Modiryar | مدیریار
✍ طراحی برنامه تجربه کارکنان #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ طراحی برنامه تجربه کارکنان
✅ در سالهای گذشته با افزایش عدم قطعیت و تغییرات محیط کسب و کار منابع انسانی هم تغییرات قابل توجهای یافته است. یکی از روندهای این تغییر، اهمیت بیشتر تجربه کارکنان (People Experience) از کار است. تجربه کارکنان به معنی مشاهده، احساسات، و دریافت کارکنان از دوره همکاری خود در یک سازمان است. اهمیت این تجربه، هم برای کسب مزیت رقابتی سازمانها و هم برای افزایش نوآوری و رضایت مشتریان در سازمان ضروری است. آنچه در پی میآید پیشنهادات اولیهای برای ارتقای این تجربه در فرایندهای کاری سازمان است.
🔴 مبنای تجربه کارکنان
1⃣ سنجش و ارزیابی تجربه کارکنان
2⃣ برقراری حلقههای بازخورد و اصلاح سریع در فرایندها
بر اساس این دو اصل، اهمیت تجربههای کارکنان در نقاط کلیدی چرخه عمر کارکنان در سازمان افزایش مییابد. مراحل اصلی که بیشترین اثرگذاری را در این بین دارد عبارتند از:
1⃣ شناسایی حوزههای اولویتدار
2⃣ همدلی با کارمند
3⃣ گزینه های طوفان فکری
4⃣ تست راهحل های بالقوه
5⃣ اجرای طرح نهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ دیگر وقتی سکوت کرد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ بارها و بارها گفت، خواهش کرد، التماس کرد، فریاد زد، غرولند کرد، دعوا به راه انداخت و برای داشتن و رسیدن به چیزی که میخواست، مشتاقش بود و بدان نیاز داشت زمین و زمان را به هم ریخت. امّا؛ تو با این که حالش را دیدی، دردش را فهمیدی، میدانستی حق با او بود و میتوانستی خواستهاش را برآورده کنی، مرهم زخمهایش باشی و دردش را درمان کنی؛ چشمانت را بستی، باد به غبغب انداختی، ژست آدم منطقی، مرشد کامل و عاقلِ سالم به خود گرفتی و در دل به چشمان سرخش، بغض گلویش و چهرهی برافروختهاش پوزخند زدی و نخواستی برای جسم خستهاش روح و روان باشی و راحت جان.
⛱ دیگر وقتی سکوت کرد، کاری به کارَت نداشت، چیزی نگفت، در تاریکی دراز کشید، به دوردستها خیره شد، به فکر فرو رفت، تماسی نگرفت و به پیامهایت نامنظم پاسخ داد بدان خیلی خوب حالش را گرفتهای، به شدّت دلش را شکستهای، امیدش را ناامید کردهای و زنده زنده او را در برهوت نامهربانیهایت و در گورستان تنهاییاش به خاک سپردهای. پس دست از سرش بردار، بدان کار از کار گذشته، حس و حالش از میان رفته و بود و نبود هیچ کس و هیچ چیز، دیگر برایش اهمیّتی ندارد.
⛱ آدمهای پرشور، عاشق و احساسی انتقام نمیگیرند، تلافی نمیکنند، جواب بدی را با بدی نمیدهند، اهل قهر و آشتی هم نیستند، به قدر کافی صبر میکنند، دست و پا میزنند، فرصت میدهند امّا؛ به یکباره همچون شمعی خاموش میشوند، فرو میریزند و از همه چیز و همه کس حتی خودشان گذر میکنند. پس حالا که همچون پروانهای دور سرش نگشتی حق این است که بر بالینش بنشینی، اشکهایی که به پهنای شمع وجودش ریخته خوب بنگری و هرگز فراموش نکنی تا دل نسوزد اشک جاری نمیشود. اینک تو بمان و همهی مهر و نازی که دریغ کردی و بدان تاوان این گناه بیپناهی عاطفی است.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ باید یاد بگیرم که ...
✅ همیشه چیزهایی وجود دارد که در مدرسه و #دانشگاه یاد نگرفتیم و به نظرم میرسد که گاهی اوقات این یاد نگرفتهها از بسیاری از چیزهایی که یاد گرفتهایم مهمتر است.
✅ #سیستم_آموزشی برای این به وجود آمده که ما را برای ورود به جامعه آماده کند اما به نظر میرسد به جای این که واقعاً برای ورود آماده باشیم، بیشتر برای عدم ورود آماده شدیم!
✅ پس باید #یاد_بگیریم که:
▪سلامت روان چقدر اهمیت دارد
▪چگونه اضطراب و استرس را مدیریت کنم
▪چگونه از مقایسه خودم با دیگران دست بردارم
▪چگونه احساسات و رفتارهایم را بهتر مدیریت کنم
▪چگونه شکست هم می تواند گاهی اوقات خوب باشد
#یادگیری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تجربه های شکست؛ عوامل موفقیت هستند
✅ فردی که #شکست را تجربه کرده است، می فهمد که موفقیت هرگز تضمین نمی شود. گاهی اوقات، شکست به دلیل عوامل خارج از کنترل شما اتفاق می افتد. هنگامی که یک شکست بزرگ را پشت سر گذاشته اید، متوجه می شوید که علی رغم تلاش شما، همه چیز ممکن است اشتباه پیش برود، اما شما یاد می گیرید که اجازه ندهید ترس از شکست مانع تلاش و پشتکار شما شود.
✅ تجربه ناکامی های اتفاق افتاده در زندگیتان شما را هل می دهد که به دنبال رویاهای خود بروید. این تجارب به شما می آموزد تا زمانی که به نتیجه نرسیدید، به تلاش خود ادامه دهید، این همان چیزی است که به عنوان درس اول از درس های مهم از شکست نهایتا منجر به موفقیت می شود. همانطور که #وینستون_چرچیل گفته است: (موفقیت در حال تغییر از شکستی به شکست دیگر بدون از دست دادن اشتیاق است).
#موفقیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مقایسه هیجانات، احساسات، خلق و خو
در روانشناسی مفاهیمی از جمله خلق (Moods)، احساس (feeling) و هیجان (Emotion)؛ با یکدیگر متفاوت هستند:
✅ #خلق_و_خو (Moods)
ترکیبی از احساسات و عواطف است که در طول روزهای خود میگذرانیم. خلق انسان؛ یک حالت نیمه پایدار ذهنی، جسمی و عاطفی میباشد. اغلب تهدیدها و فرصتهایی که عواطف و احساسات نشان میدهند فقط یکبار نیستند. با داشتن یک خلق پایدار، ما برای رسیدگی به کارهای بعدی هماهنگ میمانیم.
✅ #احساس (feeling)
یک تجربه ذهنی و ارگانیک است که از تفسیر وضعیتی که بدن ما در آن قرار دارد ناشی میشود. این تجربیات، زمانی ظاهر خواهند شد که مغز احساسات را پردازش میکند. برای بسیاری از متخصصان، احساسات ارزیابی ما از یک هیجان میباشد، بنابراین یک عامل شناختی دخیل است که در احساسات وجود ندارد. اگر فردی احساسی مانند ترس داشته باشد، ممکن است یک احساس مرتبط با آن رنج باشد، دیدن آن ترس او را فلج کرده و از پاسخ به موقع، جلوگیری میکند.
✅ #هیجان (Emotion)
به عنوان احساس شوق، اشتیاق یا نشاط و یا به عنوان چیزی که باعث ایجاد چنین احساسی شده، تعریف میشود. برای مثال، احساسی که کودک در صبح کریسمس در انتظار باز کردن هدایایش است، نمونهای از هیجانات میباشد. صبح کریسمس که الهام بخش نشاط و شادی زیاد است، نمونه ای از یک هیجان خواهد بود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 لایه های تغییر رفتار
✍ #جیمز_کلر
کتاب عادت های اتمی
✅ بدون #تغییر_عادت_ها، هیچ کتاب موفقیت، ویدئوی انگیزشی، کارگاه آموزشی، تلاش، برنامه ریزی، رؤیابافی، راه اندازی کسب و کار و… آنطور که باید نتیجه نخواهد داد. احتمالا اگر مواردی که گفتیم را انتخاب کردهاید اما آنچه منتظرش بودید را دریافت نکردهاید، همه چیز زیر سر عادتهاست، زیرا عادتهای ما بر هر چیز پیروز میشوند.
✅ اگر مدام این جمله را با خود تکرار میکنید که سالها مثل برق و باد گذشتند و من سر جایِ اولم ماندهام، عادت هایتان، شما را میخکوب کرده اند! البته #تغییر آنها نیز شما را میخکوب خواهد کرد! اگر اهدافتان از لیست کارها خط نمیخورند؛ وسط کار رها می شوند یا حتی قدمی به سوی آنها برنمیدارید، زیرا عادتهایتان به جای شما زندگی میکنند و شما را به هر سو بخواهند، میکشانند.\
✅ لایه اول:
▪تغییر در خروجی و نتیجه
✅ لایه دوم:
▪تغییر در فرایند
✅ لایه سوم:
▪تغییر در هویت و شخصیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تکنیک های مدیریت زمان و افزایش بهره وری
1⃣تکنیک پومودورو
2⃣ قورباغه ات را قورت بده
3⃣ ماتریس آیزنهاور
4⃣ قانون 80/20 (اصل پارتو)
5⃣ روش ABC
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تکنیک های مدیریت زمان و افزایش بهره وری 1⃣تکنیک پومودورو 2⃣ قورباغه ات را قورت بده 3⃣ ماتریس آیزن
✍ تکنیک های مدیریت زمان و افزایش بهره وری
1⃣ تکنیک پومودورو
#فن_پومودورو یا #تکنیک_پومودورو (به ایتالیایی: Tecnica del pomodoro ) یکی از روشهای مدیریت زمان، ابداعشده توسط فرانچسکو چیریلو است. بر طبق این روش بهترین تکهٔ زمانی برای کار کردن ۲۵ دقیقه است که برابر است با مدت زمان لازم برای درستکردن سس پومودورو که یک سس گوجهفرنگی سنتی ایتالیایی است.
2⃣ قورباغه ات را قورت بده
#قورباغه_ات_را_قورت_بده به ما میگوید که در زندگی هر انسانی، حداقل یک قورباغه وجود دارد که بزرگترین و مهمترین کاری است که آن انسان باید انجام دهد؛ کاری که اگر همین الان فکری به حالش نکنیم، به احتمال زیاد، دیگر انجام نخواهد شد. نویسندۀ کتاب میگوید «اگر قرار است دو تا قورباغه را بخوری، اول آنیکی که زشتتر است را انتخاب کن!
3⃣ ماتریس آیزنهاور
#ماتریس_آیزنهاور به ماتریس فعالیتهای ضروری و مهم گفته میشود. این ماتریس ابزاریست که به شما در الویتبندی و تعیین کارها و فعالیتها براساس ضرورت و اهمیت آن کمک میکند و به راحتی پی میبرید چه کارهایی را میتوانید واگذار کنید و یا اصلا انجام ندهید.
4⃣ قانون 80/20 (اصل پارتو)
#اصل_پارتو یا همان قانون ۸۰ ۲۰ بیان میکند که ۸۰ درصد نتایج فقط از ۲۰ درصد تلاشهای شما میآید. قانون پارتو متعلق به ویلفردو پارتو است که در اوایل دهه ۱۹۰۰ متوجه شد که ۸۰ درصد زمینهای ایتالیا را تنها ۲۰ درصد مردمان ایتالیایی تصاحب کردهاند. در کسبوکار نیز، ۸۰ درصد سود شما از ۲۰ درصد فروشتان حاصل میشود.
5⃣ روش ABC
#هزینه_یابی_بر_مبنای_فعالیت (Activity-Based Costing System) یا به اختصار ABC یک روش هزینه یابی است که هزینههای سربار و غیر مستقیم را به محصولات و خدمات مرتبط اختصاص میدهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تکنیک پومودورو برای مدیریت زمان
✅ #فن_پومودورو یا #تکنیک_پومودورو یکی از روشهای مدیریت زمان، ابداعشده توسط فرانچسکو چیریلو است. بر طبق این روش بهترین تکهٔ زمانی برای کار کردن ۲۵ دقیقه است که برابر است با مدت زمان لازم برای درستکردن سس پومودورو که یک سس گوجهفرنگی سنتی ایتالیایی است. پومودورو بر یک ایده اصلی استوار است: اینکه انسان نمیتواند به صورت پیوسته و برای مدت طولانی، تمرکز ذهنی و توان فیزیکی خود را بر روی یک موضوع یا یک هدف مشخص حفظ کند.
#Tecnica_del_pomodoro
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل زیستی، روانی، اجتماعی
✅ #جورج_اِنگِل برای نخستین بار به الگوی زیستی، اجتماعی و روانی به عنوان مدل زیستی ـ روانی ـ اجتماعی ـ فرهنگی اشاره داشت. به جهت آسودگی و به دلیل این که فرهنگ، وجهی از عامل اجتماعی این الگو بود، این اصطلاح به صورت زیستی، اجتماعی و روانی اختصار یافت.
✅ هنگامی که مدل BPS برای نخستین بار معرفی شد، #رویکرد_زیستی، پایگاه مستحکمی در جهان پزشکی بدست آورده بود ـ رویکردی که به طور کامل بر جنبههای فیزیکی بیماری متمرکز بوده و این مدل تا حد زیادی با آن تضاد داشت. در نهایت، این رویکرد پزشکی خاص در میان متخصصان پزشکی احترام و جایگاه خود را به دست آورد، هر چند محدودهی پذیرش آن در سراسر جهان متفاوت میباشد.
✅ الگوی زیستی، اجتماعی و روانی، (به اختصار(BPS الگوی میان رشتهای است که مدعی است سلامت و رفاه فرد بستگی به گسترهای از عوامل: زیستی، روانی و اجتماعی دارد. این مدل شرح میدهد که تمامی سه عامل فوق به یک اندازه در سلامت و #رفاه_انسانی دارای اهمیت هستند، و عوامل زیستی نمیتوانند به تنهایی پایدار مانده و مسئولیت کامل مسائل مربوط به سلامت و یا تندرستی را برعهده گیرند.
✅ الگوی زیستی، اجتماعی و روانی همچنین به طور همگانی به عنوان اتصال و رابط میان ذهن و جسم شناخته شده است، و در زمینههایی منجمله #روانپزشکی، روانشناسی بالینی، علوم اجتماعی، پزشکی، و درمان دارای مفهوم پر اهمیتی است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چرخه آزادی مالی
✅ آزادی مالی برای افراد مختلف معانی متفاوتی دارد. آزادی مالی برای بعضی به معنای #توانایی_مدیریت هزینههای غیرمنتظره یا شرایط اضطراری است.
✅ برای بعضی دیگر به معنای #پرداخت_نقدی برای یک خرید بزرگ، مانند ماشین یا تعطیلات رویایی است. شاید تصور شما از آزادی مالی این باشد که هر زمان که بخواهید خود را بازنشسته کنید.
✅ اما درستترین تعریف عبارت #آزادی_مالی این است: کنترل شما بر امور مالی نه برعکس. شاید این مسئله رویای بسیاری از ما باشد. در ادامه به راهکارهایی که ما را به این رویا نزدیکتر میکند اشاره خواهیم کرد:
1⃣ بدانید در چه موقعیت و شرایطی هستید
2⃣ اهداف مالی تان را تعیین کنید
3⃣ حساب و کتاب مخارج تان را داشته باشید
4⃣ برای چیزهای غیر ضروری پول خرج نکنید
5⃣ قرض ها و بدهی هایتان را پرداخت کنید
6⃣ صندوق اضطراری داشته باشید
7⃣ منابع درآمدی تان را افزایش دهید
8⃣ هزینه هایتان را با رشد درآمدتان بالا نبرید
9⃣ هوشمندانه سرمایه گذاری کنید
🔟 فرایند را تکرار کنید
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ منحنی استرس
🔴 نمودار استرس-عملکرد (استرس-کارایی)
✅ #منحنی_استرس_عملکرد که رابطه بین استرس و عملکرد را نشان میدهد را میبینید. رابرت یرکس و جان دادسون اولین نسخه از منحنی استرس-عملکرد را در سال 1908 میلادی برای بیان قانون یرکس-دادسون ارائه کردند. بر اساس این قانون عملکرد با افزایش انگیختگی ذهنی و فیزیولوژیکی (استرس) افزایش مییابد، اما تنها تا نقطهای مشخص. زمانی که میزان انگیختگی بیش از اندازه افزایش یابد عملکرد به شدت کاهش خواهد یافت.
✅ شکل نمودار براساس پیچیدگی یا میزان آشنایی وظیفه متفاوت است. کارهای متفاوت به میزان متفاوتی از انگیختگی درونی برای دستیابی به عملکرد بهینه نیاز دارند. تحقیقات نشان میدهد برای مثال، کارهای سخت یا ناآشنا به میزان کمتری انگیختگی برای رسیدن به حداکثر تمرکز نیاز دارند. برعکس، وظایفی که نیازمند پافشاری و استقامت بیشتری هستند برای رسیدن به حداکثر تمرکز به سطوح بالاتری از #انگیختگی نیاز دارند.
#استرس
#مدیریت_استرس
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چگونگی اولویت بندی و زمان بندی کارها
✅ #مدیریت_زمان برای بسیاری از ما به معنای تلاش برای به دست آوردن زمان بیشتر است. به همین علت، زیاد پیش میآید که متراکم کار کردن یا کمخوابیدن و فعالیتهای متوالی بدون وقت تلف شده را به عنوان نشانهای از توانایی در مدیریت زمان در نظر میگیریم.
✅ در حالی که چه بسا، بسیاری از جلسات و فعالیتهای ما، چندان ضروری نباشند؛ یا اینکه برنامهها و اهداف مهمتری را در لابهلای همین روزمرگیهای #منظم و زمانبندیشده، به دست فراموشی سپرده باشیم.
✅ برای اینکه «انجام منظم فعالیتهای کمفایده» را با «استفادهی بهینه از زمان برای دستیابی به اهداف مهم» اشتباه نگیریم، معمولاً بر این نکته تأکید میکنند که Task Management (مدیریت وظایف) بخش مهمی از (مدیریت زمان) است و کسی میتواند زمان خود را به خوبی مدیریت کند، که نسبت به اولویت بندی وظایف خود، دقیق و حساس باشد.
#Time_Management
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ واقعیت هدف گذاری
✅ سالها تحقیق نشان داده است که #هدف_گذاری میتواند به ما در بهبود عملکردمان کمک کند. علاوه بر این، وقتی از استراتژیهای هدف گذاری مبتنی بر علم استفاده میکنیم، این احتمال را افزایش میدهیم که به اهدافی که برای خود تعیین کردهایم، دست پیدا کنیم و این اهداف در راستایی بر زندگی ما تاثیر بگذارند که خودمان آن را تعیین کردهایم.
✅ اغلب اوقات، هدف گذاری به عنوان یک فرایند مستقل، ذهنی و غیرعاطفی توصیف میشود. اما وقتی احساس #ارتباط_عاطفی را از هدف گذاری خود خارج میکنیم، در واقع به خودمان آسیب میزنیم. اگر اهدافی را تعیین کنیم که نمایانگر ارزشها و علایق ما نباشند، خود را برای تجربههای رضایتبخش کمتری آماده میکنیم. بنابراین، احتمال این اتفاق را که واقعاً به اهدافمان پایبند باشیم، کاهش میدهیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مهارت رفتاری گوش دادن فعال
✅ یکی از انواع گوش دادن به مخاطب، #گوش_دادن_فعال است که میتوان آن را بهعنوان انجام فعالیت شنیداری توسط شنونده از طریق تعامل با گوینده تعریف کرد. این یک فعالیت گوش دادن دوطرفه است. به عبارت دیگر، شنونده نه تنها با شنیدن، سکوت و تمرکز، بلکه با استفاده از عناصر مختلف ارتباط کلامی یا غیرکلامی درگیر فرآیند ارتباط میشود.
✅ یکی از #چالش_های_یادگیری مهارت های نرم این است که ما معمولاً فکر میکنیم با آنها آشناییم و بارها دربارهشان خوانده و شنیدهایم. این تصور ذهنی باعث میشود انگیزهٔ کمتری برای مطالعه دربارهٔ آنها داشته باشیم. یکی از بهترین نمونهها در این زمینه گوش دادن فعال (Active Listening) است که گاهی هم از آن با اصطلاح گوش دادن موثر (Effective Listening) یاد میشود (البته این دو اصطلاح تفاوتهایی جزئی با هم دارند).
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ماتریس استرس
✅ #استرس احساس ناخوشایندی است که هر از گاهی ممکن است با آن مواجه شوید. این احساس در حقیقت واکنشی است که نسبت به رویدادها و شرایط دلهرهآور نشان میدهید. گاهیاوقات، استرس مثبت است، انسان را هوشیار میکند و آمادگی او را برای مقابله با خطر افزایش میدهد. برای مثال، وقتی یک امتحان مهم دارید، استرس به بدن شما کمک میکند که سختتر کار کند و برای مدت بیشتری بیدار بماند. اما استرس شدید یا طولانیمدت میتواند مشکلساز باشد.
✅ استرس یکی از واکنشهای طبیعی انسان است که برای همه اتفاق میافتد. هنگامی که با عوامل استرسزا یعنی تغییرات و چالشهای مختلف روبهرو میشوید، بدن شما به صورت جسمی و ذهنی به آنها واکنش نشان میدهد. این همان چیزی است که به آن استرس میگویند. استرس طولانیمدت روی #سلامت_جسم و روان تاثیر منفی دارد و زندگی روزمره را مختل میکند. به همین دلیل مهم است که علائم آن را بشناسید و به موقع برای درمان اقدام کنید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ قانون بیست، سی، پنجاه
✅ سناتور #الیزابت_وارن در کتابش با عنوان «تمام ارزش شما؛ طرح نهایی مادامالعمر پول» قانونی به نام بودجه ۵۰-۳۰-۲۰ را مطرح میکند. قانونی که میگوید درآمد خالص خودتان را بعد از کسر مالیات اینگونه باید تقسیمبندی کنید:
▪۵۰ درصد نیازها
▪۳۰ درصد خواستهها
▪۲۰ درصد پسانداز
✅ نکات کلیدی
▪قانون ۵۰-۳۰-۲۰ یک قانون مستقیم و ساده است که به افراد برای رسیدن به اهداف مالیشان کمک میکند. این قانون میگوید بهتر است ۵۰ درصد از درآمد خالص دریافتیتان را خرج نیازها و ضرورتهایی کنید که مجبورید انجامش بدهید.
▪۵۰ درصد دیگر درآمد هنوز باقیمانده است؛ پس ۲۰ درصد آن را صرف پسانداز یا بازپرداخت بدهیها و ۳۰ درصد دیگر را هم به هزینهها یا خریدهایی اختصاص بدهید که حالتان را خوب میکنند.
این قانون الگویی است که به افراد کمک میکند پولشان را مدیریت کنند و برای موارد اضطراری و بازنشستگی پسانداز داشته باشند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ منظوری نداشتم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ این زبانی که در بین سایر اندام های بدن حجم زیادی هم ندارد می تواند مستقیم انسان را به قعر جهنم ببرد. پس مراقبش باشید. گاهی می توان همچون شمشیر با یک جمله سر یک نفر را برید، ریشه اش را زد، حالش را گرفت، دلش را شکست و خلاصه بلایی به سرش آورد که شاید مدت ها طول بکشد به روز اول برگردد. برخی می گویند «حرف باد هواست» پس به خودشان اجازه می دهند هر چه دلشان خواست به زبان بیاورند و هر جوری حال کردند حال دیگران را بگیرند. اما غافل هستند حرف گاهی ساتور و تبر، بمب و دینامیت، باد و طوفان و زلزله و #آتشفشان است که می تواند آبرو و دودمان دیگران را به باد دهد. پس مراقب همین باد هوا باشید که همچون طوفانی دین و دنیای شما را خراب نکند و آبرویتان را نبرد. برخی عادت کرده اند هرز باشند.
✅ هر چه دلشان می خواهد به این و آن بگویند و دست آخر هم که از ناراحتی دیگران باخبر می شوند بلافاصله می گویند: حرف باد هواست. منظوری نداشتم. سخن گفتن با دیگران از ساده ترین انواع برقراری ارتباط بین انسان هاست که هم می تواند #امید_آفرین، دلنواز، زیبا و روحیه بخش باشد و هم می تواند سبب ناامیدی، ایجاد کینه و دشمنی و ده ها مشکل دیگر گردد. آدمی اگر می خواهد عاقبت به خیر شود باید زبان خود را جمع کند، افسارش را در دستان خویش محکم نگاه دارد، هر جا خواست خودنمایی کند و کلامی را نقل کند حسابی با عقل و وجدان او را کنترل و پیامدهای گفتارش را پیش بینی و گوشزد نماید و خلاصه این که حواسش باشد این زبان قدرت عجیبی دارد که هم می تواند انسان را به قعر جهنم ببرد و هم سبب رستگاری فرزندان آدم شود.
✅ انسان ها در برابر کلمات #دفاع و سپری ندارند پس آن ها را همچون سنگ سختی به سمت آن ها پرتاب نکنید که به جسم و روح و اندیشه آن ها آسیب خواهید رساند. همان جایی که تصمیم می گیرید طرف را سر جایش بنشانید، خشم خود را خالی کنید، انسانی را تحقیر و یا به اصطلاح ضایع کنید، آبروی کسی را ببرید، اسرار فردی را بازگو نمایید، عیب و نقصان دیگران را نقل مجلسی کنید و یا از سر حسادت یا برای دو به هم زنی چیزی بگویید و … دقیقاً همین جا زمانی است که حرف ها آتشی می شود که به جان خود و دیگران خواهید انداخت که هر آن چه عمل خیر داشته اید را می سوزاند و آرامش را از شما می ستاند. علاوه بر این که «هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد» فراموش نکنیم در خیلی از موقعیت ها انسان نباید سخن بگوید.
✅ نشان به آن نشان که در بسیاری از اصول اخلاقی و ادبی «سکوت» محترم و نشانی از عقلانیت شمرده شده است. چه بسا انسان به خاطر پرحرفی و گزافه گویی، کلامی به زبان جاری سازد که ارزشی ندارد و یا سبب گناه می گردد. پس خوب است در بسیاری موارد سکوت را هم امتحان کنیم. گاهی یک سخن نابجا یا مغرضانه میشود یک کوه یا یک زخم که هیچ مرهمی ندارد و ممکن است اثرش تا مدتها در دل آدمی باقی بماند و روان او را بهکلی آشفته سازد. . در بیان یک #روانشناس مشهور آمده است: « تمدن از آنجا آغاز شد که انسان به جای سنگ، کلمه پرتاب کرد. انگار انسان متمدن فهمیده بود سنگها بهاندازه کافی دردناک نیستند و دیگر پاسخگوی پرخاشگری او نخواهند بود. کلمات متنوعتر از سنگها بودند، میشد قبل از پرت کردن، انتخاب کرد که چقدر دردآور یا ویرانگر باشند. از سنگها میشد گریخت اما از کلمات نه.»
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۲، شماره ۱۰۰۱
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نابود کننده های عملکرد
✅ کمال گرایی
▪داشتن استانداردهای غیرواقعی
✅ ترس از شکست
▪انفعال حاصل از ترس
✅ بی نظمی
▪عدم توانایی در برنامه ریزی امور
✅ شک و تردید به خود
▪تمرکز روی نقاط ضعف
✅ انتظارات بالا
▪فشار زیاد برای افزایش عملکرد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اختلالات عملکرد تیم کاری بر اساس مدل پاتریک لنچیونی
✅ یک #سازمان یا مجموعه روی اعضا و تیمهایش میچرخد. اعضای سازمان مانند چرخدنده در یک سیستم مکانیکی بزرگ هستند. اگر یکی از این چرخ دندهها خوب کار نکند #کار_سیستم مختل میشود. اینجاست که اهمیت کار تیمی در سازمان یا مجموعه به چشم میآید. کار تیمی شیوه مشخصی از کار کردن است که میکوشد از مجموع توانمندیها، مهارتها و انرژی افراد بیشترین بهره را کسب کند.
✅ کمتر کسی را میشناسیم که بگوید #کار_تیمی در سازمانها اهمیت ندارد یا اساساً با روحیه کار تیمی در گروه مخالف باشد. تحقیقات و بررسیهای زیادی از سوی موسسات بزرگ روی تاثیرات کار تیمی در گروهها و تیمهای مختلف انجام شده است و اکنون تقریباً همه بر این باوریم که لازمه بهرهوری، یادگیری، تعامل مناسب، نوآوری و... در تیمها افزایش روحیه کار تیمی است. در متن زیر که خلاصهای از کتاب ۵ دشمن کار تیمی نوشته #پاتریک_لنچیونی است، به علل شکست کار تیمی و نحوه جلوگیری از آنها پرداختهایم:
1⃣ نبودن اعتماد میان اعضای تیم
2⃣ ترس از تعارض و اختلاف
3⃣ نداشتن تعهد
4⃣ اجتناب ازپاسخگویی
5⃣ بیتوجهی به نتایج و دستاوردها
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سه گانه عملکرد
✅ سه عامل بسیار مهم که در حوزه ی کیفیت و کمیت عملکردی به صورت مستقیم و غیر مستقیم اثرات فراوانی دارد عبارتند از:
1⃣ #انگیزه
#motivation
انگیزه عبارت از یک عامل طبیعی است که جریان عملی را در موجود زنده دارای دستگاه حسی ایجاد میکند و مخصوصاً به پدیدارهای طبیعییی گفته میشود که در حواس تأثیر میگذارند. کار انگیزه عموماً ایجاد #آگاهی است، مانند تحریکی که در اعصاب ایجاد میشود.
2⃣ #فرصت
#opportunity
واقعیت تلخ این است که ما هرگز نمی دانیم چه وقت همه چیز #تغییر می کند، فرصت ها چه زمانی در خانه ما را می زنند، آیا لحظه ای که هم اکنون از دست می دهیم فرصت بزرگ زندگی نبوده و... تمام چیزهایی که به ما هدیه شده، روزی از ما پس گرفته خواهد شد و ما هرگز این راز بزرگ را کشف نخواهیم کرد که فرصت بعدی دور است یا نزدیک.
3⃣ #توانایی
#ability
توانایی انجام کار یا توانایی در #عملکرد عبارت است از؛ درجه ای که در آن کارگر بر اساس سطح سلامتی خود از نظر فیزیکی یا ذهنی قادر است با نیازهای شغلی خود سازگار شود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ روانشناسی احساسات
تقسیمبندیهای بسیار زیادی پیرامون #احساسات و هیجانات انجام شدهاست و اتفاق نظر چندانی در این زمینه وجود ندارد. بر همین اساس، برخی نظریات تنها سه مورد از احساسات را احساسهای بنیادین بهشمار میآورند و سایر آنها را به احساسات «درجه دو» (Secondry) و «درجه سه» (Tertiary) تقسیم میکنند. در ادامه این تقسیمبندی را توضیح میدهیم.
✅ احساسات بنیادین:
این احساسات در مردم تمام دنیا با هر #فرهنگ یا نژادی وجود دارد و تجربه آنها وابستگی بسیار کمی به محیط دارد.
✅ احساسات درجه دوم:
شیوه تجربه این #احساسات وابستگی بیشتری به فرهنگ جامعه دارد و بهاندازه احساسات بنیادین جهانی و گسترده نیستند. بهاین معنا که شاید تعدادی از آنها در برخی فرهنگها وجود نداشته باشد. بهاعتقاد برخی نظریه پردازان، احساساتی همچون حسادت یا عشق بهنسبت فرهنگهای مختلف بهصورت متفاوتی احساس شده و بیان میشود. در نتیجه از انواع احساسات ثانویه در رواشناسی هستند.
✅ احساسات درجه سوم:
تجربه احساسات درجه سوم یا #هیجانات_پیچیده (Complex Emotions) بهسادگی و شفافیت احساسات بالایی نیست و نیاز به هوش هیجانی بالاتری دارد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فرایند حل مسأله
مشکلات در مرکز مسائلی هستند که افراد هر روز در محل کار با آن مواجهاند. تمام زمانهایی که مشغول حل یک مشکل برای ارباب رجوع (درون سازمانی یا برون سازمانی) هستید، یا به کسانی که مشغول حل مشکل هستند کمک میکنید، یا مسائل جدید را جستجو میکنید تا آنها را حل کنید؛ با مسئلهای سر و کار دارید. #مسائل شما میتوانند بزرگ یا کوچک، ساده یا پیچیده و آسان یا دشوار باشند.
1⃣ مشخص کردن مسأله
✅ چه اتفاقی افتاده است
2⃣ جمع آوری اطلاعات
✅ ما چه چیزهایی می دانیم؟
3⃣ تحلیل اطلاعات
✅ علت های ریشه ای کدامند؟
4⃣ ارائه راه حل ها
✅ چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟
5⃣ انتخاب راه حل
✅ بهترین کار کدام است؟
6⃣ برنامه ریزی برای اجرا
✅ چگونه می توانم انجامش دهم؟
7⃣ پیاده سازی و آزمایش
✅ آیا توانستیم مسأله را حل کنیم؟
8⃣ بهبود بخشی مستمر
✅ آیا می توانیم آنچه انجام دهیم بهبود دهیم؟
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar