⭕️ گزیده جلسه هشتم سخنرانی نسل مستشهد
#محرم_۹۶
#محسن_قنبریان
✅ نسل مستشهد و اهل الاباء نه جنگ طلبند ونه سازش پذیر
🔺حق وباطل بهم نزدیکند. اباء از ضیم از "ذاتیات" جنبش عاشوراست یعنی نمیشود از آن جدا شود و عاشورا ،عاشورا بماند. اما رفتن به کوفه واصرار بر آن "عرضی" این قیام است گزینه های دیگر هم میشود پذیرفت. برخی نقلها وحوادث عاشورا راطوری تحلیل میکنند که نه به یزید هم قابل جایگزینی باشد! این بزرگترین تحریف عاشوراست.
🔺از آن طرف برخی صورت وتاکتیکی خاص را جوری بیان میکنند که انگار کوتاه آمدن از آن مساوی پذیرش ذلت است مثلا اگر امام از کوفه رفتن پشیمان وسراغ شام رود چه از روح عاشورا کم میشود؟!
🔺اهل اباءجنگ طلب نیستند یعنی بهانه دست دشمن نمی دهند تا جنگی تحمیل وبی گناهانی کشته شوند .اما اگر اباء از ضیم آنها ،چاره ای جز جنگ نداشت(مثل ماجرای صفین که در جلسه قبل گذشت یا جریان عاشورا)آنوقت سازش نمیکنند وجنگ را بهتر از ذلت می دانند.
🔺به تعبیر دیگر :
-برخی عاشورا ستیزند(مثل معاندینی که عاشورا را جنگ دو عرب میخوانند وبه ایرانی خورده میگیرند چرا وقت وسرمایه صرف آن میکنی؟!)
-برخی عاشورا پذیرند :یعنی اگر با طی همه راههای منطقی، دشمن بین جنگ وذلت مخیرمان کرد فرزند عاشوراییم.این گفتمان انقلاب اسلامی است.
-برخی عاشورا گریزند:حسین را دوست دارند اما مطلقا نمیخواهند به هیچ نحو کارشان به عاشورا بکشد حتی به قیمت کوتاه آمدن سر حرف اساسی (نه به طاغوتی مثل یزید)!اینها صراحتا نوشتند فرق ما (با گفتمان قبل) این است که از آمریکا میترسیم!
رهبری ایران که عاشورا پذیر است در 25 سال رهبری اش، 6 جنگ از سر مردمش دفع کرده است یعنی اباء از ضیم وعاشورا پذیری مساوی جنگ طلبی نیست.
✅ کارهایی که اباعبدالله انجام داد تا جنگ طلب وشورشی جلوه نکند:
1⃣ رفتن در شاهراه اصلی در وقت خروج ونپذیرفتن پیشنهادهای رفتن به کوهها وریگزارها.
2⃣ همراه بردن خانواده:یک شورشی وگروه چریکی خانواده خود را به همراه ندارند.
3⃣ ملاقات با عمر سعد وهم دعوت از او وهم پیشنهاد گزینه های دیگر جای رفتن به کوفه: امام در این ملاقاتها سر "نه"به یزید اصلا مذاکره نکرد اما سر تاکتیک حرف زد تا الان نظر این بود به کوفه روند حالا که ورق برگشته ،برگشت به مدینه گزینه ای است که حجت را تمام وبه روح عاشورا هم ضربه نمی زند.حتی بفرض صحت پیشنهاد رفتن به سرحدات یا رفتن نزد یزید، اینها گزینه های رقیب دیگر است با حفظ "مثلی لا یبایع مثله"(مثل من مطلقا با مثل یزید بیعت نمیکند)
(درباره گزارش تاریخی این مذاکرات ونقد آن به تفصیل در این جلسه سخن گفته شده است علاقه مندان به فایل صوتی رجوع کنند)
✅ ابن زبیر شورشی
🔺در مقابل این روش استوار اهل اباء که نه جنگ طلبند نه سازشکار برخی شجاع نما واهل اباء تقلبی هستند که شورشی اند وهزینه بسیار برمردمشان تحمیل میکنند.ازاین جمله ابن زبیر بود که با یزید بیعت نکرد اما مثل شورشی خروج کرد .حرم امن الهی را هم سنگر کرد وزمینه حمله به کعبه را فراهم کرد. مقایسه حسین شهید با ابن زبیر شورشی الگوی خوبی از اهل اباء واقعی دستتان می دهد
☑️ @m_ghanbarian
📍نشان ولایت!
#محسن_قنبریان
🔺کندن درب خیبر "پر صداتر" بود یا دادن انگشتری در نماز؟!
🔺لیلة المبیت "با فضیلت تر" بود یا انفاقی کوچک در رکوع؟!
🔺کشتن عمرو بن عبدود و لافتی الا علی "منحصر به فردتر" بود یا انگشتر دادن به یک فقیر؟!
❓پس چرا هیچ یک از این مناقب، نشان ولایت و مضمون آیه ی آن(۵۵مائده) نشدند؟!
چرا بین آن همه، خدا انفاق علی(علیه السلام) در نماز را "نشان ولایت" کرد؟!
⬅️ چون برای "ولایت و سرپرستی جامعه" بیشتر از شمشیرزن و قهرمان جنگها بودن، "تقسیم عادلانه ثروت" در جامعه ضروری است.
زکات، "نماد فریادرسی محرومان" است. آنقدر مهم است که ولیّ نباید تا پایان نماز هم معطلش کند!
لذا امیرالمومنین(ع) را پس از ولایت با وجود جنگهای تحمیلی در این تابلو بیشتر می بینیم تا شمشیر زن لیلة الهریر ها!
جالب اینکه جنگهایش هم با "زیاده خواهان" و "خورندگان مال مردم" است.
(درس گفتارهای کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن)
#عید_غدیر
#عید_ولایت
#نشان_ولایت
☑️ @m_ghanbarian
کارگاه فقه3.mp3
6.12M
📚پرونده دوم کارگاه فقه تراز انقلاب: مانور اشرافی گری
#ویژه_طلاب_و_دانش_پژوهان_فقه
#محسن_قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
⭕️ گزیده جلسه نهم سخنرانی نسل مستشهد
#محرم_۹۶
#محسن_قنبریان
✅ گفتمان یعنی سخن غالب .سخنی که بر بقیه تحلیلها چتر بیاندازد و بقیه منظومه معرفتی را معنا کند.
درباره عاشورا سه گفتمان قابل فرض است:
1⃣ گفتمان عاشورا ستیز: گفتمانی است که ذاتیات عاشورا از جمله اباء از ضیم وذلت را از آن بگیرد. خشونتی مقابل خشونت بدر معرفی اش کند(مثلا) و...
2⃣ گفتمان عاشورا گریز: گفتمانی که ولو حسین و عاشورای 61 هجری را ارج می نهد اما از تکرار آن به هرقیمت فراری است حتی به قیمت سازش و تسلیم! فاش میگوید فرق ما این است که از آمریکا میترسیم!
3⃣ گفتمان عاشورا پذیر: گفتمانی است که سر خط قرمزهای عاشورا از جمله ذلت ناپذیری حساس است. مثل حسین همه ی منطق وتدبیر را بکار میگیرد تا کار به جنگ وخشونت نیانجامد اما اگر دشمن جز به ذلت راضی نشد البته او گزینه عاشورا وشهادت طلبی را برمیگزیند.
✅ عاشورا گریزان سال61
🔺هرثمه بن ابی مسلم: سوار میشود نزد امام می آید خاطره اش از امیرالمومنین در صفین درباره این زمین (کربلا) وشهدایش میگوید اما درپاسخ امام میگوید:نه باشما یم نه با آنها! دلیلش هم یک چیز است: "دخترانم را در شهر نهاده واز ابن زیاد نگرانم"!
🔺مقابل او عاشورا پذیری چون انس بن حرث کاهلی است که باز خبری از پیامبرشنیده که "حسین در زمینی از زمین های عراق شهید میشود اگر حاضر بودید یاری اش کنید". او اصلا پی این جمله کوفه را برای زندگی انتخاب کرد تا بلافاصله وقتش که رسید به حسین بپیوندد.
🔺عبیدالله حرجعفی دعوت شده دیگری است که باز علیرغم دانستن حقانیت امام ترسش را جلو کشید وگفت: من از مردن سخت گریزانم"! بعدا آثار این تن دادن به ذلت را بهتر دید در ندامت خود قصیده خواند همان یک قصیده هم تحمل نشد واو به قبر سید الشهدا پناه برد.
🔺قرینه مقابل او زهیر است که مثل او عثمانی است اما حق که روشن میشود زیر بار زور و ضیم نمیرود و عاشورا پذیر میشود.
☑️ @m_ghanbarian
شرحی ساده و شیوا بر حدیث علی ممسوس فی ذات الله.mp3
6.74M
✅سخنرانی: شرحی ساده و شیوا بر حدیث "علی ممسوس فی ذات الله"
#محسن_قنبریان
۹۷/۶/۸
@m_ghanbarian
💢 به خادمان خیمه های عزای سید مظلومان!
#محسن_قنبریان
1⃣ وقتی تصمیم دارید برای محبین اهلبیت(ع) شربت خنک یا طعام نیکویی مهیا کنید، "حواله" اش را از خود اهلبیت(ع) میخواهید. از اینجا و از آنجا کم کم جمع میشود و شما دست به کار میشوید. با نظافت خود و ظروف شروع می کنید. اگر در حین هم زدن آن شربت خنک از انگشت مجروحتان یک قطره خون در شربت افتاد، "نجس میشود" و زحمتتان هدر می رود...
2⃣ وقتی می خواهید جای شربت، خنکای محبت آنان را به قلبها بریزید هم قصه همین است.
باید مراقب "نجاستهای خود" باشیم. تعصب ها سر هیأت ما هیأت آنها نجاست است (خطبه قاصعه آدرسش)! بودن پی نام خود رفتن پی ننگهاست. من و تو در قیاس با آن نورهای پاک "نجس ایم"! نام و نشان خود را در یاد آنها نیامیزیم و شربت جان محبین را نجس نکنیم.
بالاترین قسمت وجودمان که پاک ترین بخش وجودی مان است، عقل و شعورمان است. همان هم در مقابل آن "عقل کل" و "تمام رشد" ، ناقص، معیوب و کثیف است. خودم هم در طول گذر ایام متوجه کدرها و خطاهایش میشوم. حرف زدن از آن حقایق ناب با این عقل و زبان، ناقص و پرعیب و مغشوش به نجاستهای جهل و جهالت هم نجس کردن فهم زلال از آنهاست!
3⃣ خدایا چه کنم وقتی پاکترین مرتبه وجودم، انجاس نقص و جهلش را بر زلال حکمت آن ذوات پاک می ریزد؟!
هنوز از "ننگ نام" و تعصب "ما" نرهیده ام ، چگونه راه به "خلوص فهم" و "آیینه عقل" و "جاری حکمت از چشمه ی آنها" دارم؟!
یک خادم بیش از هرچیز "خلوص" و "طهارت از نجاستهای خود" لازم دارد. درکش از عمق نجاستهایش اورا به "اضطرار" می رساند و استغاثه!
مضطر و مستغیث به "مطهره مطلق" ، فاطمه اطهر(صلوات الله وسلامه علیها) تا یک دهه از نجاستهایش (آنقدر که می شناسد) "خلاص" شود تا شربت گوارای حسینی را برای دوستانش "نجس نکند".
یا مولاتی فاطمه اغیثینی!
☑️ @m_ghanbarian
💠سادگی رنگ علی (ع)است!
همزمان با ایام غدیر، نماینده ولی فقیه در خوزستان گفتند: "من تصمیم گرفته ام که از این به بعد به دلیل افزایش قیمت پروازها، با قطار تردد کنم. در این زمینه به مسئولان نیز توصیه می کنم تا با قطار تردد کنند"(ایسنا).
چه تصمیم خوبی!
همانقدر که تشریفات اضافی و زرق و برقها و سفره های آنچنانی، "نماد معاویه" در تاریخ است و وارستگان از آن برحذرند، سادگی و مردمی بودن هم ارث و "رنگ علی(ع)" است. و چه کسی از نمایندگان ولی فقیه و عالمان دینی به این رنگ سزاوارتر!
#ضرورت_سادگی
#همدردی_با_مردم
📝محسن قنبریان ۹۷/۶/۱۰
☑️ @m_ghanbarian
⭕️ گزیده جلسه دهم سخنرانی نسل مستشهد
#محرم_۹۶
#محسن_قنبریان
🔺امشب شب عاشوراست شب روضه وگریه هم هست. باید سیمای نفس ابیه وذلت ناپذیر حسین را در لابلای روضه ها و مصائب مرور کنیم. او کسی نیست که فقط بگوید هیهات منا الذله بلکه برای اینکه وادار به ذلت نشود غیر از سخنرانی، دست به تدبیر ونقشه میزند.
✅ تاکتیکهای امام برای حفظ اباء از ضیم
🔺نقشه اصلی دشمن محاصره وفشار همه جانبه ای بود که اباعبدالله را تسلیم یا دستگیر کند وماجرا را مثل امام مجتبی به کوتاه آمدن بکشد. تاکتیکهای امام نقشه دشمن را نقش برآب کرد:
1⃣ تاکتیک حفر خندق در سه جهت وگذاشتن یک جهت برای مبارزه با دشمن: وقتی پشت و سمت راست و چپ خیام، خندق و آتش شد دیگر دشمن مجال عملیات غافلگیرانه نداشت وفقط در یک جهت باید میجنگید.
2⃣ به هیچ رو علیرغم "نه" بلندش به یزید بهانه دست دشمن نداد وجنگ را شروع نکرد:
نه مسلم در خانه هانی ،عبیدالله را ترور کرد. نه پیشنهاد زهیر برای جنگ با سپاه 1000 نفری حر در بدو امر وقبل از زیاد شدن را پذیرفت. وحتی روز عاشورا اجازه نداد مسلم بن عوسجه بازدن شمر شروع کننده باشد. اگر اینها اتفاق افتاده بود سیمای حسین را یک تروریست میکردند که برای سرکوبی اش باید تلاش کرد کوفیان بهانه انتقام از یارانشان داشتند واباء از ضیم وستم ذیل اینها گم می شد .
3⃣ زمان گرفتن از دشمن وروشنگری کردن: در عاشورا خود ویارانش خطبه ها خواندند تا حجت تمام شود. از جمله تاکید میکرد آیا خونی از شما ریخته ام؟آیا مالتان را برده ام؟... با این سخنان وآن تدابیر اصل ماجرا را متمرکز بر نه گفتن به یزید میکرد وضمنا از دشمن یک روز با جنگ زمان گرفت نه اینکه یکباره کار را تمام ومقصدشان را حاصل کنند.
4⃣ مخیر وآزاد گذاشتن اصحاب برای رفتن یا استشهاد: اولا این روش اخلاقی اهل اباء است .ثانیا وقتی یاران با انگیزه استشهاد بمانند دیگر تسلیم شدن یا احتمال تسلیم کردن امام وتکرار ماجرای مدائن برای امام حسن اتفاق نمی افتد وکار هیچ طوری به اسارت ودستگیری نمی انجامد بلکه شهادت با عزت رقم خواهد خورد که تنها گزینه جوانمردانه در مقابل ضیم یزیدی بود.
گزارش سکینه خاتون از منازل قبل از کربلا وگزارش زینب کبری شب عاشورا گویای این کارعالی امام است.
✅ غافلگیر شدن دشمن از این تدابیر
🔺دشمن دید عملیات همه جانبه و غافلگیرانه ودستگیری حضرت نشدنی است چند تاکتیک را جای هم بکار برد که نشان از غافلگیر شدنش است:اول جنگ تن به تن : که زمان میگرفت وکم اثر بود چون یاران کوفه برای غنیمت آنجا بودند ویاران حسین برای شهادت حاضر شده بودند.
🔺حمله عمومی: باز بخاطر محدود کردن زمین مبارزه توسط امام با تدبیر خندق در سه ضلع ،عملا سواران مهاجم دشمن ،هدف کمانداران حضرت میشدند وتلفات دشمن بیشتر بود. گرچه 38 نفر از یاران امام هم در این حملات وسیع عمومی شهید شدند.
🔺تبدیل خط مبارزه به سه جبهه توسط دشمن: جنگ یک تن با جمعی از دشمن اینگونه رقم خورد وبرخی از یاران اینگونه شهید شدند .دشمن تلاش میکرد بین حسین وخیمه هایش فاصله اندازد واو را محاصره کند که امام با رشادت بی نظیر مانع میشد. پس جائی برای دستگیری خود یا گروگان گیری اهلبیتش نماند تا مجبور به پذیرش ضیم شود.
🔺قتل صبر! : یعنی کشتن تدریجی وزجرکش کردن امام شاید تسلیم شود که امام مطلقا از مرام وموضعش کوتاه نیامد .از اینرو امام سجاد (ع)سرش در شام بلند بود که :انا بن من قتل صبرا وکفی به فخرا: من فرزند کسی هستم که زجر کشش کردن وبه آن افتخار میکنم.
☑️ @m_ghanbarian
🌐 مؤمن برکت مؤمن!
🔹امام عسکری(ع) فرمود: "المؤمن برکة علی المؤمن"(تحف العقول).
این ماهها نمود این حکمت را در حضور زائران و گردشگران عراقی در کشورمان می شود دید.
گرما و بی برقی طاقت فرسا برای آنان، مشکلات ارز و کاهش ارزش ریال و بی رونقی کسب و کار برای ما، موجب شده حضور آنها در ایران چندین برابر شود.
🔹به حسب آمار، روزانه ۱۰۰۰۰عراقی از چذابه و شلمچه و مهران وارد ایران می شوند(اقتصاد آنلاین).
اگر با تخمین متخصصان هر عراقی در یک سفر دو هفته ای فقط ۳۰۰دلار در ایران خرج کند، محاسبه کنید روزانه چقدر ارز وارد کشور می شود؟
به حسب آمار درآمدزایی آنها برای ما ۳۰۰۰میلیاردتومان است(معاون گردشگری خوزستان).
باوجودی که یک اتاق ۳۰۰-۴۰۰ هزارتومانی به آنها ۱/۵میلیون تومان اجاره داده میشود، باز ضرر جدی ای نمی کنند و در این کسادی بازار، رونق کسب و کار را بخصوص درشهرهای زیارتی و توریستی موجب شده اند.
🔹جالب اینکه سبک خاص مسافرت عراقی ها و روحیه سادگی و صرفه جویی شان موجب شده بجای تورها و هتلداران، پولشان را کمتر اما به نفع شهروندان محلی خرج کنند و عامه مردم شهرهای مقصد، بهره مند شوند. یک فامیل عراقی بجای قرارداد با تور، خود واسطه هایش را یافته و بجای هتلهای مجلل از مسافرخانه ها و خانه های مسافرتی که در دست عامه مردم است استفاده می کند.این هم برکت مؤمن بر مؤمن را می گستراند و سود را سرریز هتلهای زنجیره ای و شرکتهای ثروتمند توریستی و دلالان خاص نمی کند.
چنانچه اگر ما نیز آن روحیه سادگی و کمتر راحت طلبانه را داشته، بدون واسطه ی شمسا و... سفرهای زیارتی خود به عراق را انجام دهیم، هم برای خودمان ارزانتر (اقلانصف قیمت) تمام میشود و هم عامه مردم عراق با اجاره خانه یا مسافرخانه ساده خود بیشتر از هتلداران و دلالان گردشگری برکت نصیبشان میشود.
🔹این سبک سفر عراقی ها و برکت بردن عمومی تر مردم در مقابل گروههای خاص، بی تأثیر در شک و شبهه ها و سیاه نمایی های اخلاقی حضور آنها نبود!
رد شبهات و سیاه نمایی را که در فضای مجازی دنبال می کنی به برخی اتحادیه هتلداران در شهرهای بزرگ و برخی کشورهای رقیب که بازار گردشگری شان از عراقی ها خالی شده می رسی!
اگر آسیبی هم از برخی خریدهای کالاهای اساسی در بازارچه های مرزی توسط آنها باشد، قابل تدبیر بوده که بی تدبیری های دولت بدان دامن زده نه برکت حضور مؤمنان عراقی به ایران.
📝محسن قنبریان ۹۷/۶/۱۳
☑️ @m_ghanbarian
✅پرونده سوم کارگاه فقه تراز انقلاب: تبلیغ و تحسین اشراف و اشرافیت!
✅بخاطر باز بودن پرونده دوم در کارگاه مجازی فقه تراز انقلاب، طرح بحث پرونده سوم به زودی در گروه مجازی نهاده میشود!
✅فضلاء و فقه پژوهانی که عضو این کارگاه مجازی نشده اند برای استماع فایل صوتی طرح بحث پرونده سوم و کارخواستهای آن به گروه مجازی بپیوندند
✅جهت عضویت به مدیر کانال پیام دهید
@m_ghanbarian
💢 عاشورا، چلچراغ تولی!
🔺آدم وقتی به خدا مؤمن می شود، صاحب پیدا می کند! ولی ای که او را سرپرستی می کند تا از ظلمات به نورش برد: الله ولی الذین امنوا یخرجهم من الظلمات الی النور.
🔺از این پس او "متولی" نام میگیرد. برای متولی عرصه ها و شرایطی متفاوتی پیش می آید که هرکدام جلوه ای طلب میکند:
-گاه پیش از حضور یا ظهور امام فرصتی برایش مهیا می شود. اینجا فرصت "زمینه سازی" و "تمهید" است و متولی را "ممهد"(زمینه ساز) می کند.
-گاه بین مومن و امامش، زمانی یا مکانی یا عرصه ای دیگر فاصله می شود. شرایط برای متولی جور می شود که امام خویش را "تزیین" کند و "مزین" شود.
-گاه امامش دچار هجران و غیبتی می شود که دیگران به ناچار با نبود او کنار می آیند. و تازه فرصت برای متولی دلداده فراهم میشود تا "منتظر" شود.
-گاه مومن خبط و خطایی می کند. می تواند پس از گذر فرصتها فقط "نادم" شود. و میتواند و وقت را غنیمت شمرده و "متولی تائب" شود. تائب هم فائز و خاسر دارد. "منیب" و غیرمنیب دارد که متولی عاقل، تائب منیب می شود.
🔸"اهل عباء"شنیده ای! "اهل إباء" هم داریم. زیر بار ضیم و ننگ نرفتن، متولی را اهل اباء و "آب"(ننگ ناپذیر)می کند.
🔸مومن به تکالیفش که عمل کند به بهره های آن می رسد. هر "تکلیفی"، "تشریفی" دارد. تشرف به سرای ایمان و ایوان یقین حظی دارد که مومن باهیچ عوض نمی کند. "متولی مشرف" پایش آنجا رسیده است.
🔸هرچه در زمین است، قبلا در آسمان بوده است! روزها و حادثه هایی که می آیند پیش از این تقدیر شده اند. مومن غافگیر نمی شود و قبل از زمین و زمان، با تقدیر، سرنوشت بهتر برمی گزیند. متولی "عهد بسته" ،به وقتش وفا می کند. برترین سرنوشت برایش جور میشود زمان اسیر اوست نه او اسیر زمان!
🔸متولی ممکن است کاندید بهترین مناصب باشد. دوست او را برگزیند و دشمن هم! اما او مناصب دنیا و آخرت را فدای امامش کند. "ایثار" کند و لیلة المبیت را مکرر کند!
🔸متولی ممکن است اوجی بگیرد که در خیال کس نیاید...
🔺شبهای محرم سخن از این جلوات تولی است. هر شب امیری دارد: مسلم، زینب، رقیه، حر و زهیر، عبدالله بن حسن، قاسم، علی اصغر، علی اکبر و ابالفضل(علیهم صلوات الله).
"و روزی بود روز حسین(ع)!"
#محسن_قنبریان
#بحثی_برای_محرم۹۷
#منبر_اول
☑️ @m_ghanbarian
🔴 عاشورا موج سوم انقلاب محمد(ص)
🔸سیره ی اهلبیت(علیهم السلام) بخصوص سیدالشهداء(علیه السلام)، چشمه ی جاری برای احیاء و آبادانی همه اعصار و امصار است.
انقلاب اسلامی ایران با تأسی از این سیره شکل و قوام گرفت و در هر برهه ای از روند تکاملی خویش از قیام علیه شاه جائر تا دفاع مقدس، تا مقاومت فرهنگی-سیاسی مقابل تهاجم فرهنگی-سیاسی دشمن از آن بهره مند بوده است.
🔸امسال، مصادف با ۴۰سالگی انقلاب و ورودش به دهه پنجم خویش است که درسها و عبرتهای خاص خویش را باید از آن سیره ی نورانی بگیرد.
"انقلاب محمد(صلی الله علیه وآله)" با "تقلب های جاهلی"(۱) و در مقابل احیاء آن با "امواج انقلابی" مواجه بوده است.
🔸"تقلب اول" پس از رحلت پیامبر(صلی الله علیه وآله) و "تقلب دوم" پس از شهادت امیرالمومنین(علیه السلام) صورت گرفت.
در مقابل "موج انقلابی ایجاد دولت اسلامی علوی" ، "احیای انقلاب محمد(صلی الله علیه وآله)در ساختارها" و "موج انقلابی نهضت حسینی" ، "احیای انقلاب محمد(صلی الله علیه وآله) در جامعه و امت" بود که انقلاب اسلامی ما نیز شعبه ای از آن بود.
انقلاب اسلامی ایران از برخی تقلب های عارض بر انقلاب رسول الله(صلی الله علیه وآله) با "تجربه ی فعال" از آن سیره، مصون گذر کرده است. اما علائم برخی تقلب های دیگر به اقتضاء سن انقلاب به او رخ نشان می دهد.
🔸"دهه ی چهارم" انقلاب پیامبر(صلی الله علیه وآله)، دوره ی اشراف و برگزیدگانی شد که در پیوندهای سببی و نسبی و مؤاخاتی، بهم تنیدگی خاصی پدید آوردند. "آقازاده ها" ی آنان در "دهه ی پنجم"، با "ائتلاف و اختلافشان" سرنوشت جهان اسلام -وانقلاب محمد(صلی الله علیه وآله)- را رقم زدند. یکی از آن سرنوشت ها، "خلافت یزید" و "شهادت سید جوانان بهشت" بود...
🔸فهم دقیق این دوره ها و عبرت از آن و رسیدن به تجربه ی فعال با توجه به آن، موجب می شود انقلاب اسلامی متأثر از عاشورا و حاصل از خون صدها هزار شهید از تقلب ها و تغلیب های جاهلی و ارتجاعی نجات یابد...
از این رو نیازمند رجوع به آیینه ی سیره ی اهلبیت و "تطهیر با جاری عاشورا" هستیم.
فهمی دقیق و کارشناسی از تراث گذشته به همراه "خوانشی امروزین" از آن می تواند حلّال مشکلات امروزمان باشد.
پاورقی:
(۱) تقلب واژه ای قرآنی است که درآیات ۴۸توبه/ ۴۰غافر/ ۱۹۸آل عمران از آن سخن گفته شده است.
#محسن_قنبریان
#بحثی_برای_محرم۹۷
#منبر_دوم
☑️ @m_ghanbarian
⭕️ گزیده جلسه یازدهم و دوازدهم سخنرانی نسل مستشهد
#محرم_۹۶
#محسن_قنبریان
✅ عوامل کاهنده اباء در جامعه
🔺در گذشته ستمگران از مشت آهنین استفاده وبا سرکوب اهل اباء، از دیگران زهر چشم میگرفتند تا کسی جرات نکند امتناع از پذیرش ظلم کند.
اما دیده میشد گاه جلوه اهل اباء زیر سرکوب وحشیانه ظالمین بیشتر از مشت آهنین در چشم رعیت می آمد وسلسله جنبان میشد. نتیجه گرفتند که اگر اباء از ضیم همه جانبه وبه اندازه بزرگی ظلمی که شده، باشد اهل اباء برنده میشوند.چنانچه روز بعد عاشورا نهضت "نه"حسین پی گرفته شد.
🔺جدیدا به فرمولی شیطانی تر رسیده اند:
از بدترین ضیم ها که همه رویش حساسند تعرض به نوامیس است. اگر کسی ضیم درباره ناموس را پذیرفت درباره ظلمهای دیگر به راحتی بیشتر میپذیرد.
راه شیطانی جدید این بود :بجای اینکه عده ای متجاوز به نوامیس مردم شوند ،تعرض به ناموس را بالسویه بین همه تقسیم کردند!دیگران به زن شما نگاه کنند وشما هم به زن آنان!بدین طریق در گستره وسیع تری پذیرش ضیم اتفاق می افتد وضریب اباء در جامعه کم میشود.
🔺امیرالمومنین این قاعده را چنین بیان میکند: "...وشجاعته علی قدر انفته وعفته علی قدر غیرته: میزان شجاعت هر کس اندازه میزان تن ندادنش به پستی هاست ومیزان عفت هر کس اندازه غیرت اوست". یعنی هرچه عفت جامعه کاهش یابد ،غیرت عمومی کاهش واباء کمتر میشود.
شیوع گناهان بخصوصی مثل اشاعه فحشاء،همجنس گرائی و... در این راستاست...
🔺در روانشناسی امروز از تیپ "سلطه پذیر" بحث میشود که نزدیک به پذیرندگان ضیم وظلم است. توماس موریاریتی در آزمونهایی برای تعیین میزان مقاومت جرات مندانه در گروههای متعدد به این نتیجه رسید که جامعه اش ملتی مشتاق قربانی است ورفتار سلطه پذیر سبک زندگی آنها شده است.
☑️ @m_ghanbarian