الگوی تلفیقی شایستگی های مدیران منابع انسانی
#مدیران_منابع_انسانی
#مدیریت_منابع_انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
به مناسبت هفته نیروی انتظامی؛
ضرورتهای ذاتی عملکرد نیروی انتظامی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
امنیت داخلی یکی از مهمترین مولفههای توسعه است و برای اینکه بتوانیم به توسعه پایدار و پیشرفتهای روز افزون دست یابیم باید شاخصهای امنیتی را افزایش دهیم. مسلماً در این راستا جایگاه و نقش نیروى انتظامى در پاسدارى از دستاوردهاى انقلاب، در کنار دیگر نیروهاى مسلح کشور بر کسى پوشیده نیست. لذا هفته ی نیروی انتظامی فرصت مناسبی است تا ضمن تکریم و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والا مقام این نهاد، مردم و مسئولین از پلیس غیور کشور که فداکارانه جان و آسایش خویش را نثار امنیت و آرامش هموطنان می نماید تقدیر به عمل آورده و آنها را در راستای انجام وظایفشان یاری نماید.
✍ منبع: پایگاه خبری تحلیلی الف
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
ضرورتهای ذاتی عملکرد نیروی انتظامی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکى از نهادهاى مهم و بنیادین اجتماعى و امنیتى داراى وظایف و مأموریتهاى خطیرى در فرایند تأمین امنیت پایدار و همه جانبه و مراقبت از آن می باشد. پلیس، امروز مظهر عدالت و مبارزه با ظلم، قانون گریزى و تعدی و تجاوز به حقوق دیگران است. وظیفه ی مهمی که می بایست در قالب ويژگي های؛ «اقتدار، عزت، رحمت و رافت» صورت پذیرد تا جلوه ی بیرونی عملکرد آن بیانگر نهادی قدرتمند و البته مردمی باشد. برای دستیابی به این مهم نیروی انتظامی باید برخی از موارد اساسی زیر را به عنوان ضرورت های ذاتی عملکرد خود دانسته و نسبت به تحقق آن اهتمام ورزد:
➊ قاطعیت و اقتدار جدا از خشونت:
در ارتباط با نیروی انتظامی یک اصل کلی وجود دارد که بر اساس آن هیبت مامور نباید شکسته شود و پلیس می بایست با اقتدار در سطح شهرها حضور یابد. بنا به تعبیر مقام معظم رهبری اقتدار یک امر معنوى است و با صداى کلفت و اسلحه تیز و مشت محکم تفاوت دارد. به بیان دیگر اقتدارهاى ظاهرى، در حقیقت اقتدار نیستند. اقتدار واقعی وضعیتى است که با وجود آن هم نیروى انتظامى در خود احساس قدرت می کند و هم آحاد ملت. اما قاعدتاً این قاطعیت به معنای خشونت نیست. بلکه منظور شیوه ای از برخورد قاطعانه و محترمانه است که بر اساس آن در دل دشمنِ مخلِ امنیت و سایر افرادی که به دنبال اختلال در قانون و نظم عمومی هستند ایجاد هراس می کند و در میان مردم احساس امنیت و آرامش به وجود می آورد.
➋ تجهیز به دانش و فناوری روز:
با پیشرفت علم و تکنولوژی شیوه های وقوع جرم، سرقت، خرابکاری و ... نیز بسیار متفاوت و پیچیده شده است. نیروی انتظامی برای آنکه بتواند دراین راستا به نحو احسن و در زمان مناسب به وظایف خود عمل کند می بایست از جدیدترین نرم افزارها و سخت افزارهای روز بهره مند باشد و با ارائه ی آموزش های میدانی و ضمن خدمت مناسب و پیشرفته کادر عملیاتی خود را به دانش روز مجهز نماید.
➌ آگاهی کامل از مسائل و مباحث جاری:
آگاهی كامل از مسائل و مباحث جاری یكی از نیازهای حیاتی نیروی انتظامی است. اگر این اِشراف و آگاهی وجود داشته باشد، در برخورد با مجرمان به مردم آسیبی نخواهد رسید. همچنین تسلط به مسائل و شناخت مباحث جاری و حوزه هایی همچون؛ جنگ نرم، سلامت اجتماعی، جرم های اینترنتی و فضای مجازی، شبکه های اجتماعی، قرص های روانگردان و مواد مخدر صنعتی و ... از مهمترین ضروریات می باشد.
➍ ارتباط مناسب با رسانهها به منظور افزایش آگاهی های انتظامی:
بنابه تعبیر رهبر انقلاب کسی باید در نیروی انتظامی فرماندهی کند که قادر به ارتباط مناسب با رسانه ها و مردم باشد. تا از این طریق ضمن ارائه آموزش های لازم در حوزه های مختلف انتظامی به آحاد جامعه، مهارت ها و آگاهی های عمومی را در ارتباط با مسائل مختلف این حوزه افزایش دهد. مسلماً وقوع این امر تا حد زیادی می تواند سبب پیشگیری از رفتارهای نابهنجار گردد.
➎ نظمآفرینی اجتماعی از طریق ارتقاء فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر:
به منظور افزایش مشارکت عمومی در قانون گرایی و نظم آفرینی یکی از وظایف مهم پلیس در حوزه ی اجتماعی ارتقا فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است. بی شک گسترش این فرهنگ به عنوان یک اصل دینی تأثیر به سزایی در سالم سازی جامعه و پیشگیری از وقوع جرم دارد. مقوله ی مهمی که تحقق آن مستلزم تشریک مساعی پلیس با سایر نهادهای فرهنگی و اجتماعی ذیربط می باشد.
➏ دقت و مراقبت در رعایت قانون:
کسى که می خواهد با قانون شکن برخورد کند، باید خود وظایف قانونی اش را به خوبى انجام دهد. بر اساس سند چشمانداز توسعه ۱۴۰۴ پلیس خود را ملزم به رعایت حقوق و آزادى همگان حتى متهمان و مجرمان دانسته و به بررسى چرایى پدیده هاى نا امنى مى پردازد. لذا سازمان پلیس و نیروی انتظامی می بایست با الهام از تعالیم دینی نهادی معتدل و میانه رو باشد که ضمن رعایت دقیق قوانین و مقررات از هرگونه خودسری و قانون شکنی در تمامی سطوح مبرا بوده و با هر گونه تخلف از این اصل در هر سطحی با جدیت مقابله می کند.
➐ نبود فساد حتی در کمترین میزان:
در نیروی انتظامی فساد در کمترین میزان هم نباید باشد. به بیان دیگر در حالی که وظیفه ی اصلی نیروی انتظامی مقابله با فساد اعم از بی نظمی، اغتشاش گری، قاچاق، دزدی، ناامنی، مواد مخدر و ... می باشد لازمه اصلی مقابله با این مفاسد، نبود فساد حتی در كمترین میزان، در دستگاه مقابله كننده با فساد است.
✍ منبع: پایگاه خبری تحلیلی الف
http://old.alef.ir/vdcdn50szyt0nj6.2a2y.html?397890
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ زعفرانیه
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️#زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از گیاه زعفران بدست می آید. چاشنی و رنگ دهنده غذا است و موجب كاهش چربی و كلسترول خون می گردد، آرام بخش، اشتها آور، پيشگيری كننده از بيماري های قلبی و سرطان، تقويت کننده حافظه و كاهنده فشار خون است که از گیاه آن در درمان بیماری آسم، بيماري هاي پوستی و چشم، درمان معده درد و کم خونی استفاده می شود.
▪️آنچه تا اینجا خواندید به علاوۀ بسیاری از موارد دیگر که در این مجال نمی گنجد را از دل مطالعاتم در فضای مجازی در ارتباط با #خواص_زعفران به دست آوردم که تقدیم حضورتان کردم. البته حتم دارم خیلی از این موارد را خودتان می دانستید. الغرض! هر چه دانسته های ما نسبت به زعفران و خواص غذایی، دارویی و ارزش اقتصادی آن بیشتر باشد بی مهری و قدر نشناسی ما نسبت به آن بیشتر جلوه گری میکند.
▪️می دانیم مهم و گران قیمت و از معدود محصولاتی است که خاص و ناب ایران است اما آن چنان که باید قدرش را نمی دانیم. از زمانی که نخستین بار مهاجران، #پیاز_زعفران را از ایران به افغانستان بردند و یا اکنون که سودهای کلانی اسپانیا و امارات (دبی) و برخی دیگر کشورها از زعفران ایران می برند همه گواهی بر این ادعاست!
▪️با وجود آنکه تولید زعفران به صورت انحصاری در اختیار ایران است و ۹۴ درصد طلای سرخ جهان را ما تامین میکنیم، اما سهم کشورمان در تجارت جهانی آن تنها ۶۰ درصد است و کشورهای دیگر سودهای کلان آن را میبرند. خام فروشی و #صادرات_فله_ای زعفران، بسته بندی های بی کیفیت و فاقد خلاقیت، مدیریت و بهره برداری نامناسب و غیرمتخصص در زمینه صادرات همه وهمه منجر به از دست رفتن فرصت های اقتصادی این محصول کمیاب گردیده است. پس تا دیر نشده به خودتان بیایید و کاری نکنید روزی برسد که خودمان وارد کننده زعفران باشیم!
✍ منبع: #روزنامه_اقتصادی_آسیا، مهر ۱۳۹۹، شماره ۴۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ وقتی شایستگی میمیرد
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️وقتی شایستگی می میرد "شایستهسالاری" متولد نمی شود، شایسته ها به پستوها تبعید میگردند، افراد نالایق بر مناصب کلیدی تکیه می زنند، کُند ذهن های جامعه "ژنخوب" می شوند، نادان ها و ناتوان ها بر انسان حاکم می گردند، سنگ روی سنگ بنا نمی شود، بازی موش و گربه آغاز می شود و هر تازه به دوران رسیده ای همچون "گربۀ تائب" می شود "عابد و زاهد و مسلمانا".
▪️در این میان بازار تملق و چاپلوسی رونق می گیرد، بادنجان دور قاب چین ها همه کاره می شوند و آفتاب پرست های فرصت طلب دبیرکل "حزبباد" می گردند. مردمان به کناره می روند و نامردمان جولان می دهند و لشکر "دغلدوستان" روزی هزار بار دور شیرینی طواف می کنند. و تو میمانی با دنیایی از توان و شایستگی که مجالی برای بروز و ظهورش نیست.
▪️شایستگی که در میان نباشد، فسادهای اقتصادی کلان شکل می گیرد، تلفنچیها و رئیسدفترهای خبرکشِ سازمان ها همه کاره می شوند، جای مدیران دستور می دهند و عقده های حقارت شان را به رخ می کشند. هر کسی سرش به تنش می ارزد را به پارکینگ فرستاده و گوشه نشین می کنند و هر بلایی دلشان خواست بر سر بیت المال در می آورند.
▪️وای به حال جامعهای که در آن عادت مألوف و طريق معروف؛ "آزردن دوستان باشد و خلافِ راه صواب"، "نقض رأى اولوالالباب باشد و کنار زدن شایستگان"، "ذوالفقار علی در نيام باشد و زبان سعدي در کام" که در آن زمان دنیاپرستان حریصی زمام را به دست می گیرند که "چشم تنگ دنیادوستشان" را تنها خاک گور پر می کند.
▪️پس تا می توانید فرومایگان را کنار بزنید و در جای خود بنشانید، هر عالمِ عاملی را قدر بدانید و در صدر نشانید، تعهد و تخصص را ارج گذارده و ترویج کنید، تا شایستگی حاکم شود، فساد رخت ببندد، هر کسی در جای خود بنشیند و عدالت برقرار گردد تا بدین سان هم خدا راضی گردد و هم خلق خدا.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
عمده رفتارهای بد از ناامنی میآید
✍ #مرتضی_جوشقانی
MOST BAD BEHAVIOR COMES FROM INSECURITY
این سخن را به DEBRA WINGER آمریکایی نسبت می دهند. قبل از توضیح و مفهوم شناسی این پیام، به داستان و آزمایش زیر توجه کنید:
▪️در سال ۱۹۶۰ تعدادی از روانشناسان اجتماعی فرانسوی در یک مرکز آموزشی شبانه روزی نوجوانان ۱۲تا ۱۹سال آموزش میدیدند، هر نوجوان سه وعدۀ غذایی روزانه با احتساب میان وعدهها، ۸۰۰ گرم غذا میخورد. شایعه كردند به علت وضعیت اقتصادی نابسامان غذا به لحاظ كمی و كیفی جیرهبندی شود. شش ماه بعد از این شایعه، میزان غذای مصرفی روزانه هر فرد از ۸۰۰ گرم به ۱۲۰۰ گرم افزایش یافت. هنگامی كه عملاً جیرهبندی را آغاز كردند، مصرف غذا از ۱۲۰۰ گرم به ۱۵۰۰ گرم رسید.
▪️دلیل افزایش مصرف این بود كه نوجوانان آیندۀ خود را مبهم میدیدند. در وضع عادی افراد غذای خود را به یكدیگر تعارف میكردند و نسبت به یكدیگر رابطهای مبتنی بر نیكوكاری، شفقت و نوعی از خودگذشتگی داشتند. امّا هنگامی كه شایعۀ كمبود غذا مطرح شد، تعارفات، رعایت ادب و رفتارهای مهربانانه، نسبت به یكدیگر كمتر شد. در واقع به دلیل مبهم بودن آینده، اخلاقی زیستن بر پایۀ عدالت، احسان، رعایت ادب و.. به مرور زمان كمرنگ گشت.
💢 نتیجه:
▪️در شرایطی که در جامعه، سازمان و یا خانواده، مولفه های امنیت زیر سوال رفته و یا با مشکل مواجه شوند آستانه اخلاق و استاندارد های رفتار درست افراد نیز کاهش می یابد.
▪️انسانها در بقا، آسایش، احترام و ... بدنبال امنیت پایدار هستند. گاهی اوقات این مفاهیم تحت تاثیر برخی از رفتار های بد رهبران، مسئولین، مدیران و سرپرستان قرار میگیرد. باید ببینیم کدامیک از مفاهیم فوق در سازمان ما دچار ناامنی شده اند.
💢 بعنوان مثال:
▪️آیا پرسنل سازمان در ادامه همکاری امنیت روانی دارند؟
▪️کارکنان سازمان شما چقدر آتیه شغلی خود را روشن می بینند و رفتار مسئولین و روسا تا چه اندازه به این امنیت/ناامنی دامن زده است؟
یکی از پاسخ های غیرحرفه ای به این موضوع میتواند پیشنهاد عقد قراردادهای طولانی مدت باشد!
#رفتار_سازمانی
#ارزیابی_عملکرد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#مدیریت_تغییر_رفتار
#تغییر_رفتار حتی در زمانهایی که خودتان، تصمیم به انجام آن گرفته باشید نیز کار سادهای نخواهد بود. دشواری این کار در مورد رفتارهایی که تبدیل به یک عادت شدهاند، بیشتر است. اما گاهی تنها دلیل دشوار به نظر رسیدن تغییر عادات رفتاری، ندانستن روش درست برای تغییر است. برای هر رفتار روش مخصوصی میتوان در نظر گرفت. در حقیقت برای تغییر یک عادت باید عادت یا رفتار مناسب دیگری را جایگزین عادت قبل کنید. به این منظور باید راهی برای حذف عادات قدیم و شکل دهی رفتاری جدید پیدا کنید.
💢 #مراحل_تغییر_رفتار
مدلهای مختلفی از تغییر رفتارها وجود دارد که در این مقاله بر مؤثرترین و آسانترین روش تمرکز میکنیم. هر چند در این بحث آسانترین روش را نام بردیم، اما در همین روش میدانیم که تغییر عادات و رفتار هرگز کار آسانی نیست. در این روش باید قدمهای کوچک و تدریجی برای هدفهای بزرگ برداشته شوند. مراحلی که در این روش برای تغییر رفتار مطرح است را در ادامه مرور میکنیم.
▪️مرحله اول:
قبل از تصمیم
اغلب افراد در این مرحله حالت انکار را نسبت به رفتار خود دارند. رفتاری که به عنوان یک عادت بد و مضر وجود دارد را به عنوان یک مشکل نمیشناسند. در این مرحله معمولاً فرد از آسیبهای ناشی از رفتارش #آگاه نیست یا به آنها توجه ندارد. اگر در این مرحله باشید، شما قدرتی برای کنترل بر موقعیت در خود نمیبینید. در این مرحله باید از خودتان بپرسید که چرا ممکن است یک رفتار به عنوان مشکل مطرح شود و بخواهید آن را ترک کنید.
▪️مرحله دوم:
تصمیم به تغییر
در این مرحله فرد نسبت به فوائد ترک رفتار خود آگاه میشود. با این حال هنوز احساسی دوگانه نسبت به چرایی تغییر خود دارد. سختیهای ترک یک رفتار در مقابل فوائد آن باعث بروز این احساس در فرد میشود. به خاطر همین احساس دوگانه، این مرحله از تغییر عادات و رفتار ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد. گاهی همین دوگانگی مانع عبور شما از این مرحله به مرحله بعد میشود. ماندن در این مرحله برای شما به جای کسب منافع معنای از دست دادن و محرومیت پیدا میکند. بهتر است در این میان اعتماد به نفس خود را همزمان افزایش دهید.
▪️مرحله سوم:
آمادگی برای تغییر
در این مرحله اقداماتی در جهت تغییر عادتهایتان انجام میدهید، اما تغییر کامل رفتار اتفاق نمیافتد. ترک تدریجی مواد مخدر و کم کردن دوز مصرفی مثال بارزی از این مرحله است. در بسیاری از موارد برای تغییر یک عادت نیاز به مشورت با یک #متخصص نیز دارید. در این مرحله نیاز است همه آنچه درباره رفتار مورد نظر وجود دارد، فرا گرفته شود.
▪️مرحله چهارم:
عملی کردن تغییر رفتار
در این مرحله اقدامات عملیتر و مستقیمتری برای جایگزین کردن رفتار انجام میشود. به اهداف مشخصی که در مرحله قبل تعیین کردهاید، دست مییابید. هر چند معمولاً در این مرحله #تغییر اتفاق میافتد اما نمیتوان آن را به معنای پایان فرایند تغییر رفتار دانست. پاداش دادن به خودتان در این مرحله کمک میکند که احتمال بازگشت را کاهش دهید. برای این که در امر تغییر رفتار موفق باشید لازم است خود را دوست بدارید و از تنفر نسبت به رفتارهای قبلی دست بردارید. پیشنهاد میکنیم مقالهدوست داشتن خود را مطالعه کنید.
▪️مرحله پنجم:
مراقبت از بازگشت به رفتار
این مرحله به معنای ادامه دادن #رفتار_جدید و بازگشت نکردن به رفتار قبلی است. در این مرحله از بازگشت نکردن به رفتار ترک شده مطمئن میشوید. راههای مختلفی برای مراقبت از بازگشت به رفتار ترک شده وجود دارد که لازم است برای یادگیری آنها با یک فرد با تجربه مشورت کنید. یکی از راههای مراقبت از بازگشت به رفتار در نظر گرفتن جایزه برای هر بار مقاومت در برابر تکرار رفتار است.
▪️مرحله ششم:
بازگشت به رفتار قبلی
ممکن است عجیب به نظر برسد اما بازگشت به رفتار بخشی از فرایند تغییر رفتار است. احساس ناامیدی و شکست در مرحله بازگشت برایتان ایجاد میشود. دلیل شروع مجدد #رفتار و میل به رفتار باید مورد بررسی قرار بگیرد تا از بازگشت جلوگیری کنید.
💢 مراحل تغییر عادات رفتاری همیشه در این چهارچوب پیش نمیروند
اغلب اوقات در طی مراحل، بازگشت به عقب نیز وجود دارد. ممکن است فردی پس از تغییر یک رفتار دوباره در #تصمیم_گیری خود تردید کند و از خود بپرسد که آیا تغییر آن رفتار کار درستی بوده است؟ همچنین در صورت بازگشت به رفتار علی رغم تصمیم برای تغییر میتوانید مراحل تغییر را مجددا طی کنید. طی کردن چند باره این مراحل در مدل تغییر رفتار به تثبیت بهتر در رفتار جدید کمک میکند. مهمترین مسئله این است که تصمیم خود را بگیرید و برای آن مصمم باشید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
چگونه به رفتار مطلوب برسیم؟
▪️شناسایی یک #رفتار، ترک و جایگزین کردن آن با رفتاری جدید نیاز به بررسی دقیق دارد. شما میتوانید با نوشتن زمان وقوع رفتار مورد نظر به اتفاقاتی که موجب بروز آن رفتار میشوند، پی ببرید. برای مثال بسیاری از شما برای ترک کردن سیگار به عنوان یک #عادت رفتاری اقدام کرده و در این مسیر شکست خوردهاید. برای اطلاع از روشهای ترک سیگار کلیک کنید.
▪️ممکن است بارها از روشها و مراحلی که دیگران برای ترک این عادت به شما معرفی کردهاند استفاده کرده باشید. اما باید بدانید هر #رفتاری که از شما سر میزند در واکنش به یک عامل درونی و یا بیرونی است. شناخت این عوامل به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید پاسخی متفاوت به آن بدهید. بسیاری از عواملی که باعث بروز یک رفتار در شما میشوند احتمالاً برایتان روشن است، اما باز هم با وجود تلاش هایتان هیچ #تغییری رخ نمیدهد.
▪️در این شرایط لازم است تا #تلاش خود را در زمینه دیگری به کار ببرید و از یک مشاوره متخصص بهره مند شوید. مشاوره روانشناسی با استفاده از جدیدترین روشهای درمانی در حوزه شناخت و رفتار، به شما جهت شناخت عوامل و تغییر عادات مخرب و جایگزین کردن آنها با رفتاری موثر کمک خواهد کرد. بسیاری از این روشها حتی برای عادات مخربی چون #اعتیاد رفتاری نیز کاربرد دارند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مقابله با ناامیدی
💢 آیا راههای مقابله با ناامیدی را میشناسید؟
▪️ناامیدی احساسی است که طی آن فرد علاقهاش را نسبت به رویدادها و فعالیتهای زندگی روزمرهاش از دست میدهد. فردی که احساس ناامیدی میکند، نمیتواند از لحظههای زندگیاش لذت ببرد و اغلب اوقات احساس نارضایتی، #ناتوانی و غمگینی دارد. احساس ناامیدی باعث میشود که فرد نسبت به آینده خود دید منفی پیدا کرده و نسبت به آینده و مسائل زندگیاش بیتفاوت عمل کند.
▪️ناامیدی علاوه بر خود فرد بر زندگی اطرافیان و خانواده نیز تاثیر منفی میگذارد. براساس تحقیقاتی که انجام شده، فرایند ناامیدی باعث آسیب رساندن به سلامت روان و #جسم افراد میشود. در نتیجه لازم است تا راهکارهایی را برای مقابله با ناامیدی به کار بگیرید و کیفیت زندگی خود را افزایش دهید. در قدم اول نیز باید هدف از زندگی را بشناسید.
💢 راههای مقابله با ناامیدی
▪️برای مقابله با ناامیدی، بهترین روش تشخیص و پیدا کردن راهحل مناسب برای #حل_مسأله است. تلاش برای حل مشکل به این معنی است که فرد به این درک رسیده که ناامیدی فایدهای برایش نداشته و وضعیتش را بهتر نکرده است، بنابراین به دنبال کشف منبع و منشأ احساس ناامیدی میرود. در این مرحله گاهیاوقات احساس میکند که شرایط آنقدرها هم سخت و ناامید کننده نیست.
▪️زیرا فردی که #احساس_ناامیدی میکند خیلی از واقعیتها را نمیبیند و حتی به کوچکترین راهها نیز توجهی نمیکند. افراد همیشه باید به یاد داشته باشند که همهچیز در زندگی موقتی و گذرا است پس نباید خیلی زندگی را سخت گرفت، بهتر است از باقیمانده آنچه دارند لذت ببرند. برای پیدا کردن راه های لذت بردن از زندگی کلیک کنید.
💢 نکات کلیدی برای مقابله با ناامیدی
▪️مهمترین عامل در مقابله با ناامیدی این است که فرد خود را تغییر دهد و به هدفهای خود در زندگیاش فکر کند و برای رسیدن به این اهداف، تلاش و پشتکار خود را از دست ندهد. برای بهتر شدن لازم است که فرد به اهداف خود توجه بیشتری داشته باشد و با افراد موفق بیشتر مشورت کند و همواره از داشتههایش لذت ببرد و شکرگزار آنها باشد. هیچگاه نباید اجازه دهید تا افکار منفی به ذهنتان خطور کند، چراکه این کار باعث خواهد شد تا اعتماد به نفستان را از دست بدهید و ناامید و غمگین بمانید و دائماً خود را مورد سرزنش قرار بدهید. بنابراین فرد میتواند با اراده قوی و دوراندیشی به #پیروزی برسد و خواستههایش را عملی کند.
💢 مقابله با ناامیدی از نظر روانشناسان و روانپزشکان
▪️از نظر #روانشناسان و روانپزشکان افرادی که در زندگی خود دچار ظلم و ستم شدهاند معمولا خود را سرزنش میکنند، این کار باعث شکلگیری احساسات منفی در آنها میشود و کمکم از خود ناامید خواهند شد و امیدشان را به زندگی از دست میدهند و نسبت به خود شروع به برچسبزنی بد میکنند. این برچسبزنیهای بد به مرور زمان باعث میشود که فرد در زندگیاش احساس ناتوانی کند.
▪️برای جلوگیری از این احساس بد فرد باید هرگونه موفقیتی که داشته را یادداشت کند تا در صورتی که احساس ناتوانی و ناامیدی کرد آنها را بهیاد بیاورد. این کار باعث میشود تا اعتماد به نفسش افزایش یابد و دید خوبی نسبت به خود و زندگیاش داشته باشد. برای ساختن یک #زندگی سالم کلیک کنید.
💢 عدم خودباوری از دلایل مهم در ناامیدی
▪️فردی که دچار خودباوریکم است با تظاهر کردن سعی دارد تا چهره واقعیاش را از دید همه مخفی نگه دارد. او احساس میکند که برای دیگران ارزشی ندارد و یا اینکه اصلاً کسی به او علاقه ندارد و همیشه احساس #ناتوانی و درماندگی میکند.
▪️اینگونه افراد از اینکه شکست بخورند میترسند و در نتیجه دست به هیچ کاری نمیزنند. افرادی که #خودباوری کم دارند و ناامید هستند همیشه نگرانند که مورد انتقاد دیگران قرار بگیرند و بیش از حد به این انتقادات اهمیت میدهند. همچنین دیگران به آسانی میتوانند آنها را تحت تاثیر خود قرار دهند.
▪️اینگونه افراد در زندگی زود #ناامید میشوند، همیشه دلمرده و افسرده به نظر میرسند و دائماً بهانه جویی میکنند و احساس نارضایتی نسبت به خودشان و زندگیشان دارند. برای مقابله با ناامیدی اکنون وقت آن رسیده که گامهای کوچک بردارید و تکتک راهها را مشخص کنید.
▪️از #شکست_ها هراسی به دل راه ندهید، با افراد موفق معاشرت داشته باشید و خستگیها را تحمل کنید. در آخر اینکه به تواناییها و استعدادهای خودتان ایمان داشته باشید و از آنها برای به انجام رساندن کارهایتان استفاده کنید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ راهکارهای افزایش مهارت نوشتن
💢 #مهارت_نوشتن
یکی از #مهارت_های_زندگی است که تقویت آن میتواند به تقویت دیگر مهارتها یاری برساند. شما با استفاده از راهکارهای زیر میتوانید به خود و حتی دیگران برای پرورش ارتباط نوشتاری کمک کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مهارت های زندگی کلیک کنید.
▪️۱. آگاهی از تکنیک های نوشتن
قدم اول برای نوشتن اینست که از تکنیکها و اصول آن اگاه باشید. بهترین راه برای تمرین تکنیکها این است که نوشتههای نویسندگان بزرگ را مطالعه نمایید. #اشتباهات و نقصهای خود را پیدا کنید و آنها را برطرف نمایید.
▪️۲. فکر کردن قبل از نوشتن
قبل #نوشتن باید به خوبی فکر کرده و نقشه کلی مسیرتان را ترسیم کنید. یعنی باید برای خود مشخص کنید که هدفتان از نوشتن چیست و این مطلب به کجا باید برسد. تصور کتید مه شما یک مربی هستید که قصد آموزش یک مطلب را به مخاطبان خود دارید. با فکر کردن قبل از شروع نوشتن میتوانید نقشه کلی مسیرتان را مشخص سازید و بهترین ارتباط را با مخاطبین خود برقرار کنید. برای کسب اطلاع از ارتباط موثر کلیک کنید.
▪️۳. نوشتن مقدمه، الزامی است
اولین و مهم ترین چیزی که در یک ارتباط نوشتاری عمیق و کارآمد اهمیت دارد نوشتن #مقدمه برای مطلب است. مقدمه اولین چیزی است که مخاطب با آن روبه رو میشود و اگر مناسب و حاوی و اطلاعات کافی باشد او را به خواندن ادامۀ مطلب راغب میکند.
▪️۴. خطوطمحوری و موضوعبندی نوشتار رعایت کنید
در نوشتن یک نامه #هدف را مشخص کنید. باید بدانید برای چه کسی، در ارتباط با چه کسی و به چه دلیل نامه مینویسید. کلید برقراری ارتباط موثر نوشتاری وضوح و تیتربندی است. مشخص کردن موضوع، خواننده را به مطالعه فرا خوانده و مانع از سردرگمی او میشود. و با تیتر بندی مخاطب میتواند اولویت بندی کرده و تصمیم بگیرد کدام بخش را نخست بخواند.
▪️۵. مهارتنوشتن | مخاطب خود را بشناسید
برای برقراری ارتباط نوشتاری موثر باید از آنها اطلاعات کافی داشته باشید. شاید این کار کمی سخت به نظر برسد، اما اگر #تلاش خود را بکنید و یا از اطلاعات موجود (اینترنت، صحبت اطرافیان، نوشتههای دیگران و...) بهره ببرید، بر مخاطب خود تاثیر بیشتری خواهید گذاشت.
▪️۶. حجم گفتگو نباید خیلی زیاد یا خیلی کم باشد
اگر نوشتهتان طولانی باشد، مخاطب را خسته میکند. حتی در صورت دادن بیش از حد اطلاعات، #مخاطب دچار سو برداشت از آنها میشود. متن پیام نباید آنقدر کم باشد که مخاطب نتواند ارتباط درستی با شما برقرار کند.
▪️۷. ساده و مختصر
نوشته باید جوری باشد تمام #مخاطبان به خوبی متوجه آن بشوند. فرض کنید که همه مخاطبین نوشته شما کودکان کم صبر و حوصلهای هستند که طاقت خواندن جملات پیچیده را ندارند و میخواهند که هر چه سریعتر به اصل قضیه برسند.
▪️۸. مهارت نوشتن با خوشحالی
هیچوقت در حین #عصبانیت و یا اضطراب سعی در نوشتن نکنید. زمانی که حال روحی تان مساعد نباشد، موفق به نوشتن یک متن خوب نخواهید شد. قبل شروع کار، یک موسیقی لذت بخش گوش دهید و پس از آرام شدن شروع به کار کنید.
▪️۹. ایجاد محدودیت زمانی
تحقیقات نشان داده زمان زیاد در انجام کار، باعث بدتر شدن شرایط میشود. وقتی زمان بسیار زیادی داشته باشید، متن را بارها و بارها میخوانید و حتی ممکن است دچار #فلج_تحلیلی شوید. برای جلوگیری از این مساله، یک محدوده زمانی مشخص تعیین کرده و در این مدت نوشته خود را تمام کنید.
▪۱۰. متن را بلند بخوانید
پس از کمی نوشتن متن خود را با صدای بلند بخوانید و آنرا از دید #مخاطب تحلیل کنید. مثلاً ممکن است بعد از بلند خواندن متوجه شوید که جملات بلند یا کوتاه است.
▪️۱۱. مهارتنوشتن | دوری از محرکهایمزاحم
در حین نوشتن تا حد امکان از عوامل حواسپرتی دوری کنید. سر و صدا و نور محیط را در بهترین حالت تنظیم کرده و با بیشترین #تمرکز ممکن نوشتن را شروع نمایید.
▪۱۲. پایان بندی و ویراستاری
در نهایت اینکه #پایان_بندی نیز به اندازه مقدمه حائز اهمیت است. متن شما باید یک هدف و پایان مشخص داشته باشد. توصیه میشود که از جملات سوالی و مبهم در انتهای متن خودداری کنید و یک نتیجهگیری واضح و مشخص داشته باشید. همچنین پس از پایان کار، نوشتهتان را یکبار دیگر بخوانید. غلطهای املایی و اشتباهات را تصحیح نمایید تا نوشتهتان تکمیل شود.
💢 سخن آخر:
نوشتن یک مهارت اکتسابی است که با آگاهی از اصول صحیح و تکنیکهای آن و تمرین بسیار، میتوان مهارت نوشتن را در خود تقویت کرد. ممکن است عوامل بسیار زیادی همچون استرسهای روزمره و کمبود اعتماد به نفس مانع از بروز استعداد شما در نوشتن شوند. در این صورت ضروری است که از یک روانشناس کمک بگیرید تا شما را یاری دهد. مشاوران مرکز مشاوره حامی هنر زندگی در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاریتان کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
شرکت zappos (فروش آنلاین کفش) برای حصول اطمینان از این که کارمندان تازه استخدام شده واقعاً شیفته ی کار و #متعهد هستند، به هر شخصی که هفته اول استخدامش استعفا بدهد ۲۰۰۰ دلار پاداش می دهد!
#zappos
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 آنچه که در مدارس باید به دانش آموزان آموخت #مهارت_های_زندگی و افزایش هوش هیجانی آنهاست. این مهارتها بعداً می تواند در رشد و توسعه جامعه ای مدرن و پیشرفته مورد استفاده قرار گیرد. مهارت های مورد نیاز جامعه ما مهارت های #همدلی و #هوش_هیجانی است و نه مهارت های تست زنی!
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 حکمت ۳۵۹
در باب تربیت خویشتن
۞ يَا أَسْرَى الرَّغْبَةِ أَقْصِرُوا فَإِنَّ الْمُعَرِّجَ عَلَى الدُّنْيَا لَا يَرُوعُهُ مِنْهَا إِلَّا صَرِيفُ أَنْيَابِ الْحِدْثَانِ،
۞ أَيُّهَا النَّاسُ تَوَلَّوْا مِنْ أَنْفُسِكُمْ تَأْدِيبَهَا وَ اعْدِلُوا بِهَا عَنْ ضَرَاوَةِ عَادَاتِهَا.
۞ ای اسیران آرزوها، بس کنید! زیرا صاحبان مقامات دنیا را تنها دندان حوادث روزگار به هراس افکند،
۞ ای مردم! کار تربیت خود را خود به عهده گیرید، و نفس را از عادتهایی که به آن حرص دارد بازگردانید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 تصاویر منحصر به فرد از شلیک صدها گلوله به خودروی ضدگلوله شرکت مرسدس بنز.
#کلیپ_کوتاه
#مرسدس_بنز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نحوه رفتار با افراد کینهای
💢 نحوه رفتار با افراد کینهای چگونه باشد؟ این افراد چه ویژگیهایی دارند؟
افراد کینهای حافظهای قوی دارند و اصولاً رفتار و گفتار دیگران را بخوبی بخاطر میسپارند. این افراد تمایل دارند مورد توجه دیگران قرار بگیرند و اغلب نمایشی یا به شکل نامناسب رفتار میکنند تا توجه دیگران را جلب کنند. این اختلال معمولاً در دوران نوجوانی یا اوایل بلوغ خود را نشان میدهد.
💢 اگر باعث ناراحتی فردی کینهای شدید چه باید بکنید؟
▪️معذرتخواهی کنید
اگر واقعاً کار اشتباهی کردهاید، مسئولیت آن را بهعهده بگیرید. اعتراف کنید اشتباه کردهاید و برای جبران آن هر کاری میتوانید انجام دهید. اگر فکر نمیکنید کار اشتباهی انجام دادهاید اما میدانید طرف مقابلتان اینطور فکر میکند، بگذارید بداند که متوجه دیدگاه متفاوتش هستید و البته از عمد باعث ایجاد مشکل موردنظر نشدهاید. بگذارید طرف مقابل بداند که از وضعیت پیشآمده متأسفید حتی اگر فکر میکنید خطایی از شما سر نزده است.
▪️از طرف مقابل در مورد کاری که باید برای جبران انجام دهید سوال کنید
گاهی اوقات نیت خوب شما به همراه عذرخواهی کافی خواهد بود. اما خودتان را آماده کنید چون ممکن است شخص مقابل حتی پس از عذرخواهی شما، از اشتباهتان چشمپوشی نکند و راهی برای بدتر کردن اوضاع پیدا کند. پس از طرف مقابل بپرسید چه کاری از دست شما برای بهتر شدن اوضاع برمیآید؟
▪️بعد عذرخواهی و دفاع از خود مسئله را رها کنید
مداوم تلاش نکنید که دیدگاهتان درمورد آن مسئله، مورد تأیید طرف مقابل قرار بگیرد. در این صورت حس کینه را در او تقویت خواهید کرد. فرد کینهای بسیاری موارد، درنهایت دست از کینهجویی برمیدارد. گاهی اوقات این تغییرِ موضع با تغییر برخورد شما سریعتر اتفاق میافتد. سعی کنید وانمود کنید از عصبانیت آن شخص اصلا نگران و ناراحت نیستید. درمانگرانِ رفتاری شناختی معتقدند که گاهی اوقات میتوانیم با وانمود کردن به درستی چیزی، وضعیت را تغییر دهیم.
▪️بدانید کینهای شدن طرف مقابل دلایل زیادی دارد
شاید اعضای خانوادهاش همیشه از او انتقاد میکردهاند و او همچنان سعی دارد در برابر آن از خودش محافظت کند. شاید هم خواهر یا برادر کوچکتر او هیچگاه سرزنش نمیشدهاند، در حالیکه او همیشه به خاطر هر گونه سرپیچی از قوانین خانواده، مجازات شده است. حتی ممکن است بدتر از همه، او را به یاد خواهر یا برادر کوچکترش میاندازید و به همین خاطر، شما را مجازات میکند. بنابراین بدانید که مسائل زیادی در کینهای شدن یک فرد دخیل هستند.
▪️از اطرافیان پشتیبانی مثبت دریافت کنید
رعایت این نکته در محل کار اهمیت بیشتری دارد. نباید درمورد رئیس یا همکارتان شکایت کنید، اما ممکن است لازم بشود غیرمستقیم کمی اطلاعات جمع کنید. میتوانید از همکار قدیمیتان بپرسید آیا او تابحال از دست کسی در محل کار عصبانی شده است؟ اجازه ندهید گفتوگوی شما به بدگویی تبدیل شود، اما از او سؤال کنید برای مقابله با این وضعیت، چه کرده است. متوجه خواهید شد که تنها نیستید و حتی ممکن است توصیههای مفیدی دریافت کنید.
▪️امیدوار نباشید اوضاع به بهترین حالت تغییر کند
اگر محل کار مافوقی کینهای دارید و در موقعیتی نیستید که آنجا را ترک کنید، شرایط دشوارتر هم میشود. اگر میتوانید از حمایت همکاران استفاده کنید. در صورت امکان این کار باید بدون شکایت یا بدگویی از رئیس صورت بگیرد چون در غیر اینصورت فقط احتمال ادامه کینهجویی افزایش مییابد. به یاد داشته باشید حتی اگر کینه، شخصی بهنظر برسد، فقط به شما مربوط نمیشود. چیزی در ذهن طرف مقابل وجود دارد که از آن اطلاعی ندارید و اصلاً ارتباطی با شما ندارد. درنهایت، کینه به مشکلات شخص کینهای برمیگردد، نه فردی که هدف کینهتوزی قرار میگیرد.
▪️فاصله خود را با افراد کینهای حفظ کنید
وقتی متوجه شدید فردی کینهای است، سعی کنید فاصله خود را با این افراد حفظ کنید. این افراد بیشتر از سایرین حساس هستند و ممکن است رفتارهای کوچک و بدون غرض شما هم باعث رنجش آنها شود. از سمت دیگر گاهی اوقات ممکن است یک فرد کینهای تصمیم به انتقام بگیرد و امنیت روانی یا جانی و مالی کسی که او را آزرده، تهدید کند. بنابراین سعی کنید مواظب ارتباطات خود باشید.
💢 مهمترین نشانههای افراد کینهای چیست؟
اکثر این افراد از صمیمیت و وابستگی میترسند، در بروز حوادث و اتفاقات ناگوار دیگران را مقصر میدانند، زیاد قهر میکنند و حافظه رویدادی قوی دارند. این افراد معمولاً منفی نگر هستند و نکات مثبت ماجرا را در نظر نمیگیرند. گذشته را فراموش نمیکنند و فقط به تلخیها و موارد ناراحت کننده فکر میکنند. همین مسئله سبب ایحاد کینه در آنها خواهد شد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ راهکارهای مهربان بودن با خود
با انجام برخی کارهای ساده میتوانید مهربان بودن با خود را در وجودتان پرورش دهید و کمی بیشتر به خود درونیتان رسیدگی کنید. این کارها عبارتند از:
➊ اختصاص دادن زمانی به خود
در میان تمام کارها و مشغولیتهایتان زمانی را برای خود کنار بگذارید و به انجام کار مورد علاقهتان بپردازید. با اختصاص دادن یک #زمان مشخص به خود، میتوانید کمی با خودتان مهربانانه تر رفتار کنید.
➋ قدردانی از خود
حتماً برایتان پیش آمده که پس از شنیدن خبر #موفقیت یکی از آشنایان سریعا به او تبریک بگویید. همانقدر که موفقیتهای دیگران را تحسین میکنید به دستاوردهای خود نیز بها دهید و بابت تلاشی که برای آن کردهاید از خود تشکر کنید.
➌ مهربانبودنباخود | پرورشوکیلمدافع
صدایی که با کوچکترین اشتباه شروع به سرزنش و تحقیر میکند. برای مقابله با آن میتوانید وکیل مدافع درونتان را قوی کنید تا با شروع #انتقاد و سرزنش از جا بلند شود و از شما دفاع کند. برای آگاهی بیشتر، مقاله حرف زدن با خودانتقادگر را مطالعه نمایید.
➍ خود را آرام کنید
پس از یک روز سخت و حتی بد به جای فکر و خیال در مورد آن روز و اتفاقات ناگوارش به خودتان برسید. دوش آب گرم بگیرید و با خوردن یک نوشیدنی داغ، خستگی را تنتان بیرون کنید. حتی میتوانید به خواندن کتابی لذت بخش یا تماشای فیلم بنشینید تا درونتان #آرام شود.
➎ تقویت حس ارزشمندی
برای همه افراد پیش آمده که خود را ناکافی و غیر ارزشمند دانستهاند. اگر به هر دلیلی این حس به سراغتان آمد، جلوی آینه بایستید و به خودتان بگویید که من به قدر کافی ارزشمند و دوستداشتنی هستم و باید شاد و #خوشحال باشم. برای اطلاع بیشتر از راههای دوست داشتن خود کلیک کنید.
➏ مهربانبودن باخود | قبول بینقص نبودن
قبول کنید که شما بی نقص و بدون مشکل نیستید. افرادی که میخواهند کاملاً بی عیب و نقص باشند در واقع به استقبال #شکست خود میروند. هیچ انسانی بدون نقص و مشکل نیست و تنها با قبول این واقعیت است که میتوانید پیشرفت کنید و با خودتان مهربانتر باشید.
➐ کمک گرفتن از متخصص
و درنهایت اینکه برای #مهربان با خود لازم است که از شر افکار ناخوشایند رها شوید. اما با توجه به دغدغهها و چالشهای روزمره شاید این کار چندان راحت به نظر نرسد. به همین دلیل ضروری است که از کمک یک روانشناس بهرهمند شوید تا در این زمینه یاریتان کند و راهکارهای موثری ارائه دهد. متخصصان مرکز مشاوره حامی هنر زندگی در خدمت شما هستند تا کمکتان کنند.
🔚 سخن آخر:
▪️#مهربان_بودن_با_خود، به معنای پذیرفتن خود به عنوان انسانی جایز الخطا و نگریستن به شکست، به عنوان بخشی از زندگی است. هر انسانی در زندگی روزانه خودش با رویدادهایی مواجه میشود و احتمال دارد که احساس شکست، نقص و بی کفایتی را تجربه کند. ارزیابی شما از خودتان باعث برانگیخته شدن احساساتی در وجودتان میشود.
▪️در صورتی که با خود مهربان نباشید، هیجانهایی مانند احساس شرم و گناه را تجربه خواهید کرد. این شرم و گناه برخاسته از عدم بخشش خود، تاثیرات منفی بسیاری بر سلامت روان شما بر جای میگذارد و منجر به اختلالهایی همچون اضطراب و افسردگی میشود. با آگاهی از اهمیت مهربان بودن با خود و روشهای میتوانید سلامت روان خود را افزایش دهید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مهربان بودن با خود (خودمهربانی)
💢 مهربانبودن با خود به چه معناست؟
▪️مهربان بودن با خود، به معنای پذیرفتن خود با تمام محدودیتها و نقصهایتان و داشتن نگاهی غیر قضاوتی نسبت به خودتان است. شفقت شکلی سالم از پذیرش خود است. زمانی که شما #ارزیابی مثبتی از خودتان داشته باشید، بستری را فراهم میکنید که مهارتهایتان را ارتقاء دهید، در نتیجه احساس کفایت و اعتماد به نفس در شما پرورش پیدا میکند.
▪️#خودمهربانی، پذیرش این واقعیت است که به عنوان یک انسان حق اشتباه دارید، پس داشتن این خلصت کمک میکند تا در رویارویی با چالشهای زندگی راهکارهای سازگارانه تری نشان دهید.
💢 ریشه عدممهربانی با خود از کجا نشأت می گیرد؟
▪️والدین انتقادگر، که مدام فرزند خود را به خاطر کوچک ترین چیزی مورد سرزنش قرار میدهند، شرایطی را فراهم میکنند که "من سرزنشگر" در کودک رشد کند، در نتیجه خود شفقت ورزی و مهربان بودن با خود در آنها شدیدا تضعیف میشود.
▪️از طرف دیگر نشخوار فکری درمورد اشتباهات و نقصهای خود عامل دیگر مهربان نبودن با خود است که بیشتر در افراد مبتلا به وسواس دیده میشود. برای اطلاع بیشتر ازوسواس کلیک کنید. شرم و احساس گناه که به خصوص در اختلال افسردگی وجود دارد عامل دیگری است که در عدم نگرش مثبت و نامهربانی با خود نقش دارد.
💢 پیامدهای نامهربانی با خود
▪️#نامهربان_بودن با خود باعث میشود که به دلیل ترس زیاد از شکست، آرزوهایتان را دنبال نکنید چرا که از ریسک کردن میترسید و بخشش خود برایتان بسیار دشوار است، پس هیچ جایی برای خطا وجود ندارد. در چنین شرایطی اگر اشتباهی کنید، دچار اضطراب در عملکرد میشوید.
▪️پس #تصمیم_گیری در مورد موضوعات مختلف به خصوص مواردی که نیازمند مسئولیت پذیری است برایتان نگران کننده و ترسناک میشود. در نتیجه بسیاری از موقعیتهای طلایی خود را از دست میدهید.
💢 ضرورت مهربانبودن با خود چیست؟
▪️کسی که با خودش مهربان است، پس از شکست خوردن به جای #سرزنش کردن خود، موقعیتش را تحلیل کرده، عوامل تعیین کننده در عدم پیروزی خود را مشخص میکند و دوباره برای چالش آماده میشود. این افراد میدانند که صرف کردن انرژی برای انتقاد کردن از خود، تنها هدر دادن وقت و انرژیشان است.
▪️شخصی که #شفقت به خود بالایی دارد و با خود مهربان است، میتواند هنگام مواجهه با ناکامیها و بدبیاریها، دیدگاهی متعادل و همراه با مهربانی نسبت به خود داشته باشد. پس در این شرایط این واقعیت را میپذیرید که شکست جزئی از زندگی است و تمام انسانها این رنج را تجربه میکنند. مهربان بودن با خود، امکان رشد یافتن بدون هیچ ترسی را مهیا میسازد.
💢 چگونه با خود مهربان باشیم؟
در ادامه مراحلی را ذکر میکنیم که به شما کمک میکند با خود #مهربان باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از خدمات مشاوره روانشناسی استفاده کنید:
▪️قدم اول:
تمرین کنید تا همان قدر که میتوانید با دیگران لحن آرام و #مهربانی داشته باشید، با خودتان نیز این گونه صحبت کرده و مشوق خود باشید.
▪️قدم دوم:
فراموش نکنید که همه #انسان_ها نقصهایی دارند. پس نقصها و محدودیتهای خود را بپذیرید و در جهت کمرنگ کردن آنها قدم بردارید.
▪️قدم سوم:
نسبت به #احساسات و هیجانهای خود آگاه باشید، پس بدون اجتناب یا تحت سلطه گرفتن هیجانهای خود، عواطفتان را بپذیرید. اولین کاری که باید بعد از انجام یک اشتباه یا خطا انجام بدهید، این است که با خودتان صادق باشید، با مهربانی و آغوش باز خود را دلداری دهید. این یعنی به احساساتتان اهمیت داده و به خودتان حق میدهید که در این شرایط سخت ناراحت باشید. خود را بابت این خطا ملامت نمیکنید. شکست، بخشی از زندگی هر انسانی است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar