♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
8⃣3⃣ تدبر در سوره #کهف
🔹نکات فراز آیات ۵۹-۵۴ سوره کهف
آیه ۵۴ : مشابه آیه ۵۰ فرقان وَلَقَدْ صَرَّفْنَاهُ بَيْنَهُمْ لِيَذَّكَّرُوا فَأَبَى أَكْثَرُ النَّاسِ إِلَّا كُفُورًا {50}
و ۸۹ سوره اسرائ وَلَقَدْ صَرَّفْنَا لِلنَّاسِ فِي هَـذَا الْقُرْآنِ مِن كُلِّ مَثَلٍ فَأَبَى أَكْثَرُ النَّاسِ إِلاَّ كُفُورًا {89}
- وَجَعَلْنَا عَلَى قُلُوبِهِمْ أَكِنَّةً أَن يَفْقَهُوهُ وَفِي آذَانِهِمْ وَقْرًا {46}سوره اسراء و کهف ۵۷
-وما منع الناس ان یومنوا اذجائهم الهدی : اسراء کهف در سوره اسراء با بیان بهانه های مختلف کافران،بیان کرد که بشر بودن رسولان بر خلاف ذهنیات و باورهای انها بوده و لذا مانع پذیرش رسولان و هدایت انها میشد.
-آغاز کاربرد کلمات و افعال مشتق از ریشه جدل و جدال
-مشابه آیه ۵۸ در سوره های نحل و فاطر نیز امده است :ولو یواخذ الله الناس بما کسبوا ماترک علی ظهرها من دابه ولکن یوخرهم الی اجل مسمی که دلالت بر این نکته دارند که عذاب موعود خداوند دارای مهلت و موعدی نسبتا طولانی است. اگر قرار بود خدا هر قوم یا فردی را بخاطر گناهش فورا مواخذه کند، هیچکس بر زمین نمی ماند.
🖌آقای سید کاظم فرهنگ
https://b2n.ir/g94617
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
در اين شرايط اجتماعي، چگونه #بي_تفاوت نباشيم؟
🛑قسمت دهم:
❓آيا آيه 9 سوره حجرات، بر اين شرايط قابل انطباق است؟
✅ در روزهاي قبل بيان شد كه طبق ايه 9 سوره حجرات، وظيفهي نيروهاي خارج از منازعه، رفع خصومت و ايجاد #صلح بين طرفين درگيري (حاكمان و معترضان خياباني) و در صورت عدم پذيرش ، مقابله با گروه متعرض و اغاز كننده نزاع است.
برخي از مخاطبان گرامي، در خصوص كاربرد اين ايه سئوالاتي را مطرح كردند كه در چند قسمت پاسخها ارايه شد و امروز اخرین قسمت است.
5⃣❓ایا معترضان و مخالفان حکومت اسلامی، #باغی نیستند؟
پاسخ: انچه مهم است عملکرد حاکمان است که باید مطابق موازین اسلامی و حفظ حقوق مردم و پایبندی کامل به میثاق نظام برامده از انقلاب، یعنی قانون اساسی باشد. اسم و ظاهر اسلامی بودن مهم نیست. همچنانکه امام حسین ع هم بخاطر عملکرد یزید قیام کردند هر چند که اسما خلیفه اسلامی بود.
6⃣❓ آیا #واقعه_عاشورا مصداق #بغی است؟!برخی از علمای وهابی (مانند بنباز) چنین اظهار نظری کردهاند و امام حسین ع را مصداق «باغی» و خطاکار شمرده و یزید را ذیحق معرفی نمودهاند
پاسخ: "در مورد امام حسین ع، بوضوح نصب یزید برخلاف معاهدهای بود که معاویه بسته بود؛ علاوه بر این یزید، برخلاف معاویه که ظواهر را حفظمیکرد، شخصی بود که علنا به فسق و فجور میپرداخت و امام حسین ع در خطبههای متعددی سخنان فراوانی از رسول الله ص را نقل فرمود که حکومت چنین شخص فاجر و فاسقی به هیچ عنوان مورد امضای اسلام نیست و طبق احادیثی که خود امام حسین ع از رسول الله ص نقل میکرد ساقط کردن چنین فردی بر امت مسلمان لازم است.
اما حتی اگر از اینها هم صرف نظر کنیم و حتی اگر به این سخن باطل رایج در میان برخی از علمای اهل سنت تن دهیم که در مقابل هر حاکمی ولو حاکم جور باید تسلیم بود!
◀🔷نکته بسیار مهمی در این آیه هست که نشان میدهد که حتی بر اساس این مبانی باطل هم باز نمیتوان امام حسین ع را متهم دانست. و آن اینکه:
آیه میفرماید که اگر بین دو گروه جنگ درگرفت باید بین آنان صلح و آشتی برقرار کرد؛ و اگر کسی با این حال بر موضع ستم ورزیدن اصرار کرد باید با او جنگید. ما میگوییم به فرض محال، فرض میکنیم که نباید با حاکم جور جنگید؛ اما وقتی امام با لشکر حر مواجه شد مگر نفرمودند اگر پیمانتان با مرا شکستهاید من #برمیگردم؛ و حر اجازه برگشت نداد و امام را محاصرهکنان تا کربلا سوق داد؛
و مگر نه این است که در کربلا امام ع خودش پیشنهاد #مذاکره با عمرسعد را داد؛ و عمر سعد گزارش این مذاکره را برای ابنزیاد این گونه منعکس کرد که امام حسین ع حاضر شده است دست از جنگ بردارد و سه گزینه را پیش روی ابنزیاد گذاشته که وجه مشترک همه آنها #ترک_مخاصمه است؛ با این حال ابنزیاد نپذیرفت و حضرت را بین جنگیدن یا تسلیم شدن ذلیلانه مخیر کرد و اینجا بود که حضرت فریاد هیهات منا الذلة سر داد در واقع، آیا ابنزیاد گزینهای جز جنگیدن برای حضرت باقی گذاشت؟!
با این اوصاف، چه کسی بر دیگری بغی کرد؟ امام حسین ع که در آن #مذاکره به سمت قبول #آتشبس رفت، یا ابنزیاد که جز دستگیری ذلیلانه حضرت راه دیگری باقی نگذاشته بود؛ دستگیریای که معلوم بود که پایانش قتل ذلیلانه حضرت در دارالحکومه کوفه خواهد بود؛ پس در این واقعه هم حتی بر اساس آن فرض باطل (که با حکومت جور هم نباید درگیر شد) باز جناح یزید، باغی و ستمگر بودند نه امام حسین ع و یارانش."
🖊حجت الاسلام سوزنچی.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعاهای_روزانه
🌸🤲 اللّٰهُمَّ وَصَلِّ عَلَىٰ وَليِّ أَمْرِكَ الْقائِمِ الْمُؤَمَّلِ، وَالْعَدْلِ الْمُنْتَظَرِ، وَحُفَّهُ بِمَلائِكَتِكَ الْمُقَرَّبِينَ، وَأَيِّدْهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ يَا رَبَّ الْعالَمِينَ . اللّٰهُمَّ اجْعَلْهُ الدَّاعِىَ إِلىٰ كِتابِكَ، وَالْقائِمَ بِدِينِكَ، اسْتَخْلِفْهُ فِى الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفْتَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِ،
🌸خدایا، درود فرست بر ولی امرت، آن قائم آرزو شده و دادگستر مورد انتظار، و او را در حمایت فرشتگان مقرّبت قرار ده و به روحالقدس حمایتش کن ای پروردگار جهانیان. خدایا او را دعوتکننده به کتابت و قیامکننده به آئینت قرار ده، او را جانشین خود روی زمین گردان، چنانکه پاکان پیش از او را جانشین خویش قرار دادی.
💫فرازی از دعای افتتاح
@quranpuyan
༻🍃🌸🍃༺
💝باسلام بہ همراهان عزیز در تلاوت روزانہ یڪ صفحہ از قرآن📖
🔷✨از آنجا ڪه هدف از این برنامہ، تلاوت آیات همراہ با ترجمہ و آگاهی از تفسیر ساده آن صفحہ است،
👈 روزهاے جمعہ ، صفحہ جدیدے ارسال نمیشود تا دوستانیڪہ در طول هفتہ موفق بہ مطالعہ برخی پستها یا صفحات نشدند، فرصت ڪنند خود را باسایر عزیزان، همراه نمایند.
التماس دعا🙏
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
4_5875196527110000327.mp3
10.49M
♦️موضوع:
امام #مجتبی و #کناره_گیری_از_قدرت
🔹جلسه دوم:
مشروعیت کناره گیری بر اساس :
الف) #خواست_مردم
چرا امام حسن که امام منصوص است، و مردم هم با او بیعت کرده اند، پس از 6 ماه از تصدی حکومت کناره گیری میکند؟ ایا، جایز بوده است؟ ایا خواست مردم، مشروعیت دارد که ایشان، حکومت را رها کند؟
استاد سروش محلاتی
@quranpuyan
⭕️ #اختیارات_بدون_مسئولیت در
#حکومت_مطلقه
علی ع :" حق به نفع کسى جريان نمى يابد مگر اينکه در برابر آن حقى به گردن او قرار مى گيرد (و مسئوليتى براى او به وجود مى آورد)، و حق به گردن کسى نمى آيد مگر اينکه به نفع او حقى بر ديگرى خواهد بود، و اگر قرار بود حق (يک طرفه باشد و) به سود کسى جريان يابد و بر او حقى نباشد، اين امر مخصوص خداوند سبحان بود; نه مخلوقش،"
خطبه 216 نهج البلاغه
✅قانون اساسی اختیارات زیادی برای #رهبری قایل شده اما فاقد نظارت و پاسخگویی است.
از سوی دیگر بسیاری امور دیگر هم که در
قانون اساسی ذکر نشده، توسط رهبری انجام یا مداخله میشود( با ذکر مواردی از خاطرات مرحوم هاشمی رفسنجانی) که نسبت به اینها هم پاسخگویی وجود ندارد و گاها تبعات آن هم به گردن دیگر نهادها و اشخاص گذاشته میشود.
شرط اصلی اصلاح نظام، تناسب همین اختیارات و مسولیت است. مسولیت کلیه اعمال رسمی و غیررسمی و تصمیمات، باید پذیرفته شود نه اینکه اختیار مطلقه بدون مسولیت باشد.
استاد سروش محلاتی
لینک دانلود سخنرانی
https://t.me/quranpuyan/28198
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قدرت، لغزنده ترین زمینه اجتماعی است که باید با افزایش نظارت، امکان لغزش را کم کرد
اینکه روایات ما، قاضی و #حاکم را بر لبه #اتش معرفی میکند، ناظر به حکومت اسلامی است نه کفار که اعتقادی به جهنم ندارند
حاکم یک کشور اسلامی همیشه باید #استعفانامه خود را در جیب داشته باشد.
استاد نقويان
@quranpuyan
.
#آیههاینور
❤ بسم الله الرحمن الرحيم ❤
وَاسْتَغْفِرِی لِذَنْبِكِ
و برای گناهت استغفار کن
سوره یوسف ، آیه ۲۹
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
༻🍃🌸🍃༺
💐👌شما هم در 📖#قرائت_روزانه یک صفحه از قرآن به همراه #ترجمه با ما همراه شوید
❇️🌹بلطف خدا و استقبال مخاطبان عزیز
هر روز فایل صوتی🎧 قرائت #ترتيل يك صفحه از قران كريم را به همراه عکس متن عربی آن صفحه ، فایل صوتی تفسیر و توضیح صفحه وگزیده نڪات تفسیری ،از ابتداي قران، در كانال ارسال نموده ایم.
✍تاکنون سوره های :🔻
حمد-بقره-آلعمران-نساء-مائده-انعام-اعراف-انفال-توبه-یونس-هود-یوسف-رعد-ابراهیم-حجر-نحل-إسراء-کهف-مریم-طه-انبیاء-حج-مومنون-نور-فرقان-شعراء
به اتمام رسیده که جهت دسترسی به آنها میتوانید از #هشتگهای زیر استفاده نمایید.
#سوره_مبارڪہ_بقره
#سوره_مبارڪہ_آلعمران
#سوره_مبارڪہ_نساء
#سوره_مبارڪہ_مائده
#سوره_مبارڪہ_انعام
#سوره_مبارڪہ_اعراف
#سوره_مبارڪہ_انفال
#سوره_مبارڪہ_توبه
#سوره_مبارڪہ_یونس
#سوره_مبارڪہ_هود
#سوره_مبارڪہ_یوسف
#سوره_مبارڪہ_رعد
#سوره_مبارڪہ_ابراهیم
#سوره_مبارڪہ_حجر
#سوره_مبارڪہ_نحل
#سوره_مبارڪہ_إسراء
#سوره_مبارڪہ_کهف
#سوره_مبارڪہ_مریم
#سوره_مبارڪہ_طه
#سوره_مبارڪہ_انبیاء
#سوره_مبارڪہ_حج
#سوره_مبارڪہ_مومنون
#سوره_مبارڪہ_نور
#سوره_مبارڪہ_فرقان
#سوره_مبارڪہ_شعراء
✅ و به لطف پروردگار از امروز 👇
📖#سوره_مبارڪہ_نمل
را شروع خواهیم نمود.
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_نمل آیات 1 تا 13
📄#صفحه_377
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_377
❇️#واقع_نگری و #ايمان
💠إِنَّ الَّذِينَ لا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ زَيَّنَّا لَهُمْ أَعْمالَهُمْ فَهُمْ يَعْمَهُونَ
🌱ما اعمال کسانی را که به آخرت ایمان ندارند، (در نظرشان) زیبا جلوه میدهیم، و بدین ترتیب، ایشان (همواره) سرگرداناند.
نمل - ۴
🔷مساله مهم در زندگی انسان اين است كه واقعيات را آن چنان كه هست درك كند، و در برابر آن موضعگيری صريح داشته باشد، پندارها، پيشداوريها، و تمايلات انحرافی، حب و بغضها، مانع از درك و ديد واقعيات آن چنان كه هست نگردد، و مهمترين تعريفی كه برای فلسفه شده است همين است،" درك حقايق اشياء آن چنان كه هست".
👈به همين دليل يكی از مهمترين تقاضاهايی كه معصومين از خدا داشتند اين بود اللهم ارنی الاشياء كما هی:" خداوندا واقعيتها و موجودات را آن گونه كه هست به من نشان ده" (تا ارزشها را به درستی بشناسم و حق آن را ادا كنم). و اين حالت بدون" ايمان" ميسر نيست، چرا كه هوا و هوسهای سركش، و تمايلات نفسانی بزرگترين حجاب و سد اين راه است، و رفع اين حجاب جز در پرتو تقوی و كنترل هوای نفس، امكان پذير نيست.
🔷لذا در آيات فوق خوانديم:" كسانی كه به آخرت ايمان ندارند، اعمال زشتشان را برای آنها زينت میدهيم، و سرگردان میشوند".
نمونه آشكار و عينی اين معنی را در زندگی گروهی از دنيا پرستان زمان خود به روشنی میبينيم.
🔷آنها به مسائلی افتخار میكنند، و جزء تمدنش میشمارند كه در واقع چيزی جز ننگ و آلودگی و رسوايی نيست.
لجام گسيختگی و بی بند و باری را نشانه" آزادی".
برهنگی و آلودگی زنان را دليل بر" تمدن".
مسابقه در تجمل پرستی را نشانه" شخصيت".
غرق شدن در انواع فساد را، مظهر" حريت".
آدم كشی و جنايت و ويرانگری را دليل بر" قدرت".
خرابكاری و غصب سرمايههای ديگران را،" استعمار" (آبادسازی!).
به كار گرفتن وسائل ارتباط جمعی را در مسير زنندهترين برنامههای ضد اخلاقی دليل بر" احترام به خواست انسانها".
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_377
❇️#آیه6نمل
💠وَ إِنَّكَ لَتُلَقَّی الْقُرْآنَ مِنْ لَدُنْ حَكِيمٍ عَلِيمٍ (۶/نمل)
🌱به يقين كه تو قرآن را از سوی حكيمی دانا دريافت میكنی.
🔹دريافت كنندهی وحی، رسول خدا صلی الله عليه و آله است. «وَ إِنَّكَ لَتُلَقَّی الْقُرْآنَ»
🔹قرآن، تبلور علم و حكمت الهی است. «الْقُرْآنَ مِنْ لَدُنْ حَكِيمٍ عَلِيمٍ»
🔹علم پيامبر لدنّی است. «مِنْ لَدُنْ»
🔹در نزول ودريافت قرآن، هيچ واسطهی غير امينی وجود ندارد. «لَتُلَقَّی الْقُرْآنَ مِنْ لَدُنْ حَكِيمٍ عَلِيمٍ»
🔹احكام دين، از سرچشمهی علم الهی است و در هر دستوری، حكمتی نهفته است. «حَكِيمٍ عَلِيمٍ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
9⃣3⃣ تدبر در سوره #کهف
🔹نکات سوره کهف از تفسیر عبدالعلی بازرگان
کهف : ۴۶
الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِندَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا
مال و پسران [=نماد قدرت]، زیور زندگی دنیاست، و شایستهکاریهای ماندگار، نزد پروردگارت [=در حساب او]، هم از نظر محصول عمل ۵۹
و هم در آرمان و آرزو داشتن، بهتر است. ۶۰
__
۵۹- ثواب نیز برخلاف تصور عمومی، الزاماً معنای مثبت و پاداش خیر ندارد، ثواب همان محصول و نتیجه نیک و بد اعمال است؛ ثوابِ کاری که در دنیا ميکنيم، مزدی است که به دست ميآوريم و ثواب آنچه ميخوريم، انرژی است که کسب ميکنيم. پس کفر و شرک و ظلم و ستم هم ثواب خود را دارند [مطففین ۳۶ (۸۳:۳۶) ، آلعمران ۱۴۴ (۳:۱۴۵) ، نساء ۱۳۴ (۴:۱۳۴) ].
علاوه بر این آیه، در آیه ۷۶ سوره مریم (۱۹:۷۶) [...وَالْبَاقِیَاتُ الصَّالِحَاتُ خَیْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَیْرٌ مَرَدًّا] نیز عیناً همین سخن تکرار شده است، با این تفاوت که در سوره کهف به جای «خَیْرٌ مرداً»، «خَیْرٌ أَمَلًا» آمده تا بهتری و برتری چنین اعمالی را از نظر آمال و آرزوهای آدمی یادآور شود.
۶۰- کلمة «اَمَل» فقط دو بار در قرآن آمده است که از مورد دوم [حجر ۳ (۱۵:۳) - ذَرْهُمْ یَأْكُلُوا وَیَتَمَتَّعُوا وَیُلْهِهِمُ الْأَمَلُ] ميتوان فهمید که اَمَل همان آرزوها و ایدهآلهای زندگی است.
https://b2n.ir/g94617
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