هدایت شده از ریحانه
🔰 نامعادله اهانتآمیز علیه زنان
رهبرانقلاب: در مورد جایگاه زن یک نامعادلهای را بتدریج به وجود آوردهاند؛ طرفِ ذینفع مرد است، طرفِ مورد انتفاع عبارت است از زن. این به طور آرام، با تدریج، با شیوههای گوناگون، با تبلیغات مختلف، در جوامع غربی در درجهی اول، و بعد در جوامع دیگر جا افتاده. این نشاندهندهی این است که یک فرهنگی، یک سیاستی، یک راهبردی وجود دارد و پایهاش این است که این جایگاه، این شأن، این موقعیت غلط و اهانتآمیز را برای زن تثبیت کنند؛ و متأسفانه کردند.
🗓 ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
🌱 @Khamenei_Reyhaneh
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
#نشست | جنسیت و کلام اسلامی (+صوت نشست)
📝 دکتر زینب تاجیک، پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه
تاجیک با بیان اینکه موضوع کلام اسلامی و جنسیت مورد بی مهری قرار گرفته است، یادآور شد: ما آثار ارزشمندی درباره این موضوع و جایگاه و حقوق زنان از برخی علما و بزرگان مانند علامه مصباح یزدی، آیتالله جوادی آملی، علامه طباطبایی داریم، اما این آثار شبهه محور هستند که در صدد پاسخگویی به شبهات در موضوعات اختلافات جنسیتی بودند. ما یک منظومه کامل و جامع جنسیتی که در حوزه مباحث کلام اسلامی باشد، نداریم؛ وظیفه اصلی علم کلام، رسیدن به یک نظام جامع و کامل است و ما کار انجام نشده در این زمینهها زیاد داریم. ما برای رسیدن به این نظام جامع باید دو کار انجام دهیم مسائلی که کامل و مشخص در ارتباط با جنسیت هستند، اما برخی پژوهشهای ما شاید در نگاه اول ارتباطی با مباحث جنسیتی نداشته باشد اما برای رسیدن به نگاه جنسیتی در مباحث کلامی نیاز است که به آنها توجه داشته باشیم. از مهمترین مباحثی که در کلام جنسیتی باید مورد توجه قرار گیرد، بحث هویت جنسیتی و بحث از چیستی جنسیت و تأثیر آن بر هویت و شخصتی انسان است که دامنه این اختلافات جنسیتی و حدود آن باید مشخص شود.
🔗 دانلود صوت ارائه
🚻 دفتر مطالعات راهبردی جنسیت و جامعه
@gesostu
www.GESOSTU.ir
هدایت شده از موسسه فلسفه و عرفان نفحات
تکرار حق؛ راه حل مقابله.mp3
4.1M
🔰 تکرار حق؛ راهحل مقابله در فضای مجازی
▫️آیتالله یزدانپناه:
- در فضای مجازی هر حقی از هر کسی گفته شود را میزنند، مخصوصا وقتی که آن گفته حق اثرگذار باشد.
- پرتکرار و پرجانبه بودن یک گفته باطل، راه تفکر را از جوان ما در فضای مجازی میگیرد؛ یک مطلب حق را از ده جا میزنند به نحوی که دیگر جوان قدرت فکر کردن را ندارد.
- در صحنههای اجتماعی هم کاری میکنند که یک شخصیتی که حق با اوست، اثرگذار نباشد و به طور ناجوانمردانه آن شخص را منکوب میکنند.
- راه حل این است که جوان را در یک جا در برابر باطل باید به علامت سوال برسانیم و آنقدر پرتکرار باشد که این سوال نسبت به آنها برایش باقی بماند تا این که این سوالها جوان ما را به یک عقلانیتی برساند.
- همین جوانی که امروز اعتراض میکند و برایش ابهام پیش آمده، بهترین رزمنده ما در برابر باطل است.
🏷 برگرفته از درس خارج تفسیر المیزان، سهشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۱.
#حجاب
#فضای_مجازی
💢 نفحات را در فضای مجازی دنبال کنید؛
https://eitaa.com/nafahat_eri
هدایت شده از عصر زنان
فایل صوتی خانم دکتر منصوری_1.mp3
7.99M
#صوت
🔖 موضوع:
﴿حجاب و بدنمندی﴾
🎙 #دکتر_منصوری
⏳ ۱۳ دقیقه
📌 گزیده:
✓ در الهیات پروتستانی، نه تنها بدن مکان و موضع گناه است بلکه اساسا علت اصلی گناه شناخته می شود.
✓ اکنون بدن نقطه ثقل مقاوت درمقابل سوبژگی است. مصرفگرایی لذتمحور در فضای جدید عَلَم شده و بحث هستیِ بدنی شده بازتولید میشود.
✓ بدن با تصویر، نمایش و با تجربه دارد تمرین میشود. بدن با تصویر پیوند میخورد.
✓ حجاب به عنوان امری علیه این نقطه مقاوت (بدن)، محل نزاع خواهد بود.
≈•≈•≈•≈•≈•≈•≈•≈•≈•≈•≈
📍عصر زنان را با همین نشانی در اینستاگرام، روبیکا تلگرام و ایتا دنبال کنید...
@asrezanan_ir
...اگر زن بتواند یک اتصالی با خدا برقرار کند، خداوند با همان بُعد لطیف به آن زن توجه میکند، حالا فرض کن اگر در سبزوار ما در یک شب ده هزار دختر جوان شب داشته باشند، سوز و گداز با خدا داشته باشند، اینها با همان اسم یا لطیف اتصال پیدا میکنند، وقتی که خداوند با ده هزار انسان با آن بُعد لطیف بودن اتصال برقرار بکند، شهر لطیف میشود، حالا تو بگو چرا اخلاق جامعه بد است؟ چرا مردم بداخلاق هستند؟ چرا قتل زیاد است؟ چرا بچه ها روبروی پدر و مادرشان می ایستند؟ چرا خلق و خوی مردم خشن است؟
اگر به یک جامعه شناس بگویی، میگوید مشکلات اقتصادی زیاد است... از من بپرسی میگویم زنان جامعه عبادت خودشان را ترک کرده اند، وظیفه لطیف کردن جامعه و خلق و خوی جامعه با زن است...
...دین در یک لایه خیلی ظاهری در جامعه رواج دارد...
استاد مروجی سبزواری
@Mahdi_Takallou
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
...اگر زن بتواند یک اتصالی با خدا برقرار کند، خداوند با همان بُعد لطیف به آن زن توجه میکند، حالا فرض
قاعدتاً این دست تحلیلهای عرفانی ناظر به ملکوت حیات اجتماعی، نمیتواند به محاجهی تحلیلهای جامعهشناختی برود اما بههرترتیب در مقام تایید و تکمیل برای نگاههای کلان در سطح نظریه اجتماعی مفید است.
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
📝 #درسگفتار | ساخت اجتماعی جنسیت (1)
با تأکید بر نظریه تعادل جنسیتی
🚹 مدرس: مهدی تکلو (پژوهشگر جامعهشناسی جنسیت)
🟢 حضوری و آفلاین
5 جلسه | سهشنبهها ساعت 15 تا 16:30
شروع دوره : 24 آبان
مهلت ثبتنام: 22 آبان
مکان: دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی
باهمکاری بسیج دانشکده علوم اجتماعی
🔗 لینک ثبتنام:
https://gesostu.ir/product/sclg1/
⚠️ دانشجویان دانشگاه علامه با ارسال پیام به آیدی زیر در پیامرسانهای بله یا تلگرام میتوانند کد تخفیف مربوطه را دریافت کنند:
@darsgoftar_jensiat
🚻 دفتر مطالعات راهبردی جنسیت و جامعه
@gesostu
www.GESOSTU.ir
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
✅ سرنوشت حجاب چگونه خواهد بود؟
#مهدی_تکلو
بررسیهای گفتمانی در تحلیل تطورات معنای حجاب بهوضوح نشان میدهد حجاب در صد سال گذشته، هرگز یک معنای ثابت نداشته و زمانی که از حجاب صحبت شود، بعید نیست که آن چه که در ذهن و قلب هر مخاطب شکل میگیرد با دیگران بهکلی متفاوت باشد؛ لذا معلوم نیست مراد از الزامی بودن یا نبودن حجاب، الزام کدام معنای حجاب است. معنای حجاب در قرن گذشته، روبنای نزاع گفتمانهایی بوده که در زیربنا در مورد معنای زن با هم منازعه داشته و تا امروز یکی از پرمناقشهترین مسائل را رقم زدهاند.
دههی پنجاه و شصت دهههای بازیابی قدرت اجتماعی زن است. زن ایرانی پس از توفیق نسبی در نبردی پنجاهساله با جریاناتی که در سطح روبنا، حجاب و در سطح زیربنا، حرمت زن را هتک میکردند، عامل پیروزی یکی از بزرگترین انقلابهای مردمی تاریخ شد. تغییر یک نظام سیاسی مستبد با پیشرانی زن را باید حاکی از قدرت اجتماعی او دانست. بر همین اساس، پس از وقوع انقلاب 57 در یک برآیند نسبی، هنوز گفتمان حجاب با مؤلفههای نظیر کرامت، شخصیت و جایگاه والای زن در جامعه مفصلبندی میشود. پذیرش عمومی قانون پوشش و عمومی نشدن مخالفتها با آن در این فضا بهویژه مقارن با اتمسفر فرهنگی ناشی از جنگ تحمیلی قابل توضیح است.
اما سالهای واپسین دههی شصت مصادف است با بروز برخوردهای خشن و تند مردمی با «بدحجابها» و متعاقباً دوباره مسالهشدن حجاب. در دورهی دوم دولت سازندگی و سپس دولت اصلاحات با تقبیح مواجههی قهری فضای تساهل فرهنگی در موضوع حجاب، فتح بابی برای جریانهای مدگرا بود. مقارن با پایان جنگ، قرائتهای سنتی و غیرسیاسی از زن، بر اساس همان تعریف ثانویپندارانه، او را به حاشیهی زندگی اجتماعی سوق میداد و هر چه میگذشت صحنه بیشتر به نزاع دو نیروی سیاسی نگران از بیبندوباری و مایل به آزادی در سبکزندگی (با تمایل به سبک زندگی غربی) رقم میخورد. در این فضا ما شاهد یک چرخش گفتمانی در حجاب هستیم. هر چه میگذرد در همنشینی معنای حجاب، امر جنسی و فحشا، تحریک مردان و... قرار میگیرد. یک سوی میدان سیاست، حجاب زن را نه برای تشخص او بلکه برای کنترل تحریک مردانه معنا میکند و سوی دیگر این میدان پوشش زن را دقیقاً برای تزئین جهان مردانه توضیح میدهد. دست آخر محصول این نزاع مردانهی «غربستیزی - غربزدگی» فروکاست گفتمان حجاب از منظری هویتی و تشخصی (با دلالتهای زنانه) به تنظیمگری امر جنسی (با دلالتهای جنسی مردانه) بود.
در تجربهی تاریخی دلالتهای زنانه که ناظر به هویت و تنظیم جایگاه زن در جامعه بود، توفیقات گفتمانی متعددی کسب کرد (دههی پنجاه و شصت) اما همزمان با توسعه و تورم ادبیات جنسی با دلالتها و اصالتهای مردانه از دههی هفتاد تا کنون شاهد ناکارآمدی گفتمان حجاب هستیم. در حالیکه از منظر زنانه نه حجاب انگیزهای جنسی دارد و نه کشف آن صرفاً با غایتهای جنسی قابل تفهم است.
حوادث اخیر را نقطهی معکوس شدن گفتمان اصیل حجاب میبینم. گفتمان جدید برخلاف گفتمان دهه شصتی این بار کشف حجاب را با مؤلفههایی چون قدرت و تشخص زن را معنا میکند و طبیعتاً ذیل این گفتمان ساختارشکنی حتی در سطح خرد و هرآنچه که بوی مبارزه و قدرتورزی بدهد امری بهنجار و هویتساز (زیربنا) است. حال بیایید به آیندهی حجاب و زن ایرانی از منظر گفتمان حجاب فکر کنیم. مشخص است که گفتمان حجاب در دهههای اخیر جمهوری اسلامی ناکارآمد و معیوب است و این خلل از ناحیهی تخلیهی معناپردازیهای زنانه و اصالتبخشی به قرائتهای مردانه از حجاب زن و جوانب آن ایجاد شده است. در سرنوشت حجاب نزاع اصلی این است که زن قدرتمند چه تصویری دارد؟ باحجاب یا بیحجاب؟ درهرصورت آنچه که بدیهی است این است که زن غیرسیاسی، ضعیف و فاقد نسبتهای روشن با سرنوشت تاریخی از این نزاع بیرون است.
@Mahdi_Takallou
✅ عرضی با عزیزان فعال در تشکلهای دانشجویی
انتخاب قالب برنامههای علمی، نیازمند این است که نسبت به شرایط روز مشرف باشیم. عزیزان تشکلی معمولا در ایام حوادث در برنامههای خود به قالبهایی نظیر میزگرد و مناظره رو میآورند. من فکر میکنم این قالبها مناسب روزهایی است که ما دو یه چند چارچوب نظری متقن موجود داریم و در شرایط انتخاب هستیم. میخواهیم عیار هر چارچوب نظری و ایدههای عملیاتیاش را بدانیم و درنهایت به یکی حق بدهیم. مثلا در مورد مذاکره با آمریکا، ما نیاز داریم بدانیم هر مبنای فکری در این خصوص موضعش چیست. این جا میشود از قالب مناظره یا میزگرد استفاده کرد.
اما گاه ما در شرایطی قرار داریم که باید با چراغ به دنبال یک چارچوب نظری بگردیم تا اولاً برای ما بصیرتی فراهم آورد و سپس بتوانیم بر مبنای آن راجع به بایدها و نبایدهای آینده گفتگو کنیم. در این شرایط (که من این را شرایط کنونی میبینم) نباید با فرمتهای ساندویچی یا هیجانی امکان تولد و خلق چنین چارچوبهایی را سلب کنیم. در این روزها نیاز داریم حرفهای تفصیلی بشنویم. نیاز داریم ارائههای جامعتر با صغری و کبریاش را بشنویم. در خصوص حجاب و بسیاری مسائل مربوط به زنان ما در نقطهی یافتن #راهکار و سیاست نیستیم! بلکه پیش از نیازمند کشف راهبرد و باز پیش از آن نیازمند تدوین یک چارچوب نظری هستیم. لذا این روزها پیشنهاد من این است که جلسات دانشجویی سیاق ارائهمحور با رویکرد نقد و تکمیل چارچوبها بگیرند و رویکرد تعمق و تولید را جایگزین رویکرد «گفتگو برای گفتگو» کنیم.
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 معرفی مباحث درسگفتار ساخت اجتماعی جنسیت(1)
🚹 مدرس: مهدی تکلو (پژوهشگر جامعهشناسی جنسیت)
🔗 لینک ثبتنام:
https://gesostu.ir/product/sclg1/
🚻 دفتر مطالعات راهبردی جنسیت و جامعه
@gesostu
www.GESOSTU.ir
هدایت شده از استاد عابدینی
✉️ #سخن_نگاشت
🔶 نقش #زن و نگاه اسلام به زن؛ #سرمایه عظیم #آخرالزمان
🔺 باتوجه به #روایات؛ معتقدیم در آخرالزمان، سرمایه عظیمی که ما برای عرضه داریم، #نقش_زن و نگاه به زن در اسلام است که میتواند #همه_عالَم را #جذب کند.
🔻 #استاد_عابدینی | ۱۹ آبان ۱۴۰۱
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
هدایت شده از محسن قنبریان
سطحی از قفل شدگی کنونی در گفتگو!.mp3
2.22M
🚧 سطحی از قفل شدگی کنونی در گفتگو!
#نشست_دانشجویی/ دانشگاه باهنر کرمان
🎙حجت الاسلام قنبریان / ۱۴آبان۱۴۰۱
• ملاحظه کاری با جریان تحجر، حرف نوی انقلاب را با آنها ادغام کرد! این خوانش با مردم قفل می شود! و راه برای غربزدگی باز می کند!
#حرف_نوی_جمهوری_اسلامی
#دو_دیگری_جمهوری_اسلامی
☑️ @m_ghanbarian
💠رهبرانقلاب
‼️فلسفه، حفاظ جنگ اعتقادی است؛ شما الآن ببینید جُرج بوش یک حرفی میزند فوراً ۶۰تا آدم برایش فلسفه و زیرساخت ایدئولوژیک میسازند و پخش میکنند. ماهم باید فلسفه مان به همین طرف برود که امتداد سیاسی و اجتماعی داشته باشد اما متاسفانه فلسفه ما از ذهنیات بیرون نمیاید و صورت واقعی اجتماعی و سیاسی ندارد! ۷۶/۱/۱۸
‼️ما باید در علوم عقلی پیش برویم، غربیها با امتداد فلسفهشان مسائل سیاسی، اجتماعی و... را حل کردهاند؛ من در نمایشگاه کتاب کتابی دیدم که غربیها درباره تأثیر فلسفه در فوتبال نوشتهاند یعنی امتداد فلسفه حتی به فوتبال! ببینید این امتداد دادن مسائل فکری خودشان به تمام عرصههای زندگی است؛ ما هم این کار را بایستی انجام بدهیم! ۹۷/۲/۲۲
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
🔻چنانچه در معرفی پرونده تاریخ اجتماعی زنان گفته شد، مدرسه تفکر و نوآوری نگاه، فصلی را در باب مساله تبیین نظم جنسیتی گشوده است تا با برگزاری گفتگو، نشست، مصاحبههای تخصصی و درسگفتار فضا را برای پرورش ایدههای بدیل باز کند.
🔶 در گفتگوی اول جناب آقای مهدی تکلو به تبیین منطق گفتمان انقلاب اسلامی به عنوان الگوی سوم تحلیلی میپردازد: بنابر عقیدهی ایشان وقتی از جنسیت صحبت میکنیم، کانون توجه مساله زن است و انقلاب اسلامی نوع نگاه به موضوع زن را در سه محور «نگاه»، «نقش» و «روابط» بیان میکند.
🔹در نوع «نگاه» به زن، انقلاب اسلامی چه به لحاظ هنجاری و چه به لحاظ توصیفی درنهایت هویت زن را مبتنی بر دو مولفه «استقلال هویتی» و «قدرت جنسیتی» مطرح میکند. مبتنی بر این نوع نگاه به زن، جایگاه و نقش زن عبارت است از «تنظیم گری عواطف، ارادهها ، افقها، جهتگیریها و... و یا به طور کلی نفوذ در ناحیه قلب، ارادهها و انگیزهها و ایمانها». لذا در بحث رابطه زن با بقیه ارکان جامعه، باید وی را پیشران و پیشگام حرکت کلی جامعه دانست.
ادامه🔻
آگاهے براے سامانے دیگر
#مدرسهتفکرونوآورینگاه
🌐 http://schoolnegah.ir
🆔 @sch_negah
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
🔺به نظر آقای تکلو این ایده زن انقلاب اسلامی را هر چند که میتوانیم به صورت فردی و در زندگی فردی افراد در دل تاریخ پیگیری کنیم اما در ساحت گفتمان و ذهنیت عمومی جامعه، نوع نگاه گفتمان شرقی همیشه غالب بوده است. لذا ظهور زن انقلاب اسلامی هر چند متأثر از خاطرات تاریخی ماست و ریشههای تاریخی آن را هم میتوان به دست آورد؛ اما این زن در دل تاریخ و با یک شیب ملایم و کمکم شروع به ظهور و بروز کرده است تا در نهایت نقطه اصلی و کانون ظهور چنین زنی با انقلاب اسلامی رقم خورده است.
🔰گزارش تفصیلیتر از این جلسه به زودی در سایت مدرسه نگاه ارائه میشود.
آگاهے براے سامانے دیگر
#مدرسهتفکرونوآورینگاه
🌐 http://schoolnegah.ir
🆔 @sch_negah
هدایت شده از مِتُد (مرکز توسعه دانش مسئله محوری)
..🔸برگزاری دومین دوره آموزش مربی مسئله محوری گوی و میدان
..🔸ویژه بانوان🔸..
..🔸برای ثبت نام از طریق لینک زیر اقدام نمائید
https://survey.porsline.ir/s/AeciWSc
هدایت شده از کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه
#سلسله_نشست
#زن_و_خانواده
#هفته_پژوهش
🔰انجمن مطالعات اجتماعی و موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا (س) اهواز، مدرسه علمیه حضرت زینب(س) ایذه، کانون پژوهشی صدرای اصفهان و موسسه رفیعه المصطفی تهران برگزار می کنند؛
سلسله نشست های زن و خانواده
🔸«جنسیت در زبان قرآن و الهیات فمینیستی»
💢حجت الاسلام دکتر چراغی
▫️دوشنبه 21 آذرماه ساعت 19
🔸«ظرفیت های تحقق الگوی سوم زنان در حل بحران های واقعی و کاذب جامعه زنان»
💢سرکار خانم دکتر طالبی
▫️سه شنبه 22 آذرماه ساعت 18
🔸«نقش زنان در فریضه جهاد تبیین»
💢حجت الاسلام دکتر رنجبر
▫️چهارشنبه 23 آذرماه ساعت 9
🔸«نظریه اجتماعی انقلاب اسلامی از منظر جنسیت»
💢آقای دکتر تکلو
▫️پنجشنبه 24 آذرماه ساعت 16
🔸«امکان و ضرورت مبناکاوی مسئله جنسیت بر بستر حکمت اسلامی»
💢خانم دکتر رودگر
▫️شنبه 26آذرماه ساعت 16
🔗بستر برگزاری جلسات:
http://dte.bz/ssoq
🌐 کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی در پیامرسان ایتا
@motaleate_ejtemai
هدایت شده از جشنواره علوم انسانی عمار
🔸آغاز ثبتنام سومين دوره تخصصي مدرسه علوم انساني عمار
🔹مدرسه علوم انساني عمار قصد دارد با توجه به ايده جشنواره علوم انساني يعني «ايده از مشاهده تا نظريه»با برگزاري دورههاي آموزشي،دانشپژوهاني را مطابق با ايده جشنواره پرورش دهد.
مقصود از برگزاري كارگاه هاي اموزشي مدرسه علوم انساني عمار اين است كه بخشهاي طرد و به حاشيه رانده شدهي جامعه،در متن علوم اجتماعي و علوم انساني قرار گیرد.
دانش پژوهان تحت آموزش اساتید متخصص به نظر ورزی پرداخته و آثار خود را در قالب های علمی نظیر کتاب، مقاله، یادداشت،ارائه علمی و ....به دبیرخانه جشنواره ارسال می کنند.
بنابراین مدرسه علوم انسانی عمار در پی گفتمان سازی ایده جشنواره و همچنین پرورش پژوهشگر در این زمینه از میان نخبگان فکری دانشگاهی و حوزوی علاقهمند به این حوزه ميباشد.
مدرسه علوم انساني عمار در دوره زمستانه خود به سرفصل های زیر ميپردازد:
📍»آموزش و تربیت انقلاب اسلامی
📍»زن و انقلاب اسلامی
📍»انسان و انقلاب اسلامی
📍»پيشرفت و عقب ماندگی در عدالب
📍»هنر و انقلاب اسلامی
دوره زمستانه مدرسه علوم انساني عمار با حضور اساتید و صاحب نظران برجسته،به زودي آغاز كار مي كند.
روزهاي برگزاري كلاسها:چهارشنبه و پنجشنبه هرهفته
🔴حضوری و مجازی
ثبت نام از طریق سایت مدرسه راه به آدرس: madreserah.com
صفحه اینستاگرام:
ammar.ensani
آدرس کانالهای ایتا،بله و تلگرام: @ammar_ensani
لفظ «الگوی سوم» را از رهبری میگیرند، محتوایش را از خودشان اجتهاد میکنند!
عجب!
@Mahdi_Takallou
✅ دربارهی مقایسه موهن و مضحک فاطمیه و بلوای 1401
خیلی عجیب این که هنوز برخی اهالی علوم اجتماعی در تحلیل بلوای ۱۴۰۱ از وجوه غلیظ سیاسی آن غفلت میکنند. بله، آنچه که در این ایام اتفاق افتاد تغییراتی در بازنمودهای گفتمانهای سیاسی مذهبیها و دینمداران بوده است. این تغییرات هم از قضا نحیف شدن و انفعال آنها در کردار و گفتار سیاسی بود. این انفعال و عقبنشینی بخشی به خاطر توان اندک نیروهای داخلی در تولید گفتار و کردار سیاسی جامعهپسند بوده (تورم ادبیات امنیتی) و بخش ویژهی آن ناشی از هجمه نیروهای سیاسی برانداز خصوصاً با ادبیات مذهبی؛ یعنی در بلوای اخیر کاملاً آگاهانه ادبیات هجمه به جمهوری اسلامی ادبیاتی مذهبی به خود گرفته بود. لذا این تغییرات در نهاد دین معلول فشارهای گفتمانی پروژههای سیاسی در لوای زن، زندگی، آزادی است.
به بیان دیگر سوژگی (به تعبیر من خالقیت که سطح اعلی عاملیت است) در زن ناشی از تحفظ بر استقلال هویتی است. زنی که بر استقلال هویتی و اصالتهای درونی خود در مقابل هر گفتمان و هر پندارهای اصرار میورزد میتواند به معنای حقیقی کلمه تغییری را ایجاد و نرمافزار جدیدی را خلق کند. تغییر در تاریخ صرفا از نیروهای مستقل و تولیدکنندهی معنا بر میآید. بازیگران صحنه فقط نرمافزارها را مصرف و تثبیت میکنند. لذا از قبل آزادی زن (به معنای حضور و امکان مصرف و انتخابگری) تغییر قابل اعتنایی رخ نمیدهد و یا هر ارادهای برای ایجاد تغییر به نفع گفتمان قدرتمندتر مصادره خواهد شد. بلوای ۱۴۰۱ اولاً و بالذات سیاسی بود و ثانیاً و بالعرض تبعات اجتماعی داشت و نه برعکس!
تحلیل تغییرات زنانهی اتفاقات سه ماه گذشته نقطه عزیمتی دیگر میطلبد که من پیشتر درباره آن نوشتهام.
بلوای اخیر به دلیل آنکه به سرعت توسط نیروهای سیاسی برانداز تصاحب شد و چهره ای رادیکال به خود گرفت از امر زنانه و مطالبات زنان استفاده ی ابزاری کرد. یعنی این پوستهی ظاهراً اجتماعی باطنی کاملا سیاسی داشت تازه ترینش اخراج سیاسی ایران از کمیسیون مقام زن به بهانه مهسا امینی ...... بلوای اخیر اگر چه با استقبال زنان همراه بود اما نیروهای مولد و صحنه گردان - به تعبیر من خالقیت آن - زنان نبودند. زنان صرفا بخشی از بازیگران آن بودند. زنانگی اینجا (خصوصاً هر چه زمان گذشت بیشتر آبزی منازعات سیاسی امنیتی شد. لذا مقایسه و تناظر آن با فاطمیه به عنوان سابقه ای از کنشگری سیاسی زنانه مضحک است و از همان هاست که خنده آید خلق را. اینها شعر و غزل است بله به طور کلی و کلان مسیر حرکت تاریخ در حال احیای زنانگی است و اتفاقا انقلاب ۵۷ از اصلی ترین متولیان آن بوده و هست.
پیچ زنانهی تاریخ معاصر با زنان انقلاب اسلامی رقم خورد. زنان مستقلی که هم به استیلای شرقی نه گفتن و حاشیگی تاریخ را نپذیرفتند و هم بر سینهی استعمار غربی دست رد زدند و بر قدرتهای ناشی از زنانگی خود اصرار ورزیده و مقابل تنشدگی هم ایستادند.
پ.ن: اساساً این شطحیات محلی از اعراب ندارند، اما از باب یکصدا نبودن عریضه پاسخ داده شد.
@Mahdi_Takallou