ملایی
#تخصصی #حوزوی #تعدد_زوجات #چندهمسری #نظر_شخصی سوال این هست که مرد متاهلی که فقیر است اقدام او بر #ا
#تخصصی
#حوزوی
#تعدد_زوجات #چندهمسری #نظر_شخصی
و اما پاسخ به سه استدلال برادرم آقای ارموی:
1) آیه شریفه 32 سوره نور که وعده ی الهی درباره فضل خدا به افزایش روزی است اختصاص دارد به الایامی و این که ایشان گفته اند «همین که زن بی شوهر است کافی است» صحیح نمی باشد. به دو دلیل: 1- اگر آیه 32 نور شامل تعدد زوجات شود معنای آیه 32 نور این خواهد بود که خدای متعال هم در ازدواج اول هم در تعدد زوجات فقیران و کسانی که قدرت پرداخت نفقه ندارد را از فضل خود غنی خواهد کرد درحالی که این معنا قطعا غلط است وگرنه مانعیت «ان خفتم الاتعدوا فواحده» را برای ازدواج مجددِ چنین کسانی، از بین می برد و ما می دانیم آیات قرآن هرگز یکدیگر را ابطال نمی کنند (خواننده محترم دقت کند) پس آیه 32نور مختص به ازدواج اول است و آیه 3نساء مربوط به تعدد زوجات، نه این که آیه32 نور درباره تمام اقسام ازدواج (حتی ازدواج موقت) باشد. 2- در تمام ازدواج ها همیشه زن بی شوهر است پس در صدق لفظ ایامی زن ملاک نیست و گرنه باید آیه ی شریفه «ان خفتم الاتعدوا فواحده» را مختص ازدواج مردان متاهل با زنان متاهل بدانیم که قطعا باطل است.
2) روایت اسحاق بن عمار اصلا اعتباری ندارد و سند آن نه تنها صحیح نیست بلکه ضعیف است! به خاطر وجود افراد مردودی مانند أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الْجَامُورَانِيِّ و الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَة در سند روایت! از این بدتر این که با «ان خفتم الا تعدلوا فواحده» منافات دارد، آیه مانع ازدواج مجددِ فقیر است روایت او را تشویق می کند! علاوه بر این که این روایت نه با عقل می سازد که ازدواج چهارم معجزه بیافریند نه با تجربه زندگی افرادی مثل همان آیت الله قاضی ! بنابراین یا باید روایت را تکرار و تاکید حضرت بر همان ازدواج اول دانست یا حمل کرد بر روایةٌ فی واقعةٍ یا اگر به هیچ وجه نشد حمل بر معنای صحیحی کنیم تا با قرآن منافات نداشته باشد، فاضربوه علی الجدار! چرا که نه بر اساس حجیت خبر ثقه معتبر می شود نه بر اساس حجیت خبر موثوق الصدور.
3) کسانی که از زندگانی آیت الله قاضی خبر دارند می دانند که در زندگی عادی ایشان هیچ خبری از معجزه نبوده است و گاهی حتی پول قابله برای زایمان همسرشان نداشتند که بدهند و ...
علاوه بر تمام این حرف ها خبری را همین امروز ( 25 مرداد 98 ) به ما رساندند: عین عبارات ایشان را عرض می کنم :آقای ... [به درخواست ایشان نام شون حذف شد] : «دیشب جلسه خصوصی فعالان خانواده با حضرت آقا بود ، دوبار از ایشان درباره تعدد زوجات سوال شد. بار اول از آقا پرسیدند عدهای با توجیه و هدف افزایش جمعیت معتقدند باید تعدد زوجات را ترویج کرد نظر شما چیست و حضرت آقا فرمودند: "بنده درباره تعدد زوجات تاملاتی دارم." بعد از جلسه هم شهاب مرادی از آقا در این باره سوالی فقهی را طرح کردند(من چون عقبتر بودم سوال ایشان را دقیق نشنیدم) اما پاسخ حضرت آقا به ایشان این بود که در تعدد زوجات عدالت رعایت نمیشود و اشاره کردند به آیه فان خفتم الا تعدلوا فواحده...» !!!
عدالت در چندهمسری.pdf
115.4K
#تخصصی
#حوزوی
#چندهمسری #تعدد_زوجات
#عدالت_در_چندهمسری #نظر_شخصی
یکی از دوستان بنده خبر دادند که حضرت آقا فرمودند "بنده درباره تعدد زوجات تاملاتی دارم" و اشاره کردند به آیه «فان خفتم الا تعدلوا فواحده».
اما واقعا عدالت در چندهمسری چیست؟
برخی آنقدر سخت گرفته اند که به طور کلی منکر تعدد زوجات شده اند برخی بسیار آسان که دیگر جایی برای خوف نمی ماند.
در ادامه ی مباحث قبلی تحقیقی انجام دادیم درباره #عدالت در این آیه شریفه و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که علاوه بر توان رعایت حق قسم، توان تامین نفقه مناسب و توان جنسی لازم نیز شرط جواز تعدد زوجات می باشد یعنی اگر مردی نسبت به هر کدام از این ها خوف داشت که نتواند حق زنانش را اعطاء کند باید به یک زن بسنده کند.
جلسه اول.pdf
201.9K
#سخنرانی_محرم
#محرم_98
جلسه اول ، نکاتی را در #فضیلت_صلوات و یاد ائمه گفتیم، درباره #مقام_بالای_ائمه و اهمیت #معرفت_امام معرفت به جایگاه آنها مطالبی گفتیم و دو سه حدیث در #فضیلت_مجلس_اباعبدالله بیان کردیم.
جلسه دوم.pdf
189.1K
#سخنرانی_محرم
#محرم_98
جلسه دوم، 6 مورد از #اهداف_امام_حسین علیه السلام رو برای حرکت به سمت کربلا عرض کردیم، بیاناتی از امام راحل در اهمیت #نقش_محرم_و_صفر، در زنده نگه داشتن اسلام گفتیم.
جلسه سوم.pdf
220.6K
#سخنرانی_محرم
#محرم_98
جلسه سوم، #وضوی_تام، #وضوی_کامل رو توضیح دادیم که ثوابش ابدی است و طبق روایت با گناهان از بین نمی رود! 5 مورد از #حیله_های_ابن_زیاد های زمان رو برای متفرق کردن مردم از دور مسلم بن عقیل های زمان گفتیم
جلسه چهارم.pdf
222.8K
#سخنرانی_محرم
#محرم_98
جلسه چهارم، درباره #اهمیت_نماز چند روایت بیان کردیم. بعد یک #بحث_توحیدی زیبا درباره #رابطه_زنان_و_عرفان توضیح دادیم.
جلسه پنجم.pdf
219.4K
#سخنرانی_محرم
#محرم_98
جلسه پنجم چندین روایت در اثباتِ این مطلب عرض کردیم که #اخلاق_و_عبادت_باید_انقلابی_باشد . نکته ای رو هم درباره #اشک_شوق و #اندوه_لذت_بخشِ گریه بر امام حسین علیه السلام گفتیم.
9.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#عمومی #عدالتخواهی #تمدن_نوین_اسلامی
🔻رهبرانقلاب:
◽️اگر به نام #عدالت_خواهی اخلاق را زیرپا بگذاریم ضرر کردهایم.
◽️گفتمان انقلاب را فریاد کنید اما انتقاد شخصی و مصداقسازی نکنید.
◽️آنکس که فساد را فراگیر میداند، ذهن خودش فاسد است.
◽️در زمینه مبارزه با فساد جنجالسازی نکنید.
◽️ #گفتمان_عدالت #همه_چیز_ما ست، اما باید با آن خانگی برخورد کرد.
◽️ایجاد #تمدن_اسلامی ، #هدف_نهایی ما است.
https://eitaa.com/khamenei_ir/5800
https://eitaa.com/hawzahnews/10771
#تخصصی
#حوزوی
#فقه و #اجتهاد_در_فقه
#اصول_فقه
#فقه_حکومتی
یادداشت ها و نکاتی از استادم حاج آقای #فربهی تو این زمینه خواندم، آن قدر زیر بنایی و مهم بود که گفتم با شما نیز به اشتراک بگذارم، بخشی اش این هست:
«يک متکلم براي اسناد دادن نتايج به دين، لازم است سه مؤلفه را داشته باشد؛
(1) اصولِ استنباطِ معرفتهاي دينيِ ناظر به رشتهي تخصصي خود را بداند،
(2) مهارتِ استنباط را -به وسيلهي تطبيق اصول مذکور بر مواردِ جزئي- پيدا کرده باشد،
(3) بر آن بخش از روايات و آياتي که ارتباط موضوعي با رشتهي تخصصياش دارد تسلطِ تخصصي پيدا کرده باشد.
اگر کسي اين سه را به دست آورد، ميتواند معرفتي معتبر را از دين استنباط کرده و به دين استناد دهد اما اگر يکي از اين سه را نداشته باشد معرفتِ دينيِ به دست آمده توسط او، اعتبار ديني ندارد و نسبت به اشتباهاتي که در اين زمينه مرتکب ميشود هيچگونه عذري نخواهد داشت.
اما متأسفانه هيچيک از اين سه مؤلفه، به طور تخصصي در شاخه اي غير از فقهالاحکام، به طور مطلوب تنظيم و تهيه نشدهاند يعني نه «اصول استنباطِ انديشههاي زيربنايي» شکل گرفته و نه متوني که به طور عملي در مقام استنباطِ گزارههاي وحيانيِ کلامي نوشته و به صورت متن درسي، آماده شده باشد در دسترس است و نه گزارههاي مرتبط با شاخههاي تخصصي، به طور کامل و همانند کتبي از قبيل وسائل الشيعه، تهيه شده است؛ البته تلاشهايي در اين زمينه انجام گرفته که جاي تقدير دارد اما هرگز براي رسيدن به «مؤلفههاي عالم ديني» کافي نيستند بنابراين، چارهاي نيست مگر اينکه مهارت استنباط و نيز اصول استنباطِ معرفتهاي ديني را از لابلاي کتب اصولي و فقهي به دست آورد.»
از خودم: و واقعا چقدر زشت است که مراجع و بزرگان حوزه برای افرع فروع دین مثل استصحابِ کلی، حمایت ها می کنند شهریه ها می دهند و ... اما برای اصول دین، بعد از گذشت بیش از هزار سال، هنوز روش و اصول استنباطی نداریم! بلکه اگر قدری توحید و معاد را تخصصی تر از مقداری که در کلام آمده است بخوانید، بعضی از آقایان تکفیرتان نیز خواهند کرد!
منبع کامل یادداشت های آقای فربهی:
نکاتی برای خواندن فقه:
https://eitaa.com/farbehi/167
اجتهاد در رشته های دیگر:
https://eitaa.com/farbehi/168
اهمیت فقه حکومتی:
https://eitaa.com/farbehi/171
ملایی
#دل_نوشته این مطلب بحث علمی یا عملی نداره، وقتتون گرفته نشه. چند اتفاق خوب 1) دیروز مدیر مدرسه عالی
#حوزوی
#تخصصی #فلسفه
#نفس #معاد
خب الحمدلله کتاب #تکملة_نهایة_الحکمة از استاد #امینی_نژاد بالاخره چاپ شد، مقدمه ی فارسی بسیار خوبی هم استاد #یزدان_پناه بر این کتاب نوشته اند، بخشی از مقدمه به شرح زیر است:
«فیلسوفان مسلمان، علم النفس فلسفی را به دلیل ظرفیت های والای آن، دالان ورود به شناخت عمیق انسان و سعادت مخصوص او و نیز مسائل معاد و نبوت و امامت دانسته اند و از این طریق به عمق و ظرافتِ مباحث شریعت در این زمینه دست یافته اند. از سوئی چنین علم النفسی را پایه و اساس ورود به حکمت عملی و شعب آن یافته اند؛ حکمت عملی به حقیقت دانشی پرظرفیت برای کنش درست انسانی در سطح فردی و اجتماعی است و از این رو از اهمیت ویژه ای برخوردار است. امروزه علوم انسانی نیز می بایست پایه ها و اساس خود را در علم اکتشافی و حقیقی مربوط به انسان جستجو کنند تا اساسی به غایت درست و عمیق پیدا کنند.»
برای این کتاب در موارد زیر با مولف همکاری داشتم: تقریبا تمام مقابله کتاب، بخشی از پیاده سازی، تعدادی از مصادر و آدرس ها و اندک پیشنهاداتی در تقویت محتوا.
@nafahat_eri
#عمومی
#کشکول
گفتم بد نیست چند تا از فریاد هایی که تو سایت کلوب طی 13 سال گذاشتم رو گلچین کنم براتون:
1) خداوند , بهترین های خود را به کسانی می بخشد که حق انتخاب خود را به او می سپارند.
2) امام علی (علیه السلام): هرکس به وقت یاری رهبرش در خواب باشد؛ زیر لگد دشمن بیدار می شود.
3) خوش اخلاق به کسی میگن که سیب زمینی باشه! عجب اخلاقی ! 🥔
4) لتامرن بالمعروف و لتنهن عن المنكر، او لیسلطن الله شراركم على خیاركم و یدعوا خیاركم فلایستجاب لهم !
5) امام زمان (عجل الله تعالی فرجه ) تا حالا چند بار ازدواج کردن؟ اگر ظهور کردن و 3 تا زن داشتن، خانم ها حاضرن پشت سر ایشون نماز بخونن؟! 😶
6) ارزش یادگیری علم (الهی) هزاران برابر کمک به فقراست: ان بابا من العلمِ یتعلَّمه الرجل خیر له من أن یکون أبو قبیسٍ ذهبا فانفقه فی سبیلِ اللّه! 😇
7) بدون جامعیت در علوم دینی نمی توان از دین خدا محافظت کرد: انما المستحفظون لدین الله هم الذین اقاموا الدین و نصروه و حاطوا من جمیع جوانبه!
8) علامه طباطبایی:در جامعه اسلامی باید حق و صلاح واقعی اسلام و مسلمین اجرا شود خواه مطابق نظر اکثریت باشد خواه نه. بررسی های اسلامی ج1ص167
9) اگر هر کار خوبی که انجام دادی، از تو قدردانی کردند و پاداشت را گرفتی، پس به خودت شک کن؛ شاید اوضاعت خراب است!
10) هیتلر: اگر خواستی سرزمینت را آزاد کنی ده گلوله در تفنگت بگذار، که نُه گلوله برای خائنین و آدم فروشان و تنها یک گلوله برای دشمن ات کافی است.
11) امام صادق علیه السلام: دوست داشتم با شلاق بر سر اصحابم زده می شد تا دنبال تفقه (فهم عمیق) در دین بروند. 🤕
12) مردم وقت تلف می کنن تا پول در آرن، ما پول میدیم تا وقتمون تلف نشه! بین این دو فاصله ای است به اندازه فاصله دنیا و آخرت.
13) این آیه «بل یرید الانسان لیفجر امامه، یسئل ایان یوم القیامة» رو خدای متعال برای همین فمینسیم ها و پست مدرن ها آورد!
https://www.cloob.com/name/molla652003