✍ بی کیفیت های پرادعا
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
منبع: #هفته_نامه_نخست،
پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۰، شماره ۹۰۹
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ بی کیفیت های پرادعا
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #مقام_معظم_رهبری چندی قبل در دیدار تولید کنندگان و فعالان صنعتی فرمودند: «حق با مردم است؛ کیفیت خودرو خوب نیست. با وجود حمایت زیاد از صنعت خودرو در کشور، مردم ناراضی اند و درست می گویند.» همچنین در همین راستا وزیر صنعت، معدن و تجارت از تهیه سند راهبردی خودرو به صورت زمانبندی خبر داد و گفت: «گلایههای رهبر معظم انقلاب در زمینه کیفیت خودرو به جاست و ما به عنوان وزارت صمت این مسئولیت را میپذیریم.»
✅ #فاطمی_امین در یک برنامه تلویزیونی درباره کیفیت خودروها، از تدوین پیش نویس برنامه راهبردی خودرو خبر داد و گفت: «هم اکنون منتظر دریافت نظرها برای نهایی کردن این پیش نویس هستیم. به طور کلی ۷۰ درصد کیفیت خودرو به قطعه و ۳۰ درصد به مونتاژ و تولید نهایی بستگی دارد، اما اگر روابط خودروساز و قطعه ساز درست نباشد و خودروساز به موقع پول قطعه ساز را ندهد، قطعه ساز نیز به دلیل زیان کیفیت قطعات را کاهش میدهد و خودروساز نیز، به این دلیل که نمیتواند خط تولید را متوقف کند، همان قطعه بیکیفیت را استفاده میکند.»
✅ این که وزیر با صراحت مسئولیت این امر را قبول می کند می تواند شروع خوبی برای تغییر شرایط به نفع مردم باشد اما قطعاً کار بسیار سختی پیش روی مسئولان مربوطه قرار دارد. خودروسازان سال هاست با وجود کیفیت پایین محصولاتی که ارائه می دهند به دلیل انحصاری که از آن بهره مند هستند در #عرصه_صنعت کشور هر کاری که خواسته اند انجام داده و بر همین اساس خسارت های مالی و جانی سنگینی بر مردم وارد ساخته اند. علاوه بر این مسأله ی آزار دهنده دیگری که وجود دارد پرادعا بودن مسئولان خودروساز کشور طی سال های متمادی است که نه تنها در بیشتر مواقع خود را پاسخگو نمی دانند بلکه ژست طلبکاری و حق به جانب نیز دارند.
✅ آن هم برای تولید محصولاتی که از نظر کیفیت قابل دفاع نبوده و نیستند، طراحی مناسبی ندارند و از لحاظ امنیتی نیز هرگز قابل اعتماد نیستند. بدتر این که در دوره های زمانی کوتاه بعد از هر اتفاق کوچک و بزرگی خودروسازان بلافاصله #قیمت_خودروها را افزایش می دهند و با توجه به اهمیت خودرو و تأثیر آن بر سایر صنایع تمامی عرصه های دیگر اقتصادی را نیز تحت تأثیر قرار می دهند و تورم سنگینی ایجاد می شود. مسأله حائز اهمیت در ارتباط با این صنعت پاسخگو نبودن خودروسازان به نهادهای قانونی و مسئولان کشور است.
✅ گویی طی سال ها روئین تن شده اند و حرف و نقد کسی روی آن ها هیچ اثری ندارد. اکنون که رهبر انقلاب به این مهم اشاره کرده و حق را کاملاً به مردم داده اند فرصت مناسبی پیش روی دلسوزان و #مسئولان_کشور قرار گرفته است که ذینفعان قدرت و ثروتی که پشت این صنعت قرار دارند و سال ها مانع تغییرات اساسی در روندهای تولیدی و اقتصادی آن می گردند را کنار زده و با اتخاذ تصمیمات مناسب و اعمال قوانین جدید ضمن حمایت حداکثری از حقوق مصرف کنندگان زمینه اصلاح این عرصه مهم اقتصادی را فراهم آورند.
✅ اگر دست های پشت پرده اجازه دهند تغییرات بنیادین در #خودروسازی کشور برای متخصصان و مهندسان داخلی کار سختی نیست. اما اگر بخواهیم بدون تعارف به این چالش مهم بپردازیم باید به افرادی اشاره نماییم که از قبل در این جریان منافع سرشاری دارند و همواره مانع چرخش رویدادها به نفع مردم و صنعت کشور هستند. همان هایی که به دست های پشت پرده معروف هستند و در عمل زمام بسیاری از امور را در اختیار دارند.
منبع: #هفته_نامه_نخست،
پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۰، شماره ۹۰۹
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
بازتعریف توسعه و تحول سازمانی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۰، شماره ۳۶۰۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
بازتعریف توسعه و تحول سازمانی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ بارها عنوان شده است که شهرداری های کشور با تورم #نیروی_انسانی مواجه هستند. این مورد در کلان شهرها بسیار چشمگیرتر و چالشی تر است. خصوصاً وقتی به یاد آوریم سهم دولت در بودجه شهرداری ها هر سال کمتر و کمتر می شود به گونه ای که آرام آرام به صورت کلی شهرداری ها به سمت استقلال مالی حداکثری پیش می روند و ضرورت کاهش هزینه ها مطرح می گردد. یکی از مهم ترین دلایل ورود بی حساب و کتاب نیروی انسانی به شهرداری ها عدم رعایت اصول تشکیلات و روش ها و مسائل مربوط به سازماندهی و ساختار سازمانی است. به گونه ای که در هر دوره مدیریت شهری به محض ورود افراد جدید مقوله ی اصلاح ساختار دنبال می شود.
✅ در #کلان_شهرهای_کشور که دامنه تغییرات و پست های مدیریتی گسترده تر است فرهنگی حاکم گردیده است که هر گونه توسعه و تحول تنها از طریق اصلاح ساختار محقق می گردد. امروزه در مطالعات مدرن مدیریت «ساختار» ابزاری در خدمت «راهبرد» است و باید به گونه ای انعطاف پذیر باشد که در مواجه با تغییرات محیطی بتوان از آن بهره برداری نمود. اما این به معنای بی قیدی به نظم نمودارهای سازمانی و یا نادیده انگاشتن اهمیت آن نیست. به هر حال بسته به اقتضائات هر سیستم و جنس فعالیت هایی که ارائه می دهد ساختار باید از حداقل عمر مفید بهره مند بوده تا نظام فعالیت ها و فرایندها مسیر حیات خود را به سلامت طی کنند و به سطحی از بلوغ برسند.
✅ مسأله مهمی که در سطوح مختلف سازمانی در شهرداری های کشور معمولاً کمتر مورد توجه قرار می گیرد و هر گونه تغییر در روند و راهبرد را منوط به تغییر و یا اصلاح ساختار می دانند. در صورتی که مسائلی همچون غنی سازی شغل، چرخش شغلی، توسعه شغلی، باز تعریف فرایندها، بهبود روش ها و ... نیز از عوامل مهمی هستند که می توانند سبب ایجاد توسعه و تحول سازمانی گردیده بدون آن که در نظم جاری مناسبات و تعاملات سازمانی خللی وارد سازند. اصلاح و تغییر #ساختار_سازمانی نباید غیرممکن باشد به گونه ای که راهبردهای توسعه یافته در چارچوب ساختارهای مکانیکی و بسته به ثمر نرسند اما حفظ اصالت و تأثیر عملکردی ساختار نیز نباید مورد غفلت واقع گردد.
✅ هر ساختاری در میدان عمل چرخه حیاتی دارد که باید مدیران و دست اندرکاران سازمان ها اجازه دهند این #چرخه_حیات عمر کامل خود را طی کرده و به صورت منطقی در خدمت راهبردها و عملکردها باشد تا ضرورت بازبینی آن حس شود. هر چند شاید روی کاغذ اصلاح ساختار ساده تر از اصلاح فرایندها و سایر مقولاتی است که برای توسعه و تحول سازمانی مطرح می گردد ولی جای شکی نیست تغییرات ساختاری نظم سیستم را تحت تأثیر قرار داده و سبب هرز منابع می شود. ضمن اینکه فراموش نکنیم ساختارهای سازمانی و بروکراسی ها ذاتأ علاقمند به توسعه ای هستند که در بسیاری موارد غیر ضروری است.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۰، شماره ۳۶۰۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ انواع تحول و تغییر در سازمان
به طور کلی تحولات سازمانی به دو دسته:
1⃣ تحولات استراتژیک و ناگهانی
#Strategic
2⃣ تحولات تدریجی و گام به گام
#Incremental
تقسیم میشوند. همچنین از زاویه دیگری میتوان آنها را به دو دسته تغییرات؛
1⃣ پیشبینیشده
#Anticipatory
2⃣ واکنشی
#Reactive
طبقه بندی کرد. برای دستهبندی بهتر انواع تحول سازمانی ماتریس میتواند به ما کمک کند.
#مدیریت_تغییر
#تحول_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ #مدل_تغییر_ساتیر
این مدل که توسط یک رواندرمانگر متخصص خانواده به نام #ویرجینیا_ساتیر ارائه شده، براساس مشاهدات او از نحوهٔ تجربه تغییر در خانوادهها بنیان نهاده شده است. اما مانند مورد کوبلر – راس، میتواند در امور سازمانی و تجاری نیز بکار گرفته شود:
▪️وضع موجود فعلی:
که در آن در مرحلهٔ شروع کار هستید.
▪️مقاومت:
واکنش طبیعی بسیاری از افراد هنگامی که برای اولین بار با تغییر روبرو میشوند.
▪️هرجومرج:
زمانی که تغییر شروع به حرکت کرده و هنوز سردرگمی و مقاومت وجود دارد.
▪️پذیرش:
زمانی که بهرهوری خود را نشان میدهد علامت پذیرش عمومی پدیدار میشود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_تغییر
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدیریت تغییر استراتژیک در سازمانها
✅ یکی از فروض اساسی در زمینه تغییر استراتژیک این است که تغییر استراتژیک موضوعی از بالا به پایین است. درواقع مدیران ارشد در مورد #استراتژی تصمیمگیری میکنند و نحوه اجرای آن را برنامهریزی میکنند و سپس بهگونهای تغییرات موردنظر خود را اعمال میکنند. این مهمترین نقش مدیران برای اثرگذاری بر جهتگیری استراتژیک سازمان است.
✅ بااینحال اینکه تصور شود همهچیز را میتوان کنترل کرد، دور از ذهن است. این دیدگاه نشان میدهد که استراتژیها معمولاً در سطوح پایینی #سازمان پدیدار میشوند و بسیاری از افراد دیگر در سازمان مانند مدیران میانی، نقش اصلی را در مدیریت تغییر بر عهده دارند. در ادامه این مطلب به بررسی چگونگی مدیریت تغییر استراتژیک از موضوعات مدیریت استراتژیک پیشرفته در سازمانها خواهیم پرداخت.
✅ در صورتی تغییر موفقیتآمیز خواهد بود که جنبههای استراتژیک، عملیاتی و روزمره سازمان را به یکدیگر پیوند دهد. این امر نهتنها بر اهمیت تبدیل تغییر استراتژیک به برنامههای جزئی، وظایف کلیدی و #مدیریت_سازمان از طریق فرآیندهای کنترل تأکید دارد بلکه به چگونگی پیوند تغییر با جنبههای روزمره سازمان اشاره دارد.
✅ رویکردی که در اینجا برای #تغییر_استراتژیک در نظر گرفته شده است وابسته به «زمینه» (Context) است. مدیران باید بین رویکردهای مختلف به مدیریت تغییر در مدیریت استراتژیک پیشرفته بر اساس شرایطی که با آن مواجه میشوند تعادل برقرار کنند و درنتیجه یک زمینه سازمانی ایجاد کنند تا از طریق آن بتوان تغییر را تسهیل کرد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚗 پنجره خودروها در آینده!
ایده جذابی از #تویوتا برای ماشین های هوشمند
#iot
#Toyota
#smartcar
#internetofthings
#کلیپ_کوتاه
#اینترنت_اشیا
#ماشین_هوشمند
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 طبق بررسی ها در سال ۲۰۲۲ نزدیک به ۱۴ میلیارد دستگاه متصل به اینترنت در دنیا وجود دارد یعنی چیزی حدود ۲ برابر جمعیت آدم ها در دنیا! به زودی ساده ترین چیزها حتی عینک، چای ساز، پرده ها و … توانایی اتصال به اینترنت را دارند.
#کلیپ_کوتاه
#فناوری_روز
#اینترنت_اشیا
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⌚لومی واچ (lumiwatch) ساعتی که مرزهای یک #ساعت_هوشمند رو به تنهایی در نوردید. طراحى این ساعت طوریست که مى تواندتصاویر صفحه نمایشگر خود را روى ساعد کاربر نمایش بدهد. صفحه نمایش این ساعت ۵ سانتى مترى است.
⌚بخش لیزر ساعت هوشمند لومى واچ نیز در کنارش قرار داردو با نور قرمز، آبى و سبز تصاویرى را نمایش مى دهد. این نور به اندازه کافى قدرتمند است و و حتى در یک روز آفتابى نیز کاربر مى تواند تصاویر ایجاد شده روى ساعدش را ببیند. قیمت این ساعت هوشمند نیز احتمالا ۶۰۰ دلار خواهد بود.
#کلیپ_کوتاه
#خانه_هوشمند
#اینترنت_اشیا
#شهر_هوشمند
#هوش_مصنوعی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
تأثیر نیروهای محرک داخلی و خارجی بر احیاء برنامه ریزی راهبردی
✍ #دکتر_مریم_دانشور
#پایگاه_جامع_مدیریار
Wlwww.modiryar.com
@modiryar
✍ فرآیندهای چهارگانه و اساسی دانش در اقتصاد دانش بنیان
#دانش_بنیان
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شاخص رقابت پذیری جهانی
1⃣ عوامل نوآوری و پیچیدگی:
▪️پیچیدگی تجاری
▪️نوآوری
2⃣ افزایش دهنده های کارآیی:
▪️تحصیلات عالیه
▪️کارآیی بازار کالا
▪️توشعه بازار مالی
▪️آمادگی فناوری
▪️حجم بازار
3⃣ نیازهای اساسی:
▪️نهادها
▪️زیرساخت ها
▪️محیط اقتصاد کلان
▪️سلامت و آموزش مقدماتی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شرح حال شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰، شماره ۳۶۰۵
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ شرح حال شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ «شرح حال» اصطلاحی است که بیشتر بین #پزشکان مرسوم است. هر روز صبح اول وقت پزشک بر بالین بیمار حاضر می شود و با کمک پرستاران به اصطلاح شرح حال او را می گیرد. این گزارش شامل مجموعه اطلاعاتی است که بیمار در مورد شاخص های سلامتی اش به گروه درمانی ارائه میدهد. این اقدام کمک می کند پزشک بهترین تصمیم و تجویز را برای بیمار داشته باشد و او را در جهت رفع کلیه نیازهایش یاری کند.
✅ شهر هم به عنوان یک #موجود_زنده که حیات دارد و گاهی حالش خوب است و گاهی هم می تواند بد باشد شرح حالی دارد. از حیث سطح آلایندگی ها، حال و روز جسمی، روحی و روانی شهروندان، اتفاقات عمده ای که در شهر رخ داده است، وضعیت پروژه های عمرانی و زیرساخت ها، نظام ارتباطی بین شهروندان با هم و با محیط و مواردی از این دست مجموعاً بیانگر حال و روز شهر است.
✅ #مدیریت_شهری موظف است هر روز شرح حال شهر را بگیرد و ما به ازای وضعیت جاری آن به نفع شهر و شهروندان تصمیماتی اتخاذ نماید که هم حال مردم را بهتر کند، هم کیفیت خدمات را افزایش دهد و هم سطح معیشت عامه را ارتقا بخشد. این اقدامات هم کالبدی و هویتی است هم عمرانی و اجتماعی و به بیان ساده تر در تمامی عرصه های فعالیت های متنوع شهرداری ها قابل انجام است.
✅ #زندگی_ماشینی امروز که اکثر مردم را دچار روزمرگی کرده است به علاوه پدیده های مکانیکی و یا صنعتی که اثرات عمده ای در ترافیک، آلودگی زیست محیطی، آلودگی صوتی و ... دارد مجموعاً می تواند حال عمومی شهر را نامطلوب کند. در همین راستا باید مدیریت شهری نگاهی جامع به مجموعه اقدامات خود داشته باشد که هر کدام با پیوستی اجتماعی و انسانی اثرگذاری پدیده ها بر مردم و شهر را ارزیابی نماید.
✅ فرض کنید #تیم_فوتبال پرطرفدار یک شهر به دسته پایین تر سقوط کند، وضعیت کرونایی شهر قرمز شود یا میزان فوتی های آن افزایش یابد، اتفاقاتی همچون آتش سوزی پلاسکو و یا پروژه های عمرانی که مرکز پر تردد یک شهر را قفل می کند همه و همه می تواند بیانگر بخشی از حال شهر باشد که باید مورد توجه قرار گیرد. در این راستا هم اقدامات کلان و جامع مورد نیاز است که روند عمومی حال شهر و شهروندان را بهبود بخشد
✅ همانند توسعه #فضای_سبز، ایجاد تفرج گاه های عمومی، توسعه زیرساخت ها و حمل و نقل عمومی، مدرنیزه کردن و منطقی نمودن فرایندها و ... و هم اقدامات روزانه و مناسبتی. همانند جشن های عمومی، خدمات نظافتی شهر، افزایش جذابیت های بصری و تبلیغات محیطی و ... باید هوای یکدیگر و هوای شهر را داشته باشیم و همواره از حال و روز آن با خبر باشیم و با نگرشی متفاوت در جهت بهود حال شهر و شهروندان تلاش کنیم.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰، شماره ۳۶۰۵
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ کیفیت زندگی تحصیلی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: فصلنامه آموزشی، تحلیلی #مشاور_مدرسه
🔻وزارت آموزش و پرورش، ، دوره هفدهم، شماره ۲، زمستان ۱۴۰۰
http://athir.blogfa.com/post/6958
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ کیفیت زندگی تحصیلی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ به ادراک فرد از #موقعیت_تحصیلی خود در زندگی برطبق فرهنگ و سنت با توجه به اهداف، انتظارات و استاندارها کیفیت زندگی تحصیلی می گویند. با توجه به این که بخش قابل توجهی از عمر مفید دانش آموزان در فضای مدرسه سپری می شود و اکنون در ایام کرونا زمان زیادی را به صورت مجازی درگیر فعالیت های مربوط به تحصیل هستند این موضوع از اهمیت فراوانی برخوردار است. کیفیت تحصیلی مطلوب باعث اشتیاق به تحصیل و در نهایت اشتیاق به علم می شود. یک زندگی تحصیلی با کیفیت و مطلوب رابطه مستقیم با سطح رضایت مندی دانش آموزان در مقاطع مختلف دارد.
✅ طبق مطالعات در کشور ما هرچه به سمت مقاطع بالاتر تحصیل می رویم سطح رضایت مندی کاهش می یابد زیرا با چالش های جدی تناقض، عدم یکپارچگی و دستپاچگی در آموزش روبه رو هستیم. اگر #زندگی_تحصیلی دانش آموزان در مقاطع پایین تر از کیفیت مناسب برخوردار نباشد در مقاطع بالاتر نتیجه ای جز شکست #سیستم_آموزشی را به دنبال نخواهد داشت. درعوض اگر کیفیت تحصیلی بالا باشد سبب آرامش و امنیت دانش آموزان، افزایش اعتماد به نفس، قدرت و قاطعیت در تصمیم گیری، احساس خود ارزشمندی و ریسک پذیری می شود.
✅ کودکان در فرایند تحصیل مقدماتی سه مرحله را طی می کنند:
▪️مرحله اول:
انسان از سال اول تولد جهان اطراف خود را از طریق حس، تقلید، براساس هوش و از طریق تخیل دریافت می کند. در هر مرحله از یادگیری علاوه برتوانایی در آن مرحله توانایی مراحل قبلی را نیز دارند. مثلاً کودکی که در مرحله یادگیری براساس تخیل است علاوه برتخیل می تواند ازطریق حواس، توانایی کشف و تقلید هم داشته باشد.
▪️مرحله دوم:
از هفت سالگی کودک چیز دیگری را درک خواهد کرد به نام عقل. یعنی مرحله ای از یادگیری که در ذهن تقریباً تا به حال وجود نداشته است. رشد عقل به خودی خود اتفاق نمی افتد و فقط از طریق آموزش فراهم می شود.
▪️مرحله سوم:
اگر تا هفت سالگی کودکی نسبتاً خوبی داشته باشد، رشد عقلی که از هفت سالگی شروع می شود تا ۱۸سالگی به کمال خود می رسد و ما شاهد انسانی خواهیم بود عاقل، صاحب آزادی، دارای مسئولیت، بااخلاق و بهره مند از وجدان انسانی.
✅ برای رسیدن به #کیفیت_زندگی_تحصیلی مطلوب باید مطابق با نیازهای هر مرحله و شرایط محیطی اقدامات مؤثر در جهت افزایش کیفیت زندگی تحصیلی صورت پذیرد. به عنوان مثال در ایام کرونا با پدیده ای به نام فضای مجازی مواجهیم که تا دیروز دانش آموزان را در آن محدود می کردیم و امروز می بایست ساعت ها با آن در ارتباط باشند. امری که به دلیل عدم تجربه بسیاری از مدیران و معلمین در چگونگی کیفی سازی آن، در بسیاری موارد سبب خسته شدن روح و روان دانش آموزان وخانوادۀ آن ها شده است.
🔺منبع: فصلنامه آموزشی، تحلیلی #مشاور_مدرسه
🔻وزارت آموزش و پرورش، ، دوره هفدهم، شماره ۲، زمستان ۱۴۰۰
http://athir.blogfa.com/post/6958
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تهاجم ترکیبی متقابل
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۰، شماره ۹۱۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar