ملایی
#تخصصی #حوزوی #علوم_قرآنی #اصول_فقه #نظر_شخصی تعریف جدیدی از نسخ ارائه داده ام. #نسخ #ناسخ_و_منسوخ د
#تخصصی
#حوزوی
#علوم_قرآنی #اصول_فقه
#نسخ #ناسخ_و_منسوخ
#الأساس
درباره تعریفی که از نسخ قبلاً گفته بودم 👆 با استاد #فقه_الحدیث ام حاج آقای #بنی_عصار صحبت کردم، عین عبارات ایشون رو بدون هیچ گونه دخل و تقطیع و ... تقدیم می کنم:
"بسم الله الرحمن الرحیم
نسخ در روایات به معنای برداشتن حکم است که بر اساس مصالحی خداوند حکمی را بردارد روایات در این زمینه هست مثل روایتی از امام حسن عسکری که میگوید ما ننسخ من ایه ای نرفع حکمها. در نسخ هرگز قضیه شرعی تغییر نمی کند بلکه قضایای شرعی قضایای حقیقی هستند که با تحقق موضوعشان حکمشان هم جاری می شود اما مصالحی که اقتضائات زمان و مکان است در واقع موضوع آن قضایای حقیقی را بر می دارد و قضایای منسوخ به صورت قضایای حقیقیه در عالم ثبوت محفوظ می مانند."
منم با این بیان بیشتر موافق ام تا تعریفی که از آیت الله معرفت بیان شد. همچنین ایشون وعده دادن که با همکاری استاد #عبدی کتابی به نام #الاساس در دست چاپ دارند که امیدوارند به جای #الموجز قرار بگیرد.کاش زودتر این کتاب حاضر بشه بخونمش. 🙂
#عمومی
#علم_دینی
#ولایت #راه_ولایت
حضرت #علامه_حسن_زاده آملی در یک سخنرانی با عنوان امامت و ولایت، درباره علوم حوزوی و دانشگاهی فرمودند:
«عرض نمی کنیم اینی که هستید باطل, نه عرض می کنیم بهتر از این ها هست , امام غواص دریای بی کران معارف الهی است, دُر هایی را از این دریا به در می آورد. اگر کسی از راه ولایت و امامت به جایی نرسیده راه دیگر برایش نیست! نفرمائید علوم دیگر! معارف دیگر! نه این که بخواهم آن ها را رد کنم بگویم بد هست نخیر, خیلی خوب هست. اون طبیب محترم است آن برزگر محترم است اون جراح و دیگر شغل های گوناگون که در جامعه هست و دارند دست به دست هم داده پیکر اجتماع را اداره می کنند همه محترم است اما طبیب را تا آن وقتی می خواهیم که دندان داریم و دندان درد بیاد , برای آن وقت که تن داریم و تن تب می کند, مهندس تا آن وقتی می خواهیم که اینجا هستیم و خانه و زندگی می خواهیم و همین طور ... اما این ها عملشون به سر می آید!! وقت شان تمام میشه , دیگه کار به جایی می رسد که خیاط نمی خواهیم , طبیب نمی خواهیم مهندس, معمار نمی خواهیم دیگه بنّا احتیاج نداریم.
حرف پیغمبر و آل پیغمبر و 124000 پیامبر این است که اون چه برای ابدتون هست اون که برای سعادت همیشگی تان هست او را فراموش نکنید این ها همه وقت محدود دارد. وقتشان که به سر آمد , هرکسی که از این دنیا رخت بر بسته, دیگه چه نیازی به مهندس و معمار؟ دیگر طبیب چه کار می رسه برای او؟!
اما طبیب روحانی برای او به کار می رسد, آن بذر هایی که در جان او کاشته برایش سبز می شود, این حرف هایی که از منبر می شنوید برای شما کار می رسه این ها را با خودتان می برید, این ها می شود روح و ریحان و جنت النعیم.
نمی خواهیم عرض کنیم اون علوم, آن اکتشافات, آن صنایع همه غلط, نه, همه صحیح! اما ببینید دأب اش چیه, این برق درسته که خیلی اهمیت داره ولی برق برای امور ظاهری ماست برای آب و خاک ماست برای اینجای ماست, جسم را روشن می کنه به چشم ظاهری کمک می کنه, اما بیایید سراغ آن برقی آن نوری که پیغمبر و آل پیغمبر می گویند آن نوری که خود خدا در قرآن و جای دیگر به پیغمبر تعلیم فرمود که از آن نور فروغ بگیرید, این نور جان را نورانی نمی کنه! همه سفرای الهی جان را نور می دهند, این برق محترم, نمی گویم نه, اما به فکر ابدتون هم بوده باشید, ما فقط اینجایی نیستیم! مراحل منازل عوالم کتل ها گردنه ها گهواره ها در پیش داریم»
منبع :
http://media.rasekhoon.net/Hasan%20zade.%20Emamat%2009.mp3
#عمومی
#حدیث معرفت امیرالمؤمنین به نورانیت
در بحار الانوار ج26 ص1 حدیثی عجیب و طولانی آمده است که سلمان و ابوذر (رضی الله عنهما) از معرفت حضرت به نورانیة پرسیدند، ایشان صلوات الله علیه فرمود: مرحبا به شما دو دوست متعهد که در راه دین کوتاهی نمی کنید. به جانم سوگند، این معرفت بر هر مرد و زن مؤمنی واجب است. آنگاه ایشان صلوات الله علیه فرمود: ای سلمان و ای اباذر! گفتیم لبیک یا امیر المؤمنین. فرمود: ایمان شخص کامل نمی شود مگر مرا به کنه معرفت به نورانیت بشناسد. وقتی به این صورت شناخت آنگاه خداوند دلش را به ایمان آزمایش نموده و شرح صدر برای پذیرش اسلام به او عنایت می کند و در این صورت است که عارف و مستبصر می شود. و هر که کوتاهی از این معرفت بنماید شاک و مرتاب است. ای سلمان و ای جندب! معرفت من به نورانیت معرفت خداست و معرفت خدا، معرفت من به نورانیت است و این است همان دین خالص ... حدود 5 یا 6 صفحه این حدیث زیبا ادامه دارد.
توصیه می کنم اصل حدیث رو عربی اش رو بخونید تا از ضعف ترجمه ها در امان باشید و از فصاحت و بلاغت حضرت امیر علیه السلام لذت ببرید.
متن حدیث با ترجمه :
http://l1l.ir/5oc5
#عمومی
#شرح_دعای_سمات
#ملاک_شرافت_علم_الهی_است
نوشته ها و آثار اندکی از امثال بزرگانی مانند #آیت_الله_قاضی طباطبایی باقی مانده است، یکی از این ها شرح بخشی از دعای سمات است که در اواخر عمر ایشان نوشته شده است.
ایشان در ذیل آن فقره از دعا که می فرماید: «و بمجدک الذی کلّمت به عبدک و رسولک موسی بن عمران...» می فرمایند که مجد به معنای شرف است و کلام خداوند متعال شریف است همانطور که فرمود : «ص و القرآن ذی الذکر» یعنی قرآن صاحب شرف. ص78 می فرمان:
«بدان که شرافت انسانی بر همه حیوانات و غیر آنها، به علم است، به خاطر همین شرافت، معلم ملائکه گردید و استحقاق سجود را پیدا کرد. از طرفی شرف علم به معلوم آن است، لذا علم الهی اشرف علوم است چون معلوم آن اشرف معلومات است که منظور ما از آن به طور دقیق، علم توحید ذاتی است و در مرتبه ی بعد علم اسماء و صفات است و در آن علمی است که به مناسبتِ اسماء الهی برای افعالش می باشد. مانند شافی برای مریض، و مانند مطعم برای گرسنه ... »
کتاب رو می تونید از اینجا تهیه کنید:
https://bookroom.ir/book/65799
#تخصصی
#حوزوی
#امام_خامنه_ای
#اجتهاد
#سؤال
آقا در ۶۲/۱/۹ می فرمان :
«امروز ما دیگر حق نداریم در باب لباس مشکوک، شش ماه صرف وقت کنیم. یک روز از این کارها می کردیم.امروز دیگر ما حق نداریم افتخار کنیم که فروع علم اجمالی را از 80 تا آوردیم 90 تا! [آن زمان] بعضی از طلبه ها بودند که اشکال می کردند که آقا فایده اش چیست؟! [آن زمان] من می گفتم که آقا می خواهیم فرمول فقاهت را، مکانیسم فقاهت را یاد بگیریم؛ می خواهیم بدانیم کسی که فقیه می شود از کتاب وسنت چگونه استنباط می کند احکام الهی را؛ می خواهیم قوتش را پیدا کنیم... هیچ فایده ای هم ندارد، جز اینکه آدم قوی بشود. آن روز این را می گفتیم اما امروز حق نداریم این را بگوییم! امروز می گوییم ... قوه ی فقاهت را در کتاب جهاد پیداکنید. در مباحث روز پیدا کنید! بگردید شیوه های جدید برای بانک اسلامی پیدا کنید»
در ۹۸/۰۲/۱۸ می فرمان:
«اجتهاد را اگر بخواهد انسان دارا بشود، باید تمرین کند، باید کار کند. این درس فقهی که شما میخوانید ولو طهارت باشد -حالا بعضی از طلبهها میگویند: «آقا، چرا همیشه طهارت و صلات و مانند اینها؟»- فرقی نمیکند؛ آن چیزی که به شما این شیوهی استنباط را یاد بدهد، مورد نیاز شما است. [این] گاهی در یک مسئلهی مربوط به طهارت است، گاهی در مسئلهی مربوط به صلات است، گاهی مسئلهی مربوط به بحث معاملات و اجاره و مانند اینها است؛ شما باید بدانید چه جوری استنباط کنید.»
#سؤال چطور سال 62 حق نداشتیم بگیم فرقی نمی کنه که اجتهاد را از کدام مسئله فقهی بدست بیاریم، سال 98 حق داریم؟! چرا آقا کوتاه اومدن؟
بیانات سال 62 تو سایت نیست نه تو KHAMENEI.IR هست نه تو LEADER.IR ،خب من از کجا آوردم؟ از اینجا: کتاب ولایت و حکومت چاپ چهارم انتشارات صهبا صفحه ۲۷۲
لطفا هر جوابی به ذهن تون می رسه برام بفرستید:
@MohammadRezaMollaei
#عمومی
#دانشگاه #دانشگاه_اسلامی
#علم_دینی
#سؤال
بعد از بیانات #امام_خمینی (ره) در 13 تیر 1358 در جمع اساتید دانشگاه تهران، با موضوعِ تفاوت دانشگاه غربى و دانشگاه اسلامى، آن قدر سردرگمی و انتقاد و اعتراض نسبت به بیانات امام بروز کرد که دیگر امام تا پایان عمرش نتوانست اشارات خودش در این سخنرانی را شرح و تفسیر کند! بخشی از آن را می خوانیم:
«اسلام براى برگرداندن تمام محسوسات و تمام عالم به مرتبه توحيد است. تعليمات اسلام تعليمات طبيعى نيست، تعليمات رياضى نيست؛ همه را دارد. تعليمات طب نيست؛ همه اين را دارد لكن اينها مهار شده به توحيد. برگرداندن همه طبيعت و همه ظِلهاى ظلمانى به آن مقام نورانى، كه آخِر، مقام الوهيت است. بنا بر اين، بايد اين معنا كه علوم ما از آن هم تمجيد مىكنيم؛ تعريف مىكنيم؛ همه علوم طبيعى، همه علوم مادى؛ لكن آن خاصيتى كه اسلام از اينها مىخواهد در غرب از آن خبرى نيست. اگر هم باشد فقط يك چيز نازلى است...
اسلام در همه چیزش اصلش آن مقصد اعلی را خواسته. هیچ نظری به این موجودات طبیعی ندارد الّا اینکه در همان نظرْ نظر به آن معنویت دارد و به آن مرتبه عالیه دارد. اگر نظر به طبیعت بکند، به عنوان اینکه طبیعت یک صورتی است از الهیت؛ یک موجی است از عالم غیب. اگر نظر به انسان بکند به عنوان این است که یک موجودی است که از او میشود یک موجود الهی درست کرد. تربیتهای اسلام تربیتهای الهی است...
فرق ما بین علوم اسلامی در همه طرف، در همه جا، با سایر علوم این است که یک علاوه در اسلام هست که این علاوه در آنجا نیست. آن علاوهای که در اسلام هست، آن جنبه معنویت و روحانیت و الوهیت مسئله است.
خواجه نصیر که رفت در دنبال هلاکو و امثال آنها لکن نه برای اینکه وزارت بکند، نه برای اینکه برای خودش یک چیزی درست کند. او رفت آنجا برای اینکه آنها را مهار کند؛ و آنقدری که قدرت داشته باشد خدمت بکند به عالم اسلام و خدمت به الوهیت بکند. و امثال او ... مثل مرحوم مجلسی که در دستگاه صفویه بود، صفویه را آخوند کرد؛ نه خودش را صفویه کرد! آنها را کشاند توی مدرسه و توی علم و توی دانش و اینها، البته تا آن اندازهای که توانستند.
هر چه در قرآن هست اگر کسی مطالعه کند درست، میبیند آنی که در قرآن هست آن جنبه الوهیتش هست. همیشه هر چیزی طرح شده به جنبه الوهیت طرح شده است. همه چیز در آن است اما به جنبه الوهیتش. اسلام برای خدمت به خدا آمده است. انبیا خدمه خدا هستند.
[انقلاب] وقتی بنا شد که ما با انسجام این جمعیتها با هم پیش بردیم؛ تا اینجا رساندیم؛ انسجام گروهها با هم؛ همه با هم فشرده شدند. یعنی دانشگاهی نگفت من جدا هستم از روحانیت؛ روحانی هم نگفت من جدا هستم از دانشگاهی؛ آن هم نگفت من از حزب و حزب از جبهه و جبهه از کذا. این حرفها آن وقت مطرح نبود. چون مطرح نبود و امر هم الهی بود و همه هم اسلام را میخواستند، همه هم متنفر از این ظلمها و این ظَلَمه بودند، از این جهت پیش بردیم. با وحدت کلمه و توجه به اینکه ما همه یک جمهوری اسلامیِ عدل میخواهیم، یک حکومت اسلامی عدل میخواهیم، یک حکومتی که همه آزاد فکر کنند، آزاد نظر بدهند - عرض میکنم - آزاد عمل بکنند، [یعنی] استقلال داشته باشند در همه چیز. ما یک همچو [دانشگاهی] را میخواهیم درست بکنیم.»
و هنوز هم این حرف ها مندمج و پیچیده است، #سؤال چطور باید با نظر الهی به ریاضیات نگاه کرد؟ نظر داشتن به معنویتِ علومی مثل عمران و مکانیک و رایانه یعنی چه؟ اگر علوم تجربی را از این جهت که موجی است از عالم غیب نگاه کنیم چه تغییری می کند؟ هویت اش عوض می شود؟ یعنی علم دیگری می شود؟ آیا فیزیک به علاوه معنویت، می شود فیزیک اسلامی؟ بالاخره این «به علاوه» ترکیب انضمامی است یا ترکیب اتحادی بین ماده و معنویت هست یا هیچکدام؟
بیانات اخیر آقا : «علوم طبیعی و تجربی مستقیماً ارتباطی با زیر بنای فکری دینی ندارد بلکه جهت دهی این ها به عهده ی حوزه است.» شاید این جهت دهی آقا همان نگاه معنوی امام باشد. قدری فکر کنیم!!
اگر ذره ای دغدغه ی گسترش نگاه توحیدی در جامعه رو دارید بدونید که از این سوال ها نمیشه فرار کرد!
می تونید متن کامل سخنرانی امام رو از لینک زیر بخونید:
http://l1l.ir/5ois
10.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#عمومی
#آیت_الله_قاضی
#اخلاقی #تقوا #عرفا
گوشه ای از نامه ی آیت الله قاضی طباطبایی به برادر علامه، آیت الله محمد حسن الهی طباطبایی:
«عزیز دلم ... این قرآن در اختیار شماست، پس آن را با دقت بخوانید تا به مراتب عالیه رسیده و لذت ببرید ...»
ملایی
#عمومی #اجتهاد #اصول_فقه #سؤال از حضرت #آیت_الله_بهجت (رضوان الله تعالی علیه) زیاد آثار و کتب باقی
#عمومی
#اجتهاد #تقلید
#امام_خمینی #امام_خامنه_ای
#اسلام_ناب
چند روز پیش مطلبی از آیت الله بهجت با عنوان «خوب چشم هایتان را باز کنید» گذاشتم.👆
از بنده زیاد سوال شده که مرجع اعلم کیست؟ ما نیاز به کسی داریم که به او اعتماد کنیم بر اساس چه معیاری او را انتخاب کنیم؟ جواب این سوال رو از بیانات امام و آقا بخوانید :
«اسلام ناب از نظر امام بزرگوار، آن اسلام متّکی به کتاب و سنّت است که با فکر روشن، با آشنایی با زمان و مکان، با شیوه و مِتُد علمیِ جاافتاده و تکمیلشدهی در حوزههای علمیّه، استنباط میشود و به دست میآید. اینجور نیست که روش استنباط مورد توجّه نباشد و هرکسی بتواند قرآن را باز کند و اصول حرکت اجتماعی را استنباط بکند؛ نه، این یک مِتُد دارد، این یک روش دارد؛ این روش علمی است، کارشده است، کسانی هستند که میتوانند این روش را دنبال کنند.
اسلام ناب از نظر امام بزرگوار این است. البتّه هرکسی هم که آن مِتُد را بلد است، آن روش را بلد است[مجتهد هم باشد]، قادر نیست [که درست هدایت کند]؛ باید فکر روشن داشته باشد، باید آشنا با زمان و مکان باشد، باید نیازهای بالفعل جوامع بشری و جوامع اسلامی را بشناسد، باید دشمن را بشناسد، نحوهی دشمنیهای او را بداند، آنوقت میتواند اسلام ناب را مشخّص کند و بشناسد و بشناساند. اسلام آخوندهای درباری - که امام مکرّر با همین تعبیر از آنها اسم میآوردند - اسلام داعشی؛ از آن طرف، اسلامِ بیتفاوت [این معیار خوبی است] در مقابل جنایات صهیونیستی، در مقابل جنایات آمریکا، اسلامِ چشمدوختهی به آمریکا و قدرتهای بزرگ و به اشارهی آمریکا، اینها همه سر در یک آخور دارند؛ در یک جا اینها همه به هم میرسند[ در عافیت طلبی نا به جا]؛ از نظر امام اینها همه مردودند. اسلامی که امام معرّفی میکند، در مقابل همهی اینها است.
پیرو امام، آن کسی که دنبالهرو امام است، باید مرزبندی داشته باشد؛ هم با اسلام متحجّر [که اهم و مهم را مقتضیات زمان را نمی فهمد]، هم با اسلام سکولار [که می گوید ما اقتصاد اسلامی نداریم فلسفه اسلامی نداریم و دین توانایی اداره جامعه و زندگی را ندارد]؛ اسلام ناب را شناسایی کند و دنبال کند. یکی از اصول امام این است. این چیزی نیست که امام یکبار گفته باشد؛ در سرتاسر آثار امام، بیانات امام، گسترده است.» ۱۳۹۴/۰۳/۱۴
مطالب داخل [ ] از بنده بود، همچنین آقا اخیراً نیز رسماً بیان کردند که مرجع تقلیدی که انقلابی نیست به درد نمی خورد:
«طلبهی ما، استاد ما، فاضل ما، عالِم ما، مرجع ما اگر چنانچه معتقد به این تحوّل عظیمی که اسمش انقلاب است، بود، به درد این کشور خواهد خورد. اگر معتقد به این نبود، به درد کشور نمیخورد، به درد جمهوری اسلامی نمیخورد؛ باید معتقد باشد... مهم این است که عمیقاً از بن دندان معتقد باشد که این تحوّلی که در این کشور اتفاق افتاده، باید همچنان ادامه پیدا بکند... دشمنانمان را بشناسیم، دشمنان این نظام را بشناسیم، دشمنان این حرکت تحوّلی را بشناسیم. اگر نه، کشور به رکود خواهد انجامید و مغلوب سیاستها و گرایشهای دشمنان این ملّت و دشمنان اسلام خواهد شد.» 97/12/13
شاید مقصر ما بوده ایم که نیامدیم خوب اسلام متحجر و اسلام سکولار را تبیین کنیم و خصوصیات آنها را روشن کنیم تا قشر مومن و مردم انقلابی ما راحت تر بتوانند بصیرت لازم رو داشته باشند.
ملایی
#عمومی #دانشگاه #دانشگاه_اسلامی #علم_دینی #سؤال بعد از بیانات #امام_خمینی (ره) در 13 تیر 1358 در
ارکان4گانه استنباط از متن.pdf
421.2K
#تخصصی
#حوزوی
#اصول_فقه
#علم_دینی
استاد #امینی_نژاد در سلسله جلساتی (حدود 33 جلسه) با عنوان #تأملاتی_در_فهم_قرآن ارکان بنیادین فهم و استنباط در هر کلام متنی را با تمرکز بر قرآن بیان کردند.
فایلی که ارسال کردم متنی است که از 7 جلسه ی اول پیاده کرده ام، در الباقی جلسات قرار است لوازم این 4 رکن در 9 محور بیان شود. این مباحث در ادامه دغدغه هایی که قبلا درباره علم دینی بیان کردم، بسیار مفید است. روایت ها به رنگ آبی است، نکات مهم بولد شده اند و عبارات داخل [ ] از بنده است. حتی اگر وقت ندارید حداقل نکات مهم اش را بخوانید.
افرادی که دنبال تحول در اصول فقه و اصلاح علوم انسانی هستند این سلسله جلسات رو از دست ندهند.
در ضمن تو این شب های عزیز، حقیر رو هم از دعای خودتون محروم نکنید محتاج دعا ام.
منبع:
http://l1l.ir/5os9
May 11
#عمومی
#وصیت_های_امیر_المؤمنین علیه افضل صلوات المصلین.
در سال 40 هجرى در بیستم رمضان قبل از شهادت فرمود:
«امّا وصیّت من نسبت به خدا، آن كه چیزى را شریک خدا قرار ندهید، و نسبت به پیامبر(ص) این است كه، سنّت و شریعت او را ضایع نكنید.
این دو ستون محكم را بر پا دارید و این دو چراغ را فروزان نگهدارید و تا آن زمان كه از حق منحرف نشده اید، سرزنشى نخواهید داشت كه براى هر كس به اندازه توانایى او وظیفه اى تعیین گردیده و نسبت به افراد جاهل و نادان تخفیف داده شده است. زیرا كه پروردگار رحیم، و دین استوار، و پیشوا آگاه است. من دیروز رهبر شما بودم و امروز مایه پند و عبرت شما هستم و فردا از شما جدا خواهم شد، خدا شما و مرا بیامرزد. اگر از این ضربت و در این لغزشگاه نجات یابم، كه حرفى نیست، امّا اگر گام ها بلغزد و از این جهان بروم، ما نیز چون دیگران در سایه شاخسار درختان، مسیر وزش باد و باران، و زیر سایه ابرهاى متراكم آسمان پراكنده مى شویم، و آثارمان در روى زمین نابود خواهد شد.
من از همسایگان شما بودم،كه چند روزى در كنار شما زیستم و به زودى از من جز جسدى بى روح و ساكن پس از آن همه تلاش، و خاموش پس از آن همه گفتار، باقى نخواهد ماند. پس باید سكوت من، و بى حركتی دست و پا و چشم ها و اندام من، مایه پند و اندرز شما گردد، كه از هر منطق رسایى و از هر سخن مؤثّرى عبرت انگیزتر است.
وداع و خداحافظى من با شما چونان جدایى كسى است كه آماده ملاقات پروردگار است، فردا ارزش ایّام زندگى مرا خواهید دید، و راز درونم را خواهید دانست. پس از آن كه جاى مرا خالى دیدید و دیگرى بر جاى من نشست، مرا خواهید شناخت.»
این بخشی از خطبه 149 بود، متن کامل وصیت های حضرت با ترجمه ای دیگر:
http://l1l.ir/5oua
ملایی
#عمومی #اجتهاد #تقلید #امام_خمینی #امام_خامنه_ای #اسلام_ناب چند روز پیش مطلبی از آیت الله بهجت با
#عمومی
#اجتهاد #تقلید
#امام_خمینی
در راستای مطلب قبل 👆 این رو هم پیدا کردم:
معیار اجتهاد در زمینه های اجتماعی و حکومتی:
«و همین جاست که اجتهاد مصطلح در حوزه ها کافی نمی باشد، بلکه یک فرد اگر اعلم در علوم معهود حوزه ها هم باشد ولی نتواند مصلحت جامعه را تشخیص دهد و یا نتواند افراد صالح و مفید را از افراد ناصالح تشخیص دهد و به طور کلی در زمینه اجتماعی و سیاسی فاقد بینش صحیح و قدرت تصمیم گیری باشد این فرد در مسائل اجتماعی و حکومتی مجتهد نیست و نمی تواند زمام جامعه را به دست گیرد.»
منبع:
امام خمینی(ره)، صحیفه نور، ج 21، ص 47
وا اسفاه که هر دم از این باغ مرجعی می رسد!