراول جهاد بودهاند. در این مسیر، کتابخوانی و انس با کتاب کمترین انتظاری است که از یک جهادگر، به ویژه طلبه یا بسیجی میرود. همانگونه که میدان جنگ، عرصهی آزمون برای رزمندگان است، کتابخانه نیز میدان آزمون برای طلاب و بسیجیان است. کسی که از میدان جنگ بگریزد، رزمنده نیست و کسی که از کتابخانه بگریزد، نمیتواند ادعای طلبهگی یا بسیجی بودن داشته باشد.
#کتاب
#استعمار
#کتاب_خوانی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz