eitaa logo
پله پله تا اجتهاد
306 دنبال‌کننده
128 عکس
2 ویدیو
55 فایل
🔶 کانال معاونت پژوهش مدرسه فقهی آل یاسین علیهم السلام 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin
مشاهده در ایتا
دانلود
بسم الله الرحمن الرحیم 🔹در سایه الطاف الهی و عنایات حضرت ولی عصر (عج)، و در آستانه میلاد پربرکت حضرت ختمی مرتبت؛ محمد مصطفی (ُص) و سلاله اطهرش؛ حضرت امام جعفر صادق (ع)، کانال پژوهش مدرسه آل یاسین(ع) با نام «پله پله تا اجتهاد» راه اندازی شد. 🔎 🔻 هدف از راه اندازی این کانال 👇👇 1️⃣ بیان نکات علمی مختلف اعم از فقهی،اصولی، رجالی و .... 2️⃣ اطلاع رسانی برنامه های معاونت پژوهش مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) 3️⃣ مشارکت اساتید محترم و طلاب گرانقدر در پیشبرد امور پژوهشی 🔺 از همه اساتید و طلاب عزیز درخواست داریم نکات کاربردی خود را در زمینه های (فقه، اصول، رجال، ادبیات و....) برای ما ارسال نمایند تا با نام خود آنها در این کانال منعکس شود. 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
1️⃣ 1️⃣ ❇️ عناصر دخيل در استنباط دو دسته هستند: عناصر مشترك و عناصر خاص. 🗂 عناصر مشترك قواعد كلى هستند كه در استنباط هر حكم شرعى مى‏توانند مورد استفاده قرار گيرند؛ ولى عناصر خاص معلوماتى هستند كه در مورد معينى به كار گرفته مى‏شوند. 📜 عناصر مشترك موضوع علم اصول است و عناصر خاصّه از علوم مختلف جمع‏آورى مى‏شود. 🔎 استنباط حكم شرعى علاوه بر عناصر مشترك و عناصر خاص، محتاج به امر سومى است كه آن قدرت تطبيق است. 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
✅ مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) برگزار می کند 7️⃣ هفتمین جلسه از سلسله نشست های علمی ☑️ با موضوع نگاهی دوباره به حجیت قرائن لبیه، شرایط و کارکردهای آن در استنباط 🎤ارائه دهنده حجة الاسلام والمسلمین احمد فربهی (دام عزه) استاد حوزه و پژوهشگر تفسیر و علوم عقلی در موسسه امام خمینی (ره) 🗓 زمان: چهارشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۱ 🕐 ساعت ۱۱ حضوری و مجازی 🌎 مکان خیابان شهیدین، مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) 💻 لینک ورود به جلسه به صورت مجازی در ایتا https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
2⃣ 1️⃣ ❇️ کارکرد ها و فواید فلسفه 1⃣ تشخیص واقعیت از غیر واقعیت و جلوگیری از خطا 2⃣ کمک دهی برای فهم معارف دینی 📜 شهید مطهری: علم و دانش مثل عینک می ماند و برخی ابهام ها را می توانی ببینی. تلاشی که در علوم صورت می گیرد می توان شناخت تفصیلی پیدا کنیم و زاویه نگاه و شرح صدر باعث می شود وقتی خدمت آیات و روایات می رویم می توانیم بیشتر استنطاق کنیم و با این چهاچوب وقتی وارد آیات و روایات شویم به فهم کمک می کند. 📚 علامه: باعث شرح صدر می شود و وقتی شرح صدر پیدا کردی به آیات نگاه می کنید و یافته ها تفاوت زیادی دارد. 🔦 به کوشش آقای کاظم زارع طلبه پایه نهم 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
3⃣ 1⃣ ❇️ اصطلاحات مختلف برای طرح اجماع : 1️⃣ اجماع در اجماع علاوه بر اینکه معمول فقها متعرض مساله شده و نظر خودشان را بیان کرده‌اند، اتفاق نظر هم وجود دارد. 2️⃣ بلا خلاف «بلاخلاف» عبارت است از این که آنهایی که مساله را عنوان کرده‌‌اند، نسبت به حکم آن، اختلافی ندارند. بنابراین ممکن است اکثر فقها متعرض مساله نشده باشند اما آن کسانی که مساله را مطرح نموده‌‌اند، نسبت به حکم آن اتفاق نظر دارند. 👈 بنابراین «بلاخلاف» نسبت به «اجماع» ضعیف‌‌تر است. 3️⃣ بلا خلاف أجده یا لا نعلم فیه خلافاً معنای این تعبیر این است که فرد تحقيق و فحص كامل نكرده ولی به مقداری که تتبع نموده، مخالفی در مسأله نیافته است. 👈 این تعبیر از «بلاخلاف» ضعیف‌‌تر است زیرا «بلاخلاف» شهادت به عدم الخلاف است، اما این تعبیر شهادت به عدم الخلاف نیست. 4️⃣ متفردات این اصطلاح بیشتر در کلام سید مرتضی در کتاب «الانتصار فی ما انفردت به الإمامية» مطرح شده است. 👈 متفردات یا عبارت «ممّا انفردت به الإمامیة» به معنای اجماعی بودن مسأله نیست. بلکه به این معناست که این مسأله تنها توسط علمای شیعه مطرح شده است؛ نه اینکه همه علمای شیعه آن را مطرح کرده باشند و یا در مورد آن اتفاق نظر داشته باشند. 📚 برگرفته از درس خارج فقه آیت‌الله شبیری زنجانی (1394/10/7) به کوشش آقای مجید خوشه چرخ طلبه پایه دهم 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)