✍ نگرش و رفتار جمعگرانه شهروندان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ نگرش و رفتار جمعگرانه شهروندان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ شهرها گستره ی جغرافیای خاصی از مکان زندگی آدمی هستند که با وجود زرق و برقی که دارند و رنگ و لعابی که از دور به نظر زیبا می رسد چالش های خاصی از زندگی را به ساکنان خود نشان می دهند. انواع آلودگی های زیست محیطی و صوتی، استرس و اضطراب فراگیر، روزمرگی و زندگی ماشینی و مکانیکی و مسائل جسمی و روحی خاصی از قبیل؛ پرخاشگری، افسردگی، مشکلات تنفسی و ... نیز از پیامدهای خاص زندگی در شهر است. اما به هر حال بیش از نیمی از جمعیت جهان در حال حاضر در شهرها زندگی می کنند و با چالش های جدی زندگی در عصر صنعتی و فراصنعتی دست به گریبان هستند. در این میان باید #مدیریت_شهری به دنبال اتخاذ راهکارهایی باشد که علاوه بر کاستن این قبیل مشکلات احساس راحتی، رفاه و آرامش بیشتری را برای شهروندان خود خلق نماید. بخش مهمی از این هدف در توسعه فضای سبز، آراستگی سیما و منظر شهری، بهبود منظر صوتی فضای شهر و سایر مسائل این چنینی رخ می دهد. اما آن چه در این مجال مورد نظر است خلق نگرش و رفتار جمع گرانه مطلوب است که اگر در چارچوب های عقلانی، انسانی و منطقی تعریف گردد بسیاری از چالش های رفتار عمومی در شهرها کاسته می شود و فضای #زندگی آرام تر و مطلوب تر می گردد.
✅ در این میان امر مهمی همواره مورد تأکید نظریه پردازان قرار داشته و آن مقوله توجه به منافع جمعي و جمع گرايي است که به عنوان یکی از مهم ترین ضرورت هاي بنيادي هر جامعه تعریف می گردد. هر شهروند اگر در چارچوب زندگی اجتماعی خود را ملزم به رعایت قوانین و مقررات عمومی بداند و همان طور که برای خود احترام قائل است و به علاقه مندی ها و مصالح خود توجه دارد به سایر #شهروندان نیز احترام گذاشته و علایق و حقوق آن ها را نیز مورد توجه قرار دهد مناسبات اجتماعی تا حد زیادی بهبود خواهد یافت. این امر از جغرافیای محدود یک مجموعه مسکونی در قالب زندگی آپارتمانی آغاز می شود و تا سطح وسیع یک شهر تعریف می گردد. متولیان فرهنگ شهروندی در شهرداری ها وظیفه دارند با اتخاذ راه حل های علمی زیر نسبت به ترویج و #توسعه_رفتاری و دستیابی به سطح مطلوب نگرش و رفتار جمع گرانه اقدام نمایند: تقويت ديگرخواهي و تعهد جمعي، آموزش های عمومی درباره زيان هاي عدم همكاري و فوايد همكاري، پر هزينه كردن عدم همكاري و تقويت نظارت های رسمي و غير رسمی برای تضمین منافع جمعی. باید قبول کرد که زندگی در شهر به مهارت هایی نیاز دارد که همگان از آن بهره مند نیستند و باید در بسیاری موارد برای کسب آن آموزش ببینند و تمرین نمایند.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ جایگاه بین المللی شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ جایگاه بین المللی شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #کلان_شهرها در صورتی که قابلیت قرار گرفتن در مسیر پرشتاب توسعه را پیدا کنند و بتوانند موقعیت و جایگاهی را در عرصه اقتصاد روز دنیا به خود اختصاص دهند خواهند توانست به عنوان یکی از عناصر مؤثر شبکه اقتصاد جهانی، نقشآفرینی نمایند. در این حالت ضمن بهره مندی از ویژگی هایی همچون «شهرت و اثرگذاری» یک «کلانشهر» به «شهر جهانی» ارتقا مییابد. در کارزار رقابت جهانی بین کلان شهرها از هر چند ده شهر (بین کشورهای مختلف) یکی میزان بالاترین سطح فعالیت در میدان اقتصاد جهانی را به دست می آورد و تحت عنوان مکان مرکزی میدان داری و نقش آفرینی می کند و در عمل از شهر جهانی به جهان شهر تغییر وضعیت پیدا می کند. ارتقا پیدا کردن از جایگاه #شهر_جهانی به جهان شهری مقوله ای دشوار است که چالش های فراوانی به همراه دارد. شهرهایی که در دنیا چنین ادعایی دارند باید در عرصه های مختلف به توسعه و بالندگی برسند و بتوانند از منافع اقتصاد جهانی بهره بیشتری کسب نمایند. بر این اساس هر جهان شهر باید از مرحله یک شهر جهانی عبور کند (اما عکس این قاعده وجود ندارد) و نقش متمایزی در عرصه رقابت اقتصادی دنیا برای خود حاصل نماید. البته در این میان تنها بحث های اقتصادی مطرح نیست و عواملی همچون؛
✅ #هویت_شهری، اثرگذاری فرهنگی و اجتماعی، میراث کهن و باستانی و سایر عوامل دیگر نیز می توانند اثرات قابل توجهی داشته باشند. با توجه به گسترش شهرنشینی و توسعه کلان شهرها و افزایش نقش آفرینی آن ها در حکمرانی کشورها امروزه نقش شهرها و مدیریت شهری در اقتصاد بین المللی بسیار پررنگ تر از گذشته شده است. در سند چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت تأثیر گذاری در سطح جهانی و بین المللی مورد تأکید قرار گرفته است. بر این اساس باید ابتدا جایگاه واقعی شهر تعریف و تبیین گردد، زیر ساخت های شهری فراهم شود و سپس حرکت به سمت تحقق مفهوم کامل جهان شهری صورت پذیرد. زيرساختهای شهري شامل طيف وسيعي از فعاليتهاي ضروري براي عملكرد مؤثر خدمات شهري است که تأثیرات عمدهای بر کیفیت زندگی اجتماع محلی، الگوی رشد و چشمانداز توسعه اقتصادی دارد. زیر ساخت های شهری که از برجسته ترین و پیشرفته ترین نشانه های بعد مادی #ساختار_شهری دولت محلی جهانی هستند، شامل بخش عمده ای از زیرساخت های مدرن فناوری اطلاعات و ارتباطات، نهادهای فرهنگی و آموزشی با شهرت جهانی، فرودگاه های بزرگ با عملکرد هاب هوایی، شبکه حمل و نقل پیشرفته، زیرساخت های ورزشی حرفه ای تا اثر معماری و هنری با برند جهانی می باشد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ جراحی اقتصادی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۹۲۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ جراحی اقتصادی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ اگر نگوییم به آن بدبین هستند لااقل باید بگوییم بسیاری مردم از جراحی اقتصادی دولت و تبعات ناشی از آن بر #معیشت خود نگران هستند. البته این امر بیشتر از آن که به دلیل عدم اعتماد مردم به کارایی دولت و تیم اقتصادی آن باشد ناشی از سابقه بدی است که از بسیاری طرح های اقتصادی کلان که سال های قبل در کشور ایجاد شده دارند. اگر بخواهیم کمی منطقی تر در مورد اتفاقات پیش روی اقتصاد کشور صحبت کنیم باید بگوییم اظهار نظر در این رابطه برای افرادی عادی با معلومات محدود اقتصادی و مالی بسیار سخت است. خصوصاً وقتی به یاد آوریم حتی بین کارشناسان اقتصادی در این رابطه اختلاف نظرهای فراوانی وجود دارد. به هر حال علیرغم همه مسائل و چالش های احتمالی ناشی از این جراحی عظیم دولت زیر بار این تصمیم و ریسک های ناشی از آن رفته است که امیدواریم بتوانند اقدامات مؤثری انجام دهند و کمی حال و روز معیشت مردم بهبود یابد.
✅ اتفاق خوب در این امر حضور جدی مسئولان مربوطه خصوصاً شخص #رئیس_جمهور در وسط میدان عمل است که هم می تواند سبب دلگرمی مردم شود و هم حضور بدون واسطه باعث شناخت حداکثری از نقاط ضعف و قوت و تهدیدها و فرصت های این تصمیم مهم اقتصادی می گردد. موفقیت در این اقدام اقتصادی بزرگ علاوه بر پیش نیازهای معمول چنین اقداماتی دو عامل مهم اساسی نیاز دارد. اول صبر و همراهی مردم و دوم نظارت و کنترل کامل، دقیق و همه جانبه. مردم در یک دهه اخیر خصوصاً با مواردی همچون تورم، کرونا و پیامدهای ناشی از آن و تحریم های ناجوانمردانه فشارهای اقتصادی زیادی را تحمل کرده اند و اکنون میزان تاب آوری اقتصادی آن ها بسیار کاهش یافته است. لذا دولت موظف است ضمن آگاهی بخشی عمومی در طول مسیر اجرای جراحی اقتصادی از هر گونه حمایت عمومی از آحاد جامعه خصوصاً دهک های کم برخوردار دریغ ننماید. نمی شود زندگی امروز مردم را فدای فردای احتمالی کرد.
✅ باید ضرورت های زندگی و رفاه حال عامه جامعه در طول مسیر مورد توجه و دقت ویژه دست اندرکاران قرار گیرد. اما مورد دوم مقوله نظارت و کنترل کسب و کارها، بازارها، واسطه ها، نظام عرضه و تقاضا، انبارها، تولید کنندگان و خلاصه همه عوامل مؤثر در این مسیر است. سواستفاده های فراوانی که در ادوار گذشته در مسائل مالی کشور رخ داده، بی کفایتی های مدیریتی، ترک فعل ها، مصادره کردن اموال عمومی برای اشخاص خاص و خلاصه فسادهای ناشی از سهل انگاری نظارتی در فعالیت ها و جریان های اقتصادی امروز تبعات بسیار سنگین و بعضاً جبران ناپذیری برای کشور به همراه داشته است. شاید مردم در برابر فشارهای #اقتصادی از خود خویشتن داری نشان دهند و همراه باشند اما فساد اداری و مالی به هیچ وجه توجیهی ندارد و کسی هم نباید توقع داشته باشد مردم در برابر آن منفعل باشند.
✅ رانت خواری، ویژه خواری، تضییع بیت المال، ژن های خوب، آقازاده ها، احتکار، گران فروشی، قاچاق، زیاده خواهی و ... هیچ کدام از سوی هیچ کسی پذیرفته شده نیست و در این گرفتاری های شدید مردم روا نیست عده ای با عدم رعایت قانون حق بیشتری از #بیت_المال برای خود قائل باشند و به مردم ظلم نمایند. امری که مورد تأکید رئیس دولت سیزدهم نیز قرار داشته و همواره بر رعایت سلامت اداری و مالی اصرار نموده است. آن چه قطعی است ضرورت یک حرکت جهادی و عالمانه در حوزه اقتصاد می باشد که امیدواریم با رعایت اصول قانونی، علمی، اخلاقی و مبتنی بر آینده پژوهی و در نظر گرفتن مصالح امروز و فردای مردم به نتایج مطلوبی دست یابد.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۹۲۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مهمترین ابزار ساماندهی نظاممند کالبدی شهرها
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
مهمترین ابزار ساماندهی نظاممند کالبدی شهرها
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در #نظام_مطالعات سازمان های محلی انواع مختلفی از طرح های شهری وجود دارد که هر یک بر اساس اهداف تنظیم و تدوین طرح و یا گستره ی مطالعاتی و عملیاتی آن از سایر موارد مجزا می گردد. «طرح جامع، طرح تفصیلی و طرح هادی» از مجموعه طرحهای شهری مرسوم در ایران هستند که تقریباً برای همه شهرهای کشور تهیه شدهاند. به جز موارد ذکر شده طرحهای دیگری نیز هستند که در واقع مکمل طرحهای جامع و هادی بوده و بیشتر آن ها پس از انقلاب دنبال گردیده اند.
✅ مواردی همچون طرح های؛ بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده، آمادهسازی زمین، جامع حملونقل شهری، جامع شهرستان، جزییات شهرسازی، منطقه شهری و ایجاد شهرهای جدید، بخشی از این نوع طرحها به حساب می آیند. ماهیت غیر اجرایی بیشتر طرح های فرادست از یک سو و همچنین نظر به این که طرح تفصیلی عرصهای است که در آن، #طرح_جامع به عمل و اجرا نزدیکتر می شود ضرورت تنظیم طرحهای تفصیلی احساس می گردد. طرحهای تفصیلی شهری مهمترین ابزار ساماندهی نظاممند کالبدی شهرها، به حساب می آیند.
✅ با توجه به این که طرح های جامع، شامل مسایل و راهنماییها و خط مشیهای کلی است و به جزییات نمی پردازند طرح تفصیلی بر اساس معیارها و ضوابط کلی طرح جامع شهری و چگونگی بهره برداری از زمینها و عرصه های شهری تهیه و تنظیم می گردد. همچنین در سطح محلات مختلف «موقعیت و مساحت دقیق زمین برای هر یک از آنها، وضع دقیق و جامع شبکه عبور و مرور، میزان #تراکم_جمعیت و ساختمان در واحدهای شهری، اولویتهای مربوط به مناطق و بهسازی، نوسازی، توسعه و رفع مشکلات شهری و موقعیت تمامی عوامل مختلف شهری در آن تعیین و نقشهها و مشخصات مربوط به مالکیت بر اساس مدارک ثبتی» از دیگر مواردی است که در طرح تفصیلی مورد توجه قرار می گیرد.
✅ #طرح_تفصیلی می تواند به سه شکل دنبال شود:
1⃣ طرح تفصیلی پایه:
این نوع طرح ها در واقع مکمل طرح جامع شهر هستند.
2⃣ طرح تفصیلی موضعی:
جهت نوسازی و بهسازی بافت های موجود و توسعه های جدید شهر تنظیم می گردند.
3⃣ طرح تفصیلی موضوعی:
این گونه طرح ها برای موضوعات خاصی نظیر شبکه حمل و نقل ، تأسیسات و … ارائه می شوند.
✅ امروزه با توجه به افزایش نقش #مدیریت_شهری در حکمروایی مطلوب اهمیت بهره مندی از نگاه جامع، آینده نگر و مبتنی بر توسعه و پیشرفت روز افزون گردیده است. لذا ضرورت دارد برای تحقق اهدافی بنیادین همچون حفظ سلامت و زیست مطلوب شهری و تأمین نیازهای آینده شهر و شهروندان مطالعات شهری مورد توجه هر چه بیشتر مدیران و برنامه ریزان مربوط قرار گیرد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 #عینک_واقعیت_افزوده
🎞 #گوگل در کنفرانس توسعهدهندگان ۲۰۲۲ خود از یک گجت جالب رونمایی کرد. این یک عینک واقعیت افزوده است که با ادغام گوگل ترنسلیت یا سرویس ترجمه گوگل می تواند خیلی مفید باشد. به لطف چنین ترکیبی شما می توانید با افراد متکلم به زبانی که شما نمی دانید، ارتباط برقرار کنید. ترجمه صحبت طرف مقابل روی شیشه عینک شما نمایش داده می شود.
#google
#googleglass
#googlearglasses
#کلیپ_کوتاه
#فناوری_روز
#عینک_هوشمند
#واقعیت_افزوده
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نیمی از مسیر توسعه پایدار شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ نیمی از مسیر توسعه پایدار شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ بسیاری از کارشناسان و نظریه پردازان حوزه #مدیریت_شهری معتقدند: «ارتباط هدفمند و مؤثر شهرداری با دانشگاه نیمی از مسیر توسعه پایدار شهری است.» تأمین و تجهیز بنیان های پیشرفت اقتصاد شهر امروزه در حالی به یکی از مهم ترین دغدغه های اصلی سامانه های اداره شهرها تبدیل گردیده است که بر اساس یافته های علمی بهره گیری از نهادهای دانش بنیان و ظرفیت های علمی و تحقیقاتی شهرها تحقق نیمی از این هدف را ممکن می سازد. خصوصاً وقتی به یاد آوریم بحث هوشمندسازی شهرها امروزه به عنوان اولویت جدی نظام راهبردی اداره سازمان های محلی و شهرداری ها مطرح شده است این مهم بیشتر جلب توجه می نماید.
✅ به بیان دیگر دانشگاه های قطب هر کشور که از دو ویژگی «شاخص بودن در تولید دانش و مهارت» و همچنین «جذب و پرورش نخبگان» برخوردارند می توانند نقش ویژه ای در توسعه اقتصادی کشور، افزایش تاب آوری و ایمن شدن مردم در برابر تهدیدات طبیعی و غیرطبیعی ایفا نمایند. همچنین این مجموعه های پیشرو در حوزه دانشگاهی می توانند به عنوانی #الگوی_علمی و اقتصادی ضمن تسهیل ریل گذاری برای رسیدن به توسعه پایدار، پیشران سایر مراکز آموزشی در سطح ابتدایی و عالی باشند. شهرهای هوشمند که در سطح گسترده ای از ظرفیت فناوری استفاده می کنند و همچنین شهرهای یادگیرنده که آموزش های شهروندی را در سطح گسترده برگزار می کنند و در آن ظرفیت تولید، نشر، گردش و اثرگذاری دانش و اطلاعات در فرایندهای تصمیم گیری فراهم گردیده است بدون شک از پشتوانه پارک ها، دانشگاه ها و مراکز علمی، فناوری و تحقیقاتی دارای استانداردهای عالی بهره مند هستند.
✅ در مطالعات و فرایندهای #آمایش_سرزمین و همچنین در فعالیت هایی که به منظور ایجاد رشد متوازن در سطح کشورها انجام می شود یکی از استراتژی های اثربخش در مسیر تقویت کارکرد های شهرها در سطح ملی و منطقه ای توسعه آموزش عالی و تقویت نقش دانشگاهی شهرهای کوچک و میانی است تا با استفاده از پتانسیل ها و استعدادها و ظرفیت های نظام آموزش عالی در حوزه آمایش و کاهش نابرابری های سرزمینی و هویت بخشی به شهرهای کوچک و میانی، با ایجاد و توسعه شهرهای دانشگاهی گامی موثری در جهت تقویت نقش دانشگاهی این شهرها برداشته شود.
✅ البته آنچه از نقش دانشگاه همواره مورد نظر است دانشگاه های واقعی! که در آن فرایند تولید و انتقال دانش و مهارت به صورت کامل طی شده و در آن کلیه استانداردهای علمی و پژوهشی لحاظ می شود. دانشگاه ها باید نقش پناه علمی و ایده پردازی را برای اداره شهرها ایفا نمایند و مدیریت شهری وظیفه دارد از طریق مراکز علمی و پژوهشی خود ضمن حمایت از فعالیت دانشگاهی زمینه حضور و مشارکت آن ها در #اداره_شهر را فراهم سازند.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شهر یادگیرنده
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ شهر یادگیرنده
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ با افزایش چشمگیر اثرگذاری شهرها در عرصه های مختلف ملی و جهانی و روند رو به توسعه ی دولت های محلی چالش های مربوط به فناوری های جدید، نظام های #دانش_بنیان، اقتصاد مدرن، تنوع فرهنگی و پایداری زیست محیطی نیز روز به روز افزایش یافته است. با این مقدمه باید به سراغ مفهوم «شهرهای یادگیرنده» رفت. «شهر یادگیرنده» مفهومی تازه است که هدف آن بسیج منابع برای یادگیری همه شهروندان در تمام طول عمر و همه مکان ها است تا موجبات رشد فردی، توسعه اقتصادی و انسجام اجتماعی افراد را فراهم آورد. شهری که در آن مدیریت شهری توجه ویژه ای به یادگیری دارد.
✅ مکانی مناسب جهت #یادگیری_مستمر و بستری مطلوب برای آموزش شهروندان نوآور و خلاق که تحقق شهرهای هوشمند و مطابق با نیازهای روز را نوید می دهد و دروازه ورود شهرها به کانون های دانایی است که با تکیه بر نیروی پایدار خلاقیت، زمینه مشارکت دانایی محور شهروندان و تولید مداوم دانش را فراهم می سازد. لذا بر اساس این رابطه متقابل و با ترکیب دانش مستمر شهر یادگیرنده و ایده های متمایز شهر خلاق دستیابی به روند توسعه پایدار شهری محقق خواهد شد. بر اساس تحقیقات علمی مهم ترین ابعاد شهر یادگیرنده، یادگیری رسمی و یادگیری در جوامع، رسانه ها و خانواده ها است که مهم ترین مؤلفه های آن شامل موارد زیر است که با توجه به شرایط کشور و زیرساخت های موجود باید اولویت بندی گردد:
▪️«گسترش آموزش رسمی»،
▪️«یادگیری در محل کار»،
▪️«حمایت از آموزش گروه های محروم»،
▪️«تشویق یادگیری مداوم در خانواده و جامعه» و
▪️«یادگیری از طریق رسانه ها و فرهنگ ها».
✅ #شهر_یادگیرنده با اراده ای مشترک و مستمر ساخته می شود و مستلزم برنامه ای علمی، دقیق و با مشارکت همه ذینعفان و آحاد شهروندان است. همزمان با پدیده جهانی شدن و در عصر دانش و دانایی با عنایت به پیشرفت شگرفت ارتباطات و افزایش رقابت جهانی انسان های آگاه و دانا به عنوان سرمایه اصلی جوامع مطرح می گردند. شهرهای یادگیرنده در سطحی گسترده تر از سازمان ها با هدف ایجاد شهروندان دانشی و یادگیرنده در جهت پیشبرد اهداف و استراتژی های شهر تلاش می کنند و خود را برای رقابت در جهان دانشی آماده می نمایند.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اظهار نظر نفرمایید!
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۹۲۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ اظهار نظر نفرمایید!
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ به لطف شبکه های مجازی شکر خدا همه مردم صاحب نظر شده اند! این خیلی اتفاق بدی است که انسان خود را در تمامی زمینه ها متخصص بداند و به خود اجازه اظهار نظر بدهد. از اقتصاد، ورزش، #مدیریت، حکومت و ... بگیرید تا غنی سازی اورانیوم و کهکشان راه شیری! خصوصاً زمانی که بتوانیم افاضات خود را با یک طرح هنرمندانه و یا عکسی زیبا در اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی نشر دهیم دیگر همه چیز برای توهم صاحب نظر بودن جور شده است. مگر می شود آدمی این قدر به خود اجازه دهد که در تمامی عرصه ها حرف بزند، توصیه کند، نسخه بپیچد و راهکار ارائه دهد. این در حالی است که در مکتب ما توصیه های فراوانی برای کم حرف زدن و حتی سکوت داده شده است و کم حرف زدن را نشان خردمندی و عقلانیت دانسته اند. اعتماد به نفس کاذبی فراگیر شده است که بر اساس آن هر فردی به خود اجازه می دهد در چارچوب صفحه مجازی که در اختیار دارد تمامی عرصه های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را نقد کند و حتی به صاحب نظران آن عرصه ها به شدت حمله کند و ژست روشنفکری هم به خود بگیرد! این اتفاق وقتی حالت حادتری به خود می گیرد که طرف به اصطلاح سلبریتی است و کلی دنبال کننده و طرفدار داشته باشد. کافی است کمی با دقت پست های این گونه افراد را ملاحظه کنید. در بسیاری از عرصه هایی که تخصص و آگاهی کافی ندارند اظهار نظر می کنند و چنان از بالا به پایین سخن می گویند و برای جامعه نسخه می پیچند که اگر کسی نداند و نشناسد فکر می کند طرف علامه ی دهر است و بر تمامی امور آگاه!
✅ حال این که چنین سخن گفتن و بی محابا در تمامی عرصه ها اظهار نظر کردن اوج نادانی است. مسابقه ای به نام اظهار نظر کردن به راه افتاده است که خط پایانی هم ندارد و افراد بسیاری که خود را صاحب حکمت فراوانه می دانند و جامعه را نیازمند افضات خویش! البته شاید دلیل اصلی رونق گرفتن این گونه انحرافات فکری خود آن ها هم نیستند بلکه گروه مردمی هستند که به عنوان طرفدار و دنبال کننده به این جریان رونق می بخشند و توهم آن ها را روز به روز بیشتر می کنند و پراکنده گویی را نشر می دهند. علاوه بر این برخی افراد هستند که به تعبیر قرآن کریم #مرجفون هستند یعنی علاوه بر این که سخن فراوان و نابجا می گویند اراجیف فراوانی نیز که حتی در بسیاری موارد دروغ هست می گویند تا در جامعه هراس ایجاد نمایند، حال مردم را خراب کنند، حس و حال بد را انتقال بدهند و پیام آور ترس و ناامیدی باشند. امری که قرآن انسان را از آن بر حذر می دارد و افرادی که دارای چنین روحیه ای هستند را تقبیح می نماید. جامعه گلستان می شود اگر کم گویی و گزیده گویی ترویج یابد و همه یاد بگیریم «هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد» تا نیاز نیست سخن نگوییم و در مورد آن چه آگاهی نداریم اظهار نظر نکنیم. گام مهم دیگر در راستای اصلاح این فرهنگ عدم رونق بخشیدن به افرادی است که سخن نابجا زیاد می گویند و از هر دری کلامی بی ربط نقل می کنند. اطراف آن ها را خلوت کنید و به آن ها میدان ندهید تا حرف هایشان خریدار نداشته باشد و بازار کلام شان از رونق بیفتد با بدین گونه حرف زدن های نامربوط به حداقل برسد.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۹۲۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مقایسه انواع کارآفرین
1⃣ #کارآفرینی_آزاد (مستقل)
#Independent_Enterpreneurship
فرآیندی است که کارآفرین طی می کند تا فعالیت کارآفرینانه ای را به طور آزاد به ثمر رساند.
2⃣ #کارآفرینی_درون_سازمانی
#Enterpreneurship
فرآیندی است که کارآفرین طی می کند تا فعالیت کارآفرینانه ای را در سازمانی که معمولاً سنتی و بوروکراتیک است به ثمر رساند.
3⃣ #کارآفرینی_سازمانی
#Corporate_Enterpreneurship
فرآیندی است که سازمان طی می کند تا همه کارکنان بتوانند در نقش کارآفرین انجام وظیفه نماند و تمام فعالیت های کارآفرینانه فردی و گروهی به صورت مستمر، سریع و راحت در سازمان مرکزی یا شرکت تحت پوشش به ثمر رسند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar