💎💐 #رحمت_الهی
🔸 مبعث سید انبیا و اولیای الهی وجود مبارك ختمی نبوّت و الرسالة، وجود مبارك محمد بن عبدالله (صلّی الله علیه و آله و سلّم) است؛ #مبعث آن حضرت را به پیشگاه خاتم اوصیا، وجود مبارك امام زمان (ارواحنا فداه) و عموم علاقمندان قرآن و عترت و به شما برادران و خواهران و بزرگواران حوزوی و دانشگاهی تهنیت عرض می كنیم! ا
💐💫مبعث وجود مبارك رسول خاتم (علیه و علی آله آلاف التّحیة و الثناء) یك حادثه جهانی بود و برای اینكه روشن شود این مبعث چیست، دو راه اساسی وجود دارد: یكی مراجعه به #قرآن_كریم, یكی هم مراجعه به سخنان #عترت_طاهرین (علیهم السلام). خدای سبحان در قرآن كریم آن بحث ها و اسم های ممتاز خود را كه ذكر می كند، شما می بینید همان ها و برترین آنها و برجسته ترین آنها را برای رسول خود ذكر می كند؛ اگر در آیاتی از قرآن كریم خدا به عنوان #رئوف، #رحیم وصف شده است، در بخش پایانی سوره مباركه «توبه» وقتی وجود مبارك پیامبر را وصف می كند می فرماید: ﴿بِالْمُؤْمِنینَ رَؤُفٌ رَحیمٌ﴾؛[1]یعنی این آینه ای است، اگر بخواهید رأفت الهی و رحمت الهی را ببینید در آینه رسالت ببینید؛ او #مظهر خداست, #رحمت خدا را او نشان می دهد. اگر خدای سبحان «رَحْمَةٌ لِلْعالَمینَ» است، وجود مبارك پیامبر مظهر همین است :﴿رَحْمَةً لِلْعالَمینَ﴾؛[2]اگر برای همه مردم پیام و دستور دارد, پیام رسان عمومی وجود مبارك رسول گرامی است که ﴿كَافَّةً لِلنَّاسِ﴾[3] است؛ اگر خود خدای سبحان «نذیر» و «بشیر» است، وجود مبارك رسول اكرم مظهر این كار است. پیامبر، آینه است كه نشان می دهد خدا چه كاری در جهان كرده و چه كاری در جهان می كند.
🔸👈 این بخش پایانی سوره مباركه «توبه» كه دارد: ﴿بِالْمُؤْمِنینَ رَؤُفٌ رَحیمٌ﴾[4] یا ﴿عَزیزٌ عَلَیهِ ما عَنِتُّمْ﴾، بر حضرت رسول سخت است كه شما در دشواری باشید؛ یعنی اگر #جهل_علمی داشته باشید برای حضرت سخت است, #جهالت_عملی داشته باشید برای حضرت سخت است. این قدر تنزّل بكند بیاید اگر كسی بیكار باشد برای پیغمبر سخت است, بی شغل باشد برای پیغمبر سخت است, بدون درآمد باشد برای پیغمبر سخت است, سنّ ازدواج بالا برود برای پیغمبر سخت است؛ فرمود: ﴿عَزیزٌ عَلَیهِ ما عَنِتُّمْ﴾؛ شما كه در زحمت هستید او در زحمت است؛ این پیغمبر است. تنها مسئله بهشت نیست، حضرت آمده دنیا را #اصلاح كند، نسبت به ما #مهربان است, رئوف است.
1] . سوره توبه، آیه182.
[2] . سوره انبیاء، آیه107.
[3] . سوره سبأ، آیه28.
[4] . سوره توبه، آیه182.
🎙ایت الله جوادی املی
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#آیههاینور
❤ بسم الله الرحمن الرحیم ❤
اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِی خَلَقَ
بخوان به نام پروردگارت كه جهان را آفريد.
🌿 سوره علق ، آیه ۱
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_اعراف آیه 171 تا 178
📄#صفحـہ_173
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_173
❇️اعتراف بنی نوع بشر به #ربوبيت خدای سبحان در عالم #ذر ناشی از فقر ذاتی انسان به خدا است
💠وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنِي آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قالُوا بَلى شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيامَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هذا غافِلِينَ
🌱زمانی (را یاد کن) که پروردگارت، نسل فرزندان آدم را از پشتشان برگرفت و آنان را بر خودشان گواه گرفت: «آیا من مالک و صاحباختیار شما نیستم؟» (همگی) عرض کردند: «چرا؛ گواهی میدهیم.» (چنین کرد؛) تا مبادا روز قیامت بگویید: «ما از این، بیخبر بودیم.»؛
أعراف - ۱۷۲
🔷✨جمله" وَ أَشْهَدَهُمْ عَلی أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ" از يك فعل ديگر خداوند بعد از جدا ساختن ابناء بشر از پدران خبر میدهد، و آن فعل خدا اين است كه هر فردی را گواه خودش گرفت، و اشهاد بر هر چيز حاضر كردن گواه است در نزد آن و نشان دادن حقيقت آن است تا گواه، حقيقت آن چيز را از نزديك و به حس خود درك نموده و در موقع به شهادت به آنچه كه ديده شهادت دهد، و اشهاد كسی بر خود آن كس نشان دادن حقيقت او است به خود او تا پس از درك حقيقت خود و تحمل آن در موقعی كه از او سؤال میشود شهادت دهد.
🔷✨و از آنجايی كه نفس هر صاحب نفسی از جهاتی بغير خود ارتباط و تعلق دارد، و ممكن است انسان نسبت به پارهای از آنها استشهاد شود، و نسبت به پارهای ديگر نشود، از اين رو اضافه كرد:" أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ" تا بدين وسيله مورد استشهاد را معلوم كرده باشد، و بفهماند آن امری كه برای آن، ذريه بشر را استشهاد كردهايم ربوبيت پروردگار ايشان است تا در موقع پرستش به ربوبيت خدای سبحان شهادت دهند.
👈پس انسان هر قدر هم دچار كبر و غرور باشد و هر چند رو به راه بودن وضع زندگيش مغرورش كرده باشد نمیتواند اين معنا را حاشا كند كه مالك وجود خود نبوده، و در تدبير امور خود مستقل و بینياز نيست، چون اگر مالك وجود خود بود خويشتن را از مرگ و ساير آلام و مصائب زندگی نگه میداشت، و اگر در تدبير امور خود مستقل بود، هرگز ناچار نمیشد كه در برابر اسباب طبيعی و وسائلی كه او به خيال خود مدبر آنها و حاكم در آنها است خضوع كند، آنهم اسباب و وسائلی كه خود آنها نيز مانند انسان بغير خود محتاجند، و در برابر حكم حاكمی غيبی هر چند عليهشان باشد مطيع و منقادند، و حوائجشان بدست انسان برآورده نمیشود و انسان حاكم و مدبر آنها نيست.
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_173
❇️#آیه175اعراف
💠وَ اتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذِي آتَيْناهُ آياتِنا فَانْسَلَخَ مِنْها فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطانُ فَكانَ مِنَ الْغاوِينَ (۱۷۵/اعراف)
🌱و بر آنان، داستانِ آن كس (بَلعَم باعورا) را بخوان كه آيات خود (از علم به معارف و اجابت دعا و صدور برخی كرامات) را به او داده بوديم، پس او (ناسپاسانه) خود را از آن آيات جدا ساخت، پس شيطان او را در پیخويش كشيد تا از گمراهان شد.
🔷✨جملهی «فَأَتْبَعَهُ»، بيانگر آن است كه آن شخص در مسير حقّ به چنان مقامی رسيده بود كه شيطان از او قطع اميد كرده بود، امّا با بروز نشانههای انحراف، شيطان به سرعت او را تعقيب كرد و سرانجام در صف گمراهان و شقاوتمندان قرار گرفت.
🔹رهبر بايد مردم را نسبت به خطرهای قابل پيشبينی، آگاه كند و به آنان هشدار دهد. وَ اتْلُ عَلَيْهِمْ ...
🔹گاهی طاغوتها، علما را هم فريب میدهند. سرنوشت دانشمندی همچون بلعمباعورا بايد برای تاريخ درس عبرت باشد. وَ اتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ ... زيرا داستانی مهم و مفيد است. ( «نَبَأَ» به خبر مهم و مفيد میگويند)
🔹انسان آزاد است و میتواند تغيير جهت دهد. «آتَيْناهُ آياتِنا فَانْسَلَخَ»
🔹انسان هر چه بالا رود، نبايد مغرور شود، چون احتمال سقوط وجود دارد و عاقبتِ كار مهم است. جايگاه هركس بالاتر باشد، احتمال خطر بيشتری وجود دارد. «فَانْسَلَخَ مِنْها»
🔹آنكه از خدا جدا شود، طعمهی شيطان میگردد. «فَانْسَلَخَ مِنْها فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطانُ»
🔹شيطان وسوسه میكند و در كمين است كه هر گاه در كسی زمينهای ببيند، او را دنبال كند. «فَانْسَلَخَ فَأَتْبَعَهُ» (كلمهی «فَأَتْبَعَهُ» در كنار كلمهی «فَانْسَلَخَ»، نشان میدهد كه شيطان در كمين است و به محض انسلاخ، انسان را دنبال میكند.)
🔹شيطان، حريف عالم ربّانی نمیشود. (تا بلعم از آيات دست نكشيده بود، شيطان بر او تسلّط نداشت) «فَانْسَلَخَ مِنْها فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطانُ»
🔹علم، به تنهايی نجاتبخش نيست، زيرا دانشمند دنياپرست، اسير شيطان میشود. «فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطانُ»
🔹بايد به بد فرجامی انديشيد و از سوء عاقبت ترس داشت، تا نعمت، تبديل به نقمت نشود. آتَيْناهُ آياتِنا ... فَكانَ مِنَ الْغاوِينَ
🔹رها كردن راه خدا، دور از عقل و خرد است. «فَكانَ مِنَ الْغاوِينَ»
🔹سقوط انسان در چند مرحله واقع میشود: جداشدن از آيات الهی، پيروی از شيطان وپيوستن به جمع گمراهان. «فَانْسَلَخَ مِنْها فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطانُ فَكانَ مِنَ الْغاوِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣6⃣ تدبر در سوره #اسراء
🔹پیام های آیات ۷۲-۷۱ سوره اسراء از تفسیر نور
۱- تقسیم بندی مردم در قیامت،براساس رهبرانشان خواهدا بود. «کُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ»
۲- آثار مسأله انتخاب رهبری و اطاعت از او،تا دامنه ی قیامت ادامه دارد. «نَدْعُوا کُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ»
۳- قیامت،نه تنها دادگاه افراد،بلکه محکمه ی بزرگ امّت ها و ملّت ها و احزاب و مکتب ها و حکومت ها نیز هست. «نَدْعُوا کُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ»
۴- در قیامت،نیکان از خواندن نامه ی عمل خود شاد می شوند. «یَقْرَؤُنَ کِتابَهُمْ» و یکدیگر را صدا می زنند که بیایید نامه ی مرا بخوانید. «هاؤُمُ اقْرَؤُا کِتابِیَهْ»[26]
۵- محاکمه ی انسان ها در قیامت بر اساس دلائل و اسناد مکتوب است. «وَ لا یُظْلَمُونَ فَتِیلاً»
۶- شخصیّت اخروی انسان،بازتابی از شخصیّت دنیوی اوست. «فِی هذِهِ أَعْمی فَهُوَ فِی الْآخِرَهِ أَعْمی» بصیرتِ اینجا،بصیرت آنجا را در پی دارد و کور دلی اینجا، کوری آنجاست.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🌐 #فلسفه_خاص_اسلام درباره #حقوق_خانوادگی:
🛑قسمت بیست وچهارم.
💢پاسخ به نقدي بر #مهريه:
👈اكنون كه نظر اسلام را در باره ی #مهر دانستید و معلوم شد مهر از نظر اسلام چه فلسفه ای دارد، خوب است سخن كسانی را كه به این قانون اسلامی انتقاد دارند نیز بشنوید.
🔶خانم منوچهریان در كتاب انتقاد بر قوانین اساسی و مدنی ایران در فصلی كه تحت عنوان «مهر» باز كرده اند چنین نوشته اند:
«همچنانكه برای داشتن باغ یا خانه یا اسب یا استر، مرد باید مبلغی بپردازد، برای خریدن زن هم باید پولی از كیسه خرج كند. و همچنانكه بهای خانه و باغ و استر بر حسب بزرگی و كوچكی و زشتی و زیبایی و بهره و فایده متفاوت است، بهای زن هم بر حسب زشتی و زیبایی و پولداری و بی پولی او تفاوت می كند. قانونگذاران مهربان و جوانمرد ما قریب 12 ماده در باره ی قیمت زن نوشته اند و فلسفه ی آنان آن است كه اگر پول در میان نباشد رشته ی استوار زناشویی سخت سست و زود گسل می شود. » .
مگر هر پولی كه كسی به كسی می دهد، می خواهد او را بخرد؟ ! پس باید رسم هدیه و بخشش و پیشكش را منسوخ كنند. ریشه ی قانون مهر كه در قانون مدنی آمده قرآن است. قرآن تصریح می كند كه مهر عنوانی جز عطیه و پیشكشی ندارد. بعلاوه، اسلام قوانین اقتصادی خود را آنچنان تنظیم كرده كه مرد حق هیچ گونه بهره برداری اقتصادی از زن ندارد. در این صورت چگونه می توان مهر را به عنوان قیمت زن یاد كرد؟ .
👈خانم منوچهریان می گویند:
«اگر زن از نظر اقتصادی مانند مرد باشد، دیگر چه حاجت است كه ما برای او نفقه و كسوه و مهر قائل شویم؟ همچنانكه هیچ یك از این پیش بینی ها و محكم كاری ها در مورد مرد به میان نمی آید، در مورد زن هم آن وقت نباید وجود داشته باشد. » .
اگر این سخن را خوب بشكافیم معنی اش این است: در دوره هایی كه برای زن حق مالكیت و استقلال اقتصادی قائل نبودند مهر و نفقه می توانست تا اندازه ای موجّه باشد، ولی اگر به زن استقلال اقتصادی داده شود (همچنانكه در اسلام این استقلال به زن داده شده) دیگر نفقه و مهر هیچ وجهی ندارد.
ایشان گمان كرده اند كه فلسفه ی مهر صرفاً این است كه در مقابل سلب حقوق اقتصادی زن پولی به او برسد.
👈در صفحه ی 72 می گوید:«اگر ماده ی 1133 قانون مدنی كه مقرر می دارد: «مرد می تواند هر وقت كه بخواهد زن خود را طلاق دهد» اصلاح گردد و طلاق بسته به میل و هوس مرد نباشد، اساساً #صداق و مهر فلسفه ی وجودی خود را از دست خواهد داد. » .
از آنچه تاكنون گفته ایم بی پایگی این سخنان روشن گشت. معلوم شد كه مهر، بها یا اجرت نیست و منطق عقلانی هم دارد. هم معلوم شد زن و مرد در احتیاج به یكدیگر وضع مساوی ندارند و خلقت، آنها را در دو وضع مختلف قرار داده است.
از همه بی پایه تر اینكه فلسفه ی مهر را وثیقه ی مالی در مقابل حق طلاق برای مرد ذكر كرده است و مدعی است علت اینكه اسلام مهر را مقرر كرده است همین جهت است.
💢👈این گونه اشخاص باید پرسید: چرا اسلام حق طلاق را به مرد داد تا زن به وثیقه ی مالی احتیاج پیدا كند؟ بعلاوه، معنی این سخن این است: علت اینكه پیغمبر اكرم برای زنان خود مهر قرار می داد این بود كه می خواست به آنها در مقابل خودش وثیقه ی مالی بدهد، و علت اینكه در ازدواج علی و فاطمه برای فاطمه مهر قرار داد این بود كه می خواست برای فاطمه در مقابل علی یك وثیقه ی مالی و وسیله ی اطمینان فكری بگیرد.
اگر اینچنین است، پس چرا پیغمبر اكرم زنان را توصیه كرد كه متقابلاً مهر خود را به شوهر ببخشند و برای این بخشش پاداشها ذكر كرد؟ بعلاوه، چرا توصیه كرد كه حتی الامكان مهر زنان زیاد نباشد؟ آیا جز این است كه از نظر پیغمبر اسلام هدیه ی زناشویی مرد به نام مهر، و بخشش مهر یا معادل آن از طرف زن به مرد موجب استحكام الفت و علقه ی زناشویی می شود؟ .
👈اگر نظر اسلام به این بود كه مهر یك وثیقه ی مالی باشد، چرا در كتاب آسمانی خود گفت: «وَ آتُوا اَلنِّساءَ صَدُقاتِهِنَّ نِحْلَةً» ؛ چرا نگفت «وَ اتُو النِّساءَ صَدُقاتِهِنَّ وَثیقَةً» ؟ .
گذشته از همه ی اینها، نویسنده ی مزبور پنداشته كه رسم مهر در صدر اسلام همین بوده كه امروز هست. معمول امروز این است كه مهر بیشتر جنبه ی ذمّه و عهده دارد؛ یعنی مرد مبلغی را طبق عقد و سند به عنوان #مهر به عهده می گیرد و زن معمولاً آن را مطالبه نمی كند مگر وقتی كه اختلاف و مشاجره ای به میان آید.
📚مجموعه آثار شهید مطهری . ج19، ص: 212/211/210
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
💠اللَّهُمَّ فَاهْدِنِي هُدَى الْمُهْتَدِينَ
⚜خدايا مرا به راه ره يافتگان بدار
"بخشی از دعای ماه رجب"
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_اعراف آیه 179 تا 187
📄#صفحـہ_174
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_174
❇️#خداوند را با #نامهای_زیبایش بخوانیم .
🔶وَ لِلَّهِ الْأَسْماءُ الْحُسْنى فَادْعُوهُ بِها وَ ذَرُوا الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِي أَسْمائِهِ سَيُجْزَوْنَ ما كانُوا يَعْمَلُونَ «180»اعراف
🔹و نيكوترين نامها براى خداوند است، پس خداوند را با آنها بخوانيد. و كسانى را كه در اسمهاى خدا به كژى و مجادله ميل دارند خدا را به چيزى كه لايق او نيست توصيف مىكنند (و به جنگ و ستيزه مىپردازند و صفات خدا را بر غير او مىنهند) رهاكنيد. آنان به زودى به كيفر آنچه مىكردند، خواهند رسيد.
🍃- كلمهى «اللّه»، محور همهى اسماى الهى است. «وَ لِلَّهِ الْأَسْماءُ الْحُسْنى» (كلمهى «اللَّهِ»، دربردارندهى تمام صفات الهى است)
🌼 تمام خصال نيكو، براى خداست، ديگران براى رسيدن به «حُسنى» بايد سراغ او بروند. «لِلَّهِ الْأَسْماءُ الْحُسْنى»
🌸 دعوت و دعا بايد به زيبايىها و خوبىها باشد. «الْحُسْنى فَادْعُوهُ بِها»
🍃اسماى الهى نشانههاى اوست، مىتوان از نشانه به او رسيد. «لِلَّهِ الْأَسْماءُ الْحُسْنى فَادْعُوهُ بِها»
🌼 ايمان به اينكه خداوند تمام كمالات را دارد و از همهى عيبها دور است، انسان را به دعا و ستايش وامىدارد. «فَادْعُوهُ بِها»
🌸داروى غفلت، ياد خداست. در آيهى قبل خوانديم: «هُمُ الْغافِلُونَ» در اين آيه مىخوانيم: «فَادْعُوهُ بِها»
🍃در برابر به ملحدان و منحرفان، عكس العمل نشان دهيم. «ذَرُوا الَّذِينَ يُلْحِدُونَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_174
❇️کی #قیامت برپا می شود.
💠يَسْئَلُونَكَ عَنِ السَّاعَةِ أَيَّانَ مُرْساها قُلْ إِنَّما عِلْمُها عِنْدَ رَبِّي لا يُجَلِّيها لِوَقْتِها إِلاَّ هُوَ ثَقُلَتْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ لا تَأْتِيكُمْ إِلاَّ بَغْتَةً يَسْئَلُونَكَ كَأَنَّكَ حَفِيٌّ عَنْها قُلْ إِنَّما عِلْمُها عِنْدَ اللَّـهِ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ
🌱از تو دربارهی قیامت میپرسند که چه زمانی بر پا میشود؟ بگو: آگاهی از آن صرفاً نزد پروردگارم است. فقط خودش زمان آن را آشکار میکند. (آن حادثه) در آسمانها و زمین (بر ساکنان آنها بسی) سنگین است. جز ناگهانی سراغتان نمیآید. (چنان) از تو میپرسند که گویی از آن بهخوبی مطلع هستی! بگو: آگاهی از (زمان) آن صرفاً نزد خداست؛ ولی بیشتر مردم نمیدانند.
أعراف - ۱۸۷
🔷✨دو نشانه سربسته برای آن بيان میكند، نخست میگويد:" قيام ساعت در آسمانها و زمين، مساله سنگينی است" (ثَقُلَتْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ) چه حادثهای ممكن است از اين سنگينتر بوده باشد، در حالی كه در آستانه قيامت، همه كرات آسمانی به هم میريزند، آفتاب خاموش، ماه تاريك، ستارگان بی فروغ و اتمها متلاشی میگردند، و از بقايای آنها جهانی نو با طرحی تازه ريخته میشود.
🔷✨ديگر اينكه قيام ساعت، ناگهانی است، و بدون مقدمات تدريجی، و به شكل انقلابی، تحقق میيابد.
بار ديگر میگويد:" چنان از تو سؤال میكنند كه گويی تو از زمان وقوع قيامت با خبری"! (يَسْئَلُونَكَ كَأَنَّكَ حَفِيٌّ عَنْها).
👈بعد اضافه میكند كه در جواب آنها بگو:" اين علم تنها نزد خدا است ولی بيشتر مردم از اين حقيقت آگاهی ندارند" كه چنين علمی مخصوص ذات پاك او است، لذا پی در پی از آن میپرسند. (قُلْ إِنَّما عِلْمُها عِنْدَ اللَّـهِ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ).
👌ممكن است بعضی از خود سؤال كنند چرا اين علم مخصوص ذات خدا است و هيچكس حتی پيامبران را از آن آگاه نمیسازد؟ پاسخ اين سؤال اين است كه: عدم آگاهی از وقوع رستاخيز به ضميمه ناگهانی بودن و با توجه به عظمت ابعاد آن سبب میشود كه هيچگاه مردم قيامت را دور ندانند و همواره در انتظار آن باشند، به اين ترتيب خود را برای نجات در آن آماده سازند، و اين عدم آگاهی اثر مثبت و روشنی در تربيت نفوس و توجه آنها به مسئوليتها و پرهيز از گناه خواهد داشت.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan