فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ مرد رشید با اسب سپید
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ دیگر زمانه عوض شده است. هیچ چیز سر جای خودش نیست، آدم ها با قدیم کلی فرق کردهاند، بیشتر در سختی ها و کاستیها به جای آن که ایوب شوند کافر میشوند، برای آتش زدن ابراهیم هیزم جمع می کنند، دیگر کسی برای عشقِ زلیخایی تره هم خُرد نمیکند و یوسف های مصر این دوره زِعصمت تهی شده اند.
⛱ هر کسی تنها به فکر خویشتن است، عیسی به دین خود است و موسی به دین خود، حج میروند و رمی جمرات نمیکنند، نماز میخوانند و زکات نمیدهند، آش معاویه را می خورند پشت سر علی هم نماز می خوانند، آشپز یزیدند برای امام حسین(ع) هم سینه می زنند، دل میبَرَند و دل نمیدهند، نمک می خورند و نمکدان می شکنند و نمیدانم چرا منتظرند خورشید از مغرب طلوع کند!
⛱ کاش صبح های جمعه نمازمان قضا نمی شد، ندبه میخواندیم و بر سر عهد خود وفادار بودیم تا خورشید طلوع میکرد، مرد رشید با اسب سپید میآمد، دستی بر سرمان میکشید، غبار یتیمی از صورتمان پاک میکرد، حال مان خوب می شد، و این پرسه زدن های بی هدف در زندگی انسان ها پایان می یافت.
#دلنوشته
#غارتنهایی
@modiryar
#انس_با_نهجالبلاغه
📖 حکمت ۱۷۲
۞ النّاسُ أعداءُ ما جَهِلوا
۞ مردم، دشمن چیزی هستند که نمیدانند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#منحنی_یادگیری
#Learning_Curve
✍ #هرمان_ابینگ_هاوس
#Herman_Ebbinghaus
زمانی که هرمان ابینگ هاوس روانشناس آلمانی اصطلاح منحنی یادگیری را خلق کرد، هدف اصلیاش مطالعۀ توانایی انسان در به خاطر سپردن و نیز بررسی روند فراموش کردن دانستهها و اطلاعات بود. در ابتدا انتظار نمیرفت اصطلاح منحنی یادگیری تا این حد فراگیر شود و حوزههای مختلف آن را بهکار بگیرند. اما این اصطلاح به سرعت جای خود را در میان روانشناسان رفتارگرا، کارشناسان آموزش، متخصصان طراحی محصول، مدیران تولید کارخانهها و حتی متخصصان هوش مصنوعی باز کرد. هنوز هم تعریف منحنی یادگیری باید بسته به موضوعی که مد نظر شماست مشخص شود و نمیتوان یک تعریف کلی برای آن ارائه کرد. اما شاید نمایش تصویری روند تغییر میزان تسلط و تخصص بر اثر تمرین و تکرار سادهترین تعریف منحنی یادگیری باشد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تمامی اسناد و مدارک علیه من است!
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ جرم من دوست داشتن توست که حاضرم هزاران بار برایش محاکمه شوم. مرا به بند بکشید، مجازات کنید و به دار بیاویزید تا درس عبرتی شود برای همه کسانی که اهل دل و دلدادگی هستند. همان هایی که عاشق اند و شیدا و برای شادی دیگران بی محابا از خود و خواسته هایشان عبور می کنند. من حقی ندارم که در دادگاهِ زندگی وکیلی بخواهد از آن دفاع کند وقتی همه حتی خودم دادستان و مدعی العموم گناهان خویشتنم.
⛱ حق با شماست! تمامی اسناد و مدارک علیه من است. اکنون دلی دارم شکسته، موهایی سپید و دستانی خالی از آبرو و احساس که همۀ آن را حراجِ کمان ابرو و زلف یار کرده و اینک تنها مانده ام و آواری که بر سر آرزوهایم فرو ریخته است. گُل در بر است و مِی در کف اما معشوق به کام دیگران است و اکنون همچون شهریار در بیت بیت دیوان زندگی ام اشعار تنهایی می سرایم.
⛱ آن هنگام که تمامی مهر و عاطفه ام را در قماربازی چشمانت باختم هرگز فکر نمی کردم جام بی خیالی سر بکشی و مست بی تفاوتی محبت و معرفت را به پای هر آن چه جز من است بریزی. اکنون من مانده ام سرگشته و حیران که در کوچه پس کوچه های زندگی به دنبال جوانی از دست رفته می گردم. من عقلم را با دلم تاخت زدم و جوانی ام را سر دادم اما هرگز پشیمان نیستم چرا که پاداش دل سوخته را خدا می دهد و جزای دل شکسته را نیز.
#دلنوشته
#غارتنهایی
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ و اما بورس
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ چاره ای ندارند یکی سکه می خرد یکی طلای مستعمل، یکی چون زورش نمی رسد به تنهایی زمینی بخرد دنبال خریدن زمین اشتراکی است هر چند در نقطه ای دور خارج از شهر. دیگری از این واسطه و آن واسطه کمک می گیرد از این سایت به آن سایت دنبال کسی می گردد که بتواند برایش ماشین ثبت نام کند شاید چندرغازی کاسب شود. خلاصه هر کسی به صورتی خود را به در و دیوار می زند تا بتواند ارزش پولش را حفظ کند. این بدترین شرایط اقتصادی است که می توان آن را تجربه کرد. هیچ چیز قطعی و قابل پیش بینی نیست. دیگر کسی به درآمد و سود فکر نمی کند فقط می خواهند کاری بکنند که ارزش سرمایه آن ها حفظ شود تا بتوانند در این هوای آلوده ی اقتصادی هر چند به سختی ولی نفس بکشند و زنده بمانند.
⛱ و اما بورس؛ حکایت بورس حکایت دیگری است. علاوه بر آدم هایی که به دنبال حفظ اصل سرمایه خودشان هستند و فکر می کنند بتوانند اصل سرمایه شان را بدین ترتیب حفظ کنند نگاه درآمدی هم دارند. همان شعاری که چند سالی هست که متداول شده است؛ "کار دوم درآمد اول". اما بورس هم دیگر آن امنیت خاطر گذشته را ندارد و امروز دست و پای بورس بازان حرفه ای هم می لرزد چه رسد به تازه واردها. هر کسی تحلیلی می کند و نظری می دهد. برخی با ده ها دلیل جریان بورس و روند صعودی آن را زلزله ای خطرناک برای اقتصاد کشور می دانند و برخی با کلی صغری و کبری چیدن رونق بورس حتی در این سطح غیرمتعارف را چیز بدی نمی دانند. خلاصه این که کسی نمی تواند پاسخ قطعی بدهد که آیا بورس واقعاً حباب دارد یا ندارد؟ قیمت ها واقعی هستند یا دست کاری است؟
⛱ به مدد جریان خصوصیسازی -هر چند دست و پاشکسته- که چند سالی اخیر در کشور به راه افتاده است، بازار بورس ایران در برابر فشار ناشی از کاهش قیمت نفت، شیوع کرونا و تحریمهای ناجوانمردانه آمریکا و بلوک غرب مقاومت کرده است. در ماههای اخیر رشد چشمگیر و بیسابقه بورس، گوی سبقت را از همه بازارها ربوده است و این روزها بسیاری از مردم برای سرمایهگذاری در بورس، داراییهای خود را فروخته و راهی بازار سرمایه میشوند. با این وجود خیلی ها اعتقاد دارند این رشد یک حباب مالی است و منتظر ترکیدن آن هستند. با این وجود برخی کارشناسان عرصه اقتصادی اعتقاد دارند فهمیدن زمان دقیق ترکیدن حباب بورس کار بسیار سختی است ولی این گونه تحلیل می کنند که نقدینگی بسیار بالایی که در بازار سرمایه وارد شده است از عوامل مهم افزایش قیمت هاست.
⛱ وقتی بازار سرمایه از طریق روند طبیعی و بدون دست کاری شاخص های آن توسط دلال ها یا دولت در مسیر رشد قرار گرفته و پویا باشد سهم مهمی در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور دارد. اما این نکته بسیار مهم است که این مهم در مسیر واقعی خود رخ دهد و حاصل جریان مایکروفری که به دنبال تسریع در روند جاری فرآیندهاست نباشد. یکی از نکاتی که در این بحث کمک فراوانی می کند "عرضه در بورس" است که اگر بتوانیم آن را بهبود دهیم همانند آن چه در آزادسازی سهام عدالت رخ داد بار زیادی از دوش طبقات پایین جامعه برخواهد داشت و از طرفی این سهام بخش عرضه بورس را توسعه داده و نهایتاً می تواند به منطقی شدن قیمت ها کمک کند. حمایت دولت از بورس به معنای دست کاری شاخص های اقتصادی نیست بلکه به معنای سالم سازی جریان مدیریت مالی و فرآیندهای عرضه و تقاضاست. بازار سرمایه باید محیطی امن برای فعالیت مالی و اقتصادی باشد نه حالتی از عدم امنیت که فعالیت در آن مخاطراتی از جنس قماربازی به خود بگیرد.
✍ منبع: هفته نامه نخست
https://nakhostnews.com/?p=9061
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
📔 عنوان: #سرنوشت_انسان: قیامت و حشر
✍ نویسنده: #استاد_مسعود_عالی
بحث و گفتوگو پیرامون عالم آخرت و زندگی پس از مرگ، تنها کنکاش از موضوعی دینی و اعتقادی نیست، بلکه علاوه بر آگاهی از بخش اصلی و عمیق زندگی و خارج ساختن آن از چهرهای مخوف و وحشتآور، میتواند باز دارندۀ نفس از آلودگیها و طغیانها، کنترل کنندۀ جامعه از ناهنجاریها، نیرو بخش انسان در تحمل مصائب و سختیها و در یک کلام مربّی و مهذّب فرد و جامعۀ انسانی باشد. و این هدف وقتی عملیتر میگردد که این مباحث با رویکردی اخلاقی، با مستندات قرآنی و روایتی توأم شود.
امام سجاد(ع) در دعای ابوحمزه در وصف قیامت و خروج از قبر میفرماید:
۞ اَبْکی لِخُروجی مِنْ قَبری عُریاناً ذَلیلاً حامِلاً ثِقْلی عَلیٰ ظَهْری اَنْظُرُ مَرَّهً عَنْ یَمینی وَ اُخْریٰ عَنْ شِمالی اِذِ الْخَلائِقُ فی شَأْنٍ غَیْرِ شَأْنی؛
۞ گریه میکنم برای روزی که از قبر خارج میشوم، در حالی که برهنه و ذلیلم و بار سنگین اعمالم بر دوشم سنگینی میکند، چپ و راستم را نگاه میکنم که کسی هست من را کمک دهد؟ میبینم همه به خود مشغولاند و گرفتار کار خودشان هستند و توجهی به من ندارند.
۞ وُجُوهٌ يَوْمَئِذٍ مُسْفِرَةٌ «۳۸» ضاحِكَةٌ مُسْتَبْشِرَةٌ «۳۹» وَ وُجُوهٌ يَوْمَئِذٍ عَلَيْها غَبَرَةٌ «۴۰» تَرْهَقُها قَتَرَةٌ «۴۱»
۞ در آن روز چهرههایی درخشاناند«۳۸» خندان و شاداناند«۳۹» و در آن روز چهرههایی است که بر آنها غبار نشسته «۴۰» و آنها را تاریکی پوشانده است. «۴۱»
چهرهها متفاوت است. برخی نورانی و خندان که به آنها بشارت بهشت داده شده، ولی بعضی دیگر غبار ذلت بر آنها نشسته و در تیرگی فرو رفتهاند.
#کتابنگار
#حدیث_نگار
#آیات_برگزیده
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ خم ابروی تو ریاضیدانها را شاعر میکند
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ خم ابروی تو ریاضی دان ها را شاعر می کند چه رسد به ادیبان که خود نادیده می سرایند. حالا که خودت خوب می دانی سال هاست در راه دلدادگی ات موهایم سپید شده و چین و چروک بر پیشانی ام نشسته است، اکنون که شیدایی من به رسوایی کشیده و بر عالم و آدم عیان است و زمانی که زبانه های آتش درونم چنان دودی بر چشمانم شده که جز تو را نمی بینم دیگر چه جایی برای کتمان و پنهان است؟ باید فاش گفت و دلشاد بود و تفألی به خواجه زد و زیر لب با او خواند که: «بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم.»
⛱ محبوب بی همتای من! دلبر عزیزتر از جانم! دوران ناز و نیاز به سر آمده و اکنون وقت دل و دلدادگی است، گل گفتن و گل شنفتن، دو چشم یار دیدن و ابروی کمانه بالا انداختن، جام شراب سر کشیدن و زلف یار در دست گرفتن و خلاصه حالا بخت با ما یار است و باد بر وفق مراد ما می وزد و می خواهد کشتی طوفان زده عاشقانه هایمان را به ساحل آرامش برساند پس باید «به جانش جان فدا کرد تا توانی.» تو طرب انگیز و رعنا همچون سپیداری و من با تلاطم درونم مشتاق دیدارت هستم. پس اکنون دیگر چه باک از دنیا و شر و شورش، شراب تلخ را سر بکش و در گوش هایم حرف محبت زمزمه کن که: «شب عاشقان بیدل چه شبی دراز باشد».
⛱ من تو را دوست دارم به حرمت عشق و به تو عشق می ورزم به حرمت دوست داشتن. برای من کندوان چشمانت لانه ی زنبور عسلی است که هر بار با یک نظر گوشه ای از دلم را نیش می زند و با هر پلکی که بر هم می زنی برق نگاهت جرقه ای می شود بر خرمن عاشقانه های وجودم. پس حق بده نتوانم چشم در چشم تو بیاندازم در حالی که می دانم تو از نسل نادرشاهی و کسی نباید خیره به تو نگاه کند. تنها گاه گاهی از دور می ایستم و همچون آهوان صحرا خرامان خرامان راه رفتنت را به نظاره می نشینم و شکوه خلقت خدای زیبا آفرین را تحسین می کنم. عزیز تر از جانم! محبوب زیبا و دلنشینم. گرمای نگاهت قند دلم را آب می کند پس دیگر این گونه زلف بر باد مده تا بنیان وجودم را از ته دل جدا نکنی.
#دلنوشته
#غارتنهایی
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مهارت_دستورالعمل_نویسی
🎞 همه ما در #سازمان و دپارتمان کاری خود با مواردی روبرو می شویم که نیاز است تا طرز اجرای یک فرآیند/فعالیت/ آیین نامه در قالب یک #دستورالعمل تدوین شود. به گونه ای که هر فردی با مطالعه آن، بتواند به درستی با انجام ان به هدف مربوطه دست یابد. در این ویدیو پدر از فرزندانش میخواهد که طرز تهیه ساندویچ کره و مربا را برایش بنویسند. سپس، او بر اساس نوشته های انان جزء به جزء دستورالعمل را اجرا میکند. اما، نتیجه گاهی خنده دار است. او سعی دارد تا به فرزندان خود بیاموزد که چگونه یک دستورالعمل خوب بنویسند.
#رسمیت_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🔺#ساختار_سازمانی_مینتزبرگ
🔻#عناصر_ساختار_سازمانی_پنجگانه
#ساختار_سازمانی چارچوب روابط حاکم بر مشاغل، سیستم ها و فرایندهای عملیاتی و افراد و گروهایی است که برای رسیدن به هدف تلاش می کنند. ساختار سازمانی مجموعه راه هایی است که کار را به وظایف مشخص تقسیم و هماهنگی میان آنها را فراهم می کند. (مینتزبرگ،۱۹۷۹) پنج رقمی عادی نیست، آن نشان از اتحاد است، به گفته فیثاغورث ازدواج اعداد، همچنین شماره ای از مرکز، از هماهنگی و از موازنه یا تعادل . فرهنگ بزرگ پردازنده سمبل ها، به ما بگوید که پنج سمبل از انسان است. نیز از جهان سمبل الهی که تنها نظم و کمال را بدنبال دارد . در چین باستان پنج جوهره قوانین جهان بوده، پنج رنگ وجود داشته، پنج طعم، پنج تن صدا، پنج فلز، پنج روده، پنج گیاه، پنج جهت، پنج منطقه فضا، البته پنج حس اشاره شد، پنج رنگ رنگین کمان.(مینتزبرگ،۱۹۸۰)
#هنری_مینتزبرگ ، ساختار سازمانی به عنوان روشی کلی است که در آن کار به وظایف مختلفی تقسیم می شود و سپس در بین این وظایف هماهنگی لازم ایجاد می شود. این روش تحلیل ساده ای از کار و کنترل مدیریتی را منعکس می کند و فقط رابه بین وظیفه ای را در سازمان نقش می دهد.اولویت مدیر عامل شرکت این است که مطمئن شود سازمان به درستی طراحی شده است. مدیران ارشد مسوولیت های دیگری نیز دارند، اما یکی از مهمترین وظایف آن این است که مطمئن شوند سازمان بدرستی طراحی شده است، سازماندهی و تمرکز کار و شکل پاسخ دهی به مشتریان و سایر ذینفعان و همچنین مطئمن شود قسمت های مختلف سازمان با هم برای رسیدن به اهداف سازمان گام بر می دارند. مینتزبرگ پیشنهاد می کند پنج بخش می تواند در پنج دسته اصلی سازمان قرار بگیرند. این ۵ ساختار در اندازه و اهمیت در هر نوع متفاوت میباشند:
➊ #ساختار_ساده
➋ #بوروکراسی_ماشینی
➌ #بوروکراسی_حرفه_ای
➍ #فرم_بخشی
➎ #ادهوکراسی
در تلاشی برای درست کردن مقدار حس خروجی از پژوهش بزرگ و متون مختلف در ساختار سازمانی، شماره ۵ بالا نگه داشته می شود:
▪️ اول: اینکه به نظر می رسد بیشترین منطق در ایزوله کردن پنج بخش اساسی از سازمان است،
▪️دوم: برای تمیز دادن پنج مکانیسم هماهنگی در سازمان وجود دارد،
▪️سوم: برای تشخیص و متمایز کردن پنج تیپ عملیاتی از غیر متمرکز بودن.
وقتی که نکات متون بصورت قوی به ۵ پیکره بندی اساسی از ساختار اشاره دارند ۵ تیپ ایده آل یافت می شود و هماهنگی تاریخی از پنج تایید شده به نظر می رسد.
#ساختار_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
▪️#عکس_های_تکان_دهنده کاری از واحد برنامههای شبکه پرس تیوی به تهیه کنندگی کیانوش الطافی است که برای مخاطبان اسپانیایی زبان شبکه هیسپان تیوی زبانگردانی شده است و روزهای پنجشنبه روی آنتن هیسپان تیوی میرود. یکی از موضوعات این برنامه در شبکه اسپانیایی زبان هیسپان تیوی تصویر دو شهید جنگ ایران و عراق است.
▪️این برنامه که در هر قسمت یکی از ماندگارترین عکسهای تاریخ را مورد بررسی قرار میدهد، این بار به سراغ عکسی رفته از دو شهید در جریان جنگ ایران و عراق. در شرایط ثبت این تصویر با توجه به فضا و محیط عملیات افراد در دسته های کوچک با هم حرکت میکردند و کمین میگرفتند، از همین رو افراد کمی در جریان ثبت آن قرار گرفتند اما حالت چهره و شکل قرار گیری دو شهید در کنار یکدیگر منجر به بازنشر و تکرار این تصویر در رسانه های مختلف جهانی شد.
▪️#رضا_احمدی عکاس این تصویر، هیچ وقت عکاسی حرفهای انجام نداد. در زمان ثبت این تصویر نیز صرفاً از دوستانش برای یادگاری در لحظه شهادت عکاسی کرد. رضا احمدی عکس را با دوربینِ همراه #علی_شاه_آبادی (شهید سمت راست با بادگیر آبی) ثبت کرد. اما بعد از نخستین انتشار این تصویر بارها، در رسانهها بدون نام عکاس بازنشر شد تا اینکه احمدرضا دهقان، بعد از ۳۰ سال از زمان ثبت این تصویر در پیگیری یک رسانه برای پیدا کردن لحظهشهادت و چگونگی ثبت و شناخت عکاس آن تصویر ماجرای ثبت آن را بازگو کرد.
#Fotos_que_sacuden_al_mundo
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#Project_management involves the active leadership of people and resources to achieve a particular stated end. This project ‘effort’ is likely to be temporarily collaborative but can apply to a project involving only two or three people, over what may be only a few hours, to a project engaging the efforts of several hundred or even thousands of people in several places at once over many months or years.
All #projects have a beginning, middle and end, with the job of the project leader or manager being to ensure that each of these phases follow one another smoothly and to deliver the expected result. However, project management is not the domain of one project manager alone.
#Project_management generally involves the coordinated efforts of several people on a particular project to ensure that their specific parts of it are successfully performed such that the overall project can deliver its expected outcome. This makes project management quite distinct from ‘operational’ management which tends to be characterized by activities that are generally on-going and repetitive in their nature.
In many #organizations, there may be tens or even hundreds of projects being tackled at once and many employees may consequently become involved in project work at some point (and even leading project activities).
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ فواره ای که سرنگون نمی شود!
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️دلار بالا می رود همه چیز گران می شود، کمی پایین می آید باز هم گران می شود، قیمت سکه رکورد می زند تورم بالا می رود، قیمتش کاهش پیدا می کند باز هم تورم بالا می رود، بنزین ثابت می ماند قیمت ها در بازار ثابت نمی ماند، بنزین گران می شود تورم بیداد می کند. خلاصه تنها فواره ای که در کشور ما هر چقدر بالا می رود سرنگون نمی شود تورم است! اکنون دیگر نظام عرضه و تقاضا که هیچ کل اصول اقتصادی در بازار ما نقض می شود، خصوصاً رفتار مصرف کننده که در ایران شاهکار است. در کل دنیا هر چیزی که گران شد مردم آن قدر نمی خرند تا قیمتش کاهش پیدا کند اما در کشور ما تا جنسی گران شد مردم برای خریدش صف می بندند.
▪️به بیان دیگر این بازار همه چیزش به هم می آید. از دلالی و گران فروشی و احتکار بگیرید تا تأثیر پذیری بالارونده قیمت ها از همه اتفاقات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی رفتار مصرف کننده ها. به نظر من مشکل اصلی قیمت ها در کشور ما نه ارز و دلار است نه بنزین و چیزهایی از این دست. چون اگر قرار بر این بود در سال های قبل که بنزین قیمت ثابتی داشت و دلار هم نرخ بالا رونده جهشی نداشت تورم نباید این گونه کمر شکن افزایش پیدا می کرد. اصل مشکل نظام بازار در کشور ما این است که نبض آن در کنترل دولت، قانون، نهادهای ذیصلاح یا حتی روندهای طبیعی اقتصاد از جنس عرضه و تقاضا نیست.
▪️مشکلِ اصلی اقتصاد کشور تأثیر گذاری وحشتناک دلال ها در بازار و تعیین نظام قیمت ها توسط زنجیره ای از افراد ناسالم است که با ابزارهایی مثل احتکار، زد و بندهای غیر قانونی، رانت خواری و ویژه خواری و از همه بدتر سلطان های شکر، سکه ، سیمان و ... که دست به دست هم می دهند و برای منافع غیر قابل تصور عده ای بسیار قلیل معیشت مردم را با مشکلات عمده ای مواجه می کنند. چنان بی رحم هستند که به هیچ چیز از کالاهای اساسی و غیر اساسی هم رحم نمی کنند. آنچه ارزان شده فقط جان آدمی زاد است و گرنه از مرغ و تخم مرغ بگیرید تا میوه و لبنیات، نرم افزار و سخت افزار، کالاهای لوکس و غیر لوکس همه و همه چنان سر به فلک کشیده اند که تنوع سبد بسیاری از مردم شده چندرغاز از همان بخور و نمیرهایی که در مَثَل های قدیمی وجود داشت.
▪️ این که تحریم است، جنگ اقتصادی است و ارز و دلار گران شده همه و همه بیشتر دستاویزی است برای اینکه عده ای دور برداشته و با دست کاری بسیاری از روندهای طبیعی بازار زندگی مردم را فلج کنند. درست است تحریم های دشمنان ناجوانمردانه و اثرگذار است ولی باور کنید با همین امکاناتی که در کشور داریم اگر نظام بازار کنترل و سالم سازی شود وضعیت مردم بسیار بهتر از این خواهد بود. شوخی نیست هر روز عده ای در برابر دادگاه می ایستند یکی با عنوان پر طمطراق سلطان چنین، دیگری سطلان چنان، یکی عابر بانک است و یکی می خواهد کل لواسانات را بنام دوستش بزند یا پشت قباله همسرش بکند.
▪️هرکدام از این دست های پشت پرده که رو می شود و نظام قضایی در رویکرد جدید خود سعی دارد بدون اغماض با آن ها برخورد نماید خبر از اتفاقاتی می دهد که در گذشته افتاده و اوضاع زندگی مردم را به شکل کنونی در آورده است. اگر قرار است جهش تولیدی رخ دهد، اگر قرار است معیشت مردم درست شود و اگر قرار است تورم کنترل شود اول باید دست دلال ها، دو بهم زنها، مفت خود کن ها و همه کسانی که به هر شکلی می خواهند نبض بازار را به صورت غیر قانونی و ناجوانمردانه در اختیار داشته باشند کوتاه شود. خدا کند که بشود.
✍ منبع: هفته نامه نخست؛ پنجشنبه ۲۶ تیرماه ۱۳۹۹ شماره ۸۳۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#موفقیت یک فرد، بی شک موفقیت یک جامعه است و ما از آن سهم داریم؛ مشوق دوستان باشیم نه مخرب آنان
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
33.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 چرا کار در منزل برای کسبوکار خوب است؟
با افزایش محبوبیت #دور_کاری، کارمندان میتوانند میان شهرها، کشورها و حتی در چند منطقه زمانی مختلف همکاری کنند. این چگونه پویایی دفتر را بر هم میزند؟ و چطور میتوانیم مطمئن باشیم که تمام کارمندان، چه در دفتر مرکزی چه در خانه، احساس ارتباط کنند؟ #مت_مولنوگ، یکی از بنیانگذاران #وردپرس و مدیرعامل اتوماتیک (که ۱۰۰٪ نیروی کار آن پراکنده هستند) رازهای خود را به اشتراک میگذارد.
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#یادگیری_زدایی
#Unlearning
🔺نویسنده: Mark Bonchek
🔻مترجم: سید ساجد متولیان
▪️از زمان انتشار کتاب #پنجمین_فرمان تالیف #پیتر_سنگه در سال ۱۹۹۱ شرکتها به دنبال آن بودهاند که یک #سازمان_یادگیرنده (Learning Organization) باشند که بهطور مداوم میتواند خودش را بهبود ببخشد. در عصر تحولات دیجیتالی که در آن به سر میبریم، این هدف بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است. اما حتی بهترین شرکتها هم کماکان برای دستیابی به پیشرفتی واقعی در این زمینه در حال تقلا هستند.
▪️مشکل اصلی از آنجا ناشی میشود که اکثر این شرکتها روی موضوع نادرستی تمرکز کردهاند. مشکل اصلی «یاد گرفتن» نیست، بلکه «یادگیریزدایی» است. میتوان گفت در بسیاری از جنبههای کسبوکار، از استراتژی و بازاریابی گرفته تا سازماندهی و رهبری، ما عموما از مدلهای ذهنی استفاده میکنیم که تاریخ مصرفشان گذشته است.
▪️برای آنکه بتوانیم منطق جدید ارزشآفرینی در کسبوکار را درک کنیم، ضروری است که دانستههای قبلی را کنار بگذاریم.یادگیریزدایی به معنای فراموش کردن نیست، بلکه به معنای توانایی انتخاب یک مدل ذهنی یا گفتمان جایگزین است. وقتی چیز جدیدی را یاد میگیریم، مهارتها یا دانش جدیدی را به آنچه قبلا میدانستیم میافزاییم.
▪️وقتی یادگیریزدایی انجام میدهیم، مدلهای ذهنی قدیمی را کنار میگذاریم تا بتوانیم یک مدل ذهنی متفاوت انتخاب کنیم. در حوزه استراتژی، مدل پنج نیرویی مایکل پورتر در ذهن نسل ما باقی مانده است. در این مدل، مزیت رقابتی به ۴ طریق به دست میآید:
➊ کم کردن هزینهها،
➋ بالا بردن قیمتها،
➌ نگهداشتن مشتریان و
➍ جلوگیری از ورود رقبا.
از دیدگاه #پورتر:
« #جوهره_استراتژی آن است که برای چیزی که در حال تلاش برای رسیدن به آن هستید، محدودیت تعیین کنید.»
▪️اما در یک اقتصاد شبکهای، موضوعاتی همچون ماهیت استراتژی، ارزشآفرینی و مزیت رقابتی دستخوش تغییرات گستردهای شده است. شرکتهایی نظیر گوگل، اوبر، Airbnb و فیسبوک، به جای اعمال محدودیت به دنبال حذف محدودیتها هستند. آنها به چیزی فراتر از کنترل کردن مجرای انتقال محصول میاندیشند و در عوض به دنبال ایجاد پلتفرمهایی هستند که بتوانند دیگران را قادر به ارزشآفرینی کنند.
▪️نمیتوان گفت مدل پورتر کاملا منسوخ و بلااستفاده شده است. اما بیشک میتوان گفت با توجه به شرایط امروزی کسبوکارها، دارای نواقصی است. برای اینکه بتوان به چنین مدلی به عنوان یکی از گزینههای محتمل و نه یگانه حقیقت موجود نگریست، نیاز به مهارت یادگیریزدایی داریم. در حوزه بازاریابی، تفکر ما تحت تاثیر مدلهای ذهنی برآمده از ارتباطات انبوه (Mass communication) قرار گرفته است.
▪️دنیا به مکانی برای ارتباط همه با همه (many-to-many) تبدیل شده است. اما ما هنوز با مدل ذهنی قدیمی یکی با همه (one-to-many) پیش میرویم، هر چیزی را خطی و تقابلی میبینیم و بازار را به بخشهای منفک از هم تقسیم میکنیم، غافل از آنکه آدمهای امروزی چندبعدی هستند. با مشتریان مانند مصرفکنندگان برخورد میکنیم، حتی وقتی آنها میخواهند همآفرین باشند.
#Co_creator
▪️خریداران هدف را مشخص میکنیم و برایشان کمپین راه میاندازیم تا پیامهایی را از طریق کانالهای ارتباطی به آنها ارسال کنیم، درحالیکه درگیری واقعی زمانی اتفاق میافتد که تجارب مشترک شکل گرفته باشد. میخواهیم در فرآیند خرید محصول یا خدمت، افراد را از یک مسیر ثابت به پیش ببریم، درحالیکه سفر مشتری، ماهیتی غیرخطی دارد. ما نیاز داریم مفاهیم مربوط به مدلهای بازاریابی دافعهای (Push Marketing) که قبلا آموختهایم را از ذهنمان بزداییم و به دنبال مدلهای جایگزین باشیم.
▪️برای مثال، به جای آنکه بخواهیم مشتریان را مترادف با مصرفکنندگان در نظر بگیریم، باید تلاش کنیم با آنها در قالب نقشهای اجتماعی گوناگون ارتباط برقرار کنیم. به جای ارائه یک ارزش پیشنهادی به مخاطبان، میتوانیم به دنبال دستیابی به یک هدف مشترک با آنها باشیم.
▪️در عصر طراحی سازمانی کنونی شاهد تغییر سلسلهمراتبهای رسمی به شبکههای سیال هستیم، اما این خود نیاز به حجم قابلتوجهی از یادگیریزدایی دارد. غرایزمان به ما میگوید به مفهوم سازمان به عنوان یک چارت سازمانی فکر کنیم و بهطور خودکار تصمیمگیری را به رئیس بخش تفویض میکنیم.
▪️اغلب میشنوم که مدیران راجع به اینکه بیشتر «شبکهای» باشند صحبت میکنند، اما در واقع منظورشان همکاری بین گروههای درونسازمانی است. برای اینکه واقعا بتوانید یک سازمان شبکهای باشید، به اصول تصمیمگیری نیاز دارید که بتواند همزمان نظم و آزادی عمل ایجاد کند، اما این خود به یادگیریزدایی در حوزههای مدیریت، رهبری و حکمرانی نیاز دارد.
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#فرآیند_یادگیری_زدایی
✍ پایگاه جامع مدیریار
فرآیند یادگیریزدایی دارای ۳ بخش است:
⓵ #واقعیت را بپذیرید که مدل ذهنی قدیمی دیگر فاقد موضوعیت و کارآیی است:
این اتفاقی چالشبرانگیز است، زیرا ما معمولا نسبت به مدلهای ذهنیمان ناآگاه هستیم. از طرفی از اینکه بپذیریم مدلهای فعلی در حال منقضی شدن هستند واهمه داریم. ما شهرت و اعتبار شغلیمان را بر پایه تسلط در اجرای مدلهای قدیمی به دست آوردهایم. رها کردن آنها برایمان مفهومی مانند از دست دادن جایگاه، اعتبار و از خودبیگانگی دارد.
⓶ #مدل_جدیدی که بهتر بتواند شما را به اهدافتان برساند خلق کنید:
شاید در ابتدا بخواهید به مدل جدید از دریچه همان مدل قدیمی بنگرید. برای مثال، بسیاری از شرکتها در استفاده از شبکههای اجتماعی ناکارآمد عمل میکنند، زیرا صرفا به آنها به چشم کانال ارتباطی برای ارسال پیام مینگرند و تغییر مدل ذهنی از «یکی به همه» به «همه به همه» در آنها اتفاق نیفتاده است.
⓷ #عادت مربوط به مدل ذهنی جدید را تثبیت کنید:
این فرآیند تفاوتی با خلق عادت رفتاری جدید ندارد. این احتمال وجود دارد که همواره بخواهید به همان شیوههای قدیمی برگردید، به همین علت خوب است که از معیارهای هشداردهندهای استفاده کنید که شما را آگاه سازد. خبر خوب اینست که تمرین یادگیریزدایی، آن را آسانتر میسازد و موجب تثبیت تغییرات میشود. وقتی فرآیند یادگیریزدایی را در کسبوکارتان شروع میکنید صبور باشید و به خودتان زمان بدهید. برای شروع یادگیریزدایی ابتدا باید طرز فکرمان راجع به مفهوم یادگیری را تغییر بدهیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ در غارتنهایی برانگیخته شدم به پیامبری!
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ هر از گاهی که دلم می گیرد و می خواهم به محبوب و معشوق خویش نزدیک تر شوم، با او درد دل کنم و از نامردی ها و نامردمی های زمانه شکایت بکنم، یا همان زمانی که قصد دارم به آرامش رسیده وخویشتن خویش را بیابم، در اندازۀ صلاحیت اندکی که دارم فارغ از دنیا و شر و شورش همچون پیامبر به غارتنهایی پناه می برم. گاهی با صیام و اعتکاف، گاهی با نماز و خشوع و گاهی تنها و تنها با دل شکسته، تا مهر ثابت و عشق پایدار خدای مهربان را شاهد بگیرم، با او خلوت کنم و سخن بگویم از هر آنچه او دوست می دارد و من بدان نیاز دارم.
⛱ اما هرگز گمان نمی کردم روزی من هم به پیامبری مبعوث شوم! چند صباحی که به گناهان خویش اقرار کرده و وجودم را در زلال معرفتش جلا دادم برانگیخته شدم و ندایی از درون مرا به سوی خویش فرا خواند: بخوان به نام پروردگارت که تو را آفرید! هم او که جسمت را حیات و سلامتی بخشید، از روح شریف خود در کالبد بی ارزش تو دمید تا اشرف مخلوقات گردی، تاج کَرّمنا بر سرت گذاشت تا بر زمین و آسمان پادشاهی کنی و اکنون که «احسن الخالقین» گشتی «تبارک الله» را به یُمن قدومت به خودش و آفرینش و هستی ارزانی داشت.
⛱ و اینک تو هم پیامبری و برگزیده! پس بخوان به نام پروردگارت! تا بر انگیزی امت خویش را به اخلاق و مهربانی، وجود خود را از کینه و دشمنی خالی بدار تا به رهایی رسی، به جهان شادمان باش و شادمانی ببخش و همۀ آن چه از محبت آموخته ای به خویشان و نزدیکان، آشنا و بیگانه، زمین و زمان، حتی حیوانات و جمادات ارزانی دار تا به ملکوت نزدیک شوی. تو بزرگی و برگزیده پس ببخش تا بخشیده شوی، نیکی کن که جزایت جز نیکی نخواهد بود و بر همه عالم عاشق باش وقتی که می دانی سرچشمۀ همۀ عالم ذات اقدس اوست. و این گونه تو و پیروانت از رستگاران خواهید بود.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
شرط لازم کافی نیست؛ شرط کافی لازم است!
✍ #دکتر_حیدر_تورانی
▪️همقطاران من سالهای دهه ۶۰ و حتی تا نیمههای دهه ۷۰ را به خوبی به یاد دارند که فضای جامعه و فرهنگ حاکم بر سازمانها، چگونه تحت تأثیر طنین و کلام محکم و آتشین شهید مظلوم انقلاب #بهشتی عزیز بود که میفرمودند: "ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت" و یقیناً هنوز طنین صدای آرام و دلنشین شهید دکتر #مصطفی_چمران عزیز در گوشتان است که: "تقوا از تخصص بالاتر است، اما کسی که تخصص ندارد و کاری را میپذیرد، بیتقواست!"
▪️در همین راستا و بر همین مبنا، #مدیران_عالی و ارشد سازمانها، بارها نزد افراد متخصص و متعهد رفته و از آنها تقاضای قبول مسئولیت کرده و تکلیف شرعی میکردند و حتی گاه به منزل افراد مورد نظر رفته و با رو دربایستی گذاشتن آنان در مقابل نزدیکانشان، آنها را مجاب به پذیرش مسئولیت مینمودند و ایشان نیز در اولین جابجاییهای مدیر ارشد، استعفا نامهشان روی میز مدیر بعدی بود تا دست مدیر تازه وارد برای انتصاب نیروهای جدید باز باشد و...
▪️رفته رفته که آن ایام به خاطرات پیوست و آن فضا شکست و آن آرمانها فرو ریخت، به تدریج شاهد برخی و اندکی بیشتر از برخی پای کوبیدنها و بستنشینیهای #تشنگان_قدرت در دیوان مقامات شدیم که بیشرمانه، ماسک به چهره و سهمخواهانه از طنابهای جناح، قبیله، محفل و منزل آویزان شده تا طالع خوشخدمتی نصیبشان شود.
▪️خوش انصافها چنان به #میز و #مقام چسبیدهاند که شکل میز گرفتهاند! راستی ما را چه شده است و با خود چه کردهایم!؟ به نظر ریشه بسیاری از مفاسد اداری و ناکارآمدیهای سازمانی از همین آبشخورهای آلوده سیراب می شود، تا نظر شما چه باشد؟ انشالله هرچه زودتر این ماسکها از چهرهها بیفتد!
▪️بله درست متوجه شدید. در آن زمان، شرط لازم (تخصص و تعهد) کافی بود، اما امروز شرط کافی(جناح، قبیله، محفل، گاه سرسپردگی و بلهقربانگویی) لازم است. زیادت جسارت است، عزت زیاد.
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar