کشکول ناب حوزوی
💥خاطره ای از وضع معیشت طلاب اصفهان ✍آیت الله ابراهیم #امینی: 🔻وضع اقتصادی طلاب در آن زمان خوب نبود
💥طلبگی سخت اما با نشاط!
✍علامه محمدتقی #جعفری(ره):
علیرغم وجود مشکلات و سختیهای بسیار، روحمان خیلی نشاط داشت و مصائب مادی و مادیات واقعاً ناچیز نمودار میشد. در اینباره حوادث بسیار زیادی دیدم که شگفتآور بود. البته بنده تنها نبودم، بلکه بسیاری از طلبهها در نجف با سختیهای عجیبی مواجه بودند. بعضی از طلبهها با نماز و روزۀ استیجاری امور زندگیشان سپری میشد.
بنده در نجف گاهی حدود ۳ ساعت در روز کار [کفاشی] میکردم تا شهریۀ آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی برسد، ولی این شهریه کافی و وافی نبود. آن موقع، دینار ۲۰ تومان بود و شهریۀ سید هم ۳۰ تومان؛ یعنی یک دینار و نیم. البته ارزانی بود و یک دینار و نیم، ما را تا ده روز اداره میکرد، ولی عمدهاش این است که روح ما خیلی نشاط داشت.
دوران نجف برای ما از سویی [هم] بسیار خوش گذشت، زیرا طلبههایی بسیار خوب و واقعاً درسخوان، و اساتیدی بسیار وارسته در حد نصاب علم و عمل داشتیم.
درس اخلاق برای روحانیت واقعاً ضرورت دارد. انسان میبایست نخست تصفیۀ اخلاقی شود و آنگاه مراتب علمی را بپیماید.
📚سرگذشت و ایام، ص ۵۳، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، چاپ دوم، ۱۴۰۲
#خاطرات_علما
💎کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥تشییع با شکوه پیکر مطهر آیت الله شیخ غلامرضا صلواتی(ره) در حرم مطهر و اقامه نماز توسط حضرت آیت الله #سبحانی
💎کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
ج۷ استاد عشايري.mp3
11.52M
💥 نشست "نقش دانشهای ادبی در اجتهاد"
🎤استاد محمد عشایری منفرد
🔻جلسه هفتم
مدرسه ادبیات و تفسیر دارالعلم
#ادبیات #اصول
#روش_شناسی_اجتهاد
#مشاوره_طلبگی
⭐️ کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
💥عواقب بازداشتن طلاب از مطالعه!
عالم جلیل سیدمقدس اصفهانی نقل میکرد از قول آخوند کاشی که ایشان فرموده بودند که در ایام تحصیل در مدرسه جده ساکن بودم. سالی در شب ۹ ربیع الاول با طلاب مدرسه اجتماعی فراهم کرده و تا صبح شادی کردیم. من از این حالت بسیار خوشم آمد و خیال کردم بد نیست هرچند ماه یک مرتبه این عمل تجدید شود تا رفع خستگی ایام تحصیل شود. روی همین نظر پس از یکی دو ماه خودم پیش قدم شدم و وسایل تفریح را فراهم و طلاب مدرسه را به حجره خویش دعوت کردم و تا پاسی از شب رفته به خوشی گذشت.
وقتی جمعیت رفتند و من خوابیدم در عالم رؤیا مشاهده کردم که در منزلی وارد شدهام دو نفر آمدند و گفتند که پیغمبر اکرم (ص) تو را میخواهند. من از ترس بر خود لرزیدم و دنبال آنها به حرکت آمدم. وارد شدیم به اطاق بزرگی که ظاهراً حضرت رسول (ص) در یک گوشه آن قرار گرفته بودند و اطراف ایشان علما و فضلا بودند. من از همه آنها فقط مرحوم عالم بزرگوار ملاحسینعلی تویسرکانی را که استادم بود، شناختم، دیگران را نشناختم. پیغمبر اکرم (ص) فرمودند که چوب و فلک بیاورید، فوراً حاضر کردند. دستور دادند که ملامحمد کاشانی را بخوابانید و چوب بزنید که دیگر از این کارها نکند.
من از ترس و وحشت میلرزیدم و قدرت تکلم نداشتم. مرحوم حاج ملأ حسینعلی به خدمت ایشان اظهار کرد او را به من ببخشید. او طلبه بدی نیست اشتباه کرده است و شروع کرد به عذرخواهی. حضرت رسول(ص) من را به استادم بخشیدند. از وحشت از خواب پریدم. قبل از اذان صبح بود، دانستم که عمل دیشب من که طلاب را دعوت کرده و آنها را از مطالعه باز داشتهام، غلط بوده است.
🔴 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
📚درسنامه سطوح عالی و خارج مجموعه مدرسه علمیه سعادت قم (دروس فلسفی ، عرفانی ، تفسیری ، کلامی ، فقهی ،
📚درسنامه سطوح عالی و خارج و مقدمات(آزاد) مجموعه مدارس علمیّه آیت الله لنگرودی (ره) قم
💎کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
نقش ادبیات در تحصیل علوم.mp3
1.3M
💥نقش مهم ادبیات در تحصیل علم+ نقل خاطره ای از جلسه درس شفا و اشارات آقا بزرگ حکیم خراسانی
🎤آیت الله سید حسن سعادت #مصطفوی(ره)
✂️برشی از درس الاهیات شفا ابن سینا
#مشاوره_طلبگی
#خاطرات_علما
#ادبیات
☑️ کشکول ناب حوزوی🔻
💎 @kashkolenab
#مجالسات_علما
از سمت چپ
حضرت آیت الله #مکارم_شیرازی
علامه محمدتقی #جعفری(ره)
حضرت آیت الله #جوادی_آملی
💎کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
🔺نقد اجمالی رویکرد کتب کلام پژوهی مستشرقانی مثل زابیینه اشمیتکه ، مارتين مكدرموت ، ویلفرد مادلونگ و.
مدرسه کلامی کوفه .pdf
371.6K
📕 #مقاله "مدرسه کلامی کوفه"
✍استاد اکبر اقوام کرباسی
💎چکیده
کوفه در تاریخ کلام امامیه، به راستی جایگاه ممتاز و اهمیت ویژه ای دارد. این برجستگی از آن روست که بازخوانیِ فکری و اندیشه ورزیِ این دوره از تاریخ امامیه، سهم عمده ای در به تصویر کشیدن اصالت و استقلال تفکر امامیان خواهد داشت. برخی تصویر گری های تاریخی از این دوران، نشان از تعبد محض و غیر عقلانی این گروه در اعتقاد ورزی دارد. پاره ای از مطالعات، تلاش های عقلانی اصحاب امامیه در فهم معارف دینی را محدود به چند نفر و یا یک جریان محدود می داند، اما حقیقت آن است که امامیه در این دوره از تاریخ فکر خویش، مدرسه ای از اندیشمندان و عالمان دینی در تاریخ برای خویش ثبت نموده که با وجود جریان های مختلف فکری درون خود، میراث های گران روایی و کلامی تولید کرده و از این رو - در جهان اسلام - گوی سبقت را از دیگر جریان های فکری ربوده است. هواداران این جریان های فکری هر کدام با روش های خاص خویش، کوشیده اند تا فهمی عقلانی از معارف به دست دهند. این داستان پیش روی امام معصوم رخ داده و از سوی ایشان نیز هدایت می شده است. خورشید این مدرسه پیش از شکل گیری مدرسه کلامی بغداد رو به افول می گذارد و میراث جریان های فکری مختلف آن به قم و بغداد منتقل می شود.
#کلام_اسلامی
#تاریخ_کلام
🌼کشکول ناب حوزوی🔻
🌸 @kashkolenab
--══•✾•✾ تحصیل و طهارت ✾•✾•══--
♦️کانال «تحصیل و طهارت»
تذکرهای برای سالکین طی طریق حق...
💠نکات:
🔹#درسی
🔹#اخلاقی
🔹#انگیزشی
🔹#معرفی_کتاب
🔹#معرفی_صوت
و...
💢أمیر المؤمنین(علیه السلام):
«إِنَّ هٰذِهِ القُلُوبَ تَمِلُّ کَما تَمِلُّ الأَبدانُ، فَابتَغُوا لها طَرائِفَ الحِکَمِ»
«این قلوب هم مانند بدن ها خسته میشوند، پس برای آن ها طرائف حکمت را به ارمغان بیاورید.»
📚نهج البلاغة، حکمت۱۹۷
برای عضویت در کانال روی لینک زیر کلیک کنید👇
••✾•❀•✾••﴾ @mtganjali ﴿••✾•❀•✾•
📚 #معرفی_کتاب سقیفه ، زمینه ها، معیارها و پیامدها
✍ حضرت آیت الله #سبحانی
جانشينى پيامبر گرامى(صلى الله عليه وآله) از موضوعاتى است كه انديشه عالمان اسلامى را به خود مشغول كرده و كمتر كتاب كلامى است پيرامون آن بحث و گفتگو نداشته باشد. محور سخن در كتابهاى شيعى، احاديث و سخنان پيامبر گرامى(صلى الله عليه وآله)در مورد خلافت اميرمؤمنان است و سعى مى شود تا تواتر و استحكام دلالت آنها بر خلافت تبيين گردد در حالى كه محور سخن در كتاب هاى متكلمان سنى، تبيين سيره صحابه و تابعان در مورد خلافت خلفا است.
مسلّماً بحث متكلمان [متخصصین علم عقاید] ، بحث زيربنايى است و از ويژگى خاصى برخوردار است ولى در كنار اين نوع كنكاش لازم است شرايط اجتماعى و سياسى هر دو نظريه نيز مورد بررسى قرار گيرد و روشن شود كه زمينه براى كدام يك از دو نظريه: «گزينش الهى، يا گزينش مردمى» مساعد بود تا موضوع به صورت جامع الاطراف مورد تحقيق قرار گيرد.
اين نوشته، به دنبال تكميل بحث هاى متكلمان است و به تبيين زمينه هاى مساعد چه از نظر اجتماعى و چه از نظر سياسى پرداخته است و خواننده به روشنى درخواهد يافت كه شرايط فقط با تنصيص الهى هماهنگ بوده است.
🌀مطالعه آنلاین کتاب 👉
🛍مركز پخش🛍
قم ـ ميدان شهدا، مؤسسه امام صادق (عليه السلام)
☎️ 09121519271
🌐 تارنمای رسمی
💎کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
📚درسنامه سطوح عالی و خارج و مقدمات(آزاد) مجموعه مدارس علمیّه آیت الله لنگرودی (ره) قم 💎کشکول ناب حو
اعلان ليست اساتيد طبق دروس تابلو اعلانات 1402-1403.pdf
298.1K
📚درسنامه دروس سطح و خارج مَدرس مرحوم آیت الله میرزا جواد تبریزی قم
💎کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab