کروموزوم Y روی خطر ابتلا به سرطان تاثیر دارد.
یافته ها نشان می دهد کروموزوم Y در مردان باعث می شود که سرطان های مثانه و روده بزرگ، در مردان و افراد دیگری که کروموزوم Y را با خود حمل می کنند، تهاجمی تر شوند.
مطالعه دیگری در موشها نشان داده که ژن خاصی روی کروموزوم Y وجود دارد که محرک سرطان است، به گونه ای که وقتی حذف شود، سلولهای سرطان روده بزرگ کمتر تهاجمی می شوند و راحت تر توسط دستگاه ایمنی شناسایی می گردند.
این یعنی علاوه بر سبک زندگی، عوامل ژنتیکی نیز در شدیدتر بودن تعداد زیادی از سرطان ها در مردان نقش دارند.
به قول یکی از اساتید دوره دکترای مان، جناب آقای دکتر علیرضا ساری از دانشگاه تهران، «تکامل، نَرکُش و ماده پرور است»!
✍ مرادی
Join us:
🆔 @pluricancer
نسبت به سه دهه پیش، بقای بیماران سرطان سینه از حدود 3% به حدود 14% افزایش یافته است.
العلم سلطان
Join us:
🆔 @pluricancer
هدایت شده از miRas Biotech
✅ الیگوهای کنترل (scrambled) میراث
✍ سوال این است که آیا لازم است برای تحقیقات الیگویی مان (مثلاً تحقیقات siRNA، مولکولهای miRNA و الیگوهای آنتیسنس) حتماً از الیگوهای کنترل استفاده کنیم؟!
پاسخ آن است که چنانچه از الیگوهای کنترل استفاده نکنید، داوران کار شما را قبول نمیکنند. در واقع، الیگوهای کنترل توالیهای نوکلئوتیدی کوتاهی هستند که به عنوان یک توالی بیخود و بدون هومولوژی با ژنوم سلول میزبان عمل میکنند تا نشان دهیم چنانچه اثری از تیمار سلولها با الیگوی مدنظرمان دریافت کردهایم، این اثر فقط برای الیگوی تیمار ماست نه اینکه هر توالی الیگونوکلئوتیدی به درون سلول بفرستیم، همین اثر را ببینیم. پس استفاده از الیگوهای کنترل موسوم به scrambled برای تحقیقات مبتنی بر الیگونوکلئوتیدهای تنظیمی ضروری و پرهیزناپذیر است.
🔺ما در #میراث، چه الیگوی کنترلی را ارائه میکنیم؟
👈 ویژگیهای الیگوی کنترل میراث عبارتند از:
۱- فاقد هومولوژی با ژنوم سلول میزبان (تاییدشده با رویکردهای بیوانفورماتیکی)
۲- دارای اصلاحات شیمیایی برای طول عمر زیاد و مقاومت نوکلئازی
۳- تأثیر ناچیز بر زندهمانی سلولها به واسطه ارزیابی آزمایشگاهی
۴- قیمت بسیار پایینتر از الیگوهای مشابه از شرکتهای خارجی
Join us:
🆔 @pluricancer
✅ ۲ دهک دیگر به جمعیت بیمه شدگان همگانی کشور اضافه شد.
🔸وزیر بهداشت: با اضافه شدن دو دهک ۴ و ۵ به جمعیت بیمه شدگان رایگان کشور از این پس ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در این دهک ها بیمه سلامت رایگان خواهند شد.
🔹جزییات این طرح از طریق پیامک به افراد تحت پوشش بیمه ارائه خواهد شد.
Join us:
🆔 @pluricancer
✅ رویکرد جدید جهت استفاده از سلولهای بنیادی جنینی در درمان سرطان
🔴 #سرطان پروستات در حال حاضر، شایع ترین بدخیمی در بین مردان است و با توجه به محدودیت درمانهای رایج، نیاز است که درمانهای ایمنتر و موثرتر توسعه یابند.
🔴 #سلولهای_بنیادی_جنینی_انسانی (hESCs)، سلولهای بنیادی پرتوانی هستند که ویژگیهای بیولوژیکی مشابهی با سلولهای سرطانی دارند؛ اما بر خلاف سلولهای سرطانی، میتوانند ریزمحیط خود را برای خودنوزایی و تمایز حفظ کنند. مطالعات نشان دادهاند که ریزمحیط سلولهای جنینی میتواند فنوتیپ بدخیم سلولهای سرطانی را معکوس کند و این عمل نیاز به تماس سلول-سلول یعنی کشت همزمان سلول سرطانی با سلولهای بنیادی جنینی دارد. اما با توجه به خطراتی از جمله تشکیل تراتوم و رد ایمنی پس از پیوند، محدودیتهایی برای استفاده از سلولهای بنیادی جنینی انسانی به عنوان گزینه درمانی وجود دارد.
🔵 مطالعهای که اخیراً در مجله Frontiers in Oncology منتشر شده است، رویکرد جدیدی برای غلبه بر این محدودیت مطرح کرده است. این مطالعه نشان داد که ریزمحیطی که در اثر همکشتی سلولهای بنیادی جنینی انسانی با ردههای سلولی PC3 و DU145 سرطان پروستات به دست میآید، دارای فعالیت ضد سرطانی است، به طوری که با مهار تکثیر، مهاجرت و القای آپوپتوز سلولهای سرطانی در in vitro و علاوه بر آن با مهار رشد تومور در in vivo، فعالیت ضد سرطانی قوی اعمال میکند. بنابراین این مطالعه با پیشنهاد استفاده از ریزمحیط سلولهای سرطانی کشت داده شده با سلولهای بنیادی جنینی انسانی، روشی جدید و مؤثر برای استفاده از این سلولها در درمان سرطان ارائه داده و به دلیل استفاده از مایع رویی به جای #سلولهای_بنیادی پرتوان، محدودیتهای اخلاقی مرتبط با این سلولها را برطرف کرده است.
تهیه مطلب: ملیکا زمانیان، دانشجوی دکترای سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان
بیشتر بخوانید👇
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fonc.2023.1164250/full
Join us:
🆔 @pluricancer
هدایت شده از RNA Biology
دانشمندان موفق به کشف یک درمان جدید برای ریزش مو با استفاده از microRNAها شدند.
طاسی که نوعی ریزش موی ارثی است، در بین مردان بسیار شایع است. در واقع، حدود دو سوم از مردان تا زمانی که به سن 35 سالگی می رسند، ریزش مو را تجربه می کنند و در سن 50 سالگی، این رقم به 85% می رسد. علاوه بر این، یک چهارم مردان حتی قبل از 21 سالگی شروع به ریزش مو می کنند.
فولیکول های مو با افزایش سن، سفت تر می شوند و به ریزش مو کمک می کنند. با این حال، یک مطالعه جدید که در مجله PNAS منتشر شده است، نشان داد که نرم کردن سلول های فولیکول مو با افزایش تولید نوع خاصی از microRNAها می تواند به افزایش رشد و بازسازی مو کمک کند. محققان بر این باور هستند که این می تواند منجر به ایجاد یک درمان جدید برای طاسی شود.
فولیکول های مو دارای #سلولهای_بنیادی مختلفی هستند که مسئولیت تنظیم رشد مو را برعهده دارند. محققان دریافتند که افزایش تولید miR-205 باعث نرم شدن سلول های بنیادی و در نهایت افزایش رشد مو در موش های جوان و مسن می شود. تأثیر آن نسبتا سریع بود و رشد مو پس از تنها ده روز افزایش یافت.
این مطالعه فقط بر روی موش های دستکاری شده ژنتیکی انجام شده است. برای بررسی اثر این فرایند در انسان، به تحقیقات بیشتری نیاز است.
محققان احتمالا به یک درمان موضعی (مثل پماد) فکر می کنند تا microRNAها را مستقیما به پوست منتقل کنند. با این حال، هنوز خیلی زود است که بدانیم چه نوع سیستم تحویلی برای miR-205 ایجاد خواهد شد، آیا به صورت یک تزریق پوستی خواهد بود یا یک قرص خوراکی؟
تهیه مطلب: مینا پهلوان نشان، دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی مولکولی پژوهشگاه رویان
مطالعه بیشتر:
https://www.pnas.org/doi/full/10.1073/pnas.2220635120
Join us:
🆔 @RNA_Biology
🆔 @pluricancer
🆔 @MolBioMed
نقش ترانسپوزون ها در تومورزایی
مقالهای که اخیراً بنده به عنوان ادیتور مجله PLOS ONE ارزیابی کردم. ☝️
مرادی
لینک مقاله:
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0286814
Join us:
🆔 @pluricancer
هدایت شده از کانال حسین دارابی
🔴گوسفندان باید قربونی بشن
پاسخی منطقی به شبهات حامیان حیوانات و گیاهخوارن درباره قربانی کردن
یه پیج حمایت از محیط زیست عکس یه آهو گذاشته بود که از تشنگی مرده بود. بعد نوشته بود بهجای قربانی کردن گوسفند در عیدقربان به فکر محیط زیست باشیم، تا این حیوانات از تشنگی نمیرن. یا مثلا بجای قربانی، درختی بکاریم. این حجم از بیربط گویی و ارتباط دادن شقیقه به اون یکی بیسابقه بود. بعد یه سری هم اومده بودن میگفتن احسنت چه پیشنهاد انسان دوستانهای، یه سری کمپین نه به خشونت علیه گوسفندان راه انداخته بودن و میگفتن انسانیت کجا رفته.
🔻انقدر بحثها عجیب بود که گوسفندا هم تعجب کرده بودن، تا جایی که یه گوسفند، اینستاگرام نصب کرده بود و به نمایندگی از گسافند(جمع مکسر گوسفند) اومده بود کامنت گذاشته بود که: آقااا اینطوری که میگید هم نیستا، ما راضیایم مارو بُکُشید بخورید. اصلا ما برای همین خلق شدیم، چون نه بار میکشیم مث خر، نه میتونید سوارمون بشید مثل اسب، نه هاپ هاپ میکنیم مثل سگ، که نگهبانی بدیم براتون😃. ما فقط احوالپرسی میکنیم و میگیم بَع بع درکنارش پشگل هم تولید میکنیم، دلمون خوش بود شما مارو میکُشید و میخورید، احساس مفید بودن میکردیم. شماهم احتمالا بیکار نیستید ماهارو نگهداری کنید زیاد بشیم بعد خودمون بمیریم. اگه نگهداریمونم نکنید، گرگا میخورنمون. حداقل شما بخورید.
1⃣ اصلا اگه گوسفندا رو نکشیم و نخوریم و اینا به مرگ طبیعی از بین برن که محیط زیست رو گند برمیداره. درضمن باید قبرستونم بزنیم براشون، تو این گرونی زمین
به یکیشون گفتم اگر گوسفند و مرغ و این چیزا رو نکشید، دیگه نمیتونید کباب و جوجه و ماهیچه بخوریدا، فکراتونو کردید؟😐 گفت الانم نمیخوریم، چندین ساله گیاه خواری و میوهخواری میکنیم.
گفتم خب دلت میاد گیاه یا میوه زبون بسته رو با خشونت بکَّنی و بخوری؟ گفت اتفاقا برخی از دوستانمون بخاطر اینکه گیاهان رشته عصبی دارن، برای اینکه دردشون نیاد، گیاه هم نمیخورن، فقط حبوبات مثل عدس و لوبیا و نخود میخورن. یعنی این حجم از لطافت واقعا بیسابقه بود. اصلا ازکجا معلوم عدس و لوبیا دردشون نمیاد؟ 😩
🔻ولی تصور کن صبحونه نخود لوبیا بخوری، ناهار و شام هم عدس و لپه و لوبیا بخوری، چی میشه؟ اصلا آدم یهجورایی یک بمب متحرک میشه😷 گاز نخود خیلی قویه، در حد اورانیوم ۲۰ درصد غنی شدهس، راحت میشه از این افراد بعنوان سانتریفیوژ در تولید انرژی هستهای استفاده کرد
2⃣ اگه گوسفندو قربونی نکنیم، نسلشون منقرض میشه. چطوری؟
ببینید وقتی نخوایم گوسفندو قربونی کنیم، دیگه کسی گوسفندارو نگهداری نمیکنه. همینطوری درحالت عادی گوسفندا با چوپان و سگ گله و کلی مراقبت، گرگ حمله میکنه یه گله رو میترکونه. چه برسه نه چوپان باشه نه سگ گله. گوسفندم که نه سرعت داره نه قدرت. تا گرگ و شیر و پلنگ رو ببینه مث بُز تو چشماشون نگاه میکنه فقط میگه بَ بَ، اینطوریم نیست که گرگه هم بگه بَه بَه آقا گوسفنده، چطوری داداش، ارادت. بیا باهم دوست باشیم. انسانیت مهمه
نه اقا دوسوته گرگا همه گوسفندارو تیکه تیکه میکنن و نسلشون به سال نکشیده منقرض میشه. پس قربانی کردن و خوردن گوسفندا کمک میکنه نسلشون بمونه
3⃣ آقااا خشونت چیه؟ مگه هر خون ریختنی خشونته؟ مثلا مادری که حاملهاس و باید شکمش شکافته بشه بچه بیاد بیرون، این خشونته؟ شکمو پاره نکنیم که بچه بمونه اون تو بمیره؟
🔻یه صحبتی هم با دوستان گیاهخوارنما داشته باشم
یارو فقط روزی چند کیلو گوشت به اون سگش میده، بعد اومده میگه: به جای قربانی کردن گوسفند درختی بکاریم. حتما بعدش میخواد تنه درخت بُکُنه تو حلق سگش😃
من نمیدونم کل سال هی میگن روزه نگیرید، حج نرید، هیأت نگیرید بهجاش به فقرا کمک کنید. حالا یه عید قربان که مردم گوشت قربونی میکنن و میرسونن دست فقرا، میگن قربونی نکنید بهجاش درخت بکارید. بالاخره تکلیفمونو نفهمیدیم
🔻اصلا بنظرم خود گياهخوارها هم خيلی بيرحم هستن، خیلی به گوسفندا ظلم میکنن. هی گیاه میخورن، گیاهی که غذای گوسفندای زبون بسته و مظلوم هستش، حالا ماها که گوشت میخوریم، نهايت غذای گرگارو ميخوريم..😂😂😂
4⃣ راستی دوستان حامی حیوانات لطفا لباسها، کیفها، کفشها و مبلهای چرمی خود رو بندازید دور، همچنین لباسهایی که از پشم حیوانات گرفته میشه رو و خیلی چیزای دیگه
✍ #حسین_دارابی | عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
سلولهایبنیادیوسرطان
🔴گوسفندان باید قربونی بشن پاسخی منطقی به شبهات حامیان حیوانات و گیاهخوارن درباره قربانی کردن یه پی
طنز جالبی بود 😊
راستی، عید قربان مبارک ❤️
👤جذب نیروی امریه سربازی در واحد سازمانی:
مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی
🔹 مدرک تحصیلی: کارشناسی ارشد
🔺اطلاعات بیشتر در عکس پیوست☝️
📫 ارسال مدارک:
microbank.services@gmail.com
Join us:
🆔 @pluricancer
✅ ساخت مدلی شبیه جنین انسان با استفاده از سلولهای بنیادی جنینی
✔️ در رشد طبیعی انسان، هفته دوم رشد (زمانی که جنین در رحم لانه گزینی میکند) زمان مهمی محسوب میشود؛ زیرا در بسیاری از بارداریها، جنین در این زمان از بین میرود. مطالعهی جنینهای اهدایی که با لقاح مصنوعی در آزمایشگاه ایجاد شدهاند از نظر قوانین اخلاقی و در دسترس بودن با محدودیت مواجه است.
✔️ استفاده از #سلولهای_بنیادی برای ساخت مدل جنینی، رویکردی جایگزین جهت مطالعهی مراحل رشد جنین میباشد.
🔴 مطالعهای که به رهبری پروفسور Magdalena Zernicka-Goetz در مجله Nature منتشر شد، مدلی شبیه جنین انسان پس از لانه گزینی متشکل از بافتهای جنینی و خارج جنینی ارائه داده است. این مدل با ترکیبی از سلولهای بنیادی جنینی و دو نوع سلول خارج جنینی (ایجاد شده با بیان بیش از حد فاکتورهای رونویسی در سلولهای بنیادی جنینی) و سپس خودسازماندهی آنها به سمت ساختارهایی که چندین جنبه از جنین انسان پس از لانه گزینی را داشته باشد، ایجاد شده است. این تودههای خود سازمانیافته حاوی یک منطقه اپیبلاستمانند پرتوان هستند که توسط بافتهای خارج جنینی احاطه شدهاند. این مطالعه با ایجاد یک مدل مدولار و یکپارچه از جنین انسان امکان بررسی سؤالات کلیدی در طی تکوین انسان پس از لانه گزینی را میدهد.
اگرچه این مدلها موجودات زندهای نیستند که بتوانند به جنینهای واقعی تبدیل شوند، اما ممکن است بینشی در مورد چگونگی رشد جنین، نقصها و بیماریهای انسانی و همچنین دلیل شکست برخی از بارداریها ارائه دهند. بنابراین ایجاد این مدل از جنین انسان یک نقطه عطف مهم برای درک فرآیندهای پیچیده رشد انسان است.
🔵 پروفسور Zernicka-Goetz به عنوان دریافتکننده جایزه سلولهای بنیادی Ogawa-Yamanaka 2023 (که توسط موسسه Gladstone اعطا و توسط Cell Press حمایت میشود) برای کار پیشگام او برای توسعه اولین مدل یکپارچه مشتق شده از سلولهای بنیادی انتخاب شده است.
تهیه مطلب: ملیکا زمانیان، دانشجوی دکترای علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان
بیشتر بخوانید👇
https://www.caltech.edu/about/news/scientists-create-embryo-like-model-that-mimics-post-implantation-stage-of-human-development#:~:text=Today%20it%20was%20announced%20that,she%20began%2010%20years%20ago
https://www.nature.com/articles/s41586-023-06368-y
Join us:
🆔 @pluricancer
⚡معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در بازدید از «پژوهشکده سرطان معتمد» جهاد دانشگاهی تاکید کرد:
📍حمایت ویژه از عرضه محصولات و روشهای مبتنی بر فناوری های نوین سلامت
📍اعطای مأموریت های ملی به پژوهشکده سرطان معتمد
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با تقدیر از دستاوردهای پژوهشکده سرطان معتمد در حوزه فناوری های نوین تشخیص و درمان سرطان بر ضرورت حمایت و تسهیل روند تایید و عرضه این فناوریها تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی، دکتر یونس پناهی که با همراهی دکتر حمیدرضا بنفشه، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت از پژوهشکده سرطان معتمد بازدید میکرد در نشستی با حضور دکتر فتحالهی، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی و رییس و جمعی از معاونان و مدیران پژوهشکده اظهار داشت: پژوهشکده سرطان معتمد، دستاوردهای بسیار قابل توجهی در حوزه فناوریهای نوین سلامت و ATMP دارد و رویکرد معاونت تحقیقات نیز حمایت از این قبیل فعالیت هاست.
متن کامل خبر را در لینک زیر ببینید:
http://mci.ac.ir/fa/news/58935
@motamedinstitute
Join us:
🆔 @pluricancer
جدیدترین مقاله ما منتشر شد!
عنوان:
Time-resolved Small-RNA Sequencing Identifies MicroRNAs Critical for Formation of Embryonic Stem Cells from the Inner Cell Mass of Mouse Embryos |
Moradi et al, 2023, Stem Cell Reviews and Reports
🔺Link: https://link.springer.com/article/10.1007/s12015-023-10582-6
در این مقاله ما برای نخستین بار، پروفایل کلیِ miRNAها را طی تولید #سلولهای_بنیادی_رویانی (سلولهای ES) از جنینهای بلاستوسیست تعیین کردیم. شکل ضمیمه، خلاصه گرافیکی مقاله است. قسمت بالای آن به صورت شماتیک نشان میدهد که الگوی بیان miRNAها کاملاً پویا و افتراقی است.
به علاوه، ما روی هفت miRNA کار عملکردی انجام دادیم و باز هم برای نخستین بار نشان دادیم که برخی از آنها، محرک تولید #سلولهای_بنیادی رویانی و برخی دیگر مهارکننده این فرآیند هستند.
بخشی از این پروژه را در آلمان و بخش دیگر آن را در پژوهشگاه رویان انجام دادم. از مشارکت موثر یکایک نویسندگان تشکر میکنم.
✍ مرادی
Join us:
🆔 @pluricancer
🆔 @RNA_Biology
هدایت شده از miRas Biotech
آیا قصد دارید در پروژه خود ژن خاصی را سرکوب کنید؟
این ژن احیانا جهشیافته است؟
آیا تاکنون از siRNA برای مهار کارآمد بیان ژن موردنظر خود استفاده کردهاید؟
👈 به دلایل زیر، به شما پیشنهاد میکنیم از siRNAهای میراث برای این منظور استفاده کنید:
- طراحی دقیق با ملاحظه ژنهای off-target
- اصلاحات شیمیایی روی بدنه siRNA برای مقاوم سازی در برابر ریبونوکلئازها
- دستکاری ویژهی رشته sense به منظور انتخاب ترجیحی رشته اصلی (آنتیسنس) توسط کمپلکس RISC
- خدمات و مشاوره قبل و پس از خرید توسط تیم میراث
سوال دارید؟ 😊
از من بپرسید:
@miRasAdmin
Join us:
🆔 @miRasBiotech
هدایت شده از miRas Biotech
میخواهید بدون انجام دادن qRT-PCR، بتوانید بازده انتقال الیگوی خود (شامل siRNA، مولکولهای miRNA و یا ASO) را به راحتی و به سرعت ارزیابی کنید؟ میدانستید که ما روشی داریم که شما میتوانید فقط با میکروسکوپ فلورسنت و یا دستگاه فلوسیتومتری، کارآیی انتقال الیگوی تان را به سلول یا وزیکول خارجسلولی تان مشخص کنید؟!
محصول miRas Delivery-Check Oligo برای همین منظور تولید شده است! این محصول، یک الیگوی خاص فاقد هرگونه هومولوژی با ژنوم سلول میزبان است که با ملاحظه اصول طراحی دقیق، به طور محکم به یک رنگ فلورسنت متصل شده است. توالی این الیگو با اصلاحات شیمیایی، پایدارسازی شده است تا در برابر نوکلئازها مقاومت داشته باشد.
🔺👈الیگوی Delivery-Check میراث را سفارش دهید، چند روزه تحویل بگیرید و به زود جواب گرفتن عادت کنید. 👌😊
از طریق راههای زیر، پیگیری کنید و اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.
Email: miRasBiotech@gmail.com
Tel: 02122338254
Mobile/social media: 09909599373
Admit: @miRasAdmin
Join us:
🆔 @miRasBiotech
🔺 اپیکاردیوم، به عنوان لایه خارجی قلب، منشأ دودمانهای مختلف سلولهای قلبی در طول رشد جنینی است و عملکردی ضروری با تولید مولکولهای پیام رسان در رشد و ترمیم میوکارد دارد. همچنین، نقش مهم آن در گونههایی که قادر به بازسازی ماهیچه قلب بالغ پس از آسیب هستند، مانند گورخرماهی نشان داده شده است. با این حال، عدم دسترسی به بافت جنینی انسان در مراحل اولیه رشد اپیکاردیوم، که کمتر از 4 هفته پس از لقاح شروع میشود، سبب شده بسیاری از مراحل تکوین آن ناشناخته باقی بماند.
✔️ تولید #ارگانوئیدهای_قلبی با استفاده از #سلولهای_بنیادی_پرتوان (PSC) رویکردی جهت مطالعه تکوین قلب است.
🔷 مقالهای که در مجله Nature biotechnology منتشر شد، با استفاده از سلولهای بنیادی پرتوان، ساختاری از ارگانوئیدهای قلبی تحت عنوان اپیکاردیوید تولید کرد. این ساختارها، دو ویژگی اصلی اپی کاردیومهای جنینی: ۱- پیش ساز برای ایجاد دودمان های مختلف سلولهای قلبی و ۲- فراهم سازی یک محیط پاراکرین جهت بلوغ میوکارد را دارند. از این ارگانوئیدها میتوان برای بررسی بیماریها به طور فردی نیز استفاده کرد؛ به طوری که با استفاده از #سلولهای_بنیادی_پرتوان_القایی (iPSCs) از یک بیمار مبتلا به سندرم Noonan، ارگانوئیدی تولید کردند که ویژگیهای این بیماری را شبیه سازی میکرد. این تیم قصد دارد طی ماههای آینده، از ارگانوئیدهای شخصیسازی شده مشابه، جهت بررسی سایر نقایص مادرزادی قلب استفاده کند. به طور کلی، اپیکاردیوئیدها با تشریح ارتباط بین سلولی و درون سلولی در طول تکوین و بیماری، جهت مدلسازی اختلالات قلبی پیچیده (از جمله بیماریهای مادرزادی قلبی) مناسب هستند و با فراهم کردن درک عمیقتری از مراحل اولیه رشد قلب و یافتن چگونگی ترمیم قلب جنین سبب ایجاد روشهای درمانی جدید برای آسیبهای قلبی میشوند. علاوه بر آن، با شبیهسازی بیماریهای قلبی در ارگانوئیدها، میتوان در آینده داروها را مستقیماً روی آنها آزمایش کرد که میتواند نیاز به آزمایشهای حیوانی را هنگام تولید دارو کاهش دهد.
تهیه مطلب: ملیکا زمانیان، دانشجوی دکترای علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان
بیشتر بخوانید👇
https://www.nature.com/articles/s41587-023-01718-7
https://scitechdaily.com/unlocking-the-secrets-of-the-heart-scientists-create-a-miniature-heart-in-a-petri-dish/
Join us:
🆔 @pluricancer
🔰جشنواره ملی رویانا برگزار می شود
🔺️ تفاهم نامه همکاری برگزاری جشنواره علمی دانش آموزی رویانا با تأکید بر زمینههای علومزیستی و فناوریهای کاربردی، با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش، معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی و رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در محل سالن جلسات پژوهشگاه رویان به امضاء طرفین رسید.
📌متن خبر:
http://acecr.ac.ir/fa/news/59177
Join us:
🆔 @pluricancer
2023IF.xlsx
371.9K
✅ جدیدترین #ضریب_تأثیر مجلات علمی رشتههای مختلف منتشر شد!
Impact factor of journals 2023
Join us:
🆔 @pluricancer
⭕️ ایران رتبه اول تولید رادیوداروها در منطقه
معاون سازمان انرژی اتمی: موفق به تولید رادیوداروی درمانی ید ۱۳۱ برای درمان بیماری #سرطان_تیروئید شدیم.
🔹در کشور ۳۰ درصد محصولات کشاورزی و مواد غذایی تلف میشود که میتوان با استفاده از فناوری هستهای از این حجم محصولات نگهداری و مواد غذایی مورد نیاز ۳۰ میلیون نفر را تأمین کرد. باشگاه خبرنگاران جوان
🆔 @pluricancer
🔵 مکانیسمی جایگزین در سلولهای بنیادی خونساز جهت حفظ هموستاز پروتئین
🔸حفظ هموستاز پروتئین (پروتئوستاز) برای سلولهای بنیادی ضروری است، به طوری که اختلال در آن سبب اختلال در خودنوسازی آنها شده که با بیماریهای تخریب کننده و سرطان همراه است.
🔸سیستم پروتئازوم مسیر متعارف تخریب پروتئینهای اشتباه چین خورده در سلولهاست. در سلولهای بنیادی جنینی، فعالیت بالای پروتئازوم، سبب تخریب پروتئینهای اشتباه چین خورده و جلوگیری از تجمع آنها میشود. اما در برخی از سلولهای بنیادی سوماتیک مانند سلولهای بنیادی عصبی و سلولهای بنیادی خونساز (HSCs)، فعالیت پروتئازوم کم است. بنابراین این سوال مطرح میشود که اگر سلولهای بنیادی سوماتیک به حفظ پروتئوستاز وابسته هستند، چرا پروتئازوم در آنها کمتر فعال است؟
✅ در مطالعهای که در مجله Cell Stem Cell منتشر شد، محققان دانشکده سن دیگو دانشگاه کالیفرنیا نشان دادند که HSCها پروتئینهای آسیبدیده و اشتباه چین خورده را جمعآوری و به اگرزومها منتقل کرده، سپس آنها را به طور جمعی توسط لیزوزومها در فرآیندی به نام آگرفاژی (یک شکل انتخابی اتوفاژی) از بین میبرند.
✅ نویسندگان این مقاله در توضیح دلیل استفاده HSCها از اگروفاژی به عنوان مکانیسم جایگزین جهت حفظ پروتئوستاز، مطرح کردند که در سیستم پروتئازوم، بلافاصله پروتئینها تجزیه شده و اسیدآمینههای تولید شده جهت ساخت پروتئینهای جدید در سلول به کار میروند. اما از آن جایی که HSCها در حالت خفته (quiescent) هستند و نیاز زیادی به پروتئینسازی ندارند، احتمالا با ذخیره مجموعهای از پروتئینهای آسیبدیده در یک مکان، میتوانند در زمان نیاز، مثلا هنگام پاسخ به پیامهای تکثیر یا بازسازی از آنها استفاده کنند. علاوه بر آن با ایجاد یک منبع اسیدآمینه، حساسیت کمتری به نوسانات مواد مغذی در دسترس نشان میدهند. همچنین تصور میشد مسیر اگروفاژی فقط در هنگام پاسخ به استرس شدید در سلول فعال میشود، اما در واقع این مطالعه نشان داد که به عنوان یک مسیر فیزیولوژیکی طبیعی در سلولهای بنیادی میتواند استفاده شود. این امر اهمیت جلوگیری از استرس در سلولهای بنیادی جهت حفظ بقا را مطرح میکند.
✅ همچنین این تیم نشان داد که در حالی که تقریباً تمام سلولهای بنیادی جوان دارای اگرزوم هستند، اما در هنگام پیری، تقریباً به طور کامل از بین میروند. بنابراین احتمالا ناتوانی سلولهای بنیادی در از بین بردن مؤثر پروتئینهای اشتباه چین خورده در طول پیری، عاملی کلیدی در کاهش عملکرد آنها و اختلالات مرتبط با افزایش سن است. بنابراین امید است که با بهبود توانایی سلولهای بنیادی برای حفظ اگروفاژی، بتوان خاصیت سلولهای بنیادی را در طول پیری حفظ کرده و اختلالات خونی و ایمنی را کاهش داد.
تهیه مطلب: ملیکا زمانیان دانشجوی دکترای علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان
بیشتر بخوانید👇
https://www.cell.com/cell-stem-cell/fulltext/S1934-5909(23)00071-1?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS1934590923000711%3Fshowall%3Dtrue
https://today.ucsd.edu/story/to-ward-off-aging-stem-cells-must-take-out-the-trash
Join us:
🆔 @pluricancer
Don't miss out on our latest article!
🔺https://link.springer.com/article/10.1007/s12015-023-10582-6
Join us:
🆔 @pluricancer
پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی، تبلور ایمان و خودباوری است.
🔺 دکتر حسن مسلمی نائینی، رییس جهاددانشگاهی در آستانه ۲۵ تیرماه، سالروز بازدید تاریخی و بهیادماندنی رهبر انقلاب از پژوهشگاه رویان این نهاد در پاسخ به این سوال که چرا پژوهشگاه رویان در نزد رهبر انقلاب گرامی است، گفت: بر اساس فرمایش ایشان موفقیت این پژوهشگاه با نقشآفرینی ویژه مرحوم کاظمی آشتیانی ترکیبی از #علم، #ایمان و #تلاش بوده که دستاوردهای ارزشمندی را در مسیر توسعه کشور و خودباوری به بار آورده است.
متن خبر:
http://acecr.ac.ir/fa/news/59535
Join us:
🆔 @pluricancer
هدایت شده از miRas Biotech
✅ طراحی، سنتز و فرمولاسیون یک مولکول MicroRNA و یک آنتاگومیر (الیگوی سرکوبگر MicroRNA) در #میراث برای دانشگاه خوارزمی استان البرز 👌😘
✍ این دو محصول، دارای مدیفیکاسیون های شیمیایی خاصی هستند که آنها را در مقابل آنزیمهای تجزیهکننده مقاوم میکند.👍
#میراث، فناوری جهانی، نوآوری ایرانی 🇮🇷
Join us:
🆔 @miRasBiotech