✍ ویژگی های مدیر بد
▪️یکی از مهمترین داراییهای هر #سازمان، کارکنان آن سازمان هستند و با ارزشی که برای کسبوکار خلق میکنند سازمان را به سمت موفقیت پیش میبرند.
▪️اگر شما #مدیریت یک سازمان را بر عهده دارید باید قبل از هرچیز قدر منابع انسانی خوب را بدانید و تمام تلاش خود را برای حفظ و حمایت از این سرمایه بزرگ به کار گیرید.
▪️ یک #مدیر با رفتارها و عملکرد بدی که دارد، میتواند منجر به از دست رفتن یا بیانگیزگی کارکنانش شود. در واقع افراد شغل خود را ترک نمیکنند، بلکه مدیران شان را کنار می گذارند.
#مدیر_بد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ویژگی های مدیر بد ▪️یکی از مهمترین داراییهای هر #سازمان، کارکنان آن سازمان هستند و با ارزشی که
🔴 ویژگی های مدیر بد
1⃣ کنترلگر:
داشتن #دیسیپلین و نظم در مدیریت یک اخلاق پسندیده برای مدیرانه، ولی هرکسی زمانی که فضا برای تمرکز و خلاقیت داشته باشه قطعا میتونه عملکرد موفقیتآمیزتری ارائه بده و کنترل شدن تک تک فعالیتهای کارمندها نتیجهای جز استرس و خستگی براشون نداره. یک مدیر کنترلگر به هیچکس اعتماد نداره، تمام حرکات پرسنل رو زیر سؤال میبره و کارمندها برای انجام هر کار کوچیکی به تأییدش نیاز دارن.
2⃣ بلاتکلیفی:
بلاتکلیفی و نداشتن قدرت #تصمیم_گیری نه تنها یک ضعف بزرگ در مدیریته بلکه باعث سردرگمی و تلف شدن وقت کارمندان و سازمان میشه و کمکم کارمندها رو بیانگیزه و از تواناییهای مدیر ناامید میکنه.
3⃣ تبعیض:
مدیری که بین کارمندهاش فرق بذاره و تبعیض قائل بشه قطعا یک مدیر بد محسوب میشه. نادیده گرفتن شایستگیهای یک فرد و بها دادن به عدم شایستگیهای یک فرد دیگه باعث نابودی اعتماد به نفس و سرخوردگی کارمندان خوب و پرورش کارمندانی بیکفایت میشه.
این دسته مدیران بیشتر عاشق کارمندان #چاپلوس و خبرچین هستن و برای بیکفایتی این جمع کوچیک در انجام وظایفشون بهانهتراشی میکنن تا اونهارو در کنار خودشون حفظ کنن.
4⃣ نداشتن آیندهنگری:
سازمانی موفقه که به جز هدفهای کوتاهمدت روی هدفهای بلندمدت هم تمرکز داشته باشه، وقتی مدیری نگرش محدودی داره، کارمنداش در مسیر درستی قرار نمیگیرن و #سازمان هم پیشرفت چشمگیری نداره و نتیجه این درجا زدن، خستگی و بی انگیزگی اعضای تیمه.
5⃣ سرزنش کننده:
#مدیران_بد اغلب موفقیتهای کارمندانشون رو نادیده میگیرن و از موفقیت و دستاوردهای کارمندها به نفع خودشون سؤاستفاده میکنن ولی زمانی که مشکلی پیش بیاد یا همه چیز مطابق میلشون پیش نره کارمندها رو مقصر میدونن و بهشون حمله میکنن. اونها کارمندا رو فدای اشتباهات خودشون میکن و مسئولیت خطاهاشون رو نمیپذیرن.
6⃣ بدخلق:
اگر شیوهی #مدیریت شما به این شکله که از ترساندن و بدخلقی برای حرکت رو به جلوی تیم و انجام وظایف کارمندان استفاده میکنید، باید بدونید این مسیر کاملا غلطی در شیوه مدیریت محسوب میشه و شما را به هیچ جایی نمیرسونه. احترام به اجبار و از روی ترس کارمندها هیچ نفعی برای شما نخواهد داشت. دوستی، صمیمیت، همدلی و پشتیبانی شماس که میتونه تیمی قوی و یکپارچه بسازه.
7⃣ مقاومت در برابر تغییر:
بیاین قبول کنیم هر انسانی میتونه اشتباه کنه یا اطلاعات ناکافی در مورد موضوعی داشته باشه، حتی مدیر یک سازمان. #مدیران بد، بازخوردها و پیشنهادهایی که میتونن برای پیشرفت کار سازنده و مفید باشن رو گوش نمیکنن و نمیپذیرن. اونها نمیتونن مخالفت کارمندانشون رو تحمل کنن و با اینکه خوب میدونن کار درست کدومه، شهامت قبول کردنش رو ندارن. بعضیوقتها گوش دادن و کمک گرفتن از کارمندها برای پیشرفت سازمان میتونه بسیار مفید و تأثیرگذار باشه.
8⃣ عدم قدردانی:
یکی از دلایلی که #کارمندان مدیر خودشون رو مدیر بدی میدونن، قدرنشناسیه. این مدیران معتقدند که تصدیق دستاوردها نشانه ضعفه. مدیرانی با این طرز تفکر، که چون دستمزد پرداخت میکنن پس نیازی به تشکر و پاداش نیست، برای کارمندانشون چیزی جز بیانگیزگی و تضعیف روحیه ندارن. یک تشکر ساده میتونه برای سازمان صمیمیت، موفقیتهای چشمگیر و رقابتهای سازنده در پی داشته باشه.
9⃣ عدم مسئولیتپذیری:
مدیرانی که وقت و حوصله برای مشارکت کردن در کار با کارمندانشون رو ندارن، باید شغل مدیریت رو کنار بذارن. قطعاً این افراد نمیتونن مدیران موفق و شایستهای باشن. زمانی که به حضور آنها برای انجام کارهای مختلف نیازه، در دسترس نیستن. حضور اونها در کنار #کارمندها تنها ماهیت فیزیکی داره و احساس نمی شه. این مدیران از زیر بار هر مسئولیتی شونه خالی میکنن و نمیخوان درباره مشکلات چیزی بشنون و از چالشها فرار میکنن.
