#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_60
❇️#دعوت به #پرستش_غير_خدا ممكن نيست
💠ما كانَ لِبَشَرٍ أَنْ يُؤْتِيَهُ اللَّهُ الْكِتابَ وَ الْحُكْمَ وَ النُّبُوَّةَ ثُمَّ يَقُولَ لِلنَّاسِ كُونُوا عِباداً لِي مِنْ دُونِ اللَّـهِ وَ لكِنْ كُونُوا رَبَّانِيِّينَ بِما كُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ الْكِتابَ وَ بِما كُنْتُمْ تَدْرُسُونَ
🌱(مسیح هرگز ادعای الوهیت نکرد؛ زیرا) سزاوار هیچ انسانی نیست که خداوند به او کتاب (آسمانی) و علم (به معارف الهی) و نبوت بدهد، آنگاه به مردم بگوید «بهجای (بندگیِ) خداوند، بندگان من باشید»؛ بلکه (به مردم میگوید:) «به سبب آموختن کتاب (خدا) و خواندن (آن، که سراسر معارف الهی و دعوت به اخلاق و اعمال نیکوست)، مردانی خدایی باشید.»
آل عمران - ۷۹
🔷✨اين آيات هم چنان افكار باطل گروهی از اهل كتاب را نفی و اصلاح میكند مخصوصا به مسيحيان گوشزد مینمايد كه هرگز مسيح ع ادعای الوهيت نكرد و آنچه در باره او در اين زمينه گفته شده همه نسبتهای ناروايی است كه بعدا به او دادهاند و نيز به درخواست كسانی كه میخواستند اين گونه ادعاها را در باره پيامبر اسلام ص (به عللی كه در شان نزول آمد) تكرار كنند صريحا پاسخ میگويد میفرمايد:" برای هيچ بشری سزاوار نيست كه خداوند كتاب آسمانی و حكم و نبوت به او دهد سپس او به مردم بگويد غير از خدا مرا پرستش كنيد" (ما كانَ لِبَشَرٍ أَنْ يُؤْتِيَهُ اللَّهُ الْكِتابَ وَ الْحُكْمَ وَ النُّبُوَّةَ ثُمَّ يَقُولَ لِلنَّاسِ كُونُوا عِباداً لِي مِنْ دُونِ اللَّـهِ).
🔷✨نه پيامبر اسلام و نه هيچ پيغمبر ديگری حق ندارد چنين سخنی را بگويد و اين گونه نسبتها كه به انبياء داده شده همه ساخته و پرداخته افراد ناآگاه و دور از تعليمات آنها است چگونه ممكن است اين مقامات بزرگ را از سوی خدا پيدا كنند و در عين حال به سوی شرك دعوت نمايند.
👈 سپس میافزايد: بلكه (سزاوار مقام او اين است كه بگويد) افرادی باشيد الهی آن گونه كه تعليم كتاب الهی به شما داده شده و درس خواندهايد" و هرگز غير خدا را پرستش نكنيد (وَ لكِنْ كُونُوا رَبَّانِيِّينَ بِما كُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ الْكِتابَ وَ بِما كُنْتُمْ تَدْرُسُونَ).
آری فرستادگان الهی هيچگاه از مرحله بندگی و عبوديت تجاوز نكردند و هميشه بيش از هر كسی در برابر خداوند خاضع بودند بنا بر اين امكان ندارد از جاده توحيد خارج شوند و مردم را به شرك دعوت كنند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_60
❇️#آیه۸۳آلعمران
💠أَ فَغَيْرَ دِينِ اللَّهِ يَبْغُونَ وَ لَهُ أَسْلَمَ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ طَوْعاً وَ كَرْهاً وَ إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ
🌱پس آيا آنها جز دين خدا (دينی) میجويند؟ در حالی كه هر كه در آسمانها و زمين است، خواه ناخواه فقط تسليم اوست و به سوی او بازگردانده میشوند.
آل عمران - ۸۳
💬نكتهها🔻
🔷✨موجودات آسمانها و زمين، همگی تسليم خدايند. حتّی اگر در حال عادّی اين سرسپردگی را كتمان كنند، در حال احساس خطر به ناچار دل به او میسپارند. مؤمنان با ميل و رغبت تسليم او هستند، ولی همگان در زمان احساس خطر يا مرگ يا مغلوب شدن در جنگ و يا درماندن در استدلال، تسليم او میشوند. همه ذرّات عالم، از كوچكترين اتم تا بزرگترين كرات، همه تابع همان قانونی هستند كه خداوند بر آنها حاكم كرده است و هر لحظه میتواند آن را تغيير دهد.
🔷✨هنگام نوشتن اين جملات در يك لحظه بدون دليل خاصّی احساس كردم نصف سر و صورتم به شدّت درد گرفت. قلم را زمين گذاشتم، دست بر سر و محل درد كشيدم، لحظاتی گذشت يك مرتبه آرام شدم، با خود گفتم: آری، تمام هستی در هر لحظهای و به هر شكلی در دست خداست. حركت هر برگی و نوشتن هر كلمهای بدون ارادهی او ممكن نيست.
💬پيامها🔻
1⃣ انتخاب راه غيرخدا، با نظام هستی سازگار نيست. «أَ فَغَيْرَ دِينِ اللَّهِ يَبْغُونَ وَ لَهُ أَسْلَمَ»
2⃣ حقيقت دين، تسليم است. «أَ فَغَيْرَ دِينِ اللَّهِ يَبْغُونَ وَ لَهُ أَسْلَمَ ...»
3⃣ انسان، دائماً در جستجوی راه و روشی است و گرايش به مكتب در نهاد او قرار دارد. (جمله «يَبْغُونَ» دلالت بر خواست و تمايل دائمی دارد.)
4⃣ اگر هستی تسليم اوست، چرا ما تسليم نباشيم؟ «لَهُ أَسْلَمَ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ»
5⃣ در آسمانها موجودات با شعور هستند. «مَنْ فِي السَّماواتِ» (حرف «مَن» برای موجودات دارای عقل و شعور بكار برده میشود)
6⃣ اگر پايان كار ما اوست، چرا از همان اوّل رو به سوی او نكنيم؟ «إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
8⃣3⃣ تدبر در سوره #شعرا
🔹نکات سوره شعرا از تفسیر عبدالعلی بازرگان
شعراء : ۱۱۰
فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَطِيعُونِ
پس، از خدا پروا داشته باشيد و مرا اطاعت کنيد. 60
60- درخواست نوح از معاصرينش به اطاعت از خود، پس از پروای الهي، همانطور که در آيات 150 (26:150) و 151 همين سوره [فَاتَّقُوا اللهَ وَأَطِيعُونِ وَلا تُطِيعُوا أَمْرَ الْمُسْرِفِينَ] آمده است، منصرف ساختن آنان از اطاعت و سرسپردگی به جباران و اربابان باطل و مطيع ساختنشان به رسالت الهی خود بوده است، در ضمن از 11 باری که فعل «اطيعونِ» در قرآن آمده است، 9 بار آن از زبان رسولان در همين سوره است.
شعراء : ۱۱۲
قَالَ وَمَا عِلْمِي بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
نوح گفت: من چه ميدانم آنها [در گذشته / پيش از ايمان] چه ميکردهاند؟ [=پرونده و سوابق اشخاص به من مربوط نيست]. 61
61- احساس خود بزرگبينی و اشرافيت، و معيار ارزشی را در مال و مقام دانستن، از موانع مهم پيوستن طبقات مرفه و برخوردار به پيامبران بوده است. در آيه 17 سوره هود (11:17) بار ديگر همين سخن از معاصرين نوح نقل شده است و در آيه 31، پاسخ نوح را بيان ميکند که من هرگز به کسانی که شما چشم ديدنشان را نداريد نخواهم گفت خدا هرگز خيری به آنان نخواهد داد. خداوند به پيامبر اسلام(ص) نيز توصيه کرده است: نفس خويش همواره به همراهی با کسانی که [محرومانی که] پروردگارشان را صبح و شام، ميخوانند به تحمل وادار و يک لحظه از آنان به خاطر دنيا از آنان چشم بر متاب و... [کهف 28 (18:28) ].
شعراء : ۱۱۸
فَافْتَحْ بَيْنِي وَبَيْنَهُمْ فَتْحًا وَنَجِّنِي وَمَن مَّعِيَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ
پس تو ميان من و آنان داوری کن، داوری کردنی 65 و من و مؤمنانِ همراهم را نجات ده.
__
65- واژة مناسب برای داوري، همان «حکم» است که همواره در قرآن، در قضاوت ميان بندگان در روز قيامت به کار رفته است، استثناً در مواردی واژة فتح که معنای پيروزی و گشودن گره [مقابله با مخالف و دشمن] دارد جايگزين کلمه حکم شده و برخی پيامبران در مشکلاتی که با منکران داشتند خدا را با جمله: «رَبَّنَا افْتَحْ بَيْنَنَا وَبَيْنَ قَوْمِنَا بِالْحَقِّ» ندا کردهاند [اعراف 89 (7:89) - شعراء 118 (26:118) ].
نام نيکوی فتاح که منحصراً در آيه 26 سوره سبا (34:26) در وصف خدا آمده است [به غير از «خير الفاتحين» آيه 7 سوره اعراف (7:7) ]، دلالت بر گرهگشائی خدا و پيروز ساختن مؤمنان ميکند. در ضمن قيامت را نيز قرآن به همين دليل «يوم الفتح» ناميده است [سجده 28 (32:28) و 29].
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#احادیث_جعلی، ریشه ها و واکنشها
🛑قسمت: بیست ویکم.
#جعل_حدیث : وسيله باطل براي هدفي مقدس، نمونه موردی :احادیث #فضایل_سورهها
💢برای اینكه مردم را هدایت و راهنمایی كند، می آید حدیثی از پیغمبر یا امام جعل می كند در حالی كه غرض شخصی ندارد بلكه غرضش هدایت مردم است😔 ولی فكر می كند كه اگر چنین حدیثی را از پیغمبر یا امام برای مردم نقل كند، مردم بهتر می پذیرند. مثلاً [با خود می گوید] مردمی كه این قدر غیبت می كنند و حرف لغو می زنند، خوب است برای اینكه غیبت نكنند و حرف لغو نگویند من بیایم حدیثی جعل كنم در فضیلت فلان دعا كه مردم این حدیث را بخوانند و به جای حرف لغو و بیهوده و غیبت بروند دعا بخوانند، یا در ثواب قرآن بگویم اگر فلان سوره ی قرآن را چهل بار پشت سر یكدیگر بخوانید فلان اثر را دارد.
آیا این، كار خوبی است؟ مسألةٌ: هدف مقدس است ولی كسی می خواهد با دروغ و #جعل این هدف مقدس را تأمین كند؛ آیا این درست است یا درست نیست؟
💢👈در تاریخ، خیلی ها بوده اند كه چنین كاری كرده اند. حدیثی است كه در اغلب كتب تفسیر نوشته اند، ظاهراً در مقدمه ی مجمع البیان هم هست و من مكرر در كتابها خوانده ام. این حدیث را از اُبَیّ بن كعب نقل می كنند در #فضایل مخصوص قرائت #سورههای قرآن، مثلاً برای خواندن سوره ی «سَبِّحِ اِسْمَ » فضیلت خاصی ذكر می كنند، سوره ی «هَلْ أَتاكَ حَدِیثُ اَلْغاشِیَةِ» فضیلت و ثواب دیگری، سوره ی «لَمْ یَكُنِ اَلَّذِینَ كَفَرُوا» ثواب دیگری، سوره ی بقره ثواب دیگری، سوره ی آل عمران ثواب دیگری؛ برای هر كدام یك چیزی گفته اند. همه هم از پیغمبر روایت شده. شخصی رفت از آن كسی كه این حدیث را روایت می كرد پرسید: آخر چطور است كه فقط تو این حدیث را روایت می كنی و یك نفر دیگر غیر از تو روایت نكرده؟ گفت: راستش را بخواهید من این حدیث را برای #رضای_خدا جعل كردم؛ 😳😔دیدم مردم در مجالس كه می نشینند شروع می كنند به افسانه ها و تاریخ جاهلیت را نقل كردن و اشعار جاهلیت راخواندن. دیدم وقت مردم دارد بیهوده تلف می شود. برای اینكه به جای این كار بیهوده مردم را وادار به تلاوت قرآن كنم، آمدم این حدیث را از زبان پیغمبر گفتم؛ اینكه عیبی ندارد! .😔
دیگری می آید برای فلان مقصد یك #خواب جعل می كند و فكر می كند با این خواب مردم را هدایت می كند. آیا این كارها درست است كه انسان برای هدف مقدس، از وسایل نامقدس استفاده كند؟ نه، این كار غلط است.
👈این مطلب قبلاً در ذهن خودم مكرر آمده بود، همین امروز كه باز تفسیر المیزان را در همین زمینه مطالعه می كردم دیدم ایشان ادب تبلیغ نبوت را كه از قرآن استنباط كرده اند- كه به طور كلی چه آدابی را همه ی انبیاء و از جمله رسول اكرم رعایت می كردند- از جمله همین مطلب را ذكر كرده اند كه هرگز انبیاء در سیره و روش خودشان، برای رسیدن به حق از باطل استفاده نمی كنند، برای رسیدن به حق هم از خود حق استفاده می كنند.
📚مجموعه آثار شهید مطهری . ج16(سيره نبوي)، ص: 99
ادامه دارد
https://b2n.ir/k99264
@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعاهای_روزانه
🌸🤲 بَقِيَّه اللَّهِ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ وَ ما أَنَا عَلَيْكُمْ بِحَفِيظٍ «۸۶»هود
🌸آنچه خداوند برای شما باقی گذارده (از سرمایههای حلال)، برایتان بهتر است اگر ایمان داشته باشید! و من، پاسدار شما (و مأمور بر اجبارتان به ایمان) نیستم!
💫قرآن پویان
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@quranpuyan
༻🍃🌸🍃༺
💝باسلام بہ همراهان عزیز در تلاوت روزانہ یڪ صفحہ از قرآن📖
🔷✨از آنجا ڪه هدف از این برنامہ، تلاوت آیات همراہ با ترجمہ و آگاهی از تفسیر ساده آن صفحہ است،
👈 روزهاے جمعہ ، صفحہ جدیدے ارسال نمیشود تا دوستانیڪہ در طول هفتہ موفق بہ مطالعہ برخی پستها یا صفحات نشدند، فرصت ڪنند خود را باسایر عزیزان، همراه نمایند.
التماس دعا🙏
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
هدایت شده از کتاب باورها و رفتارهای قرآنی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معرفی #کتاب باورها و رفتارهای قرآنی توسط مولف کتاب آقای سیدکاظم فرهنگ، در برنامه مصباح شبکه قرآن
اطلاعات بيشتر در https://eitaa.com/raftarequrani
سنت نبوی در تقابل با سنت جاهلی ۲.mp3
16.35M
🔹موضوع سخنرانی:
"سنت نبوی در تقابل #سنت_جاهلی"
🔹زمان:
شنبه ۱۱ مهرماه
🔹مکان:
یزد/موسسه آموزش عالی امام جواد(ع)
ايا #جاهلیت، یک امر تاریخی بود که تمام شد؟
معیارهای جاهلیت در نگاه علی ع چیست؟ آیا شاخصهای عبادی است؟
پیروی از اشخاص بجای پیروی از حق
حاکمیت جهل و جاهلان بجای عالمان
ترس و ناامنی و عدم خواب راحت
استاد سروش محلاتی
@quranpuyan
✴️🔴 فهرست عناوين پستهاي موضوع #احادیث_جعلی، نمونه ها،ریشه ها و واکنشها در كانال #قرآنپويان
1⃣تاريخ #جعل_حديث از نگاه الميزان
2⃣ #عوامل_جعل_حديث بعد از رحلت پيامبر (المیزان)
3⃣ #افراط_شیعه در پذیرش بی قید هر چه نام حدیث دارد(المیزان)
4⃣ نمونههاي جعل حديث و برخورد #شيعيان_اخباري (شهيد مطهري)
5⃣ نمونههاي جعل حديث و برخورد #شيعيان_اخباري
6⃣خرافه ای در مسئله ی #احیای_دین
7⃣سرایت این #خرافه_به_شیعه
8⃣#مسامحه_علماء در نقل و ارجاع به روايات جعلي
9⃣ روایت #زن_سوگلی.
0⃣1⃣ #جعلیات_در_داستان_حضرت_داود .
1⃣1⃣ #جعلیات_در_داستان_حضرت_داود .
2⃣1⃣ ريشه ورود #جعلیات_در_داستان_حضرت_داود به كتب مسلمانان، يهود است
3⃣1⃣مثالهايي از #روايات_جعلي كه ازيهود به كتب اسلامي سرايت كرده است #عمالقه
4⃣1⃣ #داستان_ازدواج_شهربانو
5⃣1⃣ #انتساب_نادرست عبارت ان الحیاه عقیده و جهاد به #امام_حسین.
6⃣1⃣ روایت #تعظیم_و_جشن_در_نهم_ربیع #ساختگی است!(آيت الله يوسفي غروي)
7⃣1⃣#جعليات در روايات تفسيري : داستان حضرت #يوسف (المیزان)
8⃣1⃣ روايات شان نزول #جنگ_احد (المیزان)
9⃣1⃣روايات #كوهقاف.(المیزان)
0⃣2⃣ #اسراييليات و #خرافات در اخبار #سليمان (المیزان)
1⃣2⃣ #جعل_حدیث : وسيله باطل براي هدفي مقدس، نمونه موردی :احادیث #فضایل_سورهها (شهید مطهری)
♻ جهت مطالعه هریک از این پستها در کانال #قرآنپويان (در تلگرام، ایتا، بله و گپ)، کافیست روی هشتگهای مربوطه کلیک کنید:
شناسه کانال @quranpuyan
🔶 قسمتهای بعدی نیز هر روز ساعت 18 ارسال میشود
🔶 همچنین میتوانید کل مطالب را در تالار گفتگوهای قرآن پویان در لینکهای زیر مطالعه نمایید:
https://b2n.ir/k99264
https://b2n.ir/e09729
https://b2n.ir/g00634
#آیههاینور
✨ بسم الله الرحمن الرحیم ✨
وَإِنِّی لَغَفَّارٌ لِمَنْ تَابَ وَآمَنَ
وَعَمِلَ صَالِحًا ثُمَّ اهْتَدَى
و يقيناً من آمرزنده كسى هستم كه توبه
كند و ايمان بياورد و كار شايسته نمايد
و به راه راست رهسپار شود.
🌱 سوره طه ، آیه ۸۲
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سورہ_مبارڪـہ_آلعمران آیہ 84 تا 91
📄#صفحـہ_61
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan