فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
#سيره_عبادى_حضرت_زهرا_عليهاالسلام نكته ديگر در سيره عبادى حضرت زهرا (عليهاالسلام) آنكه آن بزرگوار س
#سيره_عبادى_حضرت_زهرا_عليهاالسلام
♻️مصداقهايى از عبادت حضرت زهرا (عليهاالسلام)
حضرت زهرا(عليهاالسلام) در خطبهاى مىفرمايد:
*خداوند ايمان را مايه تطهير شما از شرك قرار داد و نماز را وسيله دورى شما از كبر و روزه را سبب تثبيت اخلاص و حج را مايه استحكام دين و عدالت را سبب پيوستگى دلها، و اطاعت از ما را مايه انتظام ملت، و امامت ما را مايه ايمنى از تفرقه و جهاد را مايه عزت اسلام و صبر را عامل كمك به نيل ثواب و امر به معروف و نهى از منكر را وسيلهاى براى اصلاح عامه (جامعه) و نيكى به والدين را مانع از [نزول] خشم الهى و صله ارحام را عامل طول عمر و افزايش نعمت و قصاص را ضامن حفظ نفوس و وفا به نذر را وسيلهاى براى دستيابى به آمرزش و... . *
از اين خطبه، چنين برمىآيد كه آن حضرت، در مسير عبادت پروردگار، به مصداقهاى كامل آن اشراف داشته است و براى هر عبادتى فلسفهاى قائل بوده و انجام دادن آن عبادت را عاملى براى رسيدن به كمالات معنوى مىدانست.
آن بزرگوار، عامل به تمام عباداتى بود كه از لزوم انجام دادن آن سخن گفته است.
با اين حال در سيره عبادى حضرت زهرا (عليهاالسلام) انجام دادن برخى عبادات، تبلور بيشترى دارد كه از جمله آنها مىتوان به گذشت در راه خدا و انفاق مداوم اشاره كرد.
📓*شخصیت شناسی حضرت زهرا علیها السلام بر پایه کتاب و سنت*، نوشته دکتر مجید معارف، صفحه 79-80.
#ادامه_دارد
#أم_أبيها
#ایام_فاطمیه
#شهادت_حضرت_فاطمة_الزهرا
#حضرت_فاطمة_الزهرا_سلام_الله_علیها
@mola_amiralmomenin_as
#مبانى_قرآنى_خطبه_فدكيه
بدون شك، *#خطبه_فدکیه* اين سخنرانى تاريخى، شيوا، بليغ، گلهآميز، ترساننده و آتشين، بازتابى از وحى و ترجمانى از قرآن است.
🍃فدك سرزمين بابركت و غلهخيزى است در شمال حجاز، كه فاصلهى آن تا مدينه صد و چهل كيلومتر است. و در روزگاران پيش «مسيرة يومين» بوده است .
سال هفتم هجرت فرا رسيد، دژهاى يهوديان خيبر گشوده و فتح شد. فدكيان از اين رخداد پيروزمندانه مسلمانان ترسيدند.
آنان نزد رسول خدا صلى الله عليه و آله آمدند و نصف يا تمام آن سرزمين را به رسول خدا صلى الله عليه و آله واگذار كردند، و از آن تاريخ به ملك خاص و خالص رسول خدا صلى الله عليه و آله درآمد. زيرا از اراضى «ما لم يوجف عليه بخيل و لا ركاب» بود و خداوند در پرتو وحى بيان داشتند:
«مٰا أَفٰاءَ اللّٰهُ عَلىٰ رَسُولِهِ مِنْ أَهْلِ الْقُرىٰ فَلِلّٰهِ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِي الْقُرْبىٰ»، «وَ مٰا أَفٰاءَ اللّٰهُ عَلىٰ رَسُولِهِ مِنْهُمْ فَمٰا أَوْجَفْتُمْ عَلَيْهِ مِنْ خَيْلٍ وَ لاٰ رِكٰابٍ» (حشر: 6- 7).
بنابراين «فكانت خالصة لرسول اللّه صلى الله عليه و آله»؛ پس بنابر صريح اين دو آيه، فدك ملك طلق رسول خدا صلى الله عليه و آله بوده است و اين موضوع مورد وفاق مسلمانان است. و چون آيه مباركه:
«وَ آتِ ذَا الْقُرْبىٰ حَقَّهُ »؛ (اسرلء: 26) نازل شد رسول خدا فاطمه عليها السلام را فراخواند «و اعطاها فدكاً».
واگذارى فدك به فاطمه عليها السلام در زمان پيغمبر امرى آشكار و معروف بوده و خاندان پيغمبر در آن اختلافى نداشتند.
عُمَر، خليفهى اول آن را از تصرف فاطمه عليها السلام درآورده و عاملان آن حضرت را از آنجا بيرون كرد. و آن را از جمله اموال عمومى اعلام نمود....
📓برگرفته از کتاب «مبانی قرآنی خطبه ی فدکیه»؛ اثر غلامعلی عباسی فردوئی
#ادامه_دارد
#أم_أبيها
#ایام_فاطمیه
#شهادت_حضرت_فاطمة_الزهرا
#حضرت_فاطمة_الزهرا_سلام_الله_علیها
@mola_amiralmomenin_as
#مبانى_قرآنى_خطبه_فدكيه
♻️خطبه فاطمه سلام الله علیها
فاطمه عليها السلام در مقابل غصب فدک و اين بدعت و دگرگونى سنت رسول خدا بايد قيام كند. بدون شك #نهضت_فاطمه(س) به خاطر آن نبود كه اين دهكده در دست فاطمه و فرزندان او باشد تا امرار معاش خود و فرزندان را بنمايد.
مشكل فاطمه(س) اين بود كه فرهنگ ويرانگر اجتهاد در مقابل نص آغاز شده، و اين آغاز فتنه شومى بود و بدون شك پايان آن نخواهد بود.
فردا اجتهادى ديگر پيش مىآيد و همچنين آن گاه چه كسى ضمانت خواهد كرد كه خليفه ديگرى با اجتهاد خود دگرگونىهاى اساسى در دين پديد نياورد؟
اين رمز و راز نهضت و ايستادگى فاطمه عليها السلام در مقابل #سقيفه و بنيانگزاران آن بود، البته آنان نيز مىدانستند كه اگر امروز در مقابل حقخواهى فاطمه كوتاه بيايند و حق او را به رسميت بشناسند، اگر امروز مزرعهاى كه او مطالبه مىكند به او برگردانند، فردا حق مسلم ديگرى را مطالبه خواهد كرد و آنان بايد تسليم خواست آن حضرت باشند.
ابن ابىالحديد اين راز را در بيانى طنزآميز از استاد خود نقل مىكند: از استاد خود على بن فارقى مدرس مدرسه غربى بغداد پرسيدم: آيا فاطمه عليها السلام راست مىگفت؟
جواب داد: آرى! اگر چنين بود چرا فدك را به او برنگردانند؟
او با لبخندى پاسخ داد: اگر آن روز فدك را به او باز مىگرداندند فردا خلافت شوهر خود على را مطالبه مىكرد و او هم نمىتوانست سخن وى را نپذيرد؛ چون قبول كرده بود كه دختر پيغمبر صديقه است و هر چه مىگويد راست است.
به هر روى فاطمه عليها السلام بر افق مبين روح قدسى خويش خطرات و پيامدهاى ناگوارى را براى اسلام مشاهده كرد. #بدعت امروز خليفه آغاز يك دگرگونى در اسلام خواهد شد.
شگفتا چگونه پيشبينى آن حضرت به وقوع پيوست و كمتر از پنجاه سال چه بدعتها پديد آمد، و در نظام عقيدتى، سياسى، فرهنگى اسلام چه دگرگونىهايى آشكار شد روح اسلام را از پيكرهى اسلام جدا كردند و جسدى بىروح از آن بيشتر باقى نگذاشتند.
📓برگرفته از کتاب «مبانی قرآنی خطبه ی فدکیه»؛ اثر غلامعلی عباسی فردوئی
#ادامه_دارد
#أم_أبيها
#ایام_فاطمیه
#شهادت_حضرت_فاطمة_الزهرا
#حضرت_فاطمة_الزهرا_سلام_الله_علیها
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 هر روز یک صفحه قرآن بخوانیم
🔹 امروز؛ صفحه دویست و بیست و پنج قرآن کریم
سوره مبارکه هود
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً قرآن بخوانید حتّی روزی نیم صفحه، روزی یک صفحه بخوانید، امّا ترک نشود. در دنیای اسلام هیچ کس نباید پیدا بشود که یک روز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 کتاب کرایه میکردم و هر جلدش را یک شبه میخواندم...
🔹️بازنشر مستند غیررسمی۶ به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📥 مشاهده نسخه کامل مستند👇
khl.ink/f/55271
29.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴🇮🇷🏴
اللّهم استَعمِلنی لِما خَلَقتَنی لَه
خدایا : من را خرج کاری کن که مرا به خاطرش آفریدی.
(فرازی از دعای حضرت زهرا سلام الله علیها)
بنده حوائج یک ساله ی خود و رزق سال کشور را از ایام فاطمیه میگیرم.(مقام معظم رهبری)
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
#خطبههاى_اميرالمؤمنین_عليه_السلام #خطبه_سوم 🔰#فراز_سوم ✅در اين قسمت از خطبه، امام (ع) به پايان
#خطبههاى_اميرالمؤمنین_عليه_السلام
#خطبه_سوم
🔰#فراز_چهارم
✅امام (ع) در اين بخش از خطبه اشاره به دوران خلافت خويش - مخصوصا هنگام بيعت - مىكند كه چگونه مردم با ازدحام عجيب و بىنظيرى براى بيعت كردن به سوى آن حضرت روى مىآوردند، بيعتى پر شور كه در تاريخ اسلام نظير و شبيه نداشت، ولى بعدا كه در برابر حق و عدالت قرار گرفتند، گروه زيادى نتوانستند آن را تحمّل كنند و راه مخالفت را پيش گرفته و آتش جنگهاى «جمل، صفّين و نهروان» را روشن ساختند، شكاف در صفوف مسلمين ايجاد كردند و از به ثمر رسيدن تلاشها و كوششهاى امام (ع) در پيش برد و تكامل جامعۀ اسلامى مانع شدند.
✔️متن خطبه
چيزى مرا نگران نساخت جز اين كه ديدم ناگهان مردم همچون يالهاى انبوه و پرپشت «كفتار» به سوى من روى آوردند و از هر سو گروه گروه به طرف من آمدند تا آنجا كه (نزديك بود دو يادگار پيامبر (ص)) «حسن و حسين» پايمال شوند و ردايم از دو طرف پاره شد. و اينها همه در حالى بود كه مردم همانند گوسفندانى (گرگ زده كه دور چوپان جمع شوند) در اطراف من گرد آمدند، ولى هنگامى كه قيام، به امر خلافت كردم، جمعى پيمان خود را شكستند و گروهى (به بهانههاى واهى سر از اطاعتم پيچيدند و) از دين خدا بيرون پريدند و دستۀ ديگرى راه ظلم و طغيان را پيش گرفتند و از اطاعت حق سر بر تافتند، گويى كه آنها اين سخن خدا را نشنيده بودند كه مىفرمايد:
«سراى آخرت را تنها براى كسانى قرار مىدهيم كه نه خواهان برترىجويى و استكبار در روى زمينند و نه طالب فساد، و عاقبت (نيك) براى پرهيزگاران است»!
آرى به خدا سوگند! آن را شنيده بودند و خوب آن را حفظ داشتند ولى زرق و برق دنيا چشمشان را خيره كرده و زينتش آنها را فريفته بود.
#ادامه_دارد
#نهج_البلاغه
#کلام_مولا
#مولا_جانم_علی
#امیر_ملک_سخن
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
#نامه_های_امیرالمومنین_علیه_السلام ✔️#نامه_پانزدهم 🔰دعاى جامعى براى ميدان نبرد 🌟از دعاهاى امی
#نامه_های_امیرالمومنین_علیه_السلام
✔️#نامه_شانزدهم
🔰تقويت عزم و ارادۀ لشكر
از سخنان امیرالمؤمنین(ع) است كه به هنگام جنگ به يارانش توصيه مىفرمود.
امام عليه السلام در اين گفتار پر مغز و پر محتواى خود شش دستور مهم جنگى را در عباراتى كوتاه بيان مىكند.
⬅️نامه در يك نگاه
📜اين نامه - يا صحيحتر اين كلام - از سخنان امام عليه السلام است كه در ميدان جنگ به عنوان تعليم فنون و رموز نبرد با دشمن براى يارانش بيان مىفرمود.
در وصايا و سفارشهايى كه گذشت، آداب حركت به سوى ميدان جنگ و چگونگى موضعگيرى در مقابل دشمن بيان شده بود. امام عليه السلام در اين كلام فنون جنگ را به يارانش مىآموزد و در بخش آخر اين كلام در واقع به سؤالى كه بعضى از يارانش صريحاً مطرح مىكردند يا در دل داشتند پاسخ مىگويد كه اگر ما با معاويه و ياران و انصارش مىجنگيم، جنگ با مسلمانان محسوب نمىشود.
اگر بنىاميّه و در رأس آنها ابوسفيان اظهار اسلام كردند در واقع تظاهرى به اسلام بيش نبود، لذا هنگامى كه اعوان و يارانى براى اظهار كفر يافتند آن را ظاهر ساختند.
🔘متن نامه
از فرار و عقب نشينىهايى كه بعد از آن حملۀ تازهاى به دشمن است نگران نباشيد
و همچنين از جولانى كه بعد از آن، حمله صورت مىگيرد ناراحت نشويد.
حق شمشيرها را ادا كنيد و جاى در غلطيدن دشمن را مهيّا سازيد.
خود را براى زدن سختترين نيزه و شديدترين ضربۀ شمشير بر پيكر دشمن به هيجان در آوريد،
صداها را خاموش كنيد كه در بيرون راندن سستى بسيار مؤثّر است.
سوگند به آنكس كه دانه را شكافته و انسانها را آفريده دشمنان ما، اسلام را هرگز نپذيرفتند، بلكه در ظاهر تسليم شدند و كفر را در درون پنهان داشتند و هنگامى كه ياورانى بر ضد اسلام يافتند، آنچه را پنهان كرده بودند آشكار ساختند.
♨️نکته: «صداها را خاموش كنيد كه در بيرون راندن سستى بسيار مؤثر است»؛ (وَ أَمِيتُوا الْأَصْوَاتَ، فَإِنَّهُ أَطْرَدُ لِلْفَشَلِ). آنها كه در جنگ داد و فرياد مىكنند از يك سو ممكن است نشانۀ ترس و وحشت در نظر دشمن باشد و سبب شود كه روحيّۀ دشمن بالا رود و از سوى ديگر به همان اندازه كه نيروى جسمى و فكرى صرف در فريادها مىشود از نيروى مبارزۀ با دشمن مىكاهد به همين دليل امام عليه السلام دستور مىدهد كه نيروى خود را صرف داد و فرياد نكنند و توجّه خود را به طور كامل معطوف به مبارزۀ با دشمن نمايند. البته اين كار منافات با تكبيرهايى كه به هنگام پيروزى گفته مىشود ندارد حتى آن تكبيرها هم بايد محدود و حساب شده باشد و زيادهروى در آن بر خلاف اين دستور است.
#ادامه_دارد
#کلام_مولا
#امیر_ملک_سخن
#نهج_البلاغه
@mola_amiralmomenin_as