✍ دلایل و نشانه های اضطراب و استرس
✅ بیشتر ما حداقل یک بار استرس یا #اضطراب را در زندگیمان تجربه کردهایم. شنیدن اخبار نگران کننده یا حتی گم کردن یکی از وسایل ارزشمند میتواند آغازگر یک نگرانی و اضطراب شدید باشند. استرس یکی از شایعترین اتفاقاتی است که برای تمام بزرگسالان جهان می افتد. به همین خاطر همه ما باید راههای کاهش استرس و اضطراب را یاد بگیریم.
✅ منبع ایجاد احساساتی مثل #استرس یا اضطراب مغز ما انسان هاست. چنین احساساتی معمولا زمانی در بدن ما به وجود می آید که خطری سلامت و آسایش ما را تهدید کند. این عوامل خطرناک ممکن است فقط ساخته ذهن ما باشند یا به صورت غیر طبیعی آن ها را خطرناک ببینیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل سازمانی استرس
✅ اولین منبع از سه منبع #استرس_فردی است. افراد ممکن است سفرهای پر استرس به محل کار را تجربه کنند، یا چند هفته پر استرس در یک رویداد کاری کمک کنند، اما این نوع استرس های موقتی و فردی آن چیزی نیست که ما در این مجال به آن بپردازیم. ما به دنبال نوع استرس عمیق تر و طولانی مدت هستیم. استرس خانوادگی یا ازدواجهایی که در حال پایان (طلاق) هستند، مشکلاتی با فرزندان، والدین بیمار – این ها موقعیتهای استرسزایی هستند که یک کارمند واقعاً نمیتواند وقتی سر کار میآید، آن ها را از ذهن خودش بیرون کند.
✅ #استرس_مالی، مانند ناتوانی در پرداخت قبوض یا تقاضای جدید غیر پیش بینانه برای دریافت وام جدید نیز ممکن است موضوعی باشد که زمان کار کارمند را مختل کند. در نهایت، شخصیت خود فرد ممکن است در واقع به استرس او کمک کند. گرایش افراد یعنی این که چگونه چیزها را منفی یا مثبت می دانند ، می تواند عاملی در استرس هر فرد نیز باشد.
✅ استرسورها به شش دسته دسته بندی می شوند:
▪روابط در محل کار
▪عوامل مرتبط با نقش
▪ویژگی ها و شرایط شغل
▪پیشرفت شغلی درک شده
▪تعهدات و مسئولیت های خارج از سازمان
▪شرایط مرتبط با ساختار سازمان ، جو و جریان اطلاعات
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مدیریت استراتژیک هیل و جونز
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مدیریت استراتژیک هیل و جونز
✅ «هیل» و «جونز» (Hill & Jones) در کتاب «مدیریت استراتژیک، با رویکرد یکپارچه» (Strategic management, An integrated approach) که در سال 2008 منتشر شد مدلی دیگر از مدل های مدیریت استراتژیک را ارائه دادند.
✅ آنها #فرآیند_مدیریت_استراتژیک در قالب پنج مرحله معرفی کردند. هر یک از این مراحل به شرح زیر است:
1⃣ انتخاب مأموریت و اهداف اساسی شرکت
2⃣ تحلیل محیط رقابتی بیرون سازمان برای شناسایی فرصتها و تهدیدات
3⃣ تحلیل محیط عملیاتی درون سازمان برای شناسایی نقاط قوت و ضعف سازمان
4⃣ انتخاب استراتژیهایی که نقاط قوت سازمان را ایجاد و نقاط ضعف آن را تصحیح میکند تا از فرصتهای بیرونی بهره ببرد و با تهدیدات خارجی مقابله کند. این استراتژیها باید با مأموریت و اهداف اصلی سازمان هم راستا باشند. همچنین این استراتژیها باید منطبق با مدل کسبوکار سازمان باشند.
5⃣ اجرای استراتژیها
✅ #تدوین_استراتژی را تجزیه و تحلیل محیطهای بیرونی و درونی سازمان و سپس انتخاب استراتژیهای مناسب شکل میدهد. در مقابل، اجرای استراتژی شامل عمل کردن به استراتژیهای تدوین شده است.
✅ #اجرای_استراتژی شامل انجام اقداماتی در راستای استراتژیهای سطح شرکت، سطح کسبوکار و سطح وظیفه، اختصاص دادن نقشها و مسئولیتها در میان مدیران (از طریق طراحی ساختار سازمانی)، تخصیص منابع (شامل سرمایه و پول)، تنظیم اهداف کوتاه مدت و طراحی کنترل سازمانی و سیستمهای پاداش است.
✅ این فرآیند شامل مجموعهای از گامهای متوالی در فرآیند #مدیریت_استراتژیک است. گامِ یک فرآیند مدیریت استراتژیک با بیانیه مأموریت شرکت و اهداف اصلی شرکت آغاز میشود. این بیانیه به وسیله مدل کسبوکار فعلی شرکت شکل داده میشود.
✅ #بیانیه_مأموریت شرکت به وسیله تفکر استراتژیک: تجزیه و تحلیل محیط بیرونی، تجزیه و تحلیل محیط درونی و انتخاب استراتژی، دنبال میشود. فرآیند شکلگیری استراتژی با طراحی ساختار سازمانی، فرهنگ و سیستمهای کنترل مورد نیاز برای اجرای استراتژی انتخاب شده پایان مییابد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل برنامه ریزی استراتژیک پیگلز و روجر
✅ این الگو شامل هشت مرحله متوالی و شش وظیفه موازی برای پشتیبانی برنامه هاست. پیگلز و روجر در الگوی خود به صورت تفضیلی و تحلیلی به محیط، بازار و خدمات اشاره نموده و همچنین به ارزیابی #منابع_انسانی، ارزیابی منابع مالی و ارزیابی عوامل درونی در الگوی خویش پرداخته اند.
✅ آن ها در #تعیین_اهداف، هدف های عالی و كلان را از اهداف ویژه جدا نمودهاند تا تدوین راهبردهای كلی با دقت بیشتری انجام پذیرد. از ویژگی های بارز این الگو، توجه به تحلیل فرصت ها و تهدیدهای محیط خارجی و ارزیابی نقاط قوت و ضعف محیط داخلی در قالب شش وظیفه پشتیبانی است. الگوی پیگلز و روجر نیز در جای خود قابل ملاحظه است.
✅ این الگو بنا به شرایط خاص برخی سازمانها، می تواند مورد استفاده قرار گیرد. در این الگو نیز اجزا و مراحل مختلف #برنامه_ریزی_استراتژیک به صورت مناسب طراحی شده است. شاید یكی از نقاط ضعف الگوی مذكور، عدم توجه به شاخصهای سنجش عملكرد است؛ بدون توجه به این نكته، مرحله تدوین هدفهای ویژه در الگو، موضوعیت خود را از دست می دهد. نقطه ضعف دیگر #الگو، یك طرفه بودن آن است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🔺خطا و دامِ استریوتایپینگ 🔻تکنیک تعلیق سه ثانیهای #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @
🔺خطا و دامِ استریوتایپینگ
🔻تکنیک تعلیق سه ثانیهای
• اینها شیرازی هستند، پس...هستند.
• متولد ماه... هستی پس... هستی.
• همه آلمانیها ... هستند.
• همه مردها ... هستند.
• شما زن ها همتون...
• طرف بنز داره پس...
و ...
🔺#خطای_استریوتایپ
🔻حکایت پیشداوریهای نادرست
ترکیبی از #نگرش و پیشداوریهاست که به گروهی خاص تعمیمیافته و اغلب هم نادرست است. بعبارتی کسانی تفکر قالبی دارند که فکر میکنند همه افراد یک گروه از یک ویژگی معین برخوردارند.
🔺مثال
🔻#استریوتایپ جنسیت
پسری همراه پدرش تصادف و پدر میمیرد. پسر را به بیمارستان میبرند. وقتی رئیس بیمارستان بر بالین پسر میآيد میبیند مجروح پسر خودش است. اگر پدر فوت کرده، پس رئیس بیمارستان کیست؟ آیا با یک معما و مساله پیچیده خانوادگی روبرو هستیم؟ اگر #خطای_استریوتایپ در مورد جنسیت وجود نداشت جواب درست را حدس میزدیم. رئیس بیمارستان مادر پسر بود. اما استریوتایپ داریم که رئیس بیمارستان قاعدتاً مرد است و اصلاً ذهن ما اجازه حل این معما را به ما نمیدهد.
🔺نظر گوردون آلپورت
🔻روانشناس معروف
«هرگز با واقعیت مزاحم من نشوید، چون من تصمیم خود را گرفتهام.» این جمله مغز #استریوتایپینگ را توضیح میدهد. یعنی من بجای سروکار با واقعیت از قبل و بر مبنای یکی دو تا نشانه/ويژگی تصمیمم را گرفتهام.
🔺ایمنماندن از خطای استریوتایپینگ
🔻با سه ثانیه تعلیق
معمول آنست که میان قضاوت درباره یک شی/شخص/پدیده و به زبان آوردنِ آن قضاوت، تقریباً زمانی وجود ندارد و به همان سرعتی که در ذهنِمان قضاوت شکل می گیرد آن قضاوت را بیان می کنیم. اگر چند روز تمرین کنیم که بین آنچه در ذهن مان می گذرد و آن چه می گوییم فقط سه ثانیه تاخیر بیاندازیم مغز ما فرصت پیدا می کند که در مورد آن نه بصورت خودکار که بصورت خودآگاه قضاوت فکر کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اثرات جهل و علم بر پدیدههاى زندگى
💢 #جهل
➊ جهل + فقر = جُرم
➋ جهل + ثروت = فساد
➌ جهل + آزادی = هرج و مرج
➍ جهل + قدرت = استبداد
➎ جهل + دين = تروریسم
💢 #علم
➊ علم + فقر = قناعت
➋ علم + ثروت = نوآوری
➌ علم + آزادی = خوشبختی
➍ علم + قدرت = عدالت
➎ علم + دين = استقامت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چرخه PDCA
✅ چرخه PDCA یک مدل چهار مرحلهای برای اطمینان از درستیِ انجام کارهای روزمره و حل مسئله، انجام تغییرات و پیادهسازی بهبودها است، البته از این چرخه به عنوان ابزاری برای #برنامه_ریزی پروژه (project planning) هم استفاده میشود.
✅ علت نامگذاری این مدل به چرخه (circle) این است: همانطور که یک چرخه پایان ندارد و تکرارپذیر است، PDCA هم پایان ندارد و پس از تحقق کامل پروژه دوباره باید بارها و بارها تکرار شود؛ در واقع چرخه PDCA پایان ندارد چون برای #بهبود_مستمر نمیتوان پایانی متصور شد.
✅ به همین دلیل #چرخه PDCA یک مارپیچ بالارونده است که پس از طی هر چرخه، به شرط آن که تمام مراحل به درستی انجام شده باشد یک گام به کمال دست نیافتنی نزدیکتر میشویم.
#PDCA
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فرایند PDCA در نقش چرخه یادگیری
ویژگی منحصر به فرد PDCA این است که ساز و کار آن قابل انطباق با هر فعالیتی در هر کسب و کاری است و امروزه از آن حتی در فرایندهای آموزشی، بهبود فردی و خودیاری هم استفاده میشود. شواهد نشان میدهد که هیچ محدودیتی در استفاده از این چرخه وجود ندارد
1⃣ چرخه PDCA ابزاری برای پیدا کردن و سپس حل مشکلات است. فرصت دائمی یادگیری درباره نیازها و مشکلات مشتریهای درونی و مشتریهای بیرونی، پس مهمترین زمان استفاده از آن هنگام بروز #مشکلات است.
2⃣ یک رهبر میتواند از هر روشی برای #آموزش استفاده کند اما بهترین راه، روشی است که مبتنی بر ساختار PDCA باشد.
3⃣ هنگام #انتقال_دانش مورد نیاز برای موفقیت کارکنان، میتوان از PDCA بهره برد.
4⃣ #سیستم_های_مدیریتی جهت درست حرکت را نشان میدهند. با PDCA میتوان مسیر درست را نشان داد.
5⃣ در انجام #کارهای_تیمی، به کار گرفتن چرخه PDCA نقشی کلیدی دارد.
در مجموع وقتی موضوعاتی مانند برنامهریزی، جمعآوری دادهها، تجزیه و تحلیل آنها، بررسی اولویتها و ریشهیابی مشکلات مطرح میشود، تنها این چرخه است که باید مورد توجه قرار گیرد.
#PDCA
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چهارچوبی برای بهبود مستمر خدمت
▪#بهبود_مستمر_خدمت باید بر افزایش کارایی و اثربخشی و بهینهسازی هزینهی خدمات و فرآیندهای مدیریت خدمات فناوری اطلاعات (ITSM) متمرکز باشد. برای دستیابی به این موارد باید بتوانیم فرصتهای بهبود را در تمام مراحل چرخه حیات خدمات به درستی شناسایی کنیم.
▪هدف اولیهی جلسات #بهبود_مستمر خدمت (Continues Service Improvement) همراستا کردن خدمات فناوری اطلاعات با نیازهای دایماً در حال تغییر کسب و کار و شناسایی و پیادهسازی این بهبودها در خدمات فناوری اطلاعات، در فرآیندهای سازمانی است.
▪#بهبود مستمر خدمت (CSI) میکوشد راههایی برای بهبود اثربخشی فرآیندها، کارآیی و مقرونبهصرفه بودن آنها پیدا کند.
✅ از دیگر اهداف دیگر بهبود مستمر خدمت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
▪بازبینی، تحلیل و ارائهی پیشنهادهایی برای بهبود #فرصت_ها در هر مرحله از چرخه حیات خدمت (استراتژی خدمت، طراحی خدمت، انتقال خدمت، عملیات خدمت و البته خود CSI!)
▪شناسایی و پیادهسازی فعالیتهایی به منظور بهبود #کیفیت_خدمات و کارآیی آنها با کمک ابزارهای مدیریت خدمات (ITSM)
▪بهبود اثربخشی هزینهی خدمات، بدون کاستن از #رضایت_مشتری
▪حصول اطمینان از بهکارگیری روشهای #مدیریت_کیفیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل بهبود مستمر خدمت
✅ #بهبود_مستمر_خدمت (CSI) با حفظ ارزش برای مشتری از طریق ارزیابی مستمر و بهبود کیفیت خدمات و بلوغ کلی چرخه عمر خدمت ITSM و فرایندهای مربوطه است. CSI مسئولیتها، شیوهها و روشهای مدیریت کیفیت، مدیریت تغییر و بهبود قابلیت، کار برای بهبود هر مرحله در چرخه عمر خدمت و نیز خدمات جاری، فرایندها و تکنولوژی و فعالیتهای مرتبط ترکیب مینماید.
✅ فرایند CSI مفهوم جدیدی نیست، اما برای بیشتر #سازمان_ها این مفهوم فراتر از مرحله بحث نرفته است. برای بسیاری از سازمانها، هنگامیکه چیزی شکست خورده و اثر جدی بر کسبوکار میگذارد CSI در قالب یک پروژه مطرح میشود. هنگامیکه مورد حل شد این مفهوم تا مشکل بزرگ بعدی بهطور کامل به دست فراموشی سپرده میشود. پروژههای گسسته با زمان محدود هنوز هم نیاز هستند، اما برای موفقیت میبایست CSI در فرهنگسازمانی جای داده شده و بهصورت فعالیت روتین دربیاید.
✅ مدل CSI راهی برای یک سازمان بهمنظور شناسایی و مدیریت بهبودهای مناسب بهوسیله شفافسازی موقعیت و ارزش (ارائهشده به کسبوکار) جاری خود با اهداف و مقاصد بلندمدتشان و شناسایی فواصل موجود (بین اهداف و وضعیت جاری) ارائه میکند. این مهم بر اساس استمرار انجامشده است تا تغییرات در نیازمندیهای کسبوکار، #تکنولوژی و اطمینان از حفظ کیفیت بالا را اداره کند.
#Continual_Service_Improvement
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چتر کایزن
✅ بیش از ۳۰ سال پیش، #ماساکی_ایمای کتاب پیشگامانه «کایزن: کلید موفقیت رقابتی ژاپن» (مک گرو هیل) را نوشت. از طریق این کتاب، اصطلاح KAIZEN™ در جهان غرب معرفی شد. امروزه KAIZEN™ در سراسر جهان به عنوان یک ستون مهم در استراتژی رقابتی بلندمدت یک سازمان شناخته شده است. از زمان معرفی این اصطلاح به عنوان یک رویکرد سیستماتیک برای بهبود کسب و کار، شرکتهایی که KAIZEN™ را پیادهسازی میکنند، پیوسته نتایج برتری به دست آوردهاند.
✅ #كايزن تركيبي دو كلمه اي از يك مفهوم ژاپني است كه تعريف آن تغيير به سمت بهتر شدن يا بهبود مستمر و تدريجي است. در واقع كايزن بر اين فلسفه استوار است كه براي ايجاد بهبود در سازمان ها لازم نيست به دنبال تغييرات انفجاري يا ناگهاني باشيم ، بلكه هر نوع بهبود يا اصلاح به شرط آنكه پيوسته و مداوم باشد، ارتقاي بهره وري را در سازمان ها به ارمغان خواهد آورد.
KAI + ZEN = KAIZEN
بهبود مستمر و تدريجي با بهره گيري از مشاركت كاركنان
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی چرخه حیات خدمت
✅ شکل فوق نشان میدهد که #چرخه_حیات_خدمت چگونه از یک تغییر در نیازمندیها در کسبوکار آغاز شده است. این نیازمندیها در مرحله استراتژی خدمت در حدود بسته سطح خدمت (SLP) و یک مجموعه تعریف شده آن نتایج تعیین و موردتوافق قرارگرفته است.
✅ نتیجه به مرحله #طراحی_خدمت منتقل میشود جایی که راهکار خدمت همراه با یک بسته طراحی خدمت (SDP) تولید شده است که شامل تمام چیزهای موردنیاز این خدمت برای طی مراحل باقیمانده چرخه عمر است.
✅ فرایند SDP به مرحله انتقال خدمت وارد میشود جایی که خدمت، ارزیابی، آزمایش و تصدیق میشود، سیستم مدیریت دانش خدمت (SKMS) بهروزرسانی شده و خدمت به محیط واقعی منتقل میشود تا به مرحله عملیات خدمت وارد شود.
✅ درجاهایی که ممکن باشد #بهبود_مستمر_خدمت، فرصتهای بهبود، ضعفها و خطاها را در هر جایی از مراحل چرخه عمر شناسایی میکند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل فرایند ITIL
✅ فرایند ITIL کوتاه شده عبارت (IT Infrastructure Library) به معنای کتابخانه ای از بهترین روش ها و شیوه های مدیریت و نظارت بر زیرساخت #فناوری_اطلاعات است.
✅ هدف ITIL این است که به شما کمک کند تا کیفیت سرویس های IT را به گونه ای #بهبود بخشید که منافع مشتریان و منافع مربوط به حوزه کسب و کار، به یک اندازه تامین گردد.
✅ هدف اصلی معرفی ITIL بهبود نحوه ارائه و #پشتیبانی فناوری اطلاعات از خدمات با ارزش کسب و کار است. ITIL علاوه بر مدیریت فرآیندها و تکنولوژیها، بر بهبود توانایی و قابلیت های افراد سازمان، فرآیندها و تکنولوژیها نیز تمرکز دارد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مراحل و فرایندهای ITIL
✅ هدف اصلی معرفی ITIL بهبود نحوه ارائه و پشتیبانی فناوری اطلاعات از خدمات با ارزش کسب و کار است. ITIL علاوه بر مدیریت فرآیندها و تکنولوژیها، بر بهبود توانایی و قابلیت های #افراد_سازمان، فرآیندها و تکنولوژیها نیز تمرکز دارد. ITIL برای سازمان و منابع و قابلیتهایش از جمله افراد و مشتریانش، ارزش ایجاد می کند.
✅ برای پاسخ به سوال ITIL چیست باید بگوییم ITIL مجموعه ای از روشهای مدیریتی خدمات #فناوری_اطلاعات است که بر سازگار کردن خدمات فناوری اطلاعات با نیازهای کسب و کار تمرکز دارد. همه سازمان ها محصول یا سرویسی را ارائه میدهند. چارچوب ITIL برای هر محصول یا سرویس به مدیریت نحوه ارائه سرویس یا محصول، صنعتی شدن، پشتیبانی و مصرف از ابتدا تا انتها کمک میکند. چارچوب ITIL شامل ۵ مرحله است:
▪بهبود مستمر سرویس
▪استراتژی سرویس
▪طراحی سرویس
▪انتقال سرویس
▪اجرای سرویس
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فعالیت های اصلی مراحل چرخه حیات سرویس
✅ یکی از موضوعات کلیدی در ITIL #چرخه_حیات_سرویس است. چرخه حیات مدلی سازمانی است که نحوه سازماندهی مدیریت سرویس، ارتباط و تاثیرگذاری عناصر مختلف چرخه را نشان می دهد.
✅ یکی از موضوعات کلیدی در ITIL چرخه حیات سرویس است. #چرخه_حیات مدلی سازمانی است که نحوه سازماندهی مدیریت سرویس، ارتباط و تاثیرگذاری عناصر مختلف چرخه را نشان می دهد.
✅ چرخه حیات سرویس در ITIL از ۵ گام اصلی تشکیل شده است:
1⃣ استراتژی سرویس (Service Strategy):
#استراتژی_سرویس، فرآیندها و به روش هایی را برای شناسایی سرویس و سنجش آن با در نظر گرفتن میزان ریسک یا ارزش قابل تولید توسط سرویس، ارائه می کند.
2⃣ طراحی سرویس (Service Design):
#طراحی_سرویس، بر روی نحوه طراحی و مدلسازی سرویس تمرکز دارد.
3⃣ انتقال سرویس (Service Transition):
#انتقال_سرویس بر روی شیوه ی استقرار سرویس در محیط عملیاتی تمرکز دارد.
4⃣ عملیات سرویس (Service Operation):
#عملیات_سرویس فرآیندهای اساسی عملیاتی همانند مدیریت مسئله و مدیریت رویداد را در بر می گیرد.
5⃣ بهبود مستمر سرویس (Continual Service Improvement):
این مرحله بر روی فرآیندها و به روش های بهبود سرویس تمرکز دارد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدیریت دارایی های سرویس کسب و کار
✅ دو نوع #دارایی_سرویس وجود دارد:
1⃣ #منابع:
▪منظور ورودی های تولید مستقیم یک سرویس است.
▪شامل: سرمایه مالی، زیرساخت، نرم افزار، اطلاعات و نیروی انسانی
2⃣ #توانمندی_ها:
▪منظور قابلیت ها و توانایی های سرویس دهنده است.
▪شامل: مدیریت، سازمان، فرایند، دانش و نیروی انسانی
✅ سرویسهای IT معمولا از یک مجموعه component های مجزا تشکیل شده اند، مانند سرورها، نرم افزار و میان افزار و #اطلاعات_پیکربندی مخصوص به خود.
✅ #مدیریت_پیکربندی و دارایی ITIL یا به اختصار SACM در مورد برنامه ریزی دقیق و مدیریت روابط و ویژگی های تمام این اجزاء (components) در سراسر هریک از سرویسهای زیرساخت شما میباشد.
✅ به بیان دیگر، SACM ترکیبی از دو فرآیند مهم است:
▪#مدیریت_دارایی که اشاره به دارایی هایی دارد که شما از آنها برای ارائه سرویسهای IT استفاده میکنید.
▪#مدیریت_پیکربندی که پیکربندی و ارتباط بین اجزاء مختلف (components) سرویسهای متفاوت IT را پیگیری میکند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بدن سالم زندگی سالم
✅ سالم بودن یعنی #سالم_زندگی_کردن و پیروی از سبک زندگی سالم. در طول روز باید انتخاب های هوشمندانه ای داشته باشید که به نفع شما خواهد بود و زندگی شما را به زندگی سالم تری تبدیل می کند.این ها ۱۲ گام برای داشتن زندگی و بدنی سالم است:
① نوشیدن یک لیوان آب،صبح ها بعد از بیدارشدن از خواب
② اختصاص دادن ساعتی در هر روز به ورزش
③ خوردن صبحانه متعادل
④ وضعیت درست نشستن یا ایستادن هنگام کار
⑤ نوشیدن مداوم آب آشامیدنی و خوردن ناهارسبک
⑥ مصرف کافئین کمتر هنگام عصر
⑦ میان وعده های سالم
⑧ استراحت کوتاه به بدن و نرمش هنگام کار روزانه
⑨ برنامه ریزی برای روز بعد
⑩ خوردن وعده های شام سبک با فاصله مناسب
⑪ اجتناب از نوشیدنی های الکلی
⑫ اجتناب از موبایل هنگام خواب
#بدن_سالم
#زندگی_سالم
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اینترنتی ها به چه سایت هایی اعتیاد دارند؟
✅ وب امروز به اقيانوسي بزرگ تبديل شده است که کاربران در آن شنا، زندگي و يا غرق ميشوند! اما سوال اين است که کاربران در اين اقيانوس بيشتر زمان خود را صرف چه سايتهايي ميکنند؟ اين سوال بسياري از کساني است که در اين حوزه کسب و کار دارند.
✅ مطالعه اخير Experian نشان مي دهد افراد بيشتر زمان خود را صرف #وب_گردي در بسترهاي نرمافزاري رسانههاي اجتماعي ميکنند. اين تحقيق عادات وبگردي کاربران اينترنت در انگلستان، ايالات متحده و استراليا را مورد بررسي قرار مي دهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
پیله میکنیم به دیگران و پروانه نمیشویم
✍ #آیدین_تبریزی
✅ کرم ابریشم زمانی میتواند پیله کند و به یک پروانه تبدیل شود که تمام توجه خود را مصروف کاری کند که برای آن به دنیا آمده است. اگر کرم ابریشم مثل ما زندگی میکرد هیچ وقت تبدیل به یک پروانه نمیشد. چون همیشه با فکری متفرق به خود و جهان مینگریست.
✅ او از صبح که بیدار میشد میخواست ببیند که #قیمت_دلار و طلا چه شد و بعد قیمت پراید را چک میکرد- همان پراید که تا دیروز برایش جوک ساخته بودند و میگفتند «مرگ دست خداست پراید فقط وسیله است» چطور است که حالا همه صف کشیدهاند و برایش سر و دست میشکنند- نمیخواهم بگویم که گوش و چشم بسته زندگی کنیم.
✅ بله میدانم که انسان یک #موجود_اجتماعی است و حق دارد از خبرهای دور و بر خود باخبر شود، اما به چه شکلی؟ به چه قیمتی؟ شما وقتی این خبرها را میخوانید و این همه تفحص میکنید:
▪اولاً: آیا یک کیفیت #آرامبخش در درون شما بیدار میشود یا نه؟
▪ثانیاً: این توقف و درجا زدن در این نوع خبرها و دادهها، چه کمکی به رشد ما میکند؟ ما خبر میخوانیم که آگاه شویم، اما آیا نوع خبرهایی که ما در شبانهروز میخوانیم چنین کیفیتی دارند؟
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل مفهومی تأثیر رفتار سازمانی مثبت و ابعاد آن بر مزیت رقابتی
✍ #دکتر_داوود_حسین_پور
#رفتار_سازمانی_مثبت به رفتارها، روابط، و فرایندهایی اشاره دارد که در سازمان به تقویت کارایی، ارضای نیازهای کارکنان، افزایش انگیزه، ایجاد همبستگی و افزایش بهره وری کمک می کند. اکثر مطالعات در زمینه رفتار سازمانی مثبت بر ارزش های مثبت، رفتارهای محیط کنشی مثبت، ارتباطات سازنده، و توانایی ارتباطات اثربخش درون سازمانی تمرکز دارند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اهداف و اساس رفتار سازمانی
✅ هر سازمانی که افراد تصمیم بگیرند در آن مشغول به کار شوند، بر روی افکار، احساسات و اقداماتی که انجام میدهند، تأثیر میگذارد. این افکار، احساسات و اقدامات صورت گرفته، بر روی #سازمان نیز اثر خواهد گذاشت.
✅ #رفتار_سازمانی به بررسی مکانیزم حاکم بر این تعاملات میپردازد و به دنبال شناسایی و تقویت رفتارهای مفید برای بقا و اثربخشی سازمان است.
1⃣ افزایش رضایت شغلی
2⃣ گزینش افراد مناسب
3⃣ فرهنگ سازمانی بهتر
4⃣ رهبری و حل تعارضات
5⃣ درک بهتر کارمندان
6⃣ پرورش رهبرانی سودمند
7⃣ توسعه تیمهای سازنده
8⃣ افزایش بهرهوری
✅ این هشت هدف در رفتار سازمانی، نشان میدهد رفتار سازمانی در ارتباط با افراد داخل سازمان است این که چگونه این افراد با یکدیگر تعامل میکنند، سطح رضایت آنها در چه حد است، چه میزان انگیزه دارند و یافتن راههایی جهت افزایش بازدهی آنها تا به حداکثر #بهره_وری برسند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چطور می توان در مسیر شغلی خود پیشرفت کرد؟
✅ در ابتدای ورود هر فرد به «سازمان» مراحل مختلفی جهت جذب و استخدام انجام می گردد. از جمله مصاحبه عمومی، مصاحبه تخصصی و همچنین آزمونهای متناسب با #جایگاه_شغلی مورد تقاضا.
✅ بسته به تشخیص #مالکین_فرآیند جذب و استخدام، اشخاص ممکن است در یکی از 5 سطح خبرگی تعریف شده در سازمان قرار گیرند و یا با قرار گرفتن در سطح پایه، مشغول به کار شوند که در هر یک از این حالات براساس سیستم «مدیریت عملکرد» مسیر رشد خود را طی خواهند کرد.
✅ #سیستم_ارزیابی_مهارت_های_شغلی در سازمان با استفاده از 5 آیتم بررسی میگردد:
1⃣ اصول رفتار سازمانی
2⃣ ارزیابی عملکرد فردی
3⃣ ارزیابی عملکرد تیمی
4⃣ شایستگی های سازمانی
5⃣ پیشبرد نقشه استراتژیک
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar