🏴 انَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُون
🔸 پیام تسلیت رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه و بنیاد اندیشۀ دینی و مطالعات توسعه در پی شهادت رئیس جمهور خدوم جمهوری اسلامی ایران و همراهانشان:
▪️ رسم خدومی حقیقت دین به تحقق دین و سربلندی مُلک همچنان برقرار و در تداومی زنده است، با اوجهایی چون شهادت برادر آموزگار معناداری مهربانانۀ دین زندگی، حاج قاسم سلیمانی. جناب رئیسی رئیس جمهور محترم و همراهان نیز در خط این خدومی در بضاعت خویش در میدان بودند. خدایشان رحمت کناد و نور میلاد امام علی ابن موسی الرضا، بر تداوم این خدومی باد!
خادم کوچک دین و مُلک، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) و بنیاد اندیشۀ دینی و مطالعات توسعه
31 اردیبهشت 1403
➺@markaz_strategic_roshd
💠 تأملی بر نظر استاد احمد #آکوچکیان دربارۀ #علوم_انسانی
🟨 #علوم_انسانی در ایران، همپای سدۀ دوم ظهور مدرنیتۀ نیمبند ایرانی، در دهۀ هشتم یا نهم عمر خویش است و نزدیک دو دهه نیز از ظهور قرائت دینشناخت (اسلامی) آن میگذرد و دوران پرفرازونشیبی را در چند دهۀ اخیر در دو ساحت برجستۀ «مباحثات #پارادایمی_علوم_انسانی_محض و نیز علوم_انسانی_دینشناختِ در حال ظهور» و «کارکرد هر این دو عرصۀ دانشی» داشته است. اینک با لحاظ تجربۀ وضعیت کاربردی و کارکردی علوم انسانی و اجتماعی میتوان دربارۀ نوع تجربۀ کاربرد و کارکرد علوم انسانی و اجتماعی دینشناخت جستوجو نمود. جامعۀ ایران از علوم انسانی برای چه منظورها و کارکردهایی استفادۀ واقعی و عملی کرده است و در این راستا، چه کاربردی و بهطور خاص اقتدار توسعهای میتوان برای قرائت دینشناخت این علوم دانست؟
🟨 فصلی از #پژوهش_علوم_انسانی در مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) بر آن است تا از طریق بررسی و تحلیل گفتمان علوم انسانی در ایران معاصر به پرسش از چیستی و چرایی کاربردیسازی علوم انسانی دینشناخت بپردازد و از طریق این تحلیل، به فلسفۀ وجودیِ بهرهمندی، بهرهوری و سودمند بودن این علم در ایران امروز نظری انتقادی بیفکند. #علوم_انسانی بهعنوان یک مجموعۀ خاص هنوز شکل نگرفته است. این علوم هنوز نظامی بنا نکرده است که در آن حقایق منفرد بتوانند طبق نسبت وابستگی به حقایق دیگرْ تجربه، ترتیب و انسجام یابند.
🟩 # علوم_انسانیْ فصل بنیانپرداز هویت هر ملت است و ماهیت و کارکرد این علومْ در حقیقت ماهیت و سطح اقتدار توسعهای آن ملت را نشان میدهد. دانشیْ بنیان توسعۀ فراگیر پایدار است که بتواند فراورندۀ اقتدار درونزای توسعهای (پیشرفت برنامهای) باشد. «#اقتدار_توسعهای» کارکردداری حوزههای گوناگون ادراکات وجدانی، حقیقی و اعتباری بهحسب ظرفیت معرفتشناخت خویش در راهبری فرایند رشد ـ توسعه است. «#رشد» جریان جهتدار پدیدار انسانی رو به امر نامتناهی غایی و «#توسعه» جریان برنامهای مکتب رشد برگزیده است. خودتکاپویی توسعهای ملت ـ دولت ایران، وامدار خودتکاپویی توسعهای و کارآمدی و بهرهوری اندیشه و دانش مبنای این نظام است. بهویژه هنگامی که دریابیم ورود #دین به عرصۀ عینیت توسعهای و آیندهنگاری «وامدار دانش کارکردیِ رشد و علم تجربهپذیر در مدیریت راهبردی» است و این نیاز، هم از وجه نظر منطق عینیتیابی برنامهای و هم از منظر تدبیر توسعهای نظام معاصری جمهوری اسلامی ایرانْ «دین خدا»ست. از این رهگذر، سطوح پنجگانۀ مسئلۀ #علم_دینی و به طور خاص #علوم_انسانی_دینشناخت و پیجویی امکان و در صورت پذیرش آن، ضرورت و بر فرض ضرورت و امکان آن، الگوی اصول و شاخصههای آن و در تدبیر فرایند تحقق آن، نقشۀ جامع تولید اینگونه علم و علومی، زیرساز معرفتشناخت آن خواهانی اقتدار توسعهای است.
🟨 از سوی دیگر #توسعۀ_دانشبنیان وامدار پردازش دانشِ بنیان پیشرفت (رشد ـ توسعه) است. ازهمینروی #دانشِ_بنیان_پیشرفتْ مضمون ناگزیر فراوری دانش مبنای هر بوماقلیمی چونان مدنیت معاصر ایرانی و نظام جمهوری اسلامی ایران است.
🟨 رویکرد غالب در تحلیل #علوم_انسانی در ایران امروز ما این بوده است و هست که این علومْ سودمند، کارآمد و کاربردی نیستند. این رویکرد از سوی برخی اهلنظر با دفاع از ماهیت گفتمانی علوم انسانی محض پذیرفته نیست، درحالیکه با گذشت چند دهه از عصر انقلاب اسلامیْ ـ در حوزۀ علم دینی و علوم انسانی قابلبرآمدن از آن ـ تنها بهمثابۀ ابزاری برای کرسینشینی قدرت تعریف شده و پاسخی درخور نیافته است. رأی برگزیدۀ این مرکز تحقیقاتی آن است که #فراوری_اقتدار_توسعهای (و نه ابزار تصدیگری قدرت) علم یا #ایدۀ_کاربردیسازی_علوم و ازجمله #علوم_دروندینی و #علوم_انسانیْ در متن فرایند تحقق پیشرفت جامعنگر و به این قرار سازوکار روششناخت آن ممکن میشود. #پیشرفت در نتیجۀ کارکرد سازوکارهای مستمر و بالنده اتفاق میافتد. بدینسان ساحت و معیار داوری در تحلیل مسئله مهیاست.
➺@markaz_strategic_roshd
هر روزمان را با نام خدا
آغاز میڪنیم
ڪہ زیباترین و مطمئنترین
سر آغاز است!
➺@markaz_strategic_roshd
☘️ سرآغازی که اوج ممکن ادامه است تا فلسفهداری برای زندگی، پس فلسفۀ دین رخ دهد. بدینسان فلسفهداری برای منی که اینک سالک یک آغاز درست شدهام شکل گرفته است. و اکنون میآموزم که این هویتداری اصیل نیاز به یک الگوی مبنا دارد تا همۀ آن فلسفهها رهسپار واقعی جنس زندگی شوند تا در متن واقعیت زندگی فردی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی امروز من، اصیلترین الگوی فلسفهمند معادلۀ تفسیر و تدبیر زندگی، رشد، رویش و بلوغ وجودیام باشد.
➺@markaz_strategic_roshd
🏴 «#دین» الگوی عینی تفسیر و تدبیر جهان، انسان و زندگی، در پیوست با آرمان رشد برای انسان و جمعهای انسانی است و راهبری این سازوکار برای تحقق عینی در انسان و جامعۀ مخاطب تا گام رخداد تمدنی با رویکردی آیندهنگار در اصل اعتقادی، اصل روحی، اصل رفتاری، وجودی و مدنی «#امامت» است. #امامت نظام هر دو فرایند #نظامشناسی_دین و #نظامسازی_دینشناخت توسعهای را شامل است و مضمون اصیل ولایت فقه نظام دین است.
🏴 آموزۀ بلند آنکه: ولایت فقه نظام دین در الگوی #امامت_نبی تا امامت وصی، با مضمون #امامت نظام فهم #پیشرفتشناخت_دین و #دینشناخت_پیشرفت بر مدار الگوی #امامت_قرآنی، نبوی و اوصیایی در دو عرصۀ یادشدۀ #نظامشناسی_دین و #نظامسازی_دینشناخت توسعهای جاری است که در الگوی چهارعرصۀ زیستمانی، فردی، اجتماعی و تمدنی سامان عینی میگیرد.
🏴 #امام_رضای مرتضای علوی، ازجمله فرصت این آموزگاریها است:
۱. آموزگاری سرجمع #الگوی نظر _ عمل رشد؛
۲. ورود به عرصۀ #آیندهنگاری_راهبردی؛
۳. عینیتگیری فرصت حضور بنیان #سنت_تشیع در جهان ایرانی و تأثیرگذاری در سدههای بعدی در برآیند دو فرصت پیشین؛
۴. طرح ایدۀ #پساحاکمیتی در سنت امامان پس از خویش.
➺@markaz_strategic_roshd
💠 تأملی بر نظر استاد احمد #آکوچکیان دربارۀ #اخلاق و #سبک_زندگی
🟦 در راستای عرصۀ #هستها و تحلیلهای #هستیشناخت میدان رشد ـ توسعه، هستیداری انسانی یا زیستمان و وجود انسانی در نسبت با #ارزشها و بهطور خاص #اخلاق و #سبک_زندگی دیده میشود. کانون #زیستمانی و وجودی هر گونه تغییر و تحول انسانیْ جنس، گستره و ژرفای خواهانیهای مطلوب آدمی در وضعیتی است که در حقیقت از خویش خواسته شود. درست و در این جایگاه، «#نظریۀ_زیستمان_رشد» به میان میآید و همۀ جان و همۀ زندگی را مخاطب میگیرد و الگوی انگیزشی زندگی سرشار را هدف تحلیل قرار میدهد تا الگوی چراییها و چگونگیهای انگیزشی و اصول #زندگی_معنیدار و رشدیافته را در دسترس گذارد.
🟨 در عرصۀ #هستی ـ #ارزشپژوهی، قرآن کریم کتاب ترسیم نظامواره و آیندهنگار #الگوی_رشد انسان پیوسته با امر نامتناهی غایی الهی با آموزههایی چون «یهدی الیالرشد»، «یهدی للتی هی اقوم» و ... است که در بالاترین سطح وحی انبیایی به محمد مصطفای رسول (ص) نازل شده و برای برترین زیست ممکن رشد انسانی عرضه شده است.
در کانون #تجربۀ_اخلاقی و #سبک_زندگی، «#نیایش» خواهانی خودآگاه این رشد است.
🟦#جان_نیایشْ «از خویش خواستن» است. حتی هنگامی که از خدا خواسته میشود، توقعی است که در خویش زمینهسازی میکنیم تا لیاقت آن خواستن را داشته باشیم. آنچه میتوانیم و باید از خویش بخواهیم، از خدا میخواهیم تا صراط مستقیم بلوغ پیشروی رسم سلوک و زیست ما باشد. خداوند در این خواستنْ وجودی بیرون از خویش دیده و خواسته نمیشود؛ حضور او به جان تجربه میشود و آن میزان که تجربه میشود، نیایشی اتفاق افتاده است. زمزمۀ زبان اگر گزارش این تجربه باشد، #دعا و خواندن است. باید عزم و غیرت بر تحقق آن خواسته را داشته باشیم، دست به زانوهای خویش گیریم و در میانۀ میدان زندگی باشیم تا آن خواستهْ روشنبین و هویتبخش اصل زندگی و رسم تدبیر زندگی خویش و خلق باشد. پس نوع نگاه، پیشفرضها و چشماندازهای انسانی به کانون زندگی در آن نوع از خواهانی نیایشیْ توصیفگر #هستیشناسی_دعا است تا نشان دهد فصل مبنای این زبان و تجربۀ زیسته، #پارادایم برگزیدۀ زندگی است. ازهمینروی جان نیایش اوصیایی در مثال ژرف دعای ابوحمزهْ «اهدنااصراطالمستقیم» بر مدار رسم وجودی «بسم الله الرحمن الرحیم» است. نگاه کنید این تصویر را که سالک ما زمزمه میکند:
«شناخت من، مرا به تو رسانده و راهنمای من است و عشق من بهسوی تو کشیده و شفیع من است و من با این راهنما، این راهبرنده، این همراه و این شفیع، روی به تو آوردهام.»
این نگاهْ بهدرستی مضمون #پارادایمی دارد و تعبیر «وَاَنـَا واثِقٌ مِنْ دَلیلی بِدَلالَتِک وَساکنٌ مِنْ شَفیعی اِلی شَفاعَتِک» رکن باوری این شناخت و عشق است تا روح خودویژۀ این جنس خاص از زندگی شکل گیرد و خودآگاه و جهتبخش ژرفای #معنای_زندگی باشد تا بدینگونه رسم و سبک زندگی در متن تجربۀ اخلاق خودآگاه باشد.
➺@markaz_strategic_roshd
رحلت امام خمینی (ره) رهبر فقید و
بنیانگذار جمهوری اسلامی را
به تمام آزادیخواهان جهان تسلیت میگوییم.
➺@markaz_strategic_roshd
🔅 وقت عروج معلم جان ما
◾️ با امام خمینی ره، معلمی رخدادهای بلندی رقم خورد که رسم شاگردی صادقانه میطلبد:
۱. سلوک دانشبنیان وجودی و زیستمانی در میدانهای فلسفه، کلام، اخلاق، فقه و عرفان، در همۀ عمر خویش؛
٢. عمل داناییبنیان بر صدق در زیست شخصی و اجتماعی خود و رعایت رسم خدومی خلق در خلوت و جلوت زندگی خویش؛
٣. اهتمام بنیادین در تربیت منابع انسانی از فرزندان تا شاگردان بهقصد عزت تشیع آلالبیت علیهمالسلام؛
۴. تجربۀ بلند رسم راهبری و تدبیر فرصت حضور دین قرآنی _ اوصیایی در جهان جدید با نماد مدنیت و جمهوریت اسلامی در جهان امروز ایرانی؛
۵. ترسیم خط فراوری فقه حکم به فقه دین برای ولایتمندی دین؛
۶. ادب رسم خضوع پیش خلق در اوج فرصت قدرت؛
٧. انسانیت به صدق در رسم زندگی.
◾️ و عهد ما با این مرام معلمی پاک، شاگردی به صدق در زیست فردی، اجتماعی و زیستمانی تا مهیای رخداد سربلند تمدنی تشیع آلالبیت علیهمالسلام.
➺@markaz_strategic_roshd
🔺 پیشتر اصول حِکمی معلمی #امام را آموختیم و اکنون ١۵ خرداد ١٣۴٢، چونان ٢٢ بهمن ١٣۵٧، فرصت یک تجربۀ تاریخی رخداد معادلۀ «دین و مُلک» در جهان جدید با میانداری و راهبری امام و این درسهای بزرگ در گامهای #پساامامی است. علامه شهید #صدر همچنان پیشاهنگ کلاننگر حضور دین در جهان جدید است، اما او خود آموزگار امکان گامهای پساصدری چون عبور از منطق استقرا در ویرایش اصولی آن به معادلۀ منطقهای #استفهامی _ #پسکاوی است. تاریخیت معرفت و امکانهای تجدد مستمر در این میدان، بهتناسب اوصاف درونزای دین و ملک، این عبور روشمند از آراء و دیدگاههای پیشینیان اهلنظر را فصل راهبردی قدردانی آنان در میدان امر ملموس این بلوغ تاریخیت دانش نشان میدهد. با امام این نقطههای فراروی مانند:
١. به گونۀ #الگوی_معیار_پیشرفت (رشد ـ توسعه) ظهور روشنبین معادلۀ #نظر_عمل به سطح معادلۀ پارادایم به نظام مطلوب و نظریه تا مدلسازی مفهومی تا گفتمان تا مدلسازی عملیاتی تا واقعیت و بانی این منظومه شدن در جهان جدید؛
٢. رهسپاری از نظریۀ حداقل پنج سدهای #ولایت_فقیه_حکم به #ولایت_فقه_حکم (دانش آداب ظاهر عمل)، تا #ولایت_فقه_دین یا #ولایتمندی_نظام_اندیشگانی معطوف به همۀ ابعاد #دین بهمثابۀ الگوی معناداری زندگی که #فقه_حکم عضو نظاموارۀ آن است و نه اینهمان با آن؛
٣. و گذار از معادلۀ #دانش_قدرت به معادلۀ #دانایی_اقتدار در پیوست ملت_دولت و بدینسان عبور از معادلۀ ابزاری علم و فقه در آستانۀ قدرت؛
۴. و میانداری #پیشرفتشناخت دانش تفسیر قرآن کریم و #قرآنشناخت پیشرفت در میانۀ علوم مرسوم فلسفه تا فقه تا علوم انسانی تا عرفان؛
۵. الگوی فراوری مدیریت عادلانۀ قدرت_اقتدار حکمتبنیان؛
۶. تجربۀ روشمند #تجدد_درونزای_دینشناخت در جهان معاصری ایرانی.
➺@markaz_strategic_roshd
🏴 #امامت محمدتقی، جوادالائمه علیهالسلام، فصل نهم و گامهای رو به آخرین ترسیم سنت تفصیل و عینیتبخشی آیندهنگار راهبردی دین قرآنی است. با #امام جواد، الگوی دانش ـ اقدام، با اوجداری در تجربۀ نیکی، تحلیل و ترسیم بالغی میگیرد؛ درسهایی که با زندگی خویش نشان داده میشود.
◾️ امید آنکه این سنت و مرامْ جایدار در رسم زندگی ما باشد.
➺@markaz_strategic_roshd
سالروز ازدواج حضرت فاطمه (س) و امام علی (ع) مبارک باد🌺
➺@markaz_strategic_roshd
💠 تأملی بر نظر استاد احمد #آکوچکیان
در عرصۀ #فقه و #حقوق
🟤 «#فقه_حکمِ» بر مدار ادراک هستها (#دانشهای_حقیقی) را، بر رسم دیرینش، اینگونه میدانیم که #دانش_اعتباری و هنجاری (دانش شایدها و بایدهای برگزیده در تنظیم روابط آدمیان با خویش، با هستی و خدای خویش، با جهان و طبیعت، با جامعه و مردمان و با تاریخ) آموزههای استنباطی قوانین و احکام حاکم بر حرکت و تحرک و فعل ارادی انسان مختار است. به عبارت دیگر، #فقه_حکمْ #دانش استنباطی و اعتباری مربوط به هدایت و تنظیم رفتارها و مناسبات انسانی میانحوزهای در عرصۀ شریعت در افق مبانی نظری از هستیشناسی تا انسانشناسی و جامعهشناسی است. #فقه_حکمْ در سامانی با دو #دانش_عتباری «#اخلاق (ارزشهای بالادستی: شایدها و نشایدها) و #فقه ـ #حقوق (ارزشهای حداقلی و پایه: بایدها و نبایدها)»، بایدها و نبایدها، شایستها و نشایستها، حقها و تکالیف معطوف به رشد ـ توسعۀ فردی و اجتماعی در چارچوبۀ نظامهای مطلوب تربیتی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و دفاعی تا قضایی و جزایی شکل میگیرد. این دو #دانش_اعتباری ناظر به چگونگیها هستند، درحالیکه #ادراکات_حقیقی به چیستیها و چراییها نظر دارند. #حکمْ ضابطۀ حاکم بر رابطه است. #فقه_حکم #دانش استنباطی تا استنتاجی الهیاتی این ضابطههاست.
🟡 #فقه_حکم به معنای یک #دانش_هنجاری ناظر و راهبر به هدایت و تنظیم رفتارها و مناسبات انسانی با خود، خدا، جهان، و انسانهای دیگر مانند هر دانش دیگری موضوع #تأملات_فلسفی (موضوع درجه دوم دانشی) قرار میگیرد و بخش انبوهی از پرسشهای مربوط به این قسم #تأملات_فلسفی جزو مسائل آن است که فراتر از اسلوب و روش و منابع معرفتی مرسوم در پاسخگویی به مسائل فقهی در چارچوب «#فلسفۀ_فقه» پاسخ خود را دریافت میکنند و به ناگزیر روشهای تحلیلی و عقلی خاص خود را میطلبند.
🟤 #فقه_حکم اکنون و در انبوه مسائل برآمده در جهان جدید و بهطور خاص جهان ایرانی پس از تجربۀ انقلاب اسلامی با برآمدن معادلههای جدیدی چون «#فقه و معنای زندگی» در تناسب و معادلۀ با فلسفه و اخلاق زندگی، «#فقه و قدرت» در تدبیر عادلانۀ آن و برحذری در انفعال از آن و توجیهگر آن و «#فقه و تجدد» با سطوح و ژرفایی از انواع مسائل فلسفی، پارادایمی، جهانبینی و معرفتشناختی روبهرو است، مانند نسبت فقه حکم و معنای زندگی و استناد آن به فلسفه و معنا برای هستی، نسبت با اخلاق و ارزشهای وجودی تا لایههای درونی تجربۀ باطنی و عرفانی، نوع نسبت آن با علم اصول و بازبینیهای موردنیاز در روششناسی تا عرصۀ هرمنوتیک روشی و هرمنوتیک فلسفی، نسبت آن با مسئلۀ نظامشناسی دین و نظامسازی توسعهای و مدیریت قدرت و ورود به عرصۀ راهبری توسعهای جامعۀ هدف و در سرجمع، نسبت فقه حکم با فقه دین و ولایت فقه دین.
🟡 ارجاع معرفتشناختی #نظریۀ_جمهوری_اسلامی_ایران به #نظریۀ_ولایت_فقیه_حکم به گستره و ژرفای مسائل دامن زده است و به گونهای عمیقاً پارادایمی با آیندۀ این نظام مدنی پیوند خورده است. #فلسفۀ_فقه اکنون در همۀ این گستره و ژرفا به ناگزیر حاضر و جاری است و باید تحلیل و پاسخی روشن برای مسائل معاصری پیشروی آن داشت. در نگاه اول به این حضور و جریان، انبوه چالشها خودنمایی میکند، درحالیکه با ژرفاروی به عمق این بینش فلسفۀ حُکمی و فلسفۀ فقهیْ فصلی از فرصت بینظیر گذار پارادایمی به تجدد و پسامدرنیتۀ درونزای جهان اسلامی ـ ایرانی در پاسخ به منظومۀ عظیم مسائل معاصری در معادلۀ دین و مُلک به میان میآید: از سویی در #جایگاه_حکم در زندگی و معنای زندگی معاصری و از سویی دیگر #جایگاه_فقه_حکم در نظام داناییبنیان تفسیر و تدبیر #پیشرفت، #تجدد و #توسعۀ درونزای معاصری.
➺@markaz_strategic_roshd
🏴 و اینک وقت پرواز آموزگارانۀ #امام_دانشبنیانی امامت عاشورایی، #امام محمدبن علی #باقر، است، امامی در منظومۀ راهبردگذاران جان و روح مرتضایی یعنی #دین_عاشورایی از امام حسن (ع) تا #امام_باقر (ع).
قرائت اوصیایی و تشیعی #دین_قرآنی اوج فصل راهبردی حکمتبنیانی خویش را در خط علی مرتضی (ع) با #باقر و #صادق آل محمد دارد و میآموزد که چگونه #پیشرفت، #تجدد، #توسعه و #تمدن درونزای قرآنی با #باقر آل محمد ریشه در دانش انبیایی میگیرد، آنهم درست در تجربۀ مدیریت راهبردی در عصر پنج خلیفۀ اموی و ایجاد یک جنبش علمی درونزا بر مدار این جنبش پارادایمی علوی تا تراز امامت علوی در این #دانشبنیانسازی نظام تفسیر و تدبیر پیشرفت قرار گیرد.
عهد ما در این روز عهد بر شاگردی مرام #باقرالعلم است!
یعقوبی مینویسد: «آن امام بدان سبب #باقر نامیده شد که علم را شکافت.» #دانشبنیانی نظام معاصری جمهوری اسلامی ایران نیز در درونزایی #تجدد خویشْ وامدار آموختن از آن ابوجعفر اول است.
➺@markaz_strategic_roshd
⚜ آدمی آفریدگار خودخواستۀ #زمان پس #موقعیت است، موقعیتی از جنس #رمضان، موقعیتی از جنس #عاشورا ـ #کربلا، موقعیتی از جنس #عرفه؛ یعنی حکمتبنیانآفرینی روزگار خویش.
▫️#وقت_دانایی چیستیها، چراییها و چگونگیهای زندگی «#وقت_عرفه» است، اینگونه حکیمانه آیندهنگار خویش میشویم. و #دین_قرآنی آموزگار این موقعیت است.روح این #وقت با خواهانی و نیایش #عرفه پیشرو است.
▪️روز #عرفه نماد موقعیتی #داناییبنیانی است.
🕋 وقت عرفه خیرمان باشد!
➺@markaz_strategic_roshd
🔹 با #وقت و فرصت #عرفه، فرصت تبدیل بالغ مرام زندگی، با استعانت به رب و قربانی کاستیهای خویش، به «خودی اصیل انسانی و الهیاتی» میرسد. پس #وقت این #استعانت و #انقطاع یا #قربانی نیز، عید و #بازگشت_به_اصلها است. اوج این #استعانت وامدار #انقطاع از اوج دانشها و داشتهها به مرحله و منزلی است که با الهۀ حق ببینیم و بشنویم و بکوشیم و زندگی کنیم و منظومۀ اسما و صفات او، خط اوصاف بودگی و شدگی ما باشد.
🔹#نیایش_عرفه خاستگاه #دانایی این گام بالغ بلوغ را می آموزد.
🌙این انقطاع و استعانت خیرمان باشد!
➺@markaz_strategic_roshd
🔆 #امامت_معیار به قلم احمد #آکوچکیان
🟠 اوایل قرن سوم هجری (212 تا 254) و اوج سرجمع #امامت_معیار نزدیک است. دهمین #امامِ از دوازدهمین گام ترسیم تفسیری و عینی، «امام #علی_نقی (هادی) علیهالسلام»، در جو خفقانآمیز حاکمیتی و اقتصادی آن دوران (و بهطور خاص دورۀ متوکل عباسی) #امام #داناییبنیانآفرینی و گذار به #تجربۀ_گفتمانی و فرهنگی و بلوغ #تجربۀ_زیستمانی و آدمیتی رشد در این میان است. دستپروردگان دانشی در این الگوی راهبردی امامتی آن آموزگار معیار، چون «فضلبن شاذان» افزون و افزونتر میشوند.
🟡 اصل «#امامت» سامان تفسیری بالغ خویش را گرفته است و با #زیارت_جامعۀ_کبیره، ترسیم در اوج #فلسفی ـ #زیستمانی دارد تا فرصت زیارت غدیر رسد. مخاطب رسم زیستی این امام، دوازدهمین منزل رویش را با وی تجربه میکند.
🟠 به میان آمدن دنیایی آن امام راهبر رشد، فرصت فکر و قلب و زندگیمان باشد.
➺@markaz_strategic_roshd
⚜تأملی بر نظر استاد آکوچکیان
در عرصۀ #تحقیق_و_توسعه
🔹 تحلیل #وضعیت_توسعهای جامعۀ هدف، با عزم رهسپاری به الگوی بایستههای پیشرفت، وامدار پیشرو داشتن «#مبنای_معیار» و «#نظریهای_معین» دربارۀ #پیشرفت بهمنظور داشتن استنادی معین در متن این الگوپردازی است. عصر پیشرفت در دورۀ معاصر یا تجدد و مدرنیتۀ درونزا در جهان امروز ایرانی بهتناسب اوصاف بوماقلیمی خویش باید در چشمانداز این مبنا و نظریه دیده و ترسیم شود تا عیار لازم برای نقد وضعیت مدنی این جامعه و کشور مهیا شود.
🔹 مقولۀ «#تغییر_و_تحول» در پیوند با آرمان و هدف معینْ «#پیشرفت» نام میگیرد و پیشرفت در میدان معاصریت هر جامعه بهتناسب اوصاف بوماقلیم آن جامعه «#تجدد یا #مدرنیته» نام میگیرد. و چنانچه این پیشرفت و تجدد بتواند درضمن یک #نظام_برنامهای معین و راهبردیْ رسم و سبک تحقق در متن عینیت جامعۀ هدف بیابد، «#توسعه» رخ میدهد. در پژوهشهای مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) و در آثار مربوط به آن، مباحث پیشرفت و مدرنیته در دستور پژوهش است که در جای خویش اعلام شده است. در عرصۀ #مطالعات_توسعهای با رهسپاری از میدان تجدد به میدان توسعه، پژوهش در این عرصه در دستور آمده است تا در این راستا وضعیت جامعۀ (ملت ـ دولت) امروز ایرانی از منظر سه لایۀ «پیشرفت، تجدد و توسعه» تحلیل شود.
🔸 #جامعۀ_ایرانی با تجربۀ انقلاب اسلامی خویش در تکاپوی یک گذار تاریخی تازه است و در این راستا، در برآیند دو ایدۀ #دینشهر ـ #ایرانشهر عصر جمهوری اسلامی ایران و در تبوتاب تعین هویتی خویش است. دو ایدۀ مزبور آموزگاری را دارند که در محدودهها و افق تاریخی ایرانیان بیندیشیم و در تکاپوی خودآگاهانه برای عبور از «#تأخر _تاریخی» خویش باشیم و بکوشیم بر #شکافی که میان #ذهنیت ما با #واقعیت جهان کنونی وجود دارد غلبه کنیم. بدینسان در اولین گام لازم است تا به #معاصریت مسائل جهان امروز ایرانی بپردازیم با این خودآگاهی که معاصریت یا معاصربودگی امری تقویمی نیست، یعنی چنین نیست که به صرف آنکه ما به لحاظ تقویمی در قرون بیست و بیستویکم زیست میکنیم انسان و جامعهای معاصر نیز هستیم، بلکه باید معاصر بشویم و با این روشنبینی، بدینسان رخدادهای کمی آن بهتدریج به رخدادهای کیفی مدنی و سپس تمدنی، در حال تبدیل است. #جهان_ایرانی در حال #گذار_توسعهای خویش است و خواه یا ناخواه در تکاپوی دورۀ تاریخی خود باید چارهاندیشی روشمندی برای آیندۀ خویش داشته باشد. #اسلامی _بودن جامعۀ ایرانی نیز در تبوتاب بازخوانی تازهای قرار گرفته است؛ #زیست_فقاهتی فردی به زیست جامعهشناخت و سیاسی پیوند خورده است و #نظام_حکمرانی به نظام ولایت فقیه تعریف شده است.
🔸 فراوری #اندیشه و #نظریۀ مرجع #پیشرفت و اسناد بالادستی نظام حکمرانی و پایشهای توسعهای موردنیازْ وامدار ناگزیر بازخوانی مستمر وضعیت موجود کشور است. #نظامپردازی_مطلوب در ذیل #فرانظریه و #نظریۀ_پیشرفت، در پیوست با ویرایش از وضعیت موجود میتواند به برآیند در «#اسناد_الگوی_راهبردی_و_برنامهای_پیشرفت» منجر شود. این بازخوانی مستمر وضعیت، از منظر تاریخیت سهوجهی زیستمانی، جامعهشناخت و تمدنی انجامپذیر است.
➺@markaz_strategic_roshd
💠 فرصت غدیر به قلم احمد #آکوچکیان
مجال #امامت آخرین نبی الهی با ترجمان در انسان مکی و امت مدنی در خط قرآن مکی ـ قرآن مدنی و این همه نمادگرفته در #غدیر_خم در میانۀ مکه و مدینه است، با برآیند در دو #نظام_ترتیب و #تنزیل آن کتاب حکیم، در وقت آخرین سلسلۀ انبیا و آخرین فرصت رسول بزرگ (سال دهم هجری) اکنون به امامت سلسلۀ علوی بهعنوان ترجمان در خط #امامت_معیار تبدیل میشود تا خط مخاطبان صادق این سلسله، تا وقت قیامت، امکان رخنمود عینی داشته باشند. با «عید #غدیر_خم»، فرصت بازگشت به آموزههای بلند این موقعیت معیار را داریم، آموزههایی چونان:
١. الگوی تبدیل فرصت #امامت_نبوی به #امامت_علوی؛
٢. مضمونگیری دو فصل #تفسیر حقیقی دین و #تدبیر اصیل و روشمند تحقق ولایت دین؛
٣. عینیتگیری #ایمان و #عشق و #بغض امنیتبخش با دوستداری خط علوی؛
۴. رخداد #الگوی_آیندهنگار_راهبردی در خط ولایت علوی در ترجمان #نظام_تنزیل قرآن کریم در این خط ولایت؛
۵. فرصت بازگشت وجودمان به روح و جان #نظام_ترتیب قرآن کریم؛
۶. #معنیدار_شدن مسیر پایانی زندگی با تجربۀ حجةالوداع؛
٧. تجربۀ #زیست_برآیندی دین مکی ـ مدنی در متن ولایت اوصیایی؛
٨. فرصتگیری جریان #امامت علوی با راهبری علی مرتضی (ع) در متن جان؛
٩. رخداد حقانیت ترجمان رسالت در تجربه و رخداد #امامت (آموخته از آیۀ 67 سورۀ مائده)؛
١٠. و حاصلْ فرصت بازگشت به روح و جان #معنای_اصیل_زندگی؛
با عید هموارۀ غدیر، عهد ما با خط ولایت اولیایی و علوی، همواره زنده است.
🌸 عید جان ما در این رخدادْ خیرمان باد!
➺@markaz_strategic_roshd
🔹 «#امامت اخلاق زندگی» به قلم احمد #آکوچکیان
🟠 گام چهارم جریان #امامت_معیار با امام موسی کاظم علیهالسلام آغاز میشود. با مصطفای رسول (ص) #امامت_نبوی، با امام علی (ع) تمامیت #امامت_علوی ـ فاطمی و با امام حسن تا امام صادق علیهماالسلام #بسط_اول_امامت علی مرتضی و اینک با امام کاظم علیهالسلام تا امام حسن عسکری علیهالسلام گام چهارم ترسیم #اصل_امامت و #بسط_دوم آن رخ میدهد. آن امام نماد در #امامت سیوپنج سالهاش، آموزگار اوج اخلاق در اوج رنج و پیچیدهترین میدان سیاست مهاجم به دین حق و الگوی تداوم #امامت_معیار علیرغم این بحران است.
🌺 شاگردی مرام آن آموزگار جان خیرمان باد!
➺@markaz_strategic_roshd