🔟 انتظارات غیرمنطقی:
یک #مدیر_خوب میتونه بین انتظارات مطلوب و واقعی و انتظارات غیرواقعی تفاوت قائل بشه، برای هرکاری زمانبندی و تقسیم وظایف منطقی در نظر بگیره. انتظارات غیرواقعی و دست نیافتنی تنها باعث تلف شدن وقت و خستگی سازمان و کارکنان میشه و هیچ سودی برای سازمان نداره.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ویژگی های یک مدیر خوب
▪️#مدیریت اساسیترین و مهمترین رکن موفقیت یک سازمان است. تفاوت مدیران موفق و ناموفق در طرز فکر و نوع اقداماتی است که انجام میدهند.
▪️وقتی شما #مسئولیت_مدیریت یک سازمان یا مجموعه را بر عهده دارید، همانطور که شما مسئول موفقیت سازمان و کسبکار هستید، در قبال آرامش، پیشرفت و موفقیت کارمندان هم مسئول هستید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ویژگی های یک مدیر خوب ▪️#مدیریت اساسیترین و مهمترین رکن موفقیت یک سازمان است. تفاوت مدیران موفق
✍ ویژگیهای یک مدیر خوب
1⃣ مثبتاندیشی
▪️یک #مدیر_خوب میدونه که به هرچیزی که فکر کنه ناخوآگاه اتفاق میافته و اثراتش رو در روحیه خودش و اطرافیانش به جا میذاره.
▪️#نگرش خوشبینانه نه تنها حال مدیر، بلکه حال تمامی کارمندان رو خوب میکنه و باعث میشه از کاری که انجام میدن لذت ببرن.
▪️#فلسفه_مدیریت به سلامت عبور کردن از روزهای سخته پس یک مدیر نباید دائما از مشکلات شکایت کنه.
▪️ درعوض میتونه با #رفتار و گفتارش به اطرافیان انگیزه و انرژی بده و اونهارو ترغیب به عملکرد بهتر بکنه.
2⃣ صداقت
▪️#کارمندان مدیری رو موفق میدونن که به صداقتش ایمان داشته باشن. درصورتی که یک مدیر با کارمندانش روراست و صادق باشه، کارمندا میتونن تصور روشنی از اهداف، آینده و جایگاه خودشون در مجموعه داشته باشن.
▪️رعایت اصول صداقت و تساوی در بین کارمندا، اونها را بیشتر نسبت به شما و کسب و کارتون وفادار خواهد کرد. فقط یک #مدیر_صادق میتونه در مقابل عملکرد خودش از کارمندان انتظار صداقت داشته باشه.
3⃣ ارتباطات
▪️یک #مدیر تنها، قطعا مدیر خوبی نیست. یک مدیر خوب باید بتونه بصورت مؤثری با اعضای تیمش ارتباط برقرار کنه، مطمئن بشین که این توانایی هست و بخشی از تلاشهاتون رو صرف برقراری ارتباط با دیگران در محیط کار میکنید.
▪️ شما میتونید با برقراری ارتباطهای صمیمانه فضای سنگین کاری رو از میون بردارین. باید بدونید چطور #روابط با کارمندان و مافوقتون رو مدیریت کنید و گسترش بدین.
▪️مدیر خوب میدونه چطور حد روابط و سلسله مراتب رو حفظ و هماهنگ کنه. یکی از مهمترین مهارتهای ارتباطی، گوش دادنه. به صحبتها، شکایتها و نظرات کارمندان، مافوق و مشتریان خود گوش بدین و نظراتشون رو بررسی کنید و برای #پیشرفت کسبوکارتون به کار بگیرین.
4⃣ قدردانی
▪️#مدیران_موفق همیشه عملکرد مجموعه رو ارزیابی میکنن و مدام افراد پرتلاش رو قدردانی و تشویق میکنند و به همین شیوه بقیه کارمندها رو ترغیب به عملکرد بهتر میکنن.
▪️مدیران خوب هیچگاه نسبت به افراد با عملکرد بالا بیتوجه نیستن و #پاداش دادن به اونهارو فراموش نمیکنن. مدیری که برای عملکرد خوب کارکنانش ارزش قائل نیست، خیلی زود با بیانگیزگی نیروی کار، سقوط و نابودی کسب و کارش مواجه میشه.
5⃣ تشویق به پیشرفت
▪️مدیران موفق استعدادهای #نیروی_انسانی خودش رو کشف کرده و برای پیشرفت این استعدادها برنامهریزی می کنن. اونها در افزایش توانمندیهای همکاران متخصص هستند و میدونن در هر شرایطی چگونه از تواناییهای منحصربهفرد هر کارمند به خوبی بهره ببرن تا پروژهها با موفقیت بیشتری پیش برن.
▪️یک مدیر خوب همیشه خواهان بهبود و پیشرفت شغلی مستمر کارکنانشه و از اونجا که میدونه پیشرفت کارمندها مساوی با پیشرفت سازمانه برای آموزش و #شکوفایی اونها وقت و هزینه صرف میکنه.
▪️بیشتر کارمندها توانایی بالایی برای یادگیری و گسترش دانش خود دارن و میتونن به شرکت کمکهای چشمگیری کنن. اهمیت دادن مدیر به رشد کارمندها، تلاش، رقابت و #موفقیت بیشتر برای کل سازمان رو در پی داره.
6⃣ دانش صنعت
▪️چقدر درباره صنعتی که در اون #فعالیت می کنید، اطلاعات دارین؟ مدیریت، مسئولیتی دشوار و پیچیدهاس و تنها دانش کامل درباره زمینه فعالیت سازمان میتونه باعث بشه شما از پس این پست مهم بربیاین.
▪️ شما با نداشتن #اطلاعات کافی درباره جزئیات صنعت، خودتون و کارمندان رو ناخودآگاه در زمینه حل مشکلات و جلو بردن فعالیتهای سازمان دچار سردرگمی میکنین.
▪️البته این نکته هم مهمه که یک مدیر خوب تنها به دانش خودش نباید اکتفا کنه، همیشه باید در زمینه صنعت فعالیتش #مطالعه داشته باشه و اطلاعاتش رو به روز کنه تا بتونه پاسخگوی مشتریان و کارمندان باشه.
7⃣ مسئولیتپذیری
▪️#مدیر_خوب خودش رو عضوی از سازمان میبینه و با همقدم شدن با بقیه کارمندا سعی میکنه سازمان رو در مسیر موفقیت به جلو ببره، از کار کردن با بقیه لذت میبره و به پذیرش مسئولیتهای بزرگ علاقهمنده و اون رو بخشی از فعالیتهای لازم برای رسیدن به هدف مشترک میدونه و در قبال وظایفش و سازمان احساس مسئولیت میکنه.
▪️خطاها و اشتباههای خودش رو بر دوش کس دیگهای نمیذاره و مدیریتش صرفا به حضور فیزیکی خلاصه نمیشه. این شیوه مدیریته که باعث دلگرمی و آرامش خاطر #کارمندان سازمان میشه.
8⃣ اتخاذ تصمیمات:
▪️#مدیران_موفق تصمیم گیرندگانی حرفهای هستن. تمام جزئیات و مسائل رو بررسی و تجزیه و تحلیل میکنن و بهترین تصمیم رو در سریعترین زمان ممکن میگیرن.
▪️به جای اینکه روزها و ماهها برای یافتن بهترین گزینه ممکن فکر کنند با قاطعیت تصمیم میگیرن و همین تصمیمات قاطعانه و سریع یک مدیر خوب هستش که سازمان رو در مسیر درست قرار میده و از اتلاف وقت و انرژی #کارمندها جلوگیری میکنه.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مدیریت مشتری QCI
همانطور که در قسمت بالا ملاحظه میکنید در مرکز مدل فعالیتهای مورد نیاز شرکتها قرار دارد که با اجرای آنها میتوانند مشتریان خود را حفظ کنند. علاوهبراین، افرادی که فرآیندها را انجام میدهند و یا از تکنولوژیها استفاده میکنند نیز قابل مشاهده هستند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_مشتری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ارزش های سازمانی
▪️ایمنی
▪️تعالی
▪️اخلاق
▪️نوآوری
▪️مشتری مداری
▪️مسئولیت پذیری
#ارزش_های_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ارزش های سازمانی ▪️ایمنی ▪️تعالی ▪️اخلاق ▪️نوآوری ▪️مشتری مداری ▪️مسئولیت پذیری #ارزش_های_سازما
✍ ارزش های سازمانی
✅ امروزه در #سازمان_های_موفق، تصمیمات و عملیات بر اساس ارزش ها رهبری و هدایت می شوند. این سازمان ها نیستند که مدیریت براساس ارزش ها را موثر می سازند بلکه وجود کارکنان است که این تاثیر را ایجاد می کند.
✅ از طرفی در تمامی نظام های تعالی سازمانی بر اهمیت ترویج #اصول_اخلاقی و تقویت فرهنگ معنوی که موجب ایجاد مزیت های استراتژیک خواهد شد، تاکید بسیاری صورت گرفته است.
🔴 #مشتری_مداری
امروزه در تمامي سازمان هاي موفق توجه به مشتري مداري و مديريت #تجارب_مشتری بسيار حائز اهميت بوده و همواره در تلاشند با تعريف اقدامات اثرگذار و هدفمند رضايت مشتريان خود را كسب نمايند.
🔴 #نوآوری
بدون شك در شركت های #دانش_بنيان، نوآوري نقش ويژه اي در موفقيت و افق آينده شركت خواهد داشت. اين نوآوري ها مي تواند علاوه بر به روزآوري فرايندهاي توليد سبب كاهش هزينه هاي شركت گردد.
🔴 #تعالی
سازمان با معرفي تعالي بعنوان يكي از ارزش های اساسی خود، قدم در راه بي پايان تعالي گذارده است. سازمان با تعریف پروژه های مختلف و بهره برداري از بهينه كاوي هاي مستمر خود را متعهد به تعالي سازمانی می داند.
🔴 #ايمنی
توجه به #ايمني_كاركنان در سازمان هاي بزرگ و نوآور بسيار حائز اهميت است. ايمني به عنوان يكي از ارزش هاي سازمانی و تعريف فرايندهاي ايمن توليد، تمامي تلاش سازمان را در جهت نهادينه نمودن اين ارزش در ميان كاركنان و در جهت فرايندهای توليد ترغیب می کند.
🔴 #مسئوليت_پذيری
مسئولیت پذیری اجتماعی کارکنان یک سازمان تأثیر مستقیم زیادی در موفقیت های آن دارد. میتوان گفت #مسئولیت_اجتماعی عبارتست از مجموعه ارزشها، باورها و دانشهای مشترک انسانی و محیطی در میان کارکنان در انجام فعالیتهای معطوف به تولید و یا ایجاد ارزش افزوده.
🔴 #اخلاق
رعايت اصول اخلاق و احترام متقابل در ميان كاركنان بسيار حائز اهميت مي باشد و سازمان با درك اهميت اين موضوع تمامي تلاش خود را در ترويج و برقراري #ارتباطات_سازمانی بر اساس احترام متقابل كاركنان انجام مي دهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل تأثیر سبک های رهبری بر عملکرد سازمانی با میانجی گری های یادگیری و نوآوری سازمانی
#دکتر_نورمحمد_یعقوبی
این مدل تأثیر سبک های رهبری بر عملکرد سازمانی با میانجی گری نوآوری و یادگیری سازمانی را نشان می دهد. سبک رهبری تحولی از چهار بعد ملاحظه فردی، جذبه، الهام و تظاهر عقلایی و سبک رهبری تبادلی نیز از چهار بعد پاداش مربوط، مدیریت انفعالی، مدیریت فعال و عدم مداخله تشکیل شده است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_عملکرد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 مديريت محدوده پروژه چيست؟
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مديريت_محدوده_پروژه
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🔴 مديريت محدوده پروژه چيست؟ #مدیریت_پروژه #پایگاه_جامع_مدیریار #مديريت_محدوده_پروژه www.modiryar
🔴 مديريت محدوده پروژه چيست؟
▪️#مديريت_محدوده_پروژه فرآيندي براي اطمينان از اين است که يک پروژه شامل تمام کارهاي مرتبط و مناسب براي رسيدن به اهداف پروژه مي شود.
▪️در واقع #هدف اوليه مديريت محدوده پروژه کنترل کردن اين است که چه چيزي در محدوده قرار مي گيرد و چه چيزي قرار نمي گيرد.
▪️تکنيک هاي مديريت پروژه به مديران پروژه و ناظران امکان مي دهد که دقيقاً مقدار کاري که براي تکميل يک #پروژه مورد نياز است را به آن کار اختصاص دهند.
🔴 محدوده پروژه چيست؟
▪️#محدوده_پروژه در واقع کاري است که براي تحويل يک پروژه، سرويس يا نتيجه با ويژگي ها و نقش هاي مشخص بايد انجام شود.
▪️محدوده به مجموعه اي از #محصولات، سرويس ها يا نتايج قابل تحويل با ويژگي هاي خاص اطلاق مي شود.
🔴 مراحل مدیریت محدوده پروژه
مديريت محدوده پروژه از سه مرحله زير تشکيل مي شود:
1⃣ #برنامه_ريزی
به فرآيند تعريف يک نماي کلي به علاوه کارهايي که براي دستيابي به محصولات #قابل_تحويل بايد انجام شود، برنامه ريزي گفته مي شود.
2⃣ #کنترل
به فرآيند #مستندسازي، رديابي و تمرکز کردن بر موانع محدوده و هم چنين تأييد يا رد تغييرات از طريق کنترل و نظارت بر اين فرآيندها کنترل ناميده مي شود.
3⃣ #خاتمه_دادن
به #فرآيند_رسيدگي به تحويلات پروژه، خاتمه دادن مي گويند. تخمين نتايج پروژه نسبت به برنامه اصلي از کارکردهاي اوليه اين مرحله مي باشد.
🔴 تعاریف
▪️فرض کنيد هدف از انجام يک پروژه تحويل يک محصول در نظر گرفته مي شود. اگر محدوده پروژه و #محصول به طور مناسب تعريف نشوند، رسيدن به اهداف مورد نظر پروژه غيرممکن مي شود.
▪️دو اصطلاح که وسيع ترين استفاده را در مقوله #مديريت پروژه دارند، محدوده پروژه و محدوده محصول هستند. در ادامه تعاريف کوتاهي از اين ۲ مفهوم ارائه مي کنيم.
1⃣ محدوده محصول
#محدوده_پروژه را مي توان به عنوان ويژگي يا خصوصيات يک پروژه صرفنظر از طراحي، عملکرد يا قسمت هاي مختلف آن تعريف کرد. نکته مهم اين است که محدوده محصول، به محصول واقعي و ملموسي اشاره دارد که در نهايت توليد مي شود.
2⃣ محدوده پروژه
برعکس مقوله #محدوده_محصول، محدوده پروژه بر گام هاي مختلفي که بايد براي تحويل محصول برداشته شود تمرکز مي کند. محدوده پروژه مي تواند شامل کارهايي مانند خطوط مونتاژ، آموزش کارکنان، زنجيره هاي تأمين و تختصيص پرسنل باشد.
🔴 فرآیندهای اصلی مدیریت پروژه
۶ فرآيند اصلي «مديريت محدوده پروژه» به شرح زير مي باشند؛
1⃣ برنامه ريزی مديريت محدوده
کارکرد برنامه مديريت محدوده، شرح دادن محدوده پروژه است. هم چنين در مورد نحوه تعريف بيشتر، #اعتبارسنجي و کنترل بيشتر محدوده پروژه در طول چرخه عمر پروژه مستند سازي مي کند.
2⃣ جمع آوری نيازمندی ها
در اين مرحله #ذينفعان پروژه بايد فرآيندهاي تخصيص و مستند سازي را انجام دهند تا فعاليت هاي پروژه را برآورده کنند.
3⃣ تعريف محدوده
اين مرحله شامل ارائه يک تعريف مفصل از پروژه و محصول است. بنابراين وقتي ليست نيازمندي ها را تهيه مي کنيد، بايد تمامي نيازهاي مختلف پروژه و #محصولات يا سرويس ها را تعريف کنيد.
4⃣ ايجاد ساختار شکست کار
به وجود آوردن ساختار #شکست_کار با استفاده از تکنيکي به نام تکنيک تجزيه يا شکست انجام مي شود. اين تکنيک به منظور رسيدن به نتايج بهتر و بر اساس تقسيم بندي کارهاي قابل تحويل پروژه به اجزاي کوچک تر و قابل کنترل تر انجام مي شود.
5⃣ تأييد محدوده
اين مرحله بخشي از #فرآيند_نظارت و کنترل پروژه است که شامل بررسي موارد تحويل کالا به مشتري يا حامي مالي است تا اطمينان حاصل شود که کار به طرز مطلوب انجام شده است و مورد قبول مشتري يا حامي مالي قرار مي گيرد.
6⃣ کنترل محدوده
#کنترل_محدوده آخرين فرآيند در مديريت محدوده پروژه محسوب مي شود. اين مرحله نيز بخشي از پروسه کنترل و نظارت پروژه مي باشد.
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مديريت_محدوده_پروژه
www.modiryar.com
@modiryar
🔺استاندارد بین المللیISO 21500
🔻(مدیریت پروژه- خطوط راهنما)
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🔺استاندارد بین المللیISO 21500 🔻(مدیریت پروژه- خطوط راهنما) #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #مدیریت_پرو
🔺استاندارد بین المللیISO 21500
🔻(مدیریت پروژه- خطوط راهنما)
✅ راهنمایی هایی را درباره مفاهیم و فرآیندهای مدیریت پروژه ارائه میکند که برای #عملکرد_پروژه مهم و برآن تاثیرگذار است.
✅ استاندارد بین المللیISO 21500 بر مبنای تعریف مفاهیم یازده گانه، فرآیندهای قابل #استانداردسازی ۳۸ گانه مدیریت پروژه را (صرف نظر از تحول و پشتیبانی) در پنج گروه فرآیندی و ۱۰ گروه موضوعی زیر ارائه مینماید:
🔴 گروه های فرآیندی شامل موارد زیر است:
1⃣ آغازین
2⃣ برنامهریزی
3⃣ پیاده سازی
4⃣ کنترل
5⃣ اختتام
🔴 گروههای موضوعی شامل موارد زیر است؛
1⃣ یکپارچهسازی
2⃣ ذینفعان
3⃣ محدوده
4⃣ منابع
5⃣ زمان
6⃣ هزینه
7⃣ ریسک
8⃣ کیفیت
9⃣ تدارکات
🔟 ارتباطات
✅ در هدف #فرآیند دستاوردهای پیادهسازی فرآیند توصیف شده است. شرح فرآیند شامل خطوط راهنمایی برای استقرار فرآیند بوده که قابلیت الزامی شدن را دارد.
✅ ورودی و خروجی هر فرآیند علاوه بر تبیین ارتباطات فرآیندها، میتواند شاخصی برای اندازهگیری #اثربخشی فرآیند باشد.
✅ سازمانهای #پروژه_محور و همچنین سازمانهایی که بخشی از فعالیتهای آنها پروژه محور میباشد و یا دارای دفاتر مدیریت پروژه میباشند میتوانند فعالیتهای خود را بر اساس این استاندارد بین المللیISO 21500 (مدیریت پروژه- خطوط راهنما) سازماندهی نمایند.
✅ دامنه کاربرد #استاندارد بین المللیISO 21500 (مدیریت پروژه- خطوط راهنما) میتواند گسترده است و مخاطبان زیر را در بر گیرد:
▪️کارفرمایان و ناظران پروژه
▪️پیمانکاران پروژه
▪️دفاتر مدیریت پروژه سازمانها
#ISO_21500
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سیستم مدیریت محیط زیست
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_پروژه
#مدیریت_کیفیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ سیستم مدیریت محیط زیست #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #مدیریت_پروژه #مدیریت_کیفیت #پایگاه_جامع_مدیریا
✍ سیستم مدیریت محیط زیست
✅ سازمان جهانی استانداردسازی (ISO) یک سازمان غیردولتی بینالمللی است که در ۲۴ فوریه سال ۱۹۴۷ تاسیس شد. این سازمان متشکل از مؤسسههای ملی استانداردسازی ۱۳۰ کشور بزرگ و کوچک #صنعتی و در حال توسعه از کلیه مناطق دنیاست.وظیفه اصلی #ایزو توسعه استانداردسازی و فعالیتهای مرتبط در جهان با نگرشی تسهیلکننده نسبت به تبادلات بینالمللی کالاها و خدمات، بهبود همکاری در محدوده علمی، فنی، اطلاعاتی و فعالیتهای اقتصادی و حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده است.
✅ #سازمان بینالمللی استاندارد (ایزو) تدوین استانداردهای فنی و اختیاری را بر عهده دارد. این استانداردها تقریباً شامل کلیه موارد مربوط به تکنولوژی و نیز کمک به ساخت و عرضه کالاها و خدمات مؤثرتر، ایمنتر و بهداشتیتر میشود. استانداردهای ایزو تجارت و #بازرگانی بین کشورها را آسانتر و صحیحتر میکند و به طور کلی از مصرفکنندگان کالاها و خدمات حمایت، و زندگی آنها را سهلتر میکند. به عبارت دیگر اقدامات ایزو که منتج به موافقتنامههای بینالمللی گشته، در نهایت به صورت استانداردهای بینالمللی چاپ میشود.
✅ محیط زیست، محیطی شامل هوا، آب، خاک، منابع طبیعی، گیاهان، جانوران، انسانها و روابط متقابل بین آنها که سازمان در آن #فعالیت مینماید. توجه روز افزون به حفظ محیط زیست از طریق برقراری قوانین و ضوابط ملی، منطقه ای، بین المللی و همچنین سطح آگاهی، نیازها و انتظارات ذی نفعان نسبت به توسعه پایدار از طریق تعامل بین سه رکن آن یعنی محیط، جامعه و اقتصاد باعث ایجاد تحرک و انگیزه در سازمان ها در برقراری سیستم های مدیریت محیط زیستی با هدف مشارکت در رکن #پایداری محیط زیست شده اند.
✅ بدیهی است که #استانداردسازی در سطح بین المللی و ایجاد هم زبانی و هم نوایی به گسترش رویکردهای محیط زیستی در دنیا کمک شایانی نموده است. انتظارات اجتماعی برای توسعه پایدار، شفافیت و پاسخگویی منجر به قوانین سختگیرانه، فشار فزاینده آلودگی بر محیط، استفاده غیر موثر از منابع، مدیریت نامناسب پسماند، تغییرات آب و هوایی، تضعیف و فقدان تنوع محیط زیستی شده است. این #استاندارد مبنای بسیار خوبی برای سازمان است تا توسط آن بتواند جنبه های محیط زیستی را شناسایی و با تعیین پیامدها و تعریف اقدامات مناسب، آنها را مدیریت نماید.
✅ با توجه به تغییرات جدید در این ویرایش، سازمان باید عوامل درون و برون سازمانی مرتبط با مقاصد و جهت گیری های #راهبردی که بر توانایی #سازمان در دستیابی به نتایج سیستم مدیریت محیط زیست تاثیر دارند را تعیین نماید. این عوامل، ورودی خوبی برای تعیین اهداف و همچنین با توجه به نیازها و انتظارات ذی نفعان، مبنایی برای طرح ریزی ریسک ها و فرصت ها در نظر گرفته می شوند.
✅ تفکر مبتنی بر #ریسک بروی فرآیند های سیستم مدیریت #محیط_زیست به عنوان یک ابزار پیشگیرانه به سازمان کمک خواهد کرد تا عوامل و موضوعات نامطلوب و موثر در دستیابی به اهداف، شناسایی و ضمن اولویت بندی آنها از طریق تعریف اقدامات مناسب، تعیین تکلیف شوند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_پروژه
#مدیریت_کیفیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ معرفی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_پروژه
#مدیریت_کیفیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ معرفی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #مدیریت_پروژه #مدیریت_کیفیت #پای
✍ معرفی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی
✅ سازمان جهانی استانداردسازی (ISO) یک سازمان غیردولتی بینالمللی است که در ۲۴ فوریه سال ۱۹۴۷ تاسیس شد. این سازمان متشکل از مؤسسههای ملی #استانداردسازی ۱۳۰ کشور بزرگ و کوچک صنعتی و در حال توسعه از کلیه مناطق دنیاست.وظیفه اصلی ایزو توسعه استانداردسازی و فعالیتهای مرتبط در جهان با نگرشی تسهیلکننده نسبت به تبادلات بینالمللی کالاها و خدمات، بهبود همکاری در محدوده علمی، فنی، اطلاعاتی و فعالیتهای اقتصادی و حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده است.
✅ سازمان بینالمللی استاندارد (ایزو) تدوین استانداردهای فنی و اختیاری را بر عهده دارد. این استانداردها تقریباً شامل کلیه موارد مربوط به تکنولوژی و نیز کمک به ساخت و عرضه کالاها و خدمات مؤثرتر، ایمنتر و بهداشتیتر میشود. استانداردهای ایزو تجارت و بازرگانی بین کشورها را آسانتر و صحیحتر میکند و به طور کلی از مصرفکنندگان کالاها و #خدمات_حمایت، و زندگی آنها را سهلتر میکند. به عبارت دیگر اقدامات ایزو که منتج به موافقتنامههای بینالمللی گشته، در نهایت به صورت استانداردهای بینالمللی چاپ میشود.
✅ هدف از سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ارائه چهارچوبی برای مدیریت ریسک ها و فرصت های ایمنی و بهداشت شغلی می باشد. هدف و خروجی های مورد انتظار سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی پیشگیری از مصدومیت و بیماری مرتبط با کار کارگران و ایجاد محیط های کاری ایمن و سالم؛ در نتیجه؛ حذف خطرات و به حداقل رساندن ریسک های ایمنی و بهداشت شغلی با در نظر گرفتن شاخص های #پیشگیرانه و حفاظتی موثر برای سازمان بسیار حائز اهمیت است. زمانی که این شاخص ها توسط سازمان و به واسطه سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی بکارگرفته شود؛ سازمان می تواند عملکرد ایمنی و بهداشت شغلی خود را بهبود ببخشد.
✅ #سیستم_ایمنی_و_بهداشت_شغلی در هنگام انجام اقدام اولیه برای پرداختن به فرصت ها جهت بهبود عملکرد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی می تواند بسیار موثر و کارا باشد. پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی مطابق با این سند می تواند ریسک های ایمنی و بهداشت شغلی خود را مدیریت و عملکرد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی خود را بهبود دهد. سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی می تواند سازمان را در دستیابی کامل به الزامات قانونی و سایر الزامات کمک نماید.
✅ استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی توسط کمیته پروژه ISO/PC 283 تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی تهیه شده است. این استاندارد به خوبی امکان ایمنی و بهداشت محیط کار را با پیشگیری از مصدومیت و بیماری مربوط به محیط کار و بهبود عملکرد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی را به سازمان ها را می دهد. این استاندارد در هر سازمانی که می خواهد خطرات محیط کاری خود را حذف؛ ریسک های ایمنی و بهداشت شغلی را به حداقل برساند و عملکرد ایمنی و بهداشت شغلی سازمان خود را #بهبود بدهد قابل کاربرد می باشد.
✅ این استاندارد به سازمان ها در دستیابی به خروجی های مورد انتظار سیستم مدیریت ایمنی و #بهداشت_شغلی کمک می نماید. این خروجی ها می تواند شامل موارد زیر باشند:
▪️الف) بهبود مستمر عملکرد OH&S
▪️ب) برآورده سازی الزامات قانونی و سایر الزامات؛
▪️ج) دستیابی به اهداف OH&S.
این استاندارد به موضوعاتی همچون ایمنی محصول؛ تخریب اموال یا پیامدهای محیط زیستی نمی پردازد. این استاندارد در خصوص ایمنی و بهداشت شغلی کارگران و سایر طرف های ذی نفع مربوطه می پردازد.
✅ این #استاندارد_بین_المللی مبتنی بر اصول مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی است که در راستای ILO تشریح شده است. در این استاندارد، هر یک از این اصول و دلایل منطقی اهمیت آنها برای سازمان توضیح داده شده و مثالهایی در خصوص فواید ارزیابی با این اصول و اقدامات معمول برای بهبود عملکرد سازمان در زمان به کاربردن این اصول ارائه شده است.
✅ این استاندارد از استاندارد BS OHSAS 18001:2007 تبدیل شده است به استاندارد ISO 45001:2018. از بزرگترین تغییرات در این استاندارد، ۱۰ بند شدن آن بر اساس Annex SL است. یک سازمان مسئول ایمنی و بهداشت شغلی کارگران و سایر افرادی است که می توانند تحت تاثیر فعالیت های آن سازمان قرار گیرند. این مسئولیت شامل ترویج و محافظت فیزیکی و سلامت روحی آنها می باشد. استقرار یک سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی یک تصمیم استراتژیک و عملیاتی در یک سازمان می باشد. موفقیت سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی به رهبری؛ تعهد و #مشارکت تمامی سطوح و بخش های سازمان بستگی دارد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_پروژه
#مدیریت_کیفیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ طبقهبندی مدیران (سطوح مدیریتی)
🔴 #هرم_مدیریتی
▪️مدیریت عالی
▪️مدیریت میانی
▪️مدیریت عملیاتی
🔺منبع: کتاب اصول مدیریت
🔻#دکتر_علی_رضائیان
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modirya
Modiryar | مدیریار
✍ طبقهبندی مدیران (سطوح مدیریتی) 🔴 #هرم_مدیریتی ▪️مدیریت عالی ▪️مدیریت میانی ▪️مدیریت عملیاتی 🔺م
🔴 طبقه بندی مدیران (سطوح مدیریتی)
✅ مدیران را می توان به شیوه های مختلفی طبقه بندی کرد. این شیوه های مختلف براساس حوزه های کاری مختلف در مشاغل مدیریتی بوجود می آیند. به طور کلی در هر سازمانی می توان ۳ سطح مدیریتی زیر را تعریف کرد:
🔴 #هرم_مدیریتی
▪️مدیریت عالی
▪️مدیریت میانی
▪️مدیریت عملیاتی
این سطوح مدیریتی را می توان در هرم مدیریتی نمایش داد. در ادامه به بررسی سطوح مدیریتی (از پایین هرم به سمت راس هرم) می پردازیم.
🔴 مدیریت عملیاتی (سرپرستی)
✅ معمولا #سرپرستان یا همان مدیران عملیاتی بسیار پرکار هستند و سرشان خیلی شلوغ است. این گروه از مدیران معمولا درگیر فعالیت های نظارتی می باشند. آنها به صورت مستمر به تعریف و بازتعریف فعالیت هایی برای پرسنل زیردست خود می پردازند.
✅ این #مدیران باید برنامه های عملیاتی را به طور دقیق اجرا نمایند تا سازمان بتواند به اهداف عالی خود برسد. این مدیران معمولا دچار کمبود زمان می شوند و وقت کمی برای گزارش نویسی، مطالعه، تحلیل و بازبینی برنامه های اجرایی دارند.
✅ #مدیران_عملیاتی معمولا بیشترین وقت خود را با زیر دستان خود سپری می کنند. به طورکلی می توان گفت که مدیران رده عملیاتی زندگی کاری فعالی را دارند و بیشترین زمان خود را صرف حل چالش ها و مشکلات #فراروی_سازمان شان می کنند.
🔴 مدیریت میانی
✅ سطح بعدی از سطوح مدیریتی، مدیریت میانی است. مدیران میانی به مدیران عالی گزارش می دهند. مدیران میانی فعالیت های عملی کمتری دارند ولی ناچارند، فعالیت فکری بیشتری را انجام دهند. آنها وظیفه دارند که بر کار #سرپرستان نظارت و مدیریت نمایند. مدیران میانی در حقیقت واسطه ای بین مدیران عالی و مدیران عملیاتی می باشند.
✅ مدیران میانی بیشترین زمان خود را صرف آنالیز داده و آماده سازی اطلاعات برای بهبود در فرآیندهای #تصمیم_گیری مدیران عالی می نمایند. آنها زمان زیادی را صرف جلسات می کنند. یک مدیر میانی باید شنونده خوبی باشد تا بتواند بهترین گزارشات را به مدیران عالی ارائه نماید.
✅ #مدیران_میانی وظیفه برنامه ریزی های میان مدت را برعهده دارند. این در حالی است که مدیریت عالی برنامه های جامع تر و بلند مدت تر را آماده می نماید. مدیر میانی شیوه انجام کار توسط سرپرستان و واحدهای زیردست آنها را به دقت مورد ارزیابی قرار می دهد و سعی می کند کوچکترین تغییرات در نرخ های بازدهی را مورد رصد قرار دهد و گزارشات جامعی را به مدیران عالی ارائه دهد.
🔴 مدیریت عالی
✅ معمولا مدیری که در #سطح_عملیاتی و میانی موفق بوده است، شانس بیشتری برای موفقیت در مدیریت عالی یک سازمان را خواهد داشت. بخش گسترده ای از کار مدیران عالی مشابه مدیران میانی می باشد. با این تفاوت که مدیران عالی معمولا به برنامه ریزی های جامع تر و بلندمدت تر می پردازند و حوزه فعالیت گسترده تر و متنوع تری را دارند.
✅ #مدیران_عالی عملکرد کلی واحدهای تابعه را زیرنظر قرار می دهند و سعی می کنند با مدیران سطوح پایین تر تعامل مناسبی را برقرار کنند. این تعاملات و ارتباطات قوی می تواند به آنها در شناسایی مشکلات و راه حل ها کمک قابل توجهی بنماید. از دیگر سو، مدیران عالی وظیفه برقراری ارتباط با مدیران خارج از سازمان (نظیر شرکت های همکار، رقبا، مشتریان، شرکای کلیدی و ...) را هم برعهده دارند. آنها باید توانایی های بالایی در شناخت موقعیت ها و چالش ها داشته باشند و در عمل مدیریت ریسک را در تمامی فعالیت های خود پیاده سازی نمایند.
🔴 مدیریت موفق و موثر
✅ جدا از #سطوح_مدیریتی هر مدیری باید سعی کند تا اهداف سازمانی خود را برآورده نماید. یک مدیر موفق و موثر؛
#Successful_effective_management
باید بتواند انگیزه لازم را به کارکنان خود بدهد تا آن ها با بیشترین توان (۸۰ تا ۹۰ درصد توان کاری) خود به انجام وظایفشان بپردازند.
✅ در تعریف بیاید عنوان کنیم که #مدیر_موفق مدیری است که بتواند حداقل کار مورد قبول را با استفاده از ابزارهای مدیریتی فراهم نماید. اما مدیری، مدیر موثر نامیده می شود که بتواند ۸۰ تا ۹۰ درصد از توانایی های نیروهای زیردست خود را به کار گیرد.
✅ برای این که بتوان مدیری موفق و موثر بود به توانایی های ذاتی و اکتسابی بسیاری نیاز است. از جمله این #توانایی_ها می توان به مباحث زیر اشاره کرد:
▪️فنی
▪️انسانی
▪ادراکی
▪️طراحی و حل مساله
✅ یک مدیر موفق و موثر باید نگرش و انگیزه های معینی را داشته باشد و همزمان از توانایی های مدیریتی نیز برخوردار باشد. مدیران موثر دارای اعتماد به نفس مناسبی هستند و در کار خود مصمم و جدی می باشند. آنها به زیردستان و بالادستان خود #پاسخگو خواهند بود و سعی می کنند علیرغم صادق بودن، خوش بین و منظم باشند.
🔺منبع: کتاب اصول مدیریت
🔻#دکتر_علی_رضائیان
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modirya
✍ دغدغه های مدرسه ای
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۱، شماره ۹۳۵
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ دغدغه های مدرسه ای
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ «بوی ماه مهر ماه مهربان!» خداوند مرحوم #قیصر_امین پور سراینده این شعر خاطره انگیز را رحمت کند. حتماً به یاد دارید که سال ها یکی از ابزارهای مهم تبلیغاتی صدا و سیما و مدارس در ابتدای سال تحصیلی برای برانگیختن دانش آموزان به درس و مدرسه پخش مکرر این سرود بود. هر چند در دوران دانش آموزی بنده و بسیاری از همکلاسی ها و اطرافیانم هیچ گاه تحت تأثیر جنبه های تبلیغاتی این سرود قرار نگرفتیم و هر سال در ابتدای مهر و همزمان با بازگشایی مدارس به دلیل محیط خاص مدارس آن زمان در دل احساس ناراحتی داشتیم اما به هر حال جنبه های نوستالوژیک آن کماکان باقی است. امروز جو مدارس با گذشته بسیار متفاوت شده است. شاید همان رویکرد فرزند سالاری که سال هاست در جامعه فراگیر شده به مدارس نیز به گونه ای سرایت کرده و رفتار معلمان و کادر آموزشی را تحت تأثیر قرار داده است اما واقعیت این که هنوز هم نتوانسته ایم محیط آموزشی را آن چنان که باید برای فرزندانمان برانگیزاننده کنیم.
✅ این درست است که دیگر در مدارس خبر از تنبیه فیزیکی و ناظم های سخت گیر و #معلمان عبوس نیست اما کماکان مهرماه برای بسیاری از دانش آموزان و حتی والدین خیلی هم بوی مهربانی نیست! تقریباً از آموزش رایگان که حق همه مردم است هیچ خبری نیست. سطح کیفی مدارس دولتی اکثراً آن چنان پایین است که والدینی که دغدغه ی آینده ی فرزندانشان را دارند با هر زور و زحمتی که شده تلاش می کنند عزیزان خود را در مدارس غیر انتفاعی با کیفیت بالاتر ثبت نام نمایند و علیرغم قوانین به ظاهر سفت و سخت هر مدرسه به بهانه ای می خواهد از والدین برای اداره محیط آموزشی خود پول دریافت کند و این چنین قانون نقض می شود. با توجه به وضعیت پنجره جمعیتی کشور و کاهش چشمگیر زاد و ولد امروز اهمیت چگونگی تربیت فرزندان و دانش آموزان کشور یا به اصطلاح امور آموزشی و پرورشی آن ها دو چندان شده است.
✅ با وجود تلاش های صورت گرفته در نظام آموزشی ما چند نکته کماکان مطابق با استانداردهای روز نیست.
▪️اول بحث فضای فیزیکی #مدارس است که همچنان سرانه آموزشی ما با استانداردها فاصله بسیاری دارد.
▪️دوم بحث بهره گیری از زمین های بازی و ورزشی، آزمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی است که در بسیاری از مراکز آموزشی در حد استاندارد و مطلوب وجود ندارد.
▪️سوم فقدان نگاه مهارت محور است. با این که مطالعات بسیاری در کشور مربوط به این موضوع صورت پذیرفته اما هنوز آموزش های ما آنچنان که باید #مهارت_محور و معطوف به تربیت فرزندان برای فعالیت های اجتماعی آینده نیست.
▪️چهارم کیفیت محتوا و کادر آموزشی مدارس است که:
▪️اولا به صورت ناهمگون است و
▪️ثانیاَ از سطح کیفی مطلوبی برخوردار نیست.
✅ البته این ها تمام ماجرا نیست. قطعاً مسائل فراوان دیگری وجود دارد که خانواده ها و نظام آموزشی کشور با آن دست به گریبان است و کیفیت آموزش در کشور را تهدید می کند. نکته حائز اهمیت این است که به تعبیر امام راحل باید دبستان را دریابیم که دانشگاه دیر است. این جمله بدان معناست که مهم ترین نقطه ی ساخت آینده ی کشور حوزه آموزش و پرورش است که می تواند با تربیت آینده سازان زمینه ساز پیشرفت کشور باشد. هر چند بعد از پیروزی انقلاب در این حوزه تحولات چشمگیری رخ داده است اما کماکان تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیاری داریم. باید نسبت به اهمیت آموزش و پرورش و تربیت #آینده_سازان کشور باور و ایمان واقعی و به دور از شعار داشته باشیم تا آینده کشور را تضمین نماییم.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۱، شماره ۹۳۵
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فرایند اکتشافی جذب و بکارگیری استعدادهای برتر
✍ #دکتر_علی_فرهی
1⃣ تجزیه و تحلیل مشاغل
2⃣ احصا مشاغل خاص استعدادهای برتر
▪️مشاغل تخصصی، مهارتی و نیازمند قابلیت
▪️مشاغل تازه ایجاد شده (علوم جدید)
▪️مشاغل تحولی (نیازمند تفکرات نو و بدیع)
▪️مشاغل نیازمند جانشین با فرایندهای پیچیده
3⃣ برنامه ریزی نیروی انسانی
▪️عضوگیری
▪️عضویابی
* گزینش و انتخاب
* توجیه تخصصی
* انتصاب و بکارگیری
▪️عضوسازی
#مدیریت_منابع
#مدیریت_استعداد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ساختار و ابعاد شناسایی شده برای هم پیوندی شغلی
🔺اجزاء هم پیوندی شغلی
🔻تشریح اجزاء
#هم_پیوندی_شغلی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ساختار و ابعاد شناسایی شده برای هم پیوندی شغلی 🔺اجزاء هم پیوندی شغلی 🔻تشریح اجزاء #هم_پیوندی_شغل
✍ ساختار و ابعاد شناسایی شده برای هم پیوندی شغلی
🔺اجزاء هم پیوندی شغلی
🔻تشریح اجزاء
🔴 تناسب - سازمان
این بعد سازگاری ادراک شده فرد با سازمان را نشان می دهد. ارزش ها، اهداف کار راهه ای و برنامه های آینده فرد باید با #فرهنگ_شرکت و نیز الزامات شغلی (دانش شغلی، مهارت ها و توانمندی ها) متناسب باشد.
🔴 تناسب - جامعه بیرونی
این بعد معرف #ادراک_فرد از میزان تناسب خود با جامعه بیرونی و محیط پیرامونی (آب و هوا، امکانات رفاهی و فرهنگ عمومی) است.
🔴 پیوندها - سازمان
بعد پیوندها- سازان، میزان #ارتباطات_رسمی و غیررسمی بین کارکن و سایر کارکنان و گروه های موجود در سازمانی را در نظر می گیرد.
🔴 پیوندها - جامعه بیرونی
بعد پیوندها - جامعه بیرونی، میزان #ارتباطات_فرد با سایر افراد و گروه های موجود درجامعه بیرونی را نشان می دهد. این بعد هم پیوندی بیانگر تاثیرات قابل توجه خانواده و سایر نهادهای اجتماعی برکارکنان و تصمیم گیری آن هاست.
🔴 هزینههای ادراک شده - سازمان
این بعد هم پیوندی نمایانگر هر آن چیزی (منافع مادی و روان شناختی) است که فرد در صورت ترک خدمت از دست می دهد. مثلاً #ترک_خدمت احتمالاٌ خسارات فردی را نوید می دهد، مانند از دست دادن همکاران، پروژه ها و مزایا هرچه میزان هزینه ای ادراک شده بیشتر باشد، انصراف از خدمت برای فرد سخت تر می نماید.
🔴 هزینههای ادراک شده - جامعه بیرونی
این بعد در صورت نقل مکان کارکن، عمدتاٌ #مسئله_ساز است ترک جامعه ای جذاب، امن که در آن فرد مورد احترام است و لینک های بسیاری در آن ایجاد نموده، دشوار است. البته ممکن است بتوان با تغییر شغل در همان مسکن ماند.
#هم_پیوندی_شغلی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar