Modiryar | مدیریار
✍ ایران در بستر «اقتصاد دستوری»
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 قسمت دوم:
✅ مدافعان اقتصاد دستوری:
طرفداران اقتصاد دستوری؛
#Planned_economy
با چند استدلال مبنایی آن را بهجای اقتصاد بازار آزاد توصیه میکنند:
▪️اول اینکه؛
اعتقاددارند هدف اقتصاد برنامهریزیشده یا همان دستوری تخصیص منابع در جهت به حداکثر رساندن رفاه و #توسعه_اجتماعی است. امر مهمی که در اقتصاد آزاد مغفول مانده یا بهعنوان هدف ثانویه مطرح میگردد و حداکثر رساندن سود بهجای آن اولویت دارد.
▪️دوم اینکه:
مدافعان این سیستم مدعی هستند اقتصاد دستوری نسبت به اقتصاد #بازار_آزاد بر سطح اشتغال کنترل بهتری دارد و میتواند در صورت لزوم برای آحاد جامعه شغل ایجاد نمایند حتی اگر به آن شغل نیاز جدی از حیث قانونی نباشد.
▪️سوم اینکه:
بر این باور هستند که سیستم #اقتصاد برنامهریزیشده از قاطعیت و قدرت هماهنگی بیشتری در جریان بروز بحرانهای گستردهی عمومی همچون؛ جنگ، سیل، زلزله و سایر بلایای طبیعی برخوردار است. با این توجیه که حتی بسیاری از دولتها و یا جوامعی که اقتصاد آزاد دارند هنگام مواجهه با بحرانها به محدود کردن حقوق مالکیت و همچنین گسترش قدرت مرکزی حتی بهصورت موقت اقدام نمینمایند.
✅ مشکلات
هنگامیکه قدرت در دستان #تصمیم_گیران و برنامهریزان دولتی قرار میگیرد (یعنی هنگام غیبت تقریبی یا کامل بازار آزاد برای کنترل قیمت و ایجاد هماهنگی بین مشاغل) اقتصادهای دستوری در جریان برنامهریزی کارا و مناسب اقتصادی با دودسته مشکلات اساسی به شرح زیر روبرو میشوند:
1⃣ مشکلات انگیزشی:
▪️پیشروی در #اقتصاد_دستوری مستلزم «راضی کردن کارفرمایان حزبی و جناحی و داشتن روابط مناسب» است، نه «به حداکثر رساندن ارزش سهامداران یا برآورده کردن مطالبات مصرفکننده»، لذا در این حالت فساد میل به فراگیری دارد و سبب میشود چالشهای بین کارکنان، مدیران، تولیدکنندگان و مصرفکنندگان بهصورت قابلتوجهی افزایش یابد. گروههای مبارز سیاسی و منازعه کنندگان قدرت و منابع، مایل هستند (حتی در اقتصادهای مختلط یا عمدتاً سرمایهداری) بر فرآیند سیاستگذاری از طریق اقتصاد دستوری تسلط یابند، زیرا آنها با محدودیتهایی مثل؛ رتبهبندیهای اعتباری حاکمیتی یا فرار سرمایه درگیر نیستند.
▪️بنابراین این روال سبب ایجاد اثرات مضر میگردد. در همین راستا پیروان تئوری انتخاب عمومی روشهای مختلفی را توصیف کردند که از طریق آن تصمیمگیری مقامات دولتی به نفع خودشان میتواند هزینههای اجتماعی و ضررهای سنگین را ایجاد نماید، که برای منافع ملی زیان فراوانی دارد. مشکلات انگیزشی اقتصاد دستوری محدود به برنامه ریزان و تصمیم گیران دولتی نیست. ازآنجاکه حقوق و دستمزدها توسط دولت تعیینشده و سودها نیز در جهت تصمیمگیریهای اقتصادی کاهشیافته و یا از بین میروند، مدیران و کارکنان شرکتهای دولتی انگیزه کمی برای افزایش #بهرهوری_کاری، کنترل هزینهها و یا تلاش بیشتر برای کارایی بیشتر و حفظ جایگاه خود در سلسلهمراتب سازمانی دارند.
2⃣ مشکلات محاسبه اقتصادی:
▪️ازآنجاکه در اقتصاد برنامهریزیشده (یا دستوری)؛ «مبادله آزاد کالاهای اقتصادی و عوامل تولیدی، فرایندهای طبیعی عرضه و تقاضا و همچنین حق مالکیت امن» عملیاتی نمیشود برنامه ریزان و تصمیم گیران مرکزی برای تراز کردن تولید و ساماندهی توزیع کالاها و سایر عوامل تولیدی و اقتصادی (با مدنظر قرار دادن اولویتهای مصرفکننده و کمبود واقعی منابع) از هیچ روش منطقی بهرهمند نیستند. لذا مازاد و کمبود #منابع_تولیدی و کالاهای مصرفی و همچنین اختلال درروند زنجیره تأمین از چالشهای اساسی محسوب میشود.
▪️تصمیم گیران و برنامه ریزان مرکزی #اقتصاد_دستوری باید بتوانند محاسبه کنند که چه چیزی، توسط چه کسی، در کجا، با کدام فناوری، با کدام روش، با چه ترکیب خاص عوامل تولید (زمین، کار، سرمایه) و در چه زمانی باید عرضه گردد. بهبیاندیگر آنها باید بتوانند محاسبه نمایند از هر کالا یا خدمتی چه مقدار برای تولید و عرضه موردنیاز است. در روال بازار آزاد این امر بهصورت غیرمتمرکز و از طریق تعاملات طبیعی عرضه و تقاضا برحسب اولویتهای مصرفکنندگان و کمبود نسبی کالاهای مختلف و عوامل تولیدی انجام میگردد مسئلهای که برای اقتصاد دستوری چالشی جدی محسوب میشود.
ادامه ... 👇
🔺منبع: #خبرگزاری_بازار، (مؤسسهتحلیلبازارفردا)،
🔻پنجشنبه، ۵ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۰، کد خبر: ۱۱۰٬۱۷۳
https://www.tahlilbazaar.com/news/110173
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ایران در بستر «اقتصاد دستوری» #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔴 قسمت دوم: ✅ مدافعان اقتصاد دستوری:
✍ ایران در بستر «اقتصاد دستوری»
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 قسمت سوم:
✅ وضعت ایران
▪️امروز دولت سیزدهم در حالی وارث اقتصادی کاملاً بیمار است که با توجه به شرایط موجود فرصتی هم برای آزمونوخطا کردن ندارد. اقتصاد ما یک #اقتصاد_دستوری است و ریشه بسیاری از مشکلات و چالشهای نامحدودی که در اقتصاد کشور وجود دارد، همین ویژگی دستوری بودن آن است. امروز دولت در عرصه اقتصاد با چالشهای اساسی از قبیل؛ کسری شدید بودجه و افزایش بدهیهای دولت، فساد مالی گسترده، حکمرانی نامطلوب اقتصادی دولت، شکاف طبقاتی، ظهور ابر طبقه و سلطانها اقتصادی، نابسامانی بازار مصرف و سرمایه، نابسامانی سکه دلار و ارز، بحرانهای زیستمحیطی، کاهش اعتماد عمومی، بحرانهای اقتصادی ناشی از #کرونا و رکود نامتعارف کسبوکار و ... مواجه است.
▪️تصمیمات غلط سالهای قبل امروز اقتصاد کشور را دچار بحرانی کرده که برای خروج از آن نیازمند تلاش شبانهروزی، عزمی جدی و رویکرد جهادی هستیم. اگر #بانک_مرکزی از توان لازم برای کاهش نرخ ارز و تورم، کاهش قیمتها و هزینه زندگی مردم، کنترل بازار طلا و سکه و ... برخوردار نیست، اگر زمینه اختلاس و رانت خواریهای فراوان و خلق مکرر سطلان ها، رانتخوارها، مافیا، ژنهای خوب و ... فراهمشده است، اگر روزی جوجههای یکروزه به بهانه فراهم نشدن غذای موردنیاز مرغداریها قتلعام میگردند و روزی دیگر قحطی مرغ میشود، اگر مافیای شکر، سیمان، قیر، سکه و ... در کشور ایجاد میشود و دهها مصداق دیگر از این موارد، یعنی در بستر اقتصاد دستوری طی سالهای اخیر آنقدر توسط دولتها خواسته یا ناخواسته منافذ و حفرههایی آشکار و نهان ایجادشده است که توان صدور دستور عملیاتی و اجرایی برای پایان دادن به آن از سوی هیچکسی ساخته نیست.
✅ ما برای ایجاد تغییر و بهبود #شرایط_اقتصادی کشور هرگز ناامید نیستیم اما خودمان را نیز فریب نمیدهیم و بهخوبی میدانیم با روش و روند عادی فعلی اتفاق قابلتوجهی در جهت نجات اقتصاد کشور نخواهد افتاد. تا وقتی درهای اقتصاد ایران بر پاشنه اقتصاد دستوری میچرخد، وقوع هر اتفاق ناخوشایندی دور از ذهن نیست پس باید کار به کاردان سپرده شود و روند شاخصهای اقتصادی در بستری طبیعی و سالم تعیین گردد. امید آنکه دولت جدید از اشتباهات فراوان و مکرر دولتهای قبلی عبرت بگیرد و با تحقق وعدههای خود زمینه درمان #اقتصاد و بهبود زندگی مردم را فراهم سازد.
🔺منبع: #خبرگزاری_بازار، (مؤسسهتحلیلبازارفردا)،
🔻پنجشنبه، ۵ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۰، کد خبر: ۱۱۰٬۱۷۳
https://www.tahlilbazaar.com/news/110173
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
درآمدهای پایدار و حیات اقتصادی شهر
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۰، شماره ۳۴۹۹
#مدیریت_شهری
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
درآمدهای پایدار و حیات اقتصادی شهر ✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻یکشنبه
درآمدهای پایدار و حیات اقتصادی شهر
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در بند دوم چرخش هایِ #تحول_آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت «ایجاد و تقویت اقتصاد پویا و کسب درآمدهای پایدار به جای وابستگی به منابع ناپایدار»، بیان شده است. اقتصاد بعنوان شالودۀ مهم و اساسی حیات شهر و عاملی جدی جهت پویایی و پایایی آن از مهم ترین ارکان یک شهر محسوب می شود که ارتباطی تنگاتنگ با نوع ساختارهای شهری و نهادهای حاکم بر آن دارد.
✅ #تحول_اقتصادی_شهر تنها با بازنگری در طرح های شهری از طریق تقدیم لوایحی در خصوص درآمدهای شهری ممکن نیست و نیازمند تصمیم ساختاری با رویکرد کسب منافع پایدار است. دلیل اصلی ایجاد اکثر چالش های شهری را می توان در ساختارهای آن یافت. لذا اگر از طریق برنامه های هدفمند اصلاحاتی صورت نپذیرد مسائل مرتبط با حوزه شهری رفع نخواهد گردید.
✅ «منابع درآمدی جهت ارائه خدمات شهری و توزیع عادلانۀ آن» و «افزایش نرخ رشد جمعیت شهری به نسبت رشد جمعیت ملی» از مهم ترین چالش هایی است که سال هاست #شهرداری_ها با آن درگیر هستند مطابق ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، ۷ قالب درآمدی برای انجام وظایف مدیریت شهری تدوین شده است که در چهار ردیف شامل؛
➊ عوارض،
➋ فروش خدمات،
➌ کمک بلاعوض و
➍ استقراض
تقسیم بندی می شود. درآمدهای شهرداری پایدار یا ناپایدار هستند.
✅ #درآمدهای_ناپایدار، همچون فروش تراکم و کاربری سبب آسیبهایی به زیست شهری همچون افزایش قیمت مسکن و تراکم جمعیت، توسعه حاشیه نشینی، آلودگی های زیست محیطی، افزایش ترافیک شهری و در کل باعث تضییع حقوق شهروندی و آسیب منابع نسلهای آینده می گردد. اما درآمدهایی پایدار محسوب می شوند که از سه ویژگی اصلی زیر برخوردار باشند؛
➊ استمرار کسب درآمد،
➋ استقلال نسبی از شرایط بازار و دولت،
➌ منابعی که به واسطه آن ها کیفیت زندگی شهری در معرض آسیب قرار نگیرد. (خصوصاً برای نسل های آینده)
✅ #شورای_ششم مصمم است با تقویت اقتصاد پویای شهری و کسب درآمدهای پایدار بجای وابستگی به منابع ناپایدار منافعی کلان، مستمر و ارزشمند را برای اداره شهر در اختیار داشته باشد. البته قطعاً تحقق این امر سخت و پیچیده خواهد بود و به راحتی محقق نمی گردد. نشان به آن نشان که در ادوار قبلی شوراهای شهر نیز بعضاً چنین تصمیمی وجود داشت ولی در عمل آن چنان که باید موفق نبود.
✅ برای کسب #درآمدهای_پایدار_شهری راهکارهای اساسی به شرح زیر وجود دارد:
← «جلب مشارکت مردمی (جذب سرمایه گذار) در اداره امور شهرها»،
← «ایجاد شهر هوشمند و بهبود سیستم مدیریت و برنامه ریزی شهری»،
← «بازنگری در ساختار و وصول درآمدهای پایدار شهرداری»،
← «شفافسازی نحوه هزینهکرد درآمدهای شهرداری»،
← «بازیابی و بهره وری ظرفیت های گردشگری داخل شهری»،
← «طراحی فضاهای فرهنگی و نمایشگاهی (بصورت منطقه محور)»،
← «احداث و گسترش پروژه های تجاری و تفریحی (با نگاه محله محور)».
✅ کلام آخر این که کسب #درآمد_پایدار در بستر چهار اصل زیر ممکن میگردد؛
➊ مشارکت پذیری،
➋ کارآفرینی،
➌ ایجاد اشتغال و
➍ حفظ زیست شهری.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۰، شماره ۳۴۹۹
#مدیریت_شهری
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل مفهومی میزان اعتماد شهروندان در راستای مشارکت در اجرای طرح های توسعه شهری
✍ #دکتر_محمدعلی_جهانبانی
▪️ویژگی های فردی
▪️عضویت در گروه های رسمی
▪️احساس امنیت
▪️امیدواری به ارضای نیاز
▪️میزان فساد
▪️تجربه تبعیض
▪️اعتماد نهادی
▪️عضویت در گروه های غیررسمی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_شهری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شاخصهای رشد شهر هوشمند
✅ #شهر_هوشمند چارچوبی است که عمدتاً از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای توسعه، گسترش و ترویج شیوه های توسعه پایدار و با هدف رفع چالشهای رو به رشد شهرنشینی، ایجاد شده است.
✅ بخش بزرگی از این چارچوب، اساساً یک #شبکه_هوشمند از اشیاء متصل و ماشین هایی است که اطلاعات را با استفاده از فناوری بیسیم و رایانش ابری انتقال می دهند.
✅ برنامه های IoT مبتنی بر رایانش ابری، اطلاعات را در لحظه دریافت، تجزیه و تحلیل و مدیریت می کنند تا به #شهرداری_ها، شرکت ها و شهروندان کمک کنند که برای بهبود کیفیت زندگی خود تصمیمات بهتری بگیرند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_شهری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 حکمت ۲۲۵
در باب حسادت و بیماری
۞ الْعَجَبُ لِغَفْلَةِ الْحُسَّادِ، عَنْ سَلاَمَةِ الاَْجْسَادِ!
۞ در شگفتم که چگونه حسودان از سلامتى خویش غافل اند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل خودبرتربینی روانشناختی و ارتقا پذیری کارکنان: (با نقش میانجی شبکه سازی سیاسی)
✍ #دکتر_رضا_سپهوند
#خودبرتربینی_روانشناختی حسی پایدار و فراگیر است که افراد دارای این خصوصیت، شایستگی بیشتری نسبت به دیگران در خود می بینند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
مدل استراتژی های مدیریت منابع انسانی بر اساس چارچوب ارزش های رقابتی
✍ #دکتر_مرتضی_موسی_خانی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
یکپارچکی استراتژیک زنجیره تأمین
✍ #دکتر_سلیمان_ایران_زاده
امروزه سازمانها توجه خاصی به استراتژی زنجیره تامین و مدیریت آن دارند، وجود یکپارچگی، توانمندی استراتژیک به شمار آمده که موجب خلق ارزش برای ذینفعان در زنجیره خواهد شد. یکی از رویکرد ها با نگاه استراتژیک ، مدل کارت امتیازی متوازن پایدار است که به نمایش استراتژی زنجیره تامین به صورت یکپارچه می پردازد. رویکرد دیگر جهت ارتقای عملکرد زنجیره تامین، مدل ارزیابی سطح راهنمای زنجیره تامین می باشد که با تمرکز بر خلق ارزش ، عملکرد زنجیره را مورد اندازه گیری قرار میدهد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_زنجیره_تامین
www.modiryar.com
@modiryar
مدل ارزیابی یکپارچگی استراتژیک زنجیره تأمین با رویکرد خلق ارزشی
✍ #دکتر_سلیمان_ایران_زاده
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل اکتشافی کیفی کارآفرینی اجتماعی در سیاست گذاری نظام آموزش
✍ #دکتر_محبوبه_منتظر_عطایی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#کارآفرینی_اجتماعی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل تأثیر گرایش به بازاریابی داخلی و رفتار شهروندی سازمانی بر عملکرد سازمانی
✍ #دکتر_محمود_یحیی_زاده_فر
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#بازاریابی_داخلی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 در هر حالتی #اعتماد_به_نفس خود را از دست ندهید.
#نیمار
#کلیپ_کوتاه
#فوتبال_نوشت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 خودروهای کوچک مبتنی بر هوش مصنوعی، بزودی در خیابان ها هنرنمایی کرد. تلفیق هوش مصنوعی، اپلیکیشن های کاربردی، سنسورها، رباتیک، بلاکچین و داده های کاوی انقلابی را به پا کردند.
🎞 واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، پرینترهای سه بعدی و داده های حجیم در حال حاضر در زندگی بشر هستند. آماده تحول بزرگ و انقلاب چهارم صنعتی باشید.
#کلیپ_کوتاه
#فناوری_روز
#واقعیت_افزوده
#هوش_مصنوعی
#واقعیت_مجازی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
از پروژه های سطحی تا برنامه های بینادی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۰۱
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12170/334564
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
از پروژه های سطحی تا برنامه های بینادی ✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻سه
از پروژه های سطحی تا برنامه های بینادی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در بند نهم چرخش هایِ #تحول_آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت «ایجاد زیر ساخت های حیاتی و اجرای برنامه های بنیادی به جای اقدامات و پروژه های سطحی و ظاهری»، بیان شده است. یکی از مهم ترین آفت های مدیریت شهری سطحی نگری و پرداختن به امور ظاهری و سطحی است. مقوله ی مهمی که بسیاری از شهرداری ها درگیر آن هستند. البته قطعاً این امر در کلان شهرها بیشتر به چشم می آید.
✅ چون اساساً زیرساخت های حیاتی و برنامه های بنیادی در عرصه شهرهایِ کلان معنای دقیق تر و عملیاتی تری به خود می گیرد و همچنین #حجم_نقدینگی در اختیار و میزان درآمدهای مدیریت شهری در کلان شهرها به مراتب بیشتر است. در عصر حاضر شهر و زندگی شهری بدون بهره مندی از بزرگراه ها و شبکه هاي حمل ونقل ريلي، فرودگاه ها، شبکه هاي فاضلاب و تأمین آب، تلفن، برق، و همچنین شبکه هاي اينترنت و موبايل غيرقابل تصور است.
✅ این ها دقیقاً همان زیر ساخت هایی هستند که بیشتر از هر پدیده ی دیگری در #فرایند_مدرنیته دوران کلاسیک بر قالب شهرها و سبک و سطح رابطه انسان مدرن با محيط و طبيعت پيرامونش تاثير گذاشته است. به هر حال در این راستا با چرخش نگرشی که در دوره ششم شورای اسلامی شهر بدان تأکید شده قرار است امور نمایشی، سطحی و ظاهری جای خود را به دیدگاه امور بنیادی و حیاتی بدهد. در این راستا رعایت چند نکته اهمیت دارد:
▪️اول؛ #سرمایه_گذاری حداکثری در امور زیربنایی و بنیادی امری معقول و کاملاً پذیرفته شده است که در بلند مدت رفاه و توسعه پایدار شهری را به همراه می آورد. ولی رعایت حداقل های ضروری برای امور سطحی و ظاهری که در منظر شهروندان قرار دارد نباید مورد غفلت قرار گیرد.
▪️دوم؛ در فرایند #برنامه_های_بنیادی باید بررسی و تحلیل مفهومی کامل از «ويژگي ها و بحران هاي پيش روي زيرساخت هاي شهري و همچنین ويژگي هاي مورد انتظار از زيرساخت هاي دوران پس از صنعت» به عمل آید.
▪️سوم؛ باید با گذر از زیرساخت های شهری #دوره_صنعتی به زیرساخت های شهری دوران پساصنعتی مهاجرت کرد. بدان معنا که با رویکردهای چند وجهی و کل نگر امکان پیوند چند بعدی زيرساخت ها با وجوه مختلف اجتماعي، اقتصادي، معماری ایرانی اسلامی و اکولوژيکي شهر آماده شود و حاکمیت و استیلای نگرش مهندسی عمران که بالغ بر یک قرن به ایجاد زیرساخت های مکانیکی و تک بعدی به دور از انعطاف و پرداختن به نیازهای چند بعدی جامعه پرداخته است پایان دهد.
✅ سخن آخر اینکه #شهر_پویا و مدرن شهروند فعال و مشارکت جو می خواهد. در فرایندهای توسعه شهری و اجرای برنامه های بنیادی و زیرساخت های حیاتی قطعاً صبر، مشارکت، شناخت نیازها و همراهی فکری و عملی شهروندان اهمیت فراوانی دارد. چون به هر حال این روند بسیار پرزحمت و هدفی چالشی و در عین حال مطلوب است.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۰۱
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12170/334564
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
گذشته را فراموش و در حال زندگی کنید.
#آینده_نگری
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ موتورهای پیشران در اداره شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۰۳
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12180/334733
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ موتورهای پیشران در اداره شهر #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻پنجشنبه ۲۲ م
✍ موتورهای پیشران در اداره شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در بند دهم چرخش هایِ #تحول_آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت «فعال سازی موتورهای پیشران به جای متوقف ماندن در چرخه های معمول و سنتی»، بیان شده است. واقعیت این که با «افزایش جمعیت، توسعه شهرها، افزایش پیچیدگی روندها و فرایندها، تغییرات گسترده محیطی و رشد روز افزون و شگرف فناوری» دیگر مدیریت با آموزه های سنتی و معمول قادر به پاسخگویی نیازهای سازمانی نخواهد بود.
✅ خصوصاً زمانی که بخواهیم این امر را در اَبَرسازمانی همچون شهرداری های #کلان_شهرها مورد توجه قرار دهیم. یک طرف نیازهای گسترده شهروندان به رفاه و پیشرفت در کنار شهر و زیرساخت های مورد نیاز برای توسعه کالبدی و معنایی آن است و در طرف دیگر مدیریت شهری با هزینه سرسام آور اداره شهر و ضرورت پاسخگویی به این نیازها قرار گرفته است.
✅ قطعاً روندهای عادی در این عرصه ناتوان و درمانده اند و برای مانایی و توانایی، #مدیریت_شهری نیاز به تحول نگرشی و رفتاری مدیران و کارکنان، اصلاح و توسعه روندها و روش ها و بهره مندی از موتورهای پیشران، جهش زا و فعال کننده ای دارد که با شکوفا نمودن استعدادها و ظرفیت های موجود و خلق فرصت های جدید انقلابی در کیفیت ارائه خدمات ایجاد نمایند.
✅ امری که سرآغاز آن پذیرش تغییر در رفتار سازمانی و گذار از #مدیریت به سمت رهبری سازمانی است که با استفاده از رویکردهای فعالانه و جهادی در عمل ظهور می یابد. عمده این پیشران ها عبارتند از:
1⃣ تحول در فرآیند قانون گذاری:
(شامل؛ بازنگری در شیوه قانون گذاری، تحول در اولویت بندی و کیفیت طرح ها و لوایح، فعال سازی مراکز پژوهشی شورا جهت آینده پژوهی و احصا نیازهای آتی)
2⃣ مهارت رهبری و تغییر نگرش تصمیم گیران:
(شامل توسعه مهارت های؛ ارتباطی، انتقادپذیری، نظارت و سرپرستی، رهبری اثربخش، مدیریت عملکرد)
3⃣ توسعه سرمایهگذاری اقتصادی و درآمدهای پایدار:
(شامل؛ تضمین امنیت سرمایه گذاری، تسهیل قوانین مشارکت اقتصادی، کسب منابع جدید درآمد، شکست کلیشههای قدیمی)
4⃣ مشارکت کارکنان:
(شامل؛ طراحی حوزه های کلیدی مسئولیت پذیری، تعهد سازمانی، مدیریت زمان، ارزیابی مستمر)
5⃣ دسترسی به دانش و هوشمندسازی شهر:
(شامل؛ نقش آفرینی شرکت های دانش بنیان، دسترسی آزاد به اطلاعات، کار تیمی، تسهیم دانش، توسعه فناوری)
6⃣ اصلاح ساختار و بهینه سازی نیروی کار:
(شامل؛ طراحی نظام ارگانیک ساختاری، بهبود فرایندها، شرایط کاری مطلوب، پاسخگویی، استخدام نیروهای اثرگذار، نوآوری و آموزش مستمر، توسعه شغلی، یادگیری سازمانی)
7⃣ همکاری و همگرایی بین دستگاهی:
(شامل؛ ارتباط محترمانه و دوستانه با سایر دستگاه ها، بهره گیری از توان دستگاه های موثر در توسعه شهر)
✅ بدون شک برای دستیابی به تحول چشمگیر باید از چرخه های معمول و سنتی گذر کرد و با تلاش و مجاهدت حداکثری در بستر فعالیت های خلاقانه، دانشی و بنیادی زمینه پیشرفت شهر و رفاه #شهروندان را فراهم ساخت. امری که شورای ششم می خواهد به عنوان یکی از چرخش های تحول آفرین مورد توجه قرار دهد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۰۳
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12180/334733
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ موتورهای پیشران در اداره شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۰، شماره ۸۹۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
Modiryar | مدیریار
سفرهای استاتی رئیس جمهور و چند نکته
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ سفرهای استانی ریس جمهور و اعضای هیأت دولت منافع فراوانی دارد. از قبیل؛ مشاهده مشکلات و چالش های پیش روی استان ها از نزدیک، ارتباط چهره به چهره با مردم خصوصاً اقشار کم برخوردار، ایجاد تلنگر و انگیزه مضاعف در #مقامات_محلی، تمرکز زدایی از پایتخت، توسعه اشتغال و کارآفرینی در استان ها، کاهش محرومیت ها و ایجاد امید در مردم از مهم ترین این منافع است. اما لزوم رعایت چند نکته برای اثربخشی و بهره وری این سفرها به شرح زیر ضرورت دارد:
1⃣ برنامه کلان و جامعی برای این #سفرها تهیه و تنظیم گردد. که در آن اولویت و اهمیت موضوعات مختلف سفر و رعایت پیش نیازهای آن در نظر گرفته شود.
2⃣ #اتاق_فکر و دبیرخانه ای دائم برای سفرهای استانی ایجاد گردد که مسئول پایش، پیگیری و ارائه بازخورد مصوبات سفرهای استانی، دستورها و وعده های مقامات دولت باشد.
3⃣ نحوه انتخاب و اعزام تیم مدیریتی همراه رئیس جمهور به گونه ای باشد که با جابجایی و چینش مناسب اعضا سبب ایجاد خستگی و #فرسایش نگردد.
4⃣ سفرهای استانی نباید سبب بازماندن دولتمردان از برنامه های کلان #مدیریتی و نگاه راهبردی و جامع آن ها گردد.
5⃣ #مدیریت_زمان در سفرهای استانی اهمیت فراوانی دارد. با توجه به این که هر ساعت وقت مسئولان دولتی بسیار ارزشمند است حتی برای زمان پرواز نیز می توان برنامه برگزاری جلسات، ایجاد هماهنگی و یا مرور برخی فعالیت ها را هماهنگ کرد.
6⃣ پرهیز از تجملات، تعارفات و #تشریفات همان طور که بارها مورد تأکید ریئس جمهور قرار داشته است می بایست در تمامی سفرها رعایت گردد تا سبب ریخت و پاش و ایجاد هزینه های اضافی برای دولت نشود.
7⃣ مسئولین و مقامات محلی موظف گردند بعد از هر سفر ضمن #تلاش_حداکثری جهت انجام و تحقق مصوبات و دستورات مقامات دولت گزارش عملیاتی و اجرایی مصوبات آن را در بازه زمانی مشخص و منظم به دولت تحویل دهند.
8⃣ در بازه های زمانی مشخص و منظم گزارش دقیق دستاوردهای #سفرهای_استانی از طریق تیم رسانه ای دولت به اطلاع مردم و عموم برسد.
9⃣ بعد از هر سفر بر اساس برنامه ای دقیق گروهی متشکل از معاونین و مدیران کل وزارتخانه ها و مدیران حوزه #ریاست_جمهوری مأمور حضور مجدد در استان ها جهت روند پیشرفت امور تعیین گردند.
🔟 به شدت از #رویکرد_تبلیغاتی در سفرها و دادن وعده های بی اساس و عوام فریبانه پرهیز گردد. در غیر این صورت نه تنها این سفرها اثر مثبتی نخواهد داشت بلکه باعث ایجاد ناامیدی و بی اعتمادی در مردم می گردد.
✅ کلام آخر این که انتخاب چنین رویکردی از سوی #رئیس_جمهور برای اداره کشور تصمیمی شجاعانه و سخت گیرانه برای دولت است. رئیس دولت سیزدهم می توانست همانند رئیس دولت دوازدهم صرفاً از داخل دفتر خودش امور را اداره نماید و ارتباطش با مردم از طریق پنجره اتومبیل در حال حرکت باشد! اما با پرهیز از رفاه طلبی و ضمن قبول زحمت برای خودش و همکارانش روند «مدیریت بر مبنای بازدید از عملکرد واحدها» ر ا در نظر گرفته است که اگر نکات فوق الذکر در آن رعایت شود سبب برکات فراوانی برای مردم و کشور خواهد بود.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۰، شماره ۸۹۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar